NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Green Bay Packers - Atlanta Falcons
122
14
2:15, ARENA4
Politika
52 feliratkozó
1 hónapja
Sokat tudnék még erről írni, de nem szeretnék a kiváló fórumozó társaság türelmével visszaélni 😊De, de kérünk több ilyet.
Jan
Itt a többség amúgy is grafomán meg szeret olvasni.
Ha meg értelmes megszólalás van, amiből lehet tanulni, akkor főleg 😊
1 hónapja
Ugyanez nálam is. Klíma kivételével (ott nekem nagyon nem komfortos az 27.5 fok a lakásban, tudom, legyek kussba, panelban meg 33 van) több esetben is van, hogy megy csak a háttérben a TV pl, miközben kb 5%-nyit figyelek rá.."Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre. Reggel ismertetem a Védelmi Munkacsoport döntéseit."Na erre kíváncsi leszek mi történt, mert az erőmű tovabbra is féltérden. Egyébként ez az önkéntes fogyasztáscsökkentés nem rossz dolog. Megtanított pár aprósagra, amire figyelni kell úgyhogy én viszem tovább már csak a saját pénztárcám miatt is.
Mondjuk az önkéntes fogyasztáscsökkentéses mondat szerintem eléggé mellément
zacknorb
Matthew99
Amúgy ezek a "vészhelyzetek" megmutatják az embereknek, hogy "nah, látod, meg tudsz lenni ez meg az nélkül is"....
Remélem mások is hasonlóan gondolkodnak 😊
A fogy.csökkentés abbahagyást mondatot kihagytam volna én is amúgy, picit nem is értem.
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
"Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre. Reggel ismertetem a Védelmi Munkacsoport döntéseit."Na erre kíváncsi leszek mi történt, mert az erőmű tovabbra is féltérden. Egyébként ez az önkéntes fogyasztáscsökkentés nem rossz dolog. Megtanított pár aprósagra, amire figyelni kell úgyhogy én viszem tovább már csak a saját pénztárcám miatt is.
Mondjuk az önkéntes fogyasztáscsökkentéses mondat szerintem eléggé mellément
zacknorb

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
"Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre. Reggel ismertetem a Védelmi Munkacsoport döntéseit."Mondjuk az önkéntes fogyasztáscsökkentéses mondat szerintem eléggé mellément
1 hónapja
Kommunikáció szempontjából én nem tudom, hogy ebben a konkrét esetben mi lett volna a helyes, nem vagyok kommunikációs szakember, azt tudom hogy gyakorlatban mit kellene csinálni. De ebben sem magamtól vagyok okos, csak a jelenlegi helyzet egyértelmű.Én vizes szemszögből látok bele valamennyire, de hogy konkrétan azt mondták hogy igen, más új Minisztériumnak volt probléma a felállással, nekik nem.
2024-ben jött ki az EU Természet-helyreállítási rendelete, aminek a végrehajtására minden országnak tervet kell készíteni. Ez sok, nálunk szerencsésebb sorsú országban úgy történt, hogy megkérdezték az embereket, egyfajta"nemzeti konzultáció"nagy országos felmérések keretében, hogy milyen elképzeléseik, elvárásaik vannak az erdőkkel (meg általában a természet megőrzésével) kapcsolatosan. Mert az oké, hogy ami van az nem jó, de akkor mi legyen?
Ezzel párhuzamosan történt egy teljeskörű terepi állapotfelmérés, majd összehoztak egy -országonként különböző, de jellemzően nagy létszámú, akár 100-200 fős-, az érintett szakterületeket képviselő tudósokból és gyakorlati szakemberekből álló bizottságot. Ők összevetették a társadalom igényét a valós állapotokkal, ezek alapján kidolgoztak egy cselekvési tervet.
Ennek a leadási határideje idén augusztus 31. Véglegesítésre és elfogadására egy év van.
Ezt Mo.-nak is el kell készíteni, csak nálunk az előbb leírt folyamatok nem pont így zajlottak. Legalábbis én nem kaptam olyan nemzeti konzultációt, amiben az erdőkről kérdeztek volna... és szerintem más se...
Persze voltak sokkal fontosabb kérdések, pl a nem létező Tisza-adóról konzultálni. Nyilván.
