A liberálisok a foci vesztére törnek?

Írta: Szabler — 2012. augusztus 7., 16:07

A konzervatív Amerika "hangja", Rush Limbaugh minapi rádióműsorában - George Will írására reflektálva - a futball lejáratásával vádolta meg liberális értelmiséget.

A liberálisok a foci vesztére törnek?

Rush Limbaugh, az Amerikában milliók által hallgatott rádiós augusztus 6-i műsorában sötét jövőt jósolt a futballnak, és a jelenlegi krízist a liberális elit, a fősodratú média és a pénsóvár ügyvédek ármánykodásának tulajdonította. (Fordítás a teljes adás csupán néhány jellemző részéről készült, ez és maga a műfaj magyarázza a szöveg egyenetlenségeit és csapongó stílusát.)

Már ahogy a focit közvetítik az is örökre megváltozott. Ezentúl mindent a Saints bounty-programjának tükrében fognak szemlélni. A riporterek ilyeneket mondanak majd: „Szerinted ez egy olyan ütközés volt, amiért a commissionernek büntetést kellene kiszabnia? Ez egy olyan ütközés volt, ami bounty-ra utal?”…Várják csak ki, amikor az első irányítót vagy bármelyik másik poszton játszó focistát le kell majd hozni a pályáról, és az egészet olyan szellemben fogják kommentálni mintha bandaháború tört volna ki, mintha valaki köztörvényes bűnt követett volna el. Közben pedig hogy lehetséges, hogy mi meg csak ülünk itt, nézzük és élvezzük ezt?

Aztán várják csak ki, amikor már faji kérdést is csinálnak a dologból. Várják csak ki, amikor majd azzal hozakodnak elő, hogy a játékosok 75% fekete, tehát a focival járó sérülések 75 %-át is feketék szenvedik el. Közben pedig kit is szórakoztat ez az egész, kik a csapatok tulajdonosai? [Limbaugh nem mondja ki, csak sugallja, hogy a fehérekről van szó.]... Emberek, ez előbb be fog következni, mint azt magam is gondoltam volna, s akkor maguk is el fogják végre ismerni: „Rush tényleg igazat mondott, ő ezt előre látta.” Ugyanez történt akkor is, amikor a SUV-kről ment a vita. „Azt hittük, hogy Rushnak elment az esze, amikor farkast kiáltott, és lám mégis neki lett igaza. Ő pontosan tudta, hogy miről beszél.” Ez azért van így, mert én jól ismerem a liberálisokat…

És mit fognak csinálni, ha már egyszer kijelentették, hogy a futball javíthatatlan? Mindenekelőtt mindent el fognak követni annak érdekében, hogy maguk ne nézzék tovább ezt a barbár vérfürdőt. Azokhoz az ókori rómaiakhoz hasonlítják magukat, akik azért mentek ki a Colosseumba, hogy az oroszlánok elé vetett keresztények lemészárlásának örvendezzenek.

A szemükben maguk nem mások, mint az ókori vérszomjas népség. „Hogy merészelnek nézni egy ilyen sportot? Hogy merészelnek még fizetni is érte? Olyan ez, mint az autóverseny. Oda is nyilván csak azért járnak ki, maguk semmirekellők!, hogy baleseteket lássanak."

Nem mondom, hogy a focit be fogják tiltani. Nem ez fog történni. Ami történni fog az lesz - nem tudom, hogy mennyi idő múlva - hogy a sport szép lassan veszíteni fog rajongótáborából. Az érdeklődés minden szinten csökkeni fog. Az egész folyamat máris elkezdődött. Hiszen kijelentették, hogy a futball javíthatatlan. Van benne valami kiküszöbölhetetlenül rossz. Ugyan irdatlan sok pénz van a fociban, de véssék az eszükbe emberek, az egyetemi campusokat uraló liberális baloldal gyűlöli ezt a sportot...

Szóval nem lesz tilalom. Az nem működne. Mindenki tudja, hogy nem működne. A szurkolók túlságosan szeretik ezt a játékot. Tehát azok az emberek, akik meg akarnak szabadulni a focitól… Ami ugye ostobaság, hiszen a sport aranytojást tojó tyúk megannyi ember számára, de hát a liberálisokról van szó… Nézzék csak meg milyen népszerű volt valaha a boksz, vagy a dohányzás.

Aztán jöttek az ügyvédek és a kártérítési perek. Ezek most is szerepet játszanak. Na és persze a liberálisok is… Ezek minden erejükkel azon lesznek, hogy bűntudatuk legyen a focitól, hogy kiábrándítsák magukat a sportból.


Hozzászólások

több mint 9 éve
agent T Washington Football Team 28 — 'Skins (& Sens) fan
Értem én az érvelést, de... A dohányzás ugye nem sport, meg nem is kár érte, tényleg rossz dolog, tudom tapasztalatból..
A profi box meg köszöni szépen, jól van, nem? Én nem vagyok nagy fan, de ha véletlenül beleszaladok egy közvetítésbe, mindig azt látom, h USA országos csatornák mutatják a teltházas meccseket Las Vegasból meg mittomén honnan.
Egyébként meg a Super Bowl a legnézettebb tévéesemény. Nem hiszem, hogy egy olyan országban, ahol csak a pénz számít, az NFL-t bármi baj érhetné.
A rohadt liberálisokról amúgy pontos a jellemzés. 😊

Braves on the warpath!!!

Leszarom, hogy elment Daniella Heatley, akkor is hajrá Ottawa Senators 😊