Pari

Las Vegas Raiders

Pari
Lakhely
Mc
Utoljára láttuk
2 napja
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
3 626


Utolsó 10 fórum hozzászólás

9 napja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!

deyell
Sokszor eltűnődöm, hogy egy egy coach miatt, hány játékos karrierje ment gallyra. Mikor egy edző nem a játékos, vagy a keret erősségeire alapozza a playbookot és a szerepeket, hanem a saját elképzeléseihez.
27 napja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Minshew mit csinált itt
Amadeus von Dollárbaloldal
Shotgunban valszeg eddig a jobb lába volt előrébb, és most a bal láb elöl kezdéssel kicsit keresi a ritmusát
nem tudom eddigi karrierjében, vagy nálatok mi volt az alapállás eddig az irányítóknál, de nálunk Van Pelt érkezésével ugyanezt tanulják.
topin
De ennek van valami relevans elonye, jobb kezes dobot a bal lab elol alapallasba kenyszeitik? (legtobb jobbkezes alapallasa a jobb lab elol)
1 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
ma jött szembe velem egy video yt-n
ahol Harrison Butker (KC rugója) a diplomaosztó beszédének egy részében az akkor végzett nőkhöz szólt, aminek nagyon röviden a lényege az volt, hogy szép szép, hogy lediplomáztak, de a nőnek a konyhában a helye...most jó sokan a fejét követelik.

1 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
JPJ got the call (bocs nemtom tt videot h kell linkelni
 www.tiktok.com/@goatfarmmedia/video/7362336819129732394?_t=8lsPq3Mwa7k&_r=1

Szerkesztette: Pari
1 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Nem vagyok elegedetlen
2 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Szerintetek szentségtörés lenne felcserélni OT/OG-ért az első körben?
2 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
tehát qb draft
Amadeus von Dollárbaloldal
Haaat remelem nem, idén felcserélni 6-8-10 helyet őrületesen drága lenne és nem látom azt, hogy kiért lenne érdemes. Inkább a bpa OL/DL/CB, plusz szerintem nincs meg nálunk az a staff, mint a chiefsnel, hogy egy projekt QB-ból fr QB-t faragjunk.
3 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Csak én nem hiszek az idei QB classban? Max ha egyet látok, aki középszer lehet középtávon.
3 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!

deyell
Gondolom durván top fizut kérne, sok garantálttal.
3 hónapja
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Egyértelműnek tűnik, hogy QB-ért szeretnénk felmenni valahova...
Rolni
Ki lehet a célpont?

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Ha már nosztalgiázunk:

Drága édesanyám volt olyan jó, hogy elrakta az ellenőrzőimet (általános iskola 1. osztálytól - egyetem végéig) és a mai napig megvannak...de hogy az idő hogy megszépíti az emlékeket, arra tanulságos példa, mikor a 10 éves fiamnak (most 16) előadtam, hogy én bezzeg a te korodban szín jeles tanuló és jó gyerek voltam és hogy szavaimat alátámasszam előkotortam az ellenőrzőimet....hááát nem kellet volna....
Volt abba minden, 4-es 5-ős 2-es 3-as, millió fekete pont, és annyi beírás, szaktanári, osztályfőnöki, intő, rovó, igazgatói, hogy a gyerek egész délután azt olvasta és fetrengett...én meg ott ültem megsemmisülve a gondosan felépített, de addigra hiteltelenné vált nevelési szónoklataimmal...

Utána felhívtam anyámat és bocsánatot kértem tőle, amiért minden szülőiről sírva jött haza éveken keresztűl, hogy utána apám elverhessen...

De volt abban minden, kiloptuk a gittet az ablakokból, a kár 600Ft, felrugtam az osztályba Pataky Attila fiát Gergőt (akinek eltört a szemüvege) 800Ft, kilopkodtuk a neoncsöveket a lámpából és kidobáltuk az utcára, mert milyen szépen pukkan...750Ft
"tízoraira kapott lekváros kenyerével összerondította az iskola falát és osztálytársa ruházatát" 150Ft...
és volt olyan év, hogy 2 ellenőrzőm is volt...

"Belevágta osztálytársa combjába a rotring ceruzáját..." ezt nem én kezdtem, hanem sziauram padtársam és első héten lefektettük a szabályokat 3-ba...(Ő a körzőmet baszta a kezembe) természetesen miskolc...
De anyám is jófej volt, minden ellenőrzőm első oldalára beírta 3-tól kezdve, hogy kérem a gyereket az első padba ültetni és ha rendetlen fel lephet pofozni.... XD

Pedig eskü én jó gyerek voltam (legalábbis azt hittem)
több mint 8 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
nemtudom mennyire megbízható forrás, mindenesetre a KC/Cardinals/Raiders/Vikes citromsárga érdekes lesz 😀
Borbinho
ez egy marhaság
gaben
Hát ha egyszer megesik az a szégyen, hogy a Raiders sárgában lép pályára, Al Davis tuti feltámad és szétcsapja az egész ligát Goodellestől mindenestől.
Kampman
A raiders 1960-as alapítását követően 1967-ig fekete/arany; fehér/arany színű mezben játszott, 67-től van a jól ismert silver n black.


Ettől függetlenül remélem sosem lépnek pályára full arany mezben...az nagyon gáz lenne

A logo is eredetileg arany volt, majd 64-ben nyerte el végleges formáját:
 www.thesportsdesignblog.com/thegoodstuff/wp-content/uploads/2011/06/Logo_changes-Oak.jpg

Ezen az oldalon a többi csapat logó fejlődése:  www.thesportsdesignblog.com/2011/06/03/team-logo-history-nfl/

van egy kettő ami odab@sz:
1946-os 49ers logo
 www.thesportsdesignblog.com/thegoodstuff/wp-content/uploads/2011/06/Logo_changes-SF.jpg
1952-es Cheifs
 www.thesportsdesignblog.com/thegoodstuff/wp-content/uploads/2011/06/Logo_changes-KC.jpg
vagy a 1960-as Broncos
 www.thesportsdesignblog.com/thegoodstuff/wp-content/uploads/2011/06/Logo_changes-Den.jpg

Szerkesztette: Pari
több mint 2 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Én bevallom férfiasan, hogy 20 éves koromig egy könyvet ki nem olvastam (még a kötelező irodalmat sem, volt pár könyv ami érdekelt, de sose jutottam a végére egyiknek sem - Winettou kalandjai, Kittenberger Kálmán könyvei) igazából tankönyvön kívül mást nem olvastam, mert iszonyatosan untatott. Számtalanszor vettem észre magamon, hogy ugyan azt a mondatot, bekezdést olvasom újra és újra a gondoltaim meg közbe máshol járnak, vagy csak szimplán leragad a szemem 4-5 oldal után. Biztos ennek is megvan a mai tudományos neve, hogy milyen zavar, de leszarom.

20 évesen rátaláltam Douglas Adams könyveire és nem tudtam letenni, azt vettem észre magamon, hogy 6 órája ülök egyhelyben és csak olvasok. Én, akinek az előtt fizikai fájdalmat jelentett 10 percnél tovább olvasni valamit. Aztán megvilágosodtam.

Én szeretek olvasni!!!

Csak nem találtam addig meg azt, ami leköt. Azóta persze már egy rakat könyvet elolvastam, de már tudatosan kerestem azokat ami érdekel, fantasy, humor, nfl, stb.

Fiamnak nem ezt a rögös utat szántam, mert aki kiskorában megtanul folyékonyan olvasni, szöveget értelmezni, annak sokkal könnyebben fog menni a tanulás is. Ezért elkezdtem megismertetni olyan dolgokkal amik engem fiatal koromban lekötöttek - a fantasy szerepjátékok világával (D&D, Warhammer, stb) Bejött neki a világ, kezdte megérteni és megkedvelni. Mikor már naponta beszélgettünk ilyen dolgokról, akkor felajánlottam neki két régi kedvenc könyvem.
RA Salvatore - Dark elf trilógiáját és a Félix és Gotrek sorozatot...

A gyerek aki előtte utált olvasni, ahogy csak én, egy hét alatt végzett az első könyvével, majd jött a második és harmadik...
Nincs is gondja a suliban. A lányom is hasonló úton jár, bár neki a nővérem segít, mert a lovak és a tini drámák világa távol esik tőlem.

De az iskolai irodalom tanítással nagyon nem vagyok kibékülve.
Szerintem csak arra jó, hogy a gyerekekkel megutáltassák az olvasást. Túl korán tesznek kötelezővé olyan könyveket, mellyel egy gyerek nem tud mit kezdeni, nem érti, nem tud azonosulni vele, idegen tőle. Én is fontosnak tartom, hogy mindenki megismerje a kőszívű embert, a kincskersőt, a pál utcaikat, vagy az egri csillagokat. De szerintem ennek az ideje valahol középiskolában kellene lennie, amikor már vették történelemből ezen időszakokat, ahol bepillantást nyertek az adott korba, hogy meg is értsék, mitől kiemelkedő alkotás, mert a tanulsága mindegyiknek kb. 2 mondatban összegezhető.

Én hagynám, hogy a gyerekek azt olvassanak amit csak akarnak, ami érdekli őket, Harry Potter, Ropi naplók, fantasy, tököm tudja bármit, szeressék meg, tanuljanak meg olvasni, nem számít, hogy ponyva, vagy leglajaszenny wattpad, élvezze, és amikor már tud olvasni és érti a világot, na akkor kell a kötelezőt elolvastatni velük.

A helyzet ugyanez a versekkel, bemagolják, de nem értik miről szól, nem értik, hogy a mondandót meg lehet fogalmazni több módon és ez nem az ő hibájuk.

A lent idézett verset pl. könnyebben megértik a mai gyerekek az fix, a minőségén lehet vitatkozni, de ha már megértik az fél siker.
Számtalan verset tudok ma is fejből, de az hogy a walesi bárdok miért zseniális, azt csak 20+ évesen értettem meg. Amikor magolni kellett azt se tudtam, mi a faszom az a bárd. Nem tudom, hogy ez a tanár vagy a tanterv hibája, de én a tantervet alaposan átírnám irodalomból.

Szerkesztette: Pari
több mint 3 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
belehallgattam, gődény eltanulta a kent hovindi vita módszert
löki a hülyeséget ami mögé tesz vmi tanulmányt, ami real time nem lehet fact checkelni
és magabiztosan állítja a baromságot

nyilván Boldogkői is elbaszta mert baszott utána nézni hogy gődény milyen show-t tol és úgy ment oda hogy majd megoldja az alapján amivel készült

kár érte, az sem jó ahogy Balázs elnyomja a 2 vitatkozó felet amúgy
Negritis
Elöljáróba - Én oltás párti vagyok minden tekintetben. Volt szerencsém pár évig az ÁNTSZ-ben dolgozni (gazdaságisként), ahol nagyon nagy tekintélyű és tudású emberektől, nagyon sokat tanultam. Pont abban az időszakban, amikor a H1N1 oltás a politikai csatározás színhelye volt. Az akkori bal oldali kormány egyszerűen képtelen volt beleverni az emberekbe, hogy oltassák be magukat, miközben a jobb oldal nagyon jól tolta az elbizonytalanítást. Az ÁNTSZ-be meg mindenki a fejét fogta a bal oldal botrányos kommunikációjától. Számomra egy váradós anya halála nem elfogadható, minimális politikai tőkéért cserébe.

Sajnos a mai rádiós vitáról lemaradtam, mert épp akkor szálltam ki a kocsiból, de majd este bepótolom. A járványokkal kapcsolatban az egyik legalapvetőbb hibának mindig a rossz kommunikációt és a tájékoztatását tartottam, egy bizonyított valódi járvány estén a kétkedés írmagját is tűzzel vassal kell pusztítani, mert a nyáj immunitás csak így érhető el.

Tegnap pont beszélgettünk a 15 éves fiammal a covid-ról, mert olvasta/hallotta, hogy a sima influenza is halálosabb (a szokásos féligazságokat a netről) és hogy minek parázni.

Röviden összefoglaltam neki az álláspontom, hogy megértse.

A covid ellen nincs védőoltás a sima influenza ellen van. Aki veszélyeztettet, vagy felelős gondolkodású, az be tudja oltatni magát, ha akarja.

A covid a népesség egy részén, úgy megy át - tünetmentesen, hogy a szervezetük még antivírust sem termel, de akinek termel annak se jelent végleges immunitást, így nyáj immunitás sem alakulhat ki.

A covid európai felbukkanását követő 3-4 hónapba tucatnyiképpen mutálódott és előbb utóbb megjelenhet olyan törzse, mely már a fiatalokra is veszélyes lehet.

Majd ha lesz vakcina, akkor a covid is az sima influenza A-B kategóriába kerül, de addig lesz szíves betartani az ajánlásokat, mert nem szeretném, ha az én családom, bárki szerettének a megbetegedésében is szerepet játszana.

Ő ennyiből képes volt megérteni, 4 mondat, 4 érv és ez csak amit én tudok (hiszek) laikusként. Ahogy a kormány is csinálja, egyszerűen, hogy a papucs állatkák is megértsék.

Szerkesztette: Pari
több mint 2 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Megpróbálom összefoglalni a Gruden mizériát:
- 2008-ban Chucky távozott az NFL-ből, majd polgári karrierbe kezdett (espn kommentátor/szakértő).
- 2011-2017 (?) között írt három - rasszista, szexista, és gyalázkodó - emailt a WFT csapat tulajdonosának az NFL körül tapasztalt dolgokról
- 2018-ban ismét visszakerült az NFL-be
- 2021-be a WFT ügyeit vizsgáló ügyvédi irodán keresztül kiszivárognak kizárólag ezen levelek.
-2021 Lemond és távozik a NFL-ből.

Volt itt már sok érv pro és kontra
- Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy saját szűk baráti társaságában - ahol az ember több mindent megenged magának, még akár rasszista, szexista poénokat is, mert tudja, hogy a haverjai ismerik és tudják róla, hogy se nem rasszista, se nem szexista, röhögnek egyet a szar abszurd poénjukon és elfelejtik. Ez lehet egy beszélgetés, email, sms, messenger üzenet, meme, stb...még a legelvakultabb PC-k is csinálják szerintem.
- A leveleket akkor írta, amikor épp köze nem volt az NFL-hez, az ESPN alkalmazásában állt és feltételezem nem céges emailről írta...
- Sok évet lehúzott az NFL-ben, fekete edzők és játékosok között balhé nélkül, szóval az hogy rasszista lenne, eléggé kétlem. Az, hogy egy barom, az tiszta sor.
- Jól néznénk ki, ha valaki aki ma gyurcsányozik, vagy orbánozik egyet a messengeren a haverjának, azt 10 év múlva ki lehetne rúgni a közszférából, mert amikor még nem volt kistisztviselő, akkor olyan magatartást tanúsított, ami nem összeegyeztethető az etikai kódex-el.

Valami nagyon nem kerek itt.

Szerkesztette: Pari
több mint 1 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Ezt szeretem ebbe a forumba, hogy tok mindegy a tema/problema mindig van egy forumtars aki az adott teruleten dolgozik, vagy legalabb van hiteles ralatasa, es jo ez a sokszinuseg.
több mint 7 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
nem szeretnem rontani a sporttv bizniszet, de aki nem itthon nezi annak itt egy link😊

 www.youtube.com/watch?v=8vmDklxhHrw

Szerkesztette: Pari
több mint 6 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Lássuk csak:
Idegen tollakkal ékeskedsz -hiszen semmi közöd a Pecc sikereihez, másokat faragsz a csapatuk relatív sikertelensége miatt, amire ugyanúgy 0 ráhatásuk van.
Helmut Zimmer
Ejj Helm!
Hogy lehet ilyet írni!?! Amikor minden vérbeli szurkoló tudja, hogy a csapat sikeressége 99%-ban azon múlik, hogy Ő aznap reggel mit evett, milyen zokni van rajta, vagy, hogy milyen testtartásban nézi a meccset. 😊


Szerkesztette: Pari
több mint 9 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Nah, végig rágtam magam 2 oldalnyi poston a közvetítés témában és itt ott eldurrant az agyam.

Amit mindenképp szeretnék kiírni magamból, hogy nagyon nagy köszönet a fiúknak, hogy saját szabadidejükben összehozták ezt a műsort ami nekem rendkívül tetszett és nagyon szórakoztató volt - a maga bájos amatőr* módján is. Köszönet mindenkinek aki rész vett benn, vagy hozzátett, hogy létre jöhessen. Biztos vagyok benne hogy a nem sok ország van a földön ahol ezt lelkes amatőrök megteszik azért, hogy egy falatnyi célcsoportot meg próbáljanak kiszolgálni.

Megint az merült fenn bennem, mint amikor a Ricsiék közvetítését ekézik annyian - nem elég szakmai, hülye sms-ek, stb. Ha nem szórakoztál jól, akkor nem te voltál a célközönség, dolgozd fel! Nem szólhat egy műsor minden emberhez egyszerre, szakbarbárhoz-kezdőhöz, időshöz-fiatalhoz...
Engem például legkevésbé sem kötött le a NFL network adása, ahol minden rohadt prospect-ről, elmondták, hogy mi az erőssége, milyen nagy , milyen szép, milyen atletikus, mennyire szeretik a játékát...Azonkívül, hogy ez nagy mennyiségben rendkívül unalmas, ezeket el tudom én is olvasni (illetve el is szoktam olvasni).
Engem ezeknek a srácoknak (höri, empty, ashbee, gabo, iktriad...etc.) - akik kommentjeit nap, mint nap olvasom - a személyes véleménye véleménye (döbbenete) érdekelt egy egy húzás, egy egy prospect kapcsán, imádtam azt is amikor feldobtak egy egy jó college sztoryt valamelyik játékosról. Én ezért ültem le hallgatni őket és ezt is kaptam tőlük.

technika: lehetett volna jobb? Igen. Majd jövőre az lesz.
káromkodások: Lehetett volna kevesebb? Igen. Majd jövőre az lesz.

ja és még valami ez a műsor sokkal őszintébb, valóságosabb így, mintha profi** lenne. Gondoljatok bele - egy szakértő amelyik az nfl elemzésekből él nem mondhat olyat, hogy ez a player vagy az a player bust lesz, vagy szar, mert ha téved akkor szétszedik, hiteltelenné válik. Ezért mindenki képmutató módon csak a jót mondogatja, és köntörfalazik...

*értsd jól - nem fizetett
**fizetést kapnának érte
több mint 3 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 626 — Rise My Nation!
Érdekes a téma. Az én gyerekkoromba az nem jött elő soha. 15 éves lehettem mikor először halottam a leszbikus szót, és 20 mikor először találkoztam eggyel, aki nyíltan annak vallotta magát.
Ehhez képes a 15 éves fiamnak van transzgender, drag queen, leszbikus/meleg, non binary, pánszexuális barátja, ismerőse is minddel jól kijön, mert annak idején leültünk és elbeszélgettünk a témáról. És furcsa nézni, ahogy keresik az útjukat, küzdenek önmagukkal, meg a világgal, ki így ki úgy.

Az én életfelfogásom egyszerű, mint a faék, gyakorlatilag a Hippokrateszi eskü: Ne árts! Nem sok, de ehhez tartom magam.

A fiam legjobb barátja 6 éves kora óta másnak érzi magát, és szenved a bőrében, és ezen az sem segített, hogy mindketten egyházi iskolába jártak. Én csak annyit tudtam tanácsolni a fiamnak.
"Kisfiam, én 6 éves koromba még homokot ettem az oviba, nincs az az ég, hogy valaki 6 évesen el tudja tudatosan dönteni, hogy ő most fiú, lány, ilyen vagy olyan orientáltságú. Márpedig, ha ez nem választás kérdése, akkor őt a jó istennek ilyennek teremtette. És kivagyok én, hogy ezt bíráljam!?"
Próbáltam vallási szempontból is megközelíteni a témát, mert az emberek szeretnek ítélkezni más nevében is. Fiamnak akkor ennyi elég volt, bár a téma nem ennyire egyszerű.
Nem vagyok se liberális se nemzeti, ellenben sok szempontból képmutató vagyok, mert mikor a fiam bejelentette, hogy szerelmes egy kislányba, vagy mikor közölte, hogy jár egy lánnyal, azért nagy kő esett le a szívemről...

Szerkesztette: Pari