NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
Politika
65 feliratkozó
9 hónapja
focilap
56
Mondjuk Hadházy is mindig elmondja, hogy a rendszert nem lehet választáson legyőzni, de azért ugyanúgy beül a parlamentbe, ugyanúgy elindul 26-ban. Jó lenne valami egyezség a körzetében, mert egy tiszás indulóval egy tuti ellenzéki körzetből lesz fidesz mandátum...
9 hónapja
Pontosan. És ha ott emiatt nyer a fidesz, akkor az téves következtetés, hogy azért a Hadházyra szavazó választó lenne a hibás. Ha a Tisza ráindít az esélyes ellenzéki jelöltekre akkor ők tehetnek arról ha ott a fidesz nyer.Én zuglói vagyok, én tiszta lelkiismerettel leszavazok Hadházyra, ha ő újra elindul, ha ennyire érdekel, amennyiben nem tesz ide a Tisza valaki olyat, akinél azt érzem, hogy nem csak egy báb lesz, hanem tényleg képviselő lesz. Lehet vitatkozni Hadházy hasznosságán nyilván, én személy úgy érzem, hogy ő megérdemelne még egy ciklust a parlamentben, még ha akár függetlenként is.Ezt értem, de ezzel nem válaszoltál a kérdésemre: nem fog tetszeni a jelölt, leszavazol a Kutyákra, és nyeri a körzetet a Fidesz. Ez a terv?Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül).Részemről ezzel megvárom, hogy milyen versenyek is lesznek az EVK-kban, mert erre jelenleg még csak tippelni lehet, amíg nincsenek meg a Tiszának az egyéni jelöltjei és a stratégiája azokra a helyekre, ahol eddig ellenzéki képviselők voltak...
Őszintén szeretném megérteni a "mi-nem-ezt-a-lovat-akartuk" klub tagjait, mi lesz 2026-ban? Elmentek szavazni, lelkiismereti okokból leszavaztok az aktuális liberális szavazatgyűjtőre, Budapestet megnyeri a Fidesz, ezzel a választásokat is, és marad minden.
Ez egy reális forgatókönyv. Kérlek, tényleg magyarázzátok el, hogy én, az embertelen pragmatikus megértsem. Végigolvastam minden "nem akarunk rendszer cserét" hozzászólást, és nem értem
Gyurma Pappa
StormST
Gyurma Pappa
Hülye vagyok? Lehet, de én azzal nem tudok azonosulni a tiszánál, hogy eddig minden és mindenki szar volt. Azt mondják, hogy a fidesz elcsalta a választásokat, de azokat az embereket (képviselőket és a szavazóikat egyaránt) mégse ismerik el, akik a fidesz felé elcsalt választásokon mégis tudtak EVK-kat nyerni, és próbáltak ellenzékiként politizálni. Igen, nagy baj, hogy a fidesznél van a "mi és ők", de nem érzem jobbnak az "ők és mi"-t se, márpedig a "csak a Tisza az ellenzék" pont ez lenne...
StormST
9 hónapja
Én zuglói vagyok, én tiszta lelkiismerettel leszavazok Hadházyra, ha ő újra elindul, ha ennyire érdekel, amennyiben nem tesz ide a Tisza valaki olyat, akinél azt érzem, hogy nem csak egy báb lesz, hanem tényleg képviselő lesz. Lehet vitatkozni Hadházy hasznosságán nyilván, én személy úgy érzem, hogy ő megérdemelne még egy ciklust a parlamentben, még ha akár függetlenként is.Ezt értem, de ezzel nem válaszoltál a kérdésemre: nem fog tetszeni a jelölt, leszavazol a Kutyákra, és nyeri a körzetet a Fidesz. Ez a terv?Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül).Részemről ezzel megvárom, hogy milyen versenyek is lesznek az EVK-kban, mert erre jelenleg még csak tippelni lehet, amíg nincsenek meg a Tiszának az egyéni jelöltjei és a stratégiája azokra a helyekre, ahol eddig ellenzéki képviselők voltak...
Őszintén szeretném megérteni a "mi-nem-ezt-a-lovat-akartuk" klub tagjait, mi lesz 2026-ban? Elmentek szavazni, lelkiismereti okokból leszavaztok az aktuális liberális szavazatgyűjtőre, Budapestet megnyeri a Fidesz, ezzel a választásokat is, és marad minden.
Ez egy reális forgatókönyv. Kérlek, tényleg magyarázzátok el, hogy én, az embertelen pragmatikus megértsem. Végigolvastam minden "nem akarunk rendszer cserét" hozzászólást, és nem értem
Gyurma Pappa
StormST
Gyurma Pappa
Hülye vagyok? Lehet, de én azzal nem tudok azonosulni a tiszánál, hogy eddig minden és mindenki szar volt. Azt mondják, hogy a fidesz elcsalta a választásokat, de azokat az embereket (képviselőket és a szavazóikat egyaránt) mégse ismerik el, akik a fidesz felé elcsalt választásokon mégis tudtak EVK-kat nyerni, és próbáltak ellenzékiként politizálni. Igen, nagy baj, hogy a fidesznél van a "mi és ők", de nem érzem jobbnak az "ők és mi"-t se, márpedig a "csak a Tisza az ellenzék" pont ez lenne...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
A legjobb mégis az őszinte meglepődés és csodálkozás lesz majd, hogy Orbán maradt.Ezt értem, de ezzel nem válaszoltál a kérdésemre: nem fog tetszeni a jelölt, leszavazol a Kutyákra, és nyeri a körzetet a Fidesz. Ez a terv?Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül).Részemről ezzel megvárom, hogy milyen versenyek is lesznek az EVK-kban, mert erre jelenleg még csak tippelni lehet, amíg nincsenek meg a Tiszának az egyéni jelöltjei és a stratégiája azokra a helyekre, ahol eddig ellenzéki képviselők voltak...
Gyurma Pappa
StormST
Gyurma Pappa
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
9 hónapja
Ezt értem, de ezzel nem válaszoltál a kérdésemre: nem fog tetszeni a jelölt, leszavazol a Kutyákra, és nyeri a körzetet a Fidesz. Ez a terv?Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül).Részemről ezzel megvárom, hogy milyen versenyek is lesznek az EVK-kban, mert erre jelenleg még csak tippelni lehet, amíg nincsenek meg a Tiszának az egyéni jelöltjei és a stratégiája azokra a helyekre, ahol eddig ellenzéki képviselők voltak...
Gyurma Pappa
StormST

9 hónapja
Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül).Részemről ezzel megvárom, hogy milyen versenyek is lesznek az EVK-kban, mert erre jelenleg még csak tippelni lehet, amíg nincsenek meg a Tiszának az egyéni jelöltjei és a stratégiája azokra a helyekre, ahol eddig ellenzéki képviselők voltak...
Gyurma Pappa
Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
Persze, ha a Fidesz jól kormányozna vagy csak fele/negyed annyira rosszul mint most nem lenne esélye, sőt Tisza se lenne.Igen, ne legyen illúziónk a Tisza labdába se rúgna ha a gazdaság nem állna ott ahol. Egy jól működő gazdaság mellett jönne az újabb 2/3-ad, MP ide vagy oda.Erről írtam lentebb:Jó de azt tudjuk hogy ez önmagában nem elég. Kell a vidéki fideszszavazó és innentől kezdve az a kérdés melyikre van nagyobb esély. Pesti ellenzékinek politizálok, és reménykedek hogy vidéki jobboldaliak rámszavaznak, vagy a vidékieknek politizálok és reménykedek hogy a Pestiek leszavaznak így is rám. Előbbit kipróbáltuk párszor az elmúlt 14 évben, most szerintem itt az idő a másikra is. Külön-külön egyik csoport sem elég a kormányváltásra.Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Wester
“A Tisza-projekt arról szól, hogy MP egybe tudja-e fogni a belpesti pride-ra járót, a megyei jogú városban levő, vidéki tanárt, meg az alsómocsoládi gyári munkást. Az látszik, hogy mondjuk az infláció mentén ez sikerül. Most azt lehet megfigyelni, hogy ideológiai, világképi, önmeghatározás beli ügyben megy-e. Ez egyelőre minimum döcög.“
Ez egy nagyon, nagyon nehéz feladat, szinte megoldhatatlan. A Fidesz is azzal nyer 2010 óta, hogy komplett társadalmi osztályokat engedett el és elsősorban a vidéki, azon belül pedig a középosztály és az alatti rétegekre lő (sőt, inkább már csak az alá)
A többi egyáltalán nem érdekli. Oda kell menni, ahol a legtöbb homogén szavazó van, a többit meg rá kell bírni, hogy minél nagyobb arányban maradjon otthon.
Különben belefutsz abba, hogy egyszerre kell megfelelned a homofób vidéki gyári melósnak, meg mondjuk Alföldinek. Azért az fejvakarós és a one man show nagyon nem alkalmas stratégia rá.
Jó hír - persze már akinek - hogy csak szinte megoldhatatlan, mert Nagy Márton miniszter úr mindent megtesz, hogy megácsolja a hidat a fentebbi szereplők között és minden jel szerint jó úton jár 😊
MC12
Wester
De van értelme ezeknek a mi lenne ha mondatoknak?
9 hónapja
Semmi szimpatikus nincs Magyar Péterben. Abszolút semmi. Kivéve, hogy a pollok szerint van esélye leváltani a Fideszt (tegyük fel, hogy egy választási győzelem = kormányváltás, ez egy másik beszélgetés, szóval ezt most tegyük fel, magyarázat nélkül). Őszintén szeretném megérteni a "mi-nem-ezt-a-lovat-akartuk" klub tagjait, mi lesz 2026-ban? Elmentek szavazni, lelkiismereti okokból leszavaztok az aktuális liberális szavazatgyűjtőre, Budapestet megnyeri a Fidesz, ezzel a választásokat is, és marad minden.

