Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 191 — The Mathematician
győzelem!!!!!!!! elértem hogy fidesz törzsszavazó exmozgosító kampányoló anyám ne menjen el szavazni!!!
Josszi
Ezt èn csak akkor mertem volna leírni ha tènyleg nem ment el 😉😀
dande2
Lelki füleimmel hallom a kívülről bezárt ajtón a dörömbölést.
Dzsokijuing
nyilvan ezzel itt most eleg nepszerutlen leszek, de azert annak van egy erdekes pikanteriaja, hogy arra buzditunk(?) fideszes rokonokat, hogy ne menjenek el szavazni.
csebi
mi ennek a pikantériája számodra?
Josszi
az, hogy egy szabad valasztason azert buzditunk arra vkit, hogy tavol maradjon, mert nem a mi prefenciank szerint valasztana.
ennyi erovel akkor minek szabad valasztas? majd paran elefantcsonttoronyban dontsek el, hogy ki legyen a gore.
csebi
De akkor győzködni se lehet senkit, mert mindenki döntse el maga befolyásmentesen?
Jughead
Csebi szerintem nem arra gondolt hogy ez tilos vagy illegális (nem a lakattal zárja be egy szobába a rokont hogy megakadályozza a szavazást), inkább az, hogy ez nem elegáns vagy mondjuk úgy sportszerűtlen. Nem törvénytelen.

Mindenesetre nem dicsekedni való.
bobi0092
Mi lenne a reakció ha a fideszes nagyi győzi meg az unokát hogy maradjon otthon?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 839
győzelem!!!!!!!! elértem hogy fidesz törzsszavazó exmozgosító kampányoló anyám ne menjen el szavazni!!!
Josszi
dande2
Dzsokijuing
nyilvan ezzel itt most eleg nepszerutlen leszek, de azert annak van egy erdekes pikanteriaja, hogy arra buzditunk(?) fideszes rokonokat, hogy ne menjenek el szavazni.
csebi
Josszi
az, hogy egy szabad valasztason azert buzditunk arra vkit, hogy tavol maradjon, mert nem a mi prefenciank szerint valasztana.
ennyi erovel akkor minek szabad valasztas? majd paran elefantcsonttoronyban dontsek el, hogy ki legyen a gore.
csebi
De akkor győzködni se lehet senkit, mert mindenki döntse el maga befolyásmentesen?
Jughead
Csebi szerintem nem arra gondolt hogy ez tilos vagy illegális (nem a lakattal zárja be egy szobába a rokont hogy megakadályozza a szavazást), inkább az, hogy ez nem elegáns vagy mondjuk úgy sportszerűtlen. Nem törvénytelen.

Mindenesetre nem dicsekedni való.
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 830
Most akkor behozhatatlan az előny vagy kicsi a különbség? Én már nem értem TG-t.

hvg.hu/itthon/20260317_torok-gabor-valoszinu-hogy-tisza-es-a-fidesz-kozti-kulonbseg-a-valosagban-szorosabb-annal-mint-amit-az-adatok-mutatnak
KB23
Ha a Medián mérése a valóságot mutatná és tényleg 800 000 lenne a különbség (20% körül) azt nem lehet behozni /megfordítani.

De ennél sokkal valószínűbb, hogy a Fidesz szavazóbázisa nem elérhető teljesen a felmérésekben (mert pl nem veszi fel a telefont) ergo a FIDESZt alulmérik a szavazóik bemérhetetlensége miatt.

Mivel a választási rendszer torzít, lehet hogy Budapestet agyonnyeri a TISZA, de a vidéket elviszi a Fidesz egy hangyafasznyival egyéni kerületenként, és ez elegendő lesz nekik.
bobi0092
Én amit hallottam és ha nem igaz, nem tőlem van, de ezeknél a méréseknél az alsó és a felső 10%-ot lehetetlen megmérni. Különböző okokból szinte elérhetetlenek a kutatók számára. És ebben az alsó/felső 10%-ban csak becsülni tudnak, nyilván abból a néhány elérésből, ami mégis jön, de pontos eredmény nincs. Ez kb 7-800ezer ember csak az alsó végén, ami hatalmas tábor és ebben a 10%-ban biztos, hogy nagyon erős a fidesz. A kérdés az szokott lenni, hogy ezen emberek közül mennyit tud elvinni a fidesz, krumplival vagy még inkább kemény készpénzzel. Mert erre biztosan nem fogják sajnálni a lóvét.
Klaci79
Komolyan, bennem már napok óta érlelődik az a kérdés, hogy minek is megtartani a választást? A fővárost jó esellyel viszi a Tisza a vidéket a fidess és sima 2/3 a fidess-nek. Minek ez a fiszem faszom színjáték. Persze mutatni kell a demokráciát, de nem hiszünk a közvélemény kutatónak, nem hiszünk annak, hogy a mekkora tömeget mozgatott meg a Tisza 15.-én, mert az nem releváns, nem hiszünk abban, hogy a környeztünkben élők talán tudnak gondolkodni és talán helyesen fognak választani. Most hogy a fidess-nek van minimum 500e tartaléka és ezt pénzzel vagy akármivel meg tudja vásárolni.
Ja és a sok szar ami kiesett a szekrényből nem képes átbillenti a választás eredményét, teljesen reménytelen akkor az egész.

Szerkesztette: KB23
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 191 — The Mathematician
Kis byd

youtu.be/SzINPY62FKs?is=fTY90H_jvCbQuqKZ

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 554
Josszi
dande2
Dzsokijuing
csebi
Josszi
csebi
1 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 074
Most akkor behozhatatlan az előny vagy kicsi a különbség? Én már nem értem TG-t.

hvg.hu/itthon/20260317_torok-gabor-valoszinu-hogy-tisza-es-a-fidesz-kozti-kulonbseg-a-valosagban-szorosabb-annal-mint-amit-az-adatok-mutatnak
KB23
Ha a Medián mérése a valóságot mutatná és tényleg 800 000 lenne a különbség (20% körül) azt nem lehet behozni /megfordítani.

De ennél sokkal valószínűbb, hogy a Fidesz szavazóbázisa nem elérhető teljesen a felmérésekben (mert pl nem veszi fel a telefont) ergo a FIDESZt alulmérik a szavazóik bemérhetetlensége miatt.

Mivel a választási rendszer torzít, lehet hogy Budapestet agyonnyeri a TISZA, de a vidéket elviszi a Fidesz egy hangyafasznyival egyéni kerületenként, és ez elegendő lesz nekik.
bobi0092
Én amit hallottam és ha nem igaz, nem tőlem van, de ezeknél a méréseknél az alsó és a felső 10%-ot lehetetlen megmérni. Különböző okokból szinte elérhetetlenek a kutatók számára. És ebben az alsó/felső 10%-ban csak becsülni tudnak, nyilván abból a néhány elérésből, ami mégis jön, de pontos eredmény nincs. Ez kb 7-800ezer ember csak az alsó végén, ami hatalmas tábor és ebben a 10%-ban biztos, hogy nagyon erős a fidesz. A kérdés az szokott lenni, hogy ezen emberek közül mennyit tud elvinni a fidesz, krumplival vagy még inkább kemény készpénzzel. Mert erre biztosan nem fogják sajnálni a lóvét.
1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 839

KB23

1 hónapja
Azért az állampárti aktivisták élete sem egyszerű, nálunk lehajtott fejjel rohant a srác az utcában és dobálta a szórólapokat,. pechjére a nejem pont ablakot tisztított és ott volt néhány nehéz perce.
Végül abban maradtak, hogy a szomszédban lakó kőfideszes öregnek dobja be a miénket is, neki már úgyis mindegy.
Dzsokijuing
Épp most szórtam ki a TH8-at itt az utcákban, azért ha ezt egy aktivista csinálja és nem pénzért, nem egyszerű meló ez se...lejött a cipőm alja basszus...még jó hogy van másik már csak 26 nap 😊
Klaci79
azt a területi tisza szigetnél tudok szerezni? beszálok én is bár bp.13.elvileg nyerő körzet
Josszi
nekem a pest megyei 12 oevk képviselő adta oda...nála volt, de nyilván a monori tisza-szigethez van némi közöm (és a képviselőjelöltnek is) ((talán még 2006 környékén csináltam hasonlót pesten a 7. kerületben...ott 2 utca volt kb, semmi másról nem szólt, mint bemegy az ember egy bérházba és bedob 30-40-50-et....itt meg csak gyalogolni és gyalogolni...huhh 😀)
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Azért az állampárti aktivisták élete sem egyszerű, nálunk lehajtott fejjel rohant a srác az utcában és dobálta a szórólapokat,. pechjére a nejem pont ablakot tisztított és ott volt néhány nehéz perce.
Végül abban maradtak, hogy a szomszédban lakó kőfideszes öregnek dobja be a miénket is, neki már úgyis mindegy.
Dzsokijuing
Épp most szórtam ki a TH8-at itt az utcákban, azért ha ezt egy aktivista csinálja és nem pénzért, nem egyszerű meló ez se...lejött a cipőm alja basszus...még jó hogy van másik már csak 26 nap 😊
Klaci79
azt a területi tisza szigetnél tudok szerezni? beszálok én is bár bp.13.elvileg nyerő körzet

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
ezekkel szemben évek óta fizetek magán-egészségbiztosítást a kollégákra, tavaly nyáron az egyik szólt, hogy fáj az oldala, el is ment még aznap (!) időponttal a DunaMedical-ba, ahol megállapították, hogy lágyéksérv. ez hétfő. még azon a héten szerdára kapott időpontot műtétre, de végül pénteken műtötték, mert a biztosító lassú volt a papírmunkával. csak azért mondom, mert így is lehetne, az államiban is.
rva
szerencsére manager-ként jár az ellátás a dr rose-ban. minden szarral már odamegyek. a bőrgyógyász elküldött egy anyajegyet leszedetni 60+60 a labor hozzá megcsinálták. de van egy kezdődő sérvem a sebész doki szerint (márpedig akkor biztosan van is) az 1.600.000 lenne, mert az már nincs benne a csomagban...hát a lónak a f@szát havi 6 számjegyű TB-vel
1 hónapja
Dzsokijuing
1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 647 — Sworn to the Dark

KB23
szerintem is szorosabb, emlékezzünk vissza, hogy a Fidesz eddig az utóbbi három választáson mindig a várakozások felett szerepelt. arra tippelnék, hogy most is így lesz. ettől még nyerhet a Tisza, csak nem annyival, ahogy a Medián vagy a 21 mérése mutatja.

built for this shit

1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 830

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 615 — Lucas Scott
Josszi
dande2
Dzsokijuing
csebi
Josszi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Josszi
dande2
Dzsokijuing
csebi

1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 613
Kolleganőm kézfeje eltört pár hónapja, úgy műtütték másnap a Honvédban, hogy nem volt bent a kézsebész, rezidens meg berakott neki egy jóval nagyobb fémet mint kellett volna, 2 hónapig benne volt, a nagy mérete miatt nem tudta mozgatni a kézfejét.
Pár hete kiszedték a fémet, ami úgy megnyújtotta a szalagokat, hogy most sem nagyon tudja mozgatni. Múlt héten elment magánba, ahol 80k-ért ránéztek, és megmondták neki hogy valszeg úgy marad, de biztos ami biztos két hónap múlva menjen újra és akkor is megnézik. Persze jár gyógytornászhoz vele, de egyelőre nulla változás, és erősen sanszos hogy tényleg úgy marad.

Ezért aztán megéri fizetni a TB-t. Jobban járt volna, ha meg se műtik.
eaglesmcnabb
Nekem 9 év elteltével is fáj a derekam és a jobb lábam, egy műtét után rosszul behelyezett drain cső miatt. És olykor nem gyengén.

A doki elintézte annyival hogy örüljek hogy ilyen betegségből és fizikai állapotból egyáltalán újra lábra tudtam állni.

Oké, köszi, akkor voltam 28.
Mikey
Nővérem sztoriját nem hiszem, hogy le lehet nyomni. 2 nap alatt akkorára nőtt a hasa, hogy többen kérdezték tőle, hogy mikor fog szülni. Elment az sbo-ra, azt mondták neki, hogy mivel dinnyét evett, a magjától biztosan csak felpuffadt! Másnap elment magánba, kiderült, hogy a petefészkében van rosszindulatú daganat, ami kifaladt és ezért duzzadt meg a hasa.

Szerencsére ő azóta jól van.
dugo93
Nem versenyzek, nem akarom lenyomni a sztoriját, pusztán érdekességként:

Utolsó utáni perces életmentő műtétem volt egy több hónapos félrekezelés után, ami után az orvos aki műtött azt mondta, a műtét sikerült, de nem tudja megmaradok-e. Aztán elkaptam egy jó kis kórházi fertőzést is, ami miatt még hét hónapig járt még ki a házi ápoló a lakásomba átkötözni a hasi sebemet. Közben újra tanultam járni, majd újabb műtét következett, és azóta is kéthetente injekciózom magam. 😊

Annak idején mondták, hogy érdemes lenne beperelnem a háziorvost is, és a kórházat is, mert milliókat kapnék kártérítésként. De fontoljam meg hogy a hosszú bírósági eljárással járó stressz kell-e a betegségemnek.

Szóval nem pereltem.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 552 — nabege2@yahoo.com
Josszi
dande2
Dzsokijuing
csebi
ha majd egyenlőek lesznek a feltételek nem csinálnak ilyet
1 hónapja
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Nem azt állítottam, hogy az egészségügyben minden rendben van, sőt. Azt mondtam, hogy nem könnyű kampánytémaként kezelni, mert sok ember, akinek segített az egészségügy nem fogja egyértelműen rossznak titulálni, hisz neki is segítettek. Ahogy én is tudok rengeteg horror story-t mesélni, de pl amikor nekem ellátás kellett, nem volt olyan szörnyű az élmény, mint amire kondicionálva voltam.
És - at the end of the day - elláttak, amiért hálás vagyok.
Feleségem magánegészségügy párti, ahogy látom, már ott is elkezdődtek a váró listák. Lehet még csak 2-3-4 hét, de minél többen mennek oda, ott is szépen fel fog kúszni az idő.
vpi
az a baj hogy a kádár rendszer alatt már megszokta,megszoktuk hogy az egészségügy szinvonala szar, ezen mind felháborodunk, de sokan, főleg a 50+ korosztály emiatt nem fog az állampárt ellen szavazni

1 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 656 — Patriot
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Nem azt állítottam, hogy az egészségügyben minden rendben van, sőt. Azt mondtam, hogy nem könnyű kampánytémaként kezelni, mert sok ember, akinek segített az egészségügy nem fogja egyértelműen rossznak titulálni, hisz neki is segítettek. Ahogy én is tudok rengeteg horror story-t mesélni, de pl amikor nekem ellátás kellett, nem volt olyan szörnyű az élmény, mint amire kondicionálva voltam.
És - at the end of the day - elláttak, amiért hálás vagyok.
Feleségem magánegészségügy párti, ahogy látom, már ott is elkezdődtek a váró listák. Lehet még csak 2-3-4 hét, de minél többen mennek oda, ott is szépen fel fog kúszni az idő.

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 708
ezekkel szemben évek óta fizetek magán-egészségbiztosítást a kollégákra, tavaly nyáron az egyik szólt, hogy fáj az oldala, el is ment még aznap (!) időponttal a DunaMedical-ba, ahol megállapították, hogy lágyéksérv. ez hétfő. még azon a héten szerdára kapott időpontot műtétre, de végül pénteken műtötték, mert a biztosító lassú volt a papírmunkával. csak azért mondom, mert így is lehetne, az államiban is.
rva
Küldd már nekem PMben hogy mennyibe és miként csinálod. Köszi
1 hónapja
rva 4 667 — Me for President!
1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 647 — Sworn to the Dark
Kolleganőm kézfeje eltört pár hónapja, úgy műtütték másnap a Honvédban, hogy nem volt bent a kézsebész, rezidens meg berakott neki egy jóval nagyobb fémet mint kellett volna, 2 hónapig benne volt, a nagy mérete miatt nem tudta mozgatni a kézfejét.
Pár hete kiszedték a fémet, ami úgy megnyújtotta a szalagokat, hogy most sem nagyon tudja mozgatni. Múlt héten elment magánba, ahol 80k-ért ránéztek, és megmondták neki hogy valszeg úgy marad, de biztos ami biztos két hónap múlva menjen újra és akkor is megnézik. Persze jár gyógytornászhoz vele, de egyelőre nulla változás, és erősen sanszos hogy tényleg úgy marad.

