Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Nem ő az egyetlen. Ciliék már készülnek. Boborjánné dettó.Ha minden jól megy 26-ban a kora miatt nem kap, utána meg egy esetleges kormányváltás el úgysem törli, de talán ésszerűsíti az SZJA mentességet.No de milyen jól be lett csomagolva, nem?g7.hu/kozelet/20250227/schmidt-maria-annyit-nyerhet-a-nok-szja-mentessegen-mint-13-ezer-minimalberes-csalad/Nahát, nahát, egy újabb intézkedés, amivel a gazdagok járnak a legjobban.
warr_b
Mikey
Ti prolik jól jártok, de aki abszolút nincs rászorulva (és nem is fog többet vásárolni, mert eddig is mindent IS meg tudott venni, amire szüksége volt, tehát nem fogja a fogyasztást pörgetni), az még sokkal, sokkal jobban
slowmotion
kittli
több mint 1 éve
Ha minden jól megy 26-ban a kora miatt nem kap, utána meg egy esetleges kormányváltás el úgysem törli, de talán ésszerűsíti az SZJA mentességet.No de milyen jól be lett csomagolva, nem?g7.hu/kozelet/20250227/schmidt-maria-annyit-nyerhet-a-nok-szja-mentessegen-mint-13-ezer-minimalberes-csalad/Nahát, nahát, egy újabb intézkedés, amivel a gazdagok járnak a legjobban.
warr_b
Mikey
Ti prolik jól jártok, de aki abszolút nincs rászorulva (és nem is fog többet vásárolni, mert eddig is mindent IS meg tudott venni, amire szüksége volt, tehát nem fogja a fogyasztást pörgetni), az még sokkal, sokkal jobban
slowmotion
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
No de milyen jól be lett csomagolva, nem?g7.hu/kozelet/20250227/schmidt-maria-annyit-nyerhet-a-nok-szja-mentessegen-mint-13-ezer-minimalberes-csalad/Nahát, nahát, egy újabb intézkedés, amivel a gazdagok járnak a legjobban.
warr_b
Mikey
több mint 1 éve
g7.hu/kozelet/20250227/schmidt-maria-annyit-nyerhet-a-nok-szja-mentessegen-mint-13-ezer-minimalberes-csalad/Nahát, nahát, egy újabb intézkedés, amivel a gazdagok járnak a legjobban.
warr_b
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
g7.hu/kozelet/20250227/schmidt-maria-annyit-nyerhet-a-nok-szja-mentessegen-mint-13-ezer-minimalberes-csalad/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Nem a pesti-vidéki ellentét a kulcs, hanem a középosztály Nyugatra vándorlása és a romák politikai aktiválása a Fidesz részéről.Direkt nem válaszként írtam, vagy bárkinek célzottan, én ezt országos jelenségként tapasztalom, a fórum csak ennek egy kicsi levetülése...Azért meg kell hagyni, szépen átment a propaganda mindkét irányba, meglett a "hülye vidéki" vs. "burzsuly nagyképű pesti" ellentét, gratulálok mindkét oldalnak a sikeres beszopáshoz...Húúú, akkor nagyon félreérthető voltam. 😊
Ja, én a két világ között állok, Dombóvár-Veszprém-Und-Budapest(Dombóvár) útvonallal, látom én mindkét világot és elborzaszt, hogy mi lett itt 15 év alatt...
StormST
A jelenségre, sztereotípiákra próbáltam utalni, pro és kontra, persze személyes élmények alapján.
Amúgy a vidék-pest-vidék útvonalon mozogtam én is, volt miből meríteni.
kittli
StormST
2022-ben már ez döntötte el a kétharmadot.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Direkt nem válaszként írtam, vagy bárkinek célzottan, én ezt országos jelenségként tapasztalom, a fórum csak ennek egy kicsi levetülése...Azért meg kell hagyni, szépen átment a propaganda mindkét irányba, meglett a "hülye vidéki" vs. "burzsuly nagyképű pesti" ellentét, gratulálok mindkét oldalnak a sikeres beszopáshoz...Húúú, akkor nagyon félreérthető voltam. 😊
Ja, én a két világ között állok, Dombóvár-Veszprém-Und-Budapest(Dombóvár) útvonallal, látom én mindkét világot és elborzaszt, hogy mi lett itt 15 év alatt...
StormST
A jelenségre, sztereotípiákra próbáltam utalni, pro és kontra, persze személyes élmények alapján.
kittli

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Azért meg kell hagyni, szépen átment a propaganda mindkét irányba, meglett a "hülye vidéki" vs. "burzsuly nagyképű pesti" ellentét, gratulálok mindkét oldalnak a sikeres beszopáshoz...Húúú, akkor nagyon félreérthető voltam. 😊
StormST
Szerkesztette: kittli
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Jaj hagyjuk ezt már, a saját közvetlen környezetemről beszélek, én nem vagyok politikus, hogy tojáshéjakon táncolva óvatosan fogalmazzak.a saját közvetlen környezetedről beszélsz, de ezt sikeresen általánosítod mindenki másra is a threadindító kommentedben. nem kell óvatosan fogalmazni, de attól még lőhetsz a kijelentéseddel olyan luftot, hogy a lelátón keresgessék a lábad a bombagól helyett
Aki a mai magyar állapotok ismeretében kritika nélkül benyeli az orosz propagandát (ma pl Zelenszkij villáiról hallhattam kiselőadást), azt igenis alsóbb szintre fogom degradálni, mert velük érdemben egy világra nyitottabb ember már képtelen kommunikálni.
r.baggio
egy mitanyánkos-fideszes pont ugyanezzel a logikával mondja a magáét. akinek így kimosták az agyát a neomarxista buzernyák propagandával, azt igenis alsóbb szintre érdemes degradálni, mert egy nemzetvesztő senkiházi és nem lehet vele érdemben kommunikálni. és mindkettő fél ugyanolyan vallásos meggyőződéssel áll a saját vélt vagy valós (ebből a szempontból tök mindegy) igazához
több mint 1 éve
2011: A megújulás éve, 2012: Elrugaszkodás éve, 2013: Emelkedés éve, 2014: Gyarapodás éve.Ennyi emojival inkább a Nyuszi-csoport üzenőfalára.
2012: Fő cél a középosztály megerősítése. Ez annyira jól sikerült, hogy 2025-ben megint ezt ígérik.
2013: Világnemzetet építünk, az életszínvonal meghaladja az EU-s átlagot, megszűnik az ország pénzügyi és energiafüggősége. 😂
2014: A rezsiharc éve. 2025-ben újra a rezsiharc éve.
2017: A lázadás éve, mert Trumpot megválasztották. 2024-ben megint lázadás éve lesz, mert Trumpot újra megválasztották.
2018: A családok éve. 😆
2020: A klímaváltozás elleni harc éve. 😄
2024: A gazdasági növekedés éve. Na, az annyira jól sikerült, hogy 0,6%-kal nőtt a magyar gazdaság, de 4%-os növekedéssel számoltak.
2025: Az áttörés éve. Most biztos sikerülni fog!🤡🤡🤡
Lehet a viccek topicba kellett volna..
Nomac
több mint 1 éve
2011: A megújulás éve, 2012: Elrugaszkodás éve, 2013: Emelkedés éve, 2014: Gyarapodás éve.2012: Fő cél a középosztály megerősítése. Ez annyira jól sikerült, hogy 2025-ben megint ezt ígérik.
2013: Világnemzetet építünk, az életszínvonal meghaladja az EU-s átlagot, megszűnik az ország pénzügyi és energiafüggősége. 😂
2014: A rezsiharc éve. 2025-ben újra a rezsiharc éve.
2017: A lázadás éve, mert Trumpot megválasztották. 2024-ben megint lázadás éve lesz, mert Trumpot újra megválasztották.
2018: A családok éve. 😆
2020: A klímaváltozás elleni harc éve. 😄
2024: A gazdasági növekedés éve. Na, az annyira jól sikerült, hogy 0,6%-kal nőtt a magyar gazdaság, de 4%-os növekedéssel számoltak.
2025: Az áttörés éve. Most biztos sikerülni fog!🤡🤡🤡
Lehet a viccek topicba kellett volna..
több mint 1 éve
Azért meg kell hagyni, szépen átment a propaganda mindkét irányba, meglett a "hülye vidéki" vs. "burzsuly nagyképű pesti" ellentét, gratulálok mindkét oldalnak a sikeres beszopáshoz...(T)Oszd meg és uralkodj.
StormST

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Azért meg kell hagyni, szépen átment a propaganda mindkét irányba, meglett a "hülye vidéki" vs. "burzsuly nagyképű pesti" ellentét, gratulálok mindkét oldalnak a sikeres beszopáshoz...Ja, én a két világ között állok, Dombóvár-Veszprém-Und-Budapest(Dombóvár) útvonallal, látom én mindkét világot és elborzaszt, hogy mi lett itt 15 év alatt...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Jaj hagyjuk ezt már, a saját közvetlen környezetemről beszélek, én nem vagyok politikus, hogy tojáshéjakon táncolva óvatosan fogalmazzak.Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.Tudod sok más mellett azért IS megy át, mert pl. Te is így kommunikálsz. Amikor az ember a saját "fajtáját" is degradálja.
r.baggio
Mi az, hogy alsóbb szint?
A pesti legalsó szint is fentebb van mint a vidék?
Hány olyan haverom volt aki miután felköltözött hasonló módon kezdett el gondolkodni?
Mintha 3 hónap London után csak akcentussal beszélhetnének.
Elfogy a közös téma a "mi vagyunk a pestiek, ti meg a vidékiek" attitűd felvételével.
És ezek után csodálkozunk, hogy az "alsóbb szint" nem érti meg őket. Pedig csak az van, hogy a pesti ficsúrokkal ellentétben OV az ő nyelvükön szól hozzájuk és elhiszik, hogy értük van, pedig rohadtul nem.
kittli
Aki a mai magyar állapotok ismeretében kritika nélkül benyeli az orosz propagandát (ma pl Zelenszkij villáiról hallhattam kiselőadást), azt igenis alsóbb szintre fogom degradálni, mert velük érdemben egy világra nyitottabb ember már képtelen kommunikálni.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Mindkettő benne van a btk ban, nem is értem miért olyan fontos ezt megint belerakni 😀Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.És a kábítószer meghatározása is bekerül?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
szaba

több mint 1 éve
Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.És a kábítószer meghatározása is bekerül?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
több mint 1 éve
Nem vagyok jogász, de egy "sima" törvényt könnyebb kiüttetni, mint a zalaptörvényt, nem?nincs.Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Ennek azonkívül, hogy figyelemelterelő hatása van, mi értelme?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
Mikey
Amadeus the Young
Szóval ha bemegy a Zalapba, akkor ott is marad, mert azt nem lehet 100 szavazattal módosítani.
több mint 1 éve
Nekem a beszélgetés fonalát követve mondjuk pont ez jött le.Az alsóbb szint nem a vidéket jelenti szerintem, de jól rámutatsz arra, hogy mennyire könnyen lehet általánosítani és félreértelmezni üzeneteket.Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.Tudod sok más mellett azért IS megy át, mert pl. Te is így kommunikálsz. Amikor az ember a saját "fajtáját" is degradálja.
r.baggio
Hány olyan haverom volt aki miután felköltözött hasonló módon kezdett el gondolkodni?
Elfogy a közös téma a "mi vagyunk a pestiek, ti meg a vidékiek" attitűd felvételével.
És ezek után csodálkozunk, hogy az "alsóbb szint" nem érti meg őket. Pedig csak az van, hogy a pesti ficsúrokkal ellentétben OV az ő nyelvükön szól hozzájuk és elhiszik, hogy értük van, pedig rohadtul nem.
kittli
Aki megsértve akarja érezni magát az úgy is fogja, akármit csinálsz, hisz csak indokot keres hozzá.
Lúdas Solymi
"Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez."
"mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy."
Sértődést meg még nem látok. 😊
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.A Deutsch-al ezt egyeztették? Vagy végleg kiköltözik, ha már ilyen szépen megtanulta a nyelvet?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 1 éve
Az alsóbb szint nem a vidéket jelenti szerintem, de jól rámutatsz arra, hogy mennyire könnyen lehet általánosítani és félreértelmezni üzeneteket.Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.Tudod sok más mellett azért IS megy át, mert pl. Te is így kommunikálsz. Amikor az ember a saját "fajtáját" is degradálja.
r.baggio
kittli
Aki megsértve akarja érezni magát az úgy is fogja, akármit csinálsz, hisz csak indokot keres hozzá.
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.Tudod sok más mellett azért IS megy át, mert pl. Te is így kommunikálsz. Amikor az ember a saját "fajtáját" is degradálja.
r.baggio
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.A rendszerváltáshoz valami nagyon nagy földindulás kellene majd, ráadásul még csak '25 elején vagyunk úgy, hogy jelenleg az látszik, hogy van egy oroszügynök (tök mindegy h valóban az-e) Trump hatalmon aki szétcsesz mindent és az erő és megalázás politikáját hozza el nekünk.
r.baggio
Ezt figyelembe véve sok minden fog változni a magyar politikában és kérdés, hogy MP és a választók tudnak-e ehhez igazodni, mert ha nem, akkor nemhogy a 2/3-adot nem tudjuk elkerülni (ami édeskevés egy ellenzékben lévő Fidesszel), de valami sokkal rosszabb fog jönni.