Sakk
3 feliratkozó
több mint 5 éve
Lichess nicknév:Bébé: balazs9013
csebi: csebi
eaglesmcnabb: herremans79
Eazzy: gjanos89
ervinator: ervinator
Gergőbácsi: packerrider
Gyurma Pappa: gyurmapappa1
Igor: IgorRuzskin
Jakehomer: objectively_speaking
Medvepapa: Golyabacsi
Negritis: Negritis
shawnka: PandoBorris
Sobri Jóska: Predicant
Lichess Team:
Bowlponthu Chess Team
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
8 napja
Rapidban sötéttel Sindarov megnyerte, ő a FIDE World Cup 2025 bajnoka.
9 napja
De baszki, nem szabadkártyával került be, kivívta a részvételt, mégse baszhatják ki.Nem az ő hibája, a beakadás csak annak szól, hogy ezt a mozit láttam már párszor, nagyon ki fog lógni a mezőnyből és félő, hogy olyan dolgokon múlhat majd, hogy ki nyeri a tornát, hogy vele ki mikor játszik, ki veri meg kétszer, ki csak egyszer... egyszerűen ront a Candidates minőségén, amikor egy szignifikánsabb gyengébb játékos is bekerül. Persze tudom, Keymernek a Grand Swissen meg kellett volna nyernie a nyerő állást ellene és akkor nincs miről beszélni, sajnos ez van.Jeszipenkó kandidáns, nice. Blübaum helyett Keymerrel egész jó lenne. 😊Szegény Blübaum beakadt neked. Nem az ő hibája, hogy a Grand Swissen megelőzött Girit leszámítva mindenkit, és Firouzja, Keymer, Rapport, Erigaisi, Niemann, Abdusattorov, MVL, Vidit, mind a vert mezőnyben végzett. Volt ott nála 31 jobb játékos, csak egy tudta megelőzni.
Jakehomer
Őszentsége Sobri Jóska
Jakehomer
Ahogy egy 2400-ast se, ha végigment volna a World Cupon.
Egyébként ez lesz a mezőny:
Nakamura (Ha indul, mert ha nem vállalja, akkor Keymer. Bár ha Carlsen bekattan, akkor ez a hely az övé is lehet akár.) jelenleg világranglista 2. - 2813 ponttal
Caruana 3. -2795
Giri 5. - 2769
Praggnanandha 7. -2768
Wei Yi 11. - 2752
Sindarov 25. - 2721
Esipenko 41. - 2681
Blübaum 43. - 2680
Namost ha akarod, akkor fogadhatunk, hogy nem Blübaum lesz az utolsó, és arra is, hogy az első négyből lesz a kihívó. Az szerintem 1.01-es odd lehet, hogy nem négyük közül fog kikerülni.
Nyilván papíron Blübaum a leggyengébb, de bizonyította, hogy egy tornán oda tudja tenni magát.
9 napja
Nem az ő hibája, a beakadás csak annak szól, hogy ezt a mozit láttam már párszor, nagyon ki fog lógni a mezőnyből és félő, hogy olyan dolgokon múlhat majd, hogy ki nyeri a tornát, hogy vele ki mikor játszik, ki veri meg kétszer, ki csak egyszer... egyszerűen ront a Candidates minőségén, amikor egy szignifikánsabb gyengébb játékos is bekerül. Persze tudom, Keymernek a Grand Swissen meg kellett volna nyernie a nyerő állást ellene és akkor nincs miről beszélni, sajnos ez van.Jeszipenkó kandidáns, nice. Blübaum helyett Keymerrel egész jó lenne. 😊Szegény Blübaum beakadt neked. Nem az ő hibája, hogy a Grand Swissen megelőzött Girit leszámítva mindenkit, és Firouzja, Keymer, Rapport, Erigaisi, Niemann, Abdusattorov, MVL, Vidit, mind a vert mezőnyben végzett. Volt ott nála 31 jobb játékos, csak egy tudta megelőzni.
Jakehomer
Őszentsége Sobri Jóska
Tepper takarodj!
9 napja
mondjuk sztem Sindarovban és Wei Yiben is benne volt hogy top3ban végezMivel egyikük 7.kiemelt, másikuk 16., ez a "benne volt, hogy top3-ban végez" erős túlzás.
Esipenkoban nem láttam
Negritis, a vajda
Nyilván bárki nyerhet, hiszen pont ez a szép a sakkban, hogy nem az eddig megszerzett pontok játszanak, de egyikük se volt az elején top3 esélyes.
Gukesh, Erigaisi, Praggnanandhaa, vagy Giri, So Wesley, Keymert voltak azok.
Nagy meglepetés mindhárom kijutó személye egyaránt.
9 napja
mondjuk sztem Sindarovban és Wei Yiben is benne volt hogy top3ban végezEsipenkoban nem láttam
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
9 napja
Megvan a három Candidates résztvevő:Esipenko
Sindarov
Wei Yi
Én ha az elején százat tippelek se ez a trió lett volna.
Esipenko 2:0-al megszerezte a harmadik helyet, a döntőben eddig 2 remi, a rapidok/schnellek fognak dönteni.
Jeszipenkó kandidáns, nice. Blübaum helyett Keymerrel egész jó lenne. 😊Szegény Blübaum beakadt neked. Nem az ő hibája, hogy a Grand Swissen megelőzött Girit leszámítva mindenkit, és Firouzja, Keymer, Rapport, Erigaisi, Niemann, Abdusattorov, MVL, Vidit, mind a vert mezőnyben végzett. Volt ott nála 31 jobb játékos, csak egy tudta megelőzni.
Jakehomer
9 napja
Jeszipenkó kandidáns, nice. Blübaum helyett Keymerrel egész jó lenne. 😊
Tepper takarodj!
10 napja
Egyik parti sem volt valami észvesztően bonyolult, Jakku egy látszólag egyszerű végjátékot rontott el pár lépés alatt, blunder időzavarban, előfordul.A döntő első meccse remi, a harmadik helyért nyert Esipenko világossal.én aszittem volna hogy a döntő lesz az ahol bátrabbak lesznek elvégre a candidates már adott
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Tepper takarodj!
10 napja
Ez igaz, de az 1-2 között van a legnagyobb pénzbeli ugrás, 120e vs. 85e usd. Sakkban ez nagy pénz.A döntő első meccse remi, a harmadik helyért nyert Esipenko világossal.én aszittem volna hogy a döntő lesz az ahol bátrabbak lesznek elvégre a candidates már adott
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
10 napja
A döntő első meccse remi, a harmadik helyért nyert Esipenko világossal.én aszittem volna hogy a döntő lesz az ahol bátrabbak lesznek elvégre a candidates már adott
Őszentsége Sobri Jóska
10 napja
A döntő első meccse remi, a harmadik helyért nyert Esipenko világossal.
11 napja
Jakku live ratingje már 2700 felett van 😊 de Andrej talán jobban megérdemelték, nehezebb ágon jutott idáig
Tepper takarodj!
11 napja
A két 2700-as döntőzik a jövőhéten, a bronzmeccsen meg kiderül ki lesz Blübaum mellett 2600-asként ott a Candidatesen.
11 napja
Csóri Andrej, ekkora blundert egy jobb állásban, uh ezt nem lesz könnyű megemésztenie.Wei Yi és Szindarov döntő illetve candidates hely, ez rendben van.
Tepper takarodj!
12 napja
Megvolt a mai két remi is, vagyis holnap rapidban vagy schnellekben dől el ki döntőzik, ki játszik a harmadik kijutó helyért.
13 napja
Ez a legfontosabb kör, itt senki nem fog kockáztatni,szóval igen, nagyon valószínű a két remi
Tepper takarodj!
13 napja
Mind a két parti remi lett. Szerintem holnap is így lesz, aztán majd a rövidekben dől csak el ki döntőzik, ki játszik a 3. helyért.
13 napja
üzbég remi
14 napja
Kramniknál momentán te is meg én is hasznosabbak vagyunk, senki se állította, hogy vele vetném össze, ez erősen szalmabáb érvelés.Azért ezek a "sakkinfluenszer" csajszik nem túl acélos sakkozók.azért egy Lékó, Polgár kommentálás mellett még David Howell is bőven lefelé lóg ki
A legtöbb az erős amatőr játékos és az FM határán van valahol (oké, Dorsa 10 éve 2400 körüli volt, az IM szint, Belenkaya FM szint, de Botez épphogy átlépte a 2000-t, Anna Cramling 2200 se volt sose), így sakkszerű csicsergésre kissrácoknak lehet, hogy jók (végülis tele a twitch olyan streamerrel, aki még ennyit se nyújt, csak dekoratívan és ostobán mórikálja magát), de edukatív szempontból kb. annyi az értékük, hogy felolvassák a stockfisht.
Ég és föld, amikor Polgár Judit kommentál vagy Anna Cramling kínosan ciki módon műcukiskodik.
Őszentsége Sobri Jóska
és azért Tania Sachdev is "csak" IM szintig jutott, akárcsak Levy, Eric Rosen vagy Antonion Radic
amúgy sztem nem műcukiskodik, ő szimplán ilyen (a pasija Wirtual is hasonló személyiség amúgy, cheerful és iszonyat pozitív, ami persze lehet álca)
és ez a fajta butuska pozitivizmus tud jó lenni, de nyilván mélyelemzésért nem hozzájuk megyek, viszont magát a sakkot népszerűsíteni hasznosabb mint amit pl Kramnik művel
Negritis, a vajda
De ha azokkal a sakkozókkal veted össze, akik gyártanak kontentet FM-től GM-ig, akkor azokhoz képest nulla Anna Cramling. Semmi más, csak sakkalapú felszínes bulvárkontent.
A "sakk népszerűsítése" meg jól hangzó kifejezés, de valójában nem takar semmit. Úgy pontosabb lenne, hogy ezeknek a csininek tartott butuska sakkinfluenszerlányoknak köszönhetően a sakknak keletkezett egy mainstreamebb megítélése, bekerült egy csomó fiatal látóterébe, de ettől meg a sakk nem lett se népszerűbb (az inkább a covidnak meg az egyre jobb online felületeknek köszönhető - nem tudom van e itt olyan, aki az online sakkot még a kurnik-on kezdte, azért egy lichess ahhoz képest teljesen más világ), se felkapottabb, se nagyobb tömegek által űzött - hiszen a sakkhoz mégiscsak alapvetően gondolkodni kell, konzumidiótáknak nem terem benne sok babér.
Szóval bullshitnek tartom azt, hogy magát a sakkot népszerűbbé teszi egy Anna Cramling vagy egy Botez, de az tény, több emberhez jut közelebb, akiket alapvetően nem a sakk érdekel, és akiket ezután se fog, de ha már úgyse értik, akkor szívesen követnek egy sakkozgató lánykát, mert az menő.
14 napja
Azért ezek a "sakkinfluenszer" csajszik nem túl acélos sakkozók.azért egy Lékó, Polgár kommentálás mellett még David Howell is bőven lefelé lóg ki
A legtöbb az erős amatőr játékos és az FM határán van valahol (oké, Dorsa 10 éve 2400 körüli volt, az IM szint, Belenkaya FM szint, de Botez épphogy átlépte a 2000-t, Anna Cramling 2200 se volt sose), így sakkszerű csicsergésre kissrácoknak lehet, hogy jók (végülis tele a twitch olyan streamerrel, aki még ennyit se nyújt, csak dekoratívan és ostobán mórikálja magát), de edukatív szempontból kb. annyi az értékük, hogy felolvassák a stockfisht.
Ég és föld, amikor Polgár Judit kommentál vagy Anna Cramling kínosan ciki módon műcukiskodik.
Őszentsége Sobri Jóska
és azért Tania Sachdev is "csak" IM szintig jutott, akárcsak Levy, Eric Rosen vagy Antonion Radic
amúgy sztem nem műcukiskodik, ő szimplán ilyen (a pasija Wirtual is hasonló személyiség amúgy, cheerful és iszonyat pozitív, ami persze lehet álca)
és ez a fajta butuska pozitivizmus tud jó lenni, de nyilván mélyelemzésért nem hozzájuk megyek, viszont magát a sakkot népszerűsíteni hasznosabb mint amit pl Kramnik művel
14 napja
Azért ezek a "sakkinfluenszer" csajszik nem túl acélos sakkozók. A legtöbb az erős amatőr játékos és az FM határán van valahol (oké, Dorsa 10 éve 2400 körüli volt, az IM szint, Belenkaya FM szint, de Botez épphogy átlépte a 2000-t, Anna Cramling 2200 se volt sose), így sakkszerű csicsergésre kissrácoknak lehet, hogy jók (végülis tele a twitch olyan streamerrel, aki még ennyit se nyújt, csak dekoratívan és ostobán mórikálja magát), de edukatív szempontból kb. annyi az értékük, hogy felolvassák a stockfisht.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
14 napja
Megérkezett a bulvár 😀😀
Jakehomer
#teamDorsa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
14 napja
Megérkezett a bulvár 😀Mondjuk ez jobb mint a chatet olvasni hogy mi a fasznak idézik be Kramnik tweetjeit
Jakehomer
15 napja
A szoke nem az en vilagom, de ez a Nemo is komoly. Van merites ahogy latom.Sose erdekelt a sakk de azt hiszem it az ideje kovetni.mondjuk akkor már inkább Nemo vagy a Huga, de még Dina is szebb nála 😊
Hendrix
de az igazi kedvenc az Anna Cramling, nem lehet nem imádni a kiscsajt, egy tünemény
Negritis, a vajda
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain