Politika

64 feliratkozó

26 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 245 — Saturday Night Lights
az MKKP még mindig egy viccpárt? mert én már nem tudok rajtuk nevetni sem
Josszi
"Én mindig is kutyapárti szavazó voltam, kivéve 24-ben, 22-ben, 19-ben és 18-ban, mert ezeken a választásokon nagy volt a tét, és azokra az esélyes jelöltekre kellett szavaznom, akiket ma bohócnak tartok. Tehát mint hűséges szavazótok, kérlek, hogy lépjetek vissza hiszen túl fontos ez a választás, hogy kispártra szavazzak (nem is értem, hogy miért nem nagy pártként indultok). Példát vehetnétek Magyar Péterről, aki 2024-ben átadta a terepet az esélyes DK-nak, és nem akarta megosztani azzal az ellenzéki szavazókat, hogy pár hónappal a választás előtt új pártot hoz létre." (MKKP Józsefváros)

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
26 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 684
kemény, hogy még Zuglóban, az egyik legellenzékibb kerületben is van 24% fideszes.

i.ibb.co/HLMVLdxP/5wwlmnturaig1.png
deyell
Engem inkább az lep meg, milyen gyenge a DK.
Dzsokijuing
Kiszállt az egyetlen ember, aki miatt valaha emberek szavaztak rájuk.
Kb. az maradt, akihez még nem jutott el a hír, hogy Feriék váltak.

26 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 182 — Chiefs GM
kemény, hogy még Zuglóban, az egyik legellenzékibb kerületben is van 24% fideszes.

deyell
Ennél még keményebb, hogy 4% DK-s van. 😀 Pedig ez nem is Medián. EP választáson 12%-ot kaptak itt.

26 napja

deyell
Engem inkább az lep meg, milyen gyenge a DK.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
26 napja
deyell Las Vegas Raiders 12 343 — Sworn to the Dark

chemicals keep me under control

26 napja
Akik a Tiszára szavaznának, ha nem indulna a Kutyapárt, azok sztem egyéniben így is a Tiszára fognak. Nem ezen fog múlni a választás.
gabokocka
Arról nem beszélve, hogy ez az egész egy nagyra fújt álvita, hiszen elindulnak, szóval ezt a létező helyzetet kellene az ellenzéki térfélen kezelni, pl. a szavazatok maximalizálásának segítésével.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
26 napja
No komment....

telex.hu/komplex/2026/02/09/szoltak-hogy-a-viktor-levette-a-vedelmet-a-gyarrol-rogan-antal-rakuldte-a-titkosszolgalatot-a-samsung-godi-gyarara
dande2
Rég olvastam ennyire jó, tényszerű, összeszedett cikket, tele kérdőjelek nélkül.
JC6 (Mr. Miele)
és mennyi emberhez nem jut át az üzenete: a kormánypárt feláldozta volna az életed, mert gazdasági növekedést várt
ez kínai állampárt / szovjet tempó
rva
Ez a nyilvánvaló szivárogtatás is azt mutatja, hogy valakik aktívan készülnek a Fidesz utáni világra.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
26 napja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 446
az MKKP még mindig egy viccpárt? mert én már nem tudok rajtuk nevetni sem

¯\_(ツ)_/¯
26 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
lenyegeben bizonyitott teny, hogy a kutya szavazok jelentos resze nem szavazna sehova erdemben, ha a kutyak nem lennenek a szavazolapon.
csebi
Ez szimplán nem igaz, atapapa rakta be pár napja, hogy a kispártos szavazók (akiknek a nagy része MKKP) egyötöde nem szavazna sehova érdemben, az meg nagyon nem a jelentős rész. A jelentős részük (80%) igenis szavazna máshova, tessék:

Vagy neked milyen grafikonod van, ahonnan az jön ki, amit mondasz? Ha már bizonyított tény. Mutatsz egy bizonyítást?
Őszentsége Sobri Jóska
Political Capital meg 31%t hozott ki osszes valaszto kapcsan a decemberben publikalt elemzeseben.

politicalcapital.hu/hirek.php?article_read=1&article_id=3608
csebi
Ez csak Fidesz vs. Tisza.
Egyik grafikon se azt mutatja, amit állitasz, hogy az MKKP szavazók jelentős része nem szavazna sehova érdemben, nem az ő másodlagos preferenciáik/nemszavazásuk a téma a cikkben.
Vagy rakd be azt a képet, amelyik alapján igaz amit írsz.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem.
Ott van h összes választó (nemcsak Tisza és Fidesz szavazó, az külön sor a táblázatban) eseten ha nem tudna elsődleges pártpreferenciája szavazni akkor hova szavazni. Ez 31% aki nem szavazna. Ergo azért jelentős számú kutya szavazó nem menne el aki azért egyéniben sem szavazna.

Amúgy már vmeik tavalyi podcastben hallottam azt h a kutya szavazok több fele nem menne el szavazni. Tény hogy ezt az állítást nem talalom írásban ezért hoztam a fenti számot végül.
Én úgy gondolom h potenciálisan sok az h kb minden harmadik kutya szavazó nem rakna egyéniben de itt úgy látszik nem számít.
csebi
Tényleg nem értelek.
A cikk sehol nem írja azt, amit te állítasz, hogy "a kutya szavazók jelentős része nem szavazna sehova érdemben, ha a kutyák nem lennének a szavazólapon".
Nem is ír kutyaszavazókról külön.
Hol van ez a 31%? Én bénázok, és nem találom, -fotózd ki légyszi-, vagy tényleg nincs ott, és ez a te "következtetésed" az összes választókra vonatkozó adat alapján?
Mert amit én beraktam képet azon látszik, hogy míg a kutyásoknak 20 százaléka nem szavazna másra, addig ez a náciknál 45, vagyis nem mindenkinél 31, oszt jónapot.
Mit nem ertünk?

26 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 707 — Lucas Scott
lenyegeben bizonyitott teny, hogy a kutya szavazok jelentos resze nem szavazna sehova erdemben, ha a kutyak nem lennenek a szavazolapon.
csebi
Ez szimplán nem igaz, atapapa rakta be pár napja, hogy a kispártos szavazók (akiknek a nagy része MKKP) egyötöde nem szavazna sehova érdemben, az meg nagyon nem a jelentős rész. A jelentős részük (80%) igenis szavazna máshova, tessék:

Vagy neked milyen grafikonod van, ahonnan az jön ki, amit mondasz? Ha már bizonyított tény. Mutatsz egy bizonyítást?
Őszentsége Sobri Jóska
Political Capital meg 31%t hozott ki osszes valaszto kapcsan a decemberben publikalt elemzeseben.

csebi
Egyik grafikon se azt mutatja, amit állitasz, hogy az MKKP szavazók jelentős része nem szavazna sehova érdemben, nem az ő másodlagos preferenciáik/nemszavazásuk a téma a cikkben.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem.
Ott van h összes választó (nemcsak Tisza és Fidesz szavazó, az külön sor a táblázatban) eseten ha nem tudna elsődleges pártpreferenciája szavazni akkor hova szavazni. Ez 31% aki nem szavazna. Ergo azért jelentős számú kutya szavazó nem menne el aki azért egyéniben sem szavazna.

Amúgy már vmeik tavalyi podcastben hallottam azt h a kutya szavazok több fele nem menne el szavazni. Tény hogy ezt az állítást nem talalom írásban ezért hoztam a fenti számot végül.
Én úgy gondolom h potenciálisan sok az h kb minden harmadik kutya szavazó nem rakna egyéniben de itt úgy látszik nem számít.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
26 napja
csebi

Őszentsége Sobri Jóska

csebi

26 napja
 telex.hu/belfold/2026/02/09/sulyok-tamas-koztarsasagi-elnok-kormanyrendelet-szolidaritasi-hozzajarulas-igazsagugy

Azért hogy sikerül utcahosszal alulmúlni Plagi bát, a bajszos szart meg a pedofilsimogatót, ez még a fidesztől is extra teljesítmény.

26 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 623 — The Mathematician
Akik a Tiszára szavaznának, ha nem indulna a Kutyapárt, azok sztem egyéniben így is a Tiszára fognak. Nem ezen fog múlni a választás.
gabokocka
ha rajtuk múlik akkor sokkal nagyobbak a problémák

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
26 napja
csebi

Őszentsége Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
26 napja
nem jó a link
Löfli
És most?

26 napja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 233 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
26 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 523 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
csebi

Őszentsége Sobri Jóska
nem jó a link

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
26 napja
csebi

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

26 napja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
lenyegeben bizonyitott teny, hogy a kutya szavazok jelentos resze nem szavazna sehova erdemben, ha a kutyak nem lennenek a szavazolapon. ergo ha nem indulnanak a kutyak akkor nem lehetne osszeadni a ket szamot, mert biztosan kevesebb lenne az egyik.
csebi
Hol "bizonyított tény"? Oké kevesebb lenne az egyik, de mennyivel? Én az elmúlt két választáson rájuk szavaztam, passzivista is voltam, más is írta ugyanezt itt, aki hasonló véleményen van, és pl a redditet és más fórumokat olvasva sem éppen ez jön le.
r.baggio
same, ráadásul én még önkormányzati képviselőjelölt is voltam, de nem hiszem hogy most rájuk szavazok
Löfli
Köszi a megerősítést, ezen a buborékozáson most nagyon felhúztam magam, hát basszus, most már ott tartunk, hogy a SAJÁT buborékomba kintről kiabálnak be, hogy bent nem jól látom a helyzetet? Ááá

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
26 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 523 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
lenyegeben bizonyitott teny, hogy a kutya szavazok jelentos resze nem szavazna sehova erdemben, ha a kutyak nem lennenek a szavazolapon. ergo ha nem indulnanak a kutyak akkor nem lehetne osszeadni a ket szamot, mert biztosan kevesebb lenne az egyik.
csebi
Hol "bizonyított tény"? Oké kevesebb lenne az egyik, de mennyivel? Én az elmúlt két választáson rájuk szavaztam, passzivista is voltam, más is írta ugyanezt itt, aki hasonló véleményen van, és pl a redditet és más fórumokat olvasva sem éppen ez jön le.
r.baggio
same, ráadásul én még önkormányzati képviselőjelölt is voltam, de nem hiszem hogy most rájuk szavazok

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
26 napja
Mi Hazank szemit bejut igyis-ugyis ...

csebi
Szerintem ez erősen részvételi arány kérdése, ha a most nem irreálisnak tűnő nagyon magas részvételi arány lesz, az simán hozhat kétpárti parlamentet (persze a DK-t még betolhatja a 800.000 szavazójuk, akikről delirálnak egy ideje 😀 ). Ráadásul a nagyon magas részvételi arányhoz leginkább a megszokottól aktívabb városi fiatalság tehet hozzá, az meg nem a klasszikus mitanyánk szavazóréteg.

26 napja
csebi

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
26 napja
Most nyert Balmazújvárosban önkormányzatin a fideszes jelölt. 47 %. Elkeserítő.
zinedine5
Ezekből szinte soha semmilyen következtetést nem szabad levonni, mert alapvetően magasról tesznek rá az emberek és nagyon kicsi a minta, de az talán itt is világosan látszik, miért is kutyázza mindenki a kutyákat:

vtr.valasztas.hu/ionk/idokozi-valasztasok/461/09/005/onkormanyzati-valasztasok?tab=eredmenyek

Tehát ha a közös ellenzéki jelöltre nem indul rá egy másik abszolút esélytelen, akkor vélhetően nem a fideszes nyer. Azt meg egyszerűen el kell tudni viselni, hogy olyan emberek között élünk, akik az említett videókban is láthatóak. Tessék csak kimenni gyalog az utcára, felülni akár BP-n a tömegközlekedésre és nem érhetnek utána olyan hatalmas meglepetések.
r.baggio
lehet kutyazni a kutyakat, megertem, van is miert, en sem igazan lajkolom a mostani kampanyukat (sot az EU-s is ritka szar volt, es oszinten szolva 22-es is, ergo az utobbi 4 kampanybol 3 ablakon ki), de azert kezd picit unalmas lenni ez a kutyak menjenek kutyaba dolog mindennap.

csebi
Laikusan kérdezem, hogyha nem jutnak be a kutyák akkor ha nem menne el egy kutya szavazó se az számítana egyáltalán?
Wester
nem teljesen ertem a kerdest.
ha nem megy el egy kutya sem akkor pl kevesebb szavazat kell az 5%hoz.
ugye allami tamogatas miatt van jelentosege, hogy kapnak-e tovabbra is mint 1%t elero partot.
csebi
Igen nekem is ez jutott eszembe hogy a Mi Hazánk bejutását segítené, de alapvetően ugye a Tisza szempontjából nézve feltételezve hogy ezek a szavazók nem szavaznának rájuk amúgy sem.
Wester
Mi Hazank szemit bejut igyis-ugyis ...

ahogy mas vki is irta ezt, hogy MP nem nyomja ezt a kutyak elleni kikelest, inkabb ebben a buborekban van itt, meg a sajto egy reszeben is.

26 napja
No komment....

telex.hu/komplex/2026/02/09/szoltak-hogy-a-viktor-levette-a-vedelmet-a-gyarrol-rogan-antal-rakuldte-a-titkosszolgalatot-a-samsung-godi-gyarara
dande2
Ha a Chernobyl sorozathoz második évadot szeretnének forgatni, jobb témát keresve se lehetne találni

+

De ez is elképesztő, Balmazban a fideszes úgy vert meg két tiszást, hogy együtt amúgy ők ketten több szavazatot szereztek, szóval sehogy sem jön ki a matek

hvg.hu/itthon/20260209_kubatov-gabor-hamis-valasztasi-adat-balmazujvarosi-idokozi-valasztas-eredmeny

---
26 napja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 025 — Jó ötletnek tűnt!
Most nyert Balmazújvárosban önkormányzatin a fideszes jelölt. 47 %. Elkeserítő.
zinedine5
Ezekből szinte soha semmilyen következtetést nem szabad levonni, mert alapvetően magasról tesznek rá az emberek és nagyon kicsi a minta, de az talán itt is világosan látszik, miért is kutyázza mindenki a kutyákat:

vtr.valasztas.hu/ionk/idokozi-valasztasok/461/09/005/onkormanyzati-valasztasok?tab=eredmenyek

Tehát ha a közös ellenzéki jelöltre nem indul rá egy másik abszolút esélytelen, akkor vélhetően nem a fideszes nyer. Azt meg egyszerűen el kell tudni viselni, hogy olyan emberek között élünk, akik az említett videókban is láthatóak. Tessék csak kimenni gyalog az utcára, felülni akár BP-n a tömegközlekedésre és nem érhetnek utána olyan hatalmas meglepetések.
r.baggio
lehet kutyazni a kutyakat, megertem, van is miert, en sem igazan lajkolom a mostani kampanyukat (sot az EU-s is ritka szar volt, es oszinten szolva 22-es is, ergo az utobbi 4 kampanybol 3 ablakon ki), de azert kezd picit unalmas lenni ez a kutyak menjenek kutyaba dolog mindennap.

csebi
Laikusan kérdezem, hogyha nem jutnak be a kutyák akkor ha nem menne el egy kutya szavazó se az számítana egyáltalán?
Wester
nem teljesen ertem a kerdest.
ha nem megy el egy kutya sem akkor pl kevesebb szavazat kell az 5%hoz.
ugye allami tamogatas miatt van jelentosege, hogy kapnak-e tovabbra is mint 1%t elero partot.
csebi
Igen nekem is ez jutott eszembe hogy a Mi Hazánk bejutását segítené, de alapvetően ugye a Tisza szempontjából nézve feltételezve hogy ezek a szavazók nem szavaznának rájuk amúgy sem.

Lesz ez még így se!