dancogo

Minnesota Vikings

dancogo
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
7 hónapja
Fórum hozzászólások
36


Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Jól látom, hogy Ham nem lesz ? 🙄 Covid /IR lista...
Cleveland hétvégi játékáról lehet már tudni valamit?
PatrickSKOL
nem fog játszani sajnos, és Dantzler és Irv is questionable. mondjuk előbbinek ez már óriási előrelépés ahhoz képest, hogy hagyta el a pályát pár hete
dancogo
Ki helyettesíti Hamet vajon, azért a Chef az Chef mindig kitálal kitalál valamit, de jó lenne egy tehetséges "faltörő" kos előtte...

Úgy látom, hogy Cleveland is out...?! Ez a nagyobb baj talán.

Dantzler jó volna ha játszana, de fő az egészség! Azt gondolom Gladney és Boyd egész értékelhető duót alkottak eddig. Nyilván kiegészítve egy állat Smith-tel és egy szintén vezér Kendricks-szel...

Irvi fontos láncszem, de azt gondolom Rudit még ne írjuk le. Sajnos mint minden sorozat, így a fumbliszüzesség is megszakadt, ami egyébként parádés így ennyi év után talán...
Szóval nincs neki rosszabb keze, mint volt, Conklin is úgy ahogy használható... Leginkább futásnál persze.
Meglátjuk... 🙄
PatrickSKOL
Cleveland, aki out tutira, Ham játékára még van esély 😊
max. Conklin lesz FB poszton pár snap erejéig, ha Ham nem lesz, de ez esetben kreatívabb futó playhívás lesz szükséges még a gyenge Dallas D ellen is
5 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Jól látom, hogy Ham nem lesz ? 🙄 Covid /IR lista...
Cleveland hétvégi játékáról lehet már tudni valamit?
PatrickSKOL
nem fog játszani sajnos, és Dantzler és Irv is questionable. mondjuk előbbinek ez már óriási előrelépés ahhoz képest, hogy hagyta el a pályát pár hete
7 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Esetleg hosszabb lesz a combine, vagy kicsit eltolják mondjuk májusra a draftot több személyes workoutot lehetővé téve? Van erre terve a ligának?
dancogo
kizárt, pláne hogy a személyes kontaktok redukálása a cél, nem hogy még több legyen
r.baggio
Persze, nyilván teszteléssel, szkafanderben, mindenféle most is életben lévő NFL higiéniás szabály betartása mellett gondoltam. De köszi, ezek szerint nincs ilyen tervben
7 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Érdekes lenne 1-2 ember ábrázata, ha a munkahelyén azért rúgnák ki, mert a helyére érkező emberrel teljesítenék a kvótát 😊

De az élet többi területén sem szeretem az ilyet. Képzeld el gürizel egész fiatal korodban, hogy bekerülj valahova. Az eredményeid jók is, de mivel fel kell venni valakit, (aki amúgy még gyengébb képességű mint te), de valamiért most muszáj PC-skedni ő kapja meg azt amit neked kéne. Nem használ az ügynek...
NB2
Ez előfordul a magyar munkaerő-piacon is, igaz inkább a kétkezi/szalagmunkák kapcsán. Nem tudom pontosan a támogatás hátterét, de sok EU-s projekt is arra épül, hogy támogatják, ha értelmi fogyatékost/GYES-ről visszatérő nőt/cigány származásúakat foglalkoztatsz bizonyos százalékig.
7 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Az igazi erőegyensúly az lenne, ha a kisebbségi edző/GM-ért kapott pickből kizárólag fehér WR-t vagy CB-t lehetne választani.

Problem solved
Willie Parker
Khm, álltunk ki mi full fehér támadó 11-gyel (Woodhead volt a futó), és még CB is volt fehér (az utolsó az elmúlt 15 évben kb, Edelman). Szóval vegyünk csak el egy első kört a Patriotstól!
Wyatt
nekem rémlik egy Carr nevű CB, talán a Ravens-ből, aki ilyen Klay Thompson árnyalatú volt
szerk: meg is van, Chris Carr, de így rákeresve ő is inkább Afro, úgyhogy marad Edelman 😀

Szerkesztette: dancogo
7 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Idén már 3 csapat jut be konferenciánként a PO-ba a 4 csoportgyőztes mellett. Ettől függetlenül nincs sok reális esélyünk bekerülni, de amíg az esély megvan rá, addig bármilyen győzelem előrébb való a mutatott játéknál. A Rams és a Cards sorsolása is sokkal nehezebb, mint a miénk, ráadásul akár egymást is kiejthetik (kétszer játszanak még egymás ellen). Ha még kétszer kikapunk, akkor lehet elkezdeni minden mindegy alapon játszani.
8 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Nagyon érdekes draft lesz így, hogy jelentősen csökken sok prospectről a rendelkezésre álló tape. Kíváncsi vagyok, hogyan próbálják kompenzálni majd ezeket a csapatok. Esetleg hosszabb lesz a combine, vagy kicsit eltolják mondjuk májusra a draftot több személyes workoutot lehetővé téve? Van erre terve a ligának?
Illetve érdekes lesz, hogy végül az átlagosnál több bust lesz-e emiatt, vagy Pats féle ismeretlen playa húzások az első körökben is 😀
9 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Nem gondoltam volna, hogy MNF-en megverjük a mackókat, de a szerencse most velünk volt. Pedig az elbénázott XP után biztos voltam benne, hogy 20-19-re kikapunk, szerencsére Foles túldobta a tök üres Millert, így megúsztuk. Előre a PO-ért??
16 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Hölgyeim és uraim, a hét meccse!

 youtu.be/Y8JSVeVUlis
r.baggio
Számíthat valami büntetésre a Notre Dame a meccs utáni ünneplés miatt? Vagy NCAA-ben nincsenek ilyen szigorú covid protokollok?
dancogo
Csak azért nem, mert megelőző lépésként az ND-nél bejelentették, hogy minden tanulót letesztelnek, és csak az hagyjatja el a kampuszt, aki megkapta eredményét
r.baggio
uhh, az kemény 😀 reméljük oda nem a Magyarországon használt teszt került a maga - állítólag - cirka 30% fals eredményével
17 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Hölgyeim és uraim, a hét meccse!

 youtu.be/Y8JSVeVUlis
r.baggio
Számíthat valami büntetésre a Notre Dame a meccs utáni ünneplés miatt? Vagy NCAA-ben nincsenek ilyen szigorú covid protokollok?

Legkedveltebb fórum hozzászólások

1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings 36
Hatalmas gratula Valternak a 3 hetert! Nagyon jo volt egy GT-n magyart latni, raadasul nagyszeru teljesitmennyel!! Yeees💪
diverdoc
11. lett végül a fiatalok versenyében, óriásit ment. chapeau
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings 36
Az analitika csodás dolog, sok területen nagyon hasznos, de az első moneyballozás óta volt olyan csapat aki analitika miatt jutott WS-be illetve lett bajnok?
Ha egy szemre jól dobó, de egyet rontó dobó helyére behoznak egy gyengébbet az analitika miatt, azzal pont azt az emberi faktort veszik ki, hogy lehet egy rossz dobás után olyan mentalitás, hogy aki lélekben erős az összeszedi magát, és dob 50 strikeot zsinorban dühből 100 mph-val.
Ha el is hiszem, hogy egy 160 meccses alapszakaszban az analitika hosszútávon legyőzhetetlen, a PO-ban 1-1 meccsen felerősödik az emberi tényező.
Sobri Jóska
A baseballt nem tudom (Royals??), de gurulósfociban évek óta a Liverpool használja, elég nagy sikerrel, és pont a minap olvastam hogy Billy Beane lehet bevásárolja magát a Liverpoolba.
Mikey
Az amerikai sportok annyiban mérvadóbbak analitika szempontjából, hogy a csapatok nagyjából ugyanannyiból gazdálkodnak, akár szoros salary cappal, akár anélkül, míg az európai gurulósban teljesen aránytalan, akár többszázszoros különbségek is lehetnek egyazon szériában, bajnoki rendszerben, ligában, így ott az elkölthető pénz jobban befolyásolja a végkimenetelt, mint az analitika.
Sobri Jóska
A világon nincs még egy sport, amit puszta számokkal és statisztikákkal ne lehetne olyan jól szemléltetni, ill. leírni, mint a baseballt. Szó szerint mindent lehet vezetni és nyilván tartani, ami a pályán történik és természetesen ezt meg is teszik. Ha valahol igazán számít az analitika és a számok alapján alátámasztott scouting, az ez a sportág.
Ennek ellenére szerintem maximálisan igazad van abban, hogy szart sem ér az egész, ha az ütősorból néhány játékosnak rossz napja van és fejben nincs a pályán. És ez a PO-ban igazán így van. Ezért nagyon fontos időben reagálni, ha a manager észrevesz valamit a játékosain, amiről nekünk fogalmunk sincs, legfeljebb ismerjük a statisztikáit, és nem értjük, miért ültették le. A másik kulcs szempont dobóknál, hogy most a legjobbakat nem biztos, hogy tudod akár egy hétig (de 4-5 meccsig biztos) pihentetni, mint alapszakaszban. Be kell osztani az erőket.
28 napja
dancogo Minnesota Vikings 36


:/
Borbinho
Ugyanúgy, mint a "miért nincsen több fekete/latinx jogász, orvos stb", ez is egy öngerjesztő folyamat. Ritkábban jutnak ezek az emberek megfelelő oktatáshoz kisebb korukban, nem tanulnak meg tanulni, ha pátoszos akarok lenni.
Csak azért senki nem fog egy fekete HC-t alkalmazni, hogy megmutassa, hogy mennyire PC, vagy haladó. És ez nem rasszizmus, pont akkor lenne az, ha valakit a bőrszíne juttatna pozícióba.
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings 36
Modjuk tegyük hozzá, lehet ekézni a két futót, de azért a DCk se teszik ki az ablakba a munkájukat. Egyik támadó alakulatnak sem rövid pályát kellett megtennie. Arról nem is beszélve, hogy a támadó játékosban akarva akaratlanul benne van, pontot akarok szerezni, és nehéz ennek ellenállni.
dande
most azt mondod, hogy nem ez minden idők egyik legviccesebb nfl-es képe (már persze annak, aki érti a kontextust)? 😊


r.baggio
ez óriási volt. és a végén a 48 yardos game-winning XP is 😀
27 napja
dancogo Minnesota Vikings 36
Off:
Fehér CB:
Fizikai különbségek vannak a fehér, fekete, ázsiai emberek között. Vagy miért csak fekete futók nyernek a sprintversenyeken? A feketék végtagjai arányaikban átlagosan hosszabbak, a törzsük rövidebb, mint a fehéreknek, arányaikban magasabban van a tömegsúlypontjuk (kisebb súlyt kell a lábaknak cipelni. Ezek pont a CB poszton előnyösek, de az elkapó posztot is meg lehet nézni, milyen a feketék és a fehérek közötti megoszlás (és pont így jelent a fehéreknek előnyt az úszásnál ez a különbség).

 www.witpress.com/Secure/ejournals/papers/D&NE050301f.pdf

Az edzőkkel kapcsolatban:
A jelenlegi HC-k és koordinátorok jelentős része korábbi játékos volt, legalább gimis szinten. A színes és fehér játékosok arányát bármilyen szinten (HS, college, NFL) gondolom nem kell bemutatni.
Nem egyetemi tanárok meg orvosok döntenek úgy, hogy edzői pályafutásra váltanak, hanem volt játékosok (meg olyanok akiknek a játékra nem volt lehetőségük, de a sporttal szerettek volna foglalkozni, és már gimi/egyetem alatt elkezdtek gyakornokoskodni) . Mégis az arány teljesen mást mutat (de még a foglalkoztatottsági arányokat se éri el, amiket írtatok példaként 1-2 szektorra).
Nem az oktatáson múlik, hogy ki kap esélyt, olyan belterjes a liga, mint itthon az MB1 (volt). Spanokat vettek fel, sokadjára is megbukott embereket.

115en kaptak második esélyt vezetőedzőként, amíg ugyan ennyi időszak alatt 18an kaptak bármilyen lehetőséget nem fehérként. Ilyen szintű különbség nincs semmilyen szakmában sem és a népesség eloszlásában sem.

De ahogy a QB-knál, úgy talán eljön a változás az edzőknél is.
Borbinho
hanem volt játékosok (meg olyanok akiknek a játékra nem volt lehetőségük, de a sporttal szerettek volna foglalkozni, és már gimi/egyetem alatt elkezdtek gyakornokoskodni) - itt mondtad ki a lényeget. A legtöbb fehér edző már college-ban is legfeljebb padozott, nemhogy az NFL-ben játszott volna. Ld. McVay kontra Leftwich. Előbb indították edzői karrierjüket, több a tapasztalat, a siker, nagyobb az edzői és a pedagógiai háttér.

Az átlag fehér jobb módú családból jött, taníttatták, sok feketének viszont a sport az egyetlen út, amivel kitörhet. Még a college sportösztöndíjak is arra biztatnak, hogy nem baj fiam, ha nem tanulsz jól, majd mi finanszírozzuk a sportkarriered, csak abban legyél jó. Ezek a srácok vért izzadnak azért a pár NFL roster helyért, a legtöbben minden energiájukat ebbe fektetik. Ez nem egy jó megoldás, hanem pont a systematic racism melegágya. Lehet, hogy a jó szándék vezérli, de nem old meg semmit. A fekete srácok nem butábbak a fehér társaiknál, csak egyszerűen más a háttér, és akkora hátrányból indulnak, amit nagyon nehéz leküzdeni. Még egyszer, ez az átlag, és az, amit mi innen Magyarországról látunk.

Amúgy meg Crennel és Hue is kapott második esélyt, ebből látszik, hogy abszolút belterjes a liga, ebben igazad van. Személy szerint én is támogatok minden észszerű BLM mozgalmat, de nem azért nincsenek fekete HC-k, mert így döntöttek a WASP tulajok. Az NBA-ben még nagyobb a fekete playák aránya, évtizedek óta így van, az edzőknél viszont továbbra is abszolút fehér túlsúly van. Ennek sokkal mélyebb okai vannak szerintem. Viszont egyre több fekete OC, DC van már most, mint akár 10 éve (Bowles, Bieniemy, Lefty mind joggal pályázik majd a közeljövőben HC posztra). Reméljük egyenlő esélyekkel mehetnek majd interjúra a fehér társaikkal.
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings 36
Első MLB szezon amit követek. Lassan ideje kedvenc csapatot választani. A Rays most a legesélyesebb.
garrett27
És ami kimondottan tetszik benne az NFL-hez képest, hogy az NFL-ben csapatonként 2-3-4 játékos "kap arcot", az irányító, egy elkapó, futó, passzsiettető, addig az MLB-ben minden ütő, dobó, elkapó látszódik hosszú percekig, és így szinte meccsenként van jópár játékos, akivel lehet szimpatizálni, akinek lehet szorítani, hogy sikerrel járjon, és nem feltétlenül gondolkodik úgy csapatban az ember, mint más sportokban.
Nem olyan a baseball, mint egy klasszikus csapatsport, inkább olyan, mint egy lovagi torna, vagy régen voltak országok közti válogatott bokszmeccsek, ahol ugyan két nemzet csap össze, de megannyi egyéni küzdelem formájában.
Nekem ez nagyon bejön a baseballban, és így minden meccsen lehet valaki(k)nek szurkolni, míg NFL-ben, amikor még mindent néztem, egy Bengals-Ravens vagy egy Chargers-Raiders meccs teljesen hidegen hagyott, míg most minden MLB PO párosításban tudtam valamelyik csapatnak szorítani. Így szórakoztatóbb a meccsnézés.
Sobri Jóska
Nekem is így van, hiába nézem 10+ éve, nem tudok igazán elköteleződni egyik csapat mellett sem. Ha muszáj lenne választani, akkor a Brewers lenne a kedvenc csapatom (így többezer kilométer távlatból nem zavar a Wisconsin-Minnesota ellentét 😀), de rengeteg másik szimpatikus csapat és playa is van
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings 36
Meg minek lopjon bázist az egyesen álló futó tele bázisoknál? A kettes, hármas már pontszerző pozícióban állnak, nem fog alájuk vágni ilyen hülyeséggel.
robiroboter
Kilencedik inning alja, egál állás, tele az összes bázis, van 2 out, jó a dobó, és jön egy béna ütő, akire már dobtak 1-2 strikeot.
Ha a hármas belopja magát, akkor azonnal vége a meccsnek, ha nem sikerül, akkor a kettes ugyanúgy ott lehet a hármas bázison, vagyis technikailag nem vesztettek semmit, tök mindegy 1 vagy 4 ponttal nyernek végül, míg ha csak állnak, akkor lehet simán kidobják az ütőt, és jön a 10. inning.
Sobri Jóska
sikertelen steal is outnak számít