Politika

64 feliratkozó

2 hónapja
ozibozi New York Giants 20 966
https://scontent.cdninstagram.com/v/t51.82787-15/582078944_17856364665581041_6787198097016106862_n.jpg?stp=cmp1_dst-jpg_e35_s640x640_tt6&_nc_cat=100&ccb=7-5&_nc_sid=18de74&efg=eyJlZmdfdGFnIjoiQ0xJUFMuYmVzdF9pbWFnZV91cmxnZW4uQzMifQ%3D%3D&_nc_ohc=dTra_tFLnQoQ7kNvwFwnFCA&_nc_oc=AdkfIMJIQGLD3RgLAFw9MAQh1_uGwHDgtAqy3iCI25zTUmDSGiSSknl893_5evn_CWA&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.cdninstagram.com&_nc_gid=kwQW16qBRuFTWDisYKNuTw&_nc_ss=8&oh=00_AfxDtP_k8WTYuJU0QJ1yfxnwO6VJmFQjXcvo-Llq6BtzTQ&oe=69B2E34A
Viccország on Instagram: "A fidesz politikusa, Pócs János"
721 likes, 45 comments - viccorszag on December 20, 2025: "A fidesz politikusa, Pócs János".
2 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 446
nah megnéztem ,igy első blikkre nekem mi jött le belőle:
Tölgyessy szerint ez egy tudatosan felépített stabil rendszer társadalmi alkukkal. Nekem ez inkább úgy néz ki, mint egy Orbán-központú működés, sok rögtönzéssel, amit utólag rendszerként magyarázunk el. Az „alku” meg sokszor annyi, hogy nincs nagyon miből választani. Ettől még Tölgyessy fontos, mert nem hisztizik, hanem gondolkodik. Csak néha annyira jól megérti a rendszert, hogy majdnem el is hiszi. 😀
de ha jobban belegondolok a mai politikai viharban ami ezzel az "új" világrenddel kapcsolatos ez bár kurva sok ellentmondással elemez néha egyik mondatával üti a másikat, de mégis koherens valahol, és megerősítí azt érzésemet hogy egy kib. káoszt hagyunk az utódainkra

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 707 — Lucas Scott
Hááát, nem fog tetszeni sokaknak. Pláne azoknak, akik erkölcsi górcső alá veszik az elemzését, mert csak darálja a racionális meglátásait, észrevételeit, prognózisait (amikkel lehet vitázni, lehet ellene érvelni) Orbánról, Trumpról, választásokról, de le se szarja az etikai, morális szempontokat.
Hát mit képzel ez? Cinikus, nihilista latol!
Őszentsége Sobri Jóska
De legalább konzekvens

telex.hu/belfold/2025/07/15/tolgyessy-peter-fidesz-kormany-tisza-torok-gabor

Ja, nem
r.baggio
Ezen az elmélkedésen belül is több a logikai bukfenc. Már korábban is ezt éreztem, de ezen az elmélkedésen lett fix, logikát nem fogok keresni Tölgyessyn. Vannak jó megállapításai, majd a következő gondolata nem logikus következménye az előzőnek, pedig úgy adja elő.

Nagyon röviden egy dolgot: amikor eljut oda, hogy a közszolgáltatásokra fordított pénzek a gazdasági fejlődés gátjai, akkor (ha nem aludt volna a feleségem), hangosan felröhögök.
Gyurma Pappa
Pedig egy olyan ember aki magán egészségügybe jár, meg a gyerek is magán suliba van beiratva, az könnyen egyet tud még ezzel is érteni

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 546 — zászló zászló szív
 telex.hu/belfold/2025/12/21/orban-viktor-temesvar-roman-nagyvaros?

Most én egy kicsit elvesztem.

