Bowl szezon - a mai menü (12/29)

Három meccset kínál számunkra ma az NCAA, az első igazán baráti időpontban, 20:30-kor kezdődik

Military BowlMikor?
2010. december 29. este 20:30. A találkozót az USA-ban az ESPN közvetíti. Magyarországon az ESPN Americán szintén élőben lesz látható!

Hol?
Az amerikai fővárosban, az RFK stadionban kerül sor az EagleBank Bowlra. Az 1961-ben District of Columbia Stadium néven megnyitott stadion (1969-ben nevezték át John Kennedy öccséről, Robertről) a Redskins otthonának számított 36 éven keresztül, és tíz éven át a Washington Senators, a helyi baseballcsapat is használta, mielőtt Minnesotába költöztek 1971-ben. A Rézbőrűek távozása után a helyi futball (vagyis ahogy errefelé mondják, soccer) csapat, a DC United vette birtokba az épületet, ahol egyébként az 1994-es világbajnokság és az 1996-os olimpia idején is tartottak mérkőzéseket. 2005-2007 között visszakapta baseballcsapatát is a város, ám a Nationals szurkolók nagy része nem kedvelte az ehhez a sporthoz nem túlságosan illő stadionszerkezetet, és ez a baseballcsapat is tovább állt, így a szerkesztő véleménye szerint kicsit csúnyácska stadion továbbra is mint focistadion szolgál – igaz 2009-től már a helyi női csapatnak, a Washington Freedom gárdájának is otthont ad. Azonban az eredeti tervben megfogalmazott elképzelést, baseball és amerikai futballmeccseket már csak egyre ritkábban, elvétve rendeznek itt.Miért?
Rendkívül fiatal Bowlról van szó, amely idén névváltáson esett át. Tavaly még EagleBank Bowl néven futott ez az összecsapás ugyanezen a helyszínen, és akkor a UCLA 30-21-re győzött a Temple ellen, az Akeem Ayers MVP-vé választásával záruló összecsapáson. Magát a mérkőzést egy helyi, Marie Rudolph és Sean Metcalf vezette lobbicsoportnak köszönheti a város, akik a katonai akadémiák bevonásával egy új kupameccset próbáltak létrehozni. A törvényhozó testület (Kongresszus) közelsége miatt sokan „Congressional Bowl” becenéven emlegették az eseményt, mielőtt sikerült szponzort találni az EagleBank személyében. Idén a főszponzor is más lett, a Northrop Grumman biztonsági cég áll a rendezvény mögött a legnagyobb anyagi támogatással. A győztesek propelleres sapkával, iskolatáskával, takaróval, illetve sony hordozható hangfalakkal gazdagodnak.

Kik játszanak?

2013-ig az ACC-vel van lekötve a szerződés az egyik csapatot illetően, míg a másik idén a Conference USA-ből került ki, jövőre viszont ha Bowl képes lesz, akkor a Navy, 2012-ben pedig az Army lesz az egyik résztvevő. Idén a szervezők nyolcadikként választhattak résztvevőt az ACC Bowl képes gárdái közül, míg a C-USÁból a 6. legjobbat vihették el.
Idén az ACC konferenciát a 8-4-es Maryland Terrapins képviseli, ellenfele pedig az East Carolina Pirates lesz, amely 6-6-tal zárta az alapszakaszt.

Érdekességek az egyetemekről:

Az East Carolina székhelye Greenville, ez észak-Karolina második legnagyobb egyeteme. Olyan híres-neves embereket neveltek ki, mint Kevin Williamson, a Sikoly, a Dawson és a haverok vagy újabban a Vámpírnaplók sorozat alkotója; Vince McMahon és neje, a WWE pankrátorszövetség feje és akkor az immár futball kötődéssel is bíró színésznőt, Sandra Bullockot még nem is említettem. A focisták közül Chris Johnson kívánkozik az élre, de David Garrard is a Pirates kötelékéből lett NFL játékos.

