Politika

64 feliratkozó

2 hónapja
StormST Denver Broncos 12 721 — SB 50 Champion @ Grund
Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.
Nomac
szól már a faszopó kamionosok kórus ami elnyomja a kattintások hangját a temu appban?
Josszi
hát megnéztem a dijemeléseket. Az azért szép, hogy a pályadíjak már magasabbak, mint Ausztriában. Cserébe az út minősége vállalhatatlan. 😀

Egyébként az élet körforgása az, hogyha megemeled az ilyen díjakat, akkor emelkedni fognak a fuvar/ szállítási díjak, melyeket az ügyfelek továbbítják a termékeik árára. Ergo ezzel azt érik el, hogy drágulás lesz.

Ez a díjemelés egy Spedíciónak jó csak a Waberersnek ( nem vagyok biztos benne, de azt hiszem NER érdekeltségű), a többiek mehetnek a levesbe itthon. 😀
Toto21
Ahogy azt többen tippelik, ennek az volt a célja, hogy letarolják a szektort és felvásárolják a csődbe menő fuvarozókat. Azért adták ki december 1-el a törvényt, mert addigra már a fuvarosok letárgyalták a 2026-os szerződéseiket, nagyrészt nem tudnak árat emelni, mert a vevők is már betervezték a 2026-ot, nem tudnak egy 10-20-30%-os fuvardíjemelést beépíteni és továbbhárítani se mindig, meg hát nem is az ő dolguk megmenteni a fuvarozókat. Szóval innentől a fuvarozó megy veszteséggel a következő tárgyalási időszakig, vagy eladja a cégét valakinek, akinek van pénze megvenni, vagy feladja és keres más melót...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
2 hónapja
Toto21 Chicago Bears 8 000
Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.
Nomac
szól már a faszopó kamionosok kórus ami elnyomja a kattintások hangját a temu appban?
Josszi
hát megnéztem a dijemeléseket. Az azért szép, hogy a pályadíjak már magasabbak, mint Ausztriában. Cserébe az út minősége vállalhatatlan. 😀

Egyébként az élet körforgása az, hogyha megemeled az ilyen díjakat, akkor emelkedni fognak a fuvar/ szállítási díjak, melyeket az ügyfelek továbbítják a termékeik árára. Ergo ezzel azt érik el, hogy drágulás lesz.

Ez a díjemelés egy Spedíciónak jó csak a Waberersnek ( nem vagyok biztos benne, de azt hiszem NER érdekeltségű), a többiek mehetnek a levesbe itthon. 😀
2 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 729
Hogyan degenerálódik, épül le a NER féle "politikai kormányzás"-nak hívott förmedvény alatt a szakmapolitika. Egy közlekedési szakember szemüvegén keresztül. Ha megnézed, elmegy az életkedved, úgyhogy előtte vágj fel egy jó kis bejglit és közben majszoldgasd be. 😊

peterk2005 udvari bolond
Ezt már hosszú évek óta sokan érezzük a saját szakterületünkön. Persze, ami az elmúlt négy évben történt arra nincsenek szavak.
2 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hogyan degenerálódik, épül le a NER féle "politikai kormányzás"-nak hívott förmedvény alatt a szakmapolitika. Egy közlekedési szakember szemüvegén keresztül. Ha megnézed, elmegy az életkedved, úgyhogy előtte vágj fel egy jó kis bejglit és közben majszoldgasd be. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 285 — Vikings fan
na bazdmeg, még lejjebb veszik a hangerőt a demokrácia gombján?
én inkább attól tartok, hogy a vereséget nem fogadják majd el legitimnek, a közbeszédet elárasztja a „csaltak” narratíva,
és az ország két politikai valóságra szakad. mondjuk az már megtörtént csak eddig nyílt erőszak nélkül,
Josszi
Én inkább a fordítottjától tartok. Egy tisza győzelem nyilván okozna sokkot a fidesz mag táborban, de a nyugdíjas parlament nem fog kimenni az utcára kukát borogatni. A digitális harcosokat se lehet összeterelni máshova, mint sétálgatni vagy beülni egy kényelmes sportcsarnokba. Még ahhoz is CBA utalvány és légkondícionált busz kell. És most nincs radikális jobbos társaság sem, amelyik hidat foglalna. A mi hazánkosok nem fognak kimenni tiltakozni ha a tisza győz. Fordított esetben viszont van fiatal városi tömeg és elkeseredettség. Itt inkább akkor lesz az utcán balhé, ha a fidesz nyerne.

