Soccer EB 2021

19 feliratkozó

több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
EB2020 Tippelde:

Olaszország: Toto21, MC12, csi77, steelwolf, zemanla, Chargers LT, Sixo, ozibozi, Shilkor

Anglia: Tony Adams, tüsi91, Hanni, Willie Parker, Bruschi85, empty taxi, adam8, nando89
Dánia: fattyu, NB2, alatriste
Spanyolország: Heisman, Kenny
Ukrajna: VvAlekosz
Belgium: Sobri Jóska, ulpianus, nagir, Vrij6, Wester, peach, Löfli, topin
Svájc: Gabesz92

Svédország: dande
Németország: dancogo, csebi, briareos, iktriad, ervinator, beltazor
Franciaország: warr_b, eaglesmcnabb, YoungZeeZee, zavi27, gordon, davemayer, bcsarli, gamerkr, Kampman, Nandito, Drip
Horvátország: zinedine5, Jan
Portugália: Matthew99, miilann, undisputedly
Hollandia: Borbinho, deyell
Magyarország: kaszo
Finnország: Negritis
Lengyelország: KoporShow
Skócia: #JC6
Oroszország: kristof
Törökország: r.baggio
Észak-Macedónia: Stez

tipper.io tippjáték csoport:
 tipper.io/hu/bowl-hu-xflttgdt?join=ea7qo5xplxrbun00

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
Van egy rossz előérzetem. Ma a Kötschögök továbbjutnak. Ne így legyen, akkor ez már egy jó EB.
csi77
mit ártottak neked a németek?
dancogo
a kérdés hogy mit adtak nekünk?!

www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
Amúgy ha már ez volt a téma:

A svájci 26 fős keretben 4 olyan játékos van, aki nem svájci születésű:

- Xherdan Shaqiri, aki az akkori Jugoszlávia területén született, de 1 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Bayern le nem igazolta - itt is élt.

- Admir Mehmedi, aki szintén az akkori Jugoszlávia területén született, majd 2 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Shaqirihez hasonlóan Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Dinamo Kijev le nem igazolta - itt is élt.

- Breel Embolo, aki kameruni születésű, és 5 évig ott is élt, majd egy 1 éves francia kitérő után 6 éves korától 19 éves koráig - amíg a Schalke le nem igazolta - Svájcban élt.

- Yvon Mvogo, aki kameruni születésű, és szintén gyerekkora óta Svájcban élt és ott is kezdte meg a karrierjét (cserekapus amúgy, szóval egyelőre pályára se lépett).

Rajtuk kívül mindenki svájci születésű és hozzájuk hasonlóan az egész keret Svájcban kezdte meg a pályafutását és ott is nevelkedett.

A franciáknál egyébként még kevesebb a nem echte francia, ugyanis csak a cserekapus Mandanda nem az, hiszen ő 10 évesen költözött a családjával Franciaországba. Rajta kívül Marcus Thuram az, aki még nem francia születésű, de ennek az oka, hogy az apja éppen Parmaban volt légiós, de a pályafutását már Franciaországban kezdte. Ezzel ellentétesen Lucas Hernandez Franciaországban született, de Spanyolországban nevelkedett (az apja, Jean-François Hernandez ott fejezte be a pályafutását).

Fentiek alapján nekem azért meglepő, hogy “migránsválogatottak” ezek a csapatok.

Összehasonlításként a magyar keret nem magyar születésű játékosai:

- Holender Filip, aki 14 éves korában került a Honvédhoz, előtte szülővárosában, a szerb Kragujevacban élt és itt kezdte meg focis karrierjét is.

- Nemanja Nikolic, akinek bár az anyja magyar, de 19 éves koráig Szerbiában élt és nevelkedett.

- Wili Orbán, akinek bár apja magyar, de sose élt Magyarországon, az anyja egyedül nevelte Németországban.

- Loic Nego, akit 22 éves koráig semmi se kötött Magyarországhoz, majd eljött ide játszani.
Jughead
Na jó elmagyarázom!
1. De nézd már meg mennyi fekete / albán / jugó van ott. Hát ezek nem svájciak. Meg hát sok a néger svájci, na hagyjál már!
2. Nego csak azért fekete mert 22 éves koráig a földeken dolgozott, hogy hozzánk jöhessen.
3. Nikolicsnál már a neve is mutatja, hogy az anyja magyar, arról nem tehet hogy a Nem Anyja Nikolic…
4. Orbán ez a neve, most komolyan nem lehetsz ennyire Fidesz ellenes, hogy ne értsd mekkora szó ez. Te biztos Kádárt látnád. Te kis komcsi!
5. Filip ősi magyar név, nem tehet róla, hogy nagyapja kint ragadt Jugoban.
6. Komolyan összehasonlítod azt, hogy valaki rálel magyar identitására azzal, hogy jó pénzért Svájcba megy?
7. 2021-be nem felismerni a tipik migransokat akik Európa vesztét fogjak okozni…

Na már érted ?
több mint 3 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
Van egy rossz előérzetem. Ma a Kötschögök továbbjutnak. Ne így legyen, akkor ez már egy jó EB.
csi77
dancogo
'90-ben nyertek. Onnantól (de legalábbis a '96-os EB óta biztosan) nem szeretem a Nationalelfet.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 462 — Слава Україні! Героям слава!
csi77
Nem fognak, de van nekik nevük: Németek. Angolok mennek tovább, én azt érzem.
Vrij6
Honnan tudod, kikre céloztam?
csi77
Hatodik érzék... 😛

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
csi77
Vrij6
csi77
Az angolokra nem celozhattal, oket kiralynak jellemezted volna. 😀

több mint 3 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Henrik hogy szetoltja Mbappet.
Stez
Mert így is van. Csak Egy PSG ben játszik még, és már arra a polcra akarják feltenni, ahova egy évtizeden keresztül vezet az út, nem pár év alatt.
ozibozi
Nem tettek fel a polcra. Ez nem igaz. Mbappe stilusa az utobbi idoben indorito, neymar 2.0 lett, aki tenyleg nagy arccal es alazosan jatszik, szivatja az ellenfelet, szorakozik a masikkal. Es igen, ez visszataszito. Es ezert oltottak ot, nem pedig azert, mert ne lenne eleg jo jatekos.

Elszallt magatol.
Stez
Ezt lehet szeretni meg nem is. En mindig is kedveltem a palyan szemtelen jatekosokat, nem csak fociban (pl most Trae Young) Amugy igen nem ez volt Mbappe legerosebb tornaja de gyakorlatilag minden francia golban benne volt, nem mondanam hogy gyengen jatszott.
JéBé
Akkor en rossz tornat neztem, mert a tegnapi meccsig bezarolag szerintem semmit sem csinalt, tegnaprol is a sarkazos passza maradt meg, amivel elokeszitett, meg az asszisztja, ami meccsre lebontva nem rossz, de az Eb-n amugy ezeken kivul semmit sem csinalt.

Es van kulonbseg pimasz, illetve a nagypofaju, a bekepzelt, a megalazo kozott. Mbappe az elmult idoszakban az utobbiak neves kepviseloje. Amit muvel, az nem pimasz, hanem szarhazi. Nem az ellenfelek atvereserol szol, hanem az ellenfelek megalazasarol. Es ez a karakter egyaltalan nem all jol Mbappenak. Mondanam, hogy van mire elszallnia magatol, de en Messitol vagy CR-tol sem fogadnam el ezt a stilust, senkitol, szerintem a foci, illetve a sport nem errol szol. Foleg igy, hogy Mbappe egy zseni, siman megvan az eszkoztarja es a tudasa ahhoz, hogy ezek nelkul is tok siman lecselezzen barkit. Erre a palyan nincsen szukseg.

Vajon Neymart miert verik es utik hulyere? Nem azert, mert szineszkedik, hanem ugyanezert, hogy nem kepes kicsit sem tisztelni az ellenfeleit a cseleivel. Nem is veletlen, hogy a PSG-meccseken az elmult ket evben folyton lokdosodes vagy verekedes van, es sokszor nem arrol van szo, hogy nyernek, amit az ellenfel nem tud elviselni, hanem kikapnak, amit nem tudnak elviselni, dee alapbol a kocsog stilusukkal megalapoznak egy jo kis balhenak, ami utan mar az ellenfeleket sem kell felteni.

