Politika
51 feliratkozó
7 hónapja
Én ezt az MKKP-s erőlködést, vitát már elengedtem. Jelen tudásunk alapján racionálisan semmi sem támasztja alá, hogy van esélyük a bejutásra. Aki mégis úgy gondolja, hogy van esély, azt szerintem nem lehet meggyőzni semmilyen érvvel, mert egyszerűen hinni akar benne.Amikor legutóbb vereséget szenvedtek az zsinórban a második volt azért (2002, 2006), úgy hogy csak 1x4 év volt mögöttük (1998-2002). A mostani, 16 év után lenne az első vereség, ráadásul ismerve őket, mindenki mindenféle anyagot összegyűjtött egymásról, biztos vagyok benne, hogy OV tele van olyan "khm terhelő információkkal" mindenkiről, ami(ke)t egy esetleges kiugrás / puccskísérlet esetén elő tudna venni.
Viszont: bár továbbra is úgy gondolom, hogy győz a fidesz, egyre többször gondolkozok el rajta, hogy egy esetleges vereség esetén maradhatna-e Viktor az első ember a párton belül. Bár régen volt, de ha emlékezetem nem csal, amikor legutóbb vereséget szenvedtek, egy hajszálon múlt, hogy nem puccsolták meg párton belül.
Szerintem ezt a fajta autokratizmust a párton belül sem díjazzák sokan, a választási vereséggel pedig az idővel elapadó források könnyen a kötelet jelenthetik neki párton belül. Szíjjártóban és Lázárban látni az ambíciót.
Szokol
Lehetnek itt Szijjártóban meg Lázárban ambíciók, de amíg OV él és lélgezik, addig az ő jóváhagyása nélkül nem fognak labdába rúgni, szerintem ez eddig elég jól látszott. És ez, felteszem egy vereség esetén is így marad.
Szerkesztette: bobi0092
7 hónapja
Kognitív disszonancia rulez....:index.hu/belfold/2026/02/23/orban-viktor-miniszterelnok-lukacs-nikolasz-roka-mma-kesztyu-ajandek-alairas/
7 hónapja
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Tiszának melyik lenne a jobb forgatókönyv. Vegyük azt, hogy van 3-4% körüli kutya szavazó. 1. Elmennek, listán leszavaznak a kutyákra egyéniben a tiszás jelöltre
2. Nem indulnak a kutyák és ezeknek az embereknek mondjuk fele el sem megy szavazni.
A mihazánkosoknak egyértelműen az utóbbi opció lenne a jobb, nekik a minél kissebb részvétel jelentheti azt, hogy ők lesznek a mérleg nyelve
7 hónapja
Én ezt az MKKP-s erőlködést, vitát már elengedtem. Jelen tudásunk alapján racionálisan semmi sem támasztja alá, hogy van esélyük a bejutásra. Aki mégis úgy gondolja, hogy van esély, azt szerintem nem lehet meggyőzni semmilyen érvvel, mert egyszerűen hinni akar benne.Viszont: bár továbbra is úgy gondolom, hogy győz a fidesz, egyre többször gondolkozok el rajta, hogy egy esetleges vereség esetén maradhatna-e Viktor az első ember a párton belül. Bár régen volt, de ha emlékezetem nem csal, amikor legutóbb vereséget szenvedtek, egy hajszálon múlt, hogy nem puccsolták meg párton belül.
Szerintem ezt a fajta autokratizmust a párton belül sem díjazzák sokan, a választási vereséggel pedig az idővel elapadó források könnyen a kötelet jelenthetik neki párton belül. Szíjjártóban és Lázárban látni az ambíciót.
7 hónapja
aranyos, hogy a kutyák nemlétező +100 ezrén megy a vita egy oldal óta, de a választás kimenetelét jobban befolyásolja az, hogy aki alapvetően nem követi a politikát 3,5 évig, az most elmegy-e szavazni és jó-e a mai világ neki, vagy nem, illetve fél-e a Fidesz által előrevetített jövőképtől (Ukrajna nyer (wtf?) 1000 forintos benzin, stb) vagy nem.
Szerkesztette: rva
7 hónapja
Persze, utólag mindenki okos, ezért csak óvatosan a Tiszával, de abszolút egyetértek a lentebb szólókkal, Fidesz 2 nem lehet, pont a szavazóik miatt.Így utólag teljesen egyértelmű, hogy soha semmi más nem érdekelte őket, mint a totális hatalom megszerzése. Ez korábban is így volt, csak akkor szimpatikusabbnak tűnt amit mondtak..Nem, de akkor a polgári középosztálynak politizáltak, nyugatosak voltak és az összes olyan erőt felszámolták maguk körül (FKGP, MIÉP), amik most ők.persze, akkor még tök korrektek és jó szándékúak voltak, csak közben megváltozott a személyiségük 😀Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem a 2002-es Fidesz sok szempontból ilyen volt.
somoskovig
Dzsokijuing
Szesze
Dzsokijuing
Szesze
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 hónapja
Így utólag teljesen egyértelmű, hogy soha semmi más nem érdekelte őket, mint a totális hatalom megszerzése. Ez korábban is így volt, csak akkor szimpatikusabbnak tűnt amit mondtak..Nem, de akkor a polgári középosztálynak politizáltak, nyugatosak voltak és az összes olyan erőt felszámolták maguk körül (FKGP, MIÉP), amik most ők.persze, akkor még tök korrektek és jó szándékúak voltak, csak közben megváltozott a személyiségük 😀Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem a 2002-es Fidesz sok szempontból ilyen volt.
somoskovig
Dzsokijuing
Szesze
Dzsokijuing
7 hónapja
Nem, de akkor a polgári középosztálynak politizáltak, nyugatosak voltak és az összes olyan erőt felszámolták maguk körül (FKGP, MIÉP), amik most ők.persze, akkor még tök korrektek és jó szándékúak voltak, csak közben megváltozott a személyiségük 😀Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem a 2002-es Fidesz sok szempontból ilyen volt.
somoskovig
Dzsokijuing
Szesze
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem mindannyian nagyon szeretnénk.
somoskovig
De ez a mocskos emberi természet nagyn csúnya dolgokra képes.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
7 hónapja
Annyit írtam, hogy lehet, hogy ezt a tábort bevonzzák, de lehet, hogy nem.Nem értem. Lehet hogy nem kicsi az esélye? Mert akkor az álom keveredik a matematikával..Hitvitába nem fogja se tudni meggyőzni a matekkal a hívőt.De lehet, hogy nem. Kérem ezt is boldolni.Ez nem a "találás" kategória, hanem a jó kampány (ez nincs), az eddig belerakott önkoris meló (ez van) és az a dinamika, ami a választói magatartásban mutatkozik.HOgy mi?? 😊
Pl. előfordulhat (feltételes mód), hogy a kis baloldali liberális töredékerők összes szavazója a végén az MKKP-t választja, mert targetáltan megszólítják őket, az bőven 5%. De lehet, hogy nem.
Dzsokijuing
Igen, tényleg úgy fest hogy ez valószerű 😊 Ez lenne az álomscenario, aminek a megvalósulási esélye elég kicsi. Mondjuk lottó 5ös. Tényleg megéri abban bízni.
topin
Dzsokijuing
topin
Sztem ez nem hitvita, a megszólítandó választók a legracionalistább szavazók, lehet, hogy pont ezért választják mégis a Tiszát 😊 és akkor az MKKP marad helyi erő.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
meglátjuk hogy mennyit veszít el, a "csak ne orbán" elég erős üzenet lesz míg össze nem omlik a fideszMondjuk, hogy még a lehetősége se merüljön fel újra, hogy egy párt 2/3-os felhatalmazással magára írja a választási törvényt, az alkotmányt, és minden egyebet. Nem mondom, hogy ez történne, ha a Tisza 2/3-ot érne el egyedül, de sztem azért mindenkinek ott van a fejében, hogy nem kellene egy fidesz 2.0.Nem tudja megtenni, hiszen elveszti a köv.választásra a mostani szavazóinak jelentős részét. Akkor is ha jól kormányoz. Mindenki aki a váltás miatt szavaz oda, az a köv.választáson visszavált a saját egyéni preferenciájára. Ezért lehetetlen nekik magukra írni bármit.
