Nem is vasárnap, hanem kedden rendezik meg a Ravens-Steelers mérkőzést!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

coltman

Indianapolis Colts

coltman
Utoljára láttuk
3 napja
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
1 493
“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Szóval ez továbbra is jópofa, meg lehet reklámot építeni Deshaun Watsonnal, hogy "...you thought tiptoeing will stop me..", de matematikailag ezt továbbra sem látom sehol megerősítettnek. Megint érzékeltetés, és utána én ezt elengedem, mert nem ide tartozik, aki akar privátban majd folytatja velem, de a Higgs Boson bizonyításához kb 10 milliárd atommagbomlásból származó adat "volt szükséges", hogy egyértelműen azonosítsák a Higgs bosont az adatgörbén. És abban a 10 milliárdban mindegyiknek szerepe volt ebben a bizonyításban, mivel mind a 10 milliárdnál ott volt a részecske. Hány 4&4 volt 99 óta? És mennyi volt ebből egyforma? ....
coltman
Szerintem senki nem mondta, hogy ezek tudományos szintű modellek. De annál egy egyszerű trendanalizis is többet ér, minthogy te szemrevételezve megmond hogy "sokkal több a vesztenivaló rámenni 4.-re" (Ez persze nem azt jelenti, hogy sose szabad hallgatni az intuíciókra, nem ezt akarom mondani). Akármit is használ Reich meccs közben, hidd el nem a decision bot %-os esélyét nézegeti, hogy vajon mennyi esély van rá, hogy bejöjjön a 4. kísérlet, sztem tisztában van vele, hogy a saját csapatát, playkészletét, stb. sokkal jobban ismeri mint egy global adathalmaz.
De abban igenis segít, hogy pl nagyjából megmondja, esélyeket tekintve mennyi értelme van egy field goalnak a 4. kisérlet vagy a punt helyett, különösen ha a kapott számot tudod józan ésszel hova tenni, pl ha a kihagyott field goalra az analitika azt mondja, hogy 67% esélyed marad utána nyerni, akkor tudod hogy valójában jóval kevesebb, mert a Rodgers féle 2 minute offense az lényegesen vesélyesebb mint az átlag.
Nyilván nem azért húzta meg ezt Reich, mert a gép azt dobta ki, hogy ez 5%-al jobb, mint a FG kísérlet, aztán ha pont az utóbbi lett volna jobb 2%-al akkor meg inkább elrúgatja. És abban igazad van, hogy simán lehet hogy a döntésben közrejátszott az is, hogy tartott Rodrigo hibájától. De szvsz ha a modell már azt jelzi neki, hogy trendek alapján jóval okosabb rúgni (mint ahogy azt te érzésre gondolod), mondjuk 10-15%-al, akkor simán lehet hogy inkább azt választja. Ha pedig úgy érzi, hogy nincs normális 4. downos játékunk, akkor meg lehet azonos %-ok mellett is a rúgás melett dönt, stb.
Rynald
Na jó, asszem én ebbe már nem folyok bele, mert eljutottunk oda, hogy a sport nem több mint számok összessége, és a matek mindent megmond - egy ilyen sima 4&4-nél én tudok 50-60 faktort simán felsorolni, ami befolyásolja az adott play kimenetelét - ez 50-60! (faktor). Ha valaki kíváncsi milyen hosszú ez a szám, csak próbálja a kis kalkulátorba beverni. Segítek, mert tanultam, ha másodpercenként számolna a gép 1 verziót, akkor a 100!-ral még nem végzett volna, ha elkezdi a Big Bangnél.

Bill Belichick, Kemény Dénes, de olyan csóri ember, mint Sir Alex Ferguson is amúgy azért lettek legendák, mert nem szimplán számokra hagyatkoztak, (már csak azért is, mert az ő idejükben nem volt ez a technológia) hanem mert az X faktort (ami az emberi tényező) azt sokkal jobban tudták elemezni, amire jelenleg nincs matek egyenlet, ami leírná - ki fáradt, ki dekoncentrált, ki parázós clutch helyzetben, stb. Ehhez kell érzelmi/analitikus intelligencia, hogy lásd a játékosodon, hogy milyen mentális állapotban van, mi a human factor. De ezt aztán ebben az országban magyarázhatom...

na most egy hétre eltűntem, mert csak felbaszom az agyam ezeken...és ezek után megkérdezik miért kapok agyfaszt a Fantasy Footballtól és az összes megkreált álvalóságtól - hát mert mindenki azt hiszi, hogy mert ott valamit elért, onnantól kurva okos lett, mert az konvertálható az életre...na további szép hetet...

sorry Rynald, nagyrészt nem neked szól most ez, hanem úgy en bloc a nagyközönségnek, de pont leírja, miért is hagyom itt hamarosan ezt az országot, mert olyan beszűkült a látokör, hogy az már szinte alkalmas foton részecske vizsgálatra...nekem erre már nincs kapacitásom...

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
2 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Már most tűkön ülve váriom Höri videóját az utolsó 3 percről 😅🤣
wide open
Majd linkeljétek be ide is, ha valaki ráakad, thx 😉
coltman
 youtu.be/mmOopj6SSLg
Bence94
| Riverst partvonal mellett ápolják. Megértem, Rogersnek 0 gyereke van, Riversnek 9, nem megy az már olyan könnyen.
Ki nyerte a Buckner tradet? Javon Kinlaw hány fumblet szedett össze a hosszabbításban ebben a fordulóban? Sehányat. Buckner? Az összeset összeszedte.
|
Ez kész 😀 😀 😀 😀 😀

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Én az NFL csapatoknak inkább hiszek, mint neked Coltman, szerintem matekban is erősebbek, mint te vagy én 😊
Borbinho
Hát hogy az NFL csapatok nem erősebbek matekban mint én, azt így ki merem jelenteni 😀 sok mindenben erősebbek, de gyanítom, hogy még egy Riemann integrálról se tudják, hogy eszik vagy isszák 😀 Ezt külsős cégek csinálják, gyanítom csapattól függetlenül.

De ref eggyel lejjebb, nem az analitikát vitatom, csak ezt a github-os garázsbarkács-ot 😉

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Athletic-re csak ezért nem fogok előfizetni 😉 És attól, mert github-ja van valakinek, attól még nem lesz jó programozó, szóval ezzel max az amatőröket ijeszted meg 😉 De akkor jöjjön a lényeg, amit így röpke 5 percet rááldozva találtam :coltman
Azért te is matekos vagy, én is matekos vagyok, tegyük rendbe ezt, mielőtt félreérthető lenne: Nem tudom, hogy az athletic kire, mire hivatkozik, de a futball analitika nem otthoni gyerekjáték. Komoly tudományos háttér van mögötte, és kb. úgy átrajzolta a futball térképet a tízes években, ahogy annak idején a no huddle, a west coast, vagy éppen a draft value chart tették. Serious biznisz.

Ezt leszögezve már teljes mellszélességel nekiállhatunk vitázni, hogy Reich vajon jól tette-e, hogy nekiment 4&4-re, mert mi a fotelből nyugodtan lesz*rhatjuk az analitikát, ha akarjuk. 😀
peterk2005
Nem az analitikát vitatom, csak azt, hogy azért az amerikaiakra erősen jellemző a kirakat és marketing, míg mögötte a tényleges tudás jóval kevesebb. Én szimplán erre a github-osra reflektáltam, hogy ez nem egy komolyan vehető dolog. Az AWS-est nem ismerem, de ott is az erős marketing miatt kicsit kétkedve fogadom a tényleges komolyságot - de ott tényleges verdictet algoritmus ismeretének hiányában nem mondok, csak gut feeling.

Ettől még biztos, hogy van normálisan végzett analitika, amiből Reich és mindenki más dolgozik az NFL-ben, de azokat már csak azért sem hiszem, hogy kitennék a "közember" számára, mert sokszor ezekhez az adatokhoz komoly tudás kell, hogy értelmezd, és hogy emészthető formára legyen alakítva, plusz specifikus irányokba van ez végezve, mert mindenki a "saját szájízére alakítva" kéri ezt.

De a lényeg, hogy nem on-the-fly fél perc alatt köhögi ki a gép, hogy 87% ez, meg 79% az. És főleg nem ilyen adatokat, hogy mi a nyerési esély, mert ez hülyeség, ez csak a "köznép" számára kitett olyan durva leegyszerűsítés, ami nekem mint matekosnak a szemét iszonyatosan sérti, mert pontosan tudom, hogy milyen kalkulációt igényelne ez, és hogy mennyire lecsupaszított adatokkal megy ez az egész.

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
LoL
Csak rá kellett volna kattintani a botra, és a kitűzött tweetben megtalálod kérdéseidre a válaszod.

 theathletic.com/2144214/2020/10/28/nfl-fourth-down-decisions-the-math-behind-the-leagues-new-aggressiveness/

 github.com/guga31bb/fourth_calculator

Historikus adatokat használ, ahogy minden hasonló program ami prediktál (legyen egyéni vagy csapatteljesítmény, egy meccs, egy fél szezon vagy egy karrier "megjósolása"/várható szereplése, játékszituációk, akármi. nyilván nem minden szituációra van meg a kiforrt megoldás, nem mindenhol van erős korreláció az ok-okozat között, de a 4th down + 2pontos szituációk pont ilyenek).
A Packers nem rohant át rajtunk, és nem egy felesleges spikeon múlt, hogy legyen plusz egy play-uk a TD-re? Azért, mert az egy meccs végi drive volt nekik, a 3.negyedben még "belefért", hogy hibázzanak, vezettek is sokáig.
Őszintén amikor 42 sec volt hátra és 1&10 volt nekik a 15ösükről, nem adtam volna sokat azért, hogy kihúzzuk.


Ha érdekel a téma és szeretnél vele ismerkedni, akkor ajánlom ezt a par oldalt:
 rbsdm.com/ (Ben Baldwiné, ő csinálta ezt a botot is, és az EPA, QB efficiency stb modelljeit is használja a legtöbb oldal a témában, a publikus adatokkal ugyan olyan eredményeket ér el, mint az ESPN, a Next Gen Stats vagy a PFF, teszi mindezt úgy, hogy szívesen magyarázza a dolgokat a laikusoknak + felrak csomó leírást az alapoktól kezdve)
 www.nflfastr.com/
 github.com/maksimhorowitz/nflscrapR

+ egy kapcsolódó cikk:
 www.pff.com/news/nfl-game-theory-mike-mccarthy-dallas-cowboys-2-point-conversion

+ ezek közül párat követni:
 twitter.com/nflscrapR
 twitter.com/nflfastR
 twitter.com/PFF_Moo
 twitter.com/mrcaseb
 twitter.com/CowboysStats
 twitter.com/SeanfromSeabeck
 twitter.com/bburkeESPN
 twitter.com/benbbaldwin
 twitter.com/friscojosh
 twitter.com/PFF_Eric
 twitter.com/EthanCDouglas
 twitter.com/ZachFeldman3
 twitter.com/KeeganAbdoo
Borbinho
Athletic-re csak ezért nem fogok előfizetni 😉 És attól, mert github-ja van valakinek, attól még nem lesz jó programozó, szóval ezzel max az amatőröket ijeszted meg 😉 De akkor jöjjön a lényeg, amit így röpke 5 percet rááldozva találtam :

the results of run plays are primarily determined by run blocking and defenders in the box, not who is carrying the ball.
Tehát 100 futásból ha AP fut, vagy egy rookie UDFA közelítőleg ugyanaz az adat jön ki? Erős kijelentés.

Measured defensive performance in the past is only weakly related to measured defensive performance in the future.
Tehát mondjuk egy Legion of Boom csak mázli faktorral dominálta a ligát évekig, igazából a past performance minden play után eltűnt, és meg volt az esély, hogy a következő playen Jets védelemmé fajulnak. Kinda interesting...

What happens on the back end is more predictive of who wins the game than the battle between pass rush and pass protection.
Tehát gyakorlatilag Ballard egy idióta, hogy "building the trenches", mert igazából a backfieldet kéne építenie, mivel annak nagyobb szerepe van a kimenetelben. Jó lenne szólni neki 😉

De hogy érthetőbbé tegyem ezt az egészet : ami itt zajlik az kb olyan, mintha vennénk az összes lejátszott boxmeccset a világon, a Blass3-tól a VB címekig, és utána ebből a nagy adathalmazból akarnánk meghatározni, hogy mekkora esélye volt Holyfieldnek kiütni Tysont. Még ha ki is jönne egy ténylegesen jó adat, akkor is a metódus teljesen hibás, mert egy Kiskunfélegyháza SE boxolójának teljesítménye kb semmilyen hatással nincs arra, hogy mit csinál Holyfield. Zajos az adathalmaz, nagyon nagy mértékű entrópia található benne - ha így dolgozott volna a CERN, akkor a Higgs boson még mindig csak tézis lenne, és nem lenne bizonyított.

Egy adathalmazból akkor lehet értékelhető eredménnyel becslést végezni, ha a base, amivel dolgozunk az irányba szűrt. Szűretlen, vagy kevéssé szűrt adatokon végzett bármilyen becslés nem bizonyító erejű, és csak nagyon kevés esetben helyes egyáltalán. Plusz további bibi az egészben, hogy 99 óta párszor érdemlegesen változott a szabály szett is, Tuck rule, elkapás, stb, ami még csak tovább növeli a zajt az amúgy is entrópisztikus adathalmazban.

Az hogy van egy halom adatom, és abból trendeket építek az segít bizonyos dolgokat az életben, pl orvostudományban, hogy bizonyos jelenségekre hol keressék a kiváltó okot, vagy fizikában, hogy bizonyos gap-ekre hol keressék a választ, de ettől azt se a fizika, se az orvostudomány (bár sajnos utóbbiban pénz miatt torzul a dolog) nem lineárisan köti össze az adatokat ha korreláció van. Régi poén, hogy a tejfogyasztók táborában nagyobb a szív és érrendszeri betegségek előfordulása. Ami igaz, csak ettől még nincs ebben az irányban ok-okozat összefüggés a kettő között.

Szóval ez továbbra is jópofa, meg lehet reklámot építeni Deshaun Watsonnal, hogy "...you thought tiptoeing will stop me..", de matematikailag ezt továbbra sem látom sehol megerősítettnek. Megint érzékeltetés, és utána én ezt elengedem, mert nem ide tartozik, aki akar privátban majd folytatja velem, de a Higgs Boson bizonyításához kb 10 milliárd atommagbomlásból származó adat "volt szükséges", hogy egyértelműen azonosítsák a Higgs bosont az adatgörbén. És abban a 10 milliárdban mindegyiknek szerepe volt ebben a bizonyításban, mivel mind a 10 milliárdnál ott volt a részecske. Hány 4&4 volt 99 óta? És mennyi volt ebből egyforma? ....

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Megelőztél. 😊 Én csak annyit akartam válaszolni, hogy ritka amikor az analitika számait beteszik közvetítés közben, de ÉPPEN ennél a 4&4-es játéknál be is vágták, hogy a legjobb döntés nekimenni. de te sokkal részletesebben leírtad. Az a játék egyébként valószínűleg nagyon kellett ahhoz is, hogy Rodgersék a végén ne vigyenek TD-t, mert ki kellett kérniük a második idejüket, így csak 1 időkérésük maradt. Ha rúgunk, akkor 2 időkérésük és 20-25mp-el több maradt volna.

(Ja, és elfelejtettem a meccs utáni postban dícsérni az offense-t a "védekezéséért". Mert azért ahhoz, hogy a második félidőben így limitáljuk a Packers offense-t nem csak a védelem kellett nagyon, de legalább annyira kellett az is, hogy nem puntoltunk és 6-10 perces támadásokat vezettünk. Rodgers gyakorlatilag végigülte a második félidő zömét. Ha a támadók nem ölik így az órát, és 1-2 drive-al több jut mindkét félnek, akkor esélyes, hogy Rodgers végigment volna legalább egyszer. És akkor már nem értük volna be őket.)
peterk2005
Épp ideje volt már az O-nak kicsit beszállnia a meccsbe, hogy segítse a D-t 😉 Amúgy nem akarom eljinxelni, de az első 5 meccs utáni katasztrófa teljesítményből Rivers mintha kezdene kilábalni, így nagyon halkan, de talán meg lehet jegyezni, hogy az első 5 meccs volt az előszezon, és most már ritmusba állt : 4-5 --> 10-3.

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
A 4&4, 1:58-nál, amikor 3 a különbség azt kevéssé hiszem, hogy aggresszivitás miatt ment neki Reich. Sokkal több a veszteni való, azzal a stratégiával. Ugye ha berúgod, akkor közte 6, Rogersnek végig kell mennie a pályán az akkor már csúcs sebességen játszó védelmünk ellen - nem az első félidős botladozás. Ha nem sikerül, akkor marad a közte 3, és még jobb mezőny pozíció, mint a sikeres FG utáni KO-TB utáni 25 yard. És nem 1v2 yard volt, hanem 4, ami egy Jerome Bettis, vagy egy Derick Henry nélkül azért nem magától értetődő. Szóval itt továbbra is tartom, hogy nem merik rúgatni Rodrigót - már csak az általad említett dolog is erre utal - a szenvedő Vinat is odaállította 50+-os rúgásokra. Akkor idén miért nem rúgtunk még sikeres FG-t 44 yardon túlról? Vagy miért nem állította oda Rodrigot az 52-53 yardoshoz? Nem hiszem, hogy bármilyen next gen stat-ot nézve az tűnt jobb megoldásnak, hogy menjünk neki a 4&4-nek 😛
coltman
Pedig de 😊Azzal, hogy megcsináltuk a 4.kísérletet, kvázi 1 first downra kerültünk a győzelemtől. 1:55 volt hátra, 1&10 és 2 időkérése maradt a Packersnek.
1&10 a Packers 23asáról. 6 yardos futás, holding Glowinskin --> álló óra
1&20 a Packers 33asáról, incomplete passz Doylenak
2&20 a Packers 33asáról, holding Big Q-n + Greenen --> álló óra
2&30 a Packers 43asáról, 4 yardos futás, Packers időkérés
3&26 a Packers 39eséről, incomplete passz --> álló óra

56 yardos mezőnygól lett volna, 1:30al a vége előtt kb. + utána a kickoff miatt nem a saját 6osáról indult volna a Packers, hanem a 25ösről, egy időkéréssel.

funfact, a matek alapján a punt is a jó döntés volt 😊


Ha 3x térdelünk a Packers 23asáról, akkor rúghattunk volna egy ~45 yardos FG-t a végén, és kb 1:05 körül kapta volna meg a Packers a lasztit, de időkérés nélkül.

De azért látszik, hogy teljesen megöltük magunkat a végén a büntikkel, mert a 4&4 után kb nem osztott-szorzott volna plusz egy mezőnygól, a szerencsén múlt így is, h nem vittek egy 94 yardos TD drive-ot 1.5 perc alatt.
A végén így is le kellett kopognunk, hogy teljesen feleslegesen spikeolt ARod 42 seccel a vége előtt a 15ösünkön. Ott mindenképp egy rendes playt kellett volna hívniuk, belefért volna az idejükbe. Illetve Kenny tackleje Tonyanon, hogy pályán belül vitte le, kb meccsmentő volt (3&3 lett, de pörgött az óra, first down csak akkor lett volna jó nekik ha ki tudnak futni oldalt).

Kíváncsi vagyok mit csinált volna Reich, ha a zászlóáradat helyett lett volna egy 4&2 szitu 1:10el a vége előtt a Packers 20asa körül (a jó döntés az lett vna nyilván ha nekimegyünk).
Borbinho
Nagyon szép színes meg szagos, de amúgy három problémám van.

1. Érdemleges infót nem tartalmaz, szokásos BS mindenféle adatot egymásra hányunk, és eladjuk, hogy mennyire tudományos - mivel matekban nőttem fel, és abból is van papírom, így ezeket inkább csak körberöhögni szoktam, ha nincs mellette az, hogy ezt mi alapján hozták ki. És ebből jön a...

2. Azt a tényt magyarázza el nekem valaki, hogy az a Packers, aki egész második félidőben first down-t alig csinált, azt hogy veszi ez a nagyon übermegagiga nagyon okos bot oda, hogy hirtelen képesek lesznek keresztül menni a pályán no huddleben? És ebből jön a....

3. Nagy sejtéssel tudom mondani, hogy ennek a gyönyörűségnek a motorja az beza a pokernél használt nyerési stratégia modellt használja/azon alapul, ami egy nagyon nagy facepalm problémát hoz a képletbe : a pokerlapok identikusak, a kör kettes ugyanannyit nyom a latban, ha jó napja van, össze van gyűrve, vagy épp kakaófolt van rajta. Emberanyagnál ezt pöttyet bonyolultabb modellezni. Kb 40-50 embernél meg inkább nem is megyek bele a matek részébe, hogy heurisztikailag és különböző SAT meg NP problémák mentén ezt mi megbecsülni, arról nem is dumálva, hogy kb a CERN computing központ kéne ahhoz, hogy ezt ténylegesen ki is tudjuk számolni. És akkor még a playbook mint változó képbe se került...

Szóval szép, jó, van szórakoztató értéke, de maradjunk ennyiben 😊

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
A Polian fénykor rosterében azért a Freeney, Mathis, Bob Sanders, stb. féle defense igencsak jó volt. 2005-ben azt hiszem #1 volt a defense, és #2 az offense. Abban az évben halt meg pár nappal a Steelers meccs előtt Dungy fia. 😕 Ha az a tragédia nincs, lehet, hogy lenne még egy szászló felhúzva a stadionban.
peterk2005
Akkori statok még nincsenek fejben, de nekem az mindig olyan, hogy Mathis/Freeney kettős egy szörnyeteg volt, de a többiekből max Bob Sanders vagy Gary Brackett aki még így emlékben megmaradt, a többi olyan szürke homályban elvész - vsz akkor ez volt Sanders azon kevés szezonjai közül az egyik, amikor egészséges tudott maradni.

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Hát én ezen vagyok szocializálódva, nem kell valakinek zseninek lennie, de lássam, hogy megfeszül. Nekem pl Newton-tól ezért állt fel mindig a szőr a hátamon, mert ő egy showman, első pár évben megélt abból, amit hozott collegeról, utána meg úgy elment mellette az NFL, hogy a middle of the pack-ért is küzdeni kell. És lehet ez más franchisenál elfér, de szerintem a Colts pont azon kevés egyike, ahol az elődök miatt nem lehet más QB hosszú távon, mint aki workaholic.coltman
Tudom. 😊 Az a jó, ha nem valódi "lustaságról" vagy leadership hiányról van szó, hanem ízlésbeli, stílusbeli dologról. Őszintén szólva én se szerettem Rivers stílusát soha. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz valakiből 15+ évig franchise irányító és all time 5. vagy hányadik a passz ranglistán anélkül, hogy workaholic lenne. És a Colts stábból ez is jön vissza, Philip munkamorálját mindenki dícséri.

Én az offseasont kicker szinten konkrétan úgy ignoráltam, ahogy kell. Eyetest. 40+-ról amiket eddig rúgott azokból nem is egy úgy húzott a kapufák irányába, hogy némelyiknél már nem fért volna bele +2-3 yard, ami még mindig 50-en innen van és nem túl. Azt nem tudom, hogy ebben van-e, szoktak-e rúgók javulni lényegesen, de jól mutatta, hogy 4&4-nél is inkább nekimentünk, mint hogy Rodrigo pályára jöjjön, ami egy 52-3 yardos FG kísérlet lett volna, 31-28-as vezetésnél. Szóval tartom, hogy miért kéne hasra esnem valakitől, aki pont az ilyen esetekben nem tud odaállni?coltman
Azért, mert nem hiszem, hogy erről lenne szó. Reich nem ez a típus. Ő megbízik a játékosban akkor is, ha a játékos szenved. Ő még a nyilvánvalóan fejben és fizikailag is szétesett Vinát is beküldte 50+ yardost rúgni. Egyszerűen bízik a játékosaiban, meg se fordul a fejében, hogy ne tegye. Másrészt amikor nekimentünk 4.-nek, soha nem is éreztem úgy, hogy azért tennénk, mert Reich fél a FG-tól. Mindig azért mentünk neki, mert agresszív volt, több pontra mentünk.

Egyébként a többi rúgóval összevetve a rúgásokat, így is a második legtöbb FG-t rúgtuk eddig. Ha bújtatnánk a rúgót, nem lenne ennyi rúgása, az biztos. A rúgások megoszlása is inkább a támadó filozófiánkat és a problémáinkat tükrözi. 40-50 közöttről sokat rúgunk mi is, ez beleillik az NFL átlagosba. Ötven fölött van az átlaghoz képest 2-3 kísérlettel kevesebb, ami ugyanígy van a többi agresszív csapatnál is, ők sem rúgnak, hanem nekimennek 4.-re. Mi is. Ami kilóg a sorból - sajnos - az a sok 30 alatti rúgás. Túl sok támadásunk áll meg a red zone-ban idén. Ezen kell igazából javítani, a rúgónk rendben van. (Az ilyen kijelentéseimre szokott jönni a következő héten 3 kihagyott FG. 😀 Szóval inkább el se olvassátok.)
peterk2005
Az tény, hogy nem lehet valaki véletlen 5. all time. De akkor is érzésre ezt látom, de akkor elengedem 😉

A 4&4, 1:58-nál, amikor 3 a különbség azt kevéssé hiszem, hogy aggresszivitás miatt ment neki Reich. Sokkal több a veszteni való, azzal a stratégiával. Ugye ha berúgod, akkor közte 6, Rogersnek végig kell mennie a pályán az akkor már csúcs sebességen játszó védelmünk ellen - nem az első félidős botladozás. Ha nem sikerül, akkor marad a közte 3, és még jobb mezőny pozíció, mint a sikeres FG utáni KO-TB utáni 25 yard. És nem 1v2 yard volt, hanem 4, ami egy Jerome Bettis, vagy egy Derick Henry nélkül azért nem magától értetődő. Szóval itt továbbra is tartom, hogy nem merik rúgatni Rodrigót - már csak az általad említett dolog is erre utal - a szenvedő Vinat is odaállította 50+-os rúgásokra. Akkor idén miért nem rúgtunk még sikeres FG-t 44 yardon túlról? Vagy miért nem állította oda Rodrigot az 52-53 yardoshoz? Nem hiszem, hogy bármilyen next gen stat-ot nézve az tűnt jobb megoldásnak, hogy menjünk neki a 4&4-nek 😛

Ugye ellenpélda, amit én mai napig védek, amiért BB népszerű Indianapolisban, a 4&2 hívása : ott teljesen indokolt nekifutás volt az, mivel akkor már kétszer mentünk végig a pályán kevesebb mint két perc alatt, mint kés a vajon, ergo ha átrúgták volna, marad 2 perc, és nagy eséllyel harmadszor is keresztül mentünk volna a pályán komolyabb probléma nélkül. Ha bejön a hívás, akkor óra leteker, mi meg csomagolunk. Ott sokkal nagyobb esély volt a hívásnál a nyerésre, mint arra, hogy szarul sül el. Ezért gondolom továbbra is, hogy 4&4-nek nem az agresszívitás miatt mentünk neki, hanem más az ok.

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
3 napja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Szerintem túl sokat látsz bele. Egyrészt Manning (vagy Brady) nem teremnek minden fán, nem véletlenül azok, akik. Simán el tudom képzelni, hogy ha egy átlag irányító csinálná azt amit ők csináltak/csinálnak, akkor a harmadik negyedre mentálisan kipukkanna. Ahhoz is kivételes képességek kellenek, hogy valaki 3-4 órán keresztül konstansan koncentráljon és elemezzen. Nagyon kevesek képesek rá anélkül, hogy közben "ki ne kapcsoljanak" percekre, amíg az ellenfél támad.

Másrészt én biztos vagyok benne, hogy Ballardnak nincs miért rájuk pirítani, mert edzőstül, játékosostul amit tud, mindenki megtesz. Felkészülésben is. Reich nem is fogadna el mást. Rivers is melózik keményen. Az edzők is elmondták, hogy 38 éves korára is minden áldott nap az első aki beér az edzőközpontba és az utolsó aki elmegy. Melózik ő becsülettel, csak a stílusa "különös". Nem mondom, hogy nekem bejön, mert igazából sose jött be, de ez van, ő ilyen. Mint Eli Manning. Ő meg egész karrierjében egy tejfelesszájú lődörgő kamasznak nézett ki a pályán, aki éppen arra tévedve beáll pár percre, de nem is nagyon érdekli az egész. Pedig egész biztos, hogy egy workahokolic volt ő is.
peterk2005
Hát én ezen vagyok szocializálódva, nem kell valakinek zseninek lennie, de lássam, hogy megfeszül. Nekem pl Newton-tól ezért állt fel mindig a szőr a hátamon, mert ő egy showman, első pár évben megélt abból, amit hozott collegeról, utána meg úgy elment mellette az NFL, hogy a middle of the pack-ért is küzdeni kell. És lehet ez más franchisenál elfér, de szerintem a Colts pont azon kevés egyike, ahol az elődök miatt nem lehet más QB hosszú távon, mint aki workaholic.

Úgy beszélsz, az a szurker aki nem követi az offseasont, aztán a nyitó meccs egy hibája alapján mond véleményt. 😊 Rodrigo-t éppen azért választotta Ballard McLaughin helyett, mert bőven 55 yard fölötti a lába. Sőt, van az 60-as is. Azt az 50 yardost egyszerűen nem jól találta el, nézd vissza, hogy hogyan repül a levegőben a labda. Szinte vízszintesen pörög. Rodrigo eddig 2 XP-t rontott, és 26-ból 3 rúgást, ha jól emlékszem abból 2-t is kapufával. Az XP százaléka (93%) is jó, és a FG százaléka (89%) is kifejezetten jó. Főleg, hogy azzal a 26 kísérlettel a második legtöbb FG kísérlet az övé a ligában, az átlagos szám 20 körül van (kevesebb rúgásból kevesebb a hiba is).

Egyébként valami lehetett a levegőben, mert én is pont tegnap meccs előtt gondoltam a srácra, de éppen abból a szempontból, hogy "na, eddig jól dolgozik a srác, lassan jönnie kell egy meccsnek ami rajta megy el", és nagyon reméltem, hogy nem ez lesz az. Háát nem ez lett, de sok nem kellett hozzá. 😊 Ha berúgja azt az 50 yardos, akkor 6 ponttal mentünk volna a végén, és elég lett volna a FG is, elkerülhettük volna az egész holding cirkuszt. (Persze ez csak alaptalan milettvolnaha játék. Ha berúgja, akkor 17 pontunk van, a Packers nem rövid pályáról támad vissza, valószínűleg nem lettünk volna 14 pontos hátrányban félidőben sem, lényegében az egész meccs máshogy alakult volna. Hogy hogyan, azt nem tudjuk, de máshogy.)
peterk2005
Én az offseasont kicker szinten konkrétan úgy ignoráltam, ahogy kell. Eyetest. 40+-ról amiket eddig rúgott azokból nem is egy úgy húzott a kapufák irányába, hogy némelyiknél már nem fért volna bele +2-3 yard, ami még mindig 50-en innen van és nem túl. Azt nem tudom, hogy ebben van-e, szoktak-e rúgók javulni lényegesen, de jól mutatta, hogy 4&4-nél is inkább nekimentünk, mint hogy Rodrigo pályára jöjjön, ami egy 52-3 yardos FG kísérlet lett volna, 31-28-as vezetésnél. Szóval tartom, hogy miért kéne hasra esnem valakitől, aki pont az ilyen esetekben nem tud odaállni?

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Stampedeblue-n volt egy jó podcast Luck válláról egy experttel, érdemes meghallgatni, mert jókat mond. De összefoglalva, akinek esetleg nincs ehhez kedve:

Az hogy Luck átment Európába semmit nem jelent, lehetséges, hogy ott van egy olyan specialista, akiben ő bízik, aki ehhez jobban ért. Nem Amerika az expertek egyetlen lelőhelye, a világon mindenhol vannak specialisták.

Chris Mortensen információja szerint Luck hamarosan visszatér Amerikába.

Keringenek infók, hogy vérplazmás vagy ehhez hasonló kezelésre ment át, de ez nem valószínű, mivel az FDA (Food and Drug Administration - Kormányügynökség) engedélyezett Amerikában is, tehát sok értelme nem lenne emiatt átmenni.

Ami most felmerült opció, hogy biceps-tendon műtét, annak semmi köze ahhoz olyan formában, hogy nagyobb a gáz, és nem segített a labrum műtét, ezért kell ez. Először is opcióként merült fel, tehát ameddig Luck nem kezd el dobálni, addig gyakorlatilag nincs is értelme beszélni arról, hogy kell-e vagy nem.

Maga a biceps-tendon műtét oka az az lehet, hogy a vállban a műtét utáni új struktúra miatt a szalag jelenlegi helyén gyulladást okozhat a folyamatos használattól, ami ugye fájdalommal jár - kb olyasmi lehet, mint a teniszkönyök (saját kiegészítés). Maga a műtét nem bonyolult olyan tekintetben, hogy a biceps-tendont leműtik jelenlegi helyéről, ahol a labrumhoz kapcsolódik, és áthelyezik egy olyan pontra, ahol nem okoz ilyen jellegű gyulladást, fájdalmat. Ő 6-9 hónapot mondott a műtét utáni felgyógyulásra, ami azt jelenti, hogy most januárban meg kellene születnie a döntésnek, hogy szükség van-e erre.

Példának hozta a baseballban a pitcher posztot, ahol jelemzően túlhasználják ezt, és ott szokott ez a jelenség előfordulni, viszont nagyon kevés eset van, ahol ezt ténylegesen megműtötték. És nem nagyon tudott olyanról, akit megműtöttek, és utána még nagy karriert futott be. Példának hozta John Elwayt is, akinek biceps-tendon szakadása volt karrierje vége fele (szerintem csak részleges), és nem került sor műtétre, mégis értékes játékos volt, nem okozott komoly problémát a játékában.

NFL-ben nincs példa arra, hogy valakin ilyen biceps-tendon műtétet csináltak volna, tehát gyakorlatilag nincs pro-vagy kontra info arra, hogy mi lehet a műtét eredménye gyakorlatban. Ugye itt az info hiánya azért aggasztó, mivel a generáció egyik legjobb QB-járól van szó, tehát ha esetleg nem lesz olyan sikeres a műtét, akkor a veszteség elég nagy, szemben mondjuk egy "szimplán jó" játékossal.

Szóba került még a csapat orvosi stábjának szerepe, de igazából szintén nem tudni, hogy milyen mélységben volt ebbe bevonva, ergo ténylegesen részt vettek az egész esetben, vagy csak konzultácóis szinten. Lehetséges, hogy offseasonben egy része a stábnak le lesz cserélve, de ez megint teljesen normális, hogy nem szezon közben teszik ezt meg, hanem megvárják a szezont, meg hogy mi lesz az esettel.

Kommunikációra a kansasi eset lett felhozva példaként, ott elvileg az ilyen kérdéseket közvetlen az orvosi stáb válaszolja meg, nem pedig olyan emberek, akiknek egyértelműen nem ez a szakterületük, lásd Irsay, Pagano. Ezt a szemléletet amúgy nagyon szívesen venném itt is, remélem Ballard áthozza ezt is Kansasből (személyes kiegészítés).

Kb ennyi ami így most eszembe jutott a fél órából, de igazából ami lejött nekem a csávóból az a klasszikus expert filozófia, hogy infó nélkül ne kezdjünk kombinálni meg pánikolni, mert ameddig nincs ilyen vagy olyan info, addig gyakorlatilag csak tippmixelni lehet az egész esettel - kb mint Schrödinger macskája (ez az én kiegészítésem 😛)

Amúgy elég szar volt a vonal, szóval esetleges tévedés jogát azért fenntartom 😉 www.stampedeblue.com/2017/12/18/16789070/colts-cast-diving-into-the-latest-on-andrew-luck-with-will-carroll-of-motus-global

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
több mint 2 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Ha megteszem, hogy kapsz +1-et, akkor megteszed, hogy nem jössz a Hox topicba?
... már úgy értem többé!? 😛
Helmut Zimmer
Ha-ha... 😀
Szerintem ne offoljunk tovább Coltséknál, mert kickban lesz a vége.
akdestroyer
Ok, én teljesítettem az alku rám eső részét! 😀
Helmut Zimmer
Én meg nyomok egy JMD-t és visszatáncolok a dologtól! 😀
akdestroyer
Lenovo just came out with a brand new keyboard layout designed for NFL fans 😀

 scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27857973_1973451112684796_3201143848391113718_n.jpg?oh=4a243cdcd8bc86f0a0d3a45e79d9af05&oe=5B19E05C

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
több mint 4 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
holnap simán nyerünk. - tapasztalatot biztosan
ilyenkor szokott jönni a nagy nihilből a bomba. - azaz minden kihal, még a remény is
24-17 - első és második félidőben benyalt pontok
gore 100 yard felett, összesen 140 sc.yard felett - ebből -2 yard labdával, a maradék labda nélkül.
végén térdelés. - amennyire meg fognak cumiztatni minket, tényleg olyan érzés lesz, mintha térdelnénk. Eléjük.

bold predictions rovatunkat olvasták
Miska84
Komolyan, valaki, adjon már abból az anyagból amit szívtok, mert én is akarok ilyeneket haluzni 😀 Bár ha úgy nézem, igaz amit írtál, csak egy kicsit pontosítani kell 😛

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
1 hónapja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Igen csak Wentz Reich alatt tolt MVP szezont míg meg nem sérült. Szóval 2 1 kõrt vagy 1 kör Nelson/Leot megér 😛 😉
dande
Sima liba 😀
Két első kör : van flexem, Audiból simán levágjuk az első kettőt.
Nelson : admirálist simán kiássuk, de akár fizetünk az ukrán maffiának, és lefürészelik a szobrot (is) a talapzatról a Trafalgare-on 😀
Leo : ez meg a magyar hozzájárulás :

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
7 hónapja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Hát örülök, hogy te megnyugodtál, én még nem. 😊 Rivers a fénykorában is elég rizikóvállalós irányító volt - a karrier INT átlaga valami 3% körül vagy talán afölött is van, ami ilyen elit szintre kerülő irányítónál ritka (Jacobyé pl. valami 1.7%) -, és tavaly ezen az átlagon is rontott. Másrészt nekem két éve, amikor nagyon hasított a Chargers, akkor se tetszett az a támadósor, olyan volt mint a köhögő motorú sportautó amelyik minden három kísérletből kétszer felköhög, aztán egyszer megindul és akkor ugrik egy nagyot. Nekem ez a támadó felfogás nem tetszik, igazán sosem tetszett, ma pedig kifejezetten idejétmúltnak gondolom. Ne tessék félreérteni, nem a checkdown bajnokság mellett és a mély játékok, chunk yardok ellen vagyok. Előbbi sem tetszik, utóbbi pedig fontos, jönniük is kell, de tervezett módon. A filozófia viszont a magas completion százalékú alap playhívás, amit Reich tulajdonképpen csinál, és ő maga "multiple"-nek hív, lényegében azt mondva, hogy ugyanazokból a felállásokból játszunk mindahányszor picit mást, és ez viszi előre az offense-t, a chunk yardok meg időnként ebből alakulnak ki. Rivers támadósora sose volt ilyen, még tavaly se amikor Ekeler élete idényét futotta, meg lett volna hozzá a személyzet (talán a falon kívül).

Szóval én szkeptikus vagyok, hogy 38 évesen mennyire lesz képes mást játszani egy Rivers féle irányító ahhoz képest, amit lényegében egész karrierjében játszott. Manning, Brady, Brees kiemelkedően intelligensek is, ők felfogják és szénné melózzák magukat, ha érzik, hogy váltani kell. Rivers ennyire nem (játék) intelligens szerintem. Tartok tőle, hogy ő hozni akarja magát és kész, nem akar és nem is tud majd változtatni. De ne legyen igazam.

(A QB draftot viszont nagyon támogatnám. Nekem még az is tetszene, ha a 2/1-es pickünkkel felmennénk 1/20 környékére - egy 3. körért fel lehet menni szinte odáig - mondjuk Love-ért.)
peterk2005
Nem mondtam, hogy aggálymentes Rivers, csak hogy így már nem csak egy választásnak tűnik Rivers, hanem látom a mögöttes mechanicset is, ami adja magát. Azt értem, hogy nem Manning meg Brees, de olyan kb 20-30 évente megy ki egy a piacra, és értékelést mindig a körülményekhez képest tartom reálisnak.

Hogy mire lesz képes Rivers az meg majd kiderül, azért akár Jacoby, akár draft, vagy akár TB választásnál szinte biztosan várható, hogy jobb lesz. És mivel Reich-hel dolgozott együtt, így ameddig nem bizonyul másképp addig megbízom Reich ítéletében, hogy intelligens, és képes lesz felvenni a mi rendszerünket. Ezért is mondtam, hogy most 100%, aztán lehet év közben lesz, hogy többször is le akarok szállni a bandwagonról 😀 A fal meg pontosan láttuk mennyit hoz, amikor Luck-hoz 5 meccsig oda se fértek még két éve - míg Rivers gyakorlatilag early Luck-ot játszik, akinek snap utáni első feladata, hogy run, Forest, run.

Btw, akkor most Jacoby jó vagy rossz, hogy ennyire alacsony az INT százaléka? Mert bárkinél ki lehet emelni ilyet, így engem ezek a számok önmagukban sosem érdekeltek, mint ahogy Winston hatalmas teljesítménye sem ejt ámulatba, mert mellette 30 INT is volt. Szóval lehet Jacoby nem adja el a labdát, csak épp yardokat sem hozunk, akkor meg lófilét sem ér a statisztika. Brissett egyszer tudta épphogy felköhögni magát 3000 yard felé (csak hogy klasszikust idézzek 😀), míg Rivers az elmúlt 12 évben egyszer maradt 4000 alatt, amikor annyira jó fallal dolgozott, hogy csak 49-szer sackelték, ami még a Grigson féle támadófalat is felül tudta múlni, ami nem kis munka, lássuk be 😛 És 30+ sackes szezonokkal hozza folyamatosan a 4000+ yardokat.

Amíg nem mutatja meg Rivers, hogy jó fallal is folyamatosan sackelik, ergo a játékstílusából adódnak ezek a számok, addig én inkább gondolom azt, amit Lucknál is tapasztaltunk, hogy ha ótvar fal van elől, akkor az erősen teljesítmény rontó hatású. Ugye Lucknál is a kompetitív hajlamból jöttek a folyamatos INT-ek, mivel látta, hogy a fél csapat egy halom fos, és ha folyamatos biztonságit játszik, akkor ugyan ő megvédi a seggét a számokkal, csak a rohadt életben nem fogunk komoly eredményt elérni, ezért állt bele a Moncrief féle sack passzokba, amik egy része néha félrement, lásd KC elleni első PO meccs első 2.5 negyede. És ugye ezt mutatta meg eddigi utolsó évében, amikor pl senki nem tudott odaérni 5 meccsen keresztül, hogy mennyivel javult a hatékonyság, pontosság, és én hasonló trendet várok Riverstől is.

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
több mint 1 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Suck for Lawrence érzésem támadt...
Chargers LT
Suck for Tagliota lesz az...
Kár, hogy ilyen faszságokat irogatunk 😥😥😥😥
ThundersNFL
Szomorú, hogy a 2012-es QB class két iszonyat nagyra tartott tehetségét néhány hozzá nem értő edző/GM teszi taccsra pár év leforgása alatt :/

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
több mint 2 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Egyelőre Reich tűnik befutónak, de a JMD mizéria miatt amíg nincs minden lepapírozva addig tuti semmi hivatalos nem lesz. Illetve megvolt mindhárom jelölttel az interjú, de második körösről még nincs hír. Mathis papa meg Twitteren írt Dungynak, hogy épp van üresedés egy ismerős helyen 😊
Nem lepne meg ha csak március elejére derülne ki ki lesz a HC. Pár napja jelentek meg pletykák Harboughról, de valszeg kacsa.
Több helyen is olvastam, hogy PM látja el most tanácsokkal Irsayt, és az ő favoritja Reich, valamint Irsay és Ballard nézőpontja nem egyezik, gondolom az az alapja, hogy Irsay csalódott Ballardban a JMD sztori miatt. Persze ezt is cáfolja mindenki, nem is látok benne sok rációt. Mmint az Irsay Ballard ellentétben. Ballard nem olyan típusnak tűnik, aki adna az elveiből, előbb mondana fel.
Borbinho
Ez a szokásos helyzet, mindenki feszült, mert volt egy terv és felborult, erre pedig ráröppen a sajtó és csinál belőle hírt . Kb hasonló, mintha azt mondta volna valaki, hogy Manning meg Saturday utálja egymást mert egyszer elküldték egymást a faszba a meccsen. Pillanatnyi feszkó, elmúlik.

Mondjuk PM persze hogy Reich-et fogja mondani miután vele dolgozott együtt, míg Campbell-lel meg Frazierrel nem.
coltman
Nana Frazier 2005-06-ban Dungy stábjában dolgozott, igaz védőoldalon.
empty taxi
Ezért mondtam, hogy nem dolgozott vele, nem azt, hogy nem ismeri 😉 Trükkös vagyok 😛

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
több mint 2 éve
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Nyilván egy retek húzás volt JMD-től, de azért mindenki tegye a szívére a kezét, hogy ha beadod több helyre a CV-det egyik helyről megkapod az infót, hogy felvesznek x pénzért, elfogadod az állást majd mielőtt elkezdenél ott dolgozni, megkeresnek egy másik helyről x+sok pénzért, akkor hányan lennének azok, akik visszautasítják a több pénzes melót, mert már elköteleződtek egy helyre. Persze vannak ilyen emberek, remélhetőleg egész sokan is, de arról is megvagyok győződve, hogy a többség nem ilyen.ervinator
Itt nem irodai kifutófiú állásról van szó, hanem egy olyanról amiből 32 van a világon. Hidd el, hogy ha mondjuk a BMW CEO-t keres, megegyezik valakivel szóban, aki aztán utána hátat fordít nekik és elmegy a General Motorshoz, annak az embernek az lesz az utolsó top menedzseri állása.

Egyébként az elmúlt húsz - nem néztem, lehet, hogy sokkal több - évben kétszer fordult elő ilyen történet. Az egyik Bill Belichick volt, a másik McDaniels. Egyéb felvetés? 😊
peterk2005
Rosszul látod. Egy halom puhapöcs telíti a ligát NFL szerte, és az elmúlt 20 évben csak két tökös gyerek volt, BB meg JMD 😀 És persze mi erre irigyek vagyunk 😀

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
5 hónapja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Maniac a családjával ebédelt, és az étterem menedzsere lényegében kib*szta az étteremből, hazugságokkal vádolva őt és a társait, miközben pár alkalmazott kiröhögte őket. Maniac rendesen kiakadt, az instán is elmesélte az esetet:

 www.instagram.com/tv/CB3wbLkJ4g_/?utm_source=ig_embed
peterk2005
Akartam linkelni tegnap este, de az altalanos forumhangulat alapjan az lett volna a reakcio, hogy mit hazudik, biztos nem volt rajta maszk, azert kuldtek ki, meg Vander Esch ugy is jobb nala...

Egy kurva akaszto hurkot is tudnak vedeni akik akarjak, hogy az egy full atlagos garazsnyito, Leonardnak meg videoja sincs, h tenyleg kibasztak oket...

sajnos nagyon sok emberben csalodtam a forumon az elmult hetekben. Sokakat nem ert meg megkulonboztetes szarmazasa/borszine alapjan, es valamiért elkepzelhetlennek tartjak, hogy ezek mindennaposak pl az USA-ban. Sztar musorvezetok, dollarmilliomos sportolok alltak ki es mondtak el a velemenyuket,sajat tapasztalatataikat, volt h a konnyeikkel kuzdve. Ebbol mi jon at? Hat rinyal a feka, de amugy is a feka ol fekat, meg ez csak hirveres, meg a feher elet is szamit. Ha feher delafrikaiak irnak ezeket, meg akkor is azt mondanam, h oke, de magadnak koszonheted. Es ami szomoru, hogy akik ezeket a velemenyeket leirjak, nem buta emberek, nem a Viktor miatt mondjak, hanem mert tenyleg igy latjak. Es ez nagyon szomoru.
Borbinho
Persze, csak elég gáz hogy még egy ilyen fórumon is ez megy, pedig azt mondhatom hogy ide alapvetően tényleg értelmes, kvalifikált emberek írogatnak. Az egy dolog hogy a tiltakozások is kezdenek elmenni egy abszurd irányba, és egy csatorna egy Waczak szálló részt (!!) is levett ideiglenesen a műsoráról, viszont ettől még nem kell úgy csinálni mintha a fekák bántalmazása egy műbalhé lenne. Na de ez itt off.
On: hátha valakiről nem gondoltam volna hogy megeshet ilyesmi, az pont Leanard, egy köztiszteletben álló személyiség, még McAffee-t is Sir-nek szólította pedig csak pár évvel idősebb nála 😀. Mondjuk lehet sisak nélkül sokan nem ismerik meg 😛
Baba Yaga
A népeket általában értelmes, kvalifikált emberek szokták egymás ellen felbőszíteni, amióta világ a világ. 😊 Szóval ne legyenek illúzióid.
peterk2005
Ez így nagyon téves, mindenkinél. Akik ezt leírják vagy csak gondolják azok a legsötétebb és/vagy mentálisan roncshalmaz legalja népség. A diploma meg az IQ ne tévesszen meg senkit, Rodney Alcala (serial killer) valami 160+ volt a mérésen, mégse tartja senki embernek. Aki olyan dolog alapján különböztet embert, amit úgymond sorsolt az élet (bőrszín, származás, magasság, testi hiba, stb.) az a legsúlyosabb tanulatlanságban szenved, és ezt se Harvard se MIT diploma nem ellensúlyozza - bár ez lehet épp rossz példa, mert ott pont erősen szűrik az ilyen embereket. Röviden, IQ önmagában semmit nem ér, kell EQ is mellé, hogy tényleg értelmes embernek lehessen valakit hívni.

De részben azért peterknak igaza van, ezt csak lesz*rni lehet, és ez ne akadályozzon senkit abban, hogy véleménye legyen, meg hogy kifejtse 😊 De mondhatom úgy is, hogy ne legyen igaza Bellwether polgármester helyettesnek a Zootopia című animációs filmben : Fear always works. (sajnos egyébként valahogy nagyon passzol az a jelen helyzetre is :/)

De btw tényleg az a "nevetséges" ebben a sztoriban, hogy Leonarddal csinálják ezt, aki a biosztanár kocsijának kerekét cserélte ki, amikor defektet kapott, aki ritka role model mindenféle bőrszíntől függetlenül - fehérek nagy része is csak tanulhat tőle, akár emberség, akár lazaság, akár kitartás, akár másról van szó.

Plusz még : Én egyébként a szokásos nem söpörjük a szőnyeg alá, és hasonló dumák mellett simán meghúznám, hogy akár szezon első meccsének első negyedében padon tartanám az afro-amerikai játékosokat - és szerintem Ballard meg Reich lenne annyira tökös, hogy ezt meg is húzná. És ennek már azt mondom lenne üzenete, nem csak az amúgy nagyon szimpatikus reakció, amit pl Ballard tett pár hete. És ha erre lenne akár csak 5-6 csapat, aki kiállna, hogy ezt meghúzza, szerintem hamar menne bele az összes csapat, és lenne egy elég egyedi üzenet nem csak az NFL felé.

Bevallom amúgy, ez nekem az eddigi "legsokkolóbb" sport élményemről jutott eszembe, amikor a Redskins Sean Taylor halálakor az első playen 10 emberrel állt ki - ez nekem ezerszer többet mondott, mint akár ezer órányi dicsőítés.

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)
7 hónapja
coltman Indianapolis Colts 1 493 — The rivalry is back on.
Az mondjuk pont nem erre vonatkozik, de sebaj.
Stez
Azért ennyire ne gyűlöld Love-ot 😀 Főleg hogy nem hozzánk került, szerintem most már engedd el 😀

Amúgy Buckner ára ott fog kiderülni, mennyire jó/nem jó, amikor meglátjuk, hogy mennyire lesz pressure a front 7-től. Nekem az jött most le, hogy Ballard azért húzta őt be, mert nem csak ő, de a körülötte lévők is hatékonyabbak lesznek, ergo Turay, Houston, Banogu (?), és Kenny Moore-nak is több lehetősége lesz a szélről tényleges pass rusht produkálni, és ennek akar esélyt adni Bucknerrel.

A mennyibe kerül témát meg azért se értem, mert ha mi draftoltuk volna és nálunk vált volna ilyen elitté, akkor nem hiszem, hogy érdemlegesen más ZS-t kapna, szóval ez az én szememben inkább csak egy adminisztratív cucc, hogy trade módján került hozzánk - mondhatni SF volt a béranya 😀 Amúgy minden más szempontból tök ugyanaz.

Amúgy én ettől a classtól sokat várok, legalábbis az elejétől, Taylort több helyen is nagyon komoly tehetségnek tartják, Edge utód, hasonlították már Barkley-hoz is, szóval én még azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy olyan Leonard féle steal lesz belőle, még ha peterk a RB titulusa miatt ezt sosem fogja elfogadni 😛

És a falunk, Nelsonnal az élen kb elit környéke futás blokkolásban, így hogy lesz két back (Mack meg Taylor) elég komoly fegyver lesz a futásunk. Tavaly top 10-ben voltunk, és ha kivesszük a Ravenst, akkor simán mentünk az élmezőnnyel, úgy hogy szezon második felében a passzjáték, mint olyan erősen köhögött. Idén, még egy passzt se kell Riversnek eldobnia, már más lesz a felállás, mert nem fognak 8-9 emberrel feljönni a boxba, ergo még nagyobb terület nyílik majd. Plusz offseason szempontjából is jobb ez a felállás, mert kevés gyakorlás miatt a futójáték hamarabb tud majd működni az újoncoknál, mint a passzjáték.

Szerkesztette: coltman

“Sure, the home-field is an advantage - but so is having a lot of talent.”
Dan Marino

"I do cry. I'm a Cubs and a Bears fan."
Jim (James Belushi)