Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.A rendszerváltáshoz valami nagyon nagy földindulás kellene majd, ráadásul még csak '25 elején vagyunk úgy, hogy jelenleg az látszik, hogy van egy oroszügynök (tök mindegy h valóban az-e) Trump hatalmon aki szétcsesz mindent és az erő és megalázás politikáját hozza el nekünk.
r.baggio
Ezt figyelembe véve sok minden fog változni a magyar politikában és kérdés, hogy MP és a választók tudnak-e ehhez igazodni, mert ha nem, akkor nemhogy a 2/3-adot nem tudjuk elkerülni (ami édeskevés egy ellenzékben lévő Fidesszel), de valami sokkal rosszabb fog jönni.
több mint 1 éve
Nem ez a lényeg, hanem hogy aki itt jövőre rendszerváltást vár, az nagy eséllyel újfent csalódni fog, mert legyen bármi is az üzenet, az "alsóbb szinteken" minden csont nélkül átmegy.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.fater 60+
r.baggio
falun lakik
nem azt mondja fel, muter szintén
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Pápan születtem és a Feleségem is csak Győrben élünk...Pápai vagyok, pápaiakról is beszéltemÉn spec. fel sem veszem.Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
r.baggioAki nem pesti az csak hülye lehet.
nagir
Ilyen az amikor a magát felvilágosultnak gondoló pesti, sztereotípiákban gondolkodik. 😊
kittli
r.baggio

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 1 éve
Pápa az más.Pápai vagyok, pápaiakról is beszéltemÉn spec. fel sem veszem.Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
nagir
Ilyen az amikor a magát felvilágosultnak gondoló pesti, sztereotípiákban gondolkodik. 😊
kittli
r.baggio
Kövér és Gyurcsány hazája.
Mégis mit vársz? 😊
Szerkesztette: kittli
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
bpn hány százalék a fidesz/mitanyánk támogatottsága? gondolod a 12. kerület tetején élő vadfideszes 3 diplomás felsőközéposztálybeli néni (vagy 30as egyedülálló nő, mindkettőre van személyes példám) nem mondja ugyanilyen lendülettel vissza a neokomcsi bigott agyhalált?Pápai vagyok, pápaiakról is beszéltemÉn spec. fel sem veszem.Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
nagir
kittli
r.baggio
több mint 1 éve
btk szerint eddig is büntetendő volt.Nézd már, hát a kutyapárt vezetője füvet szív, drogos. Lecsukni.nincs.Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Ennek azonkívül, hogy figyelemelterelő hatása van, mi értelme?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
Mikey
Amadeus the Young
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Pápai vagyok, pápaiakról is beszéltemÉn spec. fel sem veszem.Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
nagir
kittli

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Én spec. fel sem veszem.Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
nagir
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Nézd már, hát a kutyapárt vezetője füvet szív, drogos. Lecsukni.nincs.Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Ennek azonkívül, hogy figyelemelterelő hatása van, mi értelme?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
Mikey
Amadeus the Young
több mint 1 éve
Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.Ezt nagyon sok ismerősöm nevében kikérem magamnak, lassan én is beletartozom! Ne általánosíts!!
r.baggio
Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 1 éve
nincs.Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Ennek azonkívül, hogy figyelemelterelő hatása van, mi értelme?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
Mikey
több mint 1 éve
Közben az én háziorvosom is nyugdíjba megy 40 év után (bőven praktizálhatna még) és átadja a stafétát egy totál zöldfülűnek, mert ahogy írta: "nem értek egyet az alulfinanszírozott állami egészségügy jelen körülményeivel, a kompetenciáink beszűkítésével, a töméntelen adminisztrációval, amikor egy betegség kivizsgálása a betegutak szervezetlensége és „szervezhetetlensége” miatt akár hónapokat vesz igénybe, hátráltatva a gyors diagnózist és a gyógyulás esélyét. Megengedhetetlen, hogy az emiatt a magánellátásba űzött betegek viseljék ennek költségeit!"amíg az éppen egészséges polgárok egyetértenek az eü felvázolt helyzetével addig mindegy is.
:everything is fine:
Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.
r.baggio
Csak magamat tudom ismételni: értékválasztás. Ezt választották, ez tetszik nekik.
Egészségükre.
Ne baszd fel magad rajta, mert nem tudod megmenteni őket.
több mint 1 éve
Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Ennek azonkívül, hogy figyelemelterelő hatása van, mi értelme?
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Közben az én háziorvosom is nyugdíjba megy 40 év után (bőven praktizálhatna még) és átadja a stafétát egy totál zöldfülűnek, mert ahogy írta: "nem értek egyet az alulfinanszírozott állami egészségügy jelen körülményeivel, a kompetenciáink beszűkítésével, a töméntelen adminisztrációval, amikor egy betegség kivizsgálása a betegutak szervezetlensége és „szervezhetetlensége” miatt akár hónapokat vesz igénybe, hátráltatva a gyors diagnózist és a gyógyulás esélyét. Megengedhetetlen, hogy az emiatt a magánellátásba űzött betegek viseljék ennek költségeit!":everything is fine:
Közben érdemes elbeszélgetni bármelyik vidéki 50 feletti szavazóval, úgy mondják fel az állami propagandát, mintha papírról olvasnák. Így megy ez.

---
több mint 1 éve
Eddig is csak azért tolták sokan, mert nem volt belevésve a gránitba, de majd így minden fasza lesz.Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Édes faszom...
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
Negritis, a vajda
Tomi meg jobb, ha megtanul rendesen angolul, nehéz élete lesz. 😊
több mint 1 éve
Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát.Édes faszom...
Ehhm, jó.
Amadeus the Young
több mint 1 éve
Alaptörvénybe fogják foglalni a kábszerfogyasztás tilalmát. Ehhm, jó.
több mint 1 éve
Oh, dehogynem. Feltételezés ott bukik, hogy logikus gondolkozást képzelsz el az emberektől, akik néha 2 pontot és a köztük lévő összefüggést nem tudnak összekötni. Ők nem gondolnak abba bele, hogy 1 gyerek felnevelése és mondjuk 18 éves koráig való finanszírozása (nem feltételezve az egyetemet) többe fog neki kerülni, mint az a támogatás. Ő csak azt látja, hogy MOST, egyben kap 10+ M-t........és vehet belőle új kocsit...YAY! ....legrosszabb, hogy ennek megfelelően, kb gh3c.re le is fogja szarni a gyereket és annak nevelését (persze ez nem mindenkire igaz, de hidd el, többre, mint gondolnánk, már 1 eset is sok lenne az ilyenből!). Dehát a kormánynak csak addig fontos a gyerek, míg anyuka kitolja és mehet a statisztikába...onnantól meg oldják meg ahogy tudják..Aki nem akart gyereket, az csak azért nem csinál magának mert pár 10 milliót hozzávágnak. Aki meg amúgy is akart annak csak előrébb hozta a gyerekvállalást. Több gyerek nem született, csak hamarabb jöttek. Ha úgyis gyereket akarsz, logikus hogy olyan időszakban csinálod amikor támogatják. Egyébként meg úgyis a nő dönti el.Csinálnék egy kis közvéleménykutatást ebben a véleménybuborékban.volt egy munkahelyem, ahol már az érettségi megléte olyan iskolázottságnak számított, mintha mta rendes tag lenne az illető. kurva sokan erősen motiváltak voltak ebből a néprétegből a gyerekcsinálásra a jóléti kedvezmények hatására. nem kifejezetten ezért alapítottak családot, de az biztos, hogy sok testvér ezek miatt született meg
Akár Ti, akár ismerősi körben tudtok-e olyat, aki az adókedvezmények miatt vállalt gyereket? Vagy az első után a második, vagy második után harmadik, harmadik után azért született a negyedik, mert az asszony nem kell szja-t fizessen, jól jön a vabaváróhoz, stb...
