Hard Knocks Falcons 1. rész

Írta: Höri — 2014. augusztus 6., 07:58

Tévéműsorról még úgy se írtunk.

Hard Knocks Falcons 1. rész

Szerencsére meghonosodott a műsor az HBO-n, így idén is nézhetjük testközelből egy NFL csapat felkészülését a szezonra. Idén a Falcons kerül terítékre, aminek azért lehet örülni, mert ők még nem voltak és bár minden csapat edzőtábora érdekes, jó lenne ha előbb-utóbb mindenkire sor kerülne.

Ez a szezon is 5 részt hoz majd, szerdánként magyar idő szerint reggel 4 órás kezdettel az amerikai HBO-n, szóval csak trükkös módon lehet itthon elkapni. Ami szomorú, hogy feliratot nem gyártanak hozzá még angolt se, így a magyart is baromi sok idő lenne előállítani, szóval a honi népszerűségét ez biztosan megcsapolja a show-nak. Ezzel együtt mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, még ha alapszinten keveri is az angolt, mert ennél jobb insider cuccot nehéz lenne kiállítani a témában, aki pedig a beszélgetéseket is megérti, az csak megerősíthet az előző tagmondatban.

Szóval Falcons. Nem én vagyok a szerkesztőségből a legkompetensebb felszólaló az ügyben, Empty vagy Shawnka biztosan más nyomon indulna el mikor kedvcsinálót/összefoglalót ír a csapatról, de a semleges szemet tudom hozni, ami a legtöbb olvasóra is vonatkozik.

 

TOUGHNESS

 

Ez a kulcsszava az évadnak és a Falcons idei szezonjának is. Szívósság, keménység, szövegkörnyezettől függően, és ez az a dolog, ami a 2013-as Atlantából hiányzott többek közt Mike Smith vezetőedző, Arthur Blank tulaj és talán a közvélemény szerint is. Mindezt videókkal is illusztrálták a ˙08-as és a tavalyi edzőtábort össszevetve, valamint rögtön az 1. hétre is visszacsatoltak, ahol a Saints telibeverte Matt Ryant egy late-hit során és mindez megtorlatlanul maradt a pályán. A beszariság vagy inkább halvérűség jelei semmilyen formában nem lehetnek jelen a továbbiakban Atlantában, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy kifejezetten sok verekedés volt az első részben.

Lehet ez a kamerának is szól, de van már pár évadnyi HK mögöttünk, és ennyi bunyó szerintem egyik részben se volt, igaz a 2000-2001-es kiadásokat még nem láttam. Eleve ha egy újonc keveredik bunyóba, nem maradhat adós, ezt Jake Matthews kvázi intelligensen le is reagálta, a Jacques Smith nevű tennessee-beli nem-draftolt rookie viszont inkább távolabb került a közösségtől a provokatív viselkedésével. Nekem azért tetszett.

Vannak állandó szegmensek a HK-ban, főleg az újoncok beilleszkedése során. Róluk mindig extra anyagot kapunk, hiszen kiaknázatlan terület, ezekről a fiúkról az HBO adhat először igazán mainstream képet. Láttuk Freemant lakást keresni, Starrt a gyerekeivel, Rumphot, akit piskótának csúfoltak a csapaton belül, Matthews tuti kap még bőven képernyőidőt a jövőben a családja véget, és a rookie show-n is túl vagyunk. Az idei nem volt fergeteges, egyedül Dez Southward tudott kiemelkedni azzal, hogy nem vinnyogott, hanem imitálta a special team coachot. Nagyon jól méghozzá, ez a fajta kreativitás mindig jó pont.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Mike Smith nem a tipikus NFL főedző, az a fajta vasszigor és koncentráció, amit a korábbi években más csapatoknál láttunk, itt nincs annyira jelen, és nagyon jó lesz ezt a módszert is látni 5x50 percben. Hogy ki melyik stílusra esküszik, azt most hagyjuk.

Az 1. rész leglehangolóbb, legfurcsább jelenete Peria Jerry visszavonulása volt. a 2009-es drafton két kiemelkedő DT-vel számoltunk, Jerry és Raji voltak ők, és elég ellentétes módon halad az életük. Jerry maga se tudta megmondani, hogy mihez kezd az életével ezután. Nyilván ha rossz a térde, akkor a következő pár hét csak kínlódás lett volna és úgy se jutott volna keretbe, de az, hogy (egyelőre?) el se köszönt a társaitól, mindenképp fura volt.

Az évad méltatlanul sok képernyőidőt kapó játékosa minden bizonnyal Biermann lesz, akinek pont van egy reality tv sztár felesége, szóval mindent a nézettségért. Apropo, még nyilt a verseny, hogy ki lesz az év eyecandy-je Lauren Tannehillje.

Még néhány gondolat:

- Nem okozott meglepetést Roddy White sem, a trashtalkja William Moore-ral hatásos belépő volt.

- Mikor már meccsek is lesznek (jövő hét) izgalmas lesz látni, hogy a lesérülő Steven Jackson és a rookie Devonta Freeman miként éli meg a történéseket.

- Egyelőre nem sokat kaptunk Ryanből (nem mintha akkora formának látszott volna az évek alatt), és Hesterből, rájuk tuti jut még fókusz, esetleg a név miatt Umenyiorára is, sőt az előzetesben Weatherspoon is beköszönt. Juliónak szerintem nincs mit mondania :D

- Szakmailag Spoon pótlása mellett egyértelműen a tight end poszt versenye a legérdekesebb, ezt egyelőre jegelték, viszont tudjuk, hogy Bear Pascoe ért a lovakhoz, nahát.

- Aminek kicsit örültem, hogy Ra'Shede Hageman hibázgatott bőven az elején, nem tett volna jót a hírnevünknek ha a draftos röhögés után lealáz mindenkit első perctől kezdve.

 

Folytatás egy hét múlva, már tűkön ülök.


Hozzászólások

több mint 9 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 26 — Tyrone Creek
_O_
több mint 9 éve
gtgobears Chicago Bears 13 — Bear
Azért egy Bérz HK-nak jobban örültem volna, de talán majd jövőre.
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Azért egy Bérz HK-nak jobban örültem volna, de talán majd jövőre.gtgobears
ja jövőre bérz lesz akkor nem lesz idén playoff 😀 meg edzőváltás se. Ez a 2 feltétel van.

több mint 9 éve
deadmike Atlanta Falcons 1 — dirty bird
Amit még szerintem érdemes lenne kiemelni, az Roddy és Osi beszélgetése volt. Amikor egy kétszeres bajnok próbálja jó értelemben felhúzni a sztárelkapót, aki csak álmodozik arról, hogy egyáltalán a döntőbe jusson. A beszélgetés legjobb mondata Osi-tól származik: "Te (Roddy) segíthetsz hozzá az újabb győzelemhez, szükségünk van rád. Mondjuk akkor nekem már három gyűrűm lesz, neked meg csak az lesz az első (Röhögés)."

A nagy meglepetés, ami kiderült még: Steven Jackson hobbiból festő és fényképész, ráadásul nagyon jókat csinál, érdemes utánanézni. Jackson egyébként valóban példaképként viselkedik és érdemes volt megfigyelni, hogy Devonta Freeman mennyire felnéz rá.
több mint 9 éve
gtgobears Chicago Bears 13 — Bear
Azért egy Bérz HK-nak jobban örültem volna, de talán majd jövőre.gtgobears
ja jövőre bérz lesz akkor nem lesz idén playoff 😀 meg edzőváltás se. Ez a 2 feltétel van.Höri
Hát ez az, azért lett volna jó most! 😀