Magyar foci csevegő
35 feliratkozó
több mint 15 éve
Kedves csapatok!Idén megint itt a lehetőség, hogy az amerikai foci csapatok közötti külön versenybe részt vegyetek :
0815 Autós Kaland Túra
2010 december 4.-én újra startol a 0815 Mikulás Túra
Gyere és csatlakozz te is az örült versenyzőkhöz, öltözz te is be kedvenc jelmezedbe és bulizd át az utat a Pólus Centertől egészen a Hotel Flóráig, amely Egerben található.
A két állomás közötti pontok természetesen titkosak, hiszen nyomoznod kell, találós kérdéseket kell megoldanod, vicces feladatokon kell átesned ahhoz, hogy a végcélhoz megérkezhess.
A futam alatt pontokat gyűjtesz és ez alapján dől el, hogy ki szerzi meg az első helyet, amelyet természetesen értékes nyereményekkel díjazunk.
2010. december 4.-én este egy jót vacsorázunk megkóstoljuk Eger híres borait, majd egy fergeteges bulival zárjuk a napot, amelyet DJ Győremix prezentál számunkra.
A jól megérdemelt pihenő után, degeszre esszük magunkat egy kis kiadós reggelivel, majd irány a melegvíz, csak azért, hogy az ebédnek is legyen hely, majd délután megtudhatja mindenki, milyen pozíciót sikerült elérnie a tabellán.
Ne feledkezzünk el a legfontosabb dologról a jótékonyságról, hiszen ezzel az eseménnyel a Magyar Mozgássérülteket támogatjuk és hagyományainkhoz mérten, reméljük a lehető legtöbb tárgyi és anyagi támogatást tudjuk majd átnyújtani számukra.
Gyere és jelentkezz te is és legyél az örült Mikulás Túra részese, de ne feledd, a jelmez plusz 3 pontot ér!!!!
Bővebb információt és a jelentkezési feltételeket a www.0815.hu oldalon találod.
A Mikulás legyen veletek!
több mint 15 éve
Már jeleztem a hibát és javítják😊(Tényleg jó a plakát, de mint "helyesírás náci" megjegyzem, hogy a "ki szeretnéd próbálni" formula 3 szóba írva és hosszú "ó" még jobbá tenné. 😉 )Atari
több mint 15 éve
(Tényleg jó a plakát, de mint "helyesírás náci" megjegyzem, hogy a "ki szeretnéd próbálni" formula 3 szóba írva és hosszú "ó" még jobbá tenné. 😉 )AtariJajj már, Amerikai Focitáskat keresnek nem Magyar tanárt 😀
Hungarian Indianapolis Colts Fan Club I'll always be a Colt. Always! - Peyton Manning
több mint 15 éve
(Tényleg jó a plakát, de mint "helyesírás náci" megjegyzem, hogy a "ki szeretnéd próbálni" formula 3 szóba írva és hosszú "ó" még jobbá tenné. 😉 )
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
és ha már holder sem, akkor zebra? 😊 Kori lelőtte már, bocs 😊És ha minden kötél szakad, akkor lehetsz szotyizabáló kicker! - ismer valaki ilyet? 😀 😀 😀Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂KoriTEEz tényleg tipikus amúgy! 😀
Falba kicsi vagy elkapónak nagy meg persze nem valami labdabiztos, akkor te TE leszel! 😀😀barbárJW
Ha pedig abból kiörögedsz, megsérülsz, vagy reménytelenül béna vagy, akkor holderkedni még úgy is tudsz... 😂
Onnan pedig egyenes út vezet a "vizesfiú" posztra, feltéve ha nem az ember szemébe sprickolod a vizet az időkérések alatt... :rolleyes:VIZILÓ
több mint 15 éve
A fracokat, o lesz az uj qb!!!Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂KoriTE
Ahogy látom a toborzó fő szponzora a NIKE! 😊
A tesis témához csak annyit, nálunk tesi órán voltak a sportolók-akik amúgy is valamit sportoltak versenyszerűen-
voltak a tehetségesek-akik nem versenyeztek de jó képességűek voltak, és volt a kriplirészleg-nem akartak sportolni, meg képességeik sem voltak. Ja és persze egész órán Foci -kriplik a kapuba 😊.
A tehetségesebbeket kellene megtalálni!kutya23c
O-H-I-O
több mint 15 éve
És ha minden kötél szakad, akkor lehetsz szotyizabáló kicker! - ismer valaki ilyet? 😀 😀 😀És ha már a vizezés sem megy, akkor beiratkozol a játékvezető képzésre 😀
Ha pedig abból kiörögedsz, megsérülsz, vagy reménytelenül béna vagy, akkor holderkedni még úgy is tudsz... 😂
Onnan pedig egyenes út vezet a "vizesfiú" posztra, feltéve ha nem az ember szemébe sprickolod a vizet az időkérések alatt... :rolleyes:VIZILÓ
Bocs, de ezt muszáj volt :cool:

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Hétvégi meccsekre tipp???
több mint 15 éve
Kopasz98
93
én fs voltam mer nyikhaj voltam-> lb mer nagyobb lettem -> wr baz el tud kapni-> te, mert legnagyobb wr. Akkor most hogy is van? 😀 hozzáteszem eddig ez a TE dolog teccős nagyon. szóval BLEEEEE, ja és peace and love. 😀Ez tényleg tipikus amúgy! 😀Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂KoriTE
A tesis témához csak annyit, nálunk tesi órán voltak a sportolók-akik amúgy is valamit sportoltak versenyszerűen-
voltak a tehetségesek-akik nem versenyeztek de jó képességűek voltak, és volt a kriplirészleg-nem akartak sportolni, meg képességeik sem voltak. Ja és persze egész órán Foci -kriplik a kapuba 😊.
Falba kicsi vagy elkapónak nagy meg persze nem valami labdabiztos, akkor te TE leszel! 😀😀barbárJW
több mint 15 éve
És ha minden kötél szakad, akkor lehetsz szotyizabáló kicker! - ismer valaki ilyet? 😀 😀 😀Ez tényleg tipikus amúgy! 😀Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂KoriTE
Onnan pedig egyenes út vezet a "vizesfiú" posztra, feltéve ha nem az ember szemébe sprickolod a vizet az időkérések alatt... :rolleyes:
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Ez tényleg tipikus amúgy! 😀Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂KoriTE
Falba kicsi vagy elkapónak nagy meg persze nem valami labdabiztos, akkor te TE leszel! 😀😀
több mint 15 éve
Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ugyan már, minek szűkíteni a választékot! A pufi kripliből lesz a NT, a pálcika kripliből a FS, aki meg aztán végképp se futni, se elkapni, se blokkolni nem lesz jó, abból meg Tightend lesz 😂

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Mindenkivel foglalkozni kellene, mert nálunk is volt rá példa, hogy kijött a gyerek, a lábát nem bírta felemelni olyan kövér volt, meg annyira nem mozgott soha életében, és idővel ment le a zsír, erősödött, és egy elfogadható szintű játékos lett belőle. Csak pont ez az általános "béna vagy húzzál a kapuba" mentalitást kellene megváltoztatni, és időt ill. energiát szánni ezekre a gyerekekre is, akik egy kis önbizalomdoppinggal (amit focsiban maximálisan megkapnak szerintem) nem tűnnének el a süllyesztőben.
több mint 15 éve
kutya23c
223
Jó lett a plakát!!! Nekem nagyon tetszik.Ahogy látom a toborzó fő szponzora a NIKE! 😊
A tehetségesebbeket kellene megtalálni!
"Olyan vagyok, mint egy gép. Teljesítek mindenképp. Ha érzem is, hogy fáradok, holtomig már nincsen fék."
több mint 15 éve
A tesióra olyan mint az idegen nyelv oktatása. Az iskolában nem tanul meg nagyon senki, hiába lenne rá időkeret. Ha el akarod sajátítani a dolgot rendesen (mozogni) arra "különóra" kell. Vagyis edzés valami normális helyen.

több mint 15 éve
Törölt felhasználó
ahol én tanultam középsuliban,ott rendes tesiórák voltak szertonnával,talajtornával,meg persze majdnem mindenféle sportot kiprobáltunk amit lehetett teremben meg betoton csinálni (kivéve persze amcsifocit 😊 )...gondolom tanárja válogatja,az egészet...PacmanAz a baj, hogy nem ez az általános! Nálunk pl. félévek elején megcsináltunk pár kötelező felmérést gyorsan, hogy legyen mire jegyet adni, aztán ment a foci ész nélkül a hátralévő részben. 😀 Mondjuk nekem ez nem volt baj, mert mellette, amúgy is fociztam nagypályán, de a csóri cyber-patkányok csak menekültek a labda elől, mert életükben nem léptek kettő gyorsabbat egymás után, és így nem is voltak soha rákényszerítve, hogy kialakuljon valamiféle mozgáskultúra náluk, ugyanis a tanár ott se volt utána órán...
több mint 15 éve
ahol én tanultam középsuliban,ott rendes tesiórák voltak szertonnával,talajtornával,meg persze majdnem mindenféle sportot kiprobáltunk amit lehetett teremben meg betoton csinálni (kivéve persze amcsifocit 😊 )...gondolom tanárja válogatja,az egészet...

See what you hit,and hit what you see
több mint 15 éve
Nálunk is kb, foci foci (mármint Soccer) van csak. Tesi tanár telefonálgat egy jót, az osztály fele bent sincs... így nehéz.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
igen, tesitanár tanítsa az alapokat, ami alatt a futást, megállást, kitámasztást, ugrást, labdakezelést Bálint #15Az a baj, hogy egyre kevesebb tornatanár foglalkozik ezen alapvető készségek fejlesztésével. Csak bedobja a lasztit a gyerekek közé és focizzatok. Jászberényi tapasztalat, nem tudom máshol hogy van, de a hozzánk kerülő 14-18 évesek nagy százaléka pl futni sem tud "szabályosan", labdaérzékről ne is beszéljünk. És nem csak a pufifánkok vannak elmaradva...
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
igen, tesitanár tanítsa az alapokat, ami alatt a futást, megállást, kitámasztást, ugrást, labdakezelést és az amerikai foci alap koncepcióját értem. a mozgások alapvetően nem amfoci specifikusak, bármelyik normális tesitanár meg tudja, és meg is kéne alapból tanítani a gyerekeknek a tesiórákon.Igazad van, de erre az a megoldás, amit már olvastam is egy két helyen, blogon, hogy az általános iskolákkal meg kell ismertetni a sportot, a tesitanárokat megfertőzni vele és az órákon azt játszanák a srácok néha! Persze a flag változatot!Meg is érkeztünk a problémához. Tesitanár tanítsa az alapokat? Neki ki tanítja meg? Szerintem max. 1-2 suliban lehet olyan kapcsolatot kialakítani, ahol ez működhet. Persze már az is nagy dolog lenne.
Ez ugye jó lenne mindenkinek, mert egy két srác biztosan komolyabban szeretné majd űzni és akkorra meg már ugye meg is tanulhatná a sportág alapjait, szabályait! Végeredményben a technikai dolgokat kellene elsajátítania (blokkolás, tackle, stb).
Ugyanakkor még az is előny lehetne, ami amúgy is előnye a sportnak, hogy a kövérebb srácok sem maradnának ki a tesiórás játékból, mert ők is tudnának játszani!Bruce
A dabasi dolog ezért is érdekel, mert túl sokat azért nem hallottam még róla. Jöhet az infó 😊KoriTE
a pufifánkokat nehezen lehet megfogni, mert ők a flagfociban sem érdekeltek. ha már van egy bázis, vannak flagfocisok, akiket viszonylag egyszerű átvinni tackle fociba, akkor a környezetükben lévő pufifánkokat is egyszerűbb elérni, mert az osztálytársai fogják kapacitálni őket. a blokkolás, tackle szerintem nem tesiórára való gyakorlat, feladat, mert azt már csak felszerelésben lehet/szabad, de az iskoláknak nem lesz felszerelésük, a gyerekeknek meg miért lenne...
több mint 15 éve
A tesitanár a mozgást tanítja meg mint alapból, és elvileg egy tesitanár érdeklődik a sportok iránt, ha sikerül megfertőzni vele őt, akkor megtaníthatja az alapszabályokat. Meg nem mondtam hogy egyszerű, csak hogy így lehet megoldani!
több mint 15 éve
Igazad van, de erre az a megoldás, amit már olvastam is egy két helyen, blogon, hogy az általános iskolákkal meg kell ismertetni a sportot, a tesitanárokat megfertőzni vele és az órákon azt játszanák a srácok néha! Persze a flag változatot!Meg is érkeztünk a problémához. Tesitanár tanítsa az alapokat? Neki ki tanítja meg? Szerintem max. 1-2 suliban lehet olyan kapcsolatot kialakítani, ahol ez működhet. Persze már az is nagy dolog lenne.
Ez ugye jó lenne mindenkinek, mert egy két srác biztosan komolyabban szeretné majd űzni és akkorra meg már ugye meg is tanulhatná a sportág alapjait, szabályait! Végeredményben a technikai dolgokat kellene elsajátítania (blokkolás, tackle, stb).
Ugyanakkor még az is előny lehetne, ami amúgy is előnye a sportnak, hogy a kövérebb srácok sem maradnának ki a tesiórás játékból, mert ők is tudnának játszani!Bruce
A dabasi dolog ezért is érdekel, mert túl sokat azért nem hallottam még róla. Jöhet az infó 😊

több mint 15 éve
Igazad van, de erre az a megoldás, amit már olvastam is egy két helyen, blogon, hogy az általános iskolákkal meg kell ismertetni a sportot, a tesitanárokat megfertőzni vele és az órákon azt játszanák a srácok néha! Persze a flag változatot! Ez ugye jó lenne mindenkinek, mert egy két srác biztosan komolyabban szeretné majd űzni és akkorra meg már ugye meg is tanulhatná a sportág alapjait, szabályait! Végeredményben a technikai dolgokat kellene elsajátítania (blokkolás, tackle, stb).
Ugyanakkor még az is előny lehetne, ami amúgy is előnye a sportnak, hogy a kövérebb srácok sem maradnának ki a tesiórás játékból, mert ők is tudnának játszani!
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Igen a maradékot kell összeszedni, és annyiban vagyunk hátrányban, hogy kb a második legdrágább sport a miénk, már csak a felszereléseket nézve!hiába választja ezt első sportnak, egyszerűen nincs meg az edzői háttér, amely biztosítaná az alapokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy tudjon valaki futni. futás alatt futást értek, nem pedig valami hasonlót. ehhez pedig sok futóiskolázás kell, magas térd, sarokemelés, indiánszökdelés, jogging, stb... ezt nem sok magyar amerikai foci edző tudja megcsinálni, megtanítani, viszont a hagyományos sportok edzői, illetve a testnevelő tanárok igen. Sokkal fontosabb, hogy valaki megtanuljon futni, mint hogy tizenévesen tackle focizzon önmaga és mások veszélyeztetésével, mert nem tud rendesen futni, mozogni.
Ezért kell a korai megismertetés a sporttal, mert akkor az amfoci lesz neki az első sport amivel tüzetesebben megismerkedik és így jó esetben itt marad!
De hát most még nincs ilyen múltja a sportnak, hogy ezt választanák első sportnak, kivétel azoknál, akiknek a bátyjuk vagy valaki a családból ezt a sportot űzi! NA de majd a mi gyerekeink ezt fogják választanai, aztán lesz itt nemulass 😀Bruce
Flag foci lenne szerintem is most alkalmas arra, hogy sok gyerekhez, iskoláshoz eljusson a sportág, anélkül hogy a szülők pénztárcáját, illetve saját/mások testi épségét veszélyeztetné.