Ahogy korábban írtam, a hatalomváltás miatt most több érdekcsoport próbál poziciót fogni, vagy próbálja elérni, hogy ez az elkészülő terv az ő véleményét tükrözze. Akinek sikerül, az fogja megmondani, hogy mi lesz a hazai erdők sorsa, röviden ennyi a tétje ennek a meccsnek. Az a baj, hogy ezt nem a klímakutatóknak vagy természetvédőknek vagy erdészeknek kellene eldönteni, hanem egy társadalmi konszenzus kellene, és ennek alapján a fentieknek együtt kéne kidolgozni, hogy hogyan tovább. Nyilván nálunk nem így lesz.
Én azt vártam volna Gajdostól, hogy ebben a pár hónapban megpróbál valamiféle képet kapni arról hogy mi a társadalmi igény, legalább a legfontosabb 2-3 kérdésben.
Vitézy ezt jól csinálja, teszi ki ezeket a felületeket, ahol véleményt lehet mondani az új kreszről, a gyorshajtók büntetéséről stb... írják is hogy hány százezren töltötték már ki. Természetvédelem vonatkozásában is lehetett volna csinálni valami hasonlót, de ez sajnos nem történt meg. Szvsz óriási elszalasztott lehetőség.
Annál is fájóbb, hogy közben Gajdosnak olyan "fontos" dolgokra jutott ideje, mint a kotorékvadászat betiltása (ha azt mondom ezer embert érint, valszeg sokat mondok) vagy hogy nem találják a hatvanpusztai zebrák származási papírjait (ez komoly, bazzeg?)
OFF
Én alapból az erdészeti vonalról jövök, de azt kell mondanom, most a "klímásokkal" értek egyet. Olyan idők jönnek, hogy el kell engedni a hagyományos erdész, és természetvédő szemléletet is, a legfontosabb a klímaváltozás következményeinek enyhítése lesz. Sajnos az erdész szakma egy része nem tud túllépni azon, hogy a ma létező erdőket ők hozták létre, és azt gondolják hogy elég reszelgetni kicsit az eddigi gyakorlaton, és minden megy tovább. Nem fog.
Szerencsére van egy olyan szakember gárda, akik ezt felismerték, és elkezdtek teljesen új dolgokkal próbálkozni, pl a Mergner-féle lépőkő elmélet (AI szépen, közérthetően összefoglalja hogy mi az, ha érdekel) ami egy tök jó, tudományos eredményekkel is alátámasztott módszer. Néhány (sajnos túl kevés) állami erdészetnél már komolyan csinálják.
A természetvédők szintén beleragadtak a dogmáikba, ők pl azon nem tudnak túllépni, hogy csak őshonos fajokkal tudják elképzelni a szerkezet átalakításokat. Ez sem fog menni. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy 50 év múlva nálunk olyan klimatikus viszonyok lesznek, amik egyáltalán nem felelnek meg az őshonos fafajoknak. Elültetnél most egy olyan bükk csemetét, aminek az életciklusa 120 év, de tudod, hogy 50-60 év múlva olyan körülmények lesznek, hogy azt nem éli túl? A hivatásos természetvédők, a wwf is azt mondja hogy igen, ezt kell csinálni.
Én azt mondom ez hülyeség, olyan fát kell telepíteni, amiről tudjuk, hogy bírni fogja a megváltozott klímát. Ha az a fa nem őshonos, akkor is. Nem szabadna most eltartott kisujjal finnyáskodni, mert pár évtized múlva nem az lesz a kérdés, hogy őshonos vagy nem, hanem hogy ha lenézel a repülőről, látsz-e zöldet vagy nem?
ON
Szóval Gajdos kapott most egy történelmi lehetőséget, -és óriási feladatot egyben- hogy ő legyen az, aki felkészíti az országot a klímaváltozásra. Most még lehet érdemi lépéseket tenni, politikai szándék is megvan rá, kiinduló helyzetünk sem túl rossz. De ezt nagyon komolyan kellene venni, és nem fasságokkal tölteni az időt.
Ezért szoktam kiborulni, amikor olyanokat olvasok, hogy Gajdos a zebrák törzskönyvével foglalkozik.
Sokat tudnék még erről írni, de nem szeretnék a kiváló fórumozó társaság türelmével visszaélni 😊
Jan
Faszimsz, miért kell hazudni? Nem ti akartok lelkiismeret lenni?
(Noha csak pár hónapja vagyok a vízügyben, de ami seggfájós nyafogás és full becsicskulás megy itt, geci...)
1 hónapja
Kommunikáció szempontjából én nem tudom, hogy ebben a konkrét esetben mi lett volna a helyes, nem vagyok kommunikációs szakember, azt tudom hogy gyakorlatban mit kellene csinálni. De ebben sem magamtól vagyok okos, csak a jelenlegi helyzet egyértelmű.Nem a mennyiséggel van gond, 340ezer m3 nem nagy tétel, az országos kitermelés 6-7 millió évente.Látom otthon vagy a témában. Itt most szerinted mi lett volna a helyes kommunikáció? Illetve, ez a mostani miniszteri ukáz a kitermelésre vonatkozóan indíthat felesleges / rossz döntéseket?
Az a bajom, hogy Orbánék pillanatnyi politikai haszon vagy népszerűség növelés miatt sokszor belenyúltak a rendszerbe, -a szakmai szempontok teljes mellőzésével természetesen-, és ebből mindig gond lett. Főleg a totál elcseszett hatósági áras tüzifa rendelet, ami a következő két szezonra bedöntötte a hazai tüzifa piacot.
Reméltem, hogy ettől a szemlélettől megszabadultunk, és ha már lett szakminisztérium, akkor ott szakmai döntések születnek majd.
De most van egy hatalmi átrendeződés, és az állami erdők kezelése kapcsán sokan szeretnének pozicióba kerülni,- vagy épp ott maradni. 3-4 különböző érdekcsoport susog folyamatosan Gajdos fülébe, hogy mit kéne csinálni az erdőkkel, viszont ez nem az ő szakterülete, nem ért hozzá. Van egy erős aggodalmam, hogy amikor neki meg kell hozni ezeket a döntéseket, akkor túl nagy súllyal esik latba hogy mennyire lesz a döntés népszerű, és túl kevéssel hogy mennyire szakmai.
Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.
Amikor a vidéki tüzifa felhasználókat kell jóllakatni: soron kívüli fakitermelés, szezonon kívül, vegetációs időszakban, egy brutális aszály közepén. Ilyenkor hol a természetvédelem?
A kérdésedre válaszolva: Mo tüzifából önellátó. Külföldről elvileg lehetne tüzifát behozni, de annyival drágább lenne mint a hazai, hogy nincs értelme.
Jan
peterk2005 udvari bolond
2024-ben jött ki az EU Természet-helyreállítási rendelete, aminek a végrehajtására minden országnak tervet kell készíteni. Ez sok, nálunk szerencsésebb sorsú országban úgy történt, hogy megkérdezték az embereket, egyfajta
Ezzel párhuzamosan történt egy teljeskörű terepi állapotfelmérés, majd összehoztak egy -országonként különböző, de jellemzően nagy létszámú, akár 100-200 fős-, az érintett szakterületeket képviselő tudósokból és gyakorlati szakemberekből álló bizottságot. Ők összevetették a társadalom igényét a valós állapotokkal, ezek alapján kidolgoztak egy cselekvési tervet.
Ennek a leadási határideje idén augusztus 31. Véglegesítésre és elfogadására egy év van.
Ezt Mo.-nak is el kell készíteni, csak nálunk az előbb leírt folyamatok nem pont így zajlottak. Legalábbis én nem kaptam olyan nemzeti konzultációt, amiben az erdőkről kérdeztek volna... és szerintem más se...
Persze voltak sokkal fontosabb kérdések, pl a nem létező Tisza-adóról konzultálni. Nyilván.
Ahogy korábban írtam, a hatalomváltás miatt most több érdekcsoport próbál poziciót fogni, vagy próbálja elérni, hogy ez az elkészülő terv az ő véleményét tükrözze. Akinek sikerül, az fogja megmondani, hogy mi lesz a hazai erdők sorsa, röviden ennyi a tétje ennek a meccsnek. Az a baj, hogy ezt nem a klímakutatóknak vagy természetvédőknek vagy erdészeknek kellene eldönteni, hanem egy társadalmi konszenzus kellene, és ennek alapján a fentieknek együtt kéne kidolgozni, hogy hogyan tovább. Nyilván nálunk nem így lesz.
Én azt vártam volna Gajdostól, hogy ebben a pár hónapban megpróbál valamiféle képet kapni arról hogy mi a társadalmi igény, legalább a legfontosabb 2-3 kérdésben.
Vitézy ezt jól csinálja, teszi ki ezeket a felületeket, ahol véleményt lehet mondani az új kreszről, a gyorshajtók büntetéséről stb... írják is hogy hány százezren töltötték már ki. Természetvédelem vonatkozásában is lehetett volna csinálni valami hasonlót, de ez sajnos nem történt meg. Szvsz óriási elszalasztott lehetőség.
Annál is fájóbb, hogy közben Gajdosnak olyan "fontos" dolgokra jutott ideje, mint a kotorékvadászat betiltása (ha azt mondom ezer embert érint, valszeg sokat mondok) vagy hogy nem találják a hatvanpusztai zebrák származási papírjait (ez komoly, bazzeg?)
OFF
Én alapból az erdészeti vonalról jövök, de azt kell mondanom, most a "klímásokkal" értek egyet. Olyan idők jönnek, hogy el kell engedni a hagyományos erdész, és természetvédő szemléletet is, a legfontosabb a klímaváltozás következményeinek enyhítése lesz. Sajnos az erdész szakma egy része nem tud túllépni azon, hogy a ma létező erdőket ők hozták létre, és azt gondolják hogy elég reszelgetni kicsit az eddigi gyakorlaton, és minden megy tovább. Nem fog.
Szerencsére van egy olyan szakember gárda, akik ezt felismerték, és elkezdtek teljesen új dolgokkal próbálkozni, pl a Mergner-féle lépőkő elmélet (AI szépen, közérthetően összefoglalja hogy mi az, ha érdekel) ami egy tök jó, tudományos eredményekkel is alátámasztott módszer. Néhány (sajnos túl kevés) állami erdészetnél már komolyan csinálják.
A természetvédők szintén beleragadtak a dogmáikba, ők pl azon nem tudnak túllépni, hogy csak őshonos fajokkal tudják elképzelni a szerkezet átalakításokat. Ez sem fog menni. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy 50 év múlva nálunk olyan klimatikus viszonyok lesznek, amik egyáltalán nem felelnek meg az őshonos fafajoknak. Elültetnél most egy olyan bükk csemetét, aminek az életciklusa 120 év, de tudod, hogy 50-60 év múlva olyan körülmények lesznek, hogy azt nem éli túl? A hivatásos természetvédők, a wwf is azt mondja hogy igen, ezt kell csinálni.
Én azt mondom ez hülyeség, olyan fát kell telepíteni, amiről tudjuk, hogy bírni fogja a megváltozott klímát. Ha az a fa nem őshonos, akkor is. Nem szabadna most eltartott kisujjal finnyáskodni, mert pár évtized múlva nem az lesz a kérdés, hogy őshonos vagy nem, hanem hogy ha lenézel a repülőről, látsz-e zöldet vagy nem?
ON
Szóval Gajdos kapott most egy történelmi lehetőséget, -és óriási feladatot egyben- hogy ő legyen az, aki felkészíti az országot a klímaváltozásra. Most még lehet érdemi lépéseket tenni, politikai szándék is megvan rá, kiinduló helyzetünk sem túl rossz. De ezt nagyon komolyan kellene venni, és nem fasságokkal tölteni az időt.
Ezért szoktam kiborulni, amikor olyanokat olvasok, hogy Gajdos a zebrák törzskönyvével foglalkozik.
Sokat tudnék még erről írni, de nem szeretnék a kiváló fórumozó társaság türelmével visszaélni 😊
1 hónapja
Ez az ember értette a NER-t.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
lehet akkor erősebb a vád Semjén ellen?Amiatt nem kellene korrigálni. Valami más lehet az oka.
Negritis, a vajda

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
lehet akkor erősebb a vád Semjén ellen?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Norbert Kertészhttps://t.co/mSsRGO6K6b
— 6th Sense (@irishman787878) August 6, 2026
🚨🚨🚨Sorra közlik a Fidesz-közeli lapok, hogy megint hazudtak.🚨🚨🚨
Érdekes, hogy bírósági ítélet, tudtommal nem kötelezi erre őket, de nagyon sok Mediaworks terméknél megtörtént a helyreigazítás...
Vajon mi derült ki?
Szóval a kérdés… pic.twitter.com/1QXAsZalAe
mi történt?
buktak a bíróságon Pöcsék?
1 hónapja
Akkor megvan mit csinál az a sok tébláboló zombi 😀Igen ez gyakori, de vidéken sok helyen nincs Hír tv csak extra csomagban, őket nem kellene hagyni iránymutatás’ nélkül. 😂szomszédasszonyom default ment a HírTV-re, anélkül, hogy tudta volna, mi lesz a királyin.Pont aki nem szomjazik rá, az kapja jobb híjánSajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.annak az 50 nézőnek mindegy. aki meg hírekre szomjazik, ott a net ATV, RTL
Meg kellett volna hagyni egy reggeli-déli-esti híradót a filmek között, ráadásul pont a régi arcokkal kellett volna beolvastatni azokat új szerkesztőkkel a háttérből megoldva, fokozatossá tenni az átmenetet.
Most majd tele rakják ‘libsi’ ATV-s ,RTL-s arcokkal a képernyőt azzal nem lesz hirtelen elfogadott a marika néninek meg pista bácsiknak.
Nem volt ez jól átgondolva.
ozibozi
petey
ozibozi
"ezek biztos hazudnak majd fiam"
rva
ozibozi

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Igen ez gyakori, de vidéken sok helyen nincs Hír tv csak extra csomagban, őket nem kellene hagyni iránymutatás’ nélkül. 😂szomszédasszonyom default ment a HírTV-re, anélkül, hogy tudta volna, mi lesz a királyin.Pont aki nem szomjazik rá, az kapja jobb híjánSajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.annak az 50 nézőnek mindegy. aki meg hírekre szomjazik, ott a net ATV, RTL
Meg kellett volna hagyni egy reggeli-déli-esti híradót a filmek között, ráadásul pont a régi arcokkal kellett volna beolvastatni azokat új szerkesztőkkel a háttérből megoldva, fokozatossá tenni az átmenetet.
Most majd tele rakják ‘libsi’ ATV-s ,RTL-s arcokkal a képernyőt azzal nem lesz hirtelen elfogadott a marika néninek meg pista bácsiknak.
ozibozi
petey
ozibozi
rva
1 hónapja
szomszédasszonyom default ment a HírTV-re, anélkül, hogy tudta volna, mi lesz a királyin.Pont aki nem szomjazik rá, az kapja jobb híjánSajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.annak az 50 nézőnek mindegy. aki meg hírekre szomjazik, ott a net ATV, RTL
ozibozi
petey
ozibozi
1 hónapja
ez biztos JC haverja lehetett ... lebuktam.nagyon átlátszó vagy, ne terelj! Most küldte haverom a képet:szerintem ez AI lehet... nekem nem máltainak tűnik a háttér.
eaglesmcnabb
Hanni
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Pont aki nem szomjazik rá, az kapja jobb híjánSajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.annak az 50 nézőnek mindegy. aki meg hírekre szomjazik, ott a net ATV, RTL
ozibozi
petey
1 hónapja
Sajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.annak az 50 nézőnek mindegy. aki meg hírekre szomjazik, ott a net ATV, RTL
ozibozi
1 hónapja
génszerkesszenek tüzifát, ne legyenek ilyen tehetetlenek márVégülis a malacot se kellene levágni, ha füstölt csülköt akar enni az ember, elég egy jó amputáció. 😀 Jut is, marad is.Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.Klasszikus példája annak, hogy nem tudsz olyat csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.
Amikor a vidéki tüzifa felhasználókat kell jóllakatni: soron kívüli fakitermelés, szezonon kívül, vegetációs időszakban, egy brutális aszály közepén. Ilyenkor hol a természetvédelem?
Jan
Ha nem lesz tüzifa, az a baj, de ha kivágod a fát, az a baj.
Mikey
somoskovig
what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
1 hónapja
Sajnos az M1 ilyen hosszú ideig tartó hírekről“ történt lekapcsolása” öngól lett, átterelte a Hír Tv-hez azokat is akik, akiknek bőven elég lett volna napi párszor a híradó a királyin.Meg kellett volna hagyni egy reggeli-déli-esti híradót a filmek között, ráadásul pont a régi arcokkal kellett volna beolvastatni azokat új szerkesztőkkel a háttérből megoldva, fokozatossá tenni az átmenetet.
Szerkesztette: ozibozi
1 hónapja
Végülis a malacot se kellene levágni, ha füstölt csülköt akar enni az ember, elég egy jó amputáció. 😀 Jut is, marad is.Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.Klasszikus példája annak, hogy nem tudsz olyat csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.
Jan
Mikey
1 hónapja
Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.Klasszikus példája annak, hogy nem tudsz olyat csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.
Jan
1 hónapja
telex.hu/napirajz/2026/08/06/nejlon
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Látom otthon vagy a témában. Itt most szerinted mi lett volna a helyes kommunikáció? Illetve, ez a mostani miniszteri ukáz a kitermelésre vonatkozóan indíthat felesleges / rossz döntéseket?Nem a mennyiséggel van gond, 340ezer m3 nem nagy tétel, az országos kitermelés 6-7 millió évente."A kormány megduplázza a szociális tűzifa program keretében igényelhető mennyiséget és a biztosított keretösszeget a rászoruló családok számára...internyet szerint ez kb 340.000 köbméternyi fa, ha van itt mezőgazdász , erdész faipari szakmunkás majd talán pontosít, gondolom nem egyszerre és most augusztusban fogják kitermelni, lehet megérné venni külföldről?
Gajdos László soron kívüli egyeztetésre hívta az erdőgazdálkodással foglalkozó állami társaságok vezetőit, utasította őket a szükséges mennyiség mielőbbi kitermelésére és a folyamatos ellátás biztosítására. A szakemberek közölték, hogy a felkészülés „gőzerővel halad”. " (HVG)
De szép is ez, amikor az élő környezetért felelős miniszter, aki pár hónapja nagy csinnadrattával fakitermelési moratóriumot hirdetett, most utasítja az állami erdészeteket, hogy dupla mennyiségű szociális tüzifát termeljenek ki mielőbb. A nyár közepén. A növényeknek vegetációs, az erdei állatoknak utódnevelési időszakban.
Milyen évet írunk, 2022 ?
Jan
de érdekes ez a szocális tervgazdasági hozzáállás
Josszi
Az a bajom, hogy Orbánék pillanatnyi politikai haszon vagy népszerűség növelés miatt sokszor belenyúltak a rendszerbe, -a szakmai szempontok teljes mellőzésével természetesen-, és ebből mindig gond lett. Főleg a totál elcseszett hatósági áras tüzifa rendelet, ami a következő két szezonra bedöntötte a hazai tüzifa piacot.
Reméltem, hogy ettől a szemlélettől megszabadultunk, és ha már lett szakminisztérium, akkor ott szakmai döntések születnek majd.
De most van egy hatalmi átrendeződés, és az állami erdők kezelése kapcsán sokan szeretnének pozicióba kerülni,- vagy épp ott maradni. 3-4 különböző érdekcsoport susog folyamatosan Gajdos fülébe, hogy mit kéne csinálni az erdőkkel, viszont ez nem az ő szakterülete, nem ért hozzá. Van egy erős aggodalmam, hogy amikor neki meg kell hozni ezeket a döntéseket, akkor túl nagy súllyal esik latba hogy mennyire lesz a döntés népszerű, és túl kevéssel hogy mennyire szakmai.
Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.
A kérdésedre válaszolva: Mo tüzifából önellátó. Külföldről elvileg lehetne tüzifát behozni, de annyival drágább lenne mint a hazai, hogy nincs értelme.
Jan

1 hónapja
Nem a mennyiséggel van gond, 340ezer m3 nem nagy tétel, az országos kitermelés 6-7 millió évente."A kormány megduplázza a szociális tűzifa program keretében igényelhető mennyiséget és a biztosított keretösszeget a rászoruló családok számára...internyet szerint ez kb 340.000 köbméternyi fa, ha van itt mezőgazdász , erdész faipari szakmunkás majd talán pontosít, gondolom nem egyszerre és most augusztusban fogják kitermelni, lehet megérné venni külföldről?
Gajdos László soron kívüli egyeztetésre hívta az erdőgazdálkodással foglalkozó állami társaságok vezetőit, utasította őket a szükséges mennyiség mielőbbi kitermelésére és a folyamatos ellátás biztosítására. A szakemberek közölték, hogy a felkészülés „gőzerővel halad”. " (HVG)
De szép is ez, amikor az élő környezetért felelős miniszter, aki pár hónapja nagy csinnadrattával fakitermelési moratóriumot hirdetett, most utasítja az állami erdészeteket, hogy dupla mennyiségű szociális tüzifát termeljenek ki mielőbb. A nyár közepén. A növényeknek vegetációs, az erdei állatoknak utódnevelési időszakban.
Milyen évet írunk, 2022 ?
Jan
de érdekes ez a szocális tervgazdasági hozzáállás
Josszi
1 hónapja
felkészül Baka András mint KE?támogatnám.
petey
built for this shit