A Maryland lényegében hazai környezetben vívhatja a találkozót, hiszen a közelben van saját stadionja is. Mivel a Washington DC metropolisz környékének legnagyobb egyeteme, így a kormánynak dolgozó tagokkal is komoly partnerkapcsolatot építettek ki.
Diákjaik között olyan hatalmas méretű cégek kitalálóit és vezéreit találhatjuk meg, mint a google, az under armour vagy a CNN. A szórakoztatóipart a Muppet Show és a Seinfeld készítőinek neve képviseli.
A gárda sorra küldi a játékosokat az NFL-be is, jelenleg 28 volt hallgató található meg valamelyik profi klub rosterén. Az utóbbi években olyan workout warriorokat neveltek ki, mint Darrius Heyward-Bey, Bruce Campbell vagy Vernon Davis. Rajtuk kívül is olyan ismert neveket lehetne még sorolni, mint Merriman, Kris Jenkins, a Henderson testvérek vagy D’Qwell Jackson.Kikre figyeljek?

East Carolina

1. Dwayne Harris (WR)
: A C-USA konferencia legjobb játékosának megválasztott klasszis utolsó meccse ez a Pirates mezében a profi élet előtt. Univerzális fegyvere a csapatnak, wildcat QB-ként és visszahordóként is veszélyes tud lenni. Slot receiver, sok labdát kap, és sok yardot is tesz meg elkapás után. Idén 1055 elkapott és 111 futott yardja volt, 11 touchdownnal megtoldva. Igazi dörzsölt focista, akire az end aroundoknál és a reverse futásoknál is figyelni kell.

2. Dominique Davis (QB): Szinte pontosan ugyanazt az utat járta be, mint a bajnoki döntőre készülő Cam Newton. A Boston College-nál indult a karrierje, ahol Matt Ryan utódjának szánták, de egy év után nem tudta megütni a BC tanulmányi szintjét. így a JuCo bajnokságba vitte az útja mielőtt visszatért az FBS-be, jelenlegi csapatához. Lenyűgöző statisztikákkal bír, 36 passzolt és 9 futott TD a mérlege idén. Az egész élvonal 7. legtöbb yardját passzolja átlagosan az ECU meccsenként, tehát egy jobb védelemmel ez a gárda megállíthatatlan lett volna a maga szintjén.

3. Lance Lewis (WR): A Harris-nél jóval magasabb (6’3) elkapó szállítja a show másik felét. Neki 21 yard hiányzik az 1000-hez, ez garantáltan összejön ma. A junior elkapónak 13 TD-je van már és ő lesz az, aki jövőre az első számú fegyvere kell, hogy legyen a Pirates-nek. Most viszont még lehet alapozni arra, hogy Harris kapja a nagyobb figyelmet.

Maryland

1. Alex Wujciak (LB):
A gárda tackle gépe a pálya közepén idén all-ACC jelölést is kapott, és a drafton is bizonyára kiválasztja majd valamelyik profi klub. több, mint 10 szerelést átlagol meccsenként, jól zónázik, jó a keze, ezt INT return yardjai is jól mutatják, amiben iskolarekorder. Külleme és New Jersey származása is Brian Cushingot juttathatja eszünkbe. Édesapja bajnok volt 1973-ban a Notre Dame guardjaként. Ha ezt nem is tudja felülmúlni, egy Bowl győzelem jól mutatna a családi vitrinben.

2. Torrey Smith (WR): A csapat legveszélyesebb támadója a harmadéves elkapó. 1045 yard és 12 touchdown a mérlege, tehát minden meccsre jutott neki átlagosan egy. Sebessége az egyik legnagyobb a konfban, így special teamben is kellemetlen perceket tud okozni. Az ő és Harris összecsapása a ST-ben külön csemegét jelent majd.