Azert is zavar Mbappe stilusa manapsag, mert szerintem sokkal tobb van benne, mint hogy Neymar utjat jarja be, nem kene, hogy ezt akarja. Mbappe jobb Neymarnal.

Mbappe Eb-jerol egyebkent egy jo stat: 14 lovesbol nem talalt be a tornan. Az rengeteg.

twitter.com/OptaJoe/status/1409634503451049984

Szerkesztette: Stez

több mint 3 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man
csi77
dancogo
Egyenlítettek a 83. percben...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 3 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 13 880
Baszki, kicsit költözködik az ember, két napig nincs időm ránézni a topikra, erre 43 oldalt kéne visszaolvasni. Grafomán banda 😆
warr_b
Ukrán-svéd meccs tökéletes alkalom lesz az olvasásra.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 17 192
Most látom fent, hogy a Cseheket nem vállalta fel senki?
több mint 3 éve
dancogo Minnesota Vikings San Jose State Spartans 2 087 — Big Penix Energy
csi77

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 24 177 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Baszki, kicsit költözködik az ember, két napig nincs időm ránézni a topikra, erre 43 oldalt kéne visszaolvasni. Grafomán banda 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
csi77
Vrij6

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
csi77

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve

Hajrá Bad Bones!
több mint 3 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Henrik hogy szetoltja Mbappet.
Stez
Mert így is van. Csak Egy PSG ben játszik még, és már arra a polcra akarják feltenni, ahova egy évtizeden keresztül vezet az út, nem pár év alatt.
ozibozi
Nem tettek fel a polcra. Ez nem igaz. Mbappe stilusa az utobbi idoben indorito, neymar 2.0 lett, aki tenyleg nagy arccal es alazosan jatszik, szivatja az ellenfelet, szorakozik a masikkal. Es igen, ez visszataszito. Es ezert oltottak ot, nem pedig azert, mert ne lenne eleg jo jatekos.

Elszallt magatol.
Stez
Ezt lehet szeretni meg nem is. En mindig is kedveltem a palyan szemtelen jatekosokat, nem csak fociban (pl most Trae Young) Amugy igen nem ez volt Mbappe legerosebb tornaja de gyakorlatilag minden francia golban benne volt, nem mondanam hogy gyengen jatszott.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 955 — Lucas Scott

- Xherdan Shaqiri, aki az akkori Jugoszlávia területén született, de 1 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Bayern le nem igazolta - itt is élt.

- Admir Mehmedi, aki szintén az akkori Jugoszlávia területén született, majd 2 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Shaqirihez hasonlóan Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Dinamo Kijev le nem igazolta - itt is élt.

- Breel Embolo, aki kameruni születésű, és 5 évig ott is élt, majd egy 1 éves francia kitérő után 6 éves korától 19 éves koráig - amíg a Schalke le nem igazolta - Svájcban élt.

- Yvon Mvogo, aki kameruni születésű, és szintén gyerekkora óta Svájcban élt és ott is kezdte meg a karrierjét (cserekapus amúgy, szóval egyelőre pályára se lépett).

Rajtuk kívül mindenki svájci születésű és hozzájuk hasonlóan az egész keret Svájcban kezdte meg a pályafutását és ott is nevelkedett.

A franciáknál egyébként még kevesebb a nem echte francia, ugyanis csak a cserekapus Mandanda nem az, hiszen ő 10 évesen költözött a családjával Franciaországba. Rajta kívül Marcus Thuram az, aki még nem francia születésű, de ennek az oka, hogy az apja éppen Parmaban volt légiós, de a pályafutását már Franciaországban kezdte. Ezzel ellentétesen Lucas Hernandez Franciaországban született, de Spanyolországban nevelkedett (az apja, Jean-François Hernandez ott fejezte be a pályafutását).

Fentiek alapján nekem azért meglepő, hogy “migránsválogatottak” ezek a csapatok.

- Holender Filip, aki 14 éves korában került a Honvédhoz, előtte szülővárosában, a szerb Kragujevacban élt és itt kezdte meg focis karrierjét is.

- Nemanja Nikolic, akinek bár az anyja magyar, de 19 éves koráig Szerbiában élt és nevelkedett.

- Wili Orbán, akinek bár apja magyar, de sose élt Magyarországon, az anyja egyedül nevelte Németországban.

- Loic Nego, akit 22 éves koráig semmi se kötött Magyarországhoz, majd eljött ide játszani.
Jughead
Meg ennyi idő után sem tudod h vannak a jó migrancsok meg a rosszak …?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Kijöttem megnézni h hogyan ünnepelnek itt a népek. Mivel szakad az eső az utcán aránylag kevesen énekelnek, viszont az autók úgy dudálnak, mint otthon a lakodalmas meneteknél.

Szerk. Most elkezdtek tüzi játékozni mondjuk ekkora esőben ez azért merész.
empty taxi
Na, es elallitottak a faliorat 2 perccel?

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 651 — Cowboys fan
Mondjuk azon gondolkoztam, hogy a pályán levők közül Mbappé volt az, akit a legkevésbé szednek szét otthon, ha kihagyja. Ilyen szempontból ő nyugodtan odaállhatott ötödiknek.
több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 220

több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 331
Benzemát azért kibaszottul sajnálom, az egyetlen francia aki hozta magát, de baszhatja ha a többiek vb-győzelemtől jóllakottan fociztak. Amiből ő persze kimaradt. Duplán beszopta.
eaglesmcnabb
Tett érte.
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 505 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Benzemát azért kibaszottul sajnálom, az egyetlen francia aki hozta magát, de baszhatja ha a többiek vb-győzelemtől jóllakottan fociztak. Amiből ő persze kimaradt. Duplán beszopta.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
peach Atlanta Falcons 14 865 — a new hope (again)
Igazából talán az egész válogatott futballnak jót tehet ez a francia kiesés. Egy olyan generáció jött össze ami jó ha 20 évente egyszer, tőlük azt várná az ember, hogy millenium környéki csapatot übereljék erre az egész eb-t végig lötyögték pökhendi, nagyképű és lenéző stílusban élükön a hc-val. Külön öröm, hogy egy svájc szintű csapat csapta meg őket.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
Kijöttem megnézni h hogyan ünnepelnek itt a népek. Mivel szakad az eső az utcán aránylag kevesen énekelnek, viszont az autók úgy dudálnak, mint otthon a lakodalmas meneteknél.

Szerk. Most elkezdtek tüzi játékozni mondjuk ekkora esőben ez azért merész.

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 17 192
Amúgy ha kiesnek a németek is holnap, az NSO-ban az lesz a narratíva, hogy mi mutattuk meg a többieknek, hogy kell legyőzni az F csoport másik három csapatát.
iktriad
Jah legközelebb meg ha még1* ilyen csoportunk lesz nemhogy gólt, de pontot sem szerzünk...
ThundersNFL
Ha Rossit hagyják dolgozni/nem csábítják el, akkor fogunk.
iktriad
Nem hiszem...
ThundersNFL
Amúgy vmeik podcastban erről beszélgettek épp. Fizu ugye nem gond nálunk, szóval egyedül a presztizs lehet, ami a top 4-5 liga (inkabb4). Seria A lehet egyedül esélyes de ott is vszeg csak top csapat jöhet szoba de ok nem igazolják le főleg h olaszhonban semmit sem mutatott. Talán a samp lenne neki érzelmileg plusz.
csebi
Ha meglett volna a német meccsen az a pár perc akkor vlsz ott is más kávéházba ült volna be. #edzősors

Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 955 — Lucas Scott
Amúgy ha kiesnek a németek is holnap, az NSO-ban az lesz a narratíva, hogy mi mutattuk meg a többieknek, hogy kell legyőzni az F csoport másik három csapatát.
iktriad
Jah legközelebb meg ha még1* ilyen csoportunk lesz nemhogy gólt, de pontot sem szerzünk...
ThundersNFL
Ha Rossit hagyják dolgozni/nem csábítják el, akkor fogunk.
iktriad
Nem hiszem...
ThundersNFL
Amúgy vmeik podcastban erről beszélgettek épp. Fizu ugye nem gond nálunk, szóval egyedül a presztizs lehet, ami a top 4-5 liga (inkabb4). Seria A lehet egyedül esélyes de ott is vszeg csak top csapat jöhet szoba de ok nem igazolják le főleg h olaszhonban semmit sem mutatott. Talán a samp lenne neki érzelmileg plusz.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.