Amúgy szerintem egyik opciónak sincs reális lehetősge, nem lesz Tisza 2/3 és az MKKP se jut a parlamentbe.
gabokocka
Ezért lenne fontos a helyes kontextus a kiragadott érvek helyett. Önmagában persze lehetne magára írni törvényt, de nincs 2/3os valós tisza többség akire tudna alapozni.
Ráadásul ha szar lesz vagy visszaél, akkor a tiszások közül sokan szintén elfordulnak, és akkor a hívőkkel nem maradnak annyian hogy bárhogy ferdítsék a mátrixot egy 20%-os párt javára.
topin
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
persze, akkor még tök korrektek és jó szándékúak voltak, csak közben megváltozott a személyiségük 😀Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem a 2002-es Fidesz sok szempontból ilyen volt.
somoskovig
Dzsokijuing
7 hónapja
Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.Sztem a 2002-es Fidesz sok szempontból ilyen volt.
somoskovig
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
persze, semmi esély nem lenne egy esetleges 2/3 esetén se hasonló helyzetre, mint amit a fidesz csinált. Nem is értem, hogy magukat objektívnek tartó emberek, sőt sokszor elemzők miért nem látják ezt..Mondjuk, hogy még a lehetősége se merüljön fel újra, hogy egy párt 2/3-os felhatalmazással magára írja a választási törvényt, az alkotmányt, és minden egyebet. Nem mondom, hogy ez történne, ha a Tisza 2/3-ot érne el egyedül, de sztem azért mindenkinek ott van a fejében, hogy nem kellene egy fidesz 2.0.Nem tudja megtenni, hiszen elveszti a köv.választásra a mostani szavazóinak jelentős részét. Akkor is ha jól kormányoz. Mindenki aki a váltás miatt szavaz oda, az a köv.választáson visszavált a saját egyéni preferenciájára. Ezért lehetetlen nekik magukra írni bármit.
Amúgy szerintem egyik opciónak sincs reális lehetősge, nem lesz Tisza 2/3 és az MKKP se jut a parlamentbe.
gabokocka
Ezért lenne fontos a helyes kontextus a kiragadott érvek helyett. Önmagában persze lehetne magára írni törvényt, de nincs 2/3os valós tisza többség akire tudna alapozni.
Ráadásul ha szar lesz vagy visszaél, akkor a tiszások közül sokan szintén elfordulnak, és akkor a hívőkkel nem maradnak annyian hogy bárhogy ferdítsék a mátrixot egy 20%-os párt javára.
topin
7 hónapja
Én biztos egy naiv f*sz vagyok, de tök jó lenne, ha végre azért lehetne 4 év után reális győzelme esélye egy pártnak, mert jól vezetik ezt a nyomorult, jobb sorsra érdemes országot, és nem azért, mert magukra hajlítják a szabályokat és/vagy alkalmatlan hülye mindenki, aki rajtuk kívül indul.
7 hónapja
Mondjuk, hogy még a lehetősége se merüljön fel újra, hogy egy párt 2/3-os felhatalmazással magára írja a választási törvényt, az alkotmányt, és minden egyebet. Nem mondom, hogy ez történne, ha a Tisza 2/3-ot érne el egyedül, de sztem azért mindenkinek ott van a fejében, hogy nem kellene egy fidesz 2.0.Nem tudja megtenni, hiszen elveszti a köv.választásra a mostani szavazóinak jelentős részét. Akkor is ha jól kormányoz. Mindenki aki a váltás miatt szavaz oda, az a köv.választáson visszavált a saját egyéni preferenciájára. Ezért lehetetlen nekik magukra írni bármit.
gabokocka
7 hónapja
Nem értem. Lehet hogy nem kicsi az esélye? Mert akkor az álom keveredik a matematikával..Hitvitába nem fogja se tudni meggyőzni a matekkal a hívőt.De lehet, hogy nem. Kérem ezt is boldolni.Ez nem a "találás" kategória, hanem a jó kampány (ez nincs), az eddig belerakott önkoris meló (ez van) és az a dinamika, ami a választói magatartásban mutatkozik.HOgy mi?? 😊
Pl. előfordulhat (feltételes mód), hogy a kis baloldali liberális töredékerők összes szavazója a végén az MKKP-t választja, mert targetáltan megszólítják őket, az bőven 5%. De lehet, hogy nem.
Dzsokijuing
Igen, tényleg úgy fest hogy ez valószerű 😊 Ez lenne az álomscenario, aminek a megvalósulási esélye elég kicsi. Mondjuk lottó 5ös. Tényleg megéri abban bízni.
topin
Dzsokijuing
7 hónapja
Az általános bullshit a programok összefésülése, a gyakorlatban az MKKP kívülről támogatná a Tisza-kormányt a kulcskérdésekben (költségvetés, jogállamiság helyreállítása, közmédia, korrupciós elszámoltatás, ügynökakták).Mi az, amit beletennél a Tisza programjába, illetve miben változtatna a következő 4 éven, ha bejutna egy nem színjobboldali párt? Ha ők is kellenek a 2/3-hoz, akkor mik azok a dolgok, amiket mindenképpen el kellene érniük?Egyáltalán nem mondtam, hogy mindenáron a Kutyákra szavazok listán, mindazonáltal fenntartom, hogy Magyar Péter hitet árul és a jelenlegi felállás szerint színjobboldali parlamentje lesz az országnak, ilyen utoljára talán 44-ben volt.CsokijuingAmúgy csebi + dzsoki, az szerintem pont = csoki
labo7
r.baggio
Dzsokijuing
somoskovig
Amit én a helyükben nyomatnék, az a decentralizáció és a helyi ügyek döntési ledelegálása, kezdve pl. a tankerületi rendszer felszámolásával.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
egy normális választáson a Tisza 30%-ot érne el, mert egyszerűen szétaprózódnának a pártok között a szavazatok, de most muszáj lenne egy Tisza 2/3-ad, hogy az összes Fidesz mocskot eltüntesseMondjuk, hogy még a lehetősége se merüljön fel újra, hogy egy párt 2/3-os felhatalmazással magára írja a választási törvényt, az alkotmányt, és minden egyebet. Nem mondom, hogy ez történne, ha a Tisza 2/3-ot érne el egyedül, de sztem azért mindenkinek ott van a fejében, hogy nem kellene egy fidesz 2.0.Mi az, amit beletennél a Tisza programjába, illetve miben változtatna a következő 4 éven, ha bejutna egy nem színjobboldali párt? Ha ők is kellenek a 2/3-hoz, akkor mik azok a dolgok, amiket mindenképpen el kellene érniük?Egyáltalán nem mondtam, hogy mindenáron a Kutyákra szavazok listán, mindazonáltal fenntartom, hogy Magyar Péter hitet árul és a jelenlegi felállás szerint színjobboldali parlamentje lesz az országnak, ilyen utoljára talán 44-ben volt.CsokijuingAmúgy csebi + dzsoki, az szerintem pont = csoki
labo7
r.baggio
Dzsokijuing
somoskovig
gabokocka
utána meg szépen eloszlanának a szavazatok a sok párt között.
7 hónapja
Mondjuk, hogy még a lehetősége se merüljön fel újra, hogy egy párt 2/3-os felhatalmazással magára írja a választási törvényt, az alkotmányt, és minden egyebet. Nem mondom, hogy ez történne, ha a Tisza 2/3-ot érne el egyedül, de sztem azért mindenkinek ott van a fejében, hogy nem kellene egy fidesz 2.0.Mi az, amit beletennél a Tisza programjába, illetve miben változtatna a következő 4 éven, ha bejutna egy nem színjobboldali párt? Ha ők is kellenek a 2/3-hoz, akkor mik azok a dolgok, amiket mindenképpen el kellene érniük?Egyáltalán nem mondtam, hogy mindenáron a Kutyákra szavazok listán, mindazonáltal fenntartom, hogy Magyar Péter hitet árul és a jelenlegi felállás szerint színjobboldali parlamentje lesz az országnak, ilyen utoljára talán 44-ben volt.CsokijuingAmúgy csebi + dzsoki, az szerintem pont = csoki
labo7
r.baggio
Dzsokijuing
somoskovig
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
7 hónapja
22-ben majdnem eltalálták.Szóval a legpontatlanabbak mérték.bocsanat iranytu volt.A republikon mindig is dk-s megkeresésre készített kutatást. Annyira hiteles, mint bármelyik kormányközeli cucc.republikon es 21 kutatokozpont.eddig a topik kutyaellenes resze nagyban mutatott a kozvelemenykutatasokra, hogy hat semmi ertelme nincs rajuk szavazni, mert hat 3%n allnak.Ezek azok a kutatások amit a dk-s republikon és a fideszes nézőpont csinált? 😀 mert ha igen akkor nincs több kérdésem 😀
aztan mult heten kijon ket kutatas is, ami egymastol fuggetlenul mutatja a kutyakat 5%ra.
csebi
labo7
nekem viszont tovabbra is lenne kerdesem: elfogadod a kutyas 3%t a republikontol, de az 5%nal mar dk-s republikon? ez azert tobb mint erdekes.
csebi
A 21 pedig február 2-án 2% mkkp-t mért.
labo7
csebi
Ez olyan mikor Chad Reuter és Chris Simms csinál mockot és 0 találatuk van.
labo7
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
az az iranytu, ami 2021 decemberben 46 vs 32t mert? ami miatt kiakadt MZP meg a teljes ellenzeki terfel? mikozben vszeg eleg kozel volt mar akkor is az a tenyleges helyzethez?Szóval a legpontatlanabbak mérték.bocsanat iranytu volt.A republikon mindig is dk-s megkeresésre készített kutatást. Annyira hiteles, mint bármelyik kormányközeli cucc.republikon es 21 kutatokozpont.eddig a topik kutyaellenes resze nagyban mutatott a kozvelemenykutatasokra, hogy hat semmi ertelme nincs rajuk szavazni, mert hat 3%n allnak.Ezek azok a kutatások amit a dk-s republikon és a fideszes nézőpont csinált? 😀 mert ha igen akkor nincs több kérdésem 😀
aztan mult heten kijon ket kutatas is, ami egymastol fuggetlenul mutatja a kutyakat 5%ra.
csebi
labo7
nekem viszont tovabbra is lenne kerdesem: elfogadod a kutyas 3%t a republikontol, de az 5%nal mar dk-s republikon? ez azert tobb mint erdekes.
csebi
labo7
csebi
labo7
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
7 hónapja
Mi az, amit beletennél a Tisza programjába, illetve miben változtatna a következő 4 éven, ha bejutna egy nem színjobboldali párt? Ha ők is kellenek a 2/3-hoz, akkor mik azok a dolgok, amiket mindenképpen el kellene érniük?Egyáltalán nem mondtam, hogy mindenáron a Kutyákra szavazok listán, mindazonáltal fenntartom, hogy Magyar Péter hitet árul és a jelenlegi felállás szerint színjobboldali parlamentje lesz az országnak, ilyen utoljára talán 44-ben volt.CsokijuingAmúgy csebi + dzsoki, az szerintem pont = csoki
labo7
r.baggio
Dzsokijuing
7 hónapja
Szóval a legpontatlanabbak mérték.bocsanat iranytu volt.A republikon mindig is dk-s megkeresésre készített kutatást. Annyira hiteles, mint bármelyik kormányközeli cucc.republikon es 21 kutatokozpont.eddig a topik kutyaellenes resze nagyban mutatott a kozvelemenykutatasokra, hogy hat semmi ertelme nincs rajuk szavazni, mert hat 3%n allnak.Ezek azok a kutatások amit a dk-s republikon és a fideszes nézőpont csinált? 😀 mert ha igen akkor nincs több kérdésem 😀
csebi
labo7
csebi
labo7
csebi
Szerkesztette: labo7
7 hónapja
Egyáltalán nem mondtam, hogy mindenáron a Kutyákra szavazok listán, mindazonáltal fenntartom, hogy Magyar Péter hitet árul és a jelenlegi felállás szerint színjobboldali parlamentje lesz az országnak, ilyen utoljára talán 44-ben volt.CsokijuingAmúgy csebi + dzsoki, az szerintem pont = csoki
labo7
r.baggio
Szerkesztette: Dzsokijuing
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.