Politika
64 feliratkozó
2 hónapja
Ahogy azt többen tippelik, ennek az volt a célja, hogy letarolják a szektort és felvásárolják a csődbe menő fuvarozókat. Azért adták ki december 1-el a törvényt, mert addigra már a fuvarosok letárgyalták a 2026-os szerződéseiket, nagyrészt nem tudnak árat emelni, mert a vevők is már betervezték a 2026-ot, nem tudnak egy 10-20-30%-os fuvardíjemelést beépíteni és továbbhárítani se mindig, meg hát nem is az ő dolguk megmenteni a fuvarozókat. Szóval innentől a fuvarozó megy veszteséggel a következő tárgyalási időszakig, vagy eladja a cégét valakinek, akinek van pénze megvenni, vagy feladja és keres más melót...hát megnéztem a dijemeléseket. Az azért szép, hogy a pályadíjak már magasabbak, mint Ausztriában. Cserébe az út minősége vállalhatatlan. 😀Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.szól már a faszopó kamionosok kórus ami elnyomja a kattintások hangját a temu appban?
Nomac
Josszi
Egyébként az élet körforgása az, hogyha megemeled az ilyen díjakat, akkor emelkedni fognak a fuvar/ szállítási díjak, melyeket az ügyfelek továbbítják a termékeik árára. Ergo ezzel azt érik el, hogy drágulás lesz.
Ez a díjemelés egy Spedíciónak jó csak a Waberersnek ( nem vagyok biztos benne, de azt hiszem NER érdekeltségű), a többiek mehetnek a levesbe itthon. 😀
Toto21

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
2 hónapja
hát megnéztem a dijemeléseket. Az azért szép, hogy a pályadíjak már magasabbak, mint Ausztriában. Cserébe az út minősége vállalhatatlan. 😀Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.szól már a faszopó kamionosok kórus ami elnyomja a kattintások hangját a temu appban?
Nomac
Josszi
Egyébként az élet körforgása az, hogyha megemeled az ilyen díjakat, akkor emelkedni fognak a fuvar/ szállítási díjak, melyeket az ügyfelek továbbítják a termékeik árára. Ergo ezzel azt érik el, hogy drágulás lesz.
Ez a díjemelés egy Spedíciónak jó csak a Waberersnek ( nem vagyok biztos benne, de azt hiszem NER érdekeltségű), a többiek mehetnek a levesbe itthon. 😀
2 hónapja
Hogyan degenerálódik, épül le a NER féle "politikai kormányzás"-nak hívott förmedvény alatt a szakmapolitika. Egy közlekedési szakember szemüvegén keresztül. Ha megnézed, elmegy az életkedved, úgyhogy előtte vágj fel egy jó kis bejglit és közben majszoldgasd be. 😊Ezt már hosszú évek óta sokan érezzük a saját szakterületünkön. Persze, ami az elmúlt négy évben történt arra nincsenek szavak.
peterk2005 udvari bolond
2 hónapja
Hogyan degenerálódik, épül le a NER féle "politikai kormányzás"-nak hívott förmedvény alatt a szakmapolitika. Egy közlekedési szakember szemüvegén keresztül. Ha megnézed, elmegy az életkedved, úgyhogy előtte vágj fel egy jó kis bejglit és közben majszoldgasd be. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Ki sincs nyomtatva, a ner nyomdák meg csődbe mennek.https://telex.hu/belfold/2025/12/22/ugyfelkapu-fonagy-janos-allamtitkar-propagandaTalán nem. A választások után a nyugdíjasok visszamennek a házacskáikba, nem lesznek szem előtt. És Orbán és co. bőven elég nagy gyűlölet célpont ahhoz, hogy elég muníciót adjon.Nekem az a félelmem, ha ez a fiatal tömeg megtalálja majd a nyugdíjasokat, mint akik elbasszák a fiatalok, a gyerekeink jövőjét a saját ökör tévképzeteik és félelmeik miatt.na bazdmeg, még lejjebb veszik a hangerőt a demokrácia gombján?Én inkább a fordítottjától tartok. Egy tisza győzelem nyilván okozna sokkot a fidesz mag táborban, de a nyugdíjas parlament nem fog kimenni az utcára kukát borogatni. A digitális harcosokat se lehet összeterelni máshova, mint sétálgatni vagy beülni egy kényelmes sportcsarnokba. Még ahhoz is CBA utalvány és légkondícionált busz kell. És most nincs radikális jobbos társaság sem, amelyik hidat foglalna. A mi hazánkosok nem fognak kimenni tiltakozni ha a tisza győz. Fordított esetben viszont van fiatal városi tömeg és elkeseredettség. Itt inkább akkor lesz az utcán balhé, ha a fidesz nyerne.
én inkább attól tartok, hogy a vereséget nem fogadják majd el legitimnek, a közbeszédet elárasztja a „csaltak” narratíva,
és az ország két politikai valóságra szakad. mondjuk az már megtörtént csak eddig nyílt erőszak nélkül,
Josszi
Máshogy fogalmazva, a fidesz elé elsősorban az utca tud befeküdni, a tisza elé meg az oligarchia.
peterk2005 udvari bolond
zinedine5
Kezdek egyébként eljutni arra a pontra, hogy nagyon fontos lenne, hogy most legyen fordulat. Az utóbbi jónéhány évben már átmentem inkább sztoikusba, hogy a váltás jönni fog, nem érdemes rágörcsölni, az nem hozza el hamarabb. És valójában nem is a váltás a lényeg, hanem az, hogy érdemi váltás legyen, vagyis utána tényleg valami épeszűbb útra forduljunk, mint eddig. De azt érzem, hogy ha most sikerülne nyerni, Ejrópa annyira hálás lenne érte, hogy egy ideig csak csettinteni kell, és tolnák a pénzt, akár segélyt, vissza nem téritendőt, olcsó állami hitelt, bármit. Ezt az alkalmat jó lenne kihasználni, csökkenthetné az átmenet fájdalmait.
peterk2005 udvari bolond
na ha erre nem kezdenek el csörögni a banyatankok meg az ételhordók akkor már a magyar nyugdíjasok sem a régiek
Josszi
2 hónapja
https://telex.hu/belfold/2025/12/22/ugyfelkapu-fonagy-janos-allamtitkar-propagandaTalán nem. A választások után a nyugdíjasok visszamennek a házacskáikba, nem lesznek szem előtt. És Orbán és co. bőven elég nagy gyűlölet célpont ahhoz, hogy elég muníciót adjon.Nekem az a félelmem, ha ez a fiatal tömeg megtalálja majd a nyugdíjasokat, mint akik elbasszák a fiatalok, a gyerekeink jövőjét a saját ökör tévképzeteik és félelmeik miatt.na bazdmeg, még lejjebb veszik a hangerőt a demokrácia gombján?Én inkább a fordítottjától tartok. Egy tisza győzelem nyilván okozna sokkot a fidesz mag táborban, de a nyugdíjas parlament nem fog kimenni az utcára kukát borogatni. A digitális harcosokat se lehet összeterelni máshova, mint sétálgatni vagy beülni egy kényelmes sportcsarnokba. Még ahhoz is CBA utalvány és légkondícionált busz kell. És most nincs radikális jobbos társaság sem, amelyik hidat foglalna. A mi hazánkosok nem fognak kimenni tiltakozni ha a tisza győz. Fordított esetben viszont van fiatal városi tömeg és elkeseredettség. Itt inkább akkor lesz az utcán balhé, ha a fidesz nyerne.