eaglesmcnabb
én is a Honvédban voltam 2 hónapja alkar/csukló sérüléssel, hála az istennek, hogy nem törött el, és nem kellett műteni. csak zúzódás volt a diagnózis, bár a röntgent sem tudták megcsinálni normálisan, mert a röntgenasszisztens elfelejtett egy pozíciót, amelyet szintén meg kellett volna nézni röntgennel. szerintem félrediagnosztizáltak, mert 2-3 hetet mondtak gyógyulásra, a csuklóm azóta is fáj bizonyos mozdulatoknál, súly emelésénél, a zúzódás mellett lehetett repedés, rándulás vagy szalagsérülés is.

built for this shit

1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653

eaglesmcnabb
Nekem 9 év elteltével is fáj a derekam és a jobb lábam, egy műtét után rosszul behelyezett drain cső miatt. És olykor nem gyengén.

A doki elintézte annyival hogy örüljek hogy ilyen betegségből és fizikai állapotból egyáltalán újra lábra tudtam állni.

Mikey
Nővérem sztoriját nem hiszem, hogy le lehet nyomni. 2 nap alatt akkorára nőtt a hasa, hogy többen kérdezték tőle, hogy mikor fog szülni. Elment az sbo-ra, azt mondták neki, hogy mivel dinnyét evett, a magjától biztosan csak felpuffadt! Másnap elment magánba, kiderült, hogy a petefészkében van rosszindulatú daganat, ami kifaladt és ezért duzzadt meg a hasa.

Szerencsére ő azóta jól van.

1 hónapja

eaglesmcnabb

Szerkesztette: Mikey

1 hónapja
Uhh, megnyugodtan, Petikém, hogy nem lesznek hirtelen hátomszor akkora számláim, ez eddig teljesen reális veszély volt!

Jézusom 😊
warr_b
Mondjuk ez önmagában igaz, a lakossági áramár tényleg a legolcsóbb nálunk az EU-ban, és uszkve harmadannyi, mint az EU átlag. (Persze megfizetjük máshol, de attól még lehetnének a számláid háromszor akkorák.)

(Újabbat így gyorsban nem találtam, de nagyjából ez van most is.)
Őszentsége Sobri Jóska
Átlagkeresetben meg a felét se érjük el az EU-átlagnak, világrekorder áfa, stb stb.
warr_b
És még a számlákra is fizethetnél háromszor ennyit.
Ez nem vagy-vagy.
Őszentsége Sobri Jóska
Ne legyél demagóg 😊

Egyébként én szívesen fizetnék hàromszor ekkora villanyszámlát, hogy ne ezek a pondrók legyenek hatalmon, és normális(abb) országban élhessünk...
warr_b
Meg hogy pölö az egészségügybe ne meghalni menjen az ember - még akkor ha amugy egészséges nemhogy betegen - úgy általánosságban az állami szervek funkcionáljanak.

Mert ez így nem olyan fajin, hogy világszinten is élvonalba tartozó adót fizetsz be, aztán ha lenne szükséged valamilyen az állam által működtetett szolgáltatásra, az nem működik.

Én az nem értem, pl. ez önmagában miért nem elég az embereknek hogy azt mondják, takarodjon a slepp.
Cowboykarcsi90
Szerintem az egészségügy klasszikusan olyan, hogy sokkal rosszabbnak érzed akkor, ha távolabbról (pl ismerős mesélte, rokonnal történt) vagy kapcsolatba, esetleg jelentéktelenebb problémával küzdesz. Én legalábbis súlyos eseteknél nagyon ritkán hallok panaszt az ellátás minőségére. Pl amikor balesetem volt, az operáció és a korházi ellátás szuper pöpec volt tiszta nyugat, a rehab osztály… háát ott vannak állapotok - pedig mindkettő a Fiumei úti “pokolban” volt. A covid alatt rengeteget hallottam, milxen szörnyű állapotok voltak a Lászlóban a nagy covid osztályom, ismerősömet bevitték oda, szerencsére túlélte és a beszámolója szerint nagyon profi, és szakszerű volt.

Szóval az eü, mint kampánytéma szerintem nehezen vihető emiatt a kettősség miatt, a tapasztalás nagyon vegyes, ráadásul az emberek azt gondolják, a személyzetet bántják ha az egészségügyet szídják.
vpi
Mondanám hogy sok szeretettel ajánlom neked a tatabányait vagy a Péterfy kórházat, de nem... nem akarok neked rosszat, ha utálnálak se ajánlanám. 😀