NFL Draft 2025
11 feliratkozó
3 órája
Micsoda kilátások🤣Szerintem tűpontos megfogalmazás, nem értem ki mit lát benne, aki ilyen pocsék játék után is top 5 draft picknek tartja...
😭😭😭😭 pic.twitter.com/axy1cSIe9l
— Beckett🔋 (@410Beck) November 12, 2024
ZERO_L
8 órája
Micsoda kilátások🤣Ezt ma pont láttam én is, nevettem egyet, aztán a Túlzó-e vagy nem kérdésre még mindig nem tudom a választ. (Van még rá pár meccs, hogy kiderüljön)
😭😭😭😭 pic.twitter.com/axy1cSIe9l
ZERO_L
20 órája
Micsoda kilátások🤣😭😭😭😭 pic.twitter.com/axy1cSIe9l
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
7 napja
no
7 240
Szerintem meg kiforditva vettetek fel a kabatot. Egy jobb kornyezetben mindenki jobb es forditva is igaz egy jobb QB jobb lehetoseget ad a csapatnak/OC-nak hogy jobb legyen.
A QB-k az egyetemrol az ertekelesi sorrendjukkel ellentetes ertekelsu csapatokhoz kerulnek. A legjobb a legrosszabbhoz. Meg a klasszikus tankolas eseten is inkabb rosszabb es minimum uj ( mindenki szamara ) kornyezetbe kerul. Persze a Browns/Lions/Texans irigyloi a szopas eveit se felejtsuk es meg az sem garancia es raadasul nekik extran megfuszerezve.
Az egyetemrol jovok nem kis cukorbabak akiket kepezni kellene, hanem uccu neki es toluk varjuk hogy felemeljek a csapatot. Akkor is ha szar es akkor is ha jo. Legyen X szazalekkal jobb mint az elodje a korulmenyektol fuggoen.
Az egyetemi QB-k egyszeruen szarok es felkeszuletlenek az NFL-re nagy tobbsegben,
Viszont a liga sajat magat tokon rugta. Es most ennek latjuk a remek peldait. 1. ha 25-40m/evrol kellene veluk megegyezni akkor sokkal kevesebb elsokoros lenne es nem lenne ennyi tulertekelt koztuk akiknek tenylegesen minel jobb support kellene de pont ok kerulnek a kozepcsapatokhoz ahol a megfelelo tankolasi toke sincs.
2. a mesterseges O segitese elvitte a csapatokat egy tartomanyba ahol ezekkel a gyengebb QB-kal is lehet nyerni de minimum versenykepesebbek lenni egy bizonyos pontig. De ahogy konnyebben jutnak ezek a QB-k lehetoseghez, pont ilyen konnyen le is veszik a kezuket rola vagy ha nem akkor meg az a baj. Egyszeruen a QB-k kozotti kulonbseg igy is ugy is megmaradt es igy is marad, az nem valtoztat rajta hogy a D-ek lettek lehetetlen helyzetbe hozva. Cserebe igy kulon kihangsulyozodik a QB minosege es kesz is a kor. Kozben meg a tobb selejt elsokoros "tehetseg" bukik el, de egyszeruen a csapatok nagy tobbsege nem foglalkozik az o karrierjukkel csak ha jok, akkor nem ha akar azok is lehetnenek.
Persze ez is olyan mint a legtobb dolog es vannak nyertesei es vesztesei
7 napja
Ha már potméter.Ugyhogy en meg mindig amondo vagyok, szerintem magasabb aranyban szamit a rendszer es a megfelelo support, es meg nem generacios tehetsegnek beharangozott valakibol is lehet bajnok, mint ahogy egy fos rendszer es kornyezet meg a nagyobb talentet is gyakorta kepes visszafogni es hatraltatni, hogy igazan jo lehessen es kamatoztatni tudja az erossegeit.Az a probléma, hogy végletekre van leredukálva az összehasonlítás.
Stez
Egy szar rendszerben, se Brady, se Manning, se Montana, se senki nem tudna teljesíteni. Na pláne egy közepes QB.
Ezért ezt felesleges is ecsetelni. Én nem erről beszélek.
(Azért itt halkan jegyzem meg, hogy Luckon és most még nem merek pálcát törni felette, de Lawrencen kívül nem igazán tudunk olyan hatalmas tehetségről, akit a csapata konkrétan kóklerekedése miatt "veszítettünk el")
Én azt állítottam és állítom most is, hogy a talent fontosabb ha az arányokat vizsgáljuk. Ez nem egy vagy-vagy kérdés, mert a csapatsport ennél sokkal összetettebb. Ahogy annak sincs értelme, mi a jobb, kutyaszar védelem nr1 támadókkal vagy fordítva.
Én csak egy potméter bizonyos álláshelyzetéről beszélek. Ahol a talent-rendszer relációban abszolút a talent felé állítanám, de nyilván nem ütközésig.
Egyébként érdemes lenne, megnézni, hogy adott O# rendszerek mikor voltak sikeresek (értsd nyert bajnokságot) egy közepes QBval.
Most nem túrtam fel a statokat, de ilyenre szerintem a Greatest Show on Turf óta nem volt példa és az is (lehet) 1 yardon múlt.
Esetleg az eagles SBja lehetett az, de ott olyan baromi jó O# rendszerre nem emlékszem.
A többi győztes mind vagy top QB játéknak köszönhette vagy bitang erős D#nek (Brady első gyűrűi, Steelers gyűrűk, kicsi Manning is inkább védelemnek köszönhette mintsem a jó támadó sémának, 'hawks LOB, Denver D#)
Szóval ha jól megnézzük, arra nagyon-nagyon ritkán van példa, mikor egy közepes QB, bitang jó rendszerrel felérhet a csúcsra.
