Kedves visszatérők: újra működik a regisztráció és az elfelejtett jelszó kiküldése

USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 799 — Poloska confirmed
Hónapok óta győzködöm magam, hogy töröljem az FB-t. Most nagyon közel löktetek hozzá 😀
Hanni
Ezen én már hónapok óta gyötrödöm.
KB23
Nem kell torolni, eleg csak limitalni meg szurni.
Lúdas Solymi
Nem is értem vazze, felnőtt embereknek 0 akaraterejük van vagy mi a szösz???
NB2
Akaraterő van bőven, csak a magam részéről lusta vagyok mindenre alternatívát keresni és megint fejben tartani egy tucatnyi dolgot, amit ez a szar összegez. Illetve mikor mérhetetlenül felbasz a végtelen, igénytelen és fölösleges content, mindig beesik 1-2 olyan gyöngyszem, ami megmenti, mert úgy érzem, hogy ezt kár lett volna kihagyni.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 29 724 — nabege2@yahoo.com
Hónapok óta győzködöm magam, hogy töröljem az FB-t. Most nagyon közel löktetek hozzá 😀
Hanni
KB23
Lúdas Solymi
Nem is értem vazze, felnőtt embereknek 0 akaraterejük van vagy mi a szösz???
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 661
Hanni
KB23
több mint 1 éve
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 997
Hanni

Szerkesztette: KB23
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 467 — Saturday Night Lights
Hanni
Próbáltam, nem olyan könnyű aztat ám.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 229 — The Mathematician
a brexit is milyen jól működött az árak leszorításában

www.yahoo.com/news/trump-immigration-plans-already-wrecking-204903324.html
Negritis, a vajda
a zangolok mondjuk el se kezdték a bevándorlókat bszogatni, mert akartak tömegközlekedni, meg nem belefulladni a saját szemetükbe.
slowmotion
öö, sztem másfajta bevándorlókról beszélsz mint amiről szó van
 www.theguardian.com/environment/2018/feb/09/lack-of-migrant-workers-left-food-rotting-in-uk-fields-last-year-data-reveals
ugye a brexitnél komoly érv volt hogy a kelet-közép európaiak "elveszik a munkát" és ezért szar az angol kisembernek
hasonlóan mint ugye a migránsok usankában

az indai-paki... migráns megint kicsit más kérdés
Negritis, a vajda
a cikkben csak azok vannak említve, akik mentek volna oda, de már előtte is rengeteg kelet-európai volt ott, akik konkrétan a "valakinek ezt is meg kell csinálni" dolgokat végezték.
slowmotion
akik nagy részét haza is zavarták 😊
Negritis, a vajda
hogy kiket zavartak haza?
slowmotion
britek a közép-kelet európaiakat akik kevesebb mint 5 évet voltak ott

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 28 536 — Cowboys fan

Negritis, a vajda
a zangolok mondjuk el se kezdték a bevándorlókat bszogatni, mert akartak tömegközlekedni, meg nem belefulladni a saját szemetükbe.
slowmotion
 www.theguardian.com/environment/2018/feb/09/lack-of-migrant-workers-left-food-rotting-in-uk-fields-last-year-data-reveals
ugye a brexitnél komoly érv volt hogy a kelet-közép európaiak "elveszik a munkát" és ezért szar az angol kisembernek

Negritis, a vajda
a cikkben csak azok vannak említve, akik mentek volna oda, de már előtte is rengeteg kelet-európai volt ott, akik konkrétan a "valakinek ezt is meg kell csinálni" dolgokat végezték.
slowmotion
Negritis, a vajda
hogy kiket zavartak haza?
több mint 1 éve

Negritis, a vajda
slowmotion

Negritis, a vajda
slowmotion

több mint 1 éve

Negritis, a vajda
slowmotion

Negritis, a vajda
több mint 1 éve

Negritis, a vajda
slowmotion

több mint 1 éve

Negritis, a vajda
több mint 1 éve

több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 799 — Poloska confirmed
több mint 1 éve
Nate Silver írt egy hosszabb értekezést arról, hogy lesz-e új konzervatív aranykor vagy sem (ez egy háromrészes sorozat második része, az első Biden kudarcának okai sorolja, de az ingyenes Substacken, aki akarja olvassa el).

A szöveget AI foglalta össze, és lusta vagyok most átírni (tehát a népszavazás többség az nyilván a popularity vote).

tl:dr: abszolút nem lehet tudni, hogy milyen valódi politikai és társadalmi hatásai lesznek a Trump kormányzatnak, és ez egyelőre most sem látszik tisztán. Attól, hogy bezáráják a DEI programokat, egy társadalom nem kezd el konzervatívba fordulni, de attól hogy vannak DEI programok, egy társadalom nem lesz liberális, ez nem működik így, egyik irányba sem. A nagy többség úgy is mindig középre tart, ami változik, hogy minek a közepére. De ahogy jogelméleti betekintéseim sejtetik, valódi társadalmi változást, az alapvető etikai-erkölcsi normákat a jog nem írja át.

Szóval történelmi távlatokban ez szebben összefoglalva:

Nate Silver egy részletes elemzést írt arról, hogy vajon az Egyesült Államok egy új konzervatív aranykorba lép-e Trump 2024-es győzelmével. Az írás több szempontból vizsgálja ezt a kérdést, és történelmi kontextusba helyezi a jelenlegi politikai helyzetet.

A cikk először a jelenlegi helyzetet elemzi: Trump megnyerte a 2024-es választást, méghozzá a népszavazás többségével (szemben 2016-os győzelmével). Jelentős politikai változásokat vezetett be rögtön hivatalba lépése után, különösen olyan területeken mint a bevándorlás, környezetvédelem és transznemű jogok. A demokraták demoralizáltnak tűnnek, és jelentős demográfiai változások is történtek - a demokraták korábban biztosnak vélt szavazóbázisai (például a hispán és ázsiai amerikai szavazók) részben elpártoltak tőlük.

Silver ezután történelmi perspektívába helyezi az eseményeket. Az elmúlt 100 év amerikai történelmét négy nagy korszakra osztja:

1. "Csendes Konzervatív Korszak" (1920-1932): Republikánus dominancia, izolacionizmus, dereguláció.
2. "Hosszú Liberális Korszak" (1932-1968): FDR New Deal programjától LBJ Nagy Társadalom víziójáig.
3. "Hosszú Konzervatív Korszak" (1968-2008): Nixon déli stratégiájától Reagan forradalomig és Bush évekig.
4. "Új Liberális Korszak" (2008-2020): Obama elnökségétől kezdve, amely alatt jelentős kulturális balratolódás történt.

A jövőt illetően Silver négy lehetséges forgatókönyvet vázol fel:

1. Valóban egy új konzervatív aranykor kezdődik, ami több cikluson át tart.
2. A liberális korszak folytatódik, és Trump győzelme csak átmeneti kitérő.
3. Patthelyzet alakul ki, ahol a hatalom gyakran váltakozik a pártok között.
4. A hagyományos liberális-konzervatív tengely jelentőségét veszti, és valami teljesen új politikai felállás alakul ki.

Silver különösen fontos szempontként emeli ki, hogy a nagy politikai változásokat gyakran válságok idézik elő (például a Nagy Gazdasági Világválság vagy a 2008-as pénzügyi válság). Ezért szerinte Trump sikerének tartóssága nagyban függhet attól, hogyan kezeli majd az esetlegesen felmerülő válsághelyzeteket.

A szerző végül arra a következtetésre jut, hogy mind a négy forgatókönyvnek nagyjából egyenlő az esélye. Hangsúlyozza, hogy az amerikai politika középtávon meglehetősen kiszámíthatatlan, és egy új elnöki ciklus kezdetén különösen nehéz megítélni a hosszú távú trendeket.

Az elemzés különlegessége, hogy Silver nem csak a közvetlen politikai eseményeket vizsgálja, hanem figyelembe veszi a kulturális változásokat, demográfiai trendeket, és a technológiai fejlődés (például a mesterséges intelligencia) potenciális hatásait is a politikai rendszerre.Nate Silver
Gyurma Pappa
nem olvastam el, úgyhogy nem kezdek el poénkodni, hogy törökgáborozott egyet.

pedig adná magát, mert a szerkezet (történelmi kitekintés - jelenlegi helyzet - összes lehetséges kimenetel felsorolása - összes tényező felsorolása - "hát ezt még nem lehet látni, hova vezet, de majd kiderül) megvan
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 210 — zászló zászló szív
Nate Silver írt egy hosszabb értekezést arról, hogy lesz-e új konzervatív aranykor vagy sem (ez egy háromrészes sorozat második része, az első Biden kudarcának okai sorolja, de az ingyenes Substacken, aki akarja olvassa el).

A szöveget AI foglalta össze, és lusta vagyok most átírni (tehát a népszavazás többség az nyilván a popularity vote).

tl:dr: abszolút nem lehet tudni, hogy milyen valódi politikai és társadalmi hatásai lesznek a Trump kormányzatnak, és ez egyelőre most sem látszik tisztán. Attól, hogy bezáráják a DEI programokat, egy társadalom nem kezd el konzervatívba fordulni, de attól hogy vannak DEI programok, egy társadalom nem lesz liberális, ez nem működik így, egyik irányba sem. A nagy többség úgy is mindig középre tart, ami változik, hogy minek a közepére. De ahogy jogelméleti betekintéseim sejtetik, valódi társadalmi változást, az alapvető etikai-erkölcsi normákat a jog nem írja át.

Szóval történelmi távlatokban ez szebben összefoglalva:

Nate Silver egy részletes elemzést írt arról, hogy vajon az Egyesült Államok egy új konzervatív aranykorba lép-e Trump 2024-es győzelmével. Az írás több szempontból vizsgálja ezt a kérdést, és történelmi kontextusba helyezi a jelenlegi politikai helyzetet.

A cikk először a jelenlegi helyzetet elemzi: Trump megnyerte a 2024-es választást, méghozzá a népszavazás többségével (szemben 2016-os győzelmével). Jelentős politikai változásokat vezetett be rögtön hivatalba lépése után, különösen olyan területeken mint a bevándorlás, környezetvédelem és transznemű jogok. A demokraták demoralizáltnak tűnnek, és jelentős demográfiai változások is történtek - a demokraták korábban biztosnak vélt szavazóbázisai (például a hispán és ázsiai amerikai szavazók) részben elpártoltak tőlük.

Silver ezután történelmi perspektívába helyezi az eseményeket. Az elmúlt 100 év amerikai történelmét négy nagy korszakra osztja:

1. "Csendes Konzervatív Korszak" (1920-1932): Republikánus dominancia, izolacionizmus, dereguláció.
2. "Hosszú Liberális Korszak" (1932-1968): FDR New Deal programjától LBJ Nagy Társadalom víziójáig.
3. "Hosszú Konzervatív Korszak" (1968-2008): Nixon déli stratégiájától Reagan forradalomig és Bush évekig.
4. "Új Liberális Korszak" (2008-2020): Obama elnökségétől kezdve, amely alatt jelentős kulturális balratolódás történt.

A jövőt illetően Silver négy lehetséges forgatókönyvet vázol fel:

1. Valóban egy új konzervatív aranykor kezdődik, ami több cikluson át tart.
2. A liberális korszak folytatódik, és Trump győzelme csak átmeneti kitérő.
3. Patthelyzet alakul ki, ahol a hatalom gyakran váltakozik a pártok között.
4. A hagyományos liberális-konzervatív tengely jelentőségét veszti, és valami teljesen új politikai felállás alakul ki.

Silver különösen fontos szempontként emeli ki, hogy a nagy politikai változásokat gyakran válságok idézik elő (például a Nagy Gazdasági Világválság vagy a 2008-as pénzügyi válság). Ezért szerinte Trump sikerének tartóssága nagyban függhet attól, hogyan kezeli majd az esetlegesen felmerülő válsághelyzeteket.

A szerző végül arra a következtetésre jut, hogy mind a négy forgatókönyvnek nagyjából egyenlő az esélye. Hangsúlyozza, hogy az amerikai politika középtávon meglehetősen kiszámíthatatlan, és egy új elnöki ciklus kezdetén különösen nehéz megítélni a hosszú távú trendeket.

Az elemzés különlegessége, hogy Silver nem csak a közvetlen politikai eseményeket vizsgálja, hanem figyelembe veszi a kulturális változásokat, demográfiai trendeket, és a technológiai fejlődés (például a mesterséges intelligencia) potenciális hatásait is a politikai rendszerre.Nate Silver

több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 22 023
Hehe. Osztálytalálkozókról maradtam le, mert a szervezők nem találtak meg.
"De neked nincs fészbukod!"
Hát bocs. 😀
kittli
Azt hiszem, nem baj hogy lemaradtál arról az osztálytalálkozóról.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 467 — Saturday Night Lights
Hát bocs. 😀
kittli
Minden másra ott a Viber vagy egy gmail cím.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 992 — Steelers fan
Hát bocs. 😀

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 9 064 — If you ain't cheatin', you ain't tryin'
Lehet megnyerem ezt a kört.
Bár sosem érdekelt a média (nem csak a közösségi); egy időben az üzlet reklámozása miatt ráálltam a tartalom megosztásokra, ami hozta magával a nem kívánt tartalmakat is. Na az alatt a pár év alatt végérvényesen kiábrándultam az emberiségből (bár az alapbeállításaim miatt nem volt nehéz, hogy őszinte legyek).
Úgyhogy leíratkoztam a mainstream társadalomról, a humán interakcióimat pedig a feltétlen szükségesre korlátozom.
Az új 'vállalkozás' indításánál meg a weboldalon kívül nem lesz semmi.

Nekem ez a fórum pont arra jó, hogy néha cseveghetek meg cseppet vitázhatok a semmiről; idegenekkel.
Amúgy jól teszitek, hogy lényegesebb dolgokkal foglalkoztok. Lépjetek tovább is!

Szerkesztette: 🤘 gaben 🤘

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 18 159
 telex.hu/gazdasag/2025/01/22/trump-oligarchia-techmilliardosok-elon-musk

Magyarul eddig ez a legteljesebb összefoglaló, amit olvastam.

És igen, ebben emberek a világon mindenhol szentül hisznek, hogy ez a jövő. Értelmes, tanult emberek is.

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Nem az a kérdés, az emberek miben hisznek. Inkább az, hogy amikor saját akaratunkból adjuk oda a privát szféránkat a digitális rabszolgatartóknak, milyen jövőt alakítunk.
Dzsokijuing
Erre utaltam.

3 hete korlátozom a saját social media fogyasztásom, és konkrétan érzem a változást az agyamban.
Gyurma Pappa
Én egy hete kezdtem! Akkor ezek szerint ez jó út lehet. Nem töröltem a Fb oldalam, de nem mentem arra. És egyébként baromira nem hiányzik az a sok f@szsag.
Insta/tik-tok nem is volt…maradt az X, híreket olvasni elég.
Klaci79
Én 8 évvel ezelőtt döntöttem el, h offolom a Facebook-ot.
Az "ismerőseimet" idegennek éreztem, frusztrált az álboldogságuk, idegesìtettek az okoskodásaik, különösen a politikai véleményük (ez a családra is igaz, inkább hanyagoljuk, mert nem szül jó vért).
6 éve offoltam a Messengert, mert az igazi baráti körömmel személyesen szeretnék találkozni, illetve élőszóban érdeklődni telefonon felőlük, nem butított sablonmondatokban. Mondjuk ez azzal járt, h az 50 vélt haverból maradtak kb 15-en (vibert azért csináltunk), de ezek szerint nem kár értük.
Instám, TikTököm sosevót.

Feleségem meghagyta a butított FB profilt pl iskolai kapcsolattartásra, leredukáltuk 5-6 éve a legszükségesebbre a követett csoportokat, illetve helyi eseményeket követünk (program, koncert, mozi, színház, sportklub etc).
Pont sok is.

Néha - leginkább melóban - követem a nagyon akut híreket, kb napi 30-40 percben, elosztva.
A politikáról nagyon lejöttem (pedig gondolkodtam 20 éve a politológiában, kutatóintézethez volt is linkem), de kiábrámdultam.
Véleményem van, mint mindenkinek, de nem vagyok szabadságharcos és nem vagyok szakértő, max egy porszem a gépezetben. A normális embert bedarálja, ha belefolyik, belefonódik, és megkeseríti az intrika, a kapzsisàg, az elitizmus, a középszerűség éltetése, az idiótizmus, a diszfunkcionalitás. Én normális emberként akarok élni, s sztem csak kívülállóként lehet, fókuszálva a saját, a családod és a barátaid céljaira, elgondolásaira, jólétére, akaratára, egészségére.

A sportot is visszavettem: a major ligák közül az NHL már ment 10 éve, max Stanley Cupot nézek. A soccert redukáltam kb havi 10 meccsre meg a nagy tornákra, mert unom, nem köt le 90 percig.

Két dolgot kellene visszanyírnom, a youtube-feliratkozásaimat és ezt a fórumot, amire jelenleg nem vagyok képes.
Az elsőre azért, mert túlságosan érdekes és sokrétű az érdeklődésem és kötelező kikapcsolnom az agyam. Ez egyébként a komoly társ-i témákat feszegető podcastektől a pol-i elemző és tényfeltáró műsorokon át, a krimi és bűnügyi témáktól az agyeldobós, vicces trashig terjed, na meg a zene kb minden műfajából tudok válogatni, s ez néha baj.
A filmezés és sorozat-darát dobtam, mert csak éjjel menne "bűnözés nélkül", helyette van heti 2 napunk nejemmel, amikor a skacok tudják, h az énidő.
Az olvasást visszafogtam heti pàr 20 percre, mert a meló eleve kinyírja a szemem, inkább a nyári vakáción veszek könyvet magamhoz, akkor legalább elmélyülök, hétközben csak pihentet (azt vettem észre, h ilyenkor könnyebben felejtek, valószìnűleg szelektál az agyam).

A fórumot nem tudom dobni, mert ez egy jó közösség, érdekes, értelmes emberekkel, relatíve normális hangvétellel, kevés személyeskedéssel, de érdemi vitákra képesen.

Szóval a lényeg, h heti 20 órát, vagyis napi kb 3-4-et kitöröltem a képernyőidőmből.

Helyette Family Guy lettem, hobbiim vannak, kertet rendezek, gyümölcsfáim lettek, jó levegőn vagyok, mozgok, a gyerekeimmel játszom v tanulok v csak beszélgetek.
Valójában öregebb, érettebb, tapasztaltabb lettem és apának érzem magam, nem pedig egy embernek, aki ott van a közelükben, de nem velük/értük van.
Nekem ezért érte meg, másnak másért! Ezt mindenki maga tudja s dönti el!
Az első lépés az átgondolás és nekem az vált be, h apránként szanáltam és a végén abszolút nem is tudtam, h miről mondtam le. Ha mélyen magamba nézek, akkor hiábavalóságokról.

Az öregapám mondta egyszer: fiam, a betegágyad mellett a családod lesz ott - meg remélhetőleg egy busty nővérke (na jó ezt nem mondta) - ha nem baszod el.
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 122

És igen, ebben emberek a világon mindenhol szentül hisznek, hogy ez a jövő. Értelmes, tanult emberek is.

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Nem az a kérdés, az emberek miben hisznek. Inkább az, hogy amikor saját akaratunkból adjuk oda a privát szféránkat a digitális rabszolgatartóknak, milyen jövőt alakítunk.
Dzsokijuing
Erre utaltam.

3 hete korlátozom a saját social media fogyasztásom, és konkrétan érzem a változást az agyamban.
Gyurma Pappa
Én egy hete kezdtem! Akkor ezek szerint ez jó út lehet. Nem töröltem a Fb oldalam, de nem mentem arra. És egyébként baromira nem hiányzik az a sok f@szsag.
Klaci79
én a redditet töröltem most telóról
az x - bluesky nem volt olyan sok de azok is repültek

discord és messenger van még, de nemtom azokkal mit lehetne kezdeni
Negritis, a vajda
Naponta 1-2 alkalommal ránézek. Rokonok/kollegak használják a msg-t nem tudom nélkülözni. A Discord meg kell a GM játékhoz. De ennyi. Hivjanak ha kellek vagy üzenjenek SMS/viber/whatsapp…azért lehet így élni
több mint 1 éve

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
Erre utaltam.

Gyurma Pappa
Klaci79
én a redditet töröltem most telóról
az x - bluesky nem volt olyan sok de azok is repültek

discord és messenger van még, de nemtom azokkal mit lehetne kezdeni

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 122

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
Erre utaltam.

Gyurma Pappa

Szerkesztette: Klaci79
több mint 1 éve
 telex.hu/techtud/2025/01/22/donald-trump-egyesult-allamok-transznemuseg-nok-rendelet

Szóval Trump történelmet írt, ő lett az USA első női elnöke 😀
ender1112
 coub.com/view/cr05l

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 661

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Dzsokijuing
Erre utaltam.

Gyurma Pappa
Erre kíváncsi vagyok. Fejtsd ki egy kicsit
zinedine5
Kutatások igazolják (megkapom a forrást tanáromtól, ha nem felejti el, és linkelem), hogy akkor is végigmegy az agyadban a kémia és ezáltal pszichológiai változás a social média használat közben, ha tisztában vagy azzal, hogy ez meg fog történni.

Tehát én tisztában voltam vele, hogy a véleménybuborék hat rá, de váltig azt gondoltam, hogy nem fog, én ennél racionálisabb és objektívebb vagyok, de még is hatott. Ahogy azt is gondoltam, korlátozni tudom a telefon használatot, de most ott tartok, hogy napi 6 óra plusz telefonhasználatról 4 óra alatt vagyok, és csak annyit tettem, hogy napi 30 percre korlátoztam a screen time-om. A 4 órából 1 óra Hearthstone, mert Macen borzasztó, de már azt is unom, meg ebben benne vagy a baba YT nézése is, bár az max 10-15 perc, azt nem figyeltem, hogy a lekapcsolt képernyős hallgatást számolja-e. Amire most használom a telómat: hírek, emailek, sub stack, ez a fórum és egyéb appok (Yasio a kalóriához, netbankok az utalásokhoz, zenehallgatás, appon keresztül kapom az edzéstervem stb.).

Először azt tűnt fel, hogy hitetlenkedve nézem a telefonom, hogy biztos elromlott a Screen Time, mert olyan régen használom a telóm. És közben meg nem. A következő feltűnő az lett, hogy nem nyúlkálok a telefonomért folyamatosan, akkor sem, ha előttem van. Most ott tartok, hogy 3-4 perc után megunom bármelyik socialt is nyitom meg, pedig a TikTok néha 1-2 órákat vitt el esténként. Elolvastam januárban 600 oldalt, utolértem magam a heti magazinokkal.

Sokkal nyugodtabb vagyok, nem érzem szükségét a böngészésnek. Gépen sem nyitogatom meg 10 percenként a hírsiteokat, Facebookot stb. Ide nézek fel az óránkénti felálldogálásban, sétálásban, meg írok néha.

Sajnos nem tudom magam teljesen törölni mindenhonnan, kell a social hirdetések meg a szakmai tartalmak megosztásához, de pl. a saját posztjaink alatti értesítések is ki vannak kapcsolva, így tudok csak posztolni és rohanni.

Egyszóval fókuszáltabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, hiába hittem azt, hogy ura vagyok a helyzetnek, mostanra derült ki, hogy nem.
Gyurma Pappa
Jol teszed.
En is azt veszem eszre magamon h munka kozbeni szabadidoben (vagy teremtett szabadidoben) a Discordot, Instat, FB-t porgetem h tortent-e vmi erdekes vagy lesz-e vmi erdekes cikk vagy podcast, mikozben tudom h nem, meg csak az idot baszom el feleslegesen.

Ugyhogy nalam is megint jon a tudatos kontroll, mert az utobbi idoben megint kiszabadult a szellem a palackbol.