én inkább attól tartok, hogy a vereséget nem fogadják majd el legitimnek, a közbeszédet elárasztja a „csaltak” narratíva,
és az ország két politikai valóságra szakad. mondjuk az már megtörtént csak eddig nyílt erőszak nélkül,
Josszi
Máshogy fogalmazva, a fidesz elé elsősorban az utca tud befeküdni, a tisza elé meg az oligarchia.
peterk2005 udvari bolond
zinedine5
Kezdek egyébként eljutni arra a pontra, hogy nagyon fontos lenne, hogy most legyen fordulat. Az utóbbi jónéhány évben már átmentem inkább sztoikusba, hogy a váltás jönni fog, nem érdemes rágörcsölni, az nem hozza el hamarabb. És valójában nem is a váltás a lényeg, hanem az, hogy érdemi váltás legyen, vagyis utána tényleg valami épeszűbb útra forduljunk, mint eddig. De azt érzem, hogy ha most sikerülne nyerni, Ejrópa annyira hálás lenne érte, hogy egy ideig csak csettinteni kell, és tolnák a pénzt, akár segélyt, vissza nem téritendőt, olcsó állami hitelt, bármit. Ezt az alkalmat jó lenne kihasználni, csökkenthetné az átmenet fájdalmait.
peterk2005 udvari bolond
na ha erre nem kezdenek el csörögni a banyatankok meg az ételhordók akkor már a magyar nyugdíjasok sem a régiek
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.szól már a faszopó kamionosok kórus ami elnyomja a kattintások hangját a temu appban?
Nomac
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
a szó amit keresünk az a szolidaritás, megint másoktól várnánk a megoldást, ha mindenki akinek tele a fasza a rendszerrel kimenne lezárni akkor... , a ... helyére mindenki képzelje oda a saját apokaliptikus viziójátHa nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
Nomac
StormST
Nomac
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Aki ma autóval akar jönni, az jobb ha letesz róla, itt dudálnak a kamionok a Szentendrei úton, pedig a sor még sehol nincs.
2 hónapja
Pikkpakk jön majd a rendelet, hogy a híd nemzetbiztonsági okból kiemelt jelentőségű objektum az országban mindenhol minden körülmények között, aztán majd a KR elszállítja az összes járművet a hidakról.Ha nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
Nomac
StormST
Nomac
2 hónapja
Ha a plázák parkolóinak bejáratát állnák el azzal egyből felkeltenék az emberek érdeklődését, igaz a dühüket is...Ha nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
Nomac
StormST
Nomac

2 hónapja
Ha nem december végét írnánk, ez most elég nagyot szólna, csak nem tanultak a taxisoktól. A Hidakat kell lezárni, az egyszerűbb.Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
Nomac
StormST
2 hónapja
Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀Dehogy, azt fogják mondani, hogy a Tisza bujtotta fel őket hazugságokkal, igazából jó dolguk van, az emelés valójában az ő érdekük és csak aljas baloldali hergelés van...
Nomac

2 hónapja
www.facebook.com/share/v/1aUUcL1xxt/?mibextid=wwXIfrAmúgy honnan tudni, hogy valójában Putyin ellenes volt-e és nem beépített ügynök akkor is? Mi van akkor, ha Ukrajna és Grúzia felvételét is azért támogatta akkor, mert azok bábállamok voltak vagy nagyon közel voltak annak lehetőségéhez és az EU belső bomlasztásához, beszivárgáshoz, pénzszerzéshez, stb.?
ozibozi
2 hónapja
www.facebook.com/share/v/1aUUcL1xxt/?mibextid=wwXIfrNekem ez a döntési pont. Nem akarok mindenfelé diktátorhoz (az oroszokhoz, meg ázsiához) elköteleződni, hanem inkább maradnék az EU-ban.
ozibozi

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2 hónapja
Hegedűs hadnagy is csak a keleti nyitást akarta a türk testvérnép felé, hogy hamarabb véget érjen a harc. Csak nem értették meg őt, és felakasztották.Dobó István állt az erőszak alá vont várban, és azon gondolkodott, hogy ki kit támadhatott meg. Lehetséges-e, kérdezte magától, hogy a kétszázezer katonával a fal előtt táborozó, a várat hetek óta rohamozó Szulejmánra rontott rá ő, amitől annak nem volt más választása, mintsem védekezni az agresszív egri nők forró szuroklöttyintései alá vezényelve seregeit. Dobó kezdett elszontyolodni, mert mégiscsak lehetett abban valami, hogy ki tudja. A támadás relatív dolog, mert látszatra ugyan a törökök állomásoznak majd 150 évig Magyarországon megszállóként, morfondírozott nagy előrelátással, de nem lehetséges-e, hogy mégiscsak mi, a magyarok támadtunk rájuk, és éppen megszállattjuk magunkat? Arra gondolt aztán, hogy majdnem száz éve a törökök már megostromolták Nándorfehérvárt is, és hogy vajon akkor is védekeztek-e, de aztán az jutott eszébe, hogy a saját jó kurva anyját, ilyeneket csak egy áruló gondol vagy a törökök beépített embere!azt kihagyta hogy Brüsszel meg a Pápa igérgetett mindent aztán csak 60 puskás közmunkás érkezett Hatvanból
Egri Viktor
petey
Josszi
2 hónapja
Én már várom a Fidesz mikor fogja híresztelni hogy a kamionosok a Tisza adó ellen tiltakoznak 😀
2 hónapja
Én is rajta voltam a listán és én sem töltöttem leSzósz?Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST
resistance is futile
petey
Lesz ez még így se!
2 hónapja
Hálistenneknyugi, a szolgálatok már töltik neki felSzósz?Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST
resistance is futile
petey
Josszi
2 hónapja
nyugi, a szolgálatok már töltik neki felSzósz?Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST
resistance is futile
petey
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Szósz?Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST
resistance is futile
2 hónapja
Nyilván ez tűnik a valószínűbbnek, de még ha le is töltötte volna, semmi köze hozzá senkinek...Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST
resistance is futile

2 hónapja
Dobó István állt az erőszak alá vont várban, és azon gondolkodott, hogy ki kit támadhatott meg. Lehetséges-e, kérdezte magától, hogy a kétszázezer katonával a fal előtt táborozó, a várat hetek óta rohamozó Szulejmánra rontott rá ő, amitől annak nem volt más választása, mintsem védekezni az agresszív egri nők forró szuroklöttyintései alá vezényelve seregeit. Dobó kezdett elszontyolodni, mert mégiscsak lehetett abban valami, hogy ki tudja. A támadás relatív dolog, mert látszatra ugyan a törökök állomásoznak majd 150 évig Magyarországon megszállóként, morfondírozott nagy előrelátással, de nem lehetséges-e, hogy mégiscsak mi, a magyarok támadtunk rájuk, és éppen megszállattjuk magunkat? Arra gondolt aztán, hogy majdnem száz éve a törökök már megostromolták Nándorfehérvárt is, és hogy vajon akkor is védekeztek-e, de aztán az jutott eszébe, hogy a saját jó kurva anyját, ilyeneket csak egy áruló gondol vagy a törökök beépített embere!azt kihagyta hogy Brüsszel meg a Pápa igérgetett mindent aztán csak 60 puskás közmunkás érkezett Hatvanból
Egri Viktor
petey
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
Beleolvastam Rétvári posztjai alatt a kommentekbe, számomra meglepő módon messze többségnek érződik azoknak a száma, akik felháborodnak a bírósági ítélet semmibevételén, az viszont iszonyat gáz, hogy a Tisza app-al támadják a bírónőt, hogy elvileg rajta volt a listán, mert gondolom az rendben van, hogy az alkotmánybíróságba pl. volt fideszes miniszter is van, de hogy egy bíró egy app-ot letöltött, azt már fel kéne kötni, de legalább kidobni a bíróságról...spoiler alert: nem töltötte le.
StormST