Ez szerintem azért van, mert játszol 3-4 ki ki meccset a szezon végén, egyre jobb ellenfelek ellen és egyszerűen idővel ki fog jönni, hogy talent hiányod van az egyetemes csapatsportok legfontosabb/legnehezebb posztján. Hosszútávon egy rendszer sem tudja ezt kompenzálni. Lehet egy évben a csillagok szerencsés állása miatt mégis összejön, de az mindig is kivétel lesz, mert köv x évben ez tuti nem fog megismétlődni.
ZERO_L
Rengeteg zseniális QB van, aki sosem nyert bajnokságot, és nemzseni QB-k is nyertek már sokszor. Ezt te se vitatod. A baj az, hogy nagyon kicsi ez a minta, ezért ebből lehetetlen bármit is kikövetkeztetni, prognosztizálni, így ezt az érvrendszert el is engedhetjük.
Én azt a szempontot vizsgálnám, hogy van egy zseni irányítód, meg egy csak simán jó, mire mész velük.
Pont azért, mert ez egy rengeteg összetevős csapatsport, ezért valószínűbb, hogy egy jó csapat (rendszer, szervezet, stb.) sikeresebb lesz egy nemzseni QB-val, mint egy zseni QB egy szar csapatban (rendszerben, szervezetben, stb.).
És ez az a szempont ami egy ilyen döntésnél a fontosabb, és ami a potmétert pont az ellenkező irányba mozdítja, mint ahova te billented. A talent tényszerűen nem billent annyit, hogy úgy befolyásolja a potmétert ahogy te írod.
7 napja
Ugyhogy en meg mindig amondo vagyok, szerintem magasabb aranyban szamit a rendszer es a megfelelo support, es meg nem generacios tehetsegnek beharangozott valakibol is lehet bajnok, mint ahogy egy fos rendszer es kornyezet meg a nagyobb talentet is gyakorta kepes visszafogni es hatraltatni, hogy igazan jo lehessen es kamatoztatni tudja az erossegeit.Az a probléma, hogy végletekre van leredukálva az összehasonlítás.
Stez
Egy szar rendszerben, se Brady, se Manning, se Montana, se senki nem tudna teljesíteni. Na pláne egy közepes QB.
Ezért ezt felesleges is ecsetelni. Én nem erről beszélek.
(Azért itt halkan jegyzem meg, hogy Luckon és most még nem merek pálcát törni felette, de Lawrencen kívül nem igazán tudunk olyan hatalmas tehetségről, akit a csapata konkrétan kóklerekedése miatt "veszítettünk el")
Én azt állítottam és állítom most is, hogy a talent fontosabb ha az arányokat vizsgáljuk. Ez nem egy vagy-vagy kérdés, mert a csapatsport ennél sokkal összetettebb. Ahogy annak sincs értelme, mi a jobb, kutyaszar védelem nr1 támadókkal vagy fordítva.
Én csak egy potméter bizonyos álláshelyzetéről beszélek. Ahol a talent-rendszer relációban abszolút a talent felé állítanám, de nyilván nem ütközésig.
Egyébként érdemes lenne, megnézni, hogy adott O# rendszerek mikor voltak sikeresek (értsd nyert bajnokságot) egy közepes QBval.
Most nem túrtam fel a statokat, de ilyenre szerintem a Greatest Show on Turf óta nem volt példa és az is (lehet) 1 yardon múlt.
Esetleg az eagles SBja lehetett az, de ott olyan baromi jó O# rendszerre nem emlékszem.
A többi győztes mind vagy top QB játéknak köszönhette vagy bitang erős D#nek (Brady első gyűrűi, Steelers gyűrűk, kicsi Manning is inkább védelemnek köszönhette mintsem a jó támadó sémának, 'hawks LOB, Denver D#)
Szóval ha jól megnézzük, arra nagyon-nagyon ritkán van példa, mikor egy közepes QB, bitang jó rendszerrel felérhet a csúcsra.
Ez szerintem azért van, mert játszol 3-4 ki ki meccset a szezon végén, egyre jobb ellenfelek ellen és egyszerűen idővel ki fog jönni, hogy talent hiányod van az egyetemes csapatsportok legfontosabb/legnehezebb posztján. Hosszútávon egy rendszer sem tudja ezt kompenzálni. Lehet egy évben a csillagok szerencsés állása miatt mégis összejön, de az mindig is kivétel lesz, mert köv x évben ez tuti nem fog megismétlődni.
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
8 napja
Szerintem Baker M a tökéletes példa arra hogy mennyi minden számít a csapat körül…Browns Panthers (akik még mindig szenvednek QB fronton) simán elengedte ,nem volt jó a játéka…Tampában meg egész jó hosszú ideje
9 napja
Csak itt a bibi tovabbra is az, hogy a mai NFL-ben a rossz kornyezet es a rossz rendszer, support a jobb iranyitot is kepes elrontani, mig a valamivel rosszabb iranyiton a jo rendszer viszont oriasit kepes javitani. Mint ahogy en tartom, hogy Lamar egy mas rendszerben, egy kevesbe kedvezo szisztemaban a kozepmezonyben sem lenne, mint ahogy peldaul a szinten scrambler Murray meg Arizonaban felemas, de ha a Ravensbe beraknad abba a tokeletes futogepezetbe, egy beast lenne. De abban sem vagyok biztos, hogy peldaul Bryce Young egy kevesbe Tepper-toxikus, nyugodtabb kornyezetben, egy tudatosabb stabbal, megfelelo supporttal nem lenne-e legalabb annyira jo, mint egy egeszseges Tua, es lehetne sorolni azt, hogy ki lenne jobb, vagy epp ki rosszabb, ha mashol jatszana. Persze, ezt nem tudjuk meg, ez pusztan tipp, de azt a sajat szemunkkel lathatjuk, hogy a kezzel nem epp legugyesebb, egyaltalan nem oriasi talent Lamarbol mit tudott kihozni az o erossegeihez idozitett rendszer. Oke, nem fogadnam ot el a Coltshoz, mert ruhellem a futkoraszos csavokat, de itt most az eseteben peldaul nem arrol beszelunk, hogy a rossz iranyitobol csinalt a rendszer egy top10-12-es, Geno-fele kozepszintu kezdot, hanem arrol, hogy az illeto ketszeres MVP lett. Ami azert nagyon nem kis szo. Nem nyert vele a Ravens dontot, nem is jutottak Super Bowlba? Igen, ezt talan fel lehet roni, mint ahogy Purdy sem bajnok, de utobbi megis dontozott, illetve azota is eleg meggyozo szamokat hoz, ami az MVP-cimekhez hasonloan megint egy olyan nem kis dolog, amire a 32 NFL-csapatbol szerintem 20+ egybol igent mondana.Darnold most jó irányító lett?Pont ez a baj, hogy ez még felmerülhet egyesekben.
Szerintem az egyetemen kurva jó volt, aztán a Jetsnel, a Panthersnél kb. leégett, megbukott, de a Vikingsnél meg kurva jól működik.
Most akkor tehetség vagy rendszer?
Az előbbi fontos, de én továbbra is úgy gondolom, hogy önmagában szart se ér, ha nincs körülötte megfelelő személyzet, stáb, kultúra.
Vagyis nem a tehetség számít, az mondhatni az "alap", és minden további az utóbbiakból következik.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem, Darnold nem lett jobb irányító egyszerűen jobb rendszerben van, de ugyan úgy megvannak a limitáció. Mellette játszik pl a liga legjobb elkapója, ez hatalmas segítség egy ilyen QBnak.
Ahogy Genoból sem lett top15s irányító, annak ellenére, hogy tavaly olyat mutatott, amit nem láttunk előre.
De mondok jobbat, Flacco sem lett jobb irányító anno mert hozott egy ultimate PO runt, pedig ez a legnagyobbaknak is nagyon nagyon ritkán sikerül (pl Rodgers).
Szóval nehéz QB értékelésekbe belemenni, mikor valaki mindig csak kiveszi egy apró kis mintát és csak azt nézi, megfeledkezve az egésznek a kontextusáról.
Mind a rendszer, mind a tehetség nagyon fontos, hogy elit legyen vagy elitté tudjon válni az irányító.
Én azt vallom hogy a tehetség fontosabb, nem azt mondom hogy 10-90 arányban, de ha választanom kell jobb rendszer vagy jobb irányító között én mindig az utóbbira fogadok. Szerintem ilyen 60-40 arányban oszlik meg az tehetség és a jó rendszer fontossága.
(Darnold abszolút nem volt kurva jó irányító az egyetemen. Szimplán csak jó volt, akiben benne volt a potenciál, de messze nem volt egy tuti fr QB kaliber. Legit nr 2-3 QB volt a classban, ha valaki fázott Lamartól. Szóval ha ő kurva jól játszott, akkor Burrow, Lawrence, Luck kaliberűekre mit mondasz? )
ZERO_L
Ugyhogy en meg mindig amondo vagyok, szerintem magasabb aranyban szamit a rendszer es a megfelelo support, es meg nem generacios tehetsegnek beharangozott valakibol is lehet bajnok, mint ahogy egy fos rendszer es kornyezet meg a nagyobb talentet is gyakorta kepes visszafogni es hatraltatni, hogy igazan jo lehessen es kamatoztatni tudja az erossegeit.
9 napja
Darnold most jó irányító lett?Pont ez a baj, hogy ez még felmerülhet egyesekben.
Szerintem az egyetemen kurva jó volt, aztán a Jetsnel, a Panthersnél kb. leégett, megbukott, de a Vikingsnél meg kurva jól működik.
Az előbbi fontos, de én továbbra is úgy gondolom, hogy önmagában szart se ér, ha nincs körülötte megfelelő személyzet, stáb, kultúra.
Vagyis nem a tehetség számít, az mondhatni az "alap", és minden további az utóbbiakból következik.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem, Darnold nem lett jobb irányító egyszerűen jobb rendszerben van, de ugyan úgy megvannak a limitáció. Mellette játszik pl a liga legjobb elkapója, ez hatalmas segítség egy ilyen QBnak.
Ahogy Genoból sem lett top15s irányító, annak ellenére, hogy tavaly olyat mutatott, amit nem láttunk előre.
De mondok jobbat, Flacco sem lett jobb irányító anno mert hozott egy ultimate PO runt, pedig ez a legnagyobbaknak is nagyon nagyon ritkán sikerül (pl Rodgers).
Szóval nehéz QB értékelésekbe belemenni, mikor valaki mindig csak kiveszi egy apró kis mintát és csak azt nézi, megfeledkezve az egésznek a kontextusáról.
Mind a rendszer, mind a tehetség nagyon fontos, hogy elit legyen vagy elitté tudjon válni az irányító.
Én azt vallom hogy a tehetség fontosabb, nem azt mondom hogy 10-90 arányban, de ha választanom kell jobb rendszer vagy jobb irányító között én mindig az utóbbira fogadok. Szerintem ilyen 60-40 arányban oszlik meg az tehetség és a jó rendszer fontossága.
(Darnold abszolút nem volt kurva jó irányító az egyetemen. Szimplán csak jó volt, akiben benne volt a potenciál, de messze nem volt egy tuti fr QB kaliber. Legit nr 2-3 QB volt a classban, ha valaki fázott Lamartól. Szóval ha ő kurva jól játszott, akkor Burrow, Lawrence, Luck kaliberűekre mit mondasz? )
9 napja
Cruyffista
3 340
Szerintem Danielsen kívül eddig egyik QB sem csillog túlságosan a most draftoltak közül, és az eddig látottak alapján már most biztosan kizárható hogy Nix lesz a legnagyobb bust a hatosból. Ár-érték alapon és head to head alapon is. Viszont az is meglepne ha ennek ellenére sokáig kezdő maradna. Viszont az egyik legjobb backup QB lehet a ligában, ami már legalabb valami kis apró és nem a szokásos első körös totálcsőd.
9 napja
Darnold most jó irányító lett?Szerintem az egyetemen kurva jó volt, aztán a Jetsnel, a Panthersnél kb. leégett, megbukott, de a Vikingsnél meg kurva jól működik.
11 napja
no
7 240
Nem ismerem BNixet es nem is kell hogy a matek barmely oldalarol ne legyen igaz hogy ot erte meg kihuzni es nem egy WR/OT...De ilyenkor szerintem azt is mérlegelni, kell hogy egy class 6. irányítójának mennyi esélye van a beválásra?Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Szerintem tok egyszeru. Ez nem minositi a scout munkajat. A 6.QB aki ki volt huzva. Egy 1/12-es barmilyen fantasztikus mas poszton kisebb eselyt adna nekik. Az az egy elso kor meg semmi meg kkor sem ha elpazaroltak.
Meg az egész draft is, csak ha vagy olyan hülye hogy elhiszed pl Weedennek meg Daniel Jonesnak, de pl Trubisky is totál wtf húzás volt Watson előtt, akkor utána ne takarózzunk azzal plz, hogy "jaj hát nem lehet előre megjósolni a jövőt".
Ebben a scouting műfajban sajnos benne van, hogy Wilsonok és Prescottok radar alatt maradnak, de a totál wtf húzásokat azért ne akarjuk már megmagyarázni.
Még hátra van jó pár meccs és fingunk nincs ki jelentkezik a draftra, de olyan jó lenne ha 2022höz hasonlóan(mínusz Pickett) jövőre is helyénkezelnék ezt a QB classt. Akkor kicsit elhittem, hogy talán változott valamit a világ, aztán jött a Bo Nix 1/12re...
ZERO_L
2 dolog a fix penz es az O mesterseges segitese hozta ezt magaval. SBradford magasabb atlaggal, osszesegeben tobb penzert irt ala mint ma az 1/1-es masfel evtizednyi capemelkedes ellenere.
A masik pontra meg LJ-nel nem kell tokeletesebb pelda, emberunk nem volt QB, de pontosan megert egy probat es talan csak Mahomes nyert tobbet mint o.
De a topon levo Maho-JA is maskeppen nezne ki 20 evvel ezelotti szabalyoknal. Hiaba a penz miatt a gyengebb QB-k is kapnak eselyt meg mindig megeri mert sokkal nagyobb eselyuk is van vele elniuk.
Amugy az elso pont mar eltunt bar a beidegzodesek valoszinuleg lasabban multak. RW a 6. kihuzott QB volt, Dak a 8.
Ma mar nem szamit annyira hogy nem tudsz dobni, vagy nem latsz ki a fal mogul, nincs eros karod de legalabbis nem kizaro ok. RW-nal az volt meg es oneki peldaul KMurray koszonhet sokat, le lett par tabu dontve ami mara ott tart hogy dobni nem tudo, nem kezdo meg egyetemen se, atletikus freaknek van eladva es elfarad meccs kozben QB siman harmadiknak elviszik top 4-ben.
no
És ezért adnál e top12-es picket?
Én mindent értek, hogy a QB a minden, ha az megvan akkor hatalmas király vagy GMként/HCként , de ez tipikusan az a rizikó, amit higgadt fejjel nem húzol meg. Nixben baromira nehezen lehet bármit belelátni, ami több mint egy game manager.
Ha kicseréled Nixet meg (a rookie) Purdyt tulajdonképpen mi változna? Jobb lenne a Denver O# mert Purdy legalább eltalálta az üres embereket, de amúgy...
És ez komolyan megér egy top12 picket? Akkor már inkább válassz egy WRt egy top D# játékost, esetleg egy megbízható OLt(elsősorban OT-t), legalább a potenciál legyen meg, hogy sztárra találsz.
Még egyszer, értem hogy egy QB exponenciálisan sokkal többet tud hozzá adni, mint bármelyik másik poszton játszó játékos, de a rossz/gyenge játékost kihúzni/reachelni a draft elején akkor se lehet jó megoldásnak értékelni, mégha QB is. A rossz pick az rossz pick.
De persze ezt mindenki azzal validálja, hogy "de lehet ő az új Herbert/Josh Allen".
Érted ennyi erővel, miért nem pickkel mindenki QBt az 5. körtől lefelé minden egyes évben, mondván mivan ha a következő Tom Bradyt húzod ki...
Nix picknek mi lehet a nem túl valószínű, de valamilyen szinten reálisabb legjobb eshetősége? (az hogy ő lesz a következő Drew Brees azt hagyjuk meg a sci-fi íróknak).
Az, hogy SP olyan rendszert tud majd köré építeni, aminek köszönhetően jól néz majd ki a srác, de nem lesz jobb QB. Ez a Goff eset. Láttuk mire elég, de még ezt összehozni sem megy mindenkinek és baromi sok csillagnak kell együtt állnia...
Ugyan ebbe a kategóriában kevesebb szerencsével, ő lesz a következő Daniel Jones, aki nem lesz kutyaszar, amit egy futball vak is észre tud venni, aka Zach Wilson, de bőven megmaradnak a limitáció és képtelen leszel elengedni hisz top12 pick, blama lenne beismerni, hogy nagyon nagy hülye voltál.
Égeted feleslegesen az éveket, mire jó ez?
