NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

52 feliratkozó

1 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund
És honnan tudod, hogy mennyi a piaci ár, amikor csak 2 szereplő lehetséges és ha nem tetszik nekik az ár, akkor csak simán nem jelentkeznek?
StormST
és mit kéne csinálni? gyors közbeszerzést egy kib sinhegesztésre? 😀
ezek nem milliárdos tenderek túlárazva. és igen idő lesz amig ez változik addig megy tovább azokkal a szereplőkkel akiknek van erőforrásuk
Josszi
Ez nem válasz a kérdésemre, én nem mondtam, hogy mit kéne csinálni, én megkérdeztem, hogy mi alapján mondod meg, hogy mi a piaci ár (és ezzel azt, hogy mi a túlárazás)?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 5 127

Amikor nem azzal lesz 2-szereplős egy piac, hogy valamit nagyon jól csinálnak, hanem mert az állami képességeket leépítik. Reméljük sikerül az ilyeneket is majd megszűntetni, mert ezzel kb. sakkban lehet tartani a MÁV-ot és a GYSEV-et...
StormST
Ha rendes piaci áron csinálják, és nem többszörösen túlárazva, akkor szerintem nincs baj azzal, ha Mészáros-közeli a kivitelező. Főleg ha jól is csinálják.
Mikey
És honnan tudod, hogy mennyi a piaci ár, amikor csak 2 szereplő lehetséges és ha nem tetszik nekik az ár, akkor csak simán nem jelentkeznek?
StormST
és mit kéne csinálni? gyors közbeszerzést egy kib sinhegesztésre? 😀
ezek nem milliárdos tenderek túlárazva. és igen idő lesz amig ez változik addig megy tovább azokkal a szereplőkkel akiknek van erőforrásuk

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja

Amikor nem azzal lesz 2-szereplős egy piac, hogy valamit nagyon jól csinálnak, hanem mert az állami képességeket leépítik. Reméljük sikerül az ilyeneket is majd megszűntetni, mert ezzel kb. sakkban lehet tartani a MÁV-ot és a GYSEV-et...
StormST
Ha rendes piaci áron csinálják, és nem többszörösen túlárazva, akkor szerintem nincs baj azzal, ha Mészáros-közeli a kivitelező. Főleg ha jól is csinálják.
Mikey

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 800 — Lucas Scott

StormST
Mikey
Túl sok a ha …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
NB2 New England Patriots 29 862 — nabege2@yahoo.com

StormST
ezt mondtam kb egy évvel a választások előtt is, hogy annyira kivéreztették a szereplőket, hogy nagyobb beruházásoknál kikerülhetetlenek lesznek
1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals Boise State Broncos 22 216

StormST
1 hónapja

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 769 — Chiefs GM
Ha valakinek kételyei lennének, hogy mekkora szellemi műhely az MCC, olvasson Sebestyén Gézát! (Ez akár átoknak is megfelelő lenne).

telex.hu/zacc/2026/08/07/szuletes-szam-eskuvok-es-a-tisza-gyozelme-mcc-kutato-sebestyen-geza
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 814
Azt amúgy tudjuk, hogy mikor lehet reaktorokat újraindítani? Mennyi szintemelkedés kell ehhez? Gondolom ez is fokozatos dolog lesz, hacsak nem emelkedik gyorsan vagy 2 métert.

1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 814
"Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre. Reggel ismertetem a Védelmi Munkacsoport döntéseit."

Mondjuk az önkéntes fogyasztáscsökkentéses mondat szerintem eléggé mellément
zacknorb
Úgy érted önkénytes?

1 hónapja
warr_b Washington Commanders 31 417 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/fn/gazdasag/2026/08/07/inflacio-2026-julius-breaking/
Beki
Magyar Péter letörte a háborús inflációt.
resistance is futile
Ezt még Orbánnak köszönhetjük!44444!
Nomac
Orbán alatt nőtt, MP még erre sem képes, booooo!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 769 — Chiefs GM
Beki
resistance is futile
Nomac
Ja, magas a bázis... 😀
1 hónapja
Nomac New England Patriots 4 695 — balazs.t85@gmail.com
Beki
resistance is futile
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 35 116
Beki
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 676 — Cowboys fan
...
Jan
Csinálsz egy facebook-profilt, és beküldöd ezt a Magyarország Kormánya oldalra. Vagy a Környezetvédelmi Minisztériuméra (igen, rudom, nem így hívják, és nem, nem.biztos, hogy van ilyen).
Vagy csinálhatod a saját neved alól, bár lehet az erdész kollégák mellre szívnák, amit írtál róluk.

De ezt láom leginkább célravezetőnek.
slowmotion
Vagy megírja Redditre, akár még bővebb lére eresztve. Hülyeségnek tűnhet, de rengeteg tiszás olvassa rendszeresen, és egy ilyen topic simán menne akkorát, hogy víz felett legyen egy napig is. Én biztos megpróbálnám, ha a szakterületemről lenne szó.
Hanni
Azért mondtam. A lényeg, hogy ha Gajdos azt se tudja most, hiva kapjon, akkor valaki állítsa irányba.
Pláne ha már rég meg kellett volna valamit csinálni, de a fidesz elkummantotta.
1 hónapja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 808 — Poloska confirmed
...
Jan
Csinálsz egy facebook-profilt, és beküldöd ezt a Magyarország Kormánya oldalra. Vagy a Környezetvédelmi Minisztériuméra (igen, rudom, nem így hívják, és nem, nem.biztos, hogy van ilyen).
Vagy csinálhatod a saját neved alól, bár lehet az erdész kollégák mellre szívnák, amit írtál róluk.

slowmotion
Vagy megírja Redditre, akár még bővebb lére eresztve. Hülyeségnek tűnhet, de rengeteg tiszás olvassa rendszeresen, és egy ilyen topic simán menne akkorát, hogy víz felett legyen egy napig is. Én biztos megpróbálnám, ha a szakterületemről lenne szó.
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 676 — Cowboys fan
...
Jan

1 hónapja
Beki New York Jets 3 238
1 hónapja
topin New England Patriots 2 524
(Ha nem, akkor így jártunk. Talán majd az utódja.)
peterk2005 udvari bolond
vagy a picit túlmozgásos miniszterelnök jó irányba rakja az energiáit és pár figyelmeztetés után belátattja a miniszterével, hogy nagy rá a kabát. lemondatja feketekampány nélkül és keres még a ciklus közepe felé egy olyan embert, aki alkalmasabb a szerepre. nem lenne ez sem egy alávaló eljárás talán, ha valóban szakmai alapon nevezték ki
fake.id
Adom ... de nem 4 hónap után. Ennyi idő alatt nem lehet eldönteni, hogy nagy-e rá a kabát, vagy csak rutintalan de majd felveszi a ritmust. Szakmai munkára értem, a politikai tehetség számomra továbbra is másodlagos. Legfeljebb majd MP viszi a cirkuszt helyettük is. (Amúgy Kapitány-on szintén ezt érzem. Harminc évnyi felső vezetői tapasztalattal, három kontinensen, több kultúrában is megállta a helyét. Kizárt, hogy alkalmatlan lenne, és mégis úgy tűnik. Ezt jelenti valószínűleg a politikai zöldfülűség. No, és az, hogy a minisztériumok jelentős része tényleg még csak most áll össze, mert mondjuk korábban nem is volt. Plusz a takarítás, mert egyszerűen muszáj keményen de jól takarítani, mert egyrészt a NER féle rendszerek így túl a zenitjükön olyan szinten kontra szelektáltakká válnak, hogy nem csak a vezetők, hanem az alárendelt bürokrácia is teljesen alkalmatlanná válik. Viszont ész nélküli vágóhidat se lehet csinálni, mert a kontraszelekcióval együtt is ott ülnek azok is, akiket ha hagynak, tudnak teljesíteni, és nem szabad a vízzel együtt a gyereket is kiönteni.)
peterk2005 udvari bolond
Az mindegy, hogy te vagy én eltudjuk-e dönteni ennyi idő után vagy sem, mert ez lényegtelen. Aki ért hozzá, az viszont látja hogy rutintalan vagy világi fasz. A probléma akkor van, ha a döntnöknek nincsenek olyan emberei akik tudnak szólni, hogy az ember nem ért hozzá. Mert akkor megint ott vagyunk, hogy saját emberem, tartjuk mint a fingot, ameddig csak tudjuk.
1 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 303 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond
vagy a picit túlmozgásos miniszterelnök jó irányba rakja az energiáit és pár figyelmeztetés után belátattja a miniszterével, hogy nagy rá a kabát. lemondatja feketekampány nélkül és keres még a ciklus közepe felé egy olyan embert, aki alkalmasabb a szerepre. nem lenne ez sem egy alávaló eljárás talán, ha valóban szakmai alapon nevezték ki
fake.id
Adom ... de nem 4 hónap után. Ennyi idő alatt nem lehet eldönteni, hogy nagy-e rá a kabát, vagy csak rutintalan de majd felveszi a ritmust. Szakmai munkára értem, a politikai tehetség számomra továbbra is másodlagos. Legfeljebb majd MP viszi a cirkuszt helyettük is. (Amúgy Kapitány-on szintén ezt érzem. Harminc évnyi felső vezetői tapasztalattal, három kontinensen, több kultúrában is megállta a helyét. Kizárt, hogy alkalmatlan lenne, és mégis úgy tűnik. Ezt jelenti valószínűleg a politikai zöldfülűség. No, és az, hogy a minisztériumok jelentős része tényleg még csak most áll össze, mert mondjuk korábban nem is volt. Plusz a takarítás, mert egyszerűen muszáj keményen de jól takarítani, mert egyrészt a NER féle rendszerek így túl a zenitjükön olyan szinten kontra szelektáltakká válnak, hogy nem csak a vezetők, hanem az alárendelt bürokrácia is teljesen alkalmatlanná válik. Viszont ész nélküli vágóhidat se lehet csinálni, mert a kontraszelekcióval együtt is ott ülnek azok is, akiket ha hagynak, tudnak teljesíteni, és nem szabad a vízzel együtt a gyereket is kiönteni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
fake.id 2 225 — sixseveeeeeen
peterk2005 udvari bolond

what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
1 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 303 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem a mennyiséggel van gond, 340ezer m3 nem nagy tétel, az országos kitermelés 6-7 millió évente.

Az a bajom, hogy Orbánék pillanatnyi politikai haszon vagy népszerűség növelés miatt sokszor belenyúltak a rendszerbe, -a szakmai szempontok teljes mellőzésével természetesen-, és ebből mindig gond lett. Főleg a totál elcseszett hatósági áras tüzifa rendelet, ami a következő két szezonra bedöntötte a hazai tüzifa piacot.

Reméltem, hogy ettől a szemlélettől megszabadultunk, és ha már lett szakminisztérium, akkor ott szakmai döntések születnek majd.

De most van egy hatalmi átrendeződés, és az állami erdők kezelése kapcsán sokan szeretnének pozicióba kerülni,- vagy épp ott maradni. 3-4 különböző érdekcsoport susog folyamatosan Gajdos fülébe, hogy mit kéne csinálni az erdőkkel, viszont ez nem az ő szakterülete, nem ért hozzá. Van egy erős aggodalmam, hogy amikor neki meg kell hozni ezeket a döntéseket, akkor túl nagy súllyal esik latba hogy mennyire lesz a döntés népszerű, és túl kevéssel hogy mennyire szakmai.

Amikor a fiatal-középkorú városi értelmiséget kell jóllakatni: fakitermelési moratórium. Természetvédelem mindenek felett= lájktenger.

Amikor a vidéki tüzifa felhasználókat kell jóllakatni: soron kívüli fakitermelés, szezonon kívül, vegetációs időszakban, egy brutális aszály közepén. Ilyenkor hol a természetvédelem?

A kérdésedre válaszolva: Mo tüzifából önellátó. Külföldről elvileg lehetne tüzifát behozni, de annyival drágább lenne mint a hazai, hogy nincs értelme.
Jan
Látom otthon vagy a témában. Itt most szerinted mi lett volna a helyes kommunikáció? Illetve, ez a mostani miniszteri ukáz a kitermelésre vonatkozóan indíthat felesleges / rossz döntéseket?
peterk2005 udvari bolond
Kommunikáció szempontjából én nem tudom, hogy ebben a konkrét esetben mi lett volna a helyes, nem vagyok kommunikációs szakember, azt tudom hogy gyakorlatban mit kellene csinálni. De ebben sem magamtól vagyok okos, csak a jelenlegi helyzet egyértelmű.

2024-ben jött ki az EU Természet-helyreállítási rendelete, aminek a végrehajtására minden országnak tervet kell készíteni. Ez sok, nálunk szerencsésebb sorsú országban úgy történt, hogy megkérdezték az embereket, egyfajta "nemzeti konzultáció" nagy országos felmérések keretében, hogy milyen elképzeléseik, elvárásaik vannak az erdőkkel (meg általában a természet megőrzésével) kapcsolatosan. Mert az oké, hogy ami van az nem jó, de akkor mi legyen?

Ezzel párhuzamosan történt egy teljeskörű terepi állapotfelmérés, majd összehoztak egy -országonként különböző, de jellemzően nagy létszámú, akár 100-200 fős-, az érintett szakterületeket képviselő tudósokból és gyakorlati szakemberekből álló bizottságot. Ők összevetették a társadalom igényét a valós állapotokkal, ezek alapján kidolgoztak egy cselekvési tervet.

Ennek a leadási határideje idén augusztus 31. Véglegesítésre és elfogadására egy év van.

Ezt Mo.-nak is el kell készíteni, csak nálunk az előbb leírt folyamatok nem pont így zajlottak. Legalábbis én nem kaptam olyan nemzeti konzultációt, amiben az erdőkről kérdeztek volna... és szerintem más se...

Persze voltak sokkal fontosabb kérdések, pl a nem létező Tisza-adóról konzultálni. Nyilván.

Ahogy korábban írtam, a hatalomváltás miatt most több érdekcsoport próbál poziciót fogni, vagy próbálja elérni, hogy ez az elkészülő terv az ő véleményét tükrözze. Akinek sikerül, az fogja megmondani, hogy mi lesz a hazai erdők sorsa, röviden ennyi a tétje ennek a meccsnek. Az a baj, hogy ezt nem a klímakutatóknak vagy természetvédőknek vagy erdészeknek kellene eldönteni, hanem egy társadalmi konszenzus kellene, és ennek alapján a fentieknek együtt kéne kidolgozni, hogy hogyan tovább. Nyilván nálunk nem így lesz.

Én azt vártam volna Gajdostól, hogy ebben a pár hónapban megpróbál valamiféle képet kapni arról hogy mi a társadalmi igény, legalább a legfontosabb 2-3 kérdésben.

Vitézy ezt jól csinálja, teszi ki ezeket a felületeket, ahol véleményt lehet mondani az új kreszről, a gyorshajtók büntetéséről stb... írják is hogy hány százezren töltötték már ki. Természetvédelem vonatkozásában is lehetett volna csinálni valami hasonlót, de ez sajnos nem történt meg. Szvsz óriási elszalasztott lehetőség.

Annál is fájóbb, hogy közben Gajdosnak olyan "fontos" dolgokra jutott ideje, mint a kotorékvadászat betiltása (ha azt mondom ezer embert érint, valszeg sokat mondok) vagy hogy nem találják a hatvanpusztai zebrák származási papírjait (ez komoly, bazzeg?)

OFF
Én alapból az erdészeti vonalról jövök, de azt kell mondanom, most a "klímásokkal" értek egyet. Olyan idők jönnek, hogy el kell engedni a hagyományos erdész, és természetvédő szemléletet is, a legfontosabb a klímaváltozás következményeinek enyhítése lesz. Sajnos az erdész szakma egy része nem tud túllépni azon, hogy a ma létező erdőket ők hozták létre, és azt gondolják hogy elég reszelgetni kicsit az eddigi gyakorlaton, és minden megy tovább. Nem fog.

Szerencsére van egy olyan szakember gárda, akik ezt felismerték, és elkezdtek  teljesen új dolgokkal próbálkozni, pl a Mergner-féle lépőkő elmélet (AI szépen, közérthetően összefoglalja hogy mi az, ha érdekel) ami egy tök jó, tudományos eredményekkel is alátámasztott módszer. Néhány (sajnos túl kevés) állami erdészetnél már komolyan csinálják.

A természetvédők szintén beleragadtak a dogmáikba, ők pl azon nem tudnak túllépni, hogy csak őshonos fajokkal tudják elképzelni a szerkezet átalakításokat. Ez sem fog menni. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy 50 év múlva nálunk olyan klimatikus viszonyok lesznek, amik egyáltalán nem felelnek meg az őshonos fafajoknak. Elültetnél most egy olyan bükk csemetét, aminek az életciklusa 120 év, de tudod, hogy 50-60 év múlva olyan körülmények lesznek, hogy azt nem éli túl? A hivatásos természetvédők, a wwf is azt mondja hogy igen, ezt kell csinálni.
Én azt mondom ez hülyeség, olyan fát kell telepíteni, amiről tudjuk, hogy bírni fogja a megváltozott klímát. Ha az a fa nem őshonos, akkor is. Nem szabadna most eltartott kisujjal finnyáskodni, mert pár évtized múlva nem az lesz a kérdés, hogy őshonos vagy nem, hanem hogy ha lenézel a repülőről, látsz-e zöldet vagy nem?
ON

Szóval Gajdos kapott most egy történelmi lehetőséget, -és óriási feladatot egyben- hogy ő legyen az, aki felkészíti az országot a klímaváltozásra. Most még lehet érdemi lépéseket tenni, politikai szándék is megvan rá, kiinduló helyzetünk sem túl rossz. De ezt nagyon komolyan kellene venni, és nem fasságokkal tölteni az időt.

Ezért szoktam kiborulni, amikor olyanokat olvasok, hogy Gajdos a zebrák törzskönyvével foglalkozik.

Sokat tudnék még erről írni, de nem szeretnék a kiváló fórumozó társaság türelmével visszaélni 😊
Jan
Köszi. És dehogy élsz vissza! A lelki pöcegödör szerep mellett ezeknek a közéleti topicoknak éppen az a szerepe (legalábbis szerintem), hogy időnként olvashassunk ilyen postokat. Tudom, hogy manapság a chatgpt is össze tud rakni egy hasonló, 4-5 bekezdéses laikus mi-miértet. De az akárki akármit is mond, nem az igazi. Én jobban szeretem embertől hallani. 😊

(Gajdos: szerintem neki alapvetően az a problémája, hogy nem politikus. A politikai érzéket kívánó dolgokban olyan mint elefánt a porcelánboltban. De egy remek ember és azok alapján amit tudok róla, vezetőként is megállta a helyét. Ha úgy húz le majd négy évet, hogy politikai bakit baki után követ el, de közben a minisztériumban a szakmai munka korrekten megy majd, azt én most előre örömmel aláírnám. 😊 Ha nem, akkor így jártunk. Talán majd az utódja.)

Szerkesztette: peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 376 — zászló zászló szív
Sokat tudnék még erről írni, de nem szeretnék a kiváló fórumozó társaság türelmével visszaélni 😊
Jan
De, de kérünk több ilyet.
Itt a többség amúgy is grafomán meg szeret olvasni.
Ha meg értelmes megszólalás van, amiből lehet tanulni, akkor főleg 😊
Lúdas Solymi
Egyetértek, akit nem érdekel, az továbbgörgeti.
Shilkor
Áradjon az info

1 hónapja
Shilkor Pittsburgh Steelers 4 200 — Falcons GM, 2021 Div1 winner
Jan
De, de kérünk több ilyet.
Itt a többség amúgy is grafomán meg szeret olvasni.
Ha meg értelmes megszólalás van, amiből lehet tanulni, akkor főleg 😊
Lúdas Solymi
Egyetértek, akit nem érdekel, az továbbgörgeti.
1 hónapja
Beki New York Jets 3 238
"Közösen megcsináltuk, és megvédtük hazánk energiabiztonságát. Köszönjük Magyarország! Holnaptól nincs szükség az önkéntes fogyasztáscsökkentésre. Reggel ismertetem a Védelmi Munkacsoport döntéseit."

Mondjuk az önkéntes fogyasztáscsökkentéses mondat szerintem eléggé mellément
zacknorb
Ezt a bejelentest most en sem ertem...