Máshogy fogalmazva, a fidesz elé elsősorban az utca tud befeküdni, a tisza elé meg az oligarchia.
peterk2005 udvari bolond
Nekem az a félelmem, ha ez a fiatal tömeg megtalálja majd a nyugdíjasokat, mint akik elbasszák a fiatalok, a gyerekeink jövőjét a saját ökör tévképzeteik és félelmeik miatt.
zinedine5
Talán nem. A választások után a nyugdíjasok visszamennek a házacskáikba, nem lesznek szem előtt. És Orbán és co. bőven elég nagy gyűlölet célpont ahhoz, hogy elég muníciót adjon.

Kezdek egyébként eljutni arra a pontra, hogy nagyon fontos lenne, hogy most legyen fordulat. Az utóbbi jónéhány évben már átmentem inkább sztoikusba, hogy a váltás jönni fog, nem érdemes rágörcsölni, az nem hozza el hamarabb. És valójában nem is a váltás a lényeg, hanem az, hogy érdemi váltás legyen, vagyis utána tényleg valami épeszűbb útra forduljunk, mint eddig. De azt érzem, hogy ha most sikerülne nyerni, Ejrópa annyira hálás lenne érte, hogy egy ideig csak csettinteni kell, és tolnák a pénzt, akár segélyt, vissza nem téritendőt, olcsó állami hitelt, bármit. Ezt az alkalmat jó lenne kihasználni, csökkenthetné az átmenet fájdalmait.
peterk2005 udvari bolond
https://telex.hu/belfold/2025/12/22/ugyfelkapu-fonagy-janos-allamtitkar-propaganda
na ha erre nem kezdenek el csörögni a banyatankok meg az ételhordók akkor már a magyar nyugdíjasok sem a régiek
Josszi
Ki sincs nyomtatva, a ner nyomdák meg csődbe mennek.
2 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 446
na bazdmeg, még lejjebb veszik a hangerőt a demokrácia gombján?
én inkább attól tartok, hogy a vereséget nem fogadják majd el legitimnek, a közbeszédet elárasztja a „csaltak” narratíva,
és az ország két politikai valóságra szakad. mondjuk az már megtörtént csak eddig nyílt erőszak nélkül,
Josszi
Én inkább a fordítottjától tartok. Egy tisza győzelem nyilván okozna sokkot a fidesz mag táborban, de a nyugdíjas parlament nem fog kimenni az utcára kukát borogatni. A digitális harcosokat se lehet összeterelni máshova, mint sétálgatni vagy beülni egy kényelmes sportcsarnokba. Még ahhoz is CBA utalvány és légkondícionált busz kell. És most nincs radikális jobbos társaság sem, amelyik hidat foglalna. A mi hazánkosok nem fognak kimenni tiltakozni ha a tisza győz. Fordított esetben viszont van fiatal városi tömeg és elkeseredettség. Itt inkább akkor lesz az utcán balhé, ha a fidesz nyerne.

Máshogy fogalmazva, a fidesz elé elsősorban az utca tud befeküdni, a tisza elé meg az oligarchia.
peterk2005 udvari bolond
Nekem az a félelmem, ha ez a fiatal tömeg megtalálja majd a nyugdíjasokat, mint akik elbasszák a fiatalok, a gyerekeink jövőjét a saját ökör tévképzeteik és félelmeik miatt.
zinedine5
Talán nem. A választások után a nyugdíjasok visszamennek a házacskáikba, nem lesznek szem előtt. És Orbán és co. bőven elég nagy gyűlölet célpont ahhoz, hogy elég muníciót adjon.

Kezdek egyébként eljutni arra a pontra, hogy nagyon fontos lenne, hogy most legyen fordulat. Az utóbbi jónéhány évben már átmentem inkább sztoikusba, hogy a váltás jönni fog, nem érdemes rágörcsölni, az nem hozza el hamarabb. És valójában nem is a váltás a lényeg, hanem az, hogy érdemi váltás legyen, vagyis utána tényleg valami épeszűbb útra forduljunk, mint eddig. De azt érzem, hogy ha most sikerülne nyerni, Ejrópa annyira hálás lenne érte, hogy egy ideig csak csettinteni kell, és tolnák a pénzt, akár segélyt, vissza nem téritendőt, olcsó állami hitelt, bármit. Ezt az alkalmat jó lenne kihasználni, csökkenthetné az átmenet fájdalmait.
peterk2005 udvari bolond
https://telex.hu/belfold/2025/12/22/ugyfelkapu-fonagy-janos-allamtitkar-propaganda
na ha erre nem kezdenek el csörögni a banyatankok meg az ételhordók akkor már a magyar nyugdíjasok sem a régiek

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Nomac

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀
Nomac
Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
StormST
Ha nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.
Nomac
a szó amit keresünk az a szolidaritás, megint másoktól várnánk a megoldást, ha mindenki akinek tele a fasza a rendszerrel kimenne lezárni akkor... , a ... helyére mindenki képzelje oda a saját apokaliptikus vizióját

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Nomac New England Patriots 4 273 — balazs.t85@gmail.com
2 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀
Nomac
Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
StormST
Ha nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.
Nomac
Pikkpakk jön majd a rendelet, hogy a híd nemzetbiztonsági okból kiemelt jelentőségű objektum az országban mindenhol minden körülmények között, aztán majd a KR elszállítja az összes járművet a hidakról.
2 hónapja
Nomac
StormST
Nomac
Ha a plázák parkolóinak bejáratát állnák el azzal egyből felkeltenék az emberek érdeklődését, igaz a dühüket is...

2 hónapja
Nomac
StormST
2 hónapja
Nomac

2 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 980
 www.facebook.com/share/v/1aUUcL1xxt/?mibextid=wwXIfr
ozibozi
Amúgy honnan tudni, hogy valójában Putyin ellenes volt-e és nem beépített ügynök akkor is? Mi van akkor, ha Ukrajna és Grúzia felvételét is azért támogatta akkor, mert azok bábállamok voltak vagy nagyon közel voltak annak lehetőségéhez és az EU belső bomlasztásához, beszivárgáshoz, pénzszerzéshez, stb.?
2 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 271 — Invisible man
 www.facebook.com/share/v/1aUUcL1xxt/?mibextid=wwXIfr
ozibozi
Nekem ez a döntési pont. Nem akarok mindenfelé diktátorhoz (az oroszokhoz, meg ázsiához) elköteleződni, hanem inkább maradnék az EU-ban.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 197 — Csodabogár
Dobó István állt az erőszak alá vont várban, és azon gondolkodott, hogy ki kit támadhatott meg. Lehetséges-e, kérdezte magától, hogy a kétszázezer katonával a fal előtt táborozó, a várat hetek óta rohamozó Szulejmánra rontott rá ő, amitől annak nem volt más választása, mintsem védekezni az agresszív egri nők forró szuroklöttyintései alá vezényelve seregeit. Dobó kezdett elszontyolodni, mert mégiscsak lehetett abban valami, hogy ki tudja. A támadás relatív dolog, mert látszatra ugyan a törökök állomásoznak majd 150 évig Magyarországon megszállóként, morfondírozott nagy előrelátással, de nem lehetséges-e, hogy mégiscsak mi, a magyarok támadtunk rájuk, és éppen megszállattjuk magunkat? Arra gondolt aztán, hogy majdnem száz éve a törökök már megostromolták Nándorfehérvárt is, és hogy vajon akkor is védekeztek-e, de aztán az jutott eszébe, hogy a saját jó kurva anyját, ilyeneket csak egy áruló gondol vagy a törökök beépített embere!
Egri Viktor
petey
azt kihagyta hogy Brüsszel meg a Pápa igérgetett mindent aztán csak 60 puskás közmunkás érkezett Hatvanból
Josszi
Hegedűs hadnagy is csak a keleti nyitást akarta a türk testvérnép felé, hogy hamarabb véget érjen a harc. Csak nem értették meg őt, és felakasztották.

2 hónapja
2 hónapja
ozibozi New York Giants 20 966
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/566670140_785736600906217_5205448006486354922_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=QU0lROSUH6EQ7kNvwGmdCG9&_nc_oc=AdkyuUs9_IZrWU8ADWbyGG4AgijOozNpvjN9bqtErfGEGZT32bKnPHvCMm4HXnlq_Wg&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=Gv24yJVdyWhDIZhxM-8R9g&_nc_ss=8&oh=00_AfzAl3BiQ88yGUqqZyHsiEYtH_Hhr2gZz8KYgJO-9UR4rg&oe=69B2BC8E
470.093 Aufrufe · 13.000 Reaktionen | AMI KATONAI AGRESSZIÓ, AZ KATONAI AGRESSZIÓ! Érdemes megnézni ezt a rövid videót Orbán Viktorról, amelyben - akkor még - határozottan elítélte az orosz katonai agressziót. A felvétel 2008-as, két évvel hatalomra kerülése előtti. Akkor még nyíltan Putyin-ellenes volt... Nem tudom, mi történhetett azóta Orbánnal, hogy titkosszolgálati aktákkal zsarolják-e, vagy csak guruló rubelekkel kilóra megvették? Ám azt követően, hogy hatalomra került, lassan megbízható putyinistává, olyan igazi moszkovitává vált. Kitárta kapuinkat az oroszok, a keleti, ázsiai diktátorok felé, miközben leépítette és felszámolta kapcsolatainkat európai szövetségeseinkkel. Visszatekintve Orbán politikai szerepvállalására, sajnos azokkal kell egyetértenem, akik azt mondják róla - noha tett jó dolgokat is -, de valójában őt az ország helyzeténél is jobban a saját politikai túlélése érdekelte. Most, közel 40 év politikai múltja után, ideje lenne megbízhatóbbra, tisztességesebbre cserélni őt és körét. Jobbnak tűnik ez, mint hogy újabb értékes embertársainkat, ezreket és százezreket veszítsünk el miatta és bűnszervezete miatt. Felelős döntést kell hoznunk! Ha megengedjük nekik, hogy utalványokkal és ilyen-olyan adókedvezményekkel újra megvegyék a lelkünket, mi, ma élők leszünk azok, akik megfosztjuk a következő generációkat (gyermekeinket, unokáinkat) az európai életterüktől és a jövőjüktől! KI SZERETNE OROSZ GYARMATON ÉLNI? ÉBRESZTŐ, MAGYARORSZÁG!🇭🇺 | Márki-Zay Péter
AMI KATONAI AGRESSZIÓ, AZ KATONAI AGRESSZIÓ! Érdemes megnézni ezt a rövid videót Orbán Viktorról, amelyben - akkor még - határozottan elítélte az orosz katonai agressziót. A felvétel 2008-as, két...
hazugság az hazugság, most, vagy most?

Szerkesztette: ozibozi
2 hónapja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 10 025 — Jó ötletnek tűnt!
Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...
StormST
spoiler alert: nem töltötte le.
resistance is futile
Szósz?
petey
Én is rajta voltam a listán és én sem töltöttem le

Lesz ez még így se!
2 hónapja
Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...
StormST
resistance is futile
Szósz?
petey
nyugi, a szolgálatok már töltik neki fel
Josszi
Hálistennek

2 hónapja
StormST
resistance is futile
Szósz?
petey
nyugi, a szolgálatok már töltik neki fel

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
StormST
resistance is futile
Szósz?

2 hónapja
StormST
resistance is futile
Nyilván ez tűnik a valószínűbbnek, de még ha le is töltötte volna, semmi köze hozzá senkinek...

2 hónapja
Dobó István állt az erőszak alá vont várban, és azon gondolkodott, hogy ki kit támadhatott meg. Lehetséges-e, kérdezte magától, hogy a kétszázezer katonával a fal előtt táborozó, a várat hetek óta rohamozó Szulejmánra rontott rá ő, amitől annak nem volt más választása, mintsem védekezni az agresszív egri nők forró szuroklöttyintései alá vezényelve seregeit. Dobó kezdett elszontyolodni, mert mégiscsak lehetett abban valami, hogy ki tudja. A támadás relatív dolog, mert látszatra ugyan a törökök állomásoznak majd 150 évig Magyarországon megszállóként, morfondírozott nagy előrelátással, de nem lehetséges-e, hogy mégiscsak mi, a magyarok támadtunk rájuk, és éppen megszállattjuk magunkat? Arra gondolt aztán, hogy majdnem száz éve a törökök már megostromolták Nándorfehérvárt is, és hogy vajon akkor is védekeztek-e, de aztán az jutott eszébe, hogy a saját jó kurva anyját, ilyeneket csak egy áruló gondol vagy a törökök beépített embere!
Egri Viktor
petey
azt kihagyta hogy Brüsszel meg a Pápa igérgetett mindent aztán csak 60 puskás közmunkás érkezett Hatvanból

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
StormST