Politika

66 feliratkozó

1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 952
 444.hu/2026/06/25/a-lenyegi-dontest-utasitasokat-hozo-szemelyek-a-kovetkezok-dr-orban-viktor-volt-miniszterelnok

@resistance is futile
Gyurma Pappa
"A védekezést én irányítom"
Negritis, a vajda
Elnézve, hogy 5 gyereke lett, annyira nem lep meg a végeredmény.
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 987
 444.hu/2026/06/25/a-lenyegi-dontest-utasitasokat-hozo-szemelyek-a-kovetkezok-dr-orban-viktor-volt-miniszterelnok

@resistance is futile
Gyurma Pappa
Én erre már kommentelni sem merek.
resistance is futile
Igazából csak azért jelöltelek meg, hogy ne kelljen folytatni az előző piramist 😀 erre itt a másik, tárááám
Gyurma Pappa
 telex.hu/belfold/2026/06/25/legfobb-ugyesz-miniszterelnok-felszolitas-magyar-peter-nagy-gabor-balint

„Szeretnénk emellett hangsúlyozni és felhívni a figyelmet arra, hogy az ügyészség az igazságszolgáltatás független közreműködője, a kormány utasítást részére nem adhat”

Valóban nem adhat, csak Orbán saját bábját állította az élére, hogy nem tűnjön fel ha utasítást ad 😀
1 hónapja
Beki New York Jets 3 061
MP lelövi Vitézy témáit h élvezi és vigyorog rá közben xD
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 073 — The Mathematician

@resistance is futile
Gyurma Pappa
"A védekezést én irányítom"

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 174 — zászló zászló szív

@resistance is futile
Gyurma Pappa
resistance is futile
Igazából csak azért jelöltelek meg, hogy ne kelljen folytatni az előző piramist 😀 erre itt a másik, tárááám

1 hónapja

@resistance is futile
Gyurma Pappa
1 hónapja

@resistance is futile
Gyurma Pappa
Megelőztél 😀 csak a nem akartam a piramist építeni 😀
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 174 — zászló zászló szív

@resistance is futile

1 hónapja
A bíróság politikai döntést hozott, véleményem szerint törvénytelen döntést hozott – ezt mondta az RTL Híradónak Bús Balázs
Arra, hogy ki adott utasítást a támogatások megítélésére, nem kívánt válaszolni, ahogyan arra sem, hogy az NKA-t még miniszterként felügyelő Hankó Balázs adott-e utasítást neki.

Beki
Völner Palinak sem jött be.
resistance is futile
Te vagy a gyakorló jogász, ezzel mit lehet kezdeni?
MC12
Semmit. Nem a joggal van a baj, mert a hatályos Be kifejezetten gyorsítja a bírósági eljárást, 1 vádlottas ügyekre optimalizálva rapid. Több vádlottas ügyekben döccen meg a rendszer akkor, ha minden vádlottnak jelen kell lennie.

Az alapvető gond az az ipari mennyiségű emberhiány. Fővárosi Törvényszékről 40-50 bírósági titkár hiányzik, Főváros Főügyészségről 70-80 ügyész. Hasonló a helyzet a rendőrségnél és a navnál is arányaiban. És akkor az állományról beszélek csak, nem a kiszolgáló személyzetről - írnokok, irodisták, stb, akik nélkül nincs operatív működés - amely téren teljes kihalás van, van olyan szerv ahol ténylegesen leállt az adminisztratív iroda, mert nem maradt egyetlen egy ember sem (ezt értsd szó szerint).

Így lesznek a 15 napos törvényi határidőkből - pl egy Be. 100.§-as indítvány teljesítésére - másfél évesek.

Nekem volt olyan esetem, ahol a kerületi ügyészség - mindegy melyik - a 2024 novemberében beadott beadványomat 2025 februárjában iktatta le beérkezettként.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 063 — #NoStress
De nem kell erőlködj, nem tudod bizonyítani azt, ami butaság.
Márpedig az butaság, hogy a kertévék az olcsóságuk miatt gyártanak trasht és nem a közönségigény, a nagyobb nézettség, és a gondosan kimért profit miatt.
Őszentsége Sobri Jóska
Mer mijen seggemből előkapott hasonlat, hogy a csücsporodukciókhoz hasonlítasz? Akkor hasolnítsd a Megatökömet egy tévésorozathoz csúcsszínészekkel. Az apraját hasonlítsd a maunikasóhoz anettkához mega hüjekívansagműsorokhoz, akkor kijön a matek?
sutianap
A legalacsonyabbak a kulturális, beszélgetős, ismeretterjesztő műsorok előállítási költségei, a legmagasabbak azoké, amiket trashnek hívunk.
Mondjuk az igaz, hogyha a Barátok köztet Clooneyval meg Julia Robertssel forgatták volna, akkor sokkal többe került volna, de attól még nem lenne kultúra, csak drága.
Ráadásul az alapállításom az volt, hogy nem a trashműsorok miatt hülye a néző, hanem a hülye nézők vannak olyan sokan, hogy rájuk kell pozícionálni a műsorokat, ezért készül annyi trash. Ez volt az a tény, amit párba állítottam azzal, hogy nem a NER miatt hülye az átlagszavazó, hanem a hülyék miatt lehetett NER. Ne legyél Németh Balázs, aki szerint nincs tény.
Őszentsége Sobri Jóska
Még ha így lenne is (szerintem sincs így, a trash, ha nem is a legolcsóbb, de általában nem is a legdrágább műfaj), szóval ha még így lenne is, az se jelentené azt, hogy ha a néző trash műsort akar nézni, akkor hülye. Én nem tartom magam hülyének, és egy kereskedelmi tv-n én is inkább trash műsorokat keresek. Egyébként még egy tematikus csatornákon is inkább egy orange city chopperen maradok ott, mint egy kultúrális háttérműsoron. Nem mindig, de általában. Mégpedig azért, mert az az időszak amikor van kedvem/időm a TV elé leülni, tipikusan olyan időszak, amikor rohadtul nem gondolkodni vagy elmélyedni akarok, hanem csak felszínesen szórakozni. Sokszor nem is tudok/akarok annyira odafigyelni, amennyire egy komolyabb műsorra kellene, mert közben beszélgetek vagy éppen vacsit csinálok, vagy a kutyát pesztrálom. Tehát jöhet a trash.

Úgyhogy lehet, hogy nem a trash műsorok miatt hülye a néző, de nem is azért vannak trash műsorok, mert a néző hülye.
peterk2005 udvari bolond
Dehogynem.
Pont most vezetted le, hogy te, mint néző miért és miként vagy hülye.
És a NER-t hatalomban tartó diplomás nagynéném, vagy az orvos, a professzor, a nyugdíjas mérnök is mint választópolgár hülye, és választópolgárként szavaz, nem nagynéniként vagy főorvosként.
Őszentsége Sobri Jóska
Azért Sobri elég abszurd érvelés még tőled is, hogy csak mert kikapcsolódni akar, ezért hülye. Elég szalmabáb érvelés ez.

Valaki nem “lokálisan” hülye, mert éppen szerinted vagy bárki szerint nem a legracionálisabb dolgot csinálja.

Pl. Én se mondom, hogy mivel az érvelésed nem jó, ezért te hülye vitapartner vagy érvelő vagy.
Toca
Ő maga írta, hogy nem tudatos, kultúraéhes, igényes műsorokra vadászó tévénéző, hanem csak sima, hülye, egyszerű kikapcsolodást kereső.
Én tévében már csak sportot nézek, tehát mint tévénéző én is hülye vagyok, nekem se kell a tévében a hochkultur. Mint streaming- vagy yt-néző nem vagyok hülye, ott nem a shortokat meg clickbait szarokat vagy századik bugyuta filmet, sorit nézem, de az alapvita alapállításán ezek nem változtatnak: a kertévék nem az olcsóságuk miatt gyártják a trasht, hanem mert erre van igény, amit nem ők teremtenek, ők csak kihasználják.

1 hónapja
Beki New York Jets 3 061
Rács! Rács! Bilincs!

www.reddit.com/r/hungary/comments/1uf3zd0/történelmi_pillanat_nka_botrány_gyanúsítottjai/
Nomac
Annyira gyönyörű! Remélem a következő hetekben hónapokban hasonlót fogunk látni, köztük Hankó, Lézer Janika és társai, Szijjas, és a két főgeci Rogán és OV!
KB23
Én ebben nem hiszek.
Bazzani
Azért nem hiszel benne, mert a korábbi nemzetközi példákban sem volt az ilyeneknek megfelelő következménye, hisz a politikai elit nagymértékű átfedést mutatott és precedenst teremtettek volna a maguk számára is.

Itt és most, én úgy gondolom, hogy ez nem áll fent, ergo a mostani Tisza kormány mindeféle szívfájdalom és rájuk nézve jövőbeni következmények nélkül (jó esetben) húzhatják meg ezeket a lépéseket.

Lézer Jani és Rogán simán bukó, utóbbi azért könnyen el tud menekülni valami másik országba.
Szíjjas ugyanez, őt befogadja Moszkva vagy valamelyik másik állam.
OV most azért küzd, hogy szerezzen magának valami olyan pozit, ahol diplomáciai mentességet élvezhet.

Lézernél még talán előkerülhet valami, de másik háromnál nagy a csend, bár Rogánnál is tuti volna mit találni. Viszont Hankó egyelőre jó irányba mozog.
Beki
MP a hétfői felszólalásában konkrét neveket említett, velük egyetemben. Ezt valszeg nem teszi, hogyha retorziótól tart.
Lúdas Solymi
Legyen igazatok amúgy. Ezért írtam korábban, hogy az első komolyabb bebörtönzött / letartóztatott OV csicskáig fognak a fiúk keménykedni, addig vegzálni kell folyamatosan őket.
Beki
Ha nem is a korrupció miatt megy a böribe, ezzel nem tud elszámolni.

nepszava.hu/3327172_ukran-penzszallitok-aranykonvojugy-orban-viktor-buntetojogi-felelosseg-laczo-adrienn-orban-viktor
KB23
Meglátjuk MP-nek milyen infói vannak, itt remélem ütősebbek, mint a migráns tábornál.
1 hónapja
Rács! Rács! Bilincs!

www.reddit.com/r/hungary/comments/1uf3zd0/történelmi_pillanat_nka_botrány_gyanúsítottjai/
Nomac
Annyira gyönyörű! Remélem a következő hetekben hónapokban hasonlót fogunk látni, köztük Hankó, Lézer Janika és társai, Szijjas, és a két főgeci Rogán és OV!
KB23
Én ebben nem hiszek.
Bazzani
Azért nem hiszel benne, mert a korábbi nemzetközi példákban sem volt az ilyeneknek megfelelő következménye, hisz a politikai elit nagymértékű átfedést mutatott és precedenst teremtettek volna a maguk számára is.

Itt és most, én úgy gondolom, hogy ez nem áll fent, ergo a mostani Tisza kormány mindeféle szívfájdalom és rájuk nézve jövőbeni következmények nélkül (jó esetben) húzhatják meg ezeket a lépéseket.

Lézer Jani és Rogán simán bukó, utóbbi azért könnyen el tud menekülni valami másik országba.
OV most azért küzd, hogy szerezzen magának valami olyan pozit, ahol diplomáciai mentességet élvezhet.

Lézernél még talán előkerülhet valami, de másik háromnál nagy a csend, bár Rogánnál is tuti volna mit találni. Viszont Hankó egyelőre jó irányba mozog.
Beki
MP a hétfői felszólalásában konkrét neveket említett, velük egyetemben. Ezt valszeg nem teszi, hogyha retorziótól tart.
Lúdas Solymi
Legyen igazatok amúgy. Ezért írtam korábban, hogy az első komolyabb bebörtönzött / letartóztatott OV csicskáig fognak a fiúk keménykedni, addig vegzálni kell folyamatosan őket.
Beki
Ha nem is a korrupció miatt megy a böribe, ezzel nem tud elszámolni.

nepszava.hu/3327172_ukran-penzszallitok-aranykonvojugy-orban-viktor-buntetojogi-felelosseg-laczo-adrienn-orban-viktor
1 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 611
A bíróság politikai döntést hozott, véleményem szerint törvénytelen döntést hozott – ezt mondta az RTL Híradónak Bús Balázs
Arra, hogy ki adott utasítást a támogatások megítélésére, nem kívánt válaszolni, ahogyan arra sem, hogy az NKA-t még miniszterként felügyelő Hankó Balázs adott-e utasítást neki.

Beki
resistance is futile
Az az ügy is milyen jól halad. 21 decemberében vádolta meg az ügyészség, és elvileg, talán, akár, jövőre első fokú ítélet is lehet, de 28-sem kizárt, ahogy olvastam. Te vagy a gyakorló jogász, ezzel mit lehet kezdeni? Nem látom az elrettentő erőt abban, hogy ilyen ügyekben 6-8-10 évig megy az első-másod fok, meg még az anyám kínja is, aztán _nyilván_ valahol volt egy eljárási hiba ami miatt lehet kezdeni előről, miközben emberünk már újra praktizál, Gyuri meg az óra gyüjteményét tisztogatja.

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 hónapja

Beki
1 hónapja
rva 4 740 — Me for President!
4. LÁZÁR KIBESZÉL. A diktatúrázós választ adta aztán több fideszes képviselő is ezután, ám Lázár János váratlanul kibeszélt a kórusból. A 24.hu-nak Lázár azt nyilatkozta: “nem tartom ördögtől való dolognak, főleg, ha lenne róla egy értelmes párbeszéd, amelyből kiderülne, vajon a társadalom többsége támogatná-e, hogy egy miniszter, államtitkár vagy polgármester csak meghatározott ideig maradhasson hivatalban”. Hozzátette, hogy viszont most csak egy Fidesz-vezérkarnak szóló üzenetet lát mögötte. Lázár tehát felismerte a javaslat politikai csapda-jellegét.Dull Szabolcs
Őszintén sajnálhatja a Fidesz, hogy nem volt olyan fék, aki mondjuk rákoppint Lázár fejére, hogy eleget lopott, és azt is őszintén sajnálhatja, hogy Orbán nem adta át neki a stafétát 2018-ban.

Mi mondjuk örülhetünk, de Lázárba több politikai tehetség szorult mint a Fidesz többi részébe. Csak sajnos ő is egy korrupt geci.
Gyurma Pappa
ez egy érdekes kérdés egyébként, de létezhet olyan ember, akit a hatalom nem tesz korrupt gecivé? úgy értem itt Magyarországon, ezzel a múlttal, amiben részünk volt az elmúlt mondjuk 70 évben.
nagyon félek tőle, hogy kevés ilyen van. és azok nem biztos, hogy a politikában kamatoztatják a képességeiket.
szóval, hogy matematikailag kicsi az esélye, hogy olyan államigazgatás legyen, ami a teljes maffiaállamot leváltja.
1 hónapja
Beki New York Jets 3 061

Remélem kicsit megszorongatják a tökeit és önként fog dalolni.
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 911
Sulyok Tamás AB beadvány teljesen jogszerű volt. Joga van hozzá, direkt módon bárkinek joga van bármi hülyeséget beadni az AB-nak. Teljesen jogszerű volt, hogy Polt kiszignálta, sőt, az is hogy támogatta ő meg 2 vagy 3 másik bíró. De az eredménye, hogy gyakorlatilag biankó módon, minden jövőbeli döntésre, amire Sulyok Tamás (Orbán Viktor) rámondja, hogy személyre szóló jogalkotás, már kaszálhatta is volna el az AB. Például a Vagyon hivatalra.

A Tisza kétharmad felhasználva alkotmányozó többségét hoz egy nem túl elegáns, de a magyar joggyakorlatban nem szokatlan jogszabályt, melyet egyébként korábban jogtudósok is támogattak, ők akkor veszélyeztetik a demokráciát.

Ezt az ellentmondást nem oldotta még fel bennem sem az általam tisztelt csebi, sem az általam nem tisztelt Török Gábor (btw. egészen elképesztő, hogy mennyire igényes a Záruggal írt könyve, és mennyire igénytelenek a Facebook posztjai).
Gyurma Pappa
Ez egy dolog, a másik hogy itt van a mostani EU-s forrásokhoz kellő jogszabály, ha ezt vagy a következőket nem írja alá és elküldi az AB-hoz, legitim módon tálalva (pl. most azt kifogásolva, hogy az IH új jogkörei összeegyeztethetők-e a az Alaptörvénnyel), akkor konkrétan blokkolja az EU-s forrásokat elvileg “alapjogi aggályok” miatt, amihez minden jogköre megvan.

Ezt követően elviszi a politikai felelősséget, de ez fog segíteni bármit az elúszott pénzen? Nem. 4 év múlva a választó azt fogja mondani, hogy ja igen Sulyok miatt nem jöttek a források? Nem, vagy max a választók egy része.

Szerkesztette: Jughead
1 hónapja
Beki New York Jets 3 061
 hvg.hu/gazdasag/20260625_mnb-inflacios-jelentes-inflacio-munka-fizetesek-gdp
A legfontosabb részletek a következők:
- az inflációs előrejelzés az eddiginél sokkal visszafogottabb, márciusban még 3,8 százalékos éves inflációt vártak 2026-ra, most már csak 1,8 százalékosat, a 2027-es prognózist pedig 3,7-ről 2,3 százalékosra javították,
- a GDP-növekedési előrejelzést 1,7-ről 2 százalékosra emelték meg, a 2027-ről szóló maradt 3 százalékon,
- a költségvetési hiány kapcsán rontották az előrejelzést, 5,2-5,7 százalék helyett már 6,5 százalékosat várnak erre az évre,
- az átlagkeresetben 10,9 helyett csak 9,7 százalékos emelkedést várnak, viszont az infláció lassulása miatt a reáljövedelem így is 4,6 helyett 6,3 százalékkal nőne,
- a foglalkoztatottság pedig nem 0,8, hanem csak 0,7 százalékkal esne.
1 hónapja
Beki New York Jets 3 061
Rács! Rács! Bilincs!

Nomac
KB23
Én ebben nem hiszek.
Bazzani

Beki
Lúdas Solymi
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 621
Rács! Rács! Bilincs!

Nomac
KB23
Én ebben nem hiszek.
Bazzani

Beki
1 hónapja
Beki New York Jets 3 061
Rács! Rács! Bilincs!

Nomac
KB23
Én ebben nem hiszek.
Bazzani
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 113 — The only discipline that lasts, is self discipline
en leirtam, hogy melyik modszert valasztottam volna.
uj Alaptorvenyi rendelkezese: koztarsasagi elnokot a hatalom forrasa a nep valasztja kozvetlenul. kiirjak mondjuk szeptemberre a valasztast, es rendelkezem, hogy a hivatalban levo kozt elnok megbizatasa megszunik az uj kozt. elnok megvalasztasaval.
sztem elegansabb, es jogallamibb megoldas lett volna.csebi
Válasszunk meg egy olyan új köztársasági elnököt közvetlenül, a nép által, akiről már most tudjuk, hogy valószínűleg nem tölti ki majd a mandátumát, mert jönni fog az új alkotmány? Háát. Lehet, hogy papíron elegánsabban mutatott volna, de egyébként szerintem elég szerencsétlenül venné ki magát, ha az utolsó ideiglenes elnöknek nagyobb legitimitása lenne, mint az összes eddig megválasztott elnöknek.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 621
Sulyok Tamás AB beadvány teljesen jogszerű volt. Joga van hozzá, direkt módon bárkinek joga van bármi hülyeséget beadni az AB-nak. Teljesen jogszerű volt, hogy Polt kiszignálta, sőt, az is hogy támogatta ő meg 2 vagy 3 másik bíró. De az eredménye, hogy gyakorlatilag biankó módon, minden jövőbeli döntésre, amire Sulyok Tamás (Orbán Viktor) rámondja, hogy személyre szóló jogalkotás, már kaszálhatta is volna el az AB. Például a Vagyon hivatalra.

A Tisza kétharmad felhasználva alkotmányozó többségét hoz egy nem túl elegáns, de a magyar joggyakorlatban nem szokatlan jogszabályt, melyet egyébként korábban jogtudósok is támogattak, ők akkor veszélyeztetik a demokráciát.

Ezt az ellentmondást nem oldotta még fel bennem sem az általam tisztelt csebi, sem az általam nem tisztelt Török Gábor (btw. egészen elképesztő, hogy mennyire igényes a Záruggal írt könyve, és mennyire igénytelenek a Facebook posztjai).
Gyurma Pappa
az, hogy nem szokatlan, azt azert vitatnam. mikor volt a magyar joggyakorlatban olyan, hogy a koztarsasagi elnok megbizatasat evekkel a lejarta elott egy mondattal megszunteti az orszaggyules?
tanultam magyar allam- es jogtortenetet, de hirtelen nem emlekszem ilyenre.

jogtudosok tamogattak: hat fejbol tudok mondani 15 masik jogtudost, akit ha megkerdeznek akkor biztos vagyok benne, hogy ellenzi.
csebi
Majd most lesz ilyen.

Csak kérdezném, hogy ez a jogállam nevezetű dolog, ez itt van velünk a szobában?

Értem amúgy azt amit írsz, viszont nekem meg azzal van problémám, hogy a sok jogtudós most, hogy le lett váltva az Orbány-kormány, úgy gondolkodik, hogy akkor mostantól mindent is megfelelő jogállami módon kell intézni, hiszen a fő politikai aktorok akik ezt akadályoznák, azok el lettek távolítva.

Miközben azt nem feltétlenül veszik figyelembe, hogy:
- ezen politikai aktorok által kinevezett és az előző kormányzathoz vagy annak vezetőjéhez hű vagy kényszerszből hű hatalomgyakorlók ülnek, akik külső utasításra, jogászkodás útján lassíthatják vagy blokkolhatják a jelenlegi kormány intézkedéseit.

- a jelenleg hatályos jogszabályok nagy része (az én elképzelésem szerint) meg lett hekkelve az elmúlt 16 évben, de ha hozzávesszük az előző kormányzatokat, akkor hozzávehetünk többet is. Az emberek többsége pedig ezt a jogszabálygyűjteményt vagy inkább jogszabály és intézményi felállást veszi kiinduló vagy igazodási pontnak és ebben nézi, hogy a jelenlegi kormány ténykedése mennyire elegáns vagy sem.

- a szavazók április 12-én megszavazták a Tisza programját és kifejezték véleményüket abban, hogy minden, a korábbi kormányzathoz ill. pártállamhoz köthető szereplőt ki kell ebrudalni, ahol nem a módszer vagy annak eleganciája a lényeg, hanem a hatékonysága.

- nem látjuk, hogy milyen mérföldkövek és logika alapján hozzák meg az egyes döntéseket. Lehet, hogy az amit egyesek elegánsnak tartanak, az akadályozná a kormányt a felállított menetrend tartásában, miközben a másik döntés pedig elősegíti azt, hogy tartsák az ütemtervet.
1 hónapja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 275 — Axel Foley
Rács! Rács! Bilincs!

Nomac
KB23
Én ebben nem hiszek.

1 hónapja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 19 769 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Rács! Rács! Bilincs!

Nomac
Nagyon remélem, hogy gyorsan beköpik Hankót mindannyian.
Beki
Remélem is!

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018