Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
telex.hu/kulfold/2025/01/28/eu-europai-unio-tanacsa-boka-sajtotajekoztato-migracio-jogallamisagNa 600 milliot szánunk a haveroknak, hogy megmondják megtámadhatjuk-e az EUt.
De hát nem mindjárt elsöpörjük?
Szerkesztette: Toca
több mint 1 éve
Nem olvasok vissza, biztos volt téma Tompika remeklése.Ennyire még sosem tetszett Tompika mondanivalója. 🤣🤣🤣
Azért ez lehetne egy jó marketingfogás 1-1 nyelviskolának, pl. "ha nem hablatyolni akarsz, tanulj nálunk", vagy valami hasonló 😊
shagi0206
több mint 1 éve
Nem olvasok vissza, biztos volt téma Tompika remeklése.Azért ez lehetne egy jó marketingfogás 1-1 nyelviskolának, pl. "ha nem hablatyolni akarsz, tanulj nálunk", vagy valami hasonló 😊
több mint 1 éve
Ezzel nem lehet vitatkozni.Ezt írtam én is, de csak a konklúziót, nem ilyen szépen levezetve.Egyébként igen. Egyszer megkérdeztem egy építési vállalkozót - nyilván csak állami megrendelésből élt - hogy miért nem csinálnak egy 10 éves bérlakás építési projektet az állammal közösen? Kurvàra win-win. Jó az államnak, mert politikailag hasznos, túl lehet árazni, haverokat ki lehet tömni, nem kerül többe, mint egy random multi adó-támogatása ugyanennyi idő alatt, plusz a kiadásból, ha többlete nem is lesz, de kb. állagot meg tud óvni, meg kitermeli az adminisztrációt, a költségvetést se borítaná meg, jó a vállalkozóknak nyilván, jó a szavazóknak is, egyszerűen nincs ellenérdekelt fél.Hány cimbi albérlet/airbnb bizniszét vágná tönkre?Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Amellett nekem tetszenek a felhőkarcolók is. 😀
Ja, és nem bérlakások kellenek Péter, hanem rendes fizetés, hogy abból saját lakást vehessenek az emberek...
Mikey
Hanni
Segítek, túl sokét.
Pedig a bérlakásépítés is nagyon jó üzlet egy maffiaállmnak, aztán mégse kezdtek neki soha.
Őszentsége Sobri Jóska
Aztán kiderült, hogy a faszt nincs 😀a parlament 3/4-ének (ellenzékkel együtt) a családja, sleppje, haverja, ő maga olyan mennyiségű ingatlant ad ki így úgy, hogy őket rosszul érintené. Pedig ez sem igaz, mert a bérlakás alapvetően olyanokat érintene, akik szociálisan rászorulnak, nem azt, aki a belvárosban akar lakni. De erre csak somolygást kaptam, hogy “nyilván MC, csak olyanoknak lenne kiadva”. Szóval nagy büdös konszenzus az, hogy nem kell ide állami bérlakás.
MC12
Tipik ungarische jólvanezígy szitu.
Őszentsége Sobri Jóska
Ugye sok szempont van, ezek közül az ország lakosságának jóléte valahol a oroszok jóléte és örmény keresztények jóléte között van

több mint 1 éve
Ezt írtam én is, de csak a konklúziót, nem ilyen szépen levezetve.Egyébként igen. Egyszer megkérdeztem egy építési vállalkozót - nyilván csak állami megrendelésből élt - hogy miért nem csinálnak egy 10 éves bérlakás építési projektet az állammal közösen? Kurvàra win-win. Jó az államnak, mert politikailag hasznos, túl lehet árazni, haverokat ki lehet tömni, nem kerül többe, mint egy random multi adó-támogatása ugyanennyi idő alatt, plusz a kiadásból, ha többlete nem is lesz, de kb. állagot meg tud óvni, meg kitermeli az adminisztrációt, a költségvetést se borítaná meg, jó a vállalkozóknak nyilván, jó a szavazóknak is, egyszerűen nincs ellenérdekelt fél.Hány cimbi albérlet/airbnb bizniszét vágná tönkre?Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Ja, és nem bérlakások kellenek Péter, hanem rendes fizetés, hogy abból saját lakást vehessenek az emberek...
Mikey
Hanni
Segítek, túl sokét.
Pedig a bérlakásépítés is nagyon jó üzlet egy maffiaállmnak, aztán mégse kezdtek neki soha.
Őszentsége Sobri Jóska
Aztán kiderült, hogy a faszt nincs 😀a parlament 3/4-ének (ellenzékkel együtt) a családja, sleppje, haverja, ő maga olyan mennyiségű ingatlant ad ki így úgy, hogy őket rosszul érintené. Pedig ez sem igaz, mert a bérlakás alapvetően olyanokat érintene, akik szociálisan rászorulnak, nem azt, aki a belvárosban akar lakni. De erre csak somolygást kaptam, hogy “nyilván MC, csak olyanoknak lenne kiadva”. Szóval nagy büdös konszenzus az, hogy nem kell ide állami bérlakás.
MC12
Tipik ungarische jólvanezígy szitu.
több mint 1 éve
Egyébként igen. Egyszer megkérdeztem egy építési vállalkozót - nyilván csak állami megrendelésből élt - hogy miért nem csinálnak egy 10 éves bérlakás építési projektet az állammal közösen? Kurvàra win-win. Jó az államnak, mert politikailag hasznos, túl lehet árazni, haverokat ki lehet tömni, nem kerül többe, mint egy random multi adó-támogatása ugyanennyi idő alatt, plusz a kiadásból, ha többlete nem is lesz, de kb. állagot meg tud óvni, meg kitermeli az adminisztrációt, a költségvetést se borítaná meg, jó a vállalkozóknak nyilván, jó a szavazóknak is, egyszerűen nincs ellenérdekelt fél.Hány cimbi albérlet/airbnb bizniszét vágná tönkre?Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Mikey
Hanni
Segítek, túl sokét.
Őszentsége Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Az egyik legjobb haveromé a cukrászda. A helyi fidesz összes netes trollja ráállt a sztorira.Valóban:
Nem kérdeztem de szerintem kegyetlen sokat adtak el a sütiből.
Bazzani
A telefon folyamatosan csörgött az ottlétünk alatt, mindenki az új desszert iránt érdeklődött, hogy lehet-e még kapni, majd tízesével rakattak belőle félre vagy vásároltak a helyszínen, olyanok is, akik oda-vissza 4 órát utaztak csak emiatt. Több száz darab fogyhatott belőle a nap során, hiszen nagyjából 20 percenként kellett tölteni újabb 40 szelettel a pultban, amely előtt kígyózott a sor.
www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/majka-sutemeny-hodmezovasarhely-marki-zay-peter-binzsi-szelet/z8hp0m0
több mint 1 éve
És ezek voltak az ország reménységei. Bennük bíztak, bíztunk még valamikor, hogy majd ők közelítik az országot nyugat felé. Fizetésben, Társadalomban, kultúrában. Néztük a puffajkás Horn Gyulát, meg a 3/2-es Medgyessyt, Kovácsot stb. És velük szemben az européer Orbán, Szájer, Pokorni, Cser-Palkovics stb.streamable.com/48epcsDe most nem azért több mint tíz éve ott dolgozik, és egy papírt nem tud felolvasni. Tényleg az ország szégyene az egész.
Az igen. Az a rémült tekintet az elején.
Hogy egy másik klasszikust idézzek: 'Iz dör eni kvescsön?'
Tactful Cactus
Most már rohadt kíváncsi vagyok,hány EP képviselőnk ugorja meg ezt a szintet, lehetne ez egy rosta is, ha 4 év után nem megy takarodj haza.
Tony Adams
És ez lett.
több mint 1 éve
Majd akkor indul be, ha a lakás-, négyzetméterárak elérnek a reálishoz.Pontosan. Ez az egy dolog, amiben minden urbanisztika szakember egyetért.Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Mikey
Hanni
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
Hány cimbi albérlet/airbnb bizniszét vágná tönkre?Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Mikey
Hanni
Segítek, túl sokét.
több mint 1 éve
Pontosan. Ez az egy dolog, amiben minden urbanisztika szakember egyetért.Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Mikey
Hanni

több mint 1 éve
Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.Semmi nem kellene ebbe a városba úgy, mint 20-50.000 megfizethető bérlakás.
Mikey
több mint 1 éve
Mkkpyoutu.be/KhhMX806Ndk?si=NDFxiY_l3NXFueFa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
eszembe jut John Oliver sütis cuccaAz egyik legjobb haveromé a cukrászda. A helyi fidesz összes netes trollja ráállt a sztorira.Amúgy ennek a cukrászdás storynak kivételesen európai vége lett, jó ilyet is olvasni időnként.Hát amennyi marketinget tol neki a kormány, az ellenzék, szinten tartják szépen a pingpongozással, hogy ki hogy használhatja ezt a szót, levan-e védetve.Most lépte át Majka a 9 millió kattintást 9 nap után.Meglássuk. A Grund, ami tényleg "ellenzéki himnuszként" funkcionált, hét év után 22 milliónál tart.Ahhoz még pörögni kell picit: Csurran, cseppen 4,5 millió, Belehalok 82 millió. (Amúgy nem nevezném hallgathatatlan szarnak.)Sajnos a választásokra ez 100 milla fölé fog menni bőven.
nagylaza, főpohárnok
Cruyffista
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Majkának kevés jobban sikerült dolgavan mint ez.
Toca
gabokocka
Bazzani
www.youtube.com/watch?v=OJjQdTvgLRc
több mint 1 éve
streamable.com/48epcsDe most nem azért több mint tíz éve ott dolgozik, és egy papírt nem tud felolvasni. Tényleg az ország szégyene az egész.
Tactful Cactus
Most már rohadt kíváncsi vagyok,hány EP képviselőnk ugorja meg ezt a szintet, lehetne ez egy rosta is, ha 4 év után nem megy takarodj haza.
több mint 1 éve
Az egyik legjobb haveromé a cukrászda. A helyi fidesz összes netes trollja ráállt a sztorira.Amúgy ennek a cukrászdás storynak kivételesen európai vége lett, jó ilyet is olvasni időnként.Hát amennyi marketinget tol neki a kormány, az ellenzék, szinten tartják szépen a pingpongozással, hogy ki hogy használhatja ezt a szót, levan-e védetve.Most lépte át Majka a 9 millió kattintást 9 nap után.Meglássuk. A Grund, ami tényleg "ellenzéki himnuszként" funkcionált, hét év után 22 milliónál tart.Ahhoz még pörögni kell picit: Csurran, cseppen 4,5 millió, Belehalok 82 millió. (Amúgy nem nevezném hallgathatatlan szarnak.)Sajnos a választásokra ez 100 milla fölé fog menni bőven.
nagylaza, főpohárnok
Cruyffista
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Majkának kevés jobban sikerült dolgavan mint ez.
Toca
gabokocka
több mint 1 éve
Jajj ne már, mert itt lesz Sobri is kifejti, hogy a lakásárak még mindig olcsóak és csak emelkedni fognakDe még mindig nem tudta megmondani mitől csökkenének az árak.
NB2
10 éve hallgatom hogy ez már a teteje, persze lehet pont most lesz, de nem látom miért.
több mint 1 éve
Valaki magyarázza már el! A Főváros folyamatosan panaszkodik, hogy nincs pénze. Most hirtelen meg akarják venni az a lepukkant területet, amire eddig is volt opciós joguk, mégis hagyták pusztulni. Kérdés: 1. miből veszik meg, 2. Az ott tervezett beruházásokra szintén honnan lesz pénz? Miközben a biodómot meg a lánchíd felújítást is csak passzolgatnák egymásnak az állammal. Jó ez a lokálpatriotizmus, meg hogy magyar föld ne kerüljön idegen kézbe, de szerintem nagyobb bűn a saját földet karba tett kézzel hagyni tönkremenni.szerintem eddig nem is tudták hogy eladná az állam
garrett27
innentől meg mind1
több mint 1 éve
Ez is a Brüsszel elleni támadás része.streamable.com/48epcsHány éve EP képviselő ez a sejthalom? 15 éve?
Tactful Cactus
cartman023
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Jajj ne már, mert itt lesz Sobri is kifejti, hogy a lakásárak még mindig olcsóak és csak emelkedni fognak
több mint 1 éve
Csak ott a berloknek marad also hangon 1000-1500 EUR a honapban minden masra miutan kicsengette az alberlet havidijat.jó, hát a németeknél sem annyira gyakori a lakástulajdon, nagyon sokan csak bérlőkPont most néztem, zuglói lakópark 45 nm-es lakás 76 millió (új építés)...komolyan eszem-f@szom megállamennyire elszálltak a lakásárak, nem keveset kellene emelkednie a fizetéseknek, hogy az emberek lakást vehessenek, az meg megintcsak necces, hogy honnan lenne pénz a magasabb fizetésekre.www.facebook.com/100000733720126/posts/9636953156339046/?rdid=C5wUlEiqvRefP9HhHa a jogi lépések és a józan érvek nem elegendőek, akkor a TISZA utcára viszi a magyarokat. Nem csak a budapestieket, nem csak a TISZA-sokat, hanem minden jóérzésű magyar hazafit, köztük a fideszeseket és közösen megvédjük Orbántól, Lázártól, Rogántól, Habonytól és az összes hazaáruló bűnözőtől, valamint a velük kollaboráló hivataloktól, NER janicsároktól a magyar szuverenitást és a világ egyik legcsodálatosabb fővárosát!
NB2
A magyar emberek nemet mondanak az 500 méteres felhőkarcolóra, luxus bevásárlóközpontra és mecsetekre és igent a bérlakások ezreire és egy élhető városrészre.
Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.
Mikey
a mi lakásunk pl 200e ft/m2 áron jött tizenhárom éve, igaz még 120-130 körül ráment a teljes felújítással együtt, akkor legyen bruttó 320-330e ft/m2.
ma 1,1-1,2m ft körül mennek négyzetméterenként, az ugye több, mint háromszoros emelkedés. a fizetések emelkedtek ennyit? nem hiszem, de az enyém biztosan nem.
slowmotion
Klaci79
slowmotion
több mint 1 éve
Ez pontosan így van...nálunk ez a röghöz kötés a jellemző, na de sokszor ha egy munkát felad az ember Münchenben, aztán elvállal egy másikat Hamburgban és ez sok helyen megy így, ott persze bőven elég a bérlés.jó, hát a németeknél sem annyira gyakori a lakástulajdon, nagyon sokan csak bérlőkPont most néztem, zuglói lakópark 45 nm-es lakás 76 millió (új építés)...komolyan eszem-f@szom megállamennyire elszálltak a lakásárak, nem keveset kellene emelkednie a fizetéseknek, hogy az emberek lakást vehessenek, az meg megintcsak necces, hogy honnan lenne pénz a magasabb fizetésekre.www.facebook.com/100000733720126/posts/9636953156339046/?rdid=C5wUlEiqvRefP9HhHa a jogi lépések és a józan érvek nem elegendőek, akkor a TISZA utcára viszi a magyarokat. Nem csak a budapestieket, nem csak a TISZA-sokat, hanem minden jóérzésű magyar hazafit, köztük a fideszeseket és közösen megvédjük Orbántól, Lázártól, Rogántól, Habonytól és az összes hazaáruló bűnözőtől, valamint a velük kollaboráló hivataloktól, NER janicsároktól a magyar szuverenitást és a világ egyik legcsodálatosabb fővárosát!
NB2
A magyar emberek nemet mondanak az 500 méteres felhőkarcolóra, luxus bevásárlóközpontra és mecsetekre és igent a bérlakások ezreire és egy élhető városrészre.
Ez nekem több sebből vérzik. Szerintem a vidékiek nagy része biztos nem fog utcára menni emiatt.
Mikey
a mi lakásunk pl 200e ft/m2 áron jött tizenhárom éve, igaz még 120-130 körül ráment a teljes felújítással együtt, akkor legyen bruttó 320-330e ft/m2.
ma 1,1-1,2m ft körül mennek négyzetméterenként, az ugye több, mint háromszoros emelkedés. a fizetések emelkedtek ennyit? nem hiszem, de az enyém biztosan nem.
slowmotion
Klaci79
slowmotion
Mondjuk egy Pittsburgh-i belvárosi 46nm-es 2020-ban épült lakás 115 millió forintnak megfelelő dollárba kerül, pedig azért nyilván az ottani keresetek jelentősen mások. Úgy érzem már ezek az árak sincsenek messze, mert ez 76 milliós "csak" Zugló és nem az V. kerület.
több mint 1 éve
jó, hát a németeknél sem annyira gyakori a lakástulajdon, nagyon sokan csak bérlőkPont most néztem, zuglói lakópark 45 nm-es lakás 76 millió (új építés)...komolyan eszem-f@szom megállamennyire elszálltak a lakásárak, nem keveset kellene emelkednie a fizetéseknek, hogy az emberek lakást vehessenek, az meg megintcsak necces, hogy honnan lenne pénz a magasabb fizetésekre.www.facebook.com/100000733720126/posts/9636953156339046/?rdid=C5wUlEiqvRefP9HhHa a jogi lépések és a józan érvek nem elegendőek, akkor a TISZA utcára viszi a magyarokat. Nem csak a budapestieket, nem csak a TISZA-sokat, hanem minden jóérzésű magyar hazafit, köztük a fideszeseket és közösen megvédjük Orbántól, Lázártól, Rogántól, Habonytól és az összes hazaáruló bűnözőtől, valamint a velük kollaboráló hivataloktól, NER janicsároktól a magyar szuverenitást és a világ egyik legcsodálatosabb fővárosát!
NB2
Mikey
slowmotion
Klaci79
több mint 1 éve
Pont most néztem, zuglói lakópark 45 nm-es lakás 76 millió (új építés)...komolyan eszem-f@szom megállamennyire elszálltak a lakásárak, nem keveset kellene emelkednie a fizetéseknek, hogy az emberek lakást vehessenek, az meg megintcsak necces, hogy honnan lenne pénz a magasabb fizetésekre.www.facebook.com/100000733720126/posts/9636953156339046/?rdid=C5wUlEiqvRefP9HhHa a jogi lépések és a józan érvek nem elegendőek, akkor a TISZA utcára viszi a magyarokat. Nem csak a budapestieket, nem csak a TISZA-sokat, hanem minden jóérzésű magyar hazafit, köztük a fideszeseket és közösen megvédjük Orbántól, Lázártól, Rogántól, Habonytól és az összes hazaáruló bűnözőtől, valamint a velük kollaboráló hivataloktól, NER janicsároktól a magyar szuverenitást és a világ egyik legcsodálatosabb fővárosát!
NB2
Mikey
slowmotion
több mint 1 éve
amennyire elszálltak a lakásárak, nem keveset kellene emelkednie a fizetéseknek, hogy az emberek lakást vehessenek, az meg megintcsak necces, hogy honnan lenne pénz a magasabb fizetésekre.www.facebook.com/100000733720126/posts/9636953156339046/?rdid=C5wUlEiqvRefP9HhHa a jogi lépések és a józan érvek nem elegendőek, akkor a TISZA utcára viszi a magyarokat. Nem csak a budapestieket, nem csak a TISZA-sokat, hanem minden jóérzésű magyar hazafit, köztük a fideszeseket és közösen megvédjük Orbántól, Lázártól, Rogántól, Habonytól és az összes hazaáruló bűnözőtől, valamint a velük kollaboráló hivataloktól, NER janicsároktól a magyar szuverenitást és a világ egyik legcsodálatosabb fővárosát!
NB2
Mikey