3. Danny O’Brien (QB): Újonc irányító, akit az első 3 meccsen nem is nagyon küldtek pályára, viszont Jamar Robinson sérülésével megnyílt előtte a kapu. Lassan indult be, de ez a fiatalsága miatt nem meglepő. A szezonzáró viszont a Wolfpack ellen 417 yardot és 4 touchdown passzt kellett bevésni a neve mellé, ami ismerve az ECU védelmét, könnyen megismétlődhet. Ha megszilárdítja helyét a kezdőcsapatban, akkor négy év kezdő rutinnal felvértezve, szinte biztos, hogy látjuk az NFL drafton is 2014-ben.


Mire számítsak?

A Maryland erőn felül teljesített idén, míg az ECU számára csalódás az 50%-os mérleg, elvégre tavaly ők nyerték a csoportjukat. Ettől függetlenül, egy BCS konferenciabéli csapat legyőzése mindig hatalmas motivációt jelent. Idén már 3 ACC csapattal megmérkőztek, a UNC és a VT elleni simának mondható vereség után az NC State-t hosszabításban legyőzték! Hiába zúdítanak azonban rengeteg pontot minden meccsen, mivel a defense-üknél konkrétan csak 2 csapat van az élvonalban, ami rosszabb! Ha nem kapják össze magukat a szokásosnál hosszabb felkészülési idő alatt, akkor végük van, mert ez a Maryland nagyon jól összerakott társaság, amely egy erős középcsapatnak számít az ACC-ben, szóval összességében jobb játékerőt képviselnek. Rengeteg pontra, és látványos támadójátékra lehet számítani a Military Bowlon, amelyből az ECU is kijöhet győztesen.

 

Texas Bowl

Mikor?
A találkozót december 29-én, magyar idő szerint éjfélkor játsszák, az Egyesült Államokban az ESPN , nálunk az ESPN America élőben közvetíti.

Hol?
A meccset a Reliant Stadionban, a Houston Texans arénájában rendezik meg. A pályát az NFL-en kívül a Houston Livestock Show és Rodeó használja rendszeresen, de az USA soccer válogatottja is előszeretettel rendezi itt mérkőzéseit. A 2009-es Wrestlemania XXV-öt is a 71500 fős komplexumban izgulhatták végig a pankráció hívei. meg.
A stadionhoz számos városi és városkörnyéki egyetemi futballcsapat kötődik. A Houston Cougars, a Rice Owls, a Texas Southern és a Prairie View A&M is előszeretettel hoz ide rangadókat, 2010-től például a Reliant ad otthont a Battle of the Piney Woods-nak, Texas legrégibb futballrivalizálásának a Sam Houston State és a Stephen F. Austin között.

Miért?
Houston először a Bluebonnet Bowlnak adott otthont 1959-1987 között. 2006 óta rendezik meg a Texas Bowlt, ami a 2000 és 2005 között funkcionáló Houston Bowlt váltotta fel. A bowlt bukását a szponzor EV1.net szerződésbontása és 600 ezer dolláros tartozása okozta a Big 12 és a Mountain-West konferencia felé. Végül a kupadöntőnek otthont adó Texans lépett közbe és az NFL Networknek juttatta a névadási és televíziós jogokat. Idén először adja a meccset az ESPN.

Kik játszanak?
A Big 12, a Big East, a Conference-USA és a Mountain-West konferenciák reprezentánsai váltják egymást a bowlmeghívóknál, 2006-ban Rutgers-Kansas State (37-10), 2007-ben TCU-Houston (20-13), 2008-ban Rice-Western Michigan (38-14) kupadöntőt játszottak, míg tavaly a Navy Midshipmen a Missouri Tigerst győzte le 35-13-ra. A meccs legértékesebb játékosa Ricky Dobbs, a Navy irányítója lett. Az első mérkőzés kiábrándító 52 ezres nézőszámából tanultak a szervezők és évről-évre próbálnak városkörnyéki vagy jól utazó szurkolókkal rendelkező csapatokat meghívni, ami tavaly már közel teltházas (69441 néző) döntőt eredményezett.

