NFL visszaszámlálás - 23-24. helyezett

Írta: Höri — 2014. augusztus 20., 18:51

1972-ben még Super Bowlt játszottak egymás ellen

NFL visszaszámlálás - 23-24. helyezett

23. Dallas Cowboys 

3 ok a bizakodásra:

- Tony Romo karrierje nagyobbik felében téma volt, hogy a támadófal nem épp atombiztos. Most ez visszájára fordult, a liga legjobb egységei közé sorolhatjuk a Cowboys ötösét, amely nem csak Romót tudja megóvni, hanem a futóknak is sokat segít. Ha a franchise QB kihúzza egészségesen az idényt, akkor meglehet az esélyük, hogy megnyernek pár pontháborúba fulladó csoportmeccset, ami most a legkézenfekvőbb megoldának tűnik a sikerességre.

- A támadójátékosok ugyanis összességében is jól néznek ki. Nem csak a Murray-Bryant-Witten tengely, amely NFL-szinten is a legjobbak között van, hanem a kiegészítő játékosok között is sokan tudnak károkat okozni az ellenfélnek. Ha úgy folyik le az idény, ahogy a várakozások alapján tűnik, akkor igen sokat láthatjuk majd a támadókat a pályán pontszerzésre éhesen és top5-ös offenzív alakulat is összejöhet ebből.

- A védelem most úgy áll, hogy az utolsó percben igazolt veteránnak vagy rutintalan fiatalnak is ugyanolyan esélye van bekerülni a csapatba. Ritkán van lehetőség maradandót alkotni egy NFL védelemben hasonló háttérrel, szóval biztosan hatalmas bizonyítási vágy él majd mindenkiben, aki felveszi a Cowboys mezt, mert ha most nem verekedik be magukat az alapcsapatba, akkor mikor? 

3 ok a búslakodásra:

- Jason Garrett vezetőedző több ízben megmutatta már, hogy nem egy sikeredző. Kétségtelen, hogy a játékosállományt nem tudják úgy erősíteni tavaszonként, mint ideális lenne, de a rendelkezésre álló állományban is benne hagy a munkássága évente 1-2 győzelmet, ami kritikusnak számít. Elég elbizakodottnak kell lenni hozzá, hogy Dallas-ban elhiggyék, hogy vele képes lehet rájátszásba jutni a Boys.

- Nem először veszítik el a védelem fejét, Sean Lee-t hosszabb időre, 2014-ben biztosan nem fogjuk a pályán látni. Ég és föld szokott lenni a különbség a csapat játékában attól függően, hogy az 50-es ott van-e a gyepen, és elég lehangoló, hogy a nyugdíjból visszahozott Rolando McClainben kell bízni, hogy pótolni fogja. Nem mintha tehetségbeli korlátai lennének az alabamainak.

- A védelem ráadásul Demarcus-talanított verzióban kezdi az évet. Ware eligazolt Denverbe, a helyére hozott Lawrence pedig eltörte a lábát, így erősen kétséges, hogy ha be is mutatkozik idén, milyen erőállapotban teszi. Megfelelő pass rush nélkül nagyon nehéz boldogulni ebben a csoportban és nyilván az NFL-ben is, szóval sok minden múlik rajta, hogy Selviék milyen formában nyitnak.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
22. 23. 21. 25. 22. 23.

 

24. Miami Dolphins 

3 ok a bizakodásra:

- A védőfal mélységére és minőségére sem lehet panasz, nem túlzás, hogy a 2. sorban is potens játékosokat tud Joe Philbin pályára küldeni. Nagy szükség is lesz Earl Mitchellék jó játékára, hiszen 2013-ban a front7 nem muzsikált szépen, hiába volt a névsor akkor is korrekt. 

- Ryan Tannehill folyamatosan fejlődik és minden adott, hogy újabb szintet lépjen. A komoly hátráltató tényezők ellenére is hidegvérűen dolgozó quarterback talán idén szerencsésebb szituációba kerül mint az előző években, és a társai is hozzá tudnak majd annyit tenni a sikerhez, mint saját maga. 

- Úgy tűnik, hogy a kóros elkapó-hiány megszűnik. A 3. körben elhozott Jarvis Landry telitalálat lehet, és Matt Hazel is okozhat kellemes pillanatokat, ha a top4 WR nem áll rendelkezésre. Mikor Hartline és Gibson kiesett, a Wallace-Matthews páros alkalmatlan volt a pontszerzésre, várhatóan ez bővebb felhozatal esetén nem lesz így. 

3 ok a búslakodásra:

- Ahhoz képest, hogy a futás elleni védekezés romokban hevert, egy 5. körös Jordan Tripp-húzással letudták a linebacker-sor megerősítését. Lehet bízni benne, hogy Ellerbe és Wheeler visszatér a korábban látott formájához, de ilyen szintű pálfordulásokat 3 egymás utáni évben ritkán látni. 

- Tavaly a secondary elfogyott  év végére, és sokkal mélyebb keretet idén sem láthatunk. Cortland Finnegan meghozta a rutint Grimes mellé, de a korral haladva ő is hajlamosabb összetörni magát és a fiatalok közül is maximum Will Davis mutat életjeleket. Ha ehhez hozzátesszük a Clemons-Delmas váltás okozta kockázatot, akkor könnyen lehet, hogy megismétlődik a 2013-as forgatókönyv. 

- A támadófal tavalyi szintjét lehetetlen alulmúlni, de az idei egységtől se várható világmegváltó teljesítmény. Mike Pouncey az év első harmadában biztosan nem állhat rendelkezésre, így a tavalyi év egyetlen biztos pontját is pótolni kell ideiglenesen. Branden Albert szerződtetése ugyan komoly előrelépés, de a többi poszton nem lehet biztosan számolni a stabil teljesítménnyel. Ja´Wuan James újoncként kell, hogy felvegye a versenyt a védőkkel, ami RT poszton talán még sikerülhet is, és Dallas Thomas-ban is lehet kraft, de a többiek már bizonyították, hogy a liga legalsó felébe tartoznak. Ha a 2 ex-Volunteer beválik, felépül Pouncey és Albert hozza magát, akkor persze semmi probléma.

 A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
24. 24. 20. 32. 18. 24.

Hozzászólások

több mint 9 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 3 — StuG Life
vassadi kegyetlen 😀

több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 22
Hú Ádi, ez elég egyértelmű! Akkor ezt megjátszom tippmixen is. 😀
több mint 9 éve
Bg33 Miami Dolphins 4
Jarvis Landry 2.körös volt. Ennyire biztosan nem lesz rossz a Dolphins az biztos hogy az offense falon fog múlni a szezon de a keret minősége akár a play off szereplésre is alkalmas ,az offense elég jó lehet ha a fal összeszedi magát akkor bármire képesek lehetnek csak egy biztos 5-öst kell megtalálni Tannehill előtt és a draftról és a FA piacon is jött segítség ennek orvosolására. A védelem meg valószínűleg megint a csapat legjobb egysége lesz egyedül Soliai hiányát fogjuk megérezni de őt is sikerült pótolni a linebacker sorba voltak bajok tavaly de az Ellerbe,Wheeler duó nem véletlenül kapott annyi pénzt ráadásul Ellerbet és Misit megcserélték hátha Ellerbe jó zónázó képességei jobbam kifognak jönni főleg TE ellen. A legnagyobb baj Philbinnel van teljesen tanácstalan meccsek közben ha valakit őt kéne lecserélni. Összességében ezzel a 24. helyel nagyon le lett húzva a Dolphins szerintem.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én az utóbbi 1-2 évben mindig jobb helyre várom a Miami-t aztán évről évre cserben is hagynak. 😊 De kitartó vagyok, úgyhogy idénre megint 15. körülre teszem őket. (És cs.....)


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Én az utóbbi 1-2 évben mindig jobb helyre várom a Miami-t aztán évről évre cserben is hagynak. 😊 De kitartó vagyok, úgyhogy idénre megint 15. körülre teszem őket. (És cs.....)peterk2005
A Cowboyst meg évről évre a sereghajtók közé tippelik, aztán valahogy mégis mindig az utolsó hétig hagyják a kieső meccsüket. 😊

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 9 éve
Garrett egy rakat volt HC segítségére is számíthat, hátha így azért elér valamit.
Rolando csak csere lehet, Durant és Hitchens mögött, és még jöhet új játékos is Holloman kiesésével.
Meltont is megemlíthettétek volna, ő a legfontosabb új igazolás a védelemben.
DeMarcus szeptemberben újra edzésbe áll, bár eleve is csak csere lett volna.

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.