Május óta (4.) - AFC West

Írta: empty taxi — 2016. július 20., 16:00

A liga egyik legkiegyensúlyozottabb csoportja kerül ma sorra.

Május óta (4.) - AFC West


Denver Broncos


1. DeMarcus Ware hátával gondok vannak, az OTA-kat kihagyta a 34 éves külső linebacker és az sem tisztázott még, hogy az edzőtáborra felépül-e. A védelem másik hasonlóan fontos tagjáról, Aqib Talibról viszont jó hírek érkeznek, teljes értékű harcos lesz a training campre, ami nagy szó azután, hogy a holtszezon során lábon lőtte magát.

2. A sorszámnak megfelelő mennyiségű szerződéshosszabbítás történt a linebacker-sorban. Az előző Super Bowl MVP-je, Von Miller 6 éves, 114.5 millió dolláros kontraktust írt alá, melyből 70 millió garantált, így egészen 2021-ig a vadlovak kötelékében maradhat. A szerződésnél Ndamukong Suh tavalyi kontraktusa volt a minta, de Miller több garantáltat kapott, mint a Dolphins defensive tackle-je. Ehhez képest aprópénznek számít az ILB Brandon Marshall 4 éves, 32 millió dollárról szóló hosszabbítása, amiből 20 millió garantált. Danny Trevathan Chicagoba távozását követően egyértelmű volt, hogy a korlátozott szabadügynök Marshall lekötése prioritás lesz Denverben.


3. Egyre hangosabbak azok a hangok, akik szerint Virgil Green lehet a Broncos első számú tight endje, a blokkolásban kiváló játékos több passzra számíthat a 2016-os idényben, mint eddig bármikor karrierje folyamán. Legnagyobb vetélytársa az újoncidényét sérültlistán töltő Jeff Heuerman lehet, aki elvileg elkapásban jobb, blokkolásban gyengébb nála.

4. Adam Schefter állítása szerint Mark Sanchez vetélytársa a kezdőirányító pozícióért nem Paxton Lynch, hanem Trevor Siemian lesz. A Memphis egyetemről érkező 1. körös újonc philadelphiai kollégájához, Carson Wentzhez hasonlóan betonbiztosan a depth chart 3. helyét foglalja el.

 

Kansas City Chiefs

1. Tamba Hali térdsérülés miatt kihagyta a minicampet. A veterán OLB 10 éves NFL-pályafutása során mindössze 4 meccsről hiányzott és minden jel szerint már jóval az alapszakasz 1. játékhete előtt 100%-os állapotban lesz. Párjáról, Justin Houstonról viszont kedvezőtlenebb hírek érkeznek, a súlyos térdsérülése után 6-12 hónap rehabilitációt jósoltak neki, amiből eddig 4 telt el. Jelen állás szerint az edzőtábort szinte biztosan kihagyja és az 1. fordulóbeli játéka is valószínűtlennek tűnik, esélyes, hogy PUP-listán kezdi a szezont.

2. Jamaal Charles is ACL-szakadásból lábadozik, Andy Reid állítása szerint edzőtábor elejéről elképzelhető, hogy hiányozni fog, de az alapszakaszra már biztosan rendben lesz. Charlesnak 2 térdműtéte is volt az utóbbi 4 évben.

3. Egy másik ACL-szakadásból játékos, Phillip Gaines esélyes, hogy Marcus Peters mellett a másik kezdő CB-je legyen a Chiefsnek. Andy Reid állítása szerint nincs kizárva, hogy Steven Nelson vagy az újonc KeiVarae Russell kiszorítja Gainest, de egyelőre a sérülékeny harmadéves cornerback van előnyben.

4. Nem sikerült megegyezni Eric Berryvel, így a következő szezont franchise tag alatt fogja lejátszani, ezzel 10.8 millió dollár ütheti a markát. A 2015-ös Év Visszatérője Harrison Smith 5 év, 51.25 millió dolláros szerződéséhez hasonlót szeretett volna, ami viszont nem fért bele a Chiefs büdzséjébe.

 

Oakland Raiders

1. Clive Walford térdsérülés miatt kihagyta a minicampet, de az edzőtáborra már rendben lesz, ugyanez igaz az 1. körös újonc Karl Josephre is. Josephnek szintén a térdével akadtak gondok, már az 1. játékhéten kezdő SS-ként számolnak a rookieval Oaklandben.

2. Roy Helu csípősérüléssel küszködött, de ő is felépül a training campre, amit a depth chart 2. helyén kezdhet meg. Bizonyítania kell a korábbi Redskins-futónak, hiszen az első Raiderses szezonja nem sikerült túl jól és mögötte ott van az 5. körös újonc DeAndre Washington, aki a minicamp során már az 1. csapattal is edzett és a támadókoordinátor Bill Musgrave kifejezetten jó véleménnyel van róla. A csapat nem volt teljesen elégedett Latavius Murray tavalyi teljesítményével, különösen a szezon második felében, akár őt is beelőzheti Washington.

3. Nagyon jó hírek érkeznek Amari Cooperről, állítólag komolyat fejlődött az összhang közte és Derek Carr között. Az előző szezon végén lábfejsérülés hátráltatta, ami mára szintén a múlté, így minden adott ahhoz, hogy az Alabama egyetem egykori kiválósága szintet lépjen a 2016-os idényben.

4. Oaklandben is volt egy komolyabb szerződéshosszabbítás, David Amerson kapott egy 4 éves, 38 millió dolláros kontraktust, 18 millió garantálttal, így 2020-ig marad a fosztogatók kötelékében. Párjával Sean Smith-szel a liga egyik legmagasabb CB-párosát alkotják, kiegészülve az 1. körös újonc Karl Joseph-fel és a 2015-ben az NFL-t interceptionök számában vezető Reggie Nelsonnal, a liga egyik legjobb secondaryje lehet a Raidersé. Eléggé hasonlít az emberanyag a Seattle Seahawkséra, ami nem meglepő, elvégre a védőkoordinátor Ken Norton Jr. korábban Seattle-ben dolgozott Pete Carroll keze alatt.

San Diego Chargers

1. Chris Watton atroszkópiás térdműtétet hajtottak végre. A guardként és centerként is bevethető játékost második idényében számos sérülés hátráltatta. Nem kizárt, hogy PUP-listán kezdi meg az edzőtábort, de reményei szerint már a training camp elején is hadra fogható lesz.

2. Keenan Allen egy 4 éves, 45 millió dollárról szóló szerződéshosszabbítást írt alá nemrég, így 2020-ig maradhat a Boltsnál. Allen ha folytatja eddigi teljesítményét (8 meccs alatt 67 elkapásból 725 yardot szerzett 2015-ben), akkor szánalmasan alulfizetett játékosnak számított volna újoncszerződése utolsó évében, így okos dolog volt már most hosszútávú szerződést ajánlani a 24 éves játékosnak.

3. Mike McCoy már az alapszakasz kezdetétől fontos szerepet szán a 2. körös újonc összekötőnek, Hunter Henrynek. McCoy állítása szerint elképzelhető, hogy lesz néhány hibája az elején, de az edzéseken látszik, hogy mekkora tehetség. A csapat első számú tight endje Antonio Gates már 36 éves és az utóbbi időben őt sem kímélték a sérülések.

4. Las Vegas polgármestere Carolyn Goodman arról beszélt, hogy ha nem sikerül a Raiderst Sin Citybe csábítani, akkor a Chargersnek is tesznek egy ajánlatot.


Hozzászólások

több mint 5 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 10 — Astartes
Fasza lett szokas szerint. Koszonjuk! Egyedul az nem lett megemlitve, hogy a Chiefs lesz a bajnok mindenkepp, de egyebkent realis.


I don't want to start any blasphemous rumors
But I think that God's got a sick sense of humor
több mint 5 éve
Pari Las Vegas Raiders 13 — Rise My Nation!
mármint úgy érted, hogy a raiders lesz a bajnok, ami nagyon szépen le is lett vezetve😊
több mint 5 éve
malkav Baltimore Ravens 8
Nyilván arra gondoltatok, hogy csoportelső mert a bajnok a ravens lesz.
több mint 5 éve
Miska84 Indianapolis Colts 13 — bandiszerencse
Colts nyeri ezt a csoportot is. mindent IS

I have two secret weapons -- my legs, my arms and my brain.-- Michael Vick
több mint 5 éve
Remélem úgy lesz Pari!😊 Egyébként az elmúlt bő 10 év után egy magabiztos alapszakasszal és mondjuk egy playoff győzelemmel már kiegyeznék. Sosem vártam még ennyire a szezont. Go Raiders!!!