TNF beharangozó - 09/17

Írta: r.baggio — 2015. szeptember 17., 15:11

Egy NFL és egy NCAA mérkőzés a csütörtöki programban.

TNF beharangozó - 09/17

Kansas City - Denver
Louisville - Clemson

 

Kansas City Chiefs - Denver Broncos
2015. szeptember 18., 2:25 (Arrowhead Stadium, Kansas City) - tv: sport 2, CBS

 

Kansas City Chiefs:

- Mi történt a múlt héten: A védelem ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, a támadósor pedig okos játékhívásokkal haladt a Texans egyébként nem gyenge védelme ellen, így végül 27-20-as győzelmet arattak.

- Hiányzók: Mindenki hadra fogható.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jamaal Charles. Ahogy a Houston ellen is láthattuk, ha gond van a futással, Charles screen passzokból is képes eredményes lenni. Ha Alex Smith passzolna, akkor Jeremy Maclin és az összekötő Travis Kelce levédekezése lesz a denveriek elsődleges feladata.

 

Denver Broncos:

- Mi történt a múlt héten: A kínkeserves győzelmet elsősorban a kiválóan teljesítő védelemnek hála szerezték meg a Baltimore Ravens ellen.

- Hiányzók: Kenny Anunike (térd) biztosan, Omar Bolden (lábfej) valószínűsíthetően kihagyja a találkozót. Náluk is nagyobb gond, hogy három kezdőjátékos szereplése is kérdéses: a futó C.J. Anderson, az RDE Malik Jackson és a Baltimore ellen meccslezáró interceptiont gyűjtő FS Darian Stewart. Különösen Jackson kiesése lenne fájó, hiszen hiányában összesen 4 darab bevethető védőfalembere lenne a Broncos-nak: a Vance Walker - Sylvester Williams - Antonio Smith trió mögött a 6. körös újonc Darius Kilgo maradna az egyetlen csere. Stewart lehetséges kiesése Bolden hiánya miatt szintén körülményes, hiszen így TJ Ward oldalán az elsősorban special teamer David Brutonnak kellene kezdeni, mögöttük pedig egyedül Josh Bush maradna. Anderson esetleges pótlása tűnik a leginkább megoldottnak, Ronnie Hillmannek egyébként is jobban ment a múlt héten, az erőfutásokra pedig ott van Juwan Thompson.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A futókról esett szó az előző pontban, így itt elsősorban a passzjátékra fókuszálnánk. A Ravens front7-je dominálta a denveri támadófalat, ez meglátszott Peyton Manning számain is, a Chiefs védelme pedig az elvileg jó houstoni OL ellen is 5 sacket mutatott be. Ha Manninget sikerül megvédeni, akkor a QB Emmanuel Sanders-t és Demaryius Thomas-t keresheti leginkább.

 

Érdekességek:

- Csoportriválisokról beszélünk, ennek megfelelően szép múltjuk van, összességében 56-54-re a Chiefs vezet a párharcban, viszont a legutóbbi 6 összecsapást a Broncos nyerte.

- Az RT Ryan Harris és az LDE Vance Walker személyében két olyan kezdője is van a vendégeknek, akik tavaly még az ellenfél sikeréért küzdöttek.

- Az edzői stábokból érdemes megemlíteni a Denver OLB-edzőjét, Fred Pagac-ot, aki 2004-05 között volt a hazaiak linebacker-edzője, a QB-edző Greg Knapp pedig még játékosként próbálkozott a KC edzőtáborában 1986-ban.

- A Denver sorozatban 12 idegenbeli találkozót nyert meg divízión belül, a széria 2011 óta tart. Amennyiben a Kansas City sem képes őket megállítani, a Broncos új NFL rekordot állít fel

Mi történhet most?

Hasonló mérkőzés lehet ez, mint a múlt heti Broncos-Ravens, zseniális játékok a védelemben, akadozó támadósorok. Skill pozíciókban mindkét oldalt van egy zseni Peyton Manning, illetve Jamaal Charles személyében. Az irányító a legfontosabb pozíció az amerikai futballban, így ez alapján mondhatnánk kicsit esélyesebbnek a Broncost, de ne felejtsük el, hogy az Arrowhead Stadiumban ligaszinten is kiemelkedő hangzavar tud keletkezni, ez pedig rendesen összezavarhatja a Manning vezette támadósor kommunikációját.

 


 

#11 Clemson Tigers @ Louisville Cardinals
09/18, 01:30 (Papa John’s Cardinal Stadium) - tv: ESPN

 

Mi a helyzet a Tigers-nél? A titkos bajnokesélyes két könnyed hazai győzelemmel kezdett nem éppen veretes ellenfelek ellen, a mai lesz az első komolyabb erőpróbája remek QB, Deshaun Watson által vezetett dél-karolinaiaknak. Főleg az újjáépített védelemnek, mert Watsonéktól a ponttermés mindig szinte elvárás, ám a D#-ben sokaknak ez lesz az első komoly kihívás kezdőként.

Mi a helyzet a Cardinals-nál? 1984 óta nem startolt 0-3-mal a The Ville, és bár előre is elég nehéznek tűnt a menetrend eleje Bobby Petrino-ék számára, a Houston elleni múlt heti hazai zakó abszolút nem volt bekalkulálva. A legnagyobb baj, hogy Petrino továbbra sem találta meg a no. 1. irányítóját, jelenleg is négyen (!) versenyeznek a kiemelt pozícióért (az új Teddy-nek titulált Reggie Bonnafont váltotta először a futóként is használható újonc, Lamar Jackson, majd a főedző a vegytisztán zsebből passzoló Kyle Bolin-t is bevette már), ami maximum a tavaszi felkészülés során lenne elfogadható, lassan a szezon harmadához érve kevésbé.

Kiemelt párharc: Shaq Lawson, DE vs Aaron Epps, RT – Lawson folytatva a csodálatos clemsoni DE-hagyományokat Vic Beasley örökébe lépett, egyelőre kifogástalanul. Az erős oldalon ezen a meccsen legtöbbször a Cardinals támadófalának legrutinosabb tagjával találkozik majd.

Miért ezt nézzem? Pontokban itt minden bizonnyal nem lesz hiány, bárki is kezd a Louisville-ben irányítóként, a hazaiakat pedig több Tigers játékos is „sebzett vadnak” titulálta, akik foggal-körömmel küzdeni fognak 0-3-as szégyenteljes mérleg elkerüléséért. Papíron amúgy is a Clemson lett volna az esélyes, így extra pikantériát kölcsönöz a mérkőzésnek a klasszikus „trap game” jelleg.


Hozzászólások

több mint 4 éve
FunHun New England Patriots 6
Kíváncsian várom a meccset.
Tippen szerint a kansasi D-line széttépi a denveri OL-t és Manningnek még a múlt hetinél is nehezebb estéje lesz.