Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Szerinted most hogy állunk halottak számában Európában 1000 főre vetítve?Engedd el... úgyis lesz mindig más magyarázat/kiskapu, hogy emiatt meg amiatt... de ha épp nincs valami jó ürügy, legeslegvégső esetben (ha mondjuk belemennél a görbelaposítás részleteibe) jön majd a "semmit nem lehet semmihez hasonlítani" érv.Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.Tehát szerinted ha hétfőn nem nyitnak ki az iskolák a felsősök/gimnazisták/egyetemisták számára, ha innentől minden meccs zárt kapus, ha nincs 20 fő feletti rendezvény, tüntetés, semmi, ha elszeparálják az idősek vásárlási sávját, bezárják az összes éttermet és szórakozóhelyet, kötelező maszkviselést írnak elő mindenhol, kint és bent is, akkor pont ugyanakkora lesz a vírus terjedési üteme, a kórházba kerülések és halálozások száma, mintha a fentiek közül semmi sem történik meg?
Ezen már Orbán nem tud változtatni.
Sobri Jóska
somoskovig
1 hsz-szel a kognitiv diszonancia redukció után felteszed a költői kérdést? Fölösleges...
Igor
Átlagosan, átlag alatt, felett?
És szerinted mondjuk ha vége 2024-re, akkor onnan visszatekintve hogy fog kinézni ez a szomorú adat?
Átlagos számú halottunk lesz, vagy sokkal több, kevesebb? Nyilván népességarányosan. Lesz szignifikáns különbség európai országok átlagával összevetve?
Mondjuk Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia, Bulgária, Csehország, Dánia, UK, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Görögország, Írország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Észak-Macedónia, Moldova, Németország, Norvégia, Portugália, Románia, Olaszország, Svédország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország, Ukrajna összesített átlagához viszonyítva?
(Ezekben az európai országokban élnek legalább egymillióan.)
több mint 5 éve
sztem kurvára nem ment el ez a hajó, csak nyilván tolni kéne egy masszív 1 hónapos zárást (ala bergamo)a magyar gazdaság önmagába lófasz, az nem attól omlik össze h vitya mit csinál hanem hogy a németek hogy állnak
és attól hogy nincs egységes európai védekezés nem értem mi miért ne tudnánk értelmesen védekezni ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Pontosan.Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.Most mar nem lenne konkrét haszna, csak mindkét harcot elveszítené (eü+gazdaság). Illetve tényleg nem sok értelme van egyedül zárni, egységes európai full zárra lenne szükség, eu-ba se ki se be, eu-s országok egymás közt is full zárva, leáll az élemsziszeriparon kívül minden 1 hónapra. Én egyedül ennek látnám értelmét, ezeknek a maszatolásoknak nem lesz semmi haszna.
NB2
davemayer
Írtam korábban, a fő baj az, hogy nincs egységes európai vírusvédekezés, miközben egész Európa egy gazdasági övezet, a vírus számára egy egység.
Ez a hajó már elment. Nyáron. Az Adrián.
több mint 5 éve
Egyedül miért nincs értelme zárni?Ha te zársz, és nálad jobb lesz a helyzet attól még a környezetedben ugyanúgy jelen lesz végig, ergo a normális gazdasági viszonyok csak akkor állhatnak vissza ha a környezeteddel összhangban cselekszel. Ha most zárna Mo azzal tönkretenné a gazdaságát minimális eü javulásért. Korábban, amikor "tiszta" volt az ország a gazdaság tönkretétele árán meg lehetett volna menteni ezt a pár ezer halottat, nem tették, most meg már sajnos semmi értelme.
Teabee
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
A pont ugyanakkora nyilván elírás részedről, amikor állásfoglalásra ösztönzöl.Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.Tehát szerinted ha hétfőn nem nyitnak ki az iskolák a felsősök/gimnazisták/egyetemisták számára, ha innentől minden meccs zárt kapus, ha nincs 20 fő feletti rendezvény, tüntetés, semmi, ha elszeparálják az idősek vásárlási sávját, bezárják az összes éttermet és szórakozóhelyet, kötelező maszkviselést írnak elő mindenhol, kint és bent is, akkor pont ugyanakkora lesz a vírus terjedési üteme, a kórházba kerülések és halálozások száma, mintha a fentiek közül semmi sem történik meg?
Sobri Jóska
somoskovig
Már nem lesz szignifikáns különbség, így van. Ezt állítom. Már késő, ott van mindenhol a vírus, nincsenek gócok.
Teljes többhetes lezárás és határzár segítene megállatani a terjedést, de még akkoris sokan fertőződnének meg, hiszen nem gócpontos terjedés van már. Sőt, lehet, már akkor se sikerülne a görbét belaposítani a szükséges szintre, és már mindenképp összeomlana az eü.ellátórendszer, mert túl késő van. Onnantól meg sajnos mindegy, rábasztunk.
De ez azért ostoba megközelítés, mert ezt sose tudjuk meg, hiszen vagy úgy lesz, ahogy írod -én személy szerint cseppet se bánnám- vagy nem úgy lesz, vagy egyéb módon lesz, de egyszerre csak egy tud megvalósulni, és akkor nem lesznek infóink a többi opcióról.
több mint 5 éve
Szólj, lécci, Semjénnek is, szerinte már áprilisban "bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás".Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.Most mar nem lenne konkrét haszna, csak mindkét harcot elveszítené (eü+gazdaság). Illetve tényleg nem sok értelme van egyedül zárni, egységes európai full zárra lenne szükség, eu-ba se ki se be, eu-s országok egymás közt is full zárva, leáll az élemsziszeriparon kívül minden 1 hónapra. Én egyedül ennek látnám értelmét, ezeknek a maszatolásoknak nem lesz semmi haszna.
NB2
davemayer
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
Nem lassulna már érdemben, ahogy a nagy hajókat is idejében el kell kezdeni fékezni hogy jó helyen álljon meg. És mire látható következménye lenne a karácsonyi hazamenetel szépen hazavágná ezt az egészet (mert kétség sem fér hozzá hogy ugyanúgy tömegek fognak hazamenni karácsonyozni külföldről+ otthoni vándorlás). Gondoljatok bele hogy ha képesek voltak az emberek könyörögni hogy legyen Kevin a tévébe karácsonykor mit szólnának ahhoz ha vki azt mondja nekik hogy "nem mehettek senkihez, sehova". Viszont a jelenlegi szabályozás mellett a karácsony is mehet, sőt kocsival akár haza is lehet surranni.Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.Tehát szerinted ha hétfőn nem nyitnak ki az iskolák a felsősök/gimnazisták/egyetemisták számára, ha innentől minden meccs zárt kapus, ha nincs 20 fő feletti rendezvény, tüntetés, semmi, ha elszeparálják az idősek vásárlási sávját, bezárják az összes éttermet és szórakozóhelyet, kötelező maszkviselést írnak elő mindenhol, kint és bent is, akkor pont ugyanakkora lesz a vírus terjedési üteme, a kórházba kerülések és halálozások száma, mintha a fentiek közül semmi sem történik meg?
Sobri Jóska
somoskovig
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Engedd el... úgyis lesz mindig más magyarázat/kiskapu, hogy emiatt meg amiatt... de ha épp nincs valami jó ürügy, legeslegvégső esetben (ha mondjuk belemennél a görbelaposítás részleteibe) jön majd a "semmit nem lehet semmihez hasonlítani" érv.Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.Tehát szerinted ha hétfőn nem nyitnak ki az iskolák a felsősök/gimnazisták/egyetemisták számára, ha innentől minden meccs zárt kapus, ha nincs 20 fő feletti rendezvény, tüntetés, semmi, ha elszeparálják az idősek vásárlási sávját, bezárják az összes éttermet és szórakozóhelyet, kötelező maszkviselést írnak elő mindenhol, kint és bent is, akkor pont ugyanakkora lesz a vírus terjedési üteme, a kórházba kerülések és halálozások száma, mintha a fentiek közül semmi sem történik meg?
Sobri Jóska
somoskovig
1 hsz-szel a kognitiv diszonancia redukció után felteszed a költői kérdést? Fölösleges...
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Na jó, de ezen kívül.
több mint 5 éve
Egyedül miért nincs értelme zárni?Mert akkor nem tud bejönni a Juve meg a Barca.
Teabee
több mint 5 éve
Egyedül miért nincs értelme zárni?
több mint 5 éve
Nem tudom ezt miért nekem címzed.Anno szerettem a marketing pszichológiát, sokat lehetett belőle tanulni az emberek működéséről vásárlási helyzetben is, meg alapműködéseket tekintve is. Az volt az egyik kedvenc témaköröm:Én nem várok senkitől semmit.Az a bicskanyitogató, hogy még most is a valódi felelősségmegállapítás és vállalás helyett megy az orbánozás, meccsezés, cinikus gunyoroskodás.Tehát attól az országtól, ahol a polgárok többsége egy zsák krumpliért arra is leszavazna, aki az orra előtt a szavazófülkében kettyinti meg az anyját, azt várod, hogy önként ne menjen ki a Fradi - Barca meccsre? Ez mennyiben kevésbé pesti értelmiségi naivitás és a realitásoktól való teljes elrugaszkodás, mint az, amit Te szoktál számon kérni?
Sobri Jóska
Illetve még egyszer kifejtem, nekem teljesen minden, hogy Orbán, Gyurcsány, Vona, Mátyás király vagy a Hétszűnyű Kapanyányimonyók bassza el, ez pártállástól független. A két alapállításom annyi, hogy egyrészt a felkészülésben és a járványkezelésben is rengeteg dolgot rosszul csinálunk, másrészt meg a szükséges döntéseket a mindenkori kormánynak kell meghozni. Ha szerinted minden faszán megy, mindent tökéletesen csináltunk, fel vagyunk készülve, működnek a szabályok, akkor hurrá. Amennyiben nem, azzal viszont sajnos az is együtt jár, hogy a kormány baszta el, ami ebben az esetben nagyjából Viktort jelenti. Fájó disszonancia, de sajnos ez van, és ez független attól, hogy máshol mások mit csinálnak.
somoskovig
Liberális vagyok, mindenki azt csinál, amit akar. Én is. Aztán viselje érte a felelősséget, vagy hibáztassa a kormányt, ami számára előremutatóbb. Aki meccsre megy az is, aki szavaz az is, aki külföldre bóklászott az is, aki keserűen köpi a savat, és ezzel kivédekezi magát, az is.
Nem tudom ez mennyiben pesti értelmiségi naivitás, ha szerinted az, akkor számodra az. Pesti értelmiségi vagyok, tagadhatatlan.
Nekem is mindegy ki nem bassza el, mivel világjárvany van nem igazán van mit elbaszni, a vírus basz el minket.
Szerintem minden úgy megy, ahogy egy ilyen elbaszott helyzetben mehet. Nekem ez az állításom. Nem Orbán és a kormányzat miatt elbaszott, hanem a helyzet okán.
Sobri Jóska
A kognitív disszonancia:
Ha a legtöbb emberhez hasonlóan működsz, a benned keletkező feszültséget a választott alternatíva felülértékelésével és a nem választott alternatívák leértékelésével fogod oldani. A folyamatnak ezen a pontján minden ellenérvet figyelmen kívül hagysz, hogy megerősítsd az elköteleződésedet.
Mi az a kognitív disszonancia redukció?
Ha valamilyen új információ vagy élmény ér minket, azt mindig összevetjük a korábbi elképzeléseinkkel, ismereteinkkel, tapasztalatainkkal. Ha a kettő között ellentmondás van, akkor egyfajta belső nyomást, azaz disszonanciát élünk meg. A disszonancia alapvetően kellemetlen állapot, ezért vagy eleve elkerülni igyekszünk (például figyelmen kívül hagyunk a miénktől eltérő véleményeket), vagy a legfondorlatosabb módokon próbáljuk meg enyhíteni: megváltoztatjuk a viselkedésünket, illetve a nézeteinket. Ezek az apró csalások persze ritkán tudatosulnak bennünk, de legalább továbbra is dédelgetni tudjuk azt az illúziót, hogy következetes lények vagyunk.
somoskovig
Sose akartam következetes lény lenni, pláne nem üzleti, túlélési, komfort helyzetben, ahol a következetesség sokszor a rugalmatlanság szinonimája, az meg végzetes lehet. Ezt te is tudod. Kevés erényem van, a rugalmasság egy közülük.
Viszont meglepne, ha Extremisztánban is azok a marketinges bullshitek működnének, amelyek Átlagisztánban. Nem tudom ki dugja a homokba a fejét, ha azt hiszi, hogy az átlagisztáni metodikákkal fogja tudni megmagyarázni a jelenlegi helyzet(ek)et.
Persze próbálhatod, de én
több mint 5 éve
Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.Most mar nem lenne konkrét haszna, csak mindkét harcot elveszítené (eü+gazdaság). Illetve tényleg nem sok értelme van egyedül zárni, egységes európai full zárra lenne szükség, eu-ba se ki se be, eu-s országok egymás közt is full zárva, leáll az élemsziszeriparon kívül minden 1 hónapra. Én egyedül ennek látnám értelmét, ezeknek a maszatolásoknak nem lesz semmi haszna.
NB2
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.Tehát szerinted ha hétfőn nem nyitnak ki az iskolák a felsősök/gimnazisták/egyetemisták számára, ha innentől minden meccs zárt kapus, ha nincs 20 fő feletti rendezvény, tüntetés, semmi, ha elszeparálják az idősek vásárlási sávját, bezárják az összes éttermet és szórakozóhelyet, kötelező maszkviselést írnak elő mindenhol, kint és bent is, akkor pont ugyanakkora lesz a vírus terjedési üteme, a kórházba kerülések és halálozások száma, mintha a fentiek közül semmi sem történik meg?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.Totális agybaj lenne ezekkel a kivételekkel, kvázi beismerve, hogy ezek a meccsek minden halottnál fontosabbak. Szépen megvárja, míg lemegy a fradi-barca, aztán lehet majd bekeményíteni
NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.De már nem múlik ezen semmi.
NB2
Nem gócpontok vannak, amiket lokalizálni kell, hanem teljes lakossági terjedés van. Bármikor, bárkitől elkaphatod.
Ez nyáron lett elbaszva, amikor tízezrek özönlöttek ki az országból nyaralgatni, majd nyüzsögtek itthon mindenfelé.
A politikai arcvesztésnek meg semmi köze ahhoz, hogy azok a haterek, akik eddig se szavaztak rá, most "még jobban nem rá szavaznak".
több mint 5 éve
Anno szerettem a marketing pszichológiát, sokat lehetett belőle tanulni az emberek működéséről vásárlási helyzetben is, meg alapműködéseket tekintve is. Az volt az egyik kedvenc témaköröm:Én nem várok senkitől semmit.Az a bicskanyitogató, hogy még most is a valódi felelősségmegállapítás és vállalás helyett megy az orbánozás, meccsezés, cinikus gunyoroskodás.Tehát attól az országtól, ahol a polgárok többsége egy zsák krumpliért arra is leszavazna, aki az orra előtt a szavazófülkében kettyinti meg az anyját, azt várod, hogy önként ne menjen ki a Fradi - Barca meccsre? Ez mennyiben kevésbé pesti értelmiségi naivitás és a realitásoktól való teljes elrugaszkodás, mint az, amit Te szoktál számon kérni?
Sobri Jóska
Illetve még egyszer kifejtem, nekem teljesen minden, hogy Orbán, Gyurcsány, Vona, Mátyás király vagy a Hétszűnyű Kapanyányimonyók bassza el, ez pártállástól független. A két alapállításom annyi, hogy egyrészt a felkészülésben és a járványkezelésben is rengeteg dolgot rosszul csinálunk, másrészt meg a szükséges döntéseket a mindenkori kormánynak kell meghozni. Ha szerinted minden faszán megy, mindent tökéletesen csináltunk, fel vagyunk készülve, működnek a szabályok, akkor hurrá. Amennyiben nem, azzal viszont sajnos az is együtt jár, hogy a kormány baszta el, ami ebben az esetben nagyjából Viktort jelenti. Fájó disszonancia, de sajnos ez van, és ez független attól, hogy máshol mások mit csinálnak.
somoskovig
Liberális vagyok, mindenki azt csinál, amit akar. Én is. Aztán viselje érte a felelősséget, vagy hibáztassa a kormányt, ami számára előremutatóbb. Aki meccsre megy az is, aki szavaz az is, aki külföldre bóklászott az is, aki keserűen köpi a savat, és ezzel kivédekezi magát, az is.
Nem tudom ez mennyiben pesti értelmiségi naivitás, ha szerinted az, akkor számodra az. Pesti értelmiségi vagyok, tagadhatatlan.
Nekem is mindegy ki nem bassza el, mivel világjárvany van nem igazán van mit elbaszni, a vírus basz el minket.
Szerintem minden úgy megy, ahogy egy ilyen elbaszott helyzetben mehet. Nekem ez az állításom. Nem Orbán és a kormányzat miatt elbaszott, hanem a helyzet okán.
Sobri Jóska
A kognitív disszonancia:
Ha a legtöbb emberhez hasonlóan működsz, a benned keletkező feszültséget a választott alternatíva felülértékelésével és a nem választott alternatívák leértékelésével fogod oldani. A folyamatnak ezen a pontján minden ellenérvet figyelmen kívül hagysz, hogy megerősítsd az elköteleződésedet.
Mi az a kognitív disszonancia redukció?
Ha valamilyen új információ vagy élmény ér minket, azt mindig összevetjük a korábbi elképzeléseinkkel, ismereteinkkel, tapasztalatainkkal. Ha a kettő között ellentmondás van, akkor egyfajta belső nyomást, azaz disszonanciát élünk meg. A disszonancia alapvetően kellemetlen állapot, ezért vagy eleve elkerülni igyekszünk (például figyelmen kívül hagyunk a miénktől eltérő véleményeket), vagy a legfondorlatosabb módokon próbáljuk meg enyhíteni: megváltoztatjuk a viselkedésünket, illetve a nézeteinket. Ezek az apró csalások persze ritkán tudatosulnak bennünk, de legalább továbbra is dédelgetni tudjuk azt az illúziót, hogy következetes lények vagyunk.
több mint 5 éve
Pedig szerintem még Viktor kisebb arcvesztéssel megúszhatná, ha most visszavonulót fújna. A Fradi 2 BL meccse és a válogatott meccs kivételével minden sportesemény nézők nélkül, semmi rendezvény, talán még a sulikat is bezárhatná.
több mint 5 éve
Én nem várok senkitől semmit.Az a bicskanyitogató, hogy még most is a valódi felelősségmegállapítás és vállalás helyett megy az orbánozás, meccsezés, cinikus gunyoroskodás.Tehát attól az országtól, ahol a polgárok többsége egy zsák krumpliért arra is leszavazna, aki az orra előtt a szavazófülkében kettyinti meg az anyját, azt várod, hogy önként ne menjen ki a Fradi - Barca meccsre? Ez mennyiben kevésbé pesti értelmiségi naivitás és a realitásoktól való teljes elrugaszkodás, mint az, amit Te szoktál számon kérni?
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
A most meghosszabbított "határzár", orbán satuja a csehekre továbbra se vonatkozik, ez nem bicskanyitogató?Nekem nem, semmi új elemet nem tartalmaz.
Milyen védekezés ez? A mai interjúja pedig banánköztársasági diktátoroktól is agymenés lenne, amúgy
r.baggio
Kommunikációs demokráciában kommunikációs védekezés.
Már 20 éve banánköztársaság vagyunk, tudod jól.
több mint 5 éve
1. De van olyan helyzet. Extremisztánban elég sok ilyen van. Pl. ez a mostani.1. Nincs olyan helyzet, amit ne lehetne áldozatos erőfeszítésekkel, hozzá nem értéssel vagy a politikai túlélés mindennél fontosabbnak beállításával még jobban elbaszni. Nálunk mindhárom megvan szerencsére.A vírus ellen nincs ortodox vagy unortodox, csak szopás van.Ilyen is csak Magyarországon történhet rovat:Attól, hogy máshol máshogy elb*szták, ebben is lehetnénk unortodoxok, hogy mi jobban csináljuk, nem?
Csehországban kezd összeomlani az egészségügyi ellátás
index.hu/kulfold/2020/10/29/koronavirus_csehorszag_egeszsegugy_ellatas_tulterheles/
Naponta több mint ezer egészségügyi dolgozó fertőződik meg...
MÁR ÖSSZE IS OMLOTT A CSEH EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZER, MIVEL MÁR NEM KÉPES A NEM COVID-BETEGEK HOSSZÚ TÁVÚ ELLÁTÁSÁRA.
Tombol a koronavírus Olaszországban
index.hu/kulfold/2020/10/29/olaszorszag_koronavirus_adatok_szigoritas/
Az elmúlt 24 órában 26831 új fertőzöttet regisztráltak Olaszországban. A járvány kezdete óta sosem volt még ennyi új eset egy nap alatt.
24.hu/kulfold/2020/10/29/svedorszag-jarvany-csucs-koronavirus/
Pedig se meccsek, se Orbán. Hogy lehet ez?
Sobri Jóska
Egyébként a három felsorolt országból ketten jobban állnak, mint mi, ha már itt tartunk- A svédek ugyanakkora fertőzésszám mellett napi 10 alatti elhunyttal mennek, Olaszországban 6-szor annyian laknak, tehát 1000 főre vetítve kb. ugyanannyi fertőzöttet és fele annyi halottat tudnak felmutatni, mint mi.
A csehek elcseszték, le is zárták most a komplett országot, valószínűleg túl későn. Olaszok, svédek nálunk kisebb fertőzöttség és halálozás mellett is durván szigorítanak.
Szóval szerintem ez mellément most.
somoskovig
Majd nézd meg a végén a számokat, minden ország kb. ugyanott lesz, hacsak nem kiemelkedően gazdag, vagy nagyon kicsi. (Talán egy Svájc vagy Liechtenstein, Monaco produkálhat jobb adatokat.)
Nem ment mellé, csak akkor ha azt vízionálod, hogy Orbán bassza el, nem a helyzet elbaszott.
Sobri Jóska
2. Elég sok ország lesz, akik nálunk jobban fognak ebből kijönni, ha nagyon unatkozol, akkor ne a kormányzati kommunikációban használt metódus alapján (ami kb. az első kínai fertőzött óta számolja a mutatókat) pörgesd végig a számokat, hanem mondjuk szeptember 1-től, eléggé meg fogsz lepődni, hány ország csinálja jobban nálunk.
3. Ha bárki döntéshozónak itthon megvan az az illúziója, hogy a magyar egészségügy elbírja ugyanazt a terhelést, mint a német, az olasz, a francia, az elég szomorú. Szerinted mi lesz, amikor majd jönnek itthon is az első képek a kupacokban álló koporsókról, a hűtőkocsikba pakolt holttestekről, meg minden egyéb ilyen dologról, amivel eddig csak a hanyatló nyugat problémáiként szembesültünk? Amikor már minden második Fidesz-szavazó családjában is lesz lassan kórházi kezelt, vagy az ismerősi körben elhunyt, akkor azért csak megvakarják majd a fejüket, hogy máshogy kellett volna, nem gondolod?
somoskovig
2. Lehet meglep, de nem nézek számokat, mivel minden metodika más, torz, manipulálható. Ami szembejön nyilván konstatálom, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
Ami egzakt lesz pár év múlva, hogy mennyi halálos áldozat volt. Ez 1000 főre vetítve nem lesz szignifikánsan más egész Európában. Nem csinálja nálunk senki se jobban, se rosszabbul. Csak számodra tetszetősebben kommunikálja, ezt elfogadom.
3. Nincs ilyen illúziójuk, de ezt mégse kommunikálják így, ahogy mi beszélünk róla. Mi nem vagyunk politikusok.
Szerintem semmi se lesz. Beletolja mindkét oldal a maga narratívájába. Geci Orbán, hazaáruló libernyákok. Ennyi lesz.
Nem vakarják meg, hülyék hozzá. Tudod, Fidesz-szavazók.
Legfeljebb 22-ben nem szavaznak Orbánra. És akkor más kormányzat lesz.
több mint 5 éve
kösz, h nem nekem kell leírnom ezeket 😊 de egyébként sincs semmi értelme, te is tudod..Az a bicskanyitogató, hogy még most is a valódi felelősségmegállapítás és vállalás helyett megy az orbánozás, meccsezés, cinikus gunyoroskodás.Tehát attól az országtól, ahol a polgárok többsége egy zsák krumpliért arra is leszavazna, aki az orra előtt a szavazófülkében kettyinti meg az anyját, azt várod, hogy önként ne menjen ki a Fradi - Barca meccsre? Ez mennyiben kevésbé pesti értelmiségi naivitás és a realitásoktól való teljes elrugaszkodás, mint az, amit Te szoktál számon kérni?
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
Az a bicskanyitogató, hogy még most is a valódi felelősségmegállapítás és vállalás helyett megy az orbánozás, meccsezés, cinikus gunyoroskodás.Tehát attól az országtól, ahol a polgárok többsége egy zsák krumpliért arra is leszavazna, aki az orra előtt a szavazófülkében kettyinti meg az anyját, azt várod, hogy önként ne menjen ki a Fradi - Barca meccsre? Ez mennyiben kevésbé pesti értelmiségi naivitás és a realitásoktól való teljes elrugaszkodás, mint az, amit Te szoktál számon kérni?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Tévedsz. Itthon ülök, kezet mosok, maszkot hordok mindenhova. I do my job. Szeretném (és sztem jogosan hiányolom), ha mindenki, beleértve és főleg azokat, akik látható példával, propagandával és erőszakkal nagyobb közönséget elérnek, szintén ezt tennék. Pláne, hogy ezért pénzt kapnak.
több mint 5 éve
A most meghosszabbított "határzár", orbán satuja a csehekre továbbra se vonatkozik, ez nem bicskanyitogató?Milyen védekezés ez? A mai interjúja pedig banánköztársasági diktátoroktól is agymenés lenne, amúgy
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal