NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

9 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 974 — The Mathematician
Mkkp
 youtu.be/UK5ZYn32nGI?si=v4tqx-oAfDy2lW7k

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
9 hónapja
Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapján
számítanám ki. És annak alapján kapnák a havi juttatásukat.
Átlátható és igazságos
Automatikus módosulás – Ha a gazdaság nő, nő a bérük, ha csökken, akkor kevesebb jár nekik is.
Csökkenti a populista fizetésemeléseket – Nem a politikusok saját maguk döntenek róla.

Most ahogy megnéztem a PPP GDP/fő 40 168 USD/fő/év.

A képviselők ennek az 1,5×-e lenne, a minisztereknek a 2,5×-e, a miniszterelnöknek pedig a 4×-e.

Ebben az esetben így alakulnának a havi fizetések:
Képviselő 1 850 000 Ft/hó
Miniszter 3 100 000 Ft/hó
Miniszterelnök 5 000 000 Ft/hó

Persze lehet ezt finomítani, meg a kiegészítőket is úgy alakítani, hogy ne legyenek túlfizetve se, de legyen érdekük olyan döntéseket hozni, amik előremutatóak.
Bruce
Én a minimálbér vagy medián bér mentén szoktam mondani

9 hónapja
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 678 — Salus populi suprema lex esto
Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapján
számítanám ki. És annak alapján kapnák a havi juttatásukat.
Átlátható és igazságos
Automatikus módosulás – Ha a gazdaság nő, nő a bérük, ha csökken, akkor kevesebb jár nekik is.
Csökkenti a populista fizetésemeléseket – Nem a politikusok saját maguk döntenek róla.

Most ahogy megnéztem a PPP GDP/fő 40 168 USD/fő/év.

A képviselők ennek az 1,5×-e lenne, a minisztereknek a 2,5×-e, a miniszterelnöknek pedig a 4×-e.

Ebben az esetben így alakulnának a havi fizetések:
Képviselő 1 850 000 Ft/hó
Miniszter 3 100 000 Ft/hó
Miniszterelnök 5 000 000 Ft/hó

Persze lehet ezt finomítani, meg a kiegészítőket is úgy alakítani, hogy ne legyenek túlfizetve se, de legyen érdekük olyan döntéseket hozni, amik előremutatóak.
9 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?
Kúrfürst briareos
Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.
r.baggio
Értem a Mohács analógiát, csak az abban a kontextusban nem igaz:

www.valaszonline.hu/2024/08/29/mohacs-mitosz-valosag-tortenelem-varga-szabolcs-essze/

Ajánlom továbbá még a Digitális Legendárium nevű podcastot is. Igazán felfrissítő élmény úgy hallgatni, újratanulni a történelmünket, hogy az sokkal jobban érthető és nagyobb kontextusba helyezik. Ráadásul nincs meg benne az a kesergő hangulat és realistábban, sőt pozitívabban mutatja meg a történéseket, még ha a kimenetelek néha vereségek voltak.

A magyar nép nem buta, nem önsorsrontó, de 30 év kádári agymosásnak meg lett az eredménye és amikor OV újra a hamis jó létet és a felelősség kormányra történő átruházását ígérte nekik, elkeseredettségükben sokan kaptak utána. Na meg, mert nem volt épkézláb politikus a színtéren vagy ha volt is, akkor már ment a karaktergyilkosság és az, hogy az ügynökaktákat nem nyitották meg.
Még a Fidesz sem, sőt a Fidesz sem.

És akkor itt jön a képbe a '94-es választások előtt kapott egymillió német márka "legendája", ami retrospektíven megmagyarázza, hogy miért fordult, kellett fordulnia OV-nak Oroszország irányába.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
9 hónapja
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 279 — no es importante
btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?
Kúrfürst briareos
Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
9 hónapja
Kúrfürst briareos
ukrajnában ugye nincs választás a háború miatt ami precedens lehet vityáéknak
ahogy a román dolog is precedens

hogy mennyire állja meg a helyét az mind1, a lényeg hogy ha nagyon akarják megoldják

9 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 492 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Kúrfürst briareos
Jó kérdése, de erre hivatkozni, hogy ezért maradjon el választás elég gyenge érv lenne. A Mennyei megy(menni fog)? Na ugye, akkor választásokat is lehet tartani. 😀
9 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 492 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Bennem azért felmerül, hogy ha ne adj' isten arra kerülne a sor - bár remélem, odáig nem jutunk el -, akkor vajon hány rendőr fog elgondolkozni azon, hogy a kapott parancs, amit végre kellene hajtania, és az alkotmány és az ország védelme, amire felesküdött, az nem feltétlenül van átfedésben?
slowmotion
Mondjuk az alkotmányt is sajna úgy alakítgatják idehaza. mint a gyurmát...
9 hónapja
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

9 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 908 — Cowboys fan
Az igaz hitet nem lehet tényekkel összezavarni.
somoskovig
Ezért is a vallásháborúk a legveszélyesebbek mind közül. Mert ott a logika jelentőségét és értelmetét veszti. És sajna lassan egyre több helyen látom azt, hogy a politikai nézet már-már vallásos logikátlanságokat szül sokaknál.
iktriad
"már-már"...
9 hónapja
Bennem azért felmerül, hogy ha ne adj' isten arra kerülne a sor - bár remélem, odáig nem jutunk el -, akkor vajon hány rendőr fog elgondolkozni azon, hogy a kapott parancs, amit végre kellene hajtania, és az alkotmány és az ország védelme, amire felesküdött, az nem feltétlenül van átfedésben?
9 hónapja
somoskovig
Ezért is a vallásháborúk a legveszélyesebbek mind közül. Mert ott a logika jelentőségét és értelmét veszti. És sajna lassan egyre több helyen látom azt, hogy a politikai nézet már-már vallásos logikátlanságokat szül sokaknál.

Szerkesztette: iktriad
9 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 519 — Chiefs GM

9 hónapja
 www.youtube.com/watch?v=y815aILOMQY
- infláció EU-ban nálunk a legmagasabb: ugyanmááááá beszélnek hülyeséget
- nem a kormány hibája
- háború
- én ebben nem hiszek (EU-ban a legmagasabb az infláció)
- amíg ez a kormány van hatalmon, nem kell megijedni
- szándékosan, kívülről gerjesztik az inflációt
- Orbánék gondoskodnak róla h ezek a kereskedők ne csak a zsebüket nézzék
és eddig bírtam, hányingerem van...
Beki
Ebben az a legszebb, hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy ha az lenne a hír, hogy nálunk a legalacsonyabb az infláció az EU-ban, akkor ugyanezek az emberek vigyorogva kiabálnák, hogy "na, ott van a statisztika, nézzék!!", akik szerint most az a statisztika hamis...
StormST
Mindig csak annak a statisztikának hiszek, amit az enyémek hamisítottak
slowmotion
Az nem zavarja őket, hogy egy átlagos bevásárlás, amiben nincs semmi extra lassan 10ezer alatt nem jön ki? És főninek már megint be kell lengetnie az árstopot, mint "csodafegyvert", ami 2 éve (nem volt az olyan rég) is kb. ennyit ért, hogy ezt meggátolja?

iktriad
Ezek szerint nem.
De szerintem Te is tudod, milyen a kognitív disszonancia, valamilyen magyarázatot úgyis találnak az egészre. MINDIG.
9 hónapja
- nem a kormány hibája
- háború
Beki
Ebben az a legszebb, hogy teljesen biztos vagyok benne, hogy ha az lenne a hír, hogy nálunk a legalacsonyabb az infláció az EU-ban, akkor ugyanezek az emberek vigyorogva kiabálnák, hogy "na, ott van a statisztika, nézzék!!", akik szerint most az a statisztika hamis...
StormST
slowmotion
Az nem zavarja őket, hogy egy átlagos bevásárlás, amiben nincs semmi extra lassan 10ezer alatt nem jön ki? És főninek már megint be kell lengetnie az árstopot, mint "csodafegyvert", ami 2 éve (nem volt az olyan rég) is kb. ennyit ért, hogy ezt meggátolja?
9 hónapja
Legújabb zuhanyhiradó jogászi berkekből Pol(oska)t Petike betölti a 70-t ès Szíjjas(nem elèggè a háta) Petike lesz főügyész.....
dande2
Vett magának diplomát az Ecserin?
9 hónapja
- nem a kormány hibája
- háború
Beki
StormST

Szerkesztette: slowmotion
9 hónapja
StormST Denver Broncos 12 424 — SB 50 Champion @ Grund
- nem a kormány hibája
- háború
Beki

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 651 — beers & Packers
Tényleg nagy tömeg volt az Andrássy úton, annál is nagyobb, mint tavaly ilyenkor. Egy kis hangulatjelentés:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/484542796_1460657062008695_4436533521143448046_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=mqEzmsTb400Q7kNvwGgBZCU&_nc_oc=AdlJsTFmz_IXUgaOWzBYcITSTtyzV17Kl7_D3px8DO09rYVjmPTH3Cw2Vny_WjaaUAo&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=eXa7aT16wbsOm3Y7nOclng&oh=00_AflYiSGaPAF-G94V3-o9XnYzTR6R1amzCnmmuoLtrmwuGQ&oe=694BE0C5
3,6 Mio. Aufrufe · 24.455 Reaktionen | ‼️‼️Árad a Tisza Andrássy út, VÉGE VAN KICSI♥️🤍💚🇭🇺😎🥰‼️‼️ | Kangyalka Szilvia
‼️‼️Árad a Tisza Andrássy út, VÉGE VAN KICSI♥️🤍💚🇭🇺😎🥰‼️‼️
9 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 112 — Így remélem megfelelek nektek.....
Legújabb zuhanyhiradó jogászi berkekből Pol(oska)t Petike betölti a 70-t ès Szíjjas(nem elèggè a háta) Petike lesz főügyész.....
9 hónapja
Beki New York Jets 2 069
- nem a kormány hibája
- háború
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Sztem is az a legnagyobb kérdőjel, hogy egy esetlegesen elvesztett választás után mi történne. No pláne a románoknál történtek után. Vagy egyáltalán belemennek-e egy olyan választásba, amit esetleg elveszíthetnek...
gabokocka
Igen, erre utaltam.
Én -igaz, nem vagyok se politikus, se geci, se korrupt, se nincs óriási vesztenivalóm, se nem fenyegetne börtönbüntetés X év politizálás után, de- ha meg tudnám üzembiztosan oldani nem mennék bele. Minek mennék?
A lényegi kérdés, hogy meg tudják e üzembiztosan oldani. És akkor lehet azon töprengeni ebben a feszült, elfajult, posztmodern világban, hogyha meg tudják, akkor ugyan mi okuk/hasznuk van belemenni. Szerintem Orbánnak semmi. A számok láthatóak előtte, simán, sokfeleképpen meg lehet akadályozni a vereséget, vagy lehet hetveniksz százalékot csinálni belőle, mint az oroszoknál szokták.
És akkor jön még mindaz, amit egy választás után lehet csinálni, sajnos rossz a román precedens, de autoriter rezsimeknek több, mint hasznos.

9 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 445 — I like the Texans, I like who we are
A vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.
Csányi, Demján-örökösök, Vajna-örökösök, stb nem hiszem, h lobbyznak érte és MP köreiben is van ilyen garnitúra, őket meg nem szopatja meg.

Nem véletlen, h nagyon csínján bánnak ezzel világszerte.
Willie Parker
Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Más módja nincs annak, hogy visszavegyék, amit elloptak.
gabokocka
Diszkrimináció tilalmon elbukik
Willie Parker
Bige
9 hónapja
ozibozi New York Giants 20 212
A vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.
Csányi, Demján-örökösök, Vajna-örökösök, stb nem hiszem, h lobbyznak érte és MP köreiben is van ilyen garnitúra, őket meg nem szopatja meg.

Willie Parker
Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
gabokocka
Willie Parker
Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.

Egyszerűen nincs más alternatíva visszavenni az elmúlt másfél évtizedben ellopott közvagyont, és az ország jelen helyzetében kibaszottul szükség van rá.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezen már megy a matek, mit lehet erre kitalálni.
gabokocka
Semmit.
Willie Parker
Kreatívan kell gondolkodni.
Pl. aki ellen xy törvény alapján eljárás van, annak a vagyona zárolásra kerül. Mindenki ellen indítható ilyen eljárás, ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja, Lölő ellen. Az ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja elleni pikk-pakk eredménytelenül lezárul, Lölő elleni meg elhúzódik bármeddig. Aztán lehet alkudozni az együttműködésről, mint egy vádalkunál, hogy X összegről lemond, Y-t megtarthat, és leléphet. És van még ezer hasonló opció.
Ezek csak technikai problemák. Ha technikailag kivitelezhető volt, hogy minden "lopás" törvényes legyen, akkor van törvényes út a "visszaszerzésre" is. A valódi problémák azok, hogy egyáltalán egy autotiter, putyinosodó, meghackelt demokráciában oda lehet e egyáltalán kerülni ahhoz, hogy a technikai problémákról legyen szó. Én egyre inkább arra hajlok, hogy már nem. Aztán ne legyen igazam.
Őszentsége Sobri Jóska
Egy kis átdolgozásra szorul, de

Az áttörést a bűnüldözés számára az úgynevezett RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations) törvény hozta meg az 1970-es években. A jogszabályt a törvényhozók kimondottan a szervezett bűnözés elleni harc érdekében alkották, és az volt a lényege, hogy a hatóságoknak többé nem kellett bizonyítaniuk az egyes bűncselekmények elkövetését, elég volt csupán a maffiatagságot. A RICO életbe lépése után így már nem volt szükség személyes vallomások kicsikarására ahhoz, hogy a Cosa Nostra vezetőit, kapitányait és közkatonáit rács mögé dugják.Ez volt az első komoly csapás az amerikai maffia életében, amely ugyanakkor további hanyatláshoz vezetett: a hosszas börtönbüntetéstől félve ugyanis egyre több meggyanúsított családtag kötött vádalkut az FBI-jal. Néhány évtizedes aranykorszak után nagyjából a ’80-as évekre tehető a hanyatlás kezdete, és ez egyértelműen az Omerta ki­üre­sedéséhez,

Melyik feleség, qrva, vagy hülyegyerek nem fog elmondani bármit is ha börtönbe ültetik csak 72 órára vagy egy hónapra. ???? Még azt is ami nem igaz, hogy miért került a nevére hol kivel mit mikor hányszor írt alá mert neki azt mondták.
Csak szándék kérdése. Ha pénzt nem is de kirakat pereket lehetne kreálni évekig, ami megnyugtatná a plebset, közben meg mehetne tovább a lopás más szereplőkkel, esetleg kevésbé pofátlanul és más családok helyzetbe hozásával mindenki örömére😎
ozibozi
RICO lényegében benne van a Be-ben, a fordított bizonyítási teherrel. Vagyis a bűnszervezet tagjának kell bizonyítania, h a vagyon nem a bűnszervezetből ered.
Már csak azt kell bizonyítani, h bűnszervezetről van szó.
Olyan 0,5% eredményesség szokott lenni ebben, szóval nagy hegyet kell megmászni.
Willie Parker
Egy normális jogrenddel bíró demokráciában ez így lehet, de egy irányított magyar, szerb, oroszban, ahol már kb nyomozati szakaszban eldőlnek az ügyek, es az ügyészségen túl sem jut vádig a komoly ügy sokszor ha nem akarják vagy pedig olyan hibákkal, előre telepített aknákkal ami a bíróságot csak színházzá teszi, vagy csak időhúzásra használja,
ott azért elég lehetne a komoly szándék a hatalomtól az eredményhez.
Miközben Szép lassan majd haladnak a jogállamiság, függetlenség felé, addig még ezek simán beleeshetnének.
/de nem fog itt történni semmi, mert holló a hollónak nem vájja ki.
És ez így is marad vlsz

Szerkesztette: ozibozi
9 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding

Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.

Egyszerűen nincs más alternatíva visszavenni az elmúlt másfél évtizedben ellopott közvagyont, és az ország jelen helyzetében kibaszottul szükség van rá.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezen már megy a matek, mit lehet erre kitalálni.
gabokocka
Semmit.
Willie Parker
Kreatívan kell gondolkodni.
Pl. aki ellen xy törvény alapján eljárás van, annak a vagyona zárolásra kerül. Mindenki ellen indítható ilyen eljárás, ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja, Lölő ellen. Az ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja elleni pikk-pakk eredménytelenül lezárul, Lölő elleni meg elhúzódik bármeddig. Aztán lehet alkudozni az együttműködésről, mint egy vádalkunál, hogy X összegről lemond, Y-t megtarthat, és leléphet. És van még ezer hasonló opció.
Ezek csak technikai problemák. Ha technikailag kivitelezhető volt, hogy minden "lopás" törvényes legyen, akkor van törvényes út a "visszaszerzésre" is. A valódi problémák azok, hogy egyáltalán egy autotiter, putyinosodó, meghackelt demokráciában oda lehet e egyáltalán kerülni ahhoz, hogy a technikai problémákról legyen szó. Én egyre inkább arra hajlok, hogy már nem. Aztán ne legyen igazam.
Őszentsége Sobri Jóska
Sztem is az a legnagyobb kérdőjel, hogy egy esetlegesen elvesztett választás után mi történne. No pláne a románoknál történtek után. Vagy egyáltalán belemennek-e egy olyan választásba, amit esetleg elveszíthetnek...

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.