Politika

66 feliratkozó

5 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 708 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Bowl.hu választási tippelde 2026

docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing

Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)

Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő

Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed

A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna

Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 589 — Patriot
- Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek, ne járjon rosszabbul az, aki gyermeket vállal, annál, mint aki lemond erről.
...
- Versenyképes köznevelés, szakképzés, felsőoktatás és egészségmegőrzés.
Beki
Mindenféle trollkodás nélkül, engem tényleg érdekelne, hogy jelenleg miben jár rosszabbul egy gyerekes, mint az, aki lemond róla?
StormST
A gyerekkel otthon lévő szülő alig kap pénzt a gyerek 6 hónapos korától, egyúttal a gyerekre pénzt kell költeni, mert ő is eszik/iszik, kell neki ruha, játék, iskolai szerek stb stb., cserébe a gyereknek nincs keresete, a szülő pedig minimális családi pótlékot és adókedvezményt kap (1 gyerek után 22.200,- Ft a teljes összeg).

Ha összehasonlítunk egy gyerek nélküli párt és egy gyerekes párt azután, hogy már mindkét szülő teljes munkaidőben dolgozik, akkor is megállapítható, hogy a gyerek nélküli pár béréből kettő embernek kell megélnie, míg egy egy gyerekes párnál a két szülő béréből háromnak (ennél több gyerek esetén még többnek), azaz utóbbi esetben az egy főre jutó jövedelem kevesebb.
Jughead
Szerintem NK nem erre gondolt, mert van adókedvezmény a gyermekek után. Tehát a gyermekes munkavállalót jobban értékeli az állam, mint a gyermektelent.

Ami hátrány, az pl a gyerekes nők karrierje törés szenved gyerekvállaláskor, nem veszik őket vissza (tudom a trv nem engedi, de mindenki látott már ilyet) vagy egy előléptetésnél a gyerektelent választják, mert ő biztosan 100%-ig ráér stb.
több mint 2 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 426
- Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek, ne járjon rosszabbul az, aki gyermeket vállal, annál, mint aki lemond erről.
...
Beki
Mindenféle trollkodás nélkül, engem tényleg érdekelne, hogy jelenleg miben jár rosszabbul egy gyerekes, mint az, aki lemond róla?
StormST
A gyerekkel otthon lévő szülő alig kap pénzt a gyerek 6 hónapos korától, egyúttal a gyerekre pénzt kell költeni, mert ő is eszik/iszik, kell neki ruha, játék, iskolai szerek stb stb., cserébe a gyereknek nincs keresete, a szülő pedig minimális családi pótlékot és adókedvezményt kap (1 gyerek után 22.200,- Ft a teljes összeg).

Ha összehasonlítunk egy gyerek nélküli párt és egy gyerekes párt azután, hogy már mindkét szülő teljes munkaidőben dolgozik, akkor is megállapítható, hogy a gyerek nélküli pár béréből kettő embernek kell megélnie, míg egy egy gyerekes párnál a két szülő béréből háromnak (ennél több gyerek esetén még többnek), azaz utóbbi esetben az egy főre jutó jövedelem kevesebb.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 445 — beers & Packers
Gigatüntetés lesz holnap, már majdnem 6 ezren visszajeleztek:
 www.facebook.com/events/1744506116009018/?ref=newsfeed
A kormányellenes civileket nem érheti az a vád, hogy ócska politikai szimbólumokkal hatásvadász manipulációra törekednek. Gyülekező az Elvis Presley téren...
több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 749 — SB 50 Champion @ Grund
...
Beki

Katikának meg szólhatna valaki, hogy az utolsó ponttal kapcsolatban a legnagyobb pusztítást pont azok tették eddig, akik őt megválasztották, így talán nem kéne úgy tennie, mintha nem miattuk nem lenne versenyképes...
StormST
több adó, kevesebb szabadság
Negritis, a vajda
Mármint több adót fizet az, akinek van gyereke és kevesebb szabadsága van? Valamiről akkor lemaradtam...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 148 — The Mathematician
...
Beki

Katikának meg szólhatna valaki, hogy az utolsó ponttal kapcsolatban a legnagyobb pusztítást pont azok tették eddig, akik őt megválasztották, így talán nem kéne úgy tennie, mintha nem miattuk nem lenne versenyképes...
StormST
több adó, kevesebb szabadság

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 749 — SB 50 Champion @ Grund
...
Beki

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 593
“ Pesty László legtöbb cége ellen adóhivatali végrehajtás indult, van, ami még mindig hatályos”

Ha csak úgy nem…

Szerintem nincs még egy olyan szerv, amelyik ennyire aktívan plántálta el a fideszbe vetett hitet a hírességekben, mint a NAV.
több mint 2 éve
Feri 20 évre tervez, OV 2034-ig….és hát nem úgy néz ki, hogy az új politikai generáció bármit is tudna (ha akarna egyáltalán) tenni ez ellen.
MC12
Van új politikai generáció? Én azt látom, hogy a politikai eliten belül is feudalizmus van. Aki nem illik bele, azt ütni kezdik azonnal mindkét irányból.
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
 magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2023/09/hatalmas-energetikai-fejlesztesi-programot-jelentett-be-a-kormany
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 068
A kormányfő végül azt is közölte, hogy össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját, megemlítve, hogy a négygyermekes anyák adómentességét kiterjeszthetik a háromgyermekesekre is, csak várják a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad.
Beki
Végülis ez is egy módja a gyermekvállalás ösztönzésének, közös teherviselés címszóval a többinek a k*rvaanyja...
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 261 — Chiefs GM
Novák ezt követően ismertette a magyar családok szabadságarcának 12 pontját 0(csak az érdekesebbek):
- Kívánják a nevelés szabadságát, a gyerek nevelése a szülők joga, felelőssége, kötelezettsége, itt nincs helye semmiféle ideológiának.
Beki
nagyon helyes! takarodjon el az összes vallás a gyerekeinktől... vagy nem jól értettem?
Gyurma Pappa
Meg az összes kormány...

több mint 2 éve
Törölt felhasználó
A kormányfő végül azt is közölte, hogy össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját, megemlítve, hogy a négygyermekes anyák adómentességét kiterjeszthetik a háromgyermekesekre is, csak várják a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 685 — zászló zászló szív
Novák ezt követően ismertette a magyar családok szabadságarcának 12 pontját 0(csak az érdekesebbek):
- Kívánják a nevelés szabadságát, a gyerek nevelése a szülők joga, felelőssége, kötelezettsége, itt nincs helye semmiféle ideológiának.
Beki
nagyon helyes! takarodjon el az összes vallás a gyerekeinktől... vagy nem jól értettem?

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 993
 www.portfolio.hu/befektetes/20230914/fel-ev-alatt-tobb-mint-200-milliardos-profit-az-mvm-nel-639677

Rohadt g.ci multikat csak a profit érdekli....hol az extraprofitadó?!
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
- Aki kislánynak született, nőhessen fel lányként, aki kisfiúnak, fiúként.
- Védjék meg a saját otthon biztonságát, segítsék a fiatalokat az otthonteremtésben.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 433
Feri 20 évre tervez, OV 2034-ig….és hát nem úgy néz ki, hogy az új politikai generáció bármit is tudna (ha akarna egyáltalán) tenni ez ellen.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 993 — Lucas Scott
 24.hu/fn/gazdasag/2023/09/14/ursula-von-der-leyen-eu-akkugyar-akkumulatorgyar-catl-kina-e-auto-elektromos-auto-jarmuipar-vam-orban-kormany-szubvencio-allami-tamogatas/
Beki
most akartam linkelni...
ismét jó helyre raktuk a tétjeinket
NB2
amugy ez megint tipikusan olyan dolog, hogy ez mashol is elofordul, es lenyegeben csak akarat kerdese, hogy ezt vizsgalja-e a Bizottsag. hat nekunk sikerult elerni, hogy legyen akarat ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 28 339 — nabege2@yahoo.com
 24.hu/fn/gazdasag/2023/09/14/ursula-von-der-leyen-eu-akkugyar-akkumulatorgyar-catl-kina-e-auto-elektromos-auto-jarmuipar-vam-orban-kormany-szubvencio-allami-tamogatas/
Beki
most akartam linkelni...
ismét jó helyre raktuk a tétjeinket
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 459 — Cowboys fan
 index.hu/belfold/2023/09/13/szollosi-gyorgy-nemzeti-sport-egyesult-allamok-vizum-vizumbotrany/
Igen, Szőlő a baszott nagy diplomata, országunk érdeke hogy kiutazzon
zacknorb
az hát. addig sem itt rontja a levegőt.
ki tudja, lehet eltéved Csikágóban, oszt' valami történik vele. de én nem sugalmazok semmit, meg tényleg senkinek nem akarok rosszat 😮
több mint 2 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 125 — Kinek mit intézett a kormánya
 index.hu/belfold/2023/09/13/szollosi-gyorgy-nemzeti-sport-egyesult-allamok-vizum-vizumbotrany/
Igen, Szőlő a baszott nagy diplomata, országunk érdeke hogy kiutazzon

Poloska vagyok.
több mint 2 éve
 24.hu/kozelet/2023/09/13/quaestor-fovarosi-torvenyszek-itelotabla-igazsagugyi-szakerto-tarsoly-csaba/

Gyurmának kellett volna szólni Bumbi helyett

amúgy Gyurma, mennyire releváns az az indoklás, amit a tábla írt, jelesül
A kiszámlázott munkaórák egyáltalán nincsenek egymással arányban (…) a vádirat tanulmányozása Lakatos László Péter egyetemi docens esetében 20,83 karakter/percnek felel meg, miközben egy elsőosztályos május végére 70 szótag/perc tempóval tud olvasni
gondolom azon felül, hogy ez szó szerint véve igaz, ez csak egy jól hangzó faszság, mert nem elolvasni kell a vádiratot, hanem még meg is érteni, és át is vizsgálni
slowmotion
Faszság. Lakatos az egyik legjobb szakember az országban, nem hiszem, hogy túlszámlázott. Ha tényleg x db emberrel együtt dolgozott, az indokolhatja. Nem tudom ezen a szinten hogy működik, én egyedül dolgoztam csak.

Abszolút nem ismerem az ügyet sem, de elképzelhető, hogy ez az összeg nem indokolatlan.

Bea (Lakatos felesége) nagyon jó barátom, együtt végeztünk a könyvvizsgálón, szóval elfogult vagyok, ez is tény.
Gyurma Pappa
Jaja, Beja, már az ezredfordulón is kb együtt voltak. A Beja másod-harmadéves volt, amikor megismertem őket, Bumbi meg... meg csak ötödéves, de már akkor lehetett tudni, hogy egyszer ő fogja vezetni a Számvitel tsz-et.
Egyik gólyabál előtt volt szerencsém velük (LLP meg még pár számvitel szakirányos végzős) sorszámozni a belépőket. Rányomtunk egy sorszámot, néha ránéztek, és mondták a számlatükör vonatkozó sorának a megnevezését. Hát... azt nem kérdeztem azért meg tőlük, hogy buliban is ezzel szórakoznak-e 😮
slowmotion
Ezzel 😂 egészen biztos vagyok benne

több mint 2 éve
 24.hu/kozelet/2023/09/13/quaestor-fovarosi-torvenyszek-itelotabla-igazsagugyi-szakerto-tarsoly-csaba/

A kiszámlázott munkaórák egyáltalán nincsenek egymással arányban (…) a vádirat tanulmányozása Lakatos László Péter egyetemi docens esetében 20,83 karakter/percnek felel meg, miközben egy elsőosztályos május végére 70 szótag/perc tempóval tud olvasni
gondolom azon felül, hogy ez szó szerint véve igaz, ez csak egy jól hangzó faszság, mert nem elolvasni kell a vádiratot, hanem még meg is érteni, és át is vizsgálni
slowmotion
Faszság. Lakatos az egyik legjobb szakember az országban, nem hiszem, hogy túlszámlázott. Ha tényleg x db emberrel együtt dolgozott, az indokolhatja. Nem tudom ezen a szinten hogy működik, én egyedül dolgoztam csak.

Abszolút nem ismerem az ügyet sem, de elképzelhető, hogy ez az összeg nem indokolatlan.

Bea (Lakatos felesége) nagyon jó barátom, együtt végeztünk a könyvvizsgálón, szóval elfogult vagyok, ez is tény.
Gyurma Pappa
Nincs pénz. Ennél kevesebb szakértői díjon is geciznek. Ugye GH kéne, hogy előlegezze a jogerőig.

Ennyi a történet.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 459 — Cowboys fan

slowmotion

Gyurma Pappa
Jaja, Beja, már az ezredfordulón is kb együtt voltak. A Beja másod-harmadéves volt, amikor megismertem őket, Bumbi meg... meg csak ötödéves, de már akkor lehetett tudni, hogy egyszer ő fogja vezetni a Számvitel tsz-et.
Egyik gólyabál előtt volt szerencsém velük (LLP meg még pár számvitel szakirányos végzős) sorszámozni a belépőket. Rányomtunk egy sorszámot, néha ránéztek, és mondták a számlatükör vonatkozó sorának a megnevezését. Hát... azt nem kérdeztem azért meg tőlük, hogy buliban is ezzel szórakoznak-e 😮
több mint 2 éve

slowmotion