2 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha már szóba jött, akkor én egyébként kezdem Lázárról azt gondolni, hogy akár magára is boríthatja az egész NER-t. Furcsa, mert amikor főminiszter volt, akkor az egyik legtehetségesebb fidesz politikusok egyikének gondoltam. De sok víz lefolyt azóta a Dunán. Kiderült, hogy valójában pocsék menedzser. Nem tud egy várost sem normálisan elmenedzselni, nemhogy egy minisztériumot. Nem tudom miért, mert esze lenne hozzá, de látványosan nem megy. Valószínűleg emberi kvalitásbeli problémák állhatnak a dolog mögött, de tényleg nem tudom, csak az eredményt látom.
Az viszont ma is meglep, hogy a kommunikációja is mennyire sérülékeny lett. Simulékonyan, gödülékenyen fogalmaz, és egész jó debattőr is, minden adottsága megvan ahhoz, hogy jó legyen benne. De mégis, egyre többet hibázik. Lassan olyan lesz, mint MZP. Egy időzített bomba.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 285 — Vikings fan
Remélem kitolják az összes Bors lapot amivel egyértelműen azt mutatják, hogy ők a kimondott bíró intézkedések és jogrend felett állnak.
Szórólap úgyis a hívőknek szól, viszont ha ezt meglovagolja a Tisza akkor fog átbillenni ember.
Toca
Akkor nyalhat vissza esetleg a fagyi, ha a terítéssel megbízott szervezetek dolgozói közül fogja több visszautasítani, hogy kihordja. Mint múltkor az a postás néni, csak most jóval többen. És ezt felkapja a sajtó. Ha nem lesz ilyen, akkor szerintem elsikkad.
peterk2005 udvari bolond
Nem a falu megnyerésére gondolok.
Őszintén én nem is értem a lap célját. Aki ezeket a médiákat olvassák már megkapták a helyi mediaworkstől. Ez inkàbb megint kis pénz kicsatornázás, mintsem komoly fegyver.

Én erre gondolok amit szeretnék látni felkapva.
 telex.hu/belfold/2025/12/21/magyar-biroi-egyesulet-bors-terjesztes-tisza-part-megszoritasok-kulonszam
2 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
Remélem kitolják az összes Bors lapot amivel egyértelműen azt mutatják, hogy ők a kimondott bíró intézkedések és jogrend felett állnak.
Szórólap úgyis a hívőknek szól, viszont ha ezt meglovagolja a Tisza akkor fog átbillenni ember.
Toca
Akkor nyalhat vissza esetleg a fagyi, ha a terítéssel megbízott szervezetek dolgozói közül fogja több visszautasítani, hogy kihordja. Mint múltkor az a postás néni, csak most jóval többen. És ezt felkapja a sajtó. Ha nem lesz ilyen, akkor szerintem elsikkad.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Ezen az elmélkedésen belül is több a logikai bukfenc. Már korábban is ezt éreztem, de ezen az elmélkedésen lett fix, logikát nem fogok keresni Tölgyessyn. Vannak jó megállapításai, majd a következő gondolata nem logikus következménye az előzőnek, pedig úgy adja elő.

Nagyon röviden egy dolgot: amikor eljut oda, hogy a közszolgáltatásokra fordított pénzek a gazdasági fejlődés gátjai, akkor (ha nem aludt volna a feleségem), hangosan felröhögök.
Gyurma Pappa
Hát nem egy Pogátsa, az biztos. 😊 Ez még amúgy nem lenne baj, ha tudná és el is fogadná magáról. Amikor elkezdte fejtegetni, hogy a tisza programot hiányolja, akkor viszont sajnos nem tűnt úgy, hogy tudja és elfogadja. Politikai elemzőként - amilyen szerepben számomra az egyik etalon volt sokáig - meg az a gondom, hogy ha egymás után megnézem a nyári (tavasz végi?) interjúját és a mostanit, akkor jelentős különbség van a kettő között. És még csak kísérletet sem láttam tőle arra, hogy megmagyarázza ennek a jelentősen megváltozott véleménynek az okát. Pedig meg kellene, hiszen sem a nemzetközi helyzetben, sem a hazai helyzetben tulajdonképpen nem történt érdemi változás azóta.
peterk2005 udvari bolond
én a rendszerváltást elemző szerepét, ahogy a saját élményeken keresztül bemutatta hogyan történt azt szeretem, de mára már ő is egy lett az öreg nárcisztikus ex "rendszerváltók" közül, most fogom megnézni hátha magamhoz térek tőle 😀

képzeljétek hozzá az Ilyenek voltunk-at háttérzenének

Szerkesztette: Josszi

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
2 hónapja
 telex.hu/belfold/2025/12/21/sulyok-tamas-gyermekvedelem-nyilatkozat-szolo-utca

Ennek a szerencsétlennek nem tud a fidesz normális sajtósokat keresni?
Minden megnyilvánulása egy katasztrófa.

Valahogy nem érzem benne, hogy ha a fidesznek kinéz egy választási vereség, akkor ő maradjon továbbra is az elnök.
cartman023
- Sulyok úr mi a véleménye?
- A(z) NER alaptörvény nem biztosítja a lehetőséget, hogy véleményt formáljak.
Toca
[CENSORED] <-- ide eredetileg egy nagyon mocskos becsületsértést írtam

Sólyom László 2006-ban a Gyermekmentő Szolgálat kapcsán a Szőlő utcai javítóintézetbe is ellátogatott. A Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolója szerint az udvaron tartott sajtótájékoztatón azt mondta, „ez egy megrendítő találkozás volt olyan gyermekekkel, akik javítóintézetben vannak”. Szavai szerint az intézetben élő gyerekek emberi szót, emberi bánásmódot és iskolát kapnak (...), továbbá „szeretetet kapnak és úgy élnek itt, mint talán még soha az életükben”

Szerkesztette: Josszi

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja

Valahogy nem érzem benne, hogy ha a fidesznek kinéz egy választási vereség, akkor ő maradjon továbbra is az elnök.
cartman023
- Sulyok úr mi a véleménye?
- A(z) NER alaptörvény nem biztosítja a lehetőséget, hogy véleményt formáljak.
2 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 995

Szerkesztette: cartman023
2 hónapja

Gyurma Pappa
Hát nem egy Pogátsa, az biztos. 😊 Ez még amúgy nem lenne baj, ha tudná és el is fogadná magáról. Amikor elkezdte fejtegetni, hogy a tisza programot hiányolja, akkor viszont sajnos nem tűnt úgy, hogy tudja és elfogadja. Politikai elemzőként - amilyen szerepben számomra az egyik etalon volt sokáig - meg az a gondom, hogy ha egymás után megnézem a nyári (tavasz végi?) interjúját és a mostanit, akkor jelentős különbség van a kettő között. És még csak kísérletet sem láttam tőle arra, hogy megmagyarázza ennek a jelentősen megváltozott véleménynek az okát. Pedig meg kellene, hiszen sem a nemzetközi helyzetben, sem a hazai helyzetben tulajdonképpen nem történt érdemi változás azóta.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

2 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 546 — zászló zászló szív
Hááát, nem fog tetszeni sokaknak. Pláne azoknak, akik erkölcsi górcső alá veszik az elemzését, mert csak darálja a racionális meglátásait, észrevételeit, prognózisait (amikkel lehet vitázni, lehet ellene érvelni) Orbánról, Trumpról, választásokról, de le se szarja az etikai, morális szempontokat.
Őszentsége Sobri Jóska
De legalább konzekvens

Ja, nem
r.baggio

2 hónapja
Assurbanapli Denver Broncos 1 952
És keverj ide nekem vallást vagy spiritualitást ilyen gúnyosan. ez a világi minimum legalább is nekem, ami nélkül nem tudok felelősségről, közéletről vagy politikáról beszélni. Nem lehet mindent csak a jogra redukálni
Josszi
De.
Pont ez egy szekularizált jogállam lényege.
Hogy nem lánglelkű forradalmárok, meg bomlottagyú tébolyodott világmegváltók, vallasi áhitattól átitatott guruk random lelki iránytűje a zsinórmérték, hanem egzaktumok, a jogrend.
És nem is a te erkölcsöd, és nem is az enyém, mert egyikse legitimebb a masiknál.
A polgári demokráciákban a jogrend a kifejeződése az erkölcsnek, feudalizmusban, diktatúrákban, meg barhol masutt meg nincs kifejeződve. Nem létezik.
Szóval az a fajta "belülről fakadó" valid erkölcsi felelősség aminek a nevében ítélkezel, amit számonkersz máson, egyszerűen nem létezik - legfeljebb benned. Egyébként meg egy illúzió.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez nem teljesen így van, ez a jogtudományon belül elég régi vita. A te állaspontod egy jogpozitivista álláspont, de a jogelméleti irányzatok komoly része nem pozitivista. Ha ez komolyabban érdekel, nézd meg, mit jelent a természetjogi irányzat (annak persze főleg a modern verziói), mi az a Radbruch-formula, mi az alapvető jogok morális értelmezése (ennek a legnagyobb képviselője nálunk Sólyom László volt).
2 hónapja
Hendrix Utah State Aggies 3 117
Meghallgattam Tölgyessy évértékelőjét Marcinál.

Őszentsége Sobri Jóska
Nagy tag az oreg.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 245 — Saturday Night Lights
Egész nap írogatok itt politikáról, erre mi érkezett egy perce az emailemre?
Ez. Véletlen? Aligha...

