Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 15 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Annyiban tehet róla az állam, hogy ha nem lenne olyan kurva magas a reg.adó, akkor a milliomos parasztja itt venné meg az autót, itt fizetné a kötelezőt, és a magyar kereskedő is több adót fizetne be. Így viszont akinek van annyi pénze, h vegyen egy ilyen árú autót, csinál egy szlovák kamu céget (ma már az se kell, megcsinálja más pár 10eFt-ért) és röhög a markába, mert megspórol több milliót.
Amennyi bevétel bejöbn a regadóból, annak többszöröse a kiesés a többi miatt.
Vácon (vagy mondhatnám a westend bérlő parkolóját) szinte minden nagyobb autó (ML merci, Touareg, BMV) szlovák rendszámmal nyomul.
több mint 15 éve
sapka Washington Commanders 6 651 — sapka
azta lemaradtam,
2 órával ezelőtt kellett volna adnom egy lájkot atapapának mert említette a Laffer-görbét, de kicsit rosszul értelmezte :rolleyes:
francba ilyenek ezek a szappanoperák
de ezt a szlovák autózást meg hagyjátok, nem az állam tehet róla hogy ilyen a szabad piac 😉 , bezzeg a jó kis kommunizmusban nem tudtuk kinek mije van, de jó is volt 😉

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 15 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 592 — No 1 Lijiao Gong fan
Ezen én is gondolkoztam, de megmondta, a Habsburgok nem számítanak. 😀F.Schleck
Erre en is gondoltam... de ez az ami nekem szemely szerint nem tetszett. Tortenelmet akar hamisitani... amit akkor sem lehet, ha esetleg tortenestesen minden, ami a cikkben van, igaz.
Ha III. Jozsef neven jott volna, lehet csak annyit mondtok: orulok hogy egy 92 eves bacsi ilyen jo szellemi allapotban van meg 😉Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂DiamondsHead44
De ha Matyas lett volna a keresztneve, biztos nem I. Matyas neven jelentkezett volna 😛

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Erre en is gondoltam... de ez az ami nekem szemely szerint nem tetszett. Tortenelmet akar hamisitani... amit akkor sem lehet, ha esetleg tortenestesen minden, ami a cikkben van, igaz.
Ha III. Jozsef neven jott volna, lehet csak annyit mondtok: orulok hogy egy 92 eves bacsi ilyen jo szellemi allapotban van meg 😉Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂DiamondsHead44
pfuj Habsburgok... Az ő Joseph-jeik nem számítanak.
Egyébként Horthy meglehetősen Habsburg párti volt legalábbis karrierje kezdetén, így tőle kicsit furcsa lenne első Józsefként koronázni valakit.
Én ilyen szarokra nem adok mint magyar király. Visszavezetem magam Nagy Károly-ig és kapásból bejelentkezek a Francia, Német, Olasz, Belga, Holland, Cseh, Osztrák és Svájci trónra.
több mint 15 éve
catattack 3 520
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).deny79
Hidd el, hogy az alföldet is járják elég szép számmal és ba..meg nem adják lejjebb a VW Touareg-nél!
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
gurulj végig Tarján, vagy Győr kertvárosi részén és csodálkozni fogsz mennyi szlovák ismerőse és rokona van az ott lakóknak. Tarjánban van olyan ház, ajol egy Mercedes terepjáró, egy Mercedes sportkocsiszerű (asszem SLK) és egy Volvo S80 áll a ház előtt, csodák csodájára szlovák rendszámmal. még ma is, pedig már fél éve nincs ellenzékben a haza és a válság miatt önfeláldozóan odaadjuk a magánnyugdíjas pénzünket is.DiamondsHead44
Pontosan. De nagyon dühítő... és ez csak egy pici probléma... Viszont egy ejnye - bejnyével elintézni meg gusztustalan. Szembeköpik azokat, akik durva pénzeket pengetnek ki a kocsijukért, a biztosítástól kezdve a súlyadóig...

Esküszöm, egy kicsit már tudok szlovákul, legközelebb megvárom míg ki-vagy beszállnak a kocsijukba odamegyek és elkezdek szlovákul beszélni 😀 "Látom milyen zsír új verdád van, a rendszáma szerint innen 300 km-re lett beregisztrálva, mit keresel itt?" 😊
több mint 15 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
Van alternativa... csak azt a munkat nem vallaljak el, ez (is) a baj.

Amugy Tibi ne pattogj, nem lesz itt mar diktatura 😉 a legjobban az I. Jozsef resz tetszik belole 😀
http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571Igor
azért lett I. Józsi, mert ő Árpád-házi, a másik kettő meg Habsburg volt, és ő elölről kezdte a számolást, mert a sok Béla, Kálmán István és László mellett a Dodik kimaradtak 😂

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 15 éve
A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.atapapa

Amugy Tibi ne pattogj, nem lesz itt mar diktatura 😉 a legjobban az I. Jozsef resz tetszik belole 😀
http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571Igor
Ha III. Jozsef neven jott volna, lehet csak annyit mondtok: orulok hogy egy 92 eves bacsi ilyen jo szellemi allapotban van meg 😉

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Jövök haza. Ugye itt lakok a határ mellett. Minden harmadik autó szlovák rendszám, mondom mivan itt? És ez nem 1 nem 2 autó, több száz... ez az egyik, ami bosszant...

A másik, ami felidegesít, hogy sok ember minimálbérre van bejelentve, közbe meg milliókat keres...

Nem is beszélve a többi problémáról az országban, amit fentebb említettetek.

Nagyon nagy a baj.JC6
hát ezaz...Szigorúbban kéne venni a dolgokat. Az USA-ban 200 $ adócsalásért elárverezik a házadat... itt ha meglátnak egy szlovák rendszámú autót, lerendezik egy ejnye-bejnyével... kurvára nincs jól így.
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...eaglesmcnabb
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).deny79
Akkor nem írtam volna, ha a felét nem ismerném 😀 Az X5-ös BMW-től kezdve az új Audi A6-ig van itt minden....
több mint 15 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
Jövök haza. Ugye itt lakok a határ mellett. Minden harmadik autó szlovák rendszám, mondom mivan itt? És ez nem 1 nem 2 autó, több száz... ez az egyik, ami bosszant...

A másik, ami felidegesít, hogy sok ember minimálbérre van bejelentve, közbe meg milliókat keres...

Nagyon nagy a baj.JC6
hát ezaz...Szigorúbban kéne venni a dolgokat. Az USA-ban 200 $ adócsalásért elárverezik a házadat... itt ha meglátnak egy szlovák rendszámú autót, lerendezik egy ejnye-bejnyével... kurvára nincs jól így.
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...eaglesmcnabb
gurulj végig Tarján, vagy Győr kertvárosi részén és csodálkozni fogsz mennyi szlovák ismerőse és rokona van az ott lakóknak. Tarjánban van olyan ház, ajol egy Mercedes terepjáró, egy Mercedes sportkocsiszerű (asszem SLK) és egy Volvo S80 áll a ház előtt, csodák csodájára szlovák rendszámmal. még ma is, pedig már fél éve nincs ellenzékben a haza és a válság miatt önfeláldozóan odaadjuk a magánnyugdíjas pénzünket is.

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.atapapa

Rég olvastam ilyen szórakoztató cikket 😀
több mint 15 éve
Deny 5 832 — Z-O-U!!!

Nagyon nagy a baj.JC6
De ahol JC is lakik vagy én itt Győrben, minden napos a szlovák autó, és nagyon sok szlovák is jár ide (JC lakhelyéről ezt nem tudom). Tehát azért nem feltétlen csak magyar szlovák kocsival (bár biztosan van).
több mint 15 éve
catattack 3 520
Brutálisan csökkenteni kell az állam csöcsét szopók számát, tetszik nem tetszik. Ha ezt megtennénk valóban megemelhetné MO előtt a kalapját európa...haromt
Ez nem érdeke senkinek, csak az elnyomott adózóknak. 😕
több mint 15 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 661 — je suis poloska

Nagyon nagy a baj.JC6
igaza van Haromt-nek, hiába vannak törvények ha az emberek szarnak rájuk...

az egykulcsos adórendszerről meg: ne vicceljetek, szerintetek nőni fog az adózási morál? ugyanmár...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 15 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS

Ezen én is gondolkoztam, de megmondta, a Habsburgok nem számítanak. 😀

több mint 15 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 252 — #neverpunt
Igor
Bizonyos régiókban nincs. Vagyis lenne, az elköltözés, de a magyar ebből a szempontból még mindig túlságosan immobilis.

több mint 15 éve

http://index.hu/belfold/2010/11/10/daka_jozsef_bejelentkezett_a_magyar_tronra/?rnd=571

több mint 15 éve
catattack 3 520
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de teljesen egyetértek haromt-vel.

haromt for President!JC6
Sörből a Balaton? :o
több mint 15 éve
Törölt felhasználó

Nagyon nagy a baj.
több mint 15 éve
fel kell venni 4000 adókommandóst, érdekelté tenni őket és ráuszítani a minimálbéres vállalkozókra, aki a budai hegyen lakik, és szlovák rendszámú mercivel jár.
és akkor talán nekem sem kellene a fizetésem felét átutalni még neki családi pótlék gyanánt.gabtsi
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.atapapa
nem gondolom h adórendszer függő, hogy milyen hatékony a behajtás.
gabtsi
hogy ne függne össze. A Laffer-görbe hívei szerint például alap, hogy a 0%-os és 100%-os adókulcs esetén és 0 lesz a bevétel, a vita azon megy, hogy a kettő között hol van optimális kulcs.
Aztán az egyszerűbb adórendszerrel nehezebb ügyeskedni. Nem csak az adózó, hanem az adóhatóság részéről is, kevésbé tud önkényeskedni az ellenőr, ha nincs 100 gumiszabály.

több mint 15 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
fel kell venni 4000 adókommandóst, érdekelté tenni őket és ráuszítani a minimálbéres vállalkozókra, aki a budai hegyen lakik, és szlovák rendszámú mercivel jár.
és akkor talán nekem sem kellene a fizetésem felét átutalni még neki családi pótlék gyanánt.gabtsi
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.atapapa
nem gondolom h adórendszer függő, hogy milyen hatékony a behajtás.

ma jelen pillanatban senkit nem érdekel, hogy amit lejelentesz meg a valóság az köszönőviszonyban van-e egymással. ha csak kicsit is a minimál fölött vallasz, a kutyát nem érdekled.

az egykulcsos adóval én is egyetértek, csak tatok tőle az adófizetési morálon nem javítana. vasszigor kell a népnek.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 15 éve
Így van. De ennek csak akkor van értelme, ha viszonylag egyszerű és átlátható az adórendszer, ha megéri adózni és nem trükközni meg ellenőrt lefizetni. Én főleg ezért tudom támogatni az egykulcsos adót.

több mint 15 éve
ata megint szelektíven olvasol.
Én is utálom a csöveseket. De Tarlós sem mondott semmi olyat hogy épít annyi melegedőt/hajléktalan szállót, mint amennyit kibasz az alúljáróból.
haromt
pont te olvasol szelektíven, arról volt szó, hogy biztosítanak nekik helyet s úgy tiltják meg az aluljárókban alvást.
Én megtehetem hogy azt mondom hogy ki kell baszni a közszféra felét mert soha nem leszek kormányon/leszek polgármester. De nekik talán gondolkodnia kell a valós véghezvitelen is mert nem csak ötletelget elvileg.
haromt
Értsd meg hogy ez nem megy. Kikúrsz százezreket egy pillanat alatt az utcára a jelenlegi 10%-os munkanélküliség felett? ha a negyede talál munkát akkor jó.
Elvileg oké, hogy fizessen az állam kevesebb segélyt, mint munkabért, de a tartós munkanélkülivé válás, a céltalan lődörgés komoly veszélyeket hordoz magában.
Fokozatosan és ésszel kell csinálni.

több mint 15 éve
persze azzal nem számolnak, hogy ezt a 'rakás' embert megint ki fogja eltartani 😊
sapka
arról is írtam, hogy ez önmagában nem megoldás. nagyjából olyan mértékben van értelme az állami szférából történő kirúgásoknak, amilyen arányban a piac képes felszívni az állásukat elvesztőket.atapapa
szép is lenne, ha lenne ilyen piac, ami szívesen beszippantaná ezeket az embereket, teljes mértékben egyik kézből másikba harapást lehet csak, és ki tudja melyik jobb hosszabb távon...
pont mostanában értekeztünk/em pár emberrel, hogy talán célszerű lenne átvenni picit az amerikai foglalkoztatási alapelvet, mmint hogy mindenkinek adnak munkát, tehát arra gondolok, hogy az utolsó néger is el tud menni szállodákba bőröndöt cipelni, vagy cipőboltba ajtónállni stb. aprópénzért csinálni vmit, már aki akar, annak ez nagy lehetőség lenne, persze maradjunk abban a naiv optimizmusban hogy azért sokan akarnának nem éppen pl. lapátolni utakat.sapka
Azért a közszférában jellemzően képzettebb a munkaerő, még ha sok büfészakos is van, ők könnyebben helyezkednének el. A foglalkoztatáspolitika legnagyobb gondja a munkanélküliség szerkezete, 8 általánossal, bizonyos régiókban nincs alternatíva.

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
ata megint szelektíven olvasol.
Én is utálom a csöveseket. De Tarlós sem mondott semmi olyat hogy épít annyi melegedőt/hajléktalan szállót, mint amennyit kibasz az alúljáróból.
Egyetértek vele hogy ki kell baszni őket de hova teszed? Sétálgatni fog a városban és nem fog aludni sehol? Vagy mit gondolt? Megoldás nuku?
Én megtehetem hogy azt mondom hogy ki kell baszni a közszféra felét mert soha nem leszek kormányon/leszek polgármester. De nekik talán gondolkodnia kell a valós véghezvitelen is mert nem csak ötletelget elvileg.

Abban maximálisan egyetértek aonerrel hogy kurva sok adóellenőr kéne na meg kurva sok rendőr. Ha egy országban nicns meg a rend akkor csinálni kell