Filmek
39 feliratkozó
14 napja
Csodálkozva olvasom, hogy a black hawk down még nem került szóba, pedig simán top3 háborús film.A katonák voltunk nálam közepes - pedig Gibson és SE is kesvenc, de a BHD sincs top5-ben. Utóbbi tele van zsúfolva sztárral, de engem valahogy sose ragasztott oda a székhez..
De a katonák voltunkban is kegyetlen hentelés megy. annak csak az a baja, hogy túl hosszú a felvezetés ( az ilyen gibson lába mikor ér földet féle faszságoktól meg tekintsünk el nagyvonalúan )
peach
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
14 napja
Unalmas. Meg kell nézni, mert ugye ez is egy olyan téma, amit ismerni kellene és perem terület, de amúgy semmi extra. Szépen végigcsordogál a film, de úgy kb. ennyi.Dunkirk?Eh, a Fury-t ne is említsd, borzalom minden téren 😀Egyetertek.Délelőtt a "billentyűzetemen" volt, hogy beírjam a Halál 50 óráját és a Ryant, hogy nah azok tényleg háborús filmek. Ott megy a hentelés, viszonylag kevés dráma van benne folyton akció van. Talán a Ryannél mikor a kisvárosban vannak a végén van egy kis "drámázás", de utána jön a katarzis, szóval azt is el lehet viselni.Halál 50 órája, hát több történelmi pontatlanságot azóta se nagyon sikerült egy filmbe belesűríteni 😂
Én még mondanék 3 "háborús" filmet, amik mindhárman hosszúak, mert a harcok mellé betettek egy kis drámát és még több romantikát. De a filmek kellő mennyiségű harcot, erőszakot mutatnak, nyilván az előbbi dráma/romantika szál miatt egyik sem 90 perces 😊
1. Rettenthetetlen
2. A hazafi
3. Pearl Harbour
NB2
Ryan közlegény, na, a túlhype-oltság csimborasszója. Az elején a partraszállás fasza, az tény, de az egész film alapötlete akkora blődség, hogy az nem igaz
Braveheartot szeretjük, de inkább történelmi film, nem annyira háborús
Pearl Harbour, első egy óra remek, de utána ki kell kapcsolni 😄
warr_b
A Ryan kozlegeny lehozta minden idok szerintem legjobban megrendezett partraszallasat, es az elvitte a hatan a filmet, azon kivul amugy szerintem is tultolt, es annyira amugy nem eros. 😃
A Pearl Harbor meg egy love story, fuszerezve par jo harcolos jelenettel.
De nekem peldaul az is tok fura, hogy allandoan azt hallom mindenkitol, hogy a Brad Pitt fele Fury mennyire kiraly. Mikozben amugy az is tele van baromsaggal, de meg mekkorakkal.
De ha haboru, az nyilvan sorozat, de par hete ismet megneztem a Band of brotherst, na annal egyszeruen nem tudok jobb alkotast a temaban. Minden egyes masodperce arany, mestermu az elejetol a vegeig.
Stez
Pedig én alapvetően bírom Pittet.
Mondjuk szerintem a Becstelen brygantik se volt jó, sőt...
Igazából túl sok jót nem is tudnék mondani az utóbbi évekből. A Hacksaw Ridge jó volt, nekem a Midway is bejött, A Greyhound is, esetleg megemlíthető még a Devotion, a Warfare meg a The covenant.
warr_b
csebi
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
14 napja
Azzal a címmel a maiden szám jóPasschendaele. 2008as kanadai film. Egyszer megnezheto. Meg szerintem alig ismert. Lehet vele probalkozni. Nekem bejott anno.Igazából túl sok jót nem is tudnék mondani az utóbbi évekből. A Hacksaw Ridge jó volt, nekem a Midway is bejött, A Greyhound is, esetleg megemlíthető még a Devotion, a Warfare meg a The covenant.Csak a két legjobbat hagytad ki, mindkettő I. VH-s:
warr_b
Nyugaton a helyzet változatlan
+
1917
r.baggio
Brouwerij van de Vrij
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
15 napja
Szerintem meg a Platoon es a The thin red line is top, mert a haboru ertelmevel, a lelki oldalaval is foglalkozik. Ahogy a Full metal jacket is. Nolantol a Dunkirk remek, a Black hawk down is zsenialis, az Enemy at the gatest is szeretem, mert ez a sniper dolog szerintem tok erdekes volt a vilaghaborukban, meg ha maga a film azert nyomokban tartalmazta a valosagot. Apocalypse now szinten alap, ahogy a Schindlers list is. Igy most elgondolkozvay eleg sok haborus, vagy azzal a temaval foglalkozo film van, ami nagyon jo, most csak felsoroltam parat, ami igy elsore eszembe jutott, de amugy folyamatosan jutnak eszembe tovabbiak. XdVan jópár amerikai film, amelyik valamilyen mértékben kritikus a háborús dolgaikkal, főleg Vietnam témájában. Esetleg foglalkozik a túlkapásokkal. Na ez az, amit orosz filmekben soha nem látsz. Megcsinálták a saját Sztálingrád filmjüket, vagy a Breszti erőd is egész jó, de a karakterek ugyanazok mindig: idealizált szovjetek vs démonizált németek. Ez azért sokat elvesz ezeknek az értékéből.
Mondjuk alapbol nagyon erdekelt maga a masodik vh, mint tema, azzal kapcsolatban rengeteg mindent neztem, sorozatokat, filmeket, dokumentumfilmeket, etc.
Persze meg mindig kerdes, mit tekintunk haborus filmnek, mert peldaul a Black hawk down sem haborus igazabol, csak egy rosszul elsult katonai akcio, ahogy peldaul a Wahlberg fele Lone survivor is.
Stez
Azt hogy voltak záró alakulataik akik lemészárolták a saját katonáikat, még egyetlen orosz filmben sem láttam. Pedig elég köztudott dolog volt akkoriban.
15 napja
Csodálkozva olvasom, hogy a black hawk down még nem került szóba, pedig simán top3 háborús film.Uhhhhhhh meg is nézem hétvégén, köszi! A magas ezredes (?) zseniálisat alakít, sokat röhögtem rajta még az elején 😀
De a katonák voltunkban is kegyetlen hentelés megy. annak csak az a baja, hogy túl hosszú a felvezetés ( az ilyen gibson lába mikor ér földet féle faszságoktól meg tekintsünk el nagyvonalúan )
peach
Amúgy ha jól tudom, nagyvonalakban true story a film témája..
15 napja
Passchendaele. 2008as kanadai film. Egyszer megnezheto. Meg szerintem alig ismert. Lehet vele probalkozni. Nekem bejott anno.Igazából túl sok jót nem is tudnék mondani az utóbbi évekből. A Hacksaw Ridge jó volt, nekem a Midway is bejött, A Greyhound is, esetleg megemlíthető még a Devotion, a Warfare meg a The covenant.Csak a két legjobbat hagytad ki, mindkettő I. VH-s:
warr_b
Nyugaton a helyzet változatlan
+
1917
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
15 napja
Meghalt Chuck Norris, sajnos már nem lesz jobban 😔
15 napja
pont most jön holnap ivós filmezés, valamit keresni kell hozzábár lehet most este már belenézünk
Firewalker vagy An eye for an Eye a két jelölt jelenleg
15 napja
nooooooooo
15 napja
már 11ből 6nál tartanakNem meghalt, átvette a zord kaszás helyét.ripÁáá, az nem lehet....
variety.com/2026/film/news/chuck-norris-dead-walker-texas-ranger-dies-1236694953/
Negritis, a vajda
warr_b
gyeek
15 napja
Tuti, így akarja átb*szni... Chuck Norris örök.Nem meghalt, átvette a zord kaszás helyét.ripÁáá, az nem lehet....
variety.com/2026/film/news/chuck-norris-dead-walker-texas-ranger-dies-1236694953/
Negritis, a vajda
warr_b
gyeek

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
15 napja
Nem meghalt, átvette a zord kaszás helyét.ripÁáá, az nem lehet....
Negritis, a vajda
warr_b
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
15 napja
ripÁáá, az nem lehet....
Negritis, a vajda

15 napja
ripvariety.com/2026/film/news/chuck-norris-dead-walker-texas-ranger-dies-1236694953/
15 napja
Nem rossz, de ott sztem pont hogy káros Nolan védjegyeDunkirk?Azt nem láttam 😊
csebi
warr_b
15 napja
Dunkirk?Azt nem láttam 😊
csebi

15 napja
hu.ign.com/wild-horse-nine/110600/news/sam-rockwell-es-john-malkovich-egymast-idegesito-cia-ugynokoket-alakitanak-az-eroszakik-es-a-sziget
15 napja
Dunkirk?Eh, a Fury-t ne is említsd, borzalom minden téren 😀Egyetertek.Délelőtt a "billentyűzetemen" volt, hogy beírjam a Halál 50 óráját és a Ryant, hogy nah azok tényleg háborús filmek. Ott megy a hentelés, viszonylag kevés dráma van benne folyton akció van. Talán a Ryannél mikor a kisvárosban vannak a végén van egy kis "drámázás", de utána jön a katarzis, szóval azt is el lehet viselni.Halál 50 órája, hát több történelmi pontatlanságot azóta se nagyon sikerült egy filmbe belesűríteni 😂
Én még mondanék 3 "háborús" filmet, amik mindhárman hosszúak, mert a harcok mellé betettek egy kis drámát és még több romantikát. De a filmek kellő mennyiségű harcot, erőszakot mutatnak, nyilván az előbbi dráma/romantika szál miatt egyik sem 90 perces 😊
1. Rettenthetetlen
2. A hazafi
3. Pearl Harbour
NB2
Ryan közlegény, na, a túlhype-oltság csimborasszója. Az elején a partraszállás fasza, az tény, de az egész film alapötlete akkora blődség, hogy az nem igaz
Braveheartot szeretjük, de inkább történelmi film, nem annyira háborús
Pearl Harbour, első egy óra remek, de utána ki kell kapcsolni 😄
warr_b
A Ryan kozlegeny lehozta minden idok szerintem legjobban megrendezett partraszallasat, es az elvitte a hatan a filmet, azon kivul amugy szerintem is tultolt, es annyira amugy nem eros. 😃
A Pearl Harbor meg egy love story, fuszerezve par jo harcolos jelenettel.
De nekem peldaul az is tok fura, hogy allandoan azt hallom mindenkitol, hogy a Brad Pitt fele Fury mennyire kiraly. Mikozben amugy az is tele van baromsaggal, de meg mekkorakkal.
De ha haboru, az nyilvan sorozat, de par hete ismet megneztem a Band of brotherst, na annal egyszeruen nem tudok jobb alkotast a temaban. Minden egyes masodperce arany, mestermu az elejetol a vegeig.
Stez
Pedig én alapvetően bírom Pittet.
Mondjuk szerintem a Becstelen brygantik se volt jó, sőt...
Igazából túl sok jót nem is tudnék mondani az utóbbi évekből. A Hacksaw Ridge jó volt, nekem a Midway is bejött, A Greyhound is, esetleg megemlíthető még a Devotion, a Warfare meg a The covenant.
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
15 napja
Peaky Blinders, The immortal manAz elso pillanattol kezdve egyertelmu volt, mi lesz a vege. A vege, az utolso par perc egyebkent szep zarasa volt az egesz Peaky Blindersnek, de maga a film osszessegeben nekem kozepes volt. Nem is az, hogy kozepes, inkabb az a bajom, hogy mar nem hozta vissza a sorozat erzeset, ennek az oka nyilvan az, hogy nem is maradt senki, aki visszahozza. Keoghan olyan semmilyen, | Arthur ugye nincs, raadasul nekem nem is jott be ez az egesz, hogy Tommy miert olte meg, a csaladbol nem maradt senki, meg Hardy sincs mondjuk ket jelenet erejeig. |
Szerintem ha ez a film nem keszul el, akkor sem lett volna semmivel kevesebb az egesz Peaky Blinders. Sot.
15 napja
Szerintem meg a Platoon es a The thin red line is top, mert a haboru ertelmevel, a lelki oldalaval is foglalkozik. Ahogy a Full metal jacket is. Nolantol a Dunkirk remek, a Black hawk down is zsenialis, az Enemy at the gatest is szeretem, mert ez a sniper dolog szerintem tok erdekes volt a vilaghaborukban, meg ha maga a film azert nyomokban tartalmazta a valosagot. Apocalypse now szinten alap, ahogy a Schindlers list is. Igy most elgondolkozvay eleg sok haborus, vagy azzal a temaval foglalkozo film van, ami nagyon jo, most csak felsoroltam parat, ami igy elsore eszembe jutott, de amugy folyamatosan jutnak eszembe tovabbiak. XdMondjuk alapbol nagyon erdekelt maga a masodik vh, mint tema, azzal kapcsolatban rengeteg mindent neztem, sorozatokat, filmeket, dokumentumfilmeket, etc.
Persze meg mindig kerdes, mit tekintunk haborus filmnek, mert peldaul a Black hawk down sem haborus igazabol, csak egy rosszul elsult katonai akcio, ahogy peldaul a Wahlberg fele Lone survivor is.
Szerkesztette: Stez
15 napja
A Négy páncélos és a kutya az smafu?
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
15 napja
Csodálkozva olvasom, hogy a black hawk down még nem került szóba, pedig simán top3 háborús film.De a katonák voltunkban is kegyetlen hentelés megy. annak csak az a baja, hogy túl hosszú a felvezetés ( az ilyen gibson lába mikor ér földet féle faszságoktól meg tekintsünk el nagyvonalúan )
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
15 napja
Hááát…. Az 1917 nekem nagyon nem adta
15 napja
Nagyon régen láttam, úgyhogy emlékek már szinte nincsenek róla, csak az érzés, de a Sztálingrád (német - 1993) című film sem rossz II. vh-s film. Bár talán az is inkább dráma, mint hentelés. 😀konkrétan a németek csinálták a legjobb második világháborús filmeket. Das Boot, A bukás és a Sztálingrád.
Bébé
built for this shit
15 napja
Nagyon régen láttam, úgyhogy emlékek már szinte nincsenek róla, csak az érzés, de a Sztálingrád (német - 1993) című film sem rossz II. vh-s film. Bár talán az is inkább dráma, mint hentelés. 😀