 

 

Érdekességek az egyetemekről
A Baylor Egyetem székhelye a texasi Waco városa, baptista szellemiségű fakultásain üzleti tudományokat, jogot, filozófiát, zenét és természettudományokat egyaránt lehet hallgatni. Közülük is kiemelkedik az üzleti képzés, melyben rendre az Államok legjobb 40 egyeteme között tartják számon az univerzitást. A Brazo folyó partján elterülő kampusz (innen ered a Battle of the Brazos rivalizálás neve a Texas A&M-mel) 14769 diáknak ad otthont, sportban a fiúk a Bears, a lányok a Lady Bears név alatt játszanak. Két NCAA-bajnoki címmel büszkélkedhetnek, 2004-ben a fiú teniszcsapat győzte le a UCLA-t a döntőben, míg 2005-ben a lány kosarasok diadalmaskodtak a Michigan State ellen. A futballcsapat közelmúltbeli története legjobb szezonját futja, melynek élén az irányító Robert Griffin III áll. Griffin kiváló atléta, megnyerte a Big 12 konferencia 400 méteres akadályfutó bajnokságát és a Texas Longhorns atlétikai ösztöndíját utasította vissza, hogy a Mackóknál focizhasson.

 

Ellenfelük, a háromszor akkora Illinois Egyetem teljes neve University of Illinois at Urbana-Champaign. Kampuszát 41495 diák lakja. Legismertebb fakultása a mérnöki kar, az USA-ban csak a Massachusets Institute of Technology, a Stanford, a Georgia Tech és a Berkeley előzi meg. Itt végzett közgazdászként Raffael Correa ecuadori elnök is.
Az egyetemet a közelmúltban komoly korrupciós botrány rázta meg, kiderült, hogy 2005-2009 között legfelsőbb utasításra listáztak és vettek fel tanulmányilag gyenge, de befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező diákokat. A visszaélés kipattanása után komoly megtisztulási folyamat vette kezdetét.
Az egyetem sportcsapatai Harcos Illinois-iak (Fighting Illini) néven futnak ki a pályára, 2005-ös férfi kosárcsapatuk 37-2-es mérleggel a nemzeti nagydöntőig menetelt, de ott a North Carolina ellen alulmaradt.

Kikre figyeljek?

Baylor Bears

1. Robert Griffin III QB – A csapat arca és legjobb játékosa Japánból származik, ahol katonaként szolgáltak a szülei. A legjobb középiskolai dual-threat irányítók egyikeként kötelezte el magár az Art Briles-vezette Houstonhoz, s mikor Briles elvállalta a Baylor vezetőedzői posztját, Griffin gondolkodás nélkül követte. Első évében elnyerte a Big 12 konferencia legjobb újonca címet. 2009-es szezonját sérülés törte ketté, de idén újra a régi fényében tündököl, 3195 yardot és 21 TD-passzolt, emellé pedig még 8 hatpontost futott is, kulcsszerepet játszva csapata 7-5-ös mérlegében és bowlszerepléshez jutásában.

2.a: Jay Finley RB – Amikor a szezon közepére az ellenfelek kiismerték Griffin futójátékát, sikerrel lépett elő Finley, aki a Colorado ellen 143, a Kansas State ellen 250, míg a Texas A&M ellen 169 yarddal mutatta be valódi képességeit. 11 TD-ja mellé 1155 yardot gyűjtött össze, komolyan készülni kell rá.

2.b: Kendall Wright WR – a csapat spread passing offense-ébe kiválóan illeszkedik Wright, aki sophomore szezonjában 66 elkapásból 825 yardot és hat TD-t szorgoskodott össze, bár a szezon végén komoly visszaesést mutatott.

 

3. Byron Landor S – a kétszer is a hét Big 12 védőjének választott strong safety 46 szereléssel zárta az alapszakaszt, az Oklahoma State ellen játszotta legjobb meccsét, ahol 7 tackle-t, sacket és QB-siettetést is felírhattunk a neve mellé.

 

A meccs kulcsjátékosa mégis a DT Phil Taylor lehet. A „Big Phil” becenévre hallgató Penn State transfernek kell útját állnia az Illinois Fighting Illini parádés futójátékának, melynek lelke

1.Mikel Leshoure RB – 252 labdából 1513 yard és 14 TD az alapszakasz-mérlege az Illini legjobbjának. Az AP All-American második csapatába és az ESPN Big Ten első csapatába választott Leshoure idei csúcsmeccse a Northwestern elleni  48-27-es győzelemből kivett 330 yardja, 10 yardos átlaga és 2 hatpontosa volt, melyből az egyik 70 yardos futásra sikeredett. A champaign-i születésű, ott középiskolába és most egyetemre járó játékost a 2012-es NFL Draft egyik legnagyobb RB-prospectjeként emlegetik, idei teljesítményére a koronát Houstonban felteheti. Ezt az is erősíti, hogy csillaga emelkedőben van, utolsó négy meccsét 8 hatpontossal és 183 yardos átlaggal zárta.
2. Nathan Scheelhaase QB – a Big Ten konferencia év újonccsapatának irányítójává választott játékos 1583 yarddal, 17 TD-nal és 8 labdaeladással zárta az alapszakaszt és 4 futott TD mellett négy meccsen száz futott yard felett zárt. Griffinhez kísértetiesen hasonló játékstílusa érdekes dual-threat összevetéseket fog eredményezni.
3. Martez Wilson LB – A védelem vezére csapatelső szerelésekben (105), TFL-ban (10.5) és sackekben (4). Kierőszakolt három labdaszerzést, négyszer siettette az ellenfél irányítóját, elütött négy passzt, labdát szerzett és rúgást blokkolt. Ron Zook vezetőedző kulcsembere lesz a Griffin elleni védelem megszervezésében.

 

Mire számítsak?
Két erősen motivált csapat fog összecsapni egymással. Az Illinois első pozitív évét húzhatja be 2007 óta (a Ron Zook-éra másodikját), míg a Baylor az elmúlt évtizedek legjobb szezonját futja: 1993 óta először szerepeltek az AP Top25-ben és ami talán a legfőbb ösztönző: a csapat történetének összmérlegében, az 532-533-44-ben egy győzelemre vannak az egáltól.
Mindkét csapat spread offense-t játszik, mobilis irányítókkal és kimagasló futókkal rendelkeznek. Bár az Illinois-nál Paul Petrino OC irányításával megkezdődött az átállás a pro-style-ra, Scheelhaase futótehetségét olyan jól kamatoztatta a szezonban, hogy bűn lenne az év utolsó és legfontosabb ütközetére átalakítani a playbookot. A Mackóknál a Griffin-Finley-Wright támadóhármas variabilitása nehezebb feladat elé állíthatja az Illinit, mint viszont. A védő- és támadófrontok párharca várható, főleg a Bearsnél lesz érdekes, hogy a 340 fontjával valódi nose alkat Taylor mihez kezd az Illini támadófalával. A Bears O-line a JUCO transzfer Danny Watkinsszel kiválóan megoldotta J.D. Walton és Jason Smith pótlását. Összességében enyhe Baylor-fölényt prognosztizálok, de igazi kétesélyes, hosszabbításos találkozó kerekedhet ki az összecsapásból.

 

Alamo BowlMikor?
December 30-án, hajnali 3:15-kor. Hazánkban az ESPN America élőben közvetíti, sőt reggel 9 órási kezdettel ismétlésben is leadja. Az USÁ-ban szintén az ESPN stábja lesz ott a helyszínen.

Hol?
A san antonioi Alamodome elsősorban a kosárlabda fanatikusok előtt lehet ismerős. Az SA Spurs 1993-as megnyitásától kezdve 2002-ig játszott a Dome-ban, az 1999-es NBA Finals Knicks elleni első és második felvonása több mint 39000 nézőjével a két legnézettebb NBA finálé lett. A Big XII konferencia döntőjének helyszíne 2005-ben a Saints átmeneti helyeként is szolgált, emellett 2002 óta a US Army All-American Bowl-t (az egyik középiskolai all-star meccs) rendezik itt. 2011-től rendszeres lakó beköltözése várható, ekkor indul be ugyanis a San Antonio-i Egyetem futballszakosztálya, a UTSA Roadrunners (kezdetben másodosztályú függetlenként).

Miért?
Az Alamodome átadásásával egy időben vette kezdetét az Alamo Bowl. A viszonylag lassú start nem vette a szervezők kedvét, 1995-ben minden jegy elkelt a Texas A&M- Michigan találkozóra. Ezt követően még ötször (1999, 2001, 2004, 2006, 2007) tehették ki a megtelt táblát. Amennyiben egy texasi alakulat került össze egy nevesebb Big Ten-essel, biztos volt a közönségsiker. A 2007-es Texas A&M-Penn State a stadion nézőcsúcsát (66166), míg a 2006-os Texas-Iowa az ESPN csatorna nézettségi rekordját hozta. A no. 1. amerikai sporttv amúgy is nagyon szeretheti az AB-t, mivel top20-as listájából nyolcat ennek köszönhet, a listavezető Horns-Hawkeyes derbi 8.83 millió embert ültetett a képernyő elé. 2005-ben a csapatok majdnem megismételték a felejthetetlen “The Play”-t. A Nebraska játékosai már a győzteseknek járó Gatorade fürdőben részesítették edzőjüket, mikor a Michigan több lateral passzal még egy utolsó támadást indított, de a TD-t a pályára szabálytalanul előre befutók miatt nem tudta bevinni a Wolverines.
A résztvevők komoly ajándékcsomagot kapnak. Schutt mini-sisak, panoráma fotó, Fossil karóra, Microsoft Xbox 360, egy 20 dolláros ajándékutalvány, Apple iPod shuffle és kicker 541-es füllhallgató is jár nekik.Kik játszanak?
Idén változik a felállás, és a BigTen helyett már Pac-10 csapat mérkőzik egy Big XII tag ellen. Eredetileg a nyugati konf 2. csapata jött volna ide, ám mivel az Oregon és a Stanford is BCS bowlozik, így a Holiday Bowl elvihette a második gárdát a Pac-10-ből, az Alamónak pedig maradt az Arizona, mivel idén csak 4 csapat kvalifikálta magát az utószezonba.
Ettől persze még nívós marad az ütközet, hiszen a Wildcats kiváló csapat, nem véletlen kezdték 7-1-gyel a szezont és kerültek be a top25 #13 pozíciójába. Az év vége viszont katasztrófálisra sikerült. Az Oregon és a Stanford offense ellen is tehetetlenek voltak, és a USC elleni szoros vereség után az állami rivális Arizona State-től drámai körülmények között, dupla hosszabbítás után kaptak ki extrapont problémák miatt.
Az Oklahoma State 9. kiemeltként vágott neki az évzáró állami derbinek. Egyetlen vereségük a Nebraska ellen ütött be, de a Sooners legyőzésével esélyt kaptak volna a revansra. Nem jött össze, eseménydús utolsó két percet követően 47-41-re kikaptak és 10-2-vel zárták az idényt.

Érdekességek az egyetemekről:
A tucsoni székhelyű Arizona egyetem országos szinten is elitnek nevezhető oktatásügyben, és az egészségügyi részleg is annak számít, az átlagember számára viszont többet mond náluk Nicole Richie vagy Kourtney Kardashian neve, mint a botrányhősnők új generációjának zászlóvivői. A futball mindennél lényegesebb, szóval inkább innen érdemes szemezgetni. Lance Briggs, Eben Britton, Mike Thomas, Antoine Cason, a Gronkowski-testvérek, Nick Folk vagy Brandon Manumaleuna is innen indult, jelenleg 14 UA növendéket találunk az NFL-ben, de a többi sportban is a szoros elithez tartoznak a vadmacskák általában.
Az Oklahoma State-nél arra büszkék leginkább, hogy rendszeresen náluk van a legnagyobb hazatérő buli, több mint 70 ezernyi öregdiákkal évről-évre. Köztük lehet John Ashley, akinek a „Szupercsapat”, valamint a „Walker, a texasi kopó” sorozatokat köszönhetjük, Gordon Eubanks, aki a Norton antivirus megalkotója és olyan színészek, mint Gary Busey vagy James Marsden. A focisták közül nem régiben lett 1. körös játékos Pettigrew, Okung és Dez Bryant, de Jamal valamint Kevin Williams-re is büszkék lehetnek Stillwaterben.Kikre figyeljek?
Oklahoma State
Justin Blackmon (WR)
: Első évében sok vizet nem zavart, másodévesen viszont olyan szezonja van, hogy Dez Bryantet már el is felejtette mindenki Stillwaterben. Legrosszabb meccsén 105 yardot kapott el. 11 meccs alatt 18 touchdown-ja ligaelső. 102 elkapásból 1665 yardot szerzett idén, és könnyen lehet, hogy redshirted sophomore-ként első körös játékos lesz áprilisban.

Kendall Hunter (RB): A nem túl nagy méretű futó vezeti a Big 12-t 16 touchdownnal és 1516 futott yarddal. Biztosan gazdára lel majd a draft középső köreiben, hiszen két éve is nagyot játszott, tavaly viszont sérülések hátráltatták.

Orie Lemon (ILB): A tavalyi évet teljes egészében kihagyta sérülés miatt, idei visszatérése viszont megmutatta, hogy továbbra is vezér tud lenni a védelem közepén. 119 szerelés, 3 elütött passz és 9 mínusz yardos tackle volt a mérlege ezidáig.

Arizona
Nick Foles (QB):
A 2012-es draft egyik első körös irányítója lehet jelen állás szerint, méretei kiemelkedően jónak számítanak. Idén két meccset kihagyott, így jött össze neki csaknem háromezer yard, 19 TD és 7 pick. Austinból származik, eredetileg az ASU-hoz ígérkezett el, de átnyergelt a Michigan State-re, ahonnan újonc éve után állt tovább Arizonába.

Juron Criner (WR): A Pac-10 éllovasa 73 elkapással, amikből átlagosan 16.2 yarodt megy előre, szóval igazi mélységi célpont, és 10 touchdownja is van. Magas, jó felépítésű junior, akit nem könnyű levédekezni.

Ricky Elmore (DE): A Pac-10 legtöbb sack-jét jegyezte az elmúlt két évben, ezúttal 11-et. Hatalmas erejű védő, akinek társa, Brooks Reed is legalább olyan veszélyes pass rusher, mint Elmore.

Mire számítsak?
Sokkal jobb formában van a Cowboys, így őket lehet esélyesnek nevezni. Nem tudni, hogy Foles mennyire egészséges. Alapvetően sok pontos meccset lehetne várni, de az utolsó hetekben annyira leeresztett a ’Zona az év eleji közönségszórakoztató játék után, hogy simán elképzelhető egy nagyobb betli. A Pokes-nál talán kevésbé hagy mély nyomot a Big12 döntő elmaradása, de a motivációs állapotot mindig nehéz megítélni. Justin Blackmon az év legeredményesebb elkapójaként biztosan bizonyítani szeretne ezúttal is, hiszen ha a profi élet mellett dönt, akkor ez a meccs is újabb kiváló ajánlólevél lehet.

 

Herczeg Ádám (Höri) & Mészáros Gergely (Dzsokijuing)