9 hónapja
Ez nem kritika, csak simán badarság.Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
nagylaza, főpohárnok
MP nem lebecsüli az óellenzéket, hanem le se szarja, mert tudja, vagyis úgy a pontosabb, hogy tudni véli, hogy neki annyi a dolga, hogy egy erős dichotómiát teremtsen, majd amellett kitartson, hogy OV-nemOV, fidesz-nemfidesz, NER-nemNER, mi-ők, és hasonlók. Ebbe nem fér bele semmiféle szofisztikáltság vagy diverzifikálás. És nem is kell bele. Ő azok embere akar lenni akiké nem Orbán és ennyi. Nem bonyolítja túl - ahogy egyébként Orbán se tette sose. Gyurcsány vagy ő, baloldal vagy nemzeti oldal, stb. Ahogy Orbán technikája nem fedte le sose az egész országot, úgy MP-é se fogja, de nem is ez a lényeg, mert azt nem is lehet. Hanem az, hogy ez e a helyes stratégia vagy sem 3 millió szavazat begyűjtéséhez.
Az biztos, hogy amiben levitézlett, nagyrészt a NER-be megérkezett (ál)baloldaliak, kamulibsik, szalonnácik vannak, abból nem kér, nem kérhet. Jó kérdés, hogy egy ilyen kombatáns, elidegenítő felosztásba, "hadrendbe" hogyan fér bele egy MKKP, egy Szikra, egy beágyazott helyi vidéki függetlenszerű politikus, vagy nem teljesen lejáratódott Hadházyféleség, de a válasz az, hogy sehogy, ez a járulékos veszteség.
Illetve azt is tudni véli, hogy az igazán agyhalottakat lehet a populizmussal berántani, így akármennyire is nehezen hihető ez elsőre, de demokratikus választással számolva a fideszes agyhalottakra kell lőni, mert százszor befolyásolhatóbbak, becsaphatóbbak, manipulálhatóbbak, hiszen a fidesznek is sikerült, így ez az egyszerűbb út. Trump világéletében demokrata volt, demokrata donor, szavazó, demokrata körökben mozgott, de azt tudta, hogy ő elnök csak repiként lehet, a repi szavazók azok, annyira hülyék, hogy megválasszák, ahogy ezt pontosan el is mondta még az első jelöltsége utáni interjúban vagy 25 éve (fent van a yt-n.) És így is történt.
Az biztos, hogy a jelenlegi posztmodern fullpopulista kommunikációspolitikában csak így lehet elsöprően nyerni, máshogy meg nem érdemes, és ha MP elvégez költség-haszon elemzéseket, akkor tudja, hogy ez a legkevésbbé kockázatos útja, pláne, hogy az biztos, hogy mindenféle NER-csicskával nem lehet sikeresnek lenni. Akkormár inkább olyan NER-esekkel, akiket ismer, akik már kicsekkoltak, akikben megbízhat, akik sértettek, akik olyanok, mint ő.
Belpesti értelmiségiként a "lelkemnek"jó lenne tőle egy kiállás mondjuk a melegek ügyében (is), valamiféle harcos megnyilvánulás szivárványos öltönyben, hogy "ott leszek az első sorban, nem félünk, vonulunk félmillióan", vagy jobban esne ha mellőzné a műmagyarkodó hungaropannon giccsparádet, emberileg biztos többre tarthatnám (mintha számítana, hogy egy politikus milyen ember), de az agyamnak jobban esik, hogy a célra fókuszál, tartja magát a stratégiához, igyekszik hatékonyan politizálni.
Nem barátként tekintek rá, vagy példaképként, főleg nem szellemi vezetőként (és a szavazóinak nagyrésze dettó, érdemes az utca embere riportokat megnézni a rendezvenyein), hanem csak a fasziként, akitől annyi várható, hogy váltsa le a megnácult faszit. És nem nehéz belátni, hogy ehhez miféle megnyilvánulások, vagy meg nem nyilvanulások vihetik közelebb.
És MC12-re reagálva, aki változást akar, azt nem idegeníti el magától a pragmatizmusával, mivel eddig se a spanjaként vagy a közeli cimbijekent tekintett rá, hanem opcióként, abból meg csak egy van, nincs hova elidegenülni.
9 hónapja
Igen, ne legyen illúziónk a Tisza labdába se rúgna ha a gazdaság nem állna ott ahol. Egy jól működő gazdaság mellett jönne az újabb 2/3-ad, MP ide vagy oda.Erről írtam lentebb:Jó de azt tudjuk hogy ez önmagában nem elég. Kell a vidéki fideszszavazó és innentől kezdve az a kérdés melyikre van nagyobb esély. Pesti ellenzékinek politizálok, és reménykedek hogy vidéki jobboldaliak rámszavaznak, vagy a vidékieknek politizálok és reménykedek hogy a Pestiek leszavaznak így is rám. Előbbit kipróbáltuk párszor az elmúlt 14 évben, most szerintem itt az idő a másikra is. Külön-külön egyik csoport sem elég a kormányváltásra.Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Wester
“A Tisza-projekt arról szól, hogy MP egybe tudja-e fogni a belpesti pride-ra járót, a megyei jogú városban levő, vidéki tanárt, meg az alsómocsoládi gyári munkást. Az látszik, hogy mondjuk az infláció mentén ez sikerül. Most azt lehet megfigyelni, hogy ideológiai, világképi, önmeghatározás beli ügyben megy-e. Ez egyelőre minimum döcög.“
Ez egy nagyon, nagyon nehéz feladat, szinte megoldhatatlan. A Fidesz is azzal nyer 2010 óta, hogy komplett társadalmi osztályokat engedett el és elsősorban a vidéki, azon belül pedig a középosztály és az alatti rétegekre lő (sőt, inkább már csak az alá)
A többi egyáltalán nem érdekli. Oda kell menni, ahol a legtöbb homogén szavazó van, a többit meg rá kell bírni, hogy minél nagyobb arányban maradjon otthon.
Különben belefutsz abba, hogy egyszerre kell megfelelned a homofób vidéki gyári melósnak, meg mondjuk Alföldinek. Azért az fejvakarós és a one man show nagyon nem alkalmas stratégia rá.
Jó hír - persze már akinek - hogy csak szinte megoldhatatlan, mert Nagy Márton miniszter úr mindent megtesz, hogy megácsolja a hidat a fentebbi szereplők között és minden jel szerint jó úton jár 😊
MC12
Lesz ez még így se!
9 hónapja
Erről írtam lentebb:Jó de azt tudjuk hogy ez önmagában nem elég. Kell a vidéki fideszszavazó és innentől kezdve az a kérdés melyikre van nagyobb esély. Pesti ellenzékinek politizálok, és reménykedek hogy vidéki jobboldaliak rámszavaznak, vagy a vidékieknek politizálok és reménykedek hogy a Pestiek leszavaznak így is rám. Előbbit kipróbáltuk párszor az elmúlt 14 évben, most szerintem itt az idő a másikra is. Külön-külön egyik csoport sem elég a kormányváltásra.Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Wester
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
9 hónapja
Jó de azt tudjuk hogy ez önmagában nem elég. Kell a vidéki fideszszavazó és innentől kezdve az a kérdés melyikre van nagyobb esély. Pesti ellenzékinek politizálok, és reménykedek hogy vidéki jobboldaliak rámszavaznak, vagy a vidékieknek politizálok és reménykedek hogy a Pestiek leszavaznak így is rám. Előbbit kipróbáltuk párszor az elmúlt 14 évben, most szerintem itt az idő a másikra is. Külön-külön egyik csoport sem elég a kormányváltásra.Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Lesz ez még így se!
9 hónapja
Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.Ezt külön is kiemelem, fontos. Legszívesebben átküldeném MP-nek, de félek, hogy kritikának venné.
MC12
9 hónapja
Le se szarják ezek a pride-ot, de amikor a lóvéval kitömés ellenére a bírók is az utcára mennek meg az orvosok is hőbörögnek, akkor már érzik hogy gond van, és ilyen eszközökhöz fognak nyúlni. A Pride csak egy ürügy.Lehet, hogy pont ezt a célt szolgálja a Pride betiltása? Azon tutira elkezd ajvékolni a pesti értelmiség, viszont egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni.Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Vagy ha érdekli, akkor majd foglalkozik vele akkor és ott. MP-t hiába sürgeti Tota W vagy Ede, ettől neki nem kell sietnie sehova. Egyetértek MC-vel is, abban hogy mivel próbálkozik Magyar. Ezzel eddig senki nem próbálkozott. A Facebookon és a TikTokon nagyon népszerű volt Karácsony és a MoMo, Fidesz kétharmad után újabb kétharmad jött. Most talán okosabb megoldás a választókat tényleg érintő és érdeklő dolgokat felszínen tartani és majd megfelelő időben reagálni a Pridera is.
Ezt eddig senki nem próbálta ¯\_(ツ)_/¯ hátha. Talán sikerül egy Minecraft szervernél nagyobb dolgokra is rávenni embereket.
Gyurma Pappa
Hat nem rohadtul mindegy?
Éppen az ilyen ezredik huzasuk miatt kell leváltani őket.
csebi
És a Pride a belvároson kívül nem túl sok embernek szívügye, viszont az infláció mindenkit érint. Ha a Pride miatt pörög az ellenzék, akkor pont nem a mindenkit érintő témát tartják napirenden.
slowmotion

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
9 hónapja
Ez egy nagyon, nagyon, nagyon régi vita, amit most - meg általában - a Fidesz felhasznál.Lehet, hogy pont ezt a célt szolgálja a Pride betiltása? Azon tutira elkezd ajvékolni a pesti értelmiség, viszont egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni.Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Vagy ha érdekli, akkor majd foglalkozik vele akkor és ott. MP-t hiába sürgeti Tota W vagy Ede, ettől neki nem kell sietnie sehova. Egyetértek MC-vel is, abban hogy mivel próbálkozik Magyar. Ezzel eddig senki nem próbálkozott. A Facebookon és a TikTokon nagyon népszerű volt Karácsony és a MoMo, Fidesz kétharmad után újabb kétharmad jött. Most talán okosabb megoldás a választókat tényleg érintő és érdeklő dolgokat felszínen tartani és majd megfelelő időben reagálni a Pridera is.
Ezt eddig senki nem próbálta ¯\_(ツ)_/¯ hátha. Talán sikerül egy Minecraft szervernél nagyobb dolgokra is rávenni embereket.
Gyurma Pappa
csebi
És a Pride a belvároson kívül nem túl sok embernek szívügye, viszont az infláció mindenkit érint. Ha a Pride miatt pörög az ellenzék, akkor pont nem a mindenkit érintő témát tartják napirenden.
slowmotion
Elvszerűség vs. pragmatizmus. Meddig tarthatok ki az elveim mellett, mikor kell felülírni az elveimet, és akkor azok valóban az én elveim voltak-e, vagy csak látszatból, külsőségek miatt voltak velem, és amikor valóban fontos, már nem olyan fontos vs. mindent felülír-e egyetlen vezérlő gondolat, és annak alárendelek minden egyebet, hidegen, racionálisan.
Jelen esetben a pesti értelmiség “ajvékolása” annak szól, hogy arra kellene szavazniuk, aki az alapfundamentumaikkal megy szembe, egy “magyarkodó”, ex fideszes káder, akinek minden receptora a populista jobbhoz van bekötve, fideszesen beszél (első OV féle módon), fideszesen gondolkodik, fideszes kampánytechnikát visz, kvázi tüzet tűzzel akar legyőzni, és akkor még a Pride mellet se képes kiállni, amikor itt deklaràlt jogfosztás történik. Ez egy disszonáns helyzet nekik, hiszen kvázi egy Fidesz lightra kell szavazniuk hogy ne a Fidesz hard nyerjen. De ezzel a Fidesz mégiscsak arra kényszerít sokakat, hogy dobják sutba az elveiket a pragmatizmus oltárán. És a Fidesz tudja, hogy az emberek egyáltalán nem könnyen írnak felül ilyen kódokat. Mégegyszer: ha könnyű lenne, ez a rendszer már nem lenne.
Van 2-300 ezer ember, akinek ez az ügy ezért, azért de fontos, és fontos neki az is, hogy a választott vezetőjének fontos legyen. Egyszerűen a választói értékkészletükben nekik ez igenis számít. Lehet ezt szidni, meg idiótázni őket, de akkor is így lesz. Nem véletlen, hogy Karácsony és a Momo úgy repültek a témára mint gyöngytyúk az ismertre.
Pàr hónapja már leírtam, de tartom, Pesten MP alábecsüli az óellnezéket és azt hiszi, azért mert Pest ellenzéki, akkor az az övé. Pedig nagyon nem. Itt véres harcok fognak menni minden egy vk-ban, egyet sem fog adni ingyen a régi struktúra. És ha most elidegeníti magától a fentebbi szavazóréteget, az fájdalmas, mandátumban kifejezhető veszteség lesz.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
9 hónapja
Úgy mondod, mintha a Fidesz egy tök tiszta játszmában nyerne, miközben a valóság az, hogy úgy sakkoztok, hogy a Fidesznek van 3 királynője és neked 2 királyod. Vazze így rohadtul nem nehéz nyerni!És mindneki aki ezt mondja, csak kifogást keres a saját sikertelenségére. Persze lejt a pálya. Bizonyos dolgokban nem is kicsit. De egyetlen egy választás sem ezen múlt. Közel sem. Nem a rendszer miatt nincs leváltva a fidesz, hanem mert többen szavaznak a fideszre mint bárki másra. Nem picit többen, hanem sokkal. Nem a választó körzetek, a levélszavazatok, de még csak nem is a média miatt nyer OV, hanem mert 10 éve annyit tud ellene felmutatni az "ellenzék", hogy nem OV. Ez kevés az embereknek. És ebbe a mintába most MP is tökéletesen beleillik.Itt mindeki arrol beszél már most is, hogy a 2026-os már így is az utolsó utáni esély. Kurva nagy ellen szél van már most is, de talán, talán most még…26-ban lehet választást nyerni, de 30-ban már nem? Tehát most leváltható a rendszer, de 26 után amikor már jóeséllyel nem lesz 2/3-ad akkor már nem lesz leváltható. Értem....Tényleg őszintén mondom, hogy neked legyen igazad, de tényleg komolyan gondolod, hogy ha a fidesz 26’ban nyer akkor itt valaha lesz még olyan választás, amin akárki más is nyerhet? Szerintem, indulni se fog tudni indulni, csakis kizárólag Orbánék által jóváhagyott, kézivezérelt bohócok. Nem hogy valaki nyerjen is… 26’ után úgy fog itt Magyaroszágon parlamenti választást nyerni akárki a fideszen kívül, mint az oroszoknál akárki Putleren kívül.Dehogy épített ő még fel listát. 1 nevet tudott eddig felmutatni, akit inkább ne tett volna. Az egyéni jelöltjeinek már most lakossági fórumról, lakossági fórumra kéne járnia, hogy megismerjék a nevét. A Tisza továbbra sem egy párt, csak egy one man show. Ezt akarjuk szembeállítani egy tökéletesen felépített gépezettel.Látom direkt nem akarod érteni, aki biztos ellenzéki még nem azt jelenti, hogy biztos MP...Én úgy tudom, meg nem kell szavazni. 1 év alatt felépítette a listáját, nincs kétségem, hogy most az egyéni körzetekben fog dolgozni.
Másrészt láttuk MZPnél is milyen jól bevált, hogy megpróbálta a jobboldali szavazókat is megszólítani. Nem emlékszem a pontos számra, de kb 100.000-el kevesebb ellenzékre leadott szavazat lett a vége mint 4 évvel azelőtt.
1 év alatt pontosan ugyan ott tart MP. Annyit tud felmutatni, hogy ő nem OV. Nincsen pártja, nincsen programja, nincsen ideológiája.
Én továbbra sem látom benne, hogy ő le tudná győzni a fideszt. Listán hiába szorongatja meg őket, azzal nem lehet választást nyerni. Az az egyéni körzeteken fog múlni. Akkor meg miért szavazzak rá? Inkább behúzom az x-em egy számomra szimpatikus politikát folytató emberre, hátha valahogy bejut a parlamentbe.
Na az ilyen embereket mint én kellene meggyőznie, nem az elvakult fidesz szavazókra pályázni.
Tarsi
Az már biztos, hogy ha nem is tetszik több dolga nekem, de sokkal jobban csinálja, mint 20 éve bárki más és különösen igaz ez a Gyurcsányra.
Klaci79_egy poloska
Fura hogy az emberek megint beleesnek abba a hiába mint az elmúlt évekbe, ez azért nem jó mert xy, az azért mert xy.Fura, hogy az emberek beleesnek ugyan abba a hibába mint az elmúlt években. Ugyan az a mantrázás megy, mint MZP-nél, hogy hát ő is szar, de rá kell szavazni, hogy leváltsa OV-t, aztán majd jön utána jobb. Ez kurvára bejött 3 éve is. Akkor is ugyan ezt a vitát folytattam itt, ugyan azok az emberek szajkózták akkor MZP akik most MPt.
MP-nek két feladata van:
1, Legyőzni a Fideszt, és elvenni a sérthetetlenség mítoszát
2. A ruszkik és a kínaiak seggéből újra visszatérni az EU felé, és hazahozni az EUs pénzeket.
Minden más csak ajándék.
Ha ez a két dolog teljesül, már nyertünk, ha itt megint elindul a széthúzás megint szépen behúzza a Fidesz, és mehet a nyafogás. Miért olyan kibaszott nehéz feladni egy két elvet a nagyobb jóért?
Nomac
Lehet megint majd itt reménykedni, csak utána amikor kipukkad az a véleménybuborék amibe vannak itt nagyon sokan akkor majd szembe jön a valóság. Aztán majd megint jön egy új aktuális megváltó és így tovább.
És akkor megválaszolom Sobrinak is a kérdését had nevessen egy jót. Senkire nem kellene leszavazni 26-ban. Nem lesz leváltva a fidesz. Mindenki arra szavazzon aki leginkább tudná őt képviselni. Végre eltünnének a dk, lmp és hasonló semmit nem érő pártok, újrarendeződne az ellenzéki térkép. Aztán el lehet kezdeni gondolkozni, hogy ki kivel lenne képes együttdolgozni a következő választáson.
Tarsi
De hurrá, legalább eltűnne a DK meg az LMP… édes faszom…
Cowboykarcsi90
Tarsi
És pont erről van szó, pont emiatt járjuk, hogy nem lehet kényeskedni. Mert vagy most küldjük el a dagadt faszt azzal akivel a legnagyobb az esély, vagy utána már nem lesz lehetőség.
Cowboykarcsi90
Tarsi
De tényleg fogd már fel, hogy tényleg az utolsó esély, hogy demokratikusan élj, mert ha most is nyer a Fidesz, akkor mindenki megb....a a demokráciát, mert az itt egy ideig nem fogsz látni. Itt Fehéroroszország 2.0 lesz!
9 hónapja
Hagyjuk már ezt a magyar néplélekezést.A te buborékod még naivabb, ilyen média fölénybe senki nem lesz képes kinőni ebből a szennyből. Aki azt hiszi hogy itt a szíve szerint szavazhat az a legnaivabb, nekünk mindig lesz egy Kádárunk, vagy Orbánunk, mert a magyar néplélek nem képes kezelni a demokráciát, kell neki valaki aki megmondja mit gondoljon, és hogy cselekedjen. Az a kérdés hogy megtaláljuk e azt aki nem állít totálisan a földbe minket, mint ahogy Orbán teszi.Dehogy épített ő még fel listát. 1 nevet tudott eddig felmutatni, akit inkább ne tett volna. Az egyéni jelöltjeinek már most lakossági fórumról, lakossági fórumra kéne járnia, hogy megismerjék a nevét. A Tisza továbbra sem egy párt, csak egy one man show. Ezt akarjuk szembeállítani egy tökéletesen felépített gépezettel.Én úgy tudom, meg nem kell szavazni. 1 év alatt felépítette a listáját, nincs kétségem, hogy most az egyéni körzetekben fog dolgozni.Látom direkt nem akarod érteni, aki biztos ellenzéki még nem azt jelenti, hogy biztos MP...Egyrészt ez butaság, mert ha valaki biztos ellenzéki szavazó, akkor az deffiníciószerint biztos, szóval nem vész el.Az lenne a haszna, hogy meggyőzzön bizonytalan szavazókat, akiknek még nem sikerült őt lenyomni a torkukon. Hibás politika szerintem a fidesz szavazókra lőni. Ez lehet hoz onnan egy minimális szavazatot, de sokkal többet veszít vele a bizonytalanok és a biztos ellenzéki szavazók közül.Nem az értelmét vagy az okát kérdezem, hanem a hasznosságát.Az az értelme, hogy az emberek látják, hogy mit képvisel MP. Jelenleg nem látni, nagyon sok kérdésben inkább lapít mint szar a fűben. Márpedig vannak emberek akik biztosan nem fognak rá szavazni ha nem tudják, hogy azt a véleményt képviseli amit ő.simán lehet kritikusnak lenni MP-vel,És kell is. Majd ha nyert.
andree
Addig nulla a haszna.
Vagy aki szerint van haszna most basztatni, ártani neki, hibára kényszeríteni, -ami mind az állampárt malmára hajtja a vizet- az írja le, hogy mi az, mert én nem látom, de érdekelne.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez a politika, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon nem működik.
Tarsi
Azt is leírod?
Őszentsége Sobri Jóska
Tarsi
Másrészt azért butaság, mert ha elhoz 300ezer fideszszavazót, az többet ér, mint ha behúz 500ezer bizonytalant.
Számoljunk:
Van a fidesznek mondjuk 2,5 millió szavazója, a Tiszának mondjuk 2 millió.
Ha behoz 500ezer bizonytalant, akkor 2,5 vs. 2,5. Egál.
Ha elvisz 300ezer fideszest, akkor 2,2 vs 2,3. Nyert a Tisza.
Sima matek.
Szóval mi a haszna annak, ha a sajtó, a megmondóemberek, akik nem akarják Orbánt, azok MP-t basztatják, errodálják?
Istenbizony nem látom.
Őszentsége Sobri Jóska
Másrészt láttuk MZPnél is milyen jól bevált, hogy megpróbálta a jobboldali szavazókat is megszólítani. Nem emlékszem a pontos számra, de kb 100.000-el kevesebb ellenzékre leadott szavazat lett a vége mint 4 évvel azelőtt.
1 év alatt pontosan ugyan ott tart MP. Annyit tud felmutatni, hogy ő nem OV. Nincsen pártja, nincsen programja, nincsen ideológiája.
Én továbbra sem látom benne, hogy ő le tudná győzni a fideszt. Listán hiába szorongatja meg őket, azzal nem lehet választást nyerni. Az az egyéni körzeteken fog múlni. Akkor meg miért szavazzak rá? Inkább behúzom az x-em egy számomra szimpatikus politikát folytató emberre, hátha valahogy bejut a parlamentbe.
Na az ilyen embereket mint én kellene meggyőznie, nem az elvakult fidesz szavazókra pályázni.
Tarsi
Az már biztos, hogy ha nem is tetszik több dolga nekem, de sokkal jobban csinálja, mint 20 éve bárki más és különösen igaz ez a Gyurcsányra.
Klaci79_egy poloska
Fura hogy az emberek megint beleesnek abba a hiába mint az elmúlt évekbe, ez azért nem jó mert xy, az azért mert xy.Fura, hogy az emberek beleesnek ugyan abba a hibába mint az elmúlt években. Ugyan az a mantrázás megy, mint MZP-nél, hogy hát ő is szar, de rá kell szavazni, hogy leváltsa OV-t, aztán majd jön utána jobb. Ez kurvára bejött 3 éve is. Akkor is ugyan ezt a vitát folytattam itt, ugyan azok az emberek szajkózták akkor MZP akik most MPt.
MP-nek két feladata van:
1, Legyőzni a Fideszt, és elvenni a sérthetetlenség mítoszát
2. A ruszkik és a kínaiak seggéből újra visszatérni az EU felé, és hazahozni az EUs pénzeket.
Minden más csak ajándék.
Ha ez a két dolog teljesül, már nyertünk, ha itt megint elindul a széthúzás megint szépen behúzza a Fidesz, és mehet a nyafogás. Miért olyan kibaszott nehéz feladni egy két elvet a nagyobb jóért?
Nomac
Lehet megint majd itt reménykedni, csak utána amikor kipukkad az a véleménybuborék amibe vannak itt nagyon sokan akkor majd szembe jön a valóság. Aztán majd megint jön egy új aktuális megváltó és így tovább.
És akkor megválaszolom Sobrinak is a kérdését had nevessen egy jót. Senkire nem kellene leszavazni 26-ban. Nem lesz leváltva a fidesz. Mindenki arra szavazzon aki leginkább tudná őt képviselni. Végre eltünnének a dk, lmp és hasonló semmit nem érő pártok, újrarendeződne az ellenzéki térkép. Aztán el lehet kezdeni gondolkozni, hogy ki kivel lenne képes együttdolgozni a következő választáson.
Tarsi
Nomac
Ez nem a néplélekről szól, ez valami mindenbe belemagyarázott faszság.
Itt az van, hogy az emberek a Kádár-rendszer alatt le lettek butítva, be lettek törve és át lettek mosva az akkori propagandával és azzal, hogy mindig más a hibás és a kormány mindig mindent jól csinál.
Vagy akkor mi itt nem vagyunk magyarok, hogyha nem kívánjuk ezt? Ugyan már.
El kellene kezdeni felelősséget vállalni a tetteinkért és mindenkinek tudatosítania magában, hogy mire szavaz és mit választ ha távol marad.
Ha falun, a téged hülyítő TSZ elnökre nem szavazol, akkor ne szavazz a dagadtra se, ezt kellene megérteni.
9 hónapja
Velük kapcsolatban nem használhatok más igét, mint amit szoktam mindenki mással kapcsolatban 😛Teljesen egyértelmű, hogy ezért dobta be a Fidesz. Ez nem is kérdés. | Az "ajvékolás" viszont ettől függetlenül kerülendő, különösképpen a "pesti értelmiséggel" összefüggésben. |Lehet, hogy pont ezt a célt szolgálja a Pride betiltása? Azon tutira elkezd ajvékolni a pesti értelmiség, viszont egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni.Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Gyurma Pappa
csebi
slowmotion
nagylaza, főpohárnok
9 hónapja
Teljesen egyértelmű, hogy ezért dobta be a Fidesz. Ez nem is kérdés. | Az "ajvékolás" viszont ettől függetlenül kerülendő, különösképpen a "pesti értelmiséggel" összefüggésben. |Lehet, hogy pont ezt a célt szolgálja a Pride betiltása? Azon tutira elkezd ajvékolni a pesti értelmiség, viszont egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni.Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Gyurma Pappa
csebi
slowmotion
9 hónapja
Lehet, hogy pont ezt a célt szolgálja a Pride betiltása? Azon tutira elkezd ajvékolni a pesti értelmiség, viszont egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni.Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Gyurma Pappa
csebi
9 hónapja
Ésik dobott be egy érvet a Substacken és ezt nagyon adom: MP végre nem a sajtó és a megmondó emberek véleményét akarja megnyerni, nem a 444 címlap hőse akar lenni, hanem a választókkal szeretné elfogadtatni magát. Bármilyen hihetetlen (dobpergés), az politikával napi szinten nem foglalkozó 9.197.322 (megszámoltam!) magyar állampolgár között lévő 6.998.722 szavazókorút nem érdekli a Pride betiltása.Amúgy ez már rohadt nagy siker a Fidesztől h megint nem az ő levaltasukrol, az inflációról, az ezredik korrupciós ugyukrol beszél Mki (beleértve Ezt a fórumot) hanem arról h MP most hogy all ehhez a kérdéshez.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
9 hónapja
Azt hittem emiatt alakult ki 60+ hozzászólás mióta utoljára néztem rá a csopira......azt látom, hogy csak a szoki... 🥲telex.hu/belfold/2025/03/20/vsquare-orban-viktor-nemzeti-informacios-kozpont-jelentes-civilek-fuggetlen-sajto-kulfoldi-tamogatas
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
9 hónapja
Tehát a legújabb fideszes spinning Pride kapcsán, hogy nem fognak letartóztatni, ha befizeted a bírságot. Akkor már nem is vagy veszélyes a gyermekekre, ha fizetsz? 😀mi ez, védelmi pénz bazdmeg?
ez kom gec
9 hónapja
Újra büszke lehet Magyarország: hamar cserepadra került Ausztria, Németország és SvédországKiderült, hogy az összes bezzeg országot magunk mögé utasítottuk.
mandiner.hu/belfold/2025/03/ujra-buszke-lehet-magyarorszag-hamar-cserepadra-kerult-ausztria-nemetorszag-es-svedorszag?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator