Könyvek, színház
20 feliratkozó
1 napja
Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.jo.444.hu/2026/06/11/az-ezeroldalas-regeny-amiben-hatalmas-kaland-elveszni
Ez viszont vicces, sodró és jó.
Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 napja
Azért nem vagyok ennyire ász, a kettőt egybenézem.Ja hogy angolul, minden elismerésem.Az angol kiadás 1085 😊Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.A francba vihetem vissza a boltba, az én példányom csak 1001 oldalas.
Dzsokijuing
Tactful Cactus
Biztos hosszabbak a szavak.
Dzsokijuing
Tactful Cactus
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
2 napja
Ja hogy angolul, minden elismerésem.Az angol kiadás 1085 😊Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.A francba vihetem vissza a boltba, az én példányom csak 1001 oldalas.
Dzsokijuing
Tactful Cactus
Dzsokijuing
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
2 napja
Vagy egy ponttal nagyobb a betűméret.Az angol kiadás 1085 😊Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.A francba vihetem vissza a boltba, az én példányom csak 1001 oldalas.
Dzsokijuing
Tactful Cactus
Dzsokijuing
2 napja
Az angol kiadás 1085 😊Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.A francba vihetem vissza a boltba, az én példányom csak 1001 oldalas.
Dzsokijuing
Tactful Cactus
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
2 napja
Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.A francba vihetem vissza a boltba, az én példányom csak 1001 oldalas.
Dzsokijuing
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
2 napja
Holnap napközben kinézek a Könyvhétre, ha már Bp-en leszek. 18-kor nem tudok ott lenni a Szalay-s megnyitón, de ebéd után körbesétálom (Csunderlik új könyve most jelenik meg, az az egy biztos, amit beszerzek, meg még minden bizonnyal másik pár darab).Este meg Bábszínház, Semmi 2.0, nagyon kíváncsi vagyok

3 napja
Beleálltam az Ellenfényben-nek (Pynchon). 100 oldal után az 1085-ből biztonsággal kijelenthető, hogy ezt nem full betépve írta, mint a Súlyszivárványt, ami olvashatatlan.Ez viszont vicces, sodró és jó.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 napja
www.davidszalaybudapesten.hu/
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
12 napja
Lion Feuchtwanger: A toledói zsidó nőMásodik olvasásom tőle, az első a klasszikus Jud Süss volt. Már az is elképesztően megrázó, tragikus és gyönyörű volt, de ez talán még jobban tetszett és elgondolkodtatott. Néhol rettenetesen kiábrándító, de nagyon intellektuális, imádtam.
A regény VIII. Alfonz (1155 – 1214) uralkodása idején játszódik Kasztíliában. Igényesen megírt történelmi regény, sokat megtudtam az adott korról, az akkori Európáról, az uralkodóházak rokoni kapcsolatairól, a Reconquista akkori állásáról, az almohádok és Kasztília diplomáciai kapcsolatáról (na meg Alfonzék és a Plantagenetek rokoni kapcsolatairól).
Yehuda Ibn Ezra (Rahel apja) alakja nálam a központi alak: ő egy intellektuális óriás, aki a pénzével, a logikájával és a diplomáciai zsenialitásával, a józan eszével próbálja minden erővel megfékezni a háború tébolyát. Kétségbeesett és hősies küzdelmet folytat azért, hogy megvédje a népét egy olyan korban, ahol a vallási fanatizmus bármelyik pillanatban lángba boríthatja az országot.
Feuchtwanger úgy tudott a 12. századi Spanyolországról, és az akkori viszonyokról írni, hogy közben az emberi lélek legmélyebb és legidőtlenebb kérdéseit feszegette ebben a könyvben, egyszerűen zseniális. A mindenkori emberi gyarlóság, a szerelem, a politika és az előítéletek drámája mindig ugyanaz marad.
A Goyá-val fogom majd tőle folytatni valamikor.
Olvassatok Feuchtwangert. Iszonyatosan underrated író. Humanista. Intellektuális.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
13 napja
16 napja
YoungZeeZee
9 808
nem itt csai annyi kene h engedik hasznalni.en lekakilom az updatet,de ne zarjanak ki semmilyen korulmenyek kozottujrainditast irnak a cikkben.miota megvettem repuloben van. egyszer frissitettem rajta.kb tavaly.addig 13 evig siman ment.ez nem csak greed, több része is van a dolgoknak ami miatt én meg tudom érteni hogy régi eszközöket kukáznak
az a bajom h ha vmi kula lesz mehet a kukaba mert greedyk a nagy cegek
YoungZeeZee
szimplán a security updateket nem tudják biztosítani, ebben van HW kérdés is hogy ami fut alatta arra macerás
de az is ott van hogy nincs elég user valszeg aki miatt megérné tolniuk, nagyrésze a usereknek simán kidobja és vesz majd egy újat mer leszarja
persze a megoldás az lenne hogy official update path hogy át tudd rakni full offlineba, de ez kvázi esélytelen
majd jön egy open source jailbreak amit bezos ügyvédei megpróbának kinyírni
Negritis, a vajda
16 napja
a cikk azt írja, hogy a gyári beállítások visszaállítása esetén lesz baj.ujrainditast irnak a cikkben.miota megvettem repuloben van. egyszer frissitettem rajta.kb tavaly.addig 13 evig siman ment.szerintem nem az újraindítással lehet gond, mert az nem léptet ki az amazon fiókodból. a frissítés még elvileg ha 2013 előtti, akkor már régóta nincs hozzá új frissítés. egy gond lehet, az ha rámész arra hogy reset vagy törlöd a regisztrációt. akkor kéne újra regisztrálni és belépni az Amazon fiókba, amit nem fog engedni, és nem tudod akkor használni sem. de kapcsold be a repülős üzemmódot aztán kész, nem lehet gond sem a frissítéssel sem mással.szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
telex.hu/techtud/2026/05/27/amazon-kindle-kobo-pocketbook-boox
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Nekem 10 plusz éve meg van, akkor rátöltöttem párszáz könyvet, azóta csak olvasom, töltöm, olvasom, töltöm.
Őszentsége Sobri Jóska
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
built for this shit
16 napja
ujrainditast irnak a cikkben.miota megvettem repuloben van. egyszer frissitettem rajta.kb tavaly.addig 13 evig siman ment.ez nem csak greed, több része is van a dolgoknak ami miatt én meg tudom érteni hogy régi eszközöket kukáznak
YoungZeeZee
szimplán a security updateket nem tudják biztosítani, ebben van HW kérdés is hogy ami fut alatta arra macerás
de az is ott van hogy nincs elég user valszeg aki miatt megérné tolniuk, nagyrésze a usereknek simán kidobja és vesz majd egy újat mer leszarja
persze a megoldás az lenne hogy official update path hogy át tudd rakni full offlineba, de ez kvázi esélytelen
majd jön egy open source jailbreak amit bezos ügyvédei megpróbának kinyírni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
16 napja
YoungZeeZee
9 808
telex.hu/techtud/2026/05/27/amazon-kindle-kobo-pocketbook-booxpont ezt a cikket oszottam
vannak alternatívák
NB2
16 napja
YoungZeeZee
9 808
ujrainditast irnak a cikkben.miota megvettem repuloben van. egyszer frissitettem rajta.kb tavaly.addig 13 evig siman ment.szerintem nem az újraindítással lehet gond, mert az nem léptet ki az amazon fiókodból. a frissítés még elvileg ha 2013 előtti, akkor már régóta nincs hozzá új frissítés. egy gond lehet, az ha rámész arra hogy reset vagy törlöd a regisztrációt. akkor kéne újra regisztrálni és belépni az Amazon fiókba, amit nem fog engedni, és nem tudod akkor használni sem. de kapcsold be a repülős üzemmódot aztán kész, nem lehet gond sem a frissítéssel sem mással.szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Nekem 10 plusz éve meg van, akkor rátöltöttem párszáz könyvet, azóta csak olvasom, töltöm, olvasom, töltöm.
Őszentsége Sobri Jóska
YoungZeeZee
deyell
16 napja
szerintem nem az újraindítással lehet gond, mert az nem léptet ki az amazon fiókodból. a frissítés még elvileg ha 2013 előtti, akkor már régóta nincs hozzá új frissítés. egy gond lehet, az ha rámész arra hogy reset vagy törlöd a regisztrációt. akkor kéne újra regisztrálni és belépni az Amazon fiókba, amit nem fog engedni, és nem tudod akkor használni sem. de kapcsold be a repülős üzemmódot aztán kész, nem lehet gond sem a frissítéssel sem mással.szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Őszentsége Sobri Jóska
YoungZeeZee
built for this shit
16 napja
YoungZeeZee
9 808
monjduk lefagy vagy nem tudom.Oké, de miért kéne? Mi az az élethelyzet?szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Őszentsége Sobri Jóska
YoungZeeZee
Őszentsége Sobri Jóska
csak megoszottam a cikket
16 napja
Oké, de miért kéne? Mi az az élethelyzet?szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Őszentsége Sobri Jóska
YoungZeeZee
16 napja
YoungZeeZee
9 808
szinten, de barmi lehet es ha ujra kell inditani akkor kuka.Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
Őszentsége Sobri Jóska
16 napja
ne adj neki netet és akkor nem tudja frissíteni magát a hülyeségre
16 napja
Mi az a "restartolni"?itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
YoungZeeZee
16 napja
YoungZeeZee
9 808
itt a szopo az hogy ha vmi miatt restartolni kell a kutyut akkor onnantol nem tudod hasznalni majd.ez a gecisegfasszopokén letorrentezem a könyveket és USB-n keresztül átmásolom a Kindle-re. az amazon pedig bekaphatja.
YoungZeeZee
deyell
16 napja
fasszopok
YoungZeeZee