Esti friss - 09/14

2015. szeptember 15., 00:43

A mérkőzések után sajnos újra a sérülések a középpontban.

Csütörtökön egy, vasárnap tizenhárom meccset rendeztek az NFL nyitófordulójában, melyet ma éjszaka még további kettő nyugtáz. Ezek közül a legnagyobb vezéráldozatot a Denver-Baltimore követelte, ráadásul a vert seregként levonuló Ravens vesztette el sztár OLB-jét. Terrelle Suggs Achilles-ín szakadást szenvedett, így ő ebben a szezonban már semmiképp se láthatjuk játszani. Nagy volt a riadalom a Jets-nél is Antonio Cromartie CB-vel és az Arizonánál Andre Ellington RB-vel kapcsolatban, sérülésük hasonlóan súlyosnak tűnt, de az utólagos vizsgálatok nem állapítottak meg egyik esetben sem nagyobb károsodást, így a játékosok hamarosan vissza is térhetnek a pályára.

A Dallas ugyan nyert óriási fordítást bemutatva, de az elkapó Dez Bryant lábközépcsont-törése minimum 4-6 hét kihagyást von maga után, az optimista jóslatok szerint. Csapattársa, az újonc OLB Randy Gregory is körülbelül ennyi időt kénytelen rehabilitációval tölteni bokaficam okán. Gregory sorsára jutott DJ Fluker is, a San Diego-t az vigasztalhatja, hogy elsőre ez is jóval komolyabb egészségügyi problémának tűnt. A New Orleans stábjának fejfájását viszont már semmi sem enyhítheti, miután egy újabb DB, ezúttal Rafael Bush dőlt ki hosszabb időre, ő mellizom-szakadással. A Redskins elkapó DeSean Jackson 2-4 mérkőzést kénytelen az oldalvonalon tölteni, amíg nem jön rendbe a comhajlító-izma.

 

A pozitív oldalon említhetjük az egy meccses eltiltásukat letöltő játékosok visszatérését keretükhöz, a második héten már láthatjuk akció közben a Marcell Dareus (DL, Buffalo), LaGarrette Blount (RB, New England), T.J. Ward (SS, Denver), Datone Jones (DE, Green Bay) kvartettet is. Nem úgy Chris Culliver-t, a Redskins CB-jét egy 2014-es közlekedési baleset okozásáért függesztette fel egy találkozóra a liga.

Mindemellett érdemes még külön kiemelni Marcus Mariota történelmi bemutatkozását, a Titans irányítója az NFL-ben az első újonc QB, aki tökéletes passer ratinggel debütált. Illetve azt is, hogy igencsak kifelé áll a bravúrgyőzelemmel kezdő Rams szénája St. Louis-ból, a franchise legutóbbi, 1995-ös költözése óta nem voltak olyan kevesen a csapat nyitómeccsén, mint most a Seattle ellen.


Hozzászólások

több mint 5 éve
rva Dallas Cowboys 22 — Me for President!
RG3 is csinált tökéletes passer rating-et (igaz nem az első meccsén, de rookie-ként) és mi lett belőle... (: