Szabler

Szabler
Utoljára láttuk
több mint 10 éve
Regisztrált
több mint 16 éve
Fórum hozzászólások
1 360
Report all obscene mail to your Potsmaster!Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
😀


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
A hírhez méltó komment:
"I also don't think he should have been using the term "girlfriend" if he never met her.

You don't really know a girl until you have to rip her used tampons out of your dogs mouth."Dzsokijuing
És még egy.

"There’s a journalistic cliché: If your mother says she loves you, check it out.

For sports hagiographers, it’s more like: If he makes a lot of tackles, don’t you dare check anything."

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Nice try, Sauron...


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier

nem tudom, volt-e róla szó, de ez tetszik.
írt is egy egész jót róla:  deadspin.com/5960968/an-nfl-punter-to-the-hall-of-fame-selection-committee-ray-guy-was-great-at-his-job-youre-notSzobi22
Kapott is érte 5250 dolláros büntetést az NFL-től. "Standard for a first time uniform violation."

Ez egyébként jól rímel korábbi közéleti állásfoglalására. Vote Gay and Guy!

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Egy puska, amelynek egyik részét 3D-printerrel "állították elő" - egyelőre - 6 lövést bírt ki.

 www.wired.com/dangerroom/2012/12/weaponeers/?cid=4790254

A group of 3-D printing gunsmiths have taken another step toward making a gun you can download off the internet. This weekend, the desktop weaponeers took a partially printed rifle out to test how long its plastic parts survived spewing bullets. The result? Six rounds until it snapped apart.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Kellemes ünnepeket a Lovecraft-rajongóknak!

"This tentacle-filled Cthulhu Christmas tree will make your holiday eldritch."


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Argument over The Walking Dead spurs man to shoot his girlfriend in the back

 www.avclub.com/articles/argument-over-the-walking-dead-spurs-man-to-shoot,89544/

"An argument about the midseason finale of The Walking Dead led 26-year-old Jared Gurman of Long Island to shoot his girlfriend, 27-year-old Jessica Gelderman, after the two engaged in a heated squabble over the plausibility of a zombie apocalypse."

Ha ilyenek miatt is képes valaki lelőni a párját, nincs mit csodálkozni a Belcher-ügyön. De itt is felmerül a kérdés: elfajulhatott volna ennyire a dolog, ha nincs lőfegyver?

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Ha én az NFL-ben játszanék, én is vennék magamnak fegyvert. Ha Sean Taylorhoz betörtek, akárki máshoz is be tudnak. Tudják, hogy gazdag vagy, nem nehéz kideríteni ki hol lakik, bármelyik éjszaka jöhet egy-két látogató aztán ha azoknál van pisztoly akkor sokra megyek a dobócsillagommal.Höri
Én ezen azért kissé megütköztem.

"Police recovered several legally owned guns from Belcher’s home." (Ezek ugye még azon felül, amivel fejbe lőtte magát.)

Mennyi lehetett az a "several"? 5? 10?
Egy helyen tárolta őket? Vagy minden szobában volt egy szükség esetére?

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Szerintem meg igen. Ha hirtelen felindulásból történt, akkor egy konyhakést is felkapott volna. Max ő nem lesz öngyilkos.apeszos
 thinkprogress.org/alyssa/2012/12/03/1270841/bob-costas-jovan-belcher-gun-control/

"A domestic dispute in any home may leave a woman bloody and bruised, but in a home without a gun, it’s far less likely to leave her murdered. The presence of a firearm in the home increases the risk of homicide for women by five times, according to one study, and two-thirds of women killed with guns each year die in domestic disputes. When a domestic dispute involves a firearm, it is 12 times more likely to end in homicide. If Jovan Belcher didn’t have a gun, perhaps his mother, who watched her son shoot the mother of his three-month-old daughter, could have helped calmed the fight. If Jovan Belcher didn’t have a gun, perhaps the coaches and executives who watched him put the final bullet through his own head, or the police officers who arrived seconds too late, could have saved his life."

A hivatkozott tanulmányokra mutató linkek a cikkben. Nyilván azt is ki lehetne keresni, hogy a konyhakés mennyivel kisebb vagy esetleg nagyobb kockázati tényező, mint egy lőfegyver.

De nem akarok offolni, mert ez nem specifikusan NFL-probléma, a mostani eset csak alkalmat szolgáltatott arra, hogy megint beszédtéma legyen. Mármint a gun control. Ámbár, ha az aurorai és egyéb lövöldözések nem bírják jobb belátásra az amcsikat, Belcher-esete még kevésbé fogja.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Javaslom, hogy a témának legyen egy külön topikja, hogy ne itt a csevegőben kelljen kerülgetni, mint amikor az agyrázkódással kapcsolatos cikkek a virágkorukat élték.DoM
Azok most is - tőlem függetlenül is - virágkorukat élik, de már nincs energiám és kedvem "propagálni" a témát.

A sportolók fegyvertartásának kérdésére meg fölösleges külön topikot létrehozni. Engem sem érdekel különösebben a téma, más meg eleve berzenkedik mindentől, ami kicsit is rossz színt vet a focira. Pláne a playoff és a bowl season előtt!

Ne aggódj, bekussoltam.

Report all obscene mail to your Potsmaster!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Egy kis gyűjtés az NFL-lel és annak történetével kapcsolatos "városi legendákból", tévhitekből, illetve elsőre hihetetlennek hangzó sztorikból. Ha érdekes, folytatom még. (Amennyiben ki akarja valaki tenni az oldalra, részemről mehet. Az egyetemi focis legendákkal egyelőre nem foglalkoztam, hátha JJ-t érdekli és ő akar írni róla. A gyűjtés forrásai a snopes.com című legendavadász oldal, illetve Brian Cronin oldala, a Legends Revealed.)

Állítás: Bronko Nagurskit a Minnesota-i Egyetem egyik edzője akkor fedezte fel, amikor észrevette, hogy a nagy erejű fiatalember az út melletti szántóföldeken lovak nélkül, pusztán saját erejéből szánt.

HAMIS

Nagurski valóban szokatlanul erős atléta volt, és erejének nagyságáról számtalan színes történet kering, de ezek legtöbbje – így a fenti is – nyilvánvalóan túlzó vagy hamis. Ha a fenti állítást kiegészítjük azzal az adalékkal, hogy az útbaigazítást is kérő edzőnek, Clarence Spears-nek, Nagurski állítólag a nehéz ekevasat felemelve mutatta meg az utat, láthatjuk, hogy egy korokat és kultúrákat átívelő vándormotívummal van dolgunk. (Ld. a Laczkfi nádornak petrencés rúddal utat mutató Toldi Miklós története.)

Állítás: Vince Lombardi mondta először, hogy: „Winning’s not everything, it’s the only thing.”

HAMIS

Kétség sem fér hozzá, hogy Lombardi használta ezt a mondást, először 1959-ben, amikor a Green Packers főedzője lett, de eredetileg nem tőle származik. A szállóige valójában Henry „Red” Saunders-nek az UCLA egykori mesterének agyából pattant ki. A Sports Illustrated egyik 1955-es számában Saunders szájából még idézte is a manapság inkább Lombardinak tulajdonított szavakat.

Állítás: Vince Lombardi öt perccel azt követően, hogy megtudta: egyik játékosa ügynököt fogadott a csapattal folytatott tárgyalásaihoz, elcserélte az illetőt.

HAMIS

A viszonylag széles körben ismert tévhit főszereplője Jim Ringo, a később Hall of Fame-be választott center. Ringo 1963-ban már túl volt karrierje zenitjén, de fizetésemelést szeretett volna elérni. A történet szerint a center személyesen Lombardival tárgyalt, ám amikor utóbbi megtudta, hogy Ringo ügynököt fogadott érdekei képviseletére, éktelen haragjában minden teketória nélkül eltrade-elte játékosát a Philadelphia Eagles-nek. A történet több ponton valótlan. A játékosokkal, így Ringoval is, a szerződésüket illető kérdésekben Pat Peppler, a személyzeti ügyekért felelős igazgató tárgyalt, bár a döntéseket végső soron természetesen Lombardi hozta. Lombardi ezen felül nem percek, hanem hetek alatt döntött Ringo elcseréléséről, és eközben inkább azt mérlegelte, hogy a koros center akkor lehet-e nagyobb hasznára a Packers-nek, ha marad, vagy akkor, ha egy előnyös cserével még jó időben túladnak rajta. A legendás edző szűk körben el is ismerte ezt, ám az újságírók előtt már a legendás változatot terjesztette. Részint emiatt, részint pedig azért, mert az azóta eltelt években a játékosügynökök szerepe még inkább megnőtt, a tévhit szinte semmit sem veszített népszerűségéből.

Állítás: A New Orleans Saints onnan kapta a nevét, hogy a csapatot Mindenszentek Napján alapították.

HAMIS

Az igaz, hogy a hivatalos bejelentés, hogy a városnak NFL-csapata lesz 1966. november 1-én, azaz Mindenszentek Napján történt meg, de a név már évekkel korábban megszületett a csapatért lankadatlanul lobbizó üzletember, Dave Dixon fejében. A Saints név konkrét ihletője "When the Saints Go Marching In" c. gospel himnusz volt. A nagy vallásos közösséggel rendelkező New Orleans életében ugyanakkor a Mindenszentek Napja nyilvánvalóan jelentős ünnepnek számít, így az említett bejelentés időzítése egyáltalán nem volt véletlen.

Állítás: Egy csapatától kirúgott játékos fegyvert rántott a csapat általános menedzserére.

IGAZ

Az igazsághoz tartozik, hogy Charles Lockhartot 1968-ban nem egyszerűen kirúgták a Houston Oilers-től, ennél kicsit többről volt szó. Lockhart ugyanis megsérült az Oilers edzőtábora alatt és a vállát meg kellett operálni. A csapat általános menedzsere, Dan Klosterman ezután nem csak kirúgta a játékost, de még a – Lockhart szerint neki jogosan járó - fizetését sem volt hajlandó kifizetni. A kifizetés körüli vita valóban odáig fajult, hogy Lockhart fegyvert fogott Klostermanra. Noha a játékos később azt mondta, hogy esze ágában sem volt használni a pisztolyt, végül egy scout avatkozott közbe és fegyverezte le. Az általános menedzser maga nem emelt vádat az eset miatt, Lockhart viszont tiltott fegyverhasználatért így is három hónap börtönt kapott.

Állítás: Joe Theismann megváltoztatta neve kiejtését, hogy az így jobban rímeljen a Heismanre, az egyetemi foci legrangosabb és legismertebb trófeájára, illetve annak névadójára.

IGAZ

Joe Theismann, a Notre Dame irányítója már 1970-es senior idénye előtt a rangos elismerés komoly várományosának számított, és addig „Theez-man”-ként ejtett nevét valóban azért változtatta „Thighz-man”-re mert így példának okáért egy „Theismann for the Heisman!” rigmus sokkal jobban csengett. A dolog érdekessége, hogy amikor szándékát családjával megosztotta, akkor nagyanyja állítólag felvilágosította őt arról, hogy családnevének helyes ejtése voltaképpen a „Tice-man” lenne, ami már valóban csak hajszállal különbözik a „Thighz-man”-től. A trófeát végül nem Theismann, hanem egy másik irányító, a stanfordi Jim Plunkett kapta meg.

Állítás: Az egykori legendás minnesotai „People Eater”, Jim Marshall egyszer úgy menekült meg a fagyhaláltól, hogy papírbankókat égetett el.

IGAZ

A hajdani Vikings-klasszist, aki legtöbben csak a „rossz irányban tett futása” miatt ismernek, 1971-ben valóban nem mindennapi körülmények között élt túl egy hómobilos túrát. A montanai és wyomingi vadonban kiruccanó 16 fős csoportra, melynek Marshall is tagja volt, kemény hóvihar csapott le és a túrázókat elszakította egymástól. Az egyik csoportban egy bankigazgató halálra is fagyott, míg Jim Marshall négy társával, köztük egy csapattársával Paul Dicksonnal, úgy élte túl a jeges éjszakát, hogy egy öngyújtóval és Marshall pénztárcájának tartalmával (a játékos szerencsére mindig sok készpénzt hordott magával) sikerült nagyobb tüzet rakniuk.

Állítás: A vezetőbíró csak azt követően adta meg az „Immaculate Reception”-ről elhíresült meccsen Franco Harris sorsdöntő touchdownját, hogy kiderült, a kevés rendőr nem tudná őt és játékvezetőtársait megóvni a hazai közönség esetleges haragjától.

HAMIS

A legenda szerint a kritikus pillanatokban Fred Swearingen vezetőbíró aziránt tudakozódott, hogy hány szolgálatban lévő rendőr van a Pittsburgh Steelers és az Oakland Raiders emlékezetes összecsapásának helyet adó Three Rivers Stadiumban, és amikor megtudta, hogy csupán hat, rájött, hogy, ha kedves az élete nem ítélhet a hazaiak ellen. „Ha csak hat, akkor ez azt jelenti, hogy hat pont a Steelers-nek!”, mondta állítólag Swearingen és magasba emelt karjaival touchdownt jelzett. Vicces a történet, de – noha soha nem zárható ki a fenyegető hazai publikumnak a játékvezetők pszichéjére gyakorolt hatása – teljesen légből kapott. A sztori Al LoCasalé-hez, a vereséget nehezen megemésztő Fosztogatók akkori ügyvezetőjéhez köthető, aki először egy szezonzáró banketten mesélte el.

Állítás: Amikor az utolsó, a szezon során addig veretlen csapat is begyűjti első vereségét, a Miami Dolphins 1972-ben veretlen szezont produkáló csapatának életben lévő tagjai pezsgőt bontva ünnepelnek.

HAMIS

A makacs legenda annak ellenére tartja magát, hogy többen, többször cáfolták már. A legvalószínűbb, hogy ilyesfajta ünneplés talán csak egyszer történt és az is legfeljebb három játékost érintett: az egykori Dolphin, Jim Riley szerint Garo Yepremian, Nick Buonoconti és Dick Anderson pezsgőztek egy ízben közösen. Egy dolog, hogy az 1972-es bajnokcsapat tagjai lelkük mélyén minden bizonnyal valóban szorítanak azért, hogy ne nagyon ismételhessék meg mások egyedülálló fegyvertényüket, de hogy ilyen szervezett körülmények között ünnepelnének, az teljes képtelenség.

Állítás: Egy focimeccsen szurkoló halálát okozta egy repülő fűnyíró.

IGAZ

A fatális baleset egy 1979. december 9-én egy Jets-Patriots meccs szünetében történt. A két félidő között rádióirányítású repülőmodellek bemutatójára került sor, és az extravagáns modellek egyike küllemében teljesen egy fűnyíróra hasonlított - azaz inkább volt szó egy fűnyíróra hasonlító modellrepülőről, mint egy ténylegesen repülő fűnyíróról. A modell gazdája azonban elveszítette az irányítását a jármű felett, és a „fűnyíró” végül a nézők közé csapódott. Ketten szenvedtek súlyos fejsérüléseket az eset következtében, egyikük pedig négy nap múlva sajnos bele is halt ezekbe.

Állítás: Az egyik legismertebb „Mr. Jelentéktelen” olyannyira jelentéktelennek tűnt csapata számára, hogy amikor kezdő irányító lett, olyan mezben lépett pályára, amelyen el volt írva a neve.

IGAZ

A Mr. Jelentéktelen (Mr. Irrelevant) a mindenkori draft utolsó pickjével választott játékos. A hagyomány, hogy az illetőt külön címmel és trófeával díjazzák, 1976-ra nyúlik vissza és Paul Salata munkálkodásának köszönhető. Ezek a Jelentéktelenek általában nem sokra viszik az NFL-ben és jól jön nekik a díjjal járó „15 perc hírnév”, ám akadnak olyan kivételek, mint Bill Kenney, aki kezdő irányító lett a Kansas City Chiefs színeiben, sőt 1983-ban a Pro Bowlra is beválasztották. Kenney igazából az 1978-as draft utolsó előtti pickjével kelt el, de mivel az utolsó választott még az edzőtáborok előtt karrierjének véget vető sérülést szenvedett, hamar az irányítóra szállt a Mr. Jelentéktelen-titulus. Kenney 1980-ban szintén sérülés, a kezdő QB lerobbanása miatt lépett az első vonalba, és lett a Chiefs első számú irányítója, de ekkor neve még valóban pontatlanul, mint „Kenny” szerepelt meze hátoldalán.

Állítás: Ronnie Lott leamputáltatta az egyik ujját, csak hogy játszhasson az 1985-ös idény rájátszásában.

HAMIS

Lott az alapszakasz utolsó meccsén szenvedett ujjsérülést. Konkrétan az egyik kezén a kisujjában tört el a csont. Az orvosok azt mondták a védőnek, hogy ujja csak úgy gyógyulhat meg teljesen, ha kihagyja a playoff-ot, amire Lott persze nem volt hajlandó. A 49ers későbbi Hall of Famere így fájdalmas kisujja dacára pályára lépett a Giants elleni, egyébként vesztes, rájátszás mérkőzésen, de így a szezon végeztével szükségessé vált az ujj hegyének amputációja.

Állítás: A Gatorade-zuhany a New York Giants játékosainak leleménye.

HAMIS

A szokás népszerűsítése, szélesebb körben való elterjesztése valóban az 1986-ban Super Bowlt nyert New York Giants játékosaihoz köthető. A Hall of Famer linebacker, Harry Carson, mint elkövető és Bill Parcells főedző, mint elszenvedő a Gatorade-zuhany arcaivá váltak, de az első ilyen ünneplés pár évvel korábbra datálható. 1984. november 25-én a Chicago Bears 39-3 arányban verte meg a rivális Minnesota Vikings-et és a győzelemmel kiharcolt csoportgyőzelmet a Medvék többek között úgy ünnepelték meg, hogy a csapat két ásza, Dan Hampton és Mike Singletary a jeges vizes hordó tartalmával nyakon zúdította Mike Ditka vezetőedzőt. Nem tudni biztosan, hogy a Giants-esek valóban tudtak-e Singletary-ék korábbi húzásáról és valóban abból merítettek-e, de az bizonyos, hogy nem az elsők voltak.

Állítás: Kurt Warner visszautasította, hogy a Sports Illustrated azon számának címlapjára kerüljön, amely a magazin borítóján való szerepléssel kapcsolatos „átokkal” foglalkozott.

IGAZ

Az emlegetett átok még a Madden-átoknál is régebbi, az 1950-es évekre nyúlik vissza, de a lényege ugyanaz. A babonában hívők szerint az SI címlapjára kerülő sportoló jó formája az „átok” hatására megtörik, játéka csapnivalóvá – jobb esetben középszerűvé – válik. A magazin 2002. január 21-i számában Alexander Wolff nagyszabású cikkben tett kísérletet a babona cáfolatára, és a szám címlapjára Kurt Warnert szánták egy fekete macska társaságában. Warner szereplése azért lett volna logikus, mert 13-as mezszáma ellenére már Super Bowlt is nyert, ráadásul éppen második MVP-szezonját futotta. Az irányítón végül mégis úrrá lehetett a babona és lemondta a címlapfotózást. Érdekes adalék, hogy Warner így sem kerülhette el „sorsát”, mert pár héttel később csapatával, a St. Louis Rams-szel vereséget szenvedett a Super Bowlban a sokkal esélytelenebbnek tartott New England Patriots-tól.

Állítás: A Monster kábelgyártó cég beperelte a Chicago Bears-t a csapat beceneveként is használt, Monsters of the Midway miatt.

HAMIS

A Monster céget onnan ismerheti a fociszerető közönség, hogy 2004 és 2008 között a 49ers stadionjának névadója volt. (Az arénát akkor Monster Parknak hívták.) Noha az állítás lényegében hamis, van némi igazságtartalma. 2005-ban ugyanis a Bears le akarta védetni a Monsters of the Midway nevet, hogy azt majd a szurkolók körében értékesítendő pólókra nyomtathassa. A Monster perre nem ment emiatt, csupán 60 napos türelmi időt kért a Bears folyamodványa ügyében illetékes Védjegy Hivataltól, hogy eldönthesse, az NFL-csapat szándéka sérti-e a cég érdekeit. Végül úgy döntöttek, hogy nem sérti, így a Monsters of the Midway védjegyet a Bears bejegyezhette.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
tomi-tomi,

A hátralévő ínséges napokra nem volna kedved beugrani Sobri helyett? 😊 (Még 10 nap! Atyaég!)

A Tebow-fanságtól és a "kiégett Brady"-toposz hajtogatásától eltekintve szerintem minden képességed megvan ahhoz, hogy szinte feltűnésmentesen pótold a kispadozó betyárt.

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Nice try, Sauron...


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
A folytatás...

1975 Regular Season - Pittsburgh Steelers

Week 1 at Chargers http://www.youtube.com/watch?v=W45JHQvm_ic
Week 2 vs Bills http://www.youtube.com/watch?v=1a5PZXNK27Q
Week 3 at Browns http://www.youtube.com/watch?v=3vQyz9p9R-U
Week 4 vs Broncos http://www.youtube.com/watch?v=024EXFWXrFk
Week 5 vs Bears http://www.youtube.com/watch?v=JBYw7ECMDto
Week 6 at Packers http://www.youtube.com/watch?v=tU29c9iKZJ8
Week 7 at Bengals: 30-24-es győzelem
Week 8 vs Oilers http://www.youtube.com/watch?v=Z1Bu1Fa8ZFY
Week 9 vs Chiefs http://www.youtube.com/watch?v=2fg7LUr2M68
Week 10 at Oilers: 32-9-es győzelem (MNF)
Week 11 at Jets http://www.youtube.com/watch?v=YP-23CUfj8g
Week 12 vs Browns http://www.youtube.com/watch?v=ZQgE9FIuWOs
Week 13 vs Bengals http://www.youtube.com/watch?v=BNdFuW2rUyY
Week 14 at Rams http://www.youtube.com/watch?v=ZMHgvx7Lwx4

+

Egy rövid szezon-összefoglaló: http://www.youtube.com/watch?v=NBc8B6SrNmo
A Colts elleni PO-meccs összefoglalója: http://www.youtube.com/watch?v=CEuod6bLi3k

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Összehoztam egy kis múltidézőt a hétvégi Packers-Falcons meccs kapcsán. Ezúttal egyben!

1970. szeptember 27., Falcons@Packers

Miután első néhány randevújukat simán nyerte a Packers, a két gárda 1970-ben vívta első szoros összecsapását. A Sajtfejűek hajdani többszörös bajnok dinasztiájából már csupán Ray Nitschke, Willie Wood és Bart Starr maradt hírmondónak, ráadásul a harmadik negyed derekán utóbbi is kiszállni kényszerült bordasérülés miatt. A remek irányító kiválása dacára a szünetre 20-3-as előnyt kimunkáló hazaiak végső sikere látszólag nem forgott veszélyben, de a negyedik negyedben az egykori Vikings-os QB, s ekként a Packers-t jól ismerő, Bob Berry két touchdown-passzával 24-20-ra fordítottak a Sólymok. A Starr helyére álló Don Horn, a csapat 1967-es első körös pickje, nyolc passzkísérletéből csupán egyet (!) tudott célba juttatni, volt még két pickje is, de azt az egy, saját kapuja árnyékából megeresztett bombát Carroll Dale az Atlanta 44-esénél megszelídítette, és végül 89 yardos, a házigazdáknak 27-24 arányú győzelmet hozó TD-re száguldott vele.1971. november 22., Packers@Falcons

Az Atlanta Falcons története során először hazai pályán, ráadásul hétfő esti rangadón győzte le a Green Bay-t. Bár támadásban és védekezésben szinte végig dominálták ellenfelüket, néhány számukra szerencsétlen momentum, főként speciális játékhelyzetekben, szorossá tette a küzdelmet. Jóllehet a hazaiak három kitűnő támadósorozattal rajtoltak, és több mint kétszer annyi yardot gyűjtöttek, mint ellenfelük, két negyed után 12-14-re még Dan Devine tanítványai vezettek. A Falcons mindkét touchdownja után kimaradt az extra pont, az egyiket blokkolták, a másiknál a rossz snap hiúsította meg a próbálkozást, de ennél is nagyobb csapást jelentett, hogy a Sajtfejűek egy mezőnygól-kísérletet is megakadályoztak, ráadásul a Packers-es Doug Hart touchdownra hordta vissza a disznóbőrt. A fordulást követően a több hetes kihagyás után visszatérő Bob Berry TD-passzával és Art Malone hat pontot érő futásával újra magához ragadta a vezetést Norm Van Brocklin csapata, ám egy Malone fumble után megint szorossá vált a csata. Ray Nitschke labdaszerzését, és az azzal járó remek mezőnypozíciót a Green Bay John Brockington 24 yardos touchdown-futásával használta ki, ám többre már nem futotta erejükből. Egy pazar Falcons-punt saját végzónájához szegezte a vendégek támadóit és a Packers első játékánál az atlantai defensive end, John Zook safety-t érően sackelte Scott Huntert. A Green Bay irányítója több zsákot kapott a Falcons front fourjától, mint korábban egész évben, és Zook két pontos megmozdulása bebiztosította a Sólymok első diadalát a Sajtfejűek felett.1981. szeptember 13., Falcons@Packers

A Falcons első Packers-szel szembeni idegenbeli győzelme 1981-ig váratott magára. A Sajtfejűeket ekkor már évek óta Bart Starr edzette, igaz az egykori irányító egyetlenegyszer sem tudta csapatát a rájátszásba vezetni. Az atlantaiak ellenben az előző évben először nyerték meg csoportjukat és három éven belül másodszor játszhattak a playoffban. A Sólymok esélyessége dacára a vendéglátók ezúttal 17-0-ás fórral fordulhattak az utolsó negyedre, bár tekintélyesnek látszó előnyük hamar elpárolgott. Leeman Bennett tanítványai előbb egy mezőnygóllal faragtak hátrányukból, majd Reggie Smith szenzációs punt returnjét követően a Pro Bowler fullback, William Andrews futott touchdownt. 17-10! A folytatásban az összesen négy picket szóró atlantai játékmester, Steve Bartkowski is feljavult és Alfred Jenkins-nek kézbesített 30 yardos TD-passzal egalizált, 17-17, végül pedig a Sólymok védői harcolták ki a sikert. Az utolsó negyed derekán a vendégek veterán linebackere, Fulton Kuykendall csípte el a Packers-es Lynn Dickey passzát és 20 yardos visszahordással vezetéshez juttatta csapatát, majd az utolsóelőtti minutumban egy elkapást követően a Green Bay futója, Terdell Middleton fumblizott, a szabad labdát pedig az atlantai Joel Williams újabb TD-re vitte vissza. A védelem pontszerzéseivel a Falcons utólag simának tűnő 31-17-es sikerrel távozhatott az északi végekről.1983. november 27., Packers@Falcons

A párosítás legpontgazdagabb összecsapása egyszersmind a legizgalmasabbnak is bizonyult a két együttes viadalainak történetében. A Packers csupán pár héttel korábban nyerte meg 48-47-re minden idők legtöbb pontot hozó hétfő esti rangadóját a címvédő Washington Redskins ellen, egy héttel előtte pedig a hosszabbításban kapott ki 23-20-ra Detroit Lions-tól úgy, hogy a félidőben még 20-3-ra vezettek. Pontokban ezúttal sem volt hiány, a Sajtfejűek megint tetemes előnyt packáztak el, ráadásul a küzdelem újfent hosszabbításba torkollott. A vendégek Lynn Dickey futott touchdownjával és két hatpontos passzával a második negyedben már 21-0-ra is elhúztak, de jött William Andrews két TD-futása, valamint a sérült Steve Bartkowski-t váltó Mike Moroski 50 yardos touchdownt érő átadása Stacey Bailey-nek az első félidő utolsó másodperceiben és máris hárompontosra zsugorodott a Green Bay vezetése. A Falcons először a negyedik játékrész elején Andrews harmadik touchdownjával szerezte meg a vezetést 34-31-re, majd Jan Stenerud egyenlítő mezőnygólja és a two-minute warning után Kenny Johnson 26 yardos pick six-e látszólag meghozta számukra a diadalt. Bart Starr fiai azonban nem adták fel, Lynn Dickey labdaeladását követően egyenlítő touchdown-drive-ot vezetett, amelynek végén három másodperccel a vége előtt Gerry Ellis futva vette be az ellenfél célterületét. 41-41! Jöhetett a ráadás, amelynek második percében Kenny Johnson újra lecsapott Dickey egyik könnyelmű átadására és zsákmányát ez alkalommal is TD-re hordta vissza, amellyel 47-41-re győzött az Atlanta Falcons. Johnson az NFL történetének 12. olyan játékosa lett, aki egy meccsen kétszer ért el touchdownt interception return jóvoltából.1989. október 1., Falcons@Packers

1989 a Cardiac Pack éve volt, azé a Green Bay-i csapaté, amely sorban vívta az utolsó pillanatokig kiélezett meccseit, és ezeknek zömét meg is nyerte. Utóbbiak közé sorolható a Falcons-szal játszott derbi is. Három negyedet követően 21-6-re vezettek a vendég Sólymok, amikor a hajrára a Majik Man, Don Majkowski irányító vezetésével végre elkapták a fonalat és Fortuna kezét a Sajtfejűek. A záró fertály első perceiben a Packers-es elkapó, Sterling Sharpe csapattársa, Jeff Query fumble-ját megkaparintva szerzett szerencsés touchdownt 5 yardról, 9 és fél perccel a vége előtt pedig Majkowski 37 yardos TD-passzával egyetlen pontra zárkózott fel a Cardiac Pack. 21-20! A Green Bay pontszerzésére kevés híján a vendégek momentumát megtörő 98 yardos kickoff returnnel válaszolt az Atlanta Falcons első körben draftolt újonca, Deion Sanders, de a megmozdulást egy holding büntetés törölte. A Sólymok a hátralévő percekben már nem tudtak több pontot tenni a táblára, ellenben a hazai támadók egy csaknem 7 percet felemésztő támadósorozat végén Chris Jacke 22 yardos találatával magukhoz ragadták a vezetést, amit végül Dave Brown interceptionjével biztosítottak be, s így 23-21-re nyertek.1991. december 1., Packers@Falcons

A Sólymok szűk tíz év elmúltával újra a playoff felé szárnyaltak, de a rájátszástól szőtt álmaikat kis híján megtorpedózta a gyengécske, csupán 3 győzelemmel szerénykedő Green Bay Packers. A Sajtfejűek a félidőben 21-7-re, a harmadik negyedben pedig még 28-14-re is vezettek, a sérüléssel bajlódó Majkowski helyén kezdő Mike Tomczak három TD-passzt osztott ki, de a végjátékban a házigazdák szinte egy szempillantás alatt egyenlítettek. Az influenzától szenvedő atlantai irányító Chris Miller csak a nagyszünet után tudta vállalni a játékot, ám második hat pontot érő átadásával felére faragta csapata hátrányát. A soron következő kickoffnál a Packers visszahordóját, Charles Wilsont elválasztották a labdától, a fumble-t pedig Joe Fishback 16 yardról a Green Bay végzónájába cipelte vissza, amivel 28-28-ra egyenlítettek Jerry Glanville playoffra hajtó tanítványai. A Packers Chris Jacke mezőnygóljával még visszavette a fórt, ám egy újabb special team hiba végül megpecsételte sorsukat. A vendégek puntere, Paul McJulien sorsdöntő helyzetben képtelen volt megszelídíteni a játékszert, s így azzal futni kényszerült, de nem tudta elérni a first downt jelentő vonalat. Az Atlanta ennélfogva elsőrangú mezőnypozícióból indíthatta fordító akcióját, és Miller harmadik passzával meg is találta André Risont a célterületen belül. A Sólymok 35-31-es sikerükkel nagy lépést tettek a rájátszás felé, miközben a Packers-nél már a jövőre gondoltak, és még napokkal a meccs előtt Ron Wolfot nevezték ki általános menedzsernek. A Green Bay eljövendő sikereinek másik záloga, Brett Favre ekkor még az Atlanta cserepadjáról, a gárda harmadik számú irányítójaként, kísérte figyelemmel a találkozó történéseit.2002. szeptember 8., Falcons@Packers

A Green Bay Packers az előző évben egyetlen hazai vereségét a Falcons-tól szenvedte el, és ezúttal sem voltak túl messze attól, hogy szégyenszemre sorozatban másodszor is kapituláljanak Dan Reeves csapatával szemben a Lambeau Fielden. Az egy évvel korábbi találkozóhoz képest, amikor még a veterán Chris Chandler irányított, ezúttal a 2001-es draft első pickje, Michael Vick vezette az Atlanta támadóegységét, méghozzá kiválóan. Vick az első félidőben mind a 10 passzát célba juttatta, köztük egy 2 yardos touchdownt érő átadást Alge Crumplernek, és 30 perc elteltével a vendégek 21-13-ra vezettek. A piros-feketék második éves játékmestere 209 passzolt yarddal, 72 futott yarddal, labdaeladások nélkül zárta az összecsapást, de elkapói két biztos TD-passzát is elejtették, s ez a végelszámolásnál sokba került a Sólymoknak. A harmadik negyedben Brett Favre és Javon Walker összjátékával visszavette a vezetést a Packers, majd megint a vendégek léptek meg Warrick Dunn futásával. Bő egy perccel a vége előtt és 31-27-es hátrányban a hazaiaknak a pontszerzés kapujában kockáztatniuk kellett, és 4. és 1 yardos helyzetből a fullback, William Henderson bebrusztolta a fordító touchdownt. Vick a maradék 1 percben mezőnygólig kormányozta a Falcons-t, és mivel Jay Feely 52 yardról sem hibázott, jöhetett az extra játékrész. A hosszabbításban aztán a hazaiak placekickere, Ryan Longwell tett pontot a rangadó végére, amikor öt perccel a lefújás előtt 34 yardos távolságból a kapuba helyezte a győztes találatot.Packers kontra Falcons a rájátszásban

A két csapat ezidáig kétszer meccselhetett az utószezonban, ám egyik mérkőzés sem bizonyult különösebben izgalmasnak. Az 1995/96-os idény rájátszásának első körében az NFC-döntőig jutó, egy évvel később pedig Super Bowlt nyerő, Green Bay Packers Favre touchdown-passzaival, Edgar Bennett eredményes futásaival, valamint Antonio Freeman 79 yardos punt return TD-jével simán legyűrte a Sólymokat. A Sajtfejűek már az első félidőt követően vezettek 27-10-re és a folytatásban már csak a pontok száma változott, a különbség nem.

A második playoff-randevúra hét évvel később, a korábban tárgyalt 2002-es lambeau-i rangadó „visszavágójaként” került sor, és az Atlanta némi meglepetésre aránylag simának mondható sikert aratott Green Bay-ben. A története első hazai rájátszás-vereségét elszenvedő Packers nélkülözni volt kénytelen számos ászát, például Ahman Greent, Darren Sharpert és az elkapó Terry Glennt, ám így sem volt mentség arra a gyalázatos produkcióra, amelynek révén már a nagyszünet előtt 24-0-ás hátrányba kerültek. Az első félidőben egy blokkolt punt és egy újabb punt során elszórt labda két Falcons TD-t készített elő, Brett Favre két picket dobott, Ryan Longwell két mezőnygólt hibázott, így Mike Sherman fiainak esélyük sem volt a visszakapaszkodásra.


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
Ide is bemásolom, lévén ez mindkét csapatra tartozik. 😊 Meg egyébként is mindig szívesen foglalkozok egy olyan gazdag hagyományokkal bíró csapattal mint a Packers.

Két részben összedobok egy kis múltidézőt minden idők 10 legizgalmasabb Eagles-Packers meccséről.

Íme az első rész! (Nem csináltam rangsort, a sorrend csak időrendi.)

1952. november 2., Eagles@Packers

Nem éppen a briliáns támadójátékról szólt a két csapat első igazán szoros összecsapása. A meccs egyetlen offensive touchdownját a Packers szerezte az újonc QB, Babe Parilli és Breezy Reid 21 yardos összjátéka révén, de a hazaiak két turnovere aztán 10 pontot hozott a Sasok konyhájára. Fred Cone fumbliját a Philly védője, Vic Sears szerezte meg, és percekkel később Bobby Walston lőtt mezőnygólt, a negyedik negyedben pedig Russ Craft 32 yardos interception return TD-je révén 10-6 arányban már az Eagles vezetett. A folytatásban azonban a Sajtfejűek behúzták a győzelmet, Adrian Burk puntját Deral Teteak blokkolta, a lasztit pedig közelben álló csapattárs, John Martinkovic kapta fel és vitte be győztes TD-re. A Green Bay 12-10-re nyert, mivel Cone mindkét alkalommal kihagyta a touchdown utáni extra pontot.1958. október 26., Eagles@Packers

A Lombardi-éra előtti utolsó szezonjában a Packers egyetlen győzelmet aratott csupán, éppen az Eagles ellen. Utóbbi csapat Buck Shaw és Norm Van Brocklin útmutatásával már rebuilding mode-ban volt, de ennek ellenére a Philly is csak 2 sikerrel zárta az 1958-as évet. A Packers-nél még mindig ott van Babe Parilli, ám az idényben ekkor kezd először. A veterán irányító meghálálja a bizalmat és négy TD-passzt kézbesít, kettőt Max McGee-nek. A második Parilli-McGee TD-vel a negyedik negyedbe fordulva már 38-14-re vezet a Green Bay, de a Sasok remekül hajráznak és a záró játékrészben 3 touchdownt szereznek, Van Brocklin két hatpontos átadást oszt ki. Miután egy perccel a vége előtt 38-35-re zárkóznak, a vendégek onside kickkel próbálkoznak, de a labdát a Packers későbbi Hall of Famer linebackere, Ray Nitschke szerzi meg és így a Sajtfejűek megőrzik előnyüket és kivívják az évi egyetlen győzelmüket.1960. december 26., Packers@Eagles

A két gárda valaha vívott legnagyobb téttel bíró találkozója kétségtelenül a 1960-as bajnoki döntő volt. A derbit pocsékul kezdték a hazaiak, kétszer is eladták a labdát mélyen saját térfelükön, előbb Bill Quinlan csípte el Norm Van Brocklin rövid passzát, majd Ted Dean vétett fumble-t, de a Packers csupán egyetlen Hornung-mezőnygóllal tudta kiaknázni a kecsegtető lehetőségeket. (Jim Taylort 4. és 2-nél saját 6-osuknál fékezték meg a Philly védői.) Az első negyedben egy first downt elkönyvelő Sasok támadójátéka a második fertály közepétől kell először életre, Tommy MacDonald 35-yardos TD-elkapásával 7-6-ra fordítanak Buck Shaw tanítványai, majd egy pazar Van Brocklin-Retzlaff összjáték Bobby Walston mezőnygólját készíti elő, amellyel 10-6-ra módosul az állás. A szünet előtt még Lombardiék is mezőnygólig masíroznak, de Paul Hornung ezúttal hibázik.

A harmadik negyedben aztán Hornungot kiütik a meccsből Bednarikék, így Lombardi 4. és rövidnél rúgója hiányában újfent kockáztatni kényszerül, de Jim Taylort megint megállítják. Az Eagles válaszképpen biztosan menetel a vendégek végzónájáig, de itt Van Brocklin picket dob a Packers-es John Symank-nak, s így a hazaiak elszalasztják előnyük bebiztosításának esélyét. A mindent egy lapra feltevő Sajtfejűeknek Max McGee fake punt futása ad némi szikrát, és McGee végül maga koronázza meg a Green Bay aznapi első (s egyben utolsó) TD-t érő akcióját. A Packers 13-10-zel magához ragadja az előnyt, de a soron következő kickoffnál Ted Dean begyújtja rakétáit és a bal oldalvonal mentén az ellenfél 39 yardos vonaláig jut. Dean nem sokkal később 5 yardos futással tesz pontot a drive-ra, s a gyors ellencsapás jóvoltából már az Eagles-nek áll a zászló. Bart Starr és társainak a végén kb. három percük marad, hogy fordítsanak, de csupán a hazaiak 10-eséig jutnak, itt sikerül szerelnie Chuck Bednariknak a Starr rövid passzával TD-re törő Taylor-t, s azzal a Packers kifut az időből, az Sasok pedig 17-13 arányú diadalt aratva megszerzik mindezidáig utolsó bajnoki címüket.A meccs összefoglalója: http://www.youtube.com/watch?v=UgcEdSh2jn4

1978. november 5., Packers@Eagles

Két héttel az első meadowlands-i csoda előtt az Eagles nem kevésbé csodaszámba menő sikert aratott a Packers fölött a Vetben. A hazaiak nélkülözni kényszerültek első számú sztárfutójukat, Wilbert Montgomery-t, csupán 148 (!) yardot szereztek a Green Bay 385 egységével szemben, mégis győztek 10-3-ra! A megoldás kulcsa természetesen a turnoverek és a büntetések a Sasok szempontjából kedvező megoszlásában keresendő. Dick Vermeil fiai csak egyszer adták el a labdát, míg ők 5-öt szereztek, büntetésekkel pedig mindössze 15 yardot veszítettek a Packers 74-ével szemben. A gyengécske színvonalú mérkőzés kulcsplay-e persze egy labdaeladás volt, egy rossz snap után a Packers puntere, David Beverly elfumblizta a játékszert, amit a vendégek 2-esénél az Eagles-es Kay Phillips szerzett meg. Két játékkal később a visszahordó és tartalék irányító, John Sciarra futott touchdownt szerzett egy option play-ből, s ezzel a Philly 7-3-ra fordított. A második félidőben egy Eagles-mezőnygól hozta az összecsapás maradék pontjait. Bár a hajrában a Green Bay-nek még marad sansza az egyenlítésre, de az 1960-as döntőhöz hasonlóan megint csak az ellenfél 10-eséig jutnak, ahol a Packers irányítója, David Whitehurst, a Seahawks-os Charlie Whitehurst papája, megdobja harmadik interceptionjét. A labdát a későbbi meadowlands-i csoda Eagles-es főszereplője, Herm Edwards szerzi meg, így a zöld-fehérek le tudják futtatni az órát és meg tudják őrizni 10-3-as előnyüket.1987. október 18., Eagles@Packers

Ez a meccs annyiban volt érdekes, hogy a játékossztrájk idején, keretüket ún. replacement playerekkel feltöltve vívták a csapatok. Ennek tükrében talán nem csoda, hogy kevés ismerősen csengő névvel találkozhatunk a találkozó beszámolóját olvasva, illetve, hogy a küzdő felek 9 turnoverrel borzolták szurkolóik kedélyét. A meccs főszereplője két elkapó, az Eagles-es Otis Grant és a Packers-es Lee Morris volt, akik mindketten több mint 130 elkapott yardot szorgoskodtak össze. Morris, akit egyébként korábban a TC alatt vágtak ki a csapattól, annyiban nőtt az Eagles-támadó fölé, hogy ő egy 46 yardos touchdown-elkapást jegyzett, majd a hosszabbításban két fontos megmozdulással terelte a győztes TD felé a Sajtfejűek akcióját. A hazaiak végül James Hargrove 5 yardos futásával vívták ki a győzelmet, s míg a Green Bay aránylag jól, 2-1-es mérleggel jött ki a sztrájk alatti meccsekből, addig az Eagles három vereségével jószerivel minden sanszát elveszítette egy eredményes szezonra. Igaz a Philadelphia az idény végén aztán jobb mérleggel (7-8) zárt, mint a Forrest Gregg edzette Packers (5-9-1). Érdekesség még a Green Bay kapcsán, hogy az Eagles elleni találkozóval bezárólag 4-ből 3 meccsükön kényszerültek hosszabbításra, s a három alkalomból egyszer-egyszer nyertek, veszítettek és érték be döntetlennel.

Packers Replacements (http://packerville.blogspot.com/2010/10/replacements-of-1987.html)


Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
A megfelelő topikban érdeklődés hiányában nem folytatom ezt a kezdeményezést, de az igen tisztelt Steelers-fanoknak e helyen összeszedem a csapat 1974-es alapszakasz meccseinek elérhető összefoglalóit:

1974 Regular Season - Pittsburgh Steelers

Week 1 vs Colts http://www.youtube.com/watch?v=dukKO1W-Pfg
Week 2 at Broncos http://www.youtube.com/watch?v=BljioXyEUTs
Week 3 vs Raiders http://www.youtube.com/watch?v=9Sf0EAcaYJg
Week 4 at Oilers http://www.youtube.com/watch?v=21H3jZWw5cA
Week 5 at Chiefs http://www.youtube.com/watch?v=A1AAtW4BRnE
Week 6 vs Browns http://www.youtube.com/watch?v=sJILrauYWfo
Week 7 vs Falcons: ez MNF volt, és a Steelers nyert 24-17-re
Week 8 vs Eagles http://www.youtube.com/watch?v=cPozT7zYrkY
Week 9 at Bengals: 17-10-es vereség
Week 10 at Browns http://www.youtube.com/watch?v=y-ZjGVFPBt8
Week 11 at Saints: ez is MNF volt és a Steelers 28-7-re győzött
Week 12 vs Oilers http://www.youtube.com/watch?v=VTqaZpt0vBg
Week 13 at Patriots http://www.youtube.com/watch?v=q0jdW992ZzA
Week 14 vs Bengals http://www.youtube.com/watch?v=_nkvGlgPOd8

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
A youtube-on is van ez+az!

Összegyűjtöttem a linkeket, azokról a csatornákról, amelyeket ismerek.

Vannak teljes meccsek, vannak hosszabb-rövidebb összefoglalók (Game of the Week-epizódok vagy 1-3 perces összefoglalók). Hangsúlyozom, hogy nem kizárólag győztes mérkőzésekről és dicsőséges pillanatokról van szó! 😊

Ha később találok még valamit, akkor jelzem.

Lássuk a videókat időrendi sorrendben!

- 1966 Week 10 Eagles @ Browns (Game of the Week)
http://www.youtube.com/watch?v=tnjk5iAxJOg
http://www.youtube.com/watch?v=04jDl6b0-v8

- 1969 Week 1 Browns @ Eagles (This Week in Pro Football)

http://www.youtube.com/watch?v=ukXYMb1h5W4

- 1969 Week 9 Rams @ Eagles (Game of the Week)

http://www.youtube.com/watch?v=EzwLh4MUTTU
http://www.youtube.com/watch?v=DKT9oCQAatk

- 1969 Week 12 Eagles @ Redskins (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=qip34JUDUAQ 1:02-től

- 1970 Week 4 Eagles @ Giants (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=WtAhCbJybAE 3:11-től

- 1970 Week 5 Cardinals @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=lrc-FZDVyYk 2:00-tól

- 1970 Week 10 Giants @ Eagles (teljes meccs)

http://www.youtube.com/watch?v=8J4SJUOTWiE + 15 rész

- 1970 Week 14 Steelers @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=IDa86GTfaco

- 1971 Week 8 Eagles @ Redskins (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=y6KV6A1rnY0 2:05-től

- 1972 Week 2 Browns @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=zoTXCXDgSY8

- 1972 Week 9 Eagles @ Oilers (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=J2qXStQgOzc

- 1972 Week 10 Cowboys @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=9nffJ5Mahww 10:30-tól

- 1973 Week 4 Eagles @ Bills (Game of the Week)

http://www.youtube.com/watch?v=ajS8NRtxbkQ
http://www.youtube.com/watch?v=ilQtjubOyg4
http://www.youtube.com/watch?v=Q4Rab0ilR_4

- 1974 Week 1 Eagles @ Cardinals (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=KXL_eHqzBKE

- 1974 Week 3 Colts @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=n0a_MDtXsVQ

- 1974 Week 4 Eagles @ Chargers (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=PA8I9Vaf3dI

- 1974 Week 5 Giants @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=O6EVV2KJw6w

- 1975 Week 1 Giants @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=WE8NtwrRrE0

- 1976 Week 2 Giants @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=SX0oWcGFJ18

- 1976 Week 5 Eagles @ Cardinals (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=7AIL-kFVo24

- 1976 Week 6 Eagles @ Packers (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=MBjD8Fhp17Q

- 1976 Week 7 Vikings @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=kr_X9Nn-HME

- 1976 Week 8 Giants @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=DjZX0z2iFT4

- 1976 Week 9 Cardinals @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=nbOOK7twwcA

- 1976 Week 10 Eagles @ Browns (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=6WYW9Mt1WCg

- 1976 Week 11 Raiders @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=gkL3WKpmMFs

- 1976 Week 12 Eagles @ Redskins (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=vLpoXsa8tAA

- 1976 Week 13 Cowboys @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=2Eu8MzZ51s4

- 1976 Week 14 Seahawks @ Eagles (TWiPF)

http://www.youtube.com/watch?v=6xK1CaGlD_g

- 1977 Week 2 Eagles @ Rams (teljes meccs)

http://www.youtube.com/watch?v=phIkR3TOOjs + 15 rész

- 1978 Wild Card Playoffs Eagles @ Falcons (teljes meccs)

http://www.youtube.com/watch?v=OyDtijpRzF8 + 11 rész

- 1979 Week 10 Browns @ Eagles (Game of the Week)

http://www.youtube.com/watch?v=0-fOA3Mgc3M

- 1984 Week 11 Eagles @ Dolphins (teljes meccs)

http://www.youtube.com/watch?v=QluYVxxqZ0E + 15 rész

- 1988 Week 7 Eagles @ Browns (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=IIxX5Csd2ws + 3 rész

- 1988 Divisional Playoffs, Eagles @ Bears, "Fog Bowl" (teljes meccs)

http://www.youtube.com/watch?v=e0V2QVf402c + 15 rész

- 1990 Week 13 Eagles @ Bills (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=8QI_mFgcbmk + 10 rész

- 1991 Week 11 Eagles @ Browns (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=dRx3_9q4GUk + 5 rész

- 1993 Week 9 Cowboys @ Eagles (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=jn_EhWE_dB4 + 5 rész

- 1994 Week 11 Browns @ Eagles (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=3p7TftohCuU + 6 rész

- 1996 Week 8 Dolphins @ Eagles (ESPN Primetime)

http://www.youtube.com/watch?v=Tt9asFYNgZk

- 1996 Week 9 Panthers @ Eagles (ESPN Primetime)

http://www.youtube.com/watch?v=yZ0wGV3qeX0

- 1996 Week 10 Eagles @ Cowboys (ESPN Primetime)

http://www.youtube.com/watch?v=y1TeCW37mPU

- 1996 Week 12 Redskins @ Eagles (ESPN Primetime)

http://www.youtube.com/watch?v=glrERhND0zk

- 1997 Week 3 Eagles @ Cowboys (részletek)

http://www.youtube.com/watch?v=xzhXur0_Sf8

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
50 Greatest Plays/Games - Steelers

6. Stallworth settles the score
Dátum: 1980. január 20.
Ellenfél: Los Angeles Rams
Főszereplő: John Stallworth


"John Stallworth caught one for 73 yards in Super Bowl XIV to boost Steelers to 24-19 fourth-quarter lead and a win over the Rams."http://www.youtube.com/watch?v=f_mYwedhA0I 4:43-tól!

5. Randle El hits Ward
Dátum: 2006. február 5.
Ellenfél: Seattle Seahawks
Főszereplő: Antwaan Randle El, Hines Ward


"Wide receiver Antwaan Randle El's 43-yard pass completion to Hines Ward clinched the Super Bowl XL win."http://www.youtube.com/watch?v=srcqADaO8og

4. Bradshaw dominates Dallas
Dátum: 1979. január 21.
Ellenfél: Dallas Cowboys
Főszereplő: Terry Bradshaw


"Terry Bradshaw, Super Bowl XIII's MVP, connected with John Stallworth on a 28-yard lob for the first touchdown in a high-scoring affair."http://www.youtube.com/watch?v=tNFHAPqJyig 7:10-től!

Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 11 éve
Szabler 1 360 — Tristero Courier
jajj Sobri most tényleg nem kellene a trollkodás... Négy ember égett halálra az autóban, itt most az a legkevesebb, hogy a nő milyen származásújjncaa
Szerintem sokaknak igenis fontos a származása. Rezesova több olyan attribútumot egyesít, ami miatt utálni lehet.

Mindenekelőtt tragikus balesetet okozott. Ez vitathatatlan és meg kell büntetni érte.

Ám erre rakódnak még az illető azon tulajdonságai, amelyek még inkább elmélyítik az iránta érzet gyűlöletet és megvetést.

Szlovák. Őket egy jó magyar nem szereti.
Milliomos, ráadásul abból a fajtából, akinek nem nagyon kellett megizzadnia a millióiért. Őket szinte senki nem szereti.
Nő. A női sofőröket igen sok férfi nem szereti.

Egyszer érezze csak az ember az égett hullák szagát, aztán máris nem fog ilyen pragmatikusan hozzáállni a dolgokhozjjncaa
Viszont a bíróságnak igenis "pragmatikusan", körültekintően és bizonyítékok alapján kell döntenie. Nem követelhetjük meg a bíróktól, hogy csak azt követően hozzák meg ítéletüket miután elvittük őket egy hasonló baleset helyszínére, ahol égett hullák szaga terjeng, mert azok csak így érezhetik át a tragédia súlyát.

Report all obscene mail to your Potsmaster!