Pittsburgh Steelers

73 feliratkozó

több mint 12 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
A KC akkorse brekeghetne ha 5-4-el állna, tényleg fantasztikus a 9-0, de mintha az ellenoldali öltözőkben a loserbaby nagyívű slágerét hallgatnák meccsrekészülődvén.
Zwei ugye ha visszamászunk tavalyig, ott kezdett el meghalni a RunD-énk, csak ugye azt felytegettük, hogy mennyire atomjó volt passz ellen, mostmár tuggyuk, hogy nem direkt hangsúlyeltolódás volt, hanem ordas nagy mákker, vagy kijelentjük, hogy K.Lewis távozásával lett ijen orbitális luk.
Drei BigBen kinyalhatja,a motorbaleset után is kisírta magának, ott se kellet volna, egy-egy évet lehoz jól, de egymásutániak nem mennek. A fejében van a baj, hogy azt hiszi szupermen vagy mi az ördög, és igen láttam az arcát végig drukkol magának, már ökölben a kezecskéje, csak közbe könyökön dobta a peccvédőt, asszem Magastornyot, pedig TomBédi is nyomott homályzónát, de a kispeckembe, hogy a TomBredi tvájlájt, érted hót üresbe megy, vagy ki a vonalon - vegyük óra megállításnak, nade hamár Béni fiú eldobja, akkor az nehogy ne menjen már emberhez, assebaj, ha kék, csak kocogjon? Szóval sok mindent megtett ez a frencséjz Bénikémér, lásd a lánykergetős akcióit, most egy meccser leültetném büntiből.sutianap
1. nemcsak a franchise tett meg sok mindent Benikéért, hanem Benike is a franchise-ért. 3 SB-t játszottunk vele, 2-t megnyertünk
2. nem volt a tavalyi ordas nagy mák, idén is messze a sec nyújtja a legjobb teljesítményt. Ezen a meccsen volt a sec első komoly betlije, de amint mondtam sokszor, nem is az volt, hogy megverték az embert (persze volt ilyen is), hanem azt se tudták kinek mit kéne csinálnia.
3. KC: nem, ez a KC életveszélyes. Pont úgy, ahogy a Steelers 2008-ban. Ott is ment, hogy ilyen OL-lel nem lehet nyerni, most is megy, hogy ilyen QB-val nem lehet nyerni. De lehet. Ez a D képes rá. A 2 egység tökéletesen kiegészíti egymást. Életveszélyes kombó.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Az SF, SEA és KC sztem top favorit az SB-re is. Ez elég komoly szám.Soldados
LOL. (Nem megbántva ezzel a KC-t.) Láttad a Bills elleni meccsüket? A skalpjaik között Ryan Fitzpatrick, Terrelle Pryor, Case Keenum, Jason Campbell és Jeff Tuel.
Ezen kívül van még a két read option-t futtató csapat - óhatatlanul megnő a futójáték aránya. Őket sem mondanám klasszik smasmouth focit játszóknak. (A Panthers is hasonló kategória.)
Az utánuk következő hármasnak (Jets, Bills, Raiders) is megvan a közös jellemzője: újonc irányítók. Akiknek a terhét csökkenteni szeretnék és/vagy tudnak futni.

Másképp fogalmazva: pass heavy stratégia nélkül is lehet sikeresnek lenni, de az nem a smasmooth foci.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
A KC akkorse brekeghetne ha 5-4-el állna, tényleg fantasztikus a 9-0, de mintha az ellenoldali öltözőkben a loserbaby nagyívű slágerét hallgatnák meccsrekészülődvén.
Zwei ugye ha visszamászunk tavalyig, ott kezdett el meghalni a RunD-énk, csak ugye azt felytegettük, hogy mennyire atomjó volt passz ellen, mostmár tuggyuk, hogy nem direkt hangsúlyeltolódás volt, hanem ordas nagy mákker, vagy kijelentjük, hogy K.Lewis távozásával lett ijen orbitális luk.
Drei BigBen kinyalhatja,a motorbaleset után is kisírta magának, ott se kellet volna, egy-egy évet lehoz jól, de egymásutániak nem mennek. A fejében van a baj, hogy azt hiszi szupermen vagy mi az ördög, és igen láttam az arcát végig drukkol magának, már ökölben a kezecskéje, csak közbe könyökön dobta a peccvédőt, asszem Magastornyot, pedig TomBédi is nyomott homályzónát, de a kispeckembe, hogy a TomBredi tvájlájt, érted hót üresbe megy, vagy ki a vonalon - vegyük óra megállításnak, nade hamár Béni fiú eldobja, akkor az nehogy ne menjen már emberhez, assebaj, ha kék, csak kocogjon? Szóval sok mindent megtett ez a frencséjz Bénikémér, lásd a lánykergetős akcióit, most egy meccser leültetném büntiből.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 5 255 — 毎日何かを学ぶ
by Soldi
"Másrészt ha nem fog menni, akkor ismét korai pickünk lesz, tehát megint csak nincs értelme elkapkodni ezt a QB-húzást. És végül amit egyszer már írtam. Ne azért húzzunk QB-t, mert most korai pickünk van. Nem ezen múlik, hogy egy pick sikeres vagy sem."
Különben is Hackenberg még fiatal, még legalább két szezont le kell nyomnia 😀
több mint 12 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉Soldados
KC, IND, NE, CIN, WAS, SD, HOU, CHI, DEN futások aránya mind 40-43 százalék között 10-18. helyezéssel a leginkább futócsapatok listáján. Smashmouth focit számok alapján a SF, SEA, CAR játszik 56, 52, 50 % run play-jel. Még ma is lehet eredményes, csak ahhoz tényleg elit védelem és átlag feletti ST szükséges.DoM
Tehát van 4 csapat amelyik nem a csodás passzjátékával ér el eredményeket (ez azért a KC-ra is igaz). Az SF, SEA és KC sztem top favorit az SB-re is. Ez elég komoly szám.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 12 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉Soldados
KC, IND, NE, CIN, WAS, SD, HOU, CHI, DEN futások aránya mind 40-43 százalék között 10-18. helyezéssel a leginkább futócsapatok listáján. Smashmouth focit számok alapján a SF, SEA, CAR játszik 56, 52, 50 % run play-jel. Még ma is lehet eredményes, csak ahhoz tényleg elit védelem és átlag feletti ST szükséges.
több mint 12 éve
Soldados
Szerintem sincs szükség rebuildingre (ennek okait leírtad az idézett hozzászólásban, hasonlóképp gondolom én is), azzal viszont nem értek egyet, hogy "ez csak egy meccs volt".

