2017 NFL Mock Draft 1.0

Írta: empty taxi — 2016. október 27., 10:49

Sosem lehet elég korán kezdeni.

2017 NFL Mock Draft 1.0

Előre jeleznénk, hogy a 2017-es draftig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán/Ohion/Mississippin, viszont szeretnénk Titeket képbe hozni azzal, hogy jelenleg kik számítanak az egyes posztokon a legjobb játékosoknak. A neveknél szereplő egy csillag azt jelzi, hogy az illető junior, a két csillag pedig azt, hogy az illető (redshirted) sophomore, tehát az ezen játékos részvétele a jövő évi drafton nem biztos.

1. Cleveland Browns (0-7): DeShone Kizer, QB (Notre Dame)**
Carson Wentz kihagyása nagy hibának tűnik, valahogy meg kellene próbálni ennek orvoslását. Az idei QB classból jelenleg szerintem Kizer az, aki leginkább érzi a zsebet.

2. San Francisco 49ers (1-6): Deshaun Watson, QB (Clemson)*
Ha Kaepernick opcióját nem aktiválják, akkor elképzelhető, hogy 0 db olyan irányító lesz a Frisco rosterén, aki 2016-ban is a Ninerst erősítette. Watson mobilitását Chip Kelly ki tudná használni.

3. Chicago Bears (1-6): Cam Robinson, OT (Alabama)*
Magasan legjobb tackle-je a classnak, ha Charles Leno meg Bobby Massie bohóckodik a fal két szélén, akkor inkább közülük cserélek le valakit és nem Cutlert.

4.Carolina Panthers (1-5): Myles Garrett, DE (Texas A&M)*
Öröm és bódottá a Panthersnél, a class legtehetségesebb játékosa az ölükbe hull, ráadásul hiányposztra érkezik.

5. New York Jets (2-5): Derek Barnett, DE/OLB (Tennessee)*
Annyi irányítót hoztak mostanában, hogy nem hiszek a QB húzásban, TOP5-öt érő posztok esetében nagy bajok vannak azért a passzsiettetéssel is. Futás ellen a profik között lehetnek gondjai Barnettnek, de még Cam Robinson ellen sem vallott szégyent pass rushban, ahogy a linkelt videóban is látszik.

6. Jacksonville Jaguars (2-4): Jamal Adams, S (LSU)*
A keret jóval tehetségesebb ennél a drafthelynél, a védelemben Cyprien a leggyengébb láncszem, logikusnak tűnik az ő lecserélése. Adams hihetetlen jól olvassa a játékot, elképesztően agresszív, vakmerő stílusban játszik, ennek ellenére mindig tökéletesen helyezkedik.

7. New Orleans Saints (2-4): Charles Harris, DE (Missouri)*
A pass rush ismeretlen fogalom a Saintsnél, Harris akkor is tud segíteni a csapatnak, ha sémaváltás lesz.

8. Tennessee Titans from Los Angeles Rams (3-4): Teez Tabor, CB (Florida)*
A Jared Goffért történt csere keretében került ez a pick a Titanshez. Összességében erőn felül teljesít a titánok védelme 2016-ban, de azért a secondary így is nagyon gyengének látszik. Sokat elárul Taborról, hogy a meccsfelvételeken jobb játékosnak tűnik, mint Vernon Hargreaves.

9. Cincinnati Bengals (3-4): Leonard Fournette, RB (LSU)*
A Bengalsnak szokása BPA-zni, most is ezt teszik, Jeremy Hill után újra egy ex-LSU futóval próbálkoznak.

10. Tennessee Titans (3-4): Mike Williams, WR (Clemson)*
Mariotának nincs igazán első számú elkapója, ezen a problémán próbálnak Williams-szel segíteni. Horrorisztikus sérüléséből (a 2015-ös szezonnyitón egy jumpball touchdown után nekiesett a kapunak és emiatt keletkezett egy kisebb törés a nyakában) úgy tűnik vissza tudott térni, így egyedül a route futásán kell csiszolni, egyébként komplett csomagnak tűnik.

11. Miami Dolphins (3-4): O.J. Howard, TE (Alabama)
A változatosság kedvéért Jordan Cameronnak megint agyrázkódása van, immár sokadszor. A 6-6 magas Howard játékát sokan Jimmy Grahamével állítják párhuzamba.

12. Indianapolis Colts (3-4): Reuben Foster, ILB (Alabama)
A linebacker-sor és a secondary is gyenge, talán Foster a legjobb játékos ha ezen egységek prospectjeit vizsgáljuk.

13. Baltimore Ravens (3-4): Jabrill Peppers, S (Michigan)**
Lardarius Webb alkalmatlan safetynek, Peppers elképesztően sokoldalú, Eric Weddle-lel párban szenzációs dolgokra lehetnek képesek.

14. San Diego Chargers (3-4): Mike McGlinchey, OT (Notre Dame)*
King Dunlap jól játszik, amikor pályán van, csak ez ritkán fordul elő. McGlinchey a 6-7-es magasságával tökéletesen illik a Bolts mauler támadófalába. Releváns ötlet a WR-húzás is, csak nem tetszik a class.

15. Tampa Bay Buccaneers (3-3): Jonathan Allen, DT (Alabama)
Mike Smith védelmének a kulcsa volt Jacksonville-ben, hogy két domináns defensive tackle rombolt belül, ez a McCoy - Allen páros hasonlóra lehet képes.

16. Arizona Cardinals (3-3-1): Mitch Trubisky, QB (North Carolina)*
Carson Palmernek gyanúsan lefőtt a kávé. Trubiskyt egyre többen kapják fel mint potenciális franchise QB-jelöltet, rendre jó döntéseket hoz és a pontosságával sincs probléma.

17. New York Giants (4-3): Zach Cunningham, LB (Vanderbilt)*
Sose húz a Giants korán linebackert, de Cunningham van akkora tehetség, hogy érdemes legyen kivételt tenni. Elég ritka, hogy egy ekkora linebackernek ilyen jó mozgáskoordinációja legyen.

18. Washington Redskins (4-3): Malik McDowell, DL (Michigan State)*
A Skins védőfala nem igazán az atletikusságáról híres, McDowell ezen képes változtatni.

19. Detroit Lions (4-3): Marlon Humphrey, CB (Alabama)**
Darius Slay a csapat egyetlen valamirevaló cornerbackje. Humphrey eléggé hasonlít Eli Apple-re: magas cornerback, ugyanúgy egy tehetségekben gazdag védelemben játszott és mindkét esetben redshirted sophomore-ról beszélünk.

20. Buffalo Bills (4-3): Malik Hooker, S (Ohio State)**
Rex Ryan nem arról híres, hogy a támadósort erősítené az 1. körben, így az eléggé szürkének tűnő safety-sorba húz. Hookerben a hatótávolsága és a keménysége miatt mindig benne van a nagy játék. Egyesek már addig mennek az esetében, hogy Eric Berry óta ő a legjobb safety prospect.

21. Houston Texans (4-3): Evan Engram, TE (Ole Miss)
Mindent el fognak követni azért, hogy javítsanak Osweiler komfortérzetén, ezen nagyot dobna egy Engram-szerű játékos. Nem egy prototípus TE-alkat, de nagyon sokféleképpen lehet használni és sokkal keményebb blokkoló, mint amilyennek gondolnánk.

22. Pittsburgh Steelers (4-3): Tim Williams, OLB (Alabama)
A szeptemberi letartóztatása után nem biztos, hogy illik a Steelersbe és csupán szituációs játékos a Bamában. Ugyanakkor irgalmatlan veszélyes az ellenfél irányítójára és szép statisztikákat produkál a limitált snapszámja ellenére is.

23. Atlanta Falcons (4-3): Dawuane Smoot, DE (Illinois)
Vic Beasley talán mégsem bust, de egy fecske/sólyom nem csinál nyarat. Az a pletyka járja, hogy Smoot még atletikusabb játékos, mint egy másik korábbi Illinois-alumnus, Whitney Mercilus.

24. Green Bay Packers (4-2): Dalvin Cook, RB (Florida State)*
Bebizonyosodott nemrég, hogy 2 futóval az 53-as rosteren nem túl jó ötlet belevágni az alapszakaszba. Persze lehet vitázni azzal, hogy pusztán ezért érdemes-e az 1. körben futót húzni, de a villámléptű Cook tökéletes párja lehetne a dömper Lacynek.

25. Kansas City Chiefs (4-2): Jarrad Davis, ILB (Florida)
Derrick Johnson már nem mai gyerek, időszerű a pótlása, ráadásul amíg játszik, addig mellette is bőven kaphat játékidőt Davis. Megvan tömege ahhoz, hogy bírja a darálót és megvan a sebessége ahhoz, hogy bejátssza a pálya teljes területét, emellett Johnsonhoz hasonlóan veszélyesen blitzel, továbbá zónázásban sem tűnik elveszettnek.

26. Cleveland Browns from Philadelphia Eagles (4-2): Desmond King, CB (Iowa)
A Wentz-féle csere keretében jutott hozzá ehhez a pickhez a Cleveland. Nem igazán lehet tudni, hogy most számolnak ők Hadennel hosszú távon vagy nem. Mindenesetre ha számolnak is, akkor is Joe Haden kvázi az egyszemélyes hadsereg szerepében díszeleg a barnák másodvédelmében. A combine mérések után lehet, hogy kitalálják, hogy csak a slotba lesz jó King, de Jason Verrettre is ezt mondták anno. Mindenesetre 2016-ban nem sokan mernek felé dobni.

27. Oakland Raiders (5-2): Raekwon McMillan, ILB (Ohio State)*
A legnagyobb hiányposzt a középső linebacker Oaklandben. Kevés keményebb játékos van nála a támadási ponton.

28. Seattle Seahawks (4-1-1): Roderick Johnson, OT (Florida State)*
Lehet, hogy ésszerű volna visszatérnie végzős évébe Tallahassee-be, a fizikális ereje elmarad az optimálistól, de egy 6-7 magas, 312 fontos emberhez képest valamilyen olyan szinten atletikus, hogy arra nehéz jelzőt találni. Az ilyen alapanyagot pedig nagyon szeretik Seattle-ben.

29. Denver Broncos (5-2): Ryan Ramczyk, OT (Wisconsin)*
Ramczyk esetében sem lenne hülyeség visszatérnie végzős évére, elvégre ez az első éve FBS-szinten. Korábban a UW-Stevens Point nevű D-III-as egyetemet erősítette, annak ellenére, hogy középiskoláról kikerülve a Paul Chryst vezette Pittsburghtől is volt ösztöndíj ajánlata. Ahogy Chryst mester áttette a székhelyét Madisonba, meggyőzte Ramczyket a transzferről, elvégre így nem kerül túl messze a családjától. Többen megjegyezték róla, hogy a tavalyi edzéseken is látszott, hogy ő csapat legjobb tackle-je, csak a transzferszabályok miatt nem játszhatott. Ugyanakkor fürgesége és technikája miatt már a 2017-es drafton magasan mehet el, kifejezetten illene Gary Kubiak sémájába.

30. Philadelphia Eagles from Minnesota Vikings (5-1): Christian McCaffrey, RB (Stanford)*
A Bradford-csere következtében került ez a pick a Philadelphiához. McCaffreyről azt hiszem elég annyit mondani, hogy 2015-ben 615 yarddal teljesítette túl a legendás Barry Sanders all-purpose yard rekordját. Agilis, könnyed mozgású, ám mégis erőteljes futó, akit akár slot elkapónak is be lehetne állítani. A sport egyébként a génjeiben van: apja Ed McCaffrey Pro Bowler elkapó, John Elway egyik kedvenc célpontja volt, 2-szeres Super Bowl győztes, nagyapja David Sime a 100 méteres síkfutás egykori világcsúcs tartója, az 1960-as olimpia ezüstérmese.

31. Dallas Cowboys (5-1): Cordrea Tankersley, CB (Clemson)
Nincs shutdown cornere a Cowboysnak. College-ban Tankersley már megszerezte ezt a szerepet, miután 2015-ben inkább rá dobáltak, mint Mackensie Alexanderre, de ő állta a sarat. Atletikussága és labdaérzéke is átlag feletti, de igazán fejben kiemelkedő játékos.

32. New England Patriots (6-1): Carl Lawson, DE (Auburn)*
Beigazolódott a gyanúm miszerint Chander Jones elengedése hiba volt, Lawsonnal mondjuk hatékonyan lehetne kiköszörülni ezt a csorbát. Robbanékonysága és hajlékonysága miatt nagyon nehéz őt tartani.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
Eddig is nagyon bejöttek nekünk a ND-ről érkező játékosok, kéne még pár belőlük xD

több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Ez mar most jobb mint akarmelyik kaki "elismert" oldal draftja, idiota pickekkel.
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Am sixo, mi a baj Te'o-val?
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Ja es meg valami, ez a Kizer gyerek nem tudom miert 1/1.
A videoban a Stanford ellen (akik nem egy olyan hu de acelos vedelem) igen szarul jatszik.
több mint 7 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
Azon kívül ,hogy szar semmi xD

több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Azért a Stanford védelme szvsz nem rossz, szinte minden fontos mutatóban az FBS első harmadában vannak.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Azert kaptak a ket washingtontol osszesen 90~pontot
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
A Huskies legkevesebb szerzett pontja eddig 35 ebben a szezonban, akkor maradtak egyedül 41 pont alatt, a Stanford 44-e ennek fényében azért nem vészes. A Cougars is fele meccsén legalább berámolta azt a 42 pontot amiről beszélünk.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
En nem mondtam hogy nem jo a vedelmuk, de annyira nem jok hogy egy 1/1 varomanyos impotens legyen ellenuk.
Az mar megint mas teszta hogy amennyi under/over throw-t csinalt Kizer az azert nem NFL szint.
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Van igazság abban amit írsz, ugyanakkor ha jobban megnézed a felvételt, többször is volt olyan h ő tökéletes helyre dobta csak dropoltak ill. bravúrt csinált a védő.
Plusz csak egy redshirted sophomore-ról beszélünk azaz még bőven fejlődőképes. Szokták volt mondani a nagyokosok, hogy a pontosság maga javítható, ha jó a dobásmechanika, az meg sztem megvan Kizernél.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 15 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Ertem en , csak pont egy visszafejlodest latok rajta a szezon elejehez kepest.
Az NC state ellen peldaul
Pass: 26/9 54yard 0TD 1INT
Run: 15 run 15 yard

Stanford ellen jol futott ezt nem vitatom.
De hogy 1 yardos atlaga legyen egy dual threat QB- nak az azert eleg gyenge.
Ja es ehhez hozzateszem hogy a ND O fala nem gyenge.

Ugyanez Lamar Jacksonnal az NC state ellen.

Pass: 34/20 355yard 3TD 0INT
Run: 17run 76 yard 4,5- os atlag

Nem hiszem hogy a Cleveland panikolva kihuzna akarmilyen iranyitot ha Wentzet is elengedtek.
Inkabb varnak egy evet es megszerzik a biztosabbat.

Szerintem 😀
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
Nézd, Winston úgy lett 1/1 h sz@rabb szezonja volt, mint az azt megelőző 😊

Gondolhatnak arra valóban h majd jövőre, de 2 ellenérv kapásból eszembe jut:
1. Ha jól sikerül a köv draft, akkor jobb lesz keret, rosszabb lesz a '18-as drafthely.
2. Lehet h Wentz nem draftolását követően kicsit átértékeli a stáb az első éves scouting munkáját és így ink beruháznak korán egy QB-ra.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
ano92 Philadelphia Eagles LSU Tigers 23 — Robert Griffin III && Tom Savage && DeShone Kizer fan
Csak feka futó játszik. Feher nem!

több mint 7 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 2 — #neverpunt
Több helyen olvasom, de csodálkoznék ha Adams lenne a legkorábban draftolt LSU-s

több mint 7 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Shutdown corner általában 1-2 van a ligában, Mo Claiborne a lejáró szerződésével ahhoz hasonlót produkál idén. Pontosabban produkált amíg Sean Lee le nem mészárolta, megyek is utánanézni mi a helyzet vele...

Amúgy jó a corner pick, mellette még LB-t tudok elképzelni, de a támadók fizetésének túlsúlya miatt szinte biztos, hogy védő érkezik idén az első körben.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 7 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 23 — Csodabogár
vigyen csak a Browns QB-t 😀 nekünk jó lesz Garrett 😀 imádkozzunk feleim...

több mint 7 éve
Rolni Las Vegas Raiders 10 — Raiders fan
A poszt stimmel, de nem vagyok meggyőződve arról, h McMIllan megfelelő választás. Nem tudom, h kellően atletikus-e a poszthoz az NFL-ben. A belinkelt videó se győzőtt meg a coverage képességeiről, illetve a kellő fürgeségéről, sebességéről. Nekem Ő inkább tradícionális 3-4ILB-nek tűnik és nem hiszem, h nickel, dime csomagokban is tud hatékonyan pályán maradni. De pár videónál és némi olvasgatásnál tovább még nem jutottam...
Szted tudna Ő every down LB lenni a következő szinten?

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 45 — tracker ember
McMillan nyilván nem egy villám, cserében elképesztően jó agya van a focihoz. Nyilván m2m-re nem a legalkalmasabb, de zónázásban simán jó lehet.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...