(értem, lehet hülyíteni a tulajt, hogy poziban maradj, de ha ez a cél akkor az a fó probléma)
Én ezért nem értem ezeket a választásokat. (Ugyan ez volt Mac Jonesnál is)
Lehet mondani, hogy csak egy szaros első kör, ki nem szarja le (true), csak pontosan magadra húzol egy olyan béklyót, amitől baromira nehezen lehet szabadulni. Giants hülye volt és nem szállt ki belőle időben azóta is égeti az éveket totál feleslegesen, Pats legalább nem áltatta magát, hogy jaj szegény Mac Jonesnak 3 év alatt 3 OC (igen, ez nem segít, sőőőt), meg így nincs WR1, hát így nem várható el egy értelmes teljesítmény.
(tudom, hogy Denvernél konkrétan nem volt értelmes QB a draft napján, de ezt megint csak maguknak köszönhetik, amit Manning után leműveltek QB fronton)
ZERO_L
| A legtobb csapatot nem tudom, de a ravens sokat huz QB-t hatul, persze nem TB12-t keresik hanem az 1m/ev kerulo csereQB-t. Es 19-20-24-ben is jott hatul/udfan.
|
11 napja
De ilyenkor szerintem azt is mérlegelni, kell hogy egy class 6. irányítójának mennyi esélye van a beválásra?Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Szerintem tok egyszeru. Ez nem minositi a scout munkajat. A 6.QB aki ki volt huzva. Egy 1/12-es barmilyen fantasztikus mas poszton kisebb eselyt adna nekik. Az az egy elso kor meg semmi meg kkor sem ha elpazaroltak.
Meg az egész draft is, csak ha vagy olyan hülye hogy elhiszed pl Weedennek meg Daniel Jonesnak, de pl Trubisky is totál wtf húzás volt Watson előtt, akkor utána ne takarózzunk azzal plz, hogy "jaj hát nem lehet előre megjósolni a jövőt".
Ebben a scouting műfajban sajnos benne van, hogy Wilsonok és Prescottok radar alatt maradnak, de a totál wtf húzásokat azért ne akarjuk már megmagyarázni.
Még hátra van jó pár meccs és fingunk nincs ki jelentkezik a draftra, de olyan jó lenne ha 2022höz hasonlóan(mínusz Pickett) jövőre is helyénkezelnék ezt a QB classt. Akkor kicsit elhittem, hogy talán változott valamit a világ, aztán jött a Bo Nix 1/12re...
ZERO_L
2 dolog a fix penz es az O mesterseges segitese hozta ezt magaval. SBradford magasabb atlaggal, osszesegeben tobb penzert irt ala mint ma az 1/1-es masfel evtizednyi capemelkedes ellenere.
A masik pontra meg LJ-nel nem kell tokeletesebb pelda, emberunk nem volt QB, de pontosan megert egy probat es talan csak Mahomes nyert tobbet mint o.
De a topon levo Maho-JA is maskeppen nezne ki 20 evvel ezelotti szabalyoknal. Hiaba a penz miatt a gyengebb QB-k is kapnak eselyt meg mindig megeri mert sokkal nagyobb eselyuk is van vele elniuk.
Amugy az elso pont mar eltunt bar a beidegzodesek valoszinuleg lasabban multak. RW a 6. kihuzott QB volt, Dak a 8.
Ma mar nem szamit annyira hogy nem tudsz dobni, vagy nem latsz ki a fal mogul, nincs eros karod de legalabbis nem kizaro ok. RW-nal az volt meg es oneki peldaul KMurray koszonhet sokat, le lett par tabu dontve ami mara ott tart hogy dobni nem tudo, nem kezdo meg egyetemen se, atletikus freaknek van eladva es elfarad meccs kozben QB siman harmadiknak elviszik top 4-ben.
no
És ezért adnál e top12-es picket?
Én mindent értek, hogy a QB a minden, ha az megvan akkor hatalmas király vagy GMként/HCként , de ez tipikusan az a rizikó, amit higgadt fejjel nem húzol meg. Nixben baromira nehezen lehet bármit belelátni, ami több mint egy game manager.
Ha kicseréled Nixet meg (a rookie) Purdyt tulajdonképpen mi változna? Jobb lenne a Denver O# mert Purdy legalább eltalálta az üres embereket, de amúgy...
És ez komolyan megér egy top12 picket? Akkor már inkább válassz egy WRt egy top D# játékost, esetleg egy megbízható OLt(elsősorban OT-t), legalább a potenciál legyen meg, hogy sztárra találsz.
Még egyszer, értem hogy egy QB exponenciálisan sokkal többet tud hozzá adni, mint bármelyik másik poszton játszó játékos, de a rossz/gyenge játékost kihúzni/reachelni a draft elején akkor se lehet jó megoldásnak értékelni, mégha QB is. A rossz pick az rossz pick.
De persze ezt mindenki azzal validálja, hogy "de lehet ő az új Herbert/Josh Allen".
Érted ennyi erővel, miért nem pickkel mindenki QBt az 5. körtől lefelé minden egyes évben, mondván mivan ha a következő Tom Bradyt húzod ki...
Nix picknek mi lehet a nem túl valószínű, de valamilyen szinten reálisabb legjobb eshetősége? (az hogy ő lesz a következő Drew Brees azt hagyjuk meg a sci-fi íróknak).
Az, hogy SP olyan rendszert tud majd köré építeni, aminek köszönhetően jól néz majd ki a srác, de nem lesz jobb QB. Ez a Goff eset. Láttuk mire elég, de még ezt összehozni sem megy mindenkinek és baromi sok csillagnak kell együtt állnia...
Ugyan ebbe a kategóriában kevesebb szerencsével, ő lesz a következő Daniel Jones, aki nem lesz kutyaszar, amit egy futball vak is észre tud venni, aka Zach Wilson, de bőven megmaradnak a limitáció és képtelen leszel elengedni hisz top12 pick, blama lenne beismerni, hogy nagyon nagy hülye voltál.
Égeted feleslegesen az éveket, mire jó ez?
(értem, lehet hülyíteni a tulajt, hogy poziban maradj, de ha ez a cél akkor az a fó probléma)
Én ezért nem értem ezeket a választásokat. (Ugyan ez volt Mac Jonesnál is)
Lehet mondani, hogy csak egy szaros első kör, ki nem szarja le (true), csak pontosan magadra húzol egy olyan béklyót, amitől baromira nehezen lehet szabadulni. Giants hülye volt és nem szállt ki belőle időben azóta is égeti az éveket totál feleslegesen, Pats legalább nem áltatta magát, hogy jaj szegény Mac Jonesnak 3 év alatt 3 OC (igen, ez nem segít, sőőőt), meg így nincs WR1, hát így nem várható el egy értelmes teljesítmény.
(tudom, hogy Denvernél konkrétan nem volt értelmes QB a draft napján, de ezt megint csak maguknak köszönhetik, amit Manning után leműveltek QB fronton)
12 napja
no
7 240
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Szerintem tok egyszeru. Ez nem minositi a scout munkajat. A 6.QB aki ki volt huzva. Egy 1/12-es barmilyen fantasztikus mas poszton kisebb eselyt adna nekik. Az az egy elso kor meg semmi meg kkor sem ha elpazaroltak.
ZERO_L
12 napja
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.A '25-ös QB-kat miért írják, és a '26-osokat miért magasztalják fel? Aki ért hozzá, az elmagyarázná ezt a szitut?
ZERO_L
Ez volt Nandito alapkérdése
12 napja
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Meg az egész draft is, csak ha vagy olyan hülye hogy elhiszed pl Weedennek meg Daniel Jonesnak, de pl Trubisky is totál wtf húzás volt Watson előtt, akkor utána ne takarózzunk azzal plz, hogy "jaj hát nem lehet előre megjósolni a jövőt".
13 napja
Willie Parker
15 360
Köszi, javítottam. Az emlékek összemosódnak, fejből írtam.Mayfield Másrészt belénevelték a felelősséget az Okie StatenTök jó és értő hsz, annyi college pontosítás, hogy Baker a Texas Tech-ből az Oklahomába került, onnan dtaftolták.
Willie Parker
Dzsokijuing
14 napja
Mayfield Másrészt belénevelték a felelősséget az Okie StatenTök jó és értő hsz, annyi college pontosítás, hogy Baker a Texas Tech-ből az Oklahomába került, onnan dtaftolták.
Willie Parker
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
14 napja
no
7 240
En meg egy dolgot tennek hozza. ha csak 20 egyetemmel szamolok, az akkor is kb 500 draftolhato jatekost jelent minimum ( nem tudom a szabalyt ). Ebbol az NFL-ben mondjuk 150-ig huznak kezdoket/kozelkezdoket maximum a tobbi projekt. leszamitva az osszes kategoriaban a buktakat es a pozitiv meglepetest a vegeredmeny is kb ez marad. Aminek a nagyja egy elfogadhato kezdot jelent ( a rookie papirja utan meg ebbol is sok kihullik ). Ha jon 5 QB az nflbe kb az csoda evnek szamit( ana?) Egyszeruen gyenge a konkurencia az egyetemen es ha most lecsokkentem hogy van 5 jo csapat akkor jatszik a max 4 eve alatt 10 komoly merkozest es nem csak a QB. Persze direkt tulzok es nem tudom de igy gondolom csak a szamok koltoi tulzottak.
Az egyenletben valahol hiba van de mielott baj lenne ez nem az egyetemek ellen van, azert mert alacsonyabb a szinvonal lehet izgalmas/latvanyos.........
Persze az is lehet megoldas hogy ezek fantasztikusak csak rossz kornyezetbe kerulnek, csak ez direkt van igy kitalalva es a tehetseg altalaban a felszinre tor. Es a mai QB-nak sokkal konnyebb dolguk van minden szempontbol megmutatni es jol jatszani csak a sokkal tobbet probalnak ki nem a "helyukon" huzva.
14 napja
Szóval rohadtul nem tudod, kiből mi lesz.Szerintem ezek a kulcsmondatok.
Szóval a drafton kell lépni, ha nincs bitang kereted. Az meg lutri.
Who knows...
Willie Parker
Vannak valószínűségek, de nincsenek bizonyosságok, fekete-fehér állítások játékosokról, és kurva sok múlik a draftolón, a személyzeten, rendszeren, random embereken, a draftolt személyiségén, munkamorálon, felfogásbeli képességeken, sérüléseken, magánéletbeli dolgokon, stb., ezek meg nem kalkulálhatóak, amikor egy draft előtt prognózis készül, hogy X top10-es tehetség, Y meg harmadik körös.
Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének, de ha 2024-ből nézzük, akkor sikeresebb volt a Seattle Wilsonnal a 75.húzással, mint a Colts Luckkal 1/1-en, vagy a Bears Jefferyvel 85-re, mint a Jax Blackmonnal 5-re.
14 napja
Willie Parker
15 360
Érdekes ez a QB kérdés, mert a tanulékonyság a legnehezebben mérhető, prediktálható dolog, pedig a legtöbb QB ezzel szembesül egyetem vs NFL átmenetben és minden OC váltásnál.Pl Mahomes Reidtől a második évében kétfajta playbookot kapott, egyre több spreaddel, egyre gyorsabb olvasás-kényszerrel.
Azóta a negyedik generációs PB-t játssza, tavaly túlzással redukálódott egy game menedzser szintre (ne értsétek félre), m az működött, most oda-vissza emelik be neki az RPO-kat, counter/reverse olvasásokat, h a pályát széthúzzák, középen kiürítsék.
A védelmek beálltak cover2-re, megette őket, majd feltörte a cover0-t, idén meg a quarterst gyilkolják vele, mert mindent tud.
Josh Allen lassabb progresszióval megy, mert Daboll után Dorsey nem mert neki diverzifikálni. Brady meg újra felírja neki az opciókat.
Goffot McVay cipelte magával, csinált belőle egy adogatórobotot, de a nehezebbet akkor nem tudta megoldani, mostanra megtanulta önerőből is, mert tapasztalt lett. Mondjuk durva skill személyzettel ő mindig jobb volt, nélküle nem annyira.
Lamar Jackson külön műfaj, mert őt a lábon haladásból tanították meg dobni, de az egyértelműsìtett passz szituációkban még mindig kiforratlan, tapasztalatlan, nincs is rászorulva PO-ig, ott meg eddig besült pont ezért.
Mayfield baromi gyorsan dolgoz fel infokat (nem véletlen az a Ramses beugrós győzelme), neki a karja nem követi le az agyát sajnos. Másrészt belénevelték a felelősséget az Okienál, ezért mindent magára vállal és ezt nem lehet kinevelni már belőle, nem is kell. Ezért lesz hektikus nem azért, mert tehetségtelen.
Szóval rohadtul nem tudod, kiből mi lesz.
A GM viszont QB húzásnál az olcsóságot nézi, nem a hosszútávot, mert FA-n azért prémium QB nincsen, csak defekttel.
Brady csakis a BB-s huzavona és utódkeresés miatt lépett le a Patstől, m nem kapott 200% bizalmat. Majd összeboronált egy erős rostert.
Rodgers defektes sok szempontból, de 1x-szer kijöhet belőle a fény, ami SB-ig megy, de mint látszik nagy kockázat.
Stafford eü-leg rottyant meg többször, kicsit Brees feelingje van/volt, bele is bukhatott vna a Rams a tradebe. Nagyot gurítottak, ritkaság.
Russ Wilsont én már a tradenél öregnek láttam. Speciális körülmények között lehet csak versenyképes.
Szóval a drafton kell lépni, ha nincs bitang kereted. Az meg lutri.
Stroud is nekiment a másodéves falnak, de semmit nem jelent, mert volt már jó, ami bíztató.
Daniels meg most bíztató, Love meg 4 év után az. Who knows...
Szerkesztette: Willie Parker
15 napja
A kiemelt részhez, ilyet, mintha nálad is fel vélnék fedezni tavasz óta, nem? 😊De Geno sem istenült meg, azért ne használjunk már ilyen totálisan túlzó jelzőket.Nem igazán követem már az NFL-t, megnéztem az elmúlt 10 draftot, és ha már az NCAA-ben egyertelmű lenne, hogy ki jön be az NFL-ben, akkor Purdy előtt nem visznek ki 8 irányítót, akik közül egyiket se ismerem, Lamar Jackson előtt nem Josh Rosent választják, vagy Prescott előtt nem Cookot, Kesslert, Hackenberget, Lynchet húzzák, akikről szintén nem sok minden jut eszembe. Vagyis inkább semmi.mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
r.baggio
Ha tovább nézem visszafele, akkor meg jönnek azok a hátsókörösök, akiket írtam (Russel Wilson, Brady, Unitas, Montana, Moon, Warner), akik szintén alátámasztják azt, hogy nem lehet előre leírni egy évfolyamot, vagy beokoskodva tudni, hogy ki miként válik majd be a profik között. Merthogy nem rajtuk, nem az ő képességeiken múlik. Sőt, úgy vélem legkevésbbé rajtuk múlik.
De látványos példa Geno Smith is, akiből évekig nem tudták kihozni azt, ami benne volt, és ha csak nem hisszük azt, hogy sokadik (11.) idényére hirtelen megistenült, akkor jogosan feltételezhető, hogy nem ő volt szar, hanem szarul használták.
Talán így pontosítanám -az ezek szerint félreérthetőre sikerült- fenti kiragadott mondatot.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt tavaly egy nagyon jó sorozata, idén meg kb a helyére került.
Ő pontosan az aki. Egy top20as irányító, aki sosem lesz top10es. Pontosan nem emlékszem, hogy anno értékén vitték e ki, de nekem úgy rémlik hogy igen.
Statokban sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de a mondandóm lényege, hogy egy jó rendszer bár jobbá tud tenni egy irányítót, de valójában nem tud top 10be repíteni senkit. Statokban esetleg, de hosszútávon ki fog ütközni a zseni hiánya.
Geno Smithből sem lett volna sokkal több a jelenleginél. A hülye rendszer, kókler edző tette őt egy backup szintre, de ettől még az ő elherdálását ne tegyük egy lapon azzal mint amit a Colts pl Luckkal csinált.
(Jacksont megint felesleges emlegetni, ő egy speciális QB volt, ha valaki tudott vele mit kezdeni, akkor volt értelme kivinni ha nem akkor meg felesleges. És amúgy Ravensnek is kellett pár változást eszközölnie, hogy MVPt hozzanak ki belőle. Rosenhez meg kevesebb munka kellett látszólag, könnyebb volt NFLbe illeszteni, utólag lehet ezen okoskodik, de akkor nem volt ez hülyeség, nem jött be ilyen azért van)
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetek
Inkább pont a túlhypeolás jellemző, ami meg nyilván érthető, sok játékosba bele lehet szerelmesedni rövid idő alatt mert a felvételeket azért könnyű úgy összevágni, hogy jól nézzen ki, meg mindenki a köv Messiást várja szóval erre baromira nagy az igény
ZERO_L
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
15 napja
Mutogathatunk ra, hogy Goff 1/1-es volt, ergo oriasi talent, de kozben meg tizbol nyolcan rohogtek azon, hogy a Rams elvitte, ismetelgetve, hogy nem egy 1/1 kaliberu jatekos egy „normalis classba”.De pont ez az hogy senki nem beszél Goffról mint nagy tehetség. Ő egy gyenge classban volt 1/1, ahogy az idei is vélhetően az lesz.
Es Goff ugy ment el Detroitba, hogy konkretan a Rams fizetett azert, hogy valamelyik barom elvigye.
Stez
Csak az akkori még nem is volt mély, most legalább van 3-4 irányító akit be fognak kiabálni első körbe de első kettőben tuti kimegy 4.
Sajnos ha GM ként ilyen helyzetben vagy, akkor nehéz döntés előtt állsz mert gyenge QB classban QB needeskent kötelező QBt húzni, egyszerűen nem tudják megcsinálni a tulajjal, a szurkókkal, hogy ne adják el nekik a reményt (nyilván maguknak is nyernek időt ezzel, viszont hosszútávon ez rossz döntés)
Goff azért remek példa mert egyszerre rámutat mennyire fontos a rendszer. Lásd Fischer alatt kutyaszarok voltak, aztán jött McVay és ütőképes brigádot csinált és Goff is jól nézett ki. Viszont arra is rámutat ez a helyzet, hogy a rendszer nem elég és közepes QB csak jobban néz ki, de valójában nem lesz jobb.
SB-n ez ki is ütközött, hogy csak egy kicsivel több plusz kellett volna, de nem tudta hozni mert ő erre alkalmatlan.
Ezért is lett lecserélve Steffordra, akinek sikerült ezt a pluszt hozzáteni, mert ő tehetségesebb, jobb irányító volt mindig is.
Tegyük egymás mellé Goff késői labdáját a totálisan egyedül álló Cooksnak az endzoneba, amit sokkal de sokkal hamarabb meg kellett volna dobni meg Stefford no look dobását szintén a SB-ban Kuppnak.
Szerintem ez a két jelent nagyon szépen illusztrálja milyen egy jó QB és egy közepes QB egy jó rendszerben.
Lehet bármilyen jó a rendszered, egyszer el fog jönni az a pillanat, amikor az irányítódnak kell pluszt hoznia és abban a pillanatban hajadra kenheted a jó rendszeredet ott a pure talent fog dönteni.
15 napja
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetekPlusz Purdy sem a semmiből jött, középiskolásként top25-ös recruit a posztján, egyetemen meg Fiesta Bowlozott, én azokat a neveket szeretném hallani, akik irányítóként tényleg kvázi ismeretlenként lettek használható NFL játékosok
ZERO_L
+
Scouts and agents are telling college QBs to not leave school until they’ve started 2+ years. The NFL doesn’t truly develop QBs anymore outside of rare exceptions. https://t.co/ymhewyDoFw
— Matt Miller (@nfldraftscout) October 29, 2024
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
15 napja
De Geno sem istenült meg, azért ne használjunk már ilyen totálisan túlzó jelzőket.Nem igazán követem már az NFL-t, megnéztem az elmúlt 10 draftot, és ha már az NCAA-ben egyertelmű lenne, hogy ki jön be az NFL-ben, akkor Purdy előtt nem visznek ki 8 irányítót, akik közül egyiket se ismerem, Lamar Jackson előtt nem Josh Rosent választják, vagy Prescott előtt nem Cookot, Kesslert, Hackenberget, Lynchet húzzák, akikről szintén nem sok minden jut eszembe. Vagyis inkább semmi.mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
r.baggio
Ha tovább nézem visszafele, akkor meg jönnek azok a hátsókörösök, akiket írtam (Russel Wilson, Brady, Unitas, Montana, Moon, Warner), akik szintén alátámasztják azt, hogy nem lehet előre leírni egy évfolyamot, vagy beokoskodva tudni, hogy ki miként válik majd be a profik között. Merthogy nem rajtuk, nem az ő képességeiken múlik. Sőt, úgy vélem legkevésbbé rajtuk múlik.
De látványos példa Geno Smith is, akiből évekig nem tudták kihozni azt, ami benne volt, és ha csak nem hisszük azt, hogy sokadik (11.) idényére hirtelen megistenült, akkor jogosan feltételezhető, hogy nem ő volt szar, hanem szarul használták.
Talán így pontosítanám -az ezek szerint félreérthetőre sikerült- fenti kiragadott mondatot.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt tavaly egy nagyon jó sorozata, idén meg kb a helyére került.
Ő pontosan az aki. Egy top20as irányító, aki sosem lesz top10es. Pontosan nem emlékszem, hogy anno értékén vitték e ki, de nekem úgy rémlik hogy igen.
Statokban sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de a mondandóm lényege, hogy egy jó rendszer bár jobbá tud tenni egy irányítót, de valójában nem tud top 10be repíteni senkit. Statokban esetleg, de hosszútávon ki fog ütközni a zseni hiánya.
Geno Smithből sem lett volna sokkal több a jelenleginél. A hülye rendszer, kókler edző tette őt egy backup szintre, de ettől még az ő elherdálását ne tegyük egy lapon azzal mint amit a Colts pl Luckkal csinált.
(Jacksont megint felesleges emlegetni, ő egy speciális QB volt, ha valaki tudott vele mit kezdeni, akkor volt értelme kivinni ha nem akkor meg felesleges. És amúgy Ravensnek is kellett pár változást eszközölnie, hogy MVPt hozzanak ki belőle. Rosenhez meg kevesebb munka kellett látszólag, könnyebb volt NFLbe illeszteni, utólag lehet ezen okoskodik, de akkor nem volt ez hülyeség, nem jött be ilyen azért van)
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetek
Inkább pont a túlhypeolás jellemző, ami meg nyilván érthető, sok játékosba bele lehet szerelmesedni rövid idő alatt mert a felvételeket azért könnyű úgy összevágni, hogy jól nézzen ki, meg mindenki a köv Messiást várja szóval erre baromira nagy az igény