Beszéltünk már mentális problémákról, nyilván az is közrejátszik, hogy három újoncra is elég komoly szerep hárul, elő lehet hozakodni az edzői hibákkal, vagy épp az utóbbi évek draftjaival, és még sorolhatnám. Csak a tényekre szorítkozva: idén a D - Steelers-mérce szerint - nem (elég) jó.vassadi
Teljesen egyetértünk Ádi! Meg a Klemó által leírtakkal is.

Pontosan úgy értettem ezt a "csak egy meccs volt", hogy azért nem ez az 55 pont a realitás, amit Te is írtál. Illetve, hogy ez az egység volt az is, amikor hatszor jó, vagy minimum elfogadható teljesítményt nyújtott. Mindannyian leírtuk a hibákat, rush D és passrush hiánya. Tudjuk az okokat is, azt is jól összefoglaltad egyesével, személyre lebontva. Amúgy Clark nekem hatalmas kedvencem, de Woodley-n kívül most az ő esetében érzem azt, hogy el kell engedni. Mondjuk az ő esetében ez két ok miatt is könnyebb lesz, egyrészt az idény végén asszem lejár a szerződése, másrészt most draftoltuk a bíztatóan szereplő Shamarkót.

Kiútnak is azt gondolom, amit Te, most szokatlanul jó drafthelyünk lesz, ezt ki kell használni, most tényleg szükségünk van game-changerekre és mikor húzzunk ilyet, ha nem TOP5-10-s pickkel. Ha sikerülne 2-3 ilyen játékost találni, plusz lezajlik a mindannyiuk által várt stratégiaváltás, akkor az idei szerepléshez képest nagy előrelépést lehetne produkálni.

A legfőbb gondot viszont a mentális oldalon látom. Szétestünk. Ez ilyen. Ha jönnek a győzelmek, akkor a jó egység húzza fel a szarabbat is (lásd 2008), ha az L-k jönnek, akkor természetszerűleg még a jól/jobban működő egység (sztem az első három meccsen jó volt a D) is beleszürkül, vagy szétesik, vagy totálisan dekoncentrálttá válik. Nekem kb ezt mutatta meg a Pats meccs. Én ilyet még nem láttam, ami tegnap történt. Nem megverték a cornereket (persze volt ilyen is, de az benne van a játékban), hanem voltak olyan szituációk, amikor egyes játékosok azt se tudták, hogy mit kellene csinálniuk, aztán ebből az lett, hogy 2-3 alkalommal olyan üresen volt egy elkapó, mintha edzés lenne. Jelentkezzen, aki látott ilyet az elmúlt 10 évben a Steelers D-től.

Amit még gondolok, hogy nemcsak a meccseken hagytuk veszni a momentumokat, hanem kihagytuk a season-changer momentumokat is. Én 2 ilyet éreztem: először a Vikes ellen. 0-3-nál mínusz 18-ról a sírból visszahoztuk a meccset, 6 yd-ra voltunk a hosszabbítástól. Ha azt a meccset ilyen gigafordítással, drámai csatában behúzzuk, az lehetett volna egy hatalmas mentális lökés. A második a Raiders meccs. 2 sikerrel érkeztünk, azaz 2-4-gyel. Megint mínusz 18-ról felálltunk és 4-5 lehetőségünk volt, hogy megfordítsuk, megnyerjük a meccset. Mindet elbasztuk. Ha sikerül, az a sorozatbeli 3. sikerrel együtt olyan mentális lökést jelenthetett volna, ami megváltoztathatta volna a szezont. Nem így lett. A kérdés az, hogy mennyi lelkierő maradt a játékosokban, ezen múlik, hogy 8-8, 6-10, vagy 4-12 lesz a vége. Most egyesek nagyot emelkedhetnek, ha megfelelő attitüddel lépnek pályára, mások pedig leírhatják magukat. A lényeg, hogy a védelem fiataljai sokat tanuljanak és fejlődjenek. Aztán várjuk az off-seasonban remélhetőleg bekövetkező változásokat.Soldados
Erről van szó. A D olyan amilyen, közepes vagy átlagos vagy az alatti, de így is megvolt az esély az említett meccsek megnyerésére. És az O nem tudta megcsinálni.

Itt van nekem egy kis kételyem, hogy miért nem? Mert alapból rossz volt a koncepció hogy miként lehetne ezt megcsinálni, ebből jöttek a hibás play hívások, és emiatt nem sikerült... vagy... jó volt az elképzelés, de a pályán levő játékosok nem tudták kivitelezni? Mert akkor nem feltétlenül Haley vagy Tomlin a hibás.

Ben valami sosem látott mértékben inkonzisztens teljesítményt hoz, szemlátomást nem is nagyon idegeskedik a hibák miatt. Nem elsősorban a statokra gondolok, hanem a meccsdöntő vagy legalábbis adott helyzetben kulcsfontosságú játékok elrontására. Ezt megint nem tudom eldönteni, hogy más rendszerben, más OC alatt is ekkora homályokat dobna, vagy ilyen rossz megoldásokat választana ( pl az általad már említett időkérés a múltkor) mert ő aktuálisan ennyire képes... vagy... más körülmények közt clutch lenne, plusz győzelmi faktor?

Az nyilvánvaló, hogy a régi run heavy, smashmouth footballhoz visszatérni nem lehet. Legalább átlagos, vagy annál jobban passzoló QB nélkül a jelenlegi trendek mellett nem lehet eredményes egy csapat. Game manager QB régebben elég volt akár SB-hoz is, manapság legjobb esetben PO, de ott vége a történetnek.
Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...Jan
Sok dologgal egyetértek, de a végével nagyon nem.

BB elfogadható teljesítményt nyújt az idényben. Legkevésbé ő a felelős a 2-6-ért, sőt, még ő tette a legtöbbet azért, hogy ez jobb legyen. Meg AB. Számomra egyértelmű a playcalling hibája a legtöbb esetben. Pl most mi a rákért hívtunk deep passz saját endzone-ból, mikor láthatóan nem tudta tartani az OL a Pats DL-t? INT.

A QB-pickes eszmefuttatás meg több helyen hibádzik. Na már most jelenleg a legkisebb mértékben sincs QB-kérdés nálunk a többi problémát figyelembe véve. Tehát alapból tárgytalannak gondolom a témát. De azért leírom a gondolatmeneted több buktatóját. Egyrészt Te rögtön abból indulsz ki, hogy az új rendszer nem fog menni. Miért? Whiz után Haley rendszere azonnal működött. Ez csak attól függ, hogy az új OC megtalálja-e azt a rendszert, ami a nagy többségnek a komfortzónájának megfelelő, azaz fekszik neki. Ha a kulcsjátékosoknak feküdni fog, akkor azonnali eredménye lesz. Tehát nem értem miért abból indulsz ki, hogy tuti nem fog menni. Másrészt ha nem fog menni, akkor ismét korai pickünk lesz, tehát megint csak nincs értelme elkapkodni ezt a QB-húzást. És végül amit egyszer már írtam. Ne azért húzzunk QB-t, mert most korai pickünk van. Nem ezen múlik, hogy egy pick sikeres vagy sem. Ezer példát sorolhatnánk Weeden, Leaf, Clausen szembeállítva Wilsonnal, Bradyvel...

A másik: nem kell visszatérni a smashmouth-ra BB-vel, de az nem igaz, hogy a jelenlegi trendek mellett nem lehet azzal eredményt elérni. A KC például elit Defense és labdabiztos O -> az egyetlen veretlen csapat az NFL-ben. Bizony ma is lehet pass heavy O nélkül kiváló eredményt felmutatni. 😉

több mint 12 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 858
Erről van szó. A D olyan amilyen, közepes vagy átlagos vagy az alatti, de így is megvolt az esély az említett meccsek megnyerésére. És az O nem tudta megcsinálni.

Itt van nekem egy kis kételyem, hogy miért nem? Mert alapból rossz volt a koncepció hogy miként lehetne ezt megcsinálni, ebből jöttek a hibás play hívások, és emiatt nem sikerült... vagy... jó volt az elképzelés, de a pályán levő játékosok nem tudták kivitelezni? Mert akkor nem feltétlenül Haley vagy Tomlin a hibás.

Ben valami sosem látott mértékben inkonzisztens teljesítményt hoz, szemlátomást nem is nagyon idegeskedik a hibák miatt. Nem elsősorban a statokra gondolok, hanem a meccsdöntő vagy legalábbis adott helyzetben kulcsfontosságú játékok elrontására. Ezt megint nem tudom eldönteni, hogy más rendszerben, más OC alatt is ekkora homályokat dobna, vagy ilyen rossz megoldásokat választana ( pl az általad már említett időkérés a múltkor) mert ő aktuálisan ennyire képes... vagy... más körülmények közt clutch lenne, plusz győzelmi faktor?

Az nyilvánvaló, hogy a régi run heavy, smashmouth footballhoz visszatérni nem lehet. Legalább átlagos, vagy annál jobban passzoló QB nélkül a jelenlegi trendek mellett nem lehet eredményes egy csapat. Game manager QB régebben elég volt akár SB-hoz is, manapság legjobb esetben PO, de ott vége a történetnek.
Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...Jan
Ne már. Komolyan ettől ki vagyok akadva, amikor Ben ilyen lassú olyan inkonzisztens játéka kerül szóba. Ben még mind a mai napig TOP irányító. Nem Rodgers, Brady vagy Manning, de bőven képes arra, hogy vezesse a csapatát, már amennyiben a körülötte álló és az ő megvédését szolgáló fal megvédené. Arról nem is beszélve, hogy ha még meg is védik sokkal nagyobb probléma, hogy képtelenek a futójáték segítésére, így sokkal nehezebb a WR-ek elszakadása is. Minden alkalommal több idő kell, mert nem tudunk futni, mert a fal egyszerűen képtelen lyukat nyitni. Így Ben képességeit sem tudjuk kihasználni és lehet, hogy a "dink and dunk" nem az ő stílusa, de ennek ellenére kevés kivétellel jó meccsei vannak. Viszont ezzel a fallal nem lehet többet kihozni a meccsből. Gilbert elesik a az embere előtt, a másik oldalon Beachumot egy jobb DE vagy OLB megkerüli, Fostert forgatják, mint ha táncolna. Csak hogy a NE elleni meccsen történteket említsem.
Egyébként pedig rajta nagyon látszik, hogy idegesíti a hiba!
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 506 — Steelers fan
Soldados
Szerintem sincs szükség rebuildingre (ennek okait leírtad az idézett hozzászólásban, hasonlóképp gondolom én is), azzal viszont nem értek egyet, hogy "ez csak egy meccs volt".

Beszéltünk már mentális problémákról, nyilván az is közrejátszik, hogy három újoncra is elég komoly szerep hárul, elő lehet hozakodni az edzői hibákkal, vagy épp az utóbbi évek draftjaival, és még sorolhatnám. Csak a tényekre szorítkozva: idén a D - Steelers-mérce szerint - nem (elég) jó.vassadi

Pontosan úgy értettem ezt a "csak egy meccs volt", hogy azért nem ez az 55 pont a realitás, amit Te is írtál. Illetve, hogy ez az egység volt az is, amikor hatszor jó, vagy minimum elfogadható teljesítményt nyújtott. Mindannyian leírtuk a hibákat, rush D és passrush hiánya. Tudjuk az okokat is, azt is jól összefoglaltad egyesével, személyre lebontva. Amúgy Clark nekem hatalmas kedvencem, de Woodley-n kívül most az ő esetében érzem azt, hogy el kell engedni. Mondjuk az ő esetében ez két ok miatt is könnyebb lesz, egyrészt az idény végén asszem lejár a szerződése, másrészt most draftoltuk a bíztatóan szereplő Shamarkót.

Kiútnak is azt gondolom, amit Te, most szokatlanul jó drafthelyünk lesz, ezt ki kell használni, most tényleg szükségünk van game-changerekre és mikor húzzunk ilyet, ha nem TOP5-10-s pickkel. Ha sikerülne 2-3 ilyen játékost találni, plusz lezajlik a mindannyiuk által várt stratégiaváltás, akkor az idei szerepléshez képest nagy előrelépést lehetne produkálni.

A legfőbb gondot viszont a mentális oldalon látom. Szétestünk. Ez ilyen. Ha jönnek a győzelmek, akkor a jó egység húzza fel a szarabbat is (lásd 2008), ha az L-k jönnek, akkor természetszerűleg még a jól/jobban működő egység (sztem az első három meccsen jó volt a D) is beleszürkül, vagy szétesik, vagy totálisan dekoncentrálttá válik. Nekem kb ezt mutatta meg a Pats meccs. Én ilyet még nem láttam, ami tegnap történt. Nem megverték a cornereket (persze volt ilyen is, de az benne van a játékban), hanem voltak olyan szituációk, amikor egyes játékosok azt se tudták, hogy mit kellene csinálniuk, aztán ebből az lett, hogy 2-3 alkalommal olyan üresen volt egy elkapó, mintha edzés lenne. Jelentkezzen, aki látott ilyet az elmúlt 10 évben a Steelers D-től.

Amit még gondolok, hogy nemcsak a meccseken hagytuk veszni a momentumokat, hanem kihagytuk a season-changer momentumokat is. Én 2 ilyet éreztem: először a Vikes ellen. 0-3-nál mínusz 18-ról a sírból visszahoztuk a meccset, 6 yd-ra voltunk a hosszabbítástól. Ha azt a meccset ilyen gigafordítással, drámai csatában behúzzuk, az lehetett volna egy hatalmas mentális lökés. A második a Raiders meccs. 2 sikerrel érkeztünk, azaz 2-4-gyel. Megint mínusz 18-ról felálltunk és 4-5 lehetőségünk volt, hogy megfordítsuk, megnyerjük a meccset. Mindet elbasztuk. Ha sikerül, az a sorozatbeli 3. sikerrel együtt olyan mentális lökést jelenthetett volna, ami megváltoztathatta volna a szezont. Nem így lett. A kérdés az, hogy mennyi lelkierő maradt a játékosokban, ezen múlik, hogy 8-8, 6-10, vagy 4-12 lesz a vége. Most egyesek nagyot emelkedhetnek, ha megfelelő attitüddel lépnek pályára, mások pedig leírhatják magukat. A lényeg, hogy a védelem fiataljai sokat tanuljanak és fejlődjenek. Aztán várjuk az off-seasonban remélhetőleg bekövetkező változásokat.Soldados

Most már én is azt mondom; Haleynek menni kell, de főleg a futás miatt. Aztán ha jön egy új OC és Ben nem lesz jobb, akkor mondhatjuk hogy persze, új rendszer, szokni kell , stb... és megint elmegy egy év, aztán lejár Ben szerződése és ott állunk QB nélkül. Mert abban biztos vagyok hogy 3 sz.r szezon után nem fogunk neki akkora pénz ajánlani amit ő szeretne, valami aktuálisan irányító nélkül kínlódó csapat elviszi (a bevált recept szerint Arizona 😊 ) és akkor megint oda jutottam, hogy idén erős lesz a QB class, és pont lesz korai pickünk is... ami viszont kéne a D-be is, meg OL-be is, meg akárhova...
több mint 12 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Ha megnézed a mostani kiemelkedő Defense-ket (SF, SEA, CLE, CIN, KC, CAR), mind TOP10-ben van total yardban is. Az nem lehet jó Defense, amelyik nyeli a yardokat, mint kacsa a nokednlit. De ne értsd félre, ettől ez még messze nem olyan fontos stat, mint például a yd/play. De ez sem elhanyagolható. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nem mutatja meg, hogy egy Defense igazán jó-e, vagy sem, de enélkül azért igazán jó nem lehet.Soldados

A táblázat végén az látható, hogy a yard/game alapján top10-ben található védelmek a többi kategória közül hányban értek el top5 ill. top10 mutatót.

Érdekesség, hogy a Pittsburgh még a mostani hatszáz valamennyi yard lenyelésével is a 12. a yard/g listán, úgy hogy a futásonkénti átlag kivételével (amelyikben 14. helyen vannak hármas holtversenyben) egyetlen egy mutatóban sincsenek a top16-ban.

PIT: #20 (DPR), #17 (Y/A), #22 (3rd down), #29 (sack), #27 (INT).
több mint 12 éve
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomi
Na jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊Jan
😀
Erőlködött ő, szerintem túlságosan is. Voltak nagyon jó periódusai a meccsen, pont amikor Haley kottáját játszotta. Amint elővette a sajátját, általában baj lett belőle.
Valami nem stimmel az olvasási képességeinél. Összesen kapott kilenc blitzet, csak három jó passz (1TD), két zsák és egy INT.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."tomi-tomi
Na jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊Jan
ű

több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 506 — Steelers fan
Na jó, én elhiszem, de akkor ki fog irányítani? 😊
több mint 12 éve
Hát nagyon kiváncsi lesz. Itt az idő, hogy Tomlin bizonyítson!
több mint 12 éve
Tomlin-t nyilatkozata alapján most nem ilyen megfontolások fogják vezetni. Az nem fog játszani, akinél felfedezi az erőfeszítés hiányát. A felfedezéshez sűrű fésűvel fog neki látni. "Those people who are lacking effort won't be playing," Tomlin said. "It's just that simple. ... I am angry, disappointed."

több mint 12 éve
Azt gondolom bőven érthető ha változtatunk a csapat felállásán. Valóban Clark szerződése lejér és bár az a fajta keménység amit képvisel nagyon fog hiányozni, már most sem érzem, hogy jobb lenne, mint Shamarko. Viszont innen kezdve nem lesz olyan cserénk, ami legalább a jövő szempontjából fontos lenne. CB poszton nincs mit cserélned, nem mondom hogy ez jó meccsük volt, de ilyen nyomás mellett egy Brady szintű játékos passzait levédekezni senki nem tudná. LB poszton lehetne visszatenni JJ-t edződjön minél többet a pályán, hátha elkapja a fonalat, de ez nem lesz nagy változás, viszont más poszton mit tudsz csinálni? Kiesel-nek is az utolsó éve ez, de Hood-al nem tudom érdemes e valamit kezdeni vagy talán Woods, de nehezen tudnám elképzelni. Woodley helye megkérdőjelezhető, de így is sajnos jobb, mint a két vakoldali OLB együtt. Timmons helye megint nem kérdés, Williams pedig újoncként nem teljesít rosszul. Akkor még McLendon-t cserélnék le? Majd Fangupo megmutatja??? Ezt mi sem gondolhatjuk komolyan. Arról nem is beszélve, hogy még mindig azt mondom ebben a csoportban bármi megtörténhet, így kötelező a lehető legjobb csapatot pályára küldeni. Nem mondom, hogy van esélyünk 4-0-al hozni a csoport hátralévő mérkőzéseit, de elnézve az ellenfeleket, komoly problémák mindenhol. Feladni úgyse fogjuk az évet.Klaci79
Ike-t rebesgetik még, mert ha megverték, feladta a playt. De őt kétlem, hogy lecserélnék. Vele inkább csak elbeszélgetnek majd Tomlinék a megfelelő hozzáállásról szerintem.

Shamarkóval már 5 elsőéves kezdő, köztük 3 rookie lenne a D-ben: McLendon, Heyward, V. Williams, J. Jones (oké, ő most nem kezdő, de volt már és lesz is), plusz Shamarko. Ennél jobban nem kell jövőt építeni, szóval Fangupo és Woods részemről maradjon csak a padon.

több mint 12 éve
Azt gondolom bőven érthető ha változtatunk a csapat felállásán. Valóban Clark szerződése lejér és bár az a fajta keménység amit képvisel nagyon fog hiányozni, már most sem érzem, hogy jobb lenne, mint Shamarko. Viszont innen kezdve nem lesz olyan cserénk, ami legalább a jövő szempontjából fontos lenne. CB poszton nincs mit cserélned, nem mondom hogy ez jó meccsük volt, de ilyen nyomás mellett egy Brady szintű játékos passzait levédekezni senki nem tudná. LB poszton lehetne visszatenni JJ-t edződjön minél többet a pályán, hátha elkapja a fonalat, de ez nem lesz nagy változás, viszont más poszton mit tudsz csinálni? Kiesel-nek is az utolsó éve ez, de Hood-al nem tudom érdemes e valamit kezdeni vagy talán Woods, de nehezen tudnám elképzelni. Woodley helye megkérdőjelezhető, de így is sajnos jobb, mint a két vakoldali OLB együtt. Timmons helye megint nem kérdés, Williams pedig újoncként nem teljesít rosszul. Akkor még McLendon-t cserélnék le? Majd Fangupo megmutatja??? Ezt mi sem gondolhatjuk komolyan. Arról nem is beszélve, hogy még mindig azt mondom ebben a csoportban bármi megtörténhet, így kötelező a lehető legjobb csapatot pályára küldeni. Nem mondom, hogy van esélyünk 4-0-al hozni a csoport hátralévő mérkőzéseit, de elnézve az ellenfeleket, komoly problémák mindenhol. Feladni úgyse fogjuk az évet.
több mint 12 éve
Egy olyan mutató, ami ekkora kilengéseket produkálhat, nem jó mérőszám a minőségre.peterk2005
Ez annyira összetett játék, hogy önmagában semmi sem jó mérőszám. Se total yard, se turnover, se engedett pont/meccs. Egészében kell nézni.

Az nálam nem jó Defense, amelyik meccsenként hajlamos 450 yardot engedni, az se jó Defense amelyik nem tud labdát szerezni. Vagy amelyik rendre benyalja a 3rd down, vagy esetleg meccsenként 1-2 nagy játékot.

Ha megnézed a mostani kiemelkedő Defense-ket (SF, SEA, CLE, CIN, KC, CAR), mind TOP10-ben van total yardban is. Az nem lehet jó Defense, amelyik nyeli a yardokat, mint kacsa a nokednlit. De ne értsd félre, ettől ez még messze nem olyan fontos stat, mint például a yd/play. De ez sem elhanyagolható. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez nem mutatja meg, hogy egy Defense igazán jó-e, vagy sem, de enélkül azért igazán jó nem lehet. Például az 55 pontnál a szintén negatív rekord 610 yard még jobban zavar. Miért? Mert 55 pont még lehetne TO-kból, returnökből, vagy abból fakadó short fieldekből. De a 610 yard megmagyarázhatatlan. Az kb azt jelenti, hogy jött egy úthenger és átment rajtunk, mint egy hangyán. Ez 55 pont kínos, de az fakadhatna más körülményekből, minthogy egy részük azért fakadt is, de a 610 yard az értékelhetetlen kategória.

Visszatérve általánosságban a védelmekhez, az hogy a fentebb felsorolt védelmek közül melyik miben jobb a másiknál azokat egyrészt stratégiai különbségek határozzák meg (pl big play kerülés az kevesebb TO-t hoz, cserében nem enged olcsó nagy játékokat), illetve az adott csapat Offense-nek teljesítménye. Mert gondolom nem kell kiemelnem, hogy a CLE Defense-nek mennyivel nehezebb dolga van, mint a felsoroltak közül bármelyik másiknak. Amikor rendes QB irányított és nem Weeden, rögtön elég is volt a teljesítményük a W-hez.

Szóval összetett kérdés ez. Ami biztos, hogy a Steelers D a Pats ellen katasztrofális volt, a valóságban az eddigi 8 meccs alapján olyan közepes lehet. Ennek vannak konkrét okai (rush D, passrush hiánya) és ehhez hozzájöttek mostanra mentális okok, amit lejjebb fejtegettem, ennek lett eredménye maga a katasztrofális teljesítmény és hogy az átlag is alsó közép szintre került.

Amúgy van egy érdekes stat: most ezen az egy meccsen negyed annyi pontot kaptunk, mint 2008-ban az egész szezonban. 😀 😀

Ja és még vmi, Tomlin elég fenyegetően beszélt, szóval sztem lesznek változások a Depth Charton. Én azt hiszem Shamarko kezdő lesz, Clark szerződése úgyis lejár év végén, szóval sztem eljött az ideje.

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
"Ma egy védelem attól jó, hogy playmaker. Attól, hogy turnovereket gyárt, sok INT-et, sok fumble-t csinál, hogy képes lenyomni a QB-t a pályáról, mert azt meg lehet csinálni 300 bekapott yard és 500 bekapott yard mellett is. Azaz működik az elit csapatok ellen is. "
Ezzel nem értettem egyet.. én nem hiszek a playmaker D-kben, mmint azokban akik 4-500 yardokat kapnak, de sok labdát szereznek. Egyrészt számomra ez nem jó D, másrészt sztem nincs olyan, h egy védelem stabilan képes legyen INTeket szerezni és ezzel hozni a meccseket.Szesze
Félreértettél. Nem mondtam, hogy rendszeresen INT-eket kéne szerezni. Playmakernek mondtam, és felsoroltam pár példát arra,hogy mitől lehet playmaker. De nem kizárólagosan ezektől lehet. Pl. a jó RZ defense ugyanúgy playmaker. (Playmakernek ugye játékosban és csapatrészben is az nevezzük, amelyik momentum change-re képes. Egy INT ilyen, de egy goal line stand is.)

A yardot viszont valóban másodlagosnak gondolom, csak egészen kevés relevanciája van a minőséghez. Pl. a Houston a ligaelső defense yardban, közben meg a liga végén kullognak pontban. Egyszerűen, mert a sok offense turnover miatt jóval többet játszottak rövid yardról, mint egész pályáról. (Plusz nyaltak jópár picksix-et is.) A New England védelmét meg idén kifejezetten jónak gondolom, és ők 20-ak yardban. Vagy pl. a tavalyi playoffban a Colts 450 yardot haladt a Ravens ellen, mégis csak 9 pontot csinált pedig csak 1-szer adta el a csapat a labdát. De Reed-ék lehúzták a redőnyt a RZ-ban, és a hajunkra kenhettük a 450 megtett yardunkat.

Egy olyan mutató, ami ekkora kilengéseket produkálhat, nem jó mérőszám a minőségre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
A védelem és a rebuildingje. Megint az van, hogy egyetlen meccset, a legutóbbit nézi mindenki. Igen szar meccs volt, igen, nem láttunk még ilyen ergya Steelers D-t. De ez csak egy meccs volt.Soldados

Amit még gondolok, hogy nemcsak a meccseken hagytuk veszni a momentumokat, hanem kihagytuk a season-changer momentumokat is. Én 2 ilyet éreztem: először a Vikes ellen. 0-3-nál mínusz 18-ról a sírból visszahoztuk a meccset, 6 yd-ra voltunk a hosszabbítástól. Ha azt a meccset ilyen gigafordítással, drámai csatában behúzzuk, az lehetett volna egy hatalmas mentális lökés. A második a Raiders meccs. 2 sikerrel érkeztünk, azaz 2-4-gyel. Megint mínusz 18-ról felálltunk és 4-5 lehetőségünk volt, hogy megfordítsuk, megnyerjük a meccset. Mindet elbasztuk. Ha sikerül, az a sorozatbeli 3. sikerrel együtt olyan mentális lökést jelenthetett volna, ami megváltoztathatta volna a szezont. Nem így lett. A kérdés az, hogy mennyi lelkierő maradt a játékosokban, ezen múlik, hogy 8-8, 6-10, vagy 4-12 lesz a vége. Most egyesek nagyot emelkedhetnek, ha megfelelő attitüddel lépnek pályára, mások pedig leírhatják magukat. A lényeg, hogy a védelem fiataljai sokat tanuljanak és fejlődjenek. Aztán várjuk az off-seasonban remélhetőleg bekövetkező változásokat.

több mint 12 éve
Klemó Pittsburgh Steelers 6 852
Amikor a védelem jó, akkor a támadás nem konzisztens, amikor a támadás villant, akkor a védelem nem tud támaszt adni. Ez a rossz csapatok sajátja nincs ezen mit szépíteni. (Labriolát foglaltam össze, de mélyen egyetértek)

Ha valamit ki lehet emelni tegnapról az Ben második félideje. Én még idén nem láttam ilyen felszabadultnak. Az első félidő végi TD után ment hajtott mosolygott, élvezte, hogy van egy elkapója, akivel nagyon egy hullámhosszon van. Persze a végén már a vezsett fejsze nyelét keresgette, de nem alibizett, nyomta és ez nekem a régi Ben volt.

Rebuild nem kell, de most ki kell használni azt, hogy minden szar feljön a felszínre. Ha tisztítunk és kiasználjuk a várhatóan előkelő draft helyet, akkor akár már jövőre elindulhatunk felfelé. Viszont ahhoz meggyőződésem, hogy sok mindenen kell változtatni. (nem feltétlenül sok mindenkin)
több mint 12 éve
Tibi76 Pittsburgh Steelers 743 — Steelers fan
Defense has allowed 6.39 average on 1st downs this year and that ranks them 28th in NFL one spot behind the Jags.

"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, ha bosszúmat állom rajtok."
több mint 12 éve
Pontosabban!
“No, we weren’t fooled; we’re actually that bad.”

több mint 12 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 778
A védelem és a rebuildingje. Megint az van, hogy egyetlen meccset, a legutóbbit nézi mindenki. Igen szar meccs volt, igen, nem láttunk még ilyen ergya Steelers D-t. De ez csak egy meccs volt.Soldados

Tény, annyira nem szar a D, mint amit az 55 kapott pont mutat, de ez nem egyszeri kisiklás volt olyan szempontból, hogy a védelem idén nem hogy a korábbi évek domináns egységének, de még a liga (tágabb) élmezőnyének közelében sincs. Az első néhány fordulóban még lehetett azzal takarózni, hogy az offense bénázása miatt nem tudnak pihenni a védők, bár ezekről a meccsekről is beugrik például Forte nagy futása vagy az, hogy a Chicago lényegében meccset eldöntő drive-jában három alkalommal sem sikerült megállítani a Bears offense-t 3rd downon, és ezeket nem lehet a fáradtságra fogni. Utána jött aztán a londoni lebőgés, majd sikerült ugyan a rookie QB-val kiálló Jets offense-t és a jelen állapotában életképtelen Ravens támadósort megfogni (megjegyzem, az egyenlítő drive ott is kabaré volt), de ezek annyira nem vigasztalnak. Ezek után az oaklandi bénázás az első félidőben, majd a tegnapi, amibe inkább bele sem megyek...

Nagy vonalakban úgy fest a helyzet, hogy... A DL - Heyward látványos fejlődésétől függetlenül - pass rush-ban semmi eget rengetőt nem nyújt, futás ellen pedig sokszor teljesen súlytalanok. Woodley-ról már írtuk többször is, hogy a teljesítménye elmarad attól, amit a fizetése alapján várnánk tőle, Worilds bust, JJ-nek pedig még nyilvánvalóan idő kell, csak ettől még a tény az tény: összességében OLB posztról sem az elvárt teljesítményt kapjuk. Vince Williams-szel hasonló a helyzet, mint JJ esetében, de szerintem Timmons sem a legjobbját nyújtja idén, szóval az ILB posztra megint azt lehet mondani, hogy nem az igazi. A secondary-ből Ike úgy-ahogy elmegy, viszont Allen és Gay játéka finoman szólva sem elég konzisztens, Clark idén számtalanszor hibázott már, Troy a védelem talán legjobbja ebben a szezonban, de pont tegnap ő is teljesen vakon volt, Shamarko pedig rookie, tőle megint csak nem várhatunk sokat (jóllehet újonchoz képest kimondottan biztató a játéka).

Beszéltünk már mentális problémákról, nyilván az is közrejátszik, hogy három újoncra is elég komoly szerep hárul, elő lehet hozakodni az edzői hibákkal, vagy épp az utóbbi évek draftjaival, és még sorolhatnám. Csak a tényekre szorítkozva: idén a D - Steelers-mérce szerint - nem (elég) jó.
több mint 12 éve
Sziasztok!
Látom nagyjából ki lett elemezve a történet, csak 1-2 gondolatot fűznék hozzá: a 31 pont dacára az O elég jól elqrta ezt a meccset. Mert ugye mi volt az alap elvárás velük szemben; egyrészt minimalizálják a TO számot, ne adjanak ebből short fieldet. Ez végülis 4-szer nem sikerült, kaptunk belőle vagy 20+ pontot.
Másrészt, ne menjünk bele pontháborúba pont a Tombrédivel, low scoring meccs legyen, hosszú driveok, time controll, kevés támadás-váltás. Ehhez képest ugye 55-31.

Alapból kevés olyan pillanat volt a meccsen amikor nálunk volt a momentum, de azokat az O üzembiztosan elqrta. Első: negyedikre kivédekezett goal-line szitu, ott átvehettük volna a kezdeményezést, helyette TO és már kaptuk is a 7 pontot.
Második félidő, D megcsinálja a big playt, O a TD-t, egyenlítés, nálunk a momentum. D csak FG-t enged, átvehetnénk a vezetést a 3. negyedben, erre feljön az O-nk és 3& out, majd mégegyszer. Pats meg jöhet a félpályáról, vagy a saját térfelünkről. Itt ment el a meccs, pontosan. Amikor nálunk volt a lélektani előny, egál volt, ott kellett volna a 8-10 perces drive és zsebben a meccs. Helyette kétszer 3&out, utána kapkodás, ebből TO, és vége.

D-vel kapcsolatban annyit tennék hozzá a mások által már leírtakhoz, hogy futás ellen elég sok technikai hiba volt, emiatt kirívóan sok yardot tettek meg az első kontakt után, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző ránk. Főleg a LB sorban éreztem ezt. Nyilván régebben is előfordult 1-1 ilyen, de azért alapvetően ha Farrior vagy JH leütközte a labdás embert, az már nemigen ment utána sehova, míg tegnap ezek a srácok összevissza csúszkáltak le a RB-ről. Gay meg régi önmagát idézve nyelt pár nagy passzt, tiszta időutazás volt.

Lehet hogy ilyen eredmény után röhejesen hangzik, de láttam pozitívumot is: Bell jó volt. Többször halottnak tűnő szituból hozott yardokat, szvsz van benne potenciál. Heyward is tetszett, róla el tudom képzelni hogy pár év múlva domináns lehet a posztján. Kb ennyi.Jan
Összességében egyetértek, annyi kitétellel, hogy igazságtalannak gondolom Gay kiemelését a sec-ből, mert egytől egyik mindenki egy kalap szar volt a secondaryben. Ike is benyalt egy hosszú TD-t, Pola, Clark se találta a helyét és persze Gay is gyenge volt.