Nekem nincs ilyen az ismerősi körömben. Vagy csak nem vallják be 😊
gabokocka
fake.id
Mikor feleségemmel megismerkedtem azt mondta 4 gyereket szeretne. Miután megszületett az első azt mondta elég lesz 2 is. Nem fog négy szülést végigcsinálni. Amúgy három lett mert az idő megszépítette neki de azt mondja soha többet. Párszor viccelődtem a negyedikkel hogy akkor nem lenne szja de már ezt is elvette tőlem az állam 😞.
Nemes samu09
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 1 éve
Nem egy olyan ismerősöm van aki a csok miatt csinált még egy gyereket, pedig már nem volt tervben.Aki nem akart gyereket, az csak azért nem csinál magának mert pár 10 milliót hozzávágnak. Aki meg amúgy is akart annak csak előrébb hozta a gyerekvállalást. Több gyerek nem született, csak hamarabb jöttek. Ha úgyis gyereket akarsz, logikus hogy olyan időszakban csinálod amikor támogatják. Egyébként meg úgyis a nő dönti el.Csinálnék egy kis közvéleménykutatást ebben a véleménybuborékban.volt egy munkahelyem, ahol már az érettségi megléte olyan iskolázottságnak számított, mintha mta rendes tag lenne az illető. kurva sokan erősen motiváltak voltak ebből a néprétegből a gyerekcsinálásra a jóléti kedvezmények hatására. nem kifejezetten ezért alapítottak családot, de az biztos, hogy sok testvér ezek miatt született meg
Akár Ti, akár ismerősi körben tudtok-e olyat, aki az adókedvezmények miatt vállalt gyereket? Vagy az első után a második, vagy második után harmadik, harmadik után azért született a negyedik, mert az asszony nem kell szja-t fizessen, jól jön a vabaváróhoz, stb...
gabokocka
fake.id
Mikor feleségemmel megismerkedtem azt mondta 4 gyereket szeretne. Miután megszületett az első azt mondta elég lesz 2 is. Nem fog négy szülést végigcsinálni. Amúgy három lett mert az idő megszépítette neki de azt mondja soha többet. Párszor viccelődtem a negyedikkel hogy akkor nem lenne szja de már ezt is elvette tőlem az állam 😞.
Nemes samu09
több mint 1 éve
deAki nem akart gyereket, az csak azért nem csinál magának mert pár 10 milliót hozzávágnak. Aki meg amúgy is akart annak csak előrébb hozta a gyerekvállalást. Több gyerek nem született, csak hamarabb jöttek. Ha úgyis gyereket akarsz, logikus hogy olyan időszakban csinálod amikor támogatják. Egyébként meg úgyis a nő dönti el.Csinálnék egy kis közvéleménykutatást ebben a véleménybuborékban.volt egy munkahelyem, ahol már az érettségi megléte olyan iskolázottságnak számított, mintha mta rendes tag lenne az illető. kurva sokan erősen motiváltak voltak ebből a néprétegből a gyerekcsinálásra a jóléti kedvezmények hatására. nem kifejezetten ezért alapítottak családot, de az biztos, hogy sok testvér ezek miatt született meg
gabokocka
fake.id
Nemes samu09
több mint 1 éve
Csinálnék egy kis közvéleménykutatást ebben a véleménybuborékban.Én kapásból tudnék hármat is mondani.
gabokocka
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Aki nem akart gyereket, az csak azért nem csinál magának mert pár 10 milliót hozzávágnak. Aki meg amúgy is akart annak csak előrébb hozta a gyerekvállalást. Több gyerek nem született, csak hamarabb jöttek. Ha úgyis gyereket akarsz, logikus hogy olyan időszakban csinálod amikor támogatják. Egyébként meg úgyis a nő dönti el.Csinálnék egy kis közvéleménykutatást ebben a véleménybuborékban.volt egy munkahelyem, ahol már az érettségi megléte olyan iskolázottságnak számított, mintha mta rendes tag lenne az illető. kurva sokan erősen motiváltak voltak ebből a néprétegből a gyerekcsinálásra a jóléti kedvezmények hatására. nem kifejezetten ezért alapítottak családot, de az biztos, hogy sok testvér ezek miatt született meg
gabokocka
fake.id
több mint 1 éve
A terv annyi, hogy bármikor fenyegethetőek legyenek az önkorik, hogy a lóvét inkasszálja az állam egy lépésben, azonnal, oszt jónapot. Most is megteheti nyilván, csak bonyolultabb. Nem az a 31 miliárd a lényeg .Jó lenne.444.hu/2025/02/28/a-kormany-eloirna-a-megyei-jogu-varosoknak-es-a-budapesti-onkormanyzatoknak-hogy-megtakaritasaikat-utaljak-at-a-magyar-allamkincstarnak?utm_source=Facebook&utm_medium=444Ez megint valami, amin egy normális országban el lehetne gondolkodni. Mint ahogy már régóta el kellene hangosan gondolkodni - az MNB-Ben dolgoznak is rajta - hogy mindenkinek alanyi jogon járjon egy ingyenes àllami bankszámla, kvázi államkincstári számla, amin alapszintű szolgáltatásokat lehetne végrehajtani, fizetés ideérkezik, államnak vagy közszolgàltatónak innen ingyenes az utalás, ilyesmi. Egy fapados bankszámla, ami nem csili-Vili, korlátozott a funkcionalitása, de ingyenes. Akinek meg többlet szolgáltatás kell, mehet a kereskedelmi bankokhoz. (Hogy ez nincs, az leginkább az elképesztően ellenérdekelt banklobbinak köszönhető, akik konkrétan bármit megígérnek, csak ennek a lehetősége se merüljön fel komolyan)
Negritis, a vajda
És ilyen alapon logikus és megintcsak, _normális esetben_ valóban spórolás lenne egy önkormányzatnak is egy állami számla, ahol ingyen lehet kezelni a pénzt, ingyen utalni stb. Egy Budapest méretű városban ez minimum több 10 milliós tétel, ha nem több.
MC12
De itt nem erről van szó, te teljesen más dologról beszélsz mint ami itt a terv, a cél meg aztán szöges ellentetje az egésznek.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Jó lenne.444.hu/2025/02/28/a-kormany-eloirna-a-megyei-jogu-varosoknak-es-a-budapesti-onkormanyzatoknak-hogy-megtakaritasaikat-utaljak-at-a-magyar-allamkincstarnak?utm_source=Facebook&utm_medium=444Ez megint valami, amin egy normális országban el lehetne gondolkodni. Mint ahogy már régóta el kellene hangosan gondolkodni - az MNB-Ben dolgoznak is rajta - hogy mindenkinek alanyi jogon járjon egy ingyenes àllami bankszámla, kvázi államkincstári számla, amin alapszintű szolgáltatásokat lehetne végrehajtani, fizetés ideérkezik, államnak vagy közszolgàltatónak innen ingyenes az utalás, ilyesmi. Egy fapados bankszámla, ami nem csili-Vili, korlátozott a funkcionalitása, de ingyenes. Akinek meg többlet szolgáltatás kell, mehet a kereskedelmi bankokhoz. (Hogy ez nincs, az leginkább az elképesztően ellenérdekelt banklobbinak köszönhető, akik konkrétan bármit megígérnek, csak ennek a lehetősége se merüljön fel komolyan)
Negritis, a vajda
És ilyen alapon logikus és megintcsak, _normális esetben_ valóban spórolás lenne egy önkormányzatnak is egy állami számla, ahol ingyen lehet kezelni a pénzt, ingyen utalni stb. Egy Budapest méretű városban ez minimum több 10 milliós tétel, ha nem több.
MC12
De itt nem erről van szó, te teljesen más dologról beszélsz mint ami itt a terv, a cél meg aztán szöges ellentetje az egésznek.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.