Őszentsége Sobri Jóska
Kinyomtatni, bekeretezni, fa alá tenni, utána pedig a falra, főhelyre akasztani.
Megvéd minden rontástól és olcsóbb, mint a fokhagyma.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
A mostani helyzet nagyon más, mint a '89-es rendszerváltás volt. Az a változás nem alulról jött, azt az elit kezdeményezte és csinálta végig. Az "istenadta nép" bőven eléldegélt volna még a Kádár rendszerben, ha rajta múlt volna. Emiatt tudott a kádári romantika is olyan sokáig megmaradni. Most más a helyzet. Most a vidéki középosztálynak lett elege a rendszerből. Itt egy ideig nem lesz NER romantika, ha sikerül elkergetni jövőre.
peterk2005 udvari bolond
Az 1987-88-as hangulatjelentésekben már az "átlagember" is nagyon utálta a rendszert, Kádár akkori nyilvános szerepléseinek kivétel nélkül katasztrofális volt a fogadtatása.

Hogy egy esetleges vereség után lesz-e NER-romantika, majd azon dől el, hogy mennyire lesz csodaváró hangulat a győzelemkor és ha igen, akkor hány ember és mennyire lesz megelégedve a csodák helyetti realitásokkal.
Kampman
Háát... Én kifejezetten hiszek a történelmi kutatásoknak, történészeknek, stb., de nagyon nem olyan személyes emlékeim vannak, hogy az "átlagember" aktívan átpolitizálódott volna. Az "utálta a rendszert" az persze volt, de inkább úgy, hogy faterék baromira tudtak nevetni Hofin amikor kifigurázta a rendszert. De, hogy komolyan neki is menjenek a rendszernek? Ehh... Én hosszú ideje már csak fotelből járatom a szám, de a rendszerváltás környékény azért elég aktív voltam. És én bizony úgy emlékszem, hogy eléggé "egyedül éreztem" magam. Még a kortársaim körében is keresgélni kellett azt a társaságot, aki fideszezni, szerveződni, kiállni lett volna hajlandó. Főleg láthatóan, komolyabban. Az elhíresül lánchídi tüntetésen / vegzáláson mindössze néhány ezren voltunk például. Egy Hadházy féle tüntetésen vannak annyian szinte. És ez Budapesten volt, az akkori ellenzékiségnek a kiemelt napján (márc. 15.) Ugyanebben az időben Győrben a nyomát sem láttam semmilyen ellenzéki aktivitásnak. Kis sejtekben persze volt, utólag tudjuk, de semmi nem volt érezhető belőle. A falumban meg aztán végképp. Nulla. Most meg csak itt a falumban több tucat taggal tisza sziget működik. Győrben meg ugye ellenzéki a polgármester (még, ha szerencsés körülmények között is tudott győzni).

2 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
Őszentsége Sobri Jóska
De legalább konzekvens

Ja, nem

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
2 hónapja
Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mostanában mennyire lehet a magukat függetlennek nevező és a kormánypártinak nevező közvélemény kutatásokban megbízni?

Azért érdekel, mert eljutottam oda, hogy Mráz-t már semennyire sem tudom komolyan venni. Ami azért baj, mert ki mást vegyek komolyan, ki mással "súlyozzam ki" azt, hogy esetleg a magukat függetleneknek nevező intézetek valamit jól benéznek? Mrázt nem tudom többé. Nekem az már túl sok, hogy beül a DPK gyűlésre mint _meghívott vendég_ és fél órán keresztül, lényegében többes szám első személyben (önmagát, saját magukat is belefoglalva a történetbe) nyomja a full propagandát. Kábé mintha a Medián vezetője kimenne egy tisza gyűlésre, és a szószékről nyomná MP propagandáját.

Szóval van esetleg valahol olyan "kormány közeli" intézet, amelyiknek a mérései részlegesen vagy egészében elérhetőek, és nem állt még be full propaganda szócsőnek?

2 hónapja

Őszentsége Sobri Jóska
Igazad van, nem vagyok tőle elájulva. Nem a moralitás hiánya miatt - egy politikai helyzet értékelés nem morális értékítélet -, hanem a tartalom miatt. Túl sokat ugrál az öreg. Fél éve még megbillenésről beszélt, sőt szinte megjósolta, két hónapja már "na jó, mégsem, ez szoros lehet", most meg felrepül az égbe, a felhők közé, és lényegében Orbánt játszik. 😊 Megfejti a világot, a következő éveket, a nagy trendeket meg a jóisten tudja még mit csak azért, hogy hajlandó legyen a hazai helyzetről beszélni. Mintha mindaz amit a világról elmondott nem létezett volna fél éve, amikor eszébe se jutott erről beszélni. Pedig dehogynem létezett, sőt akkor is tudtuk. Trumpot is, az "alt jobb" előre törését is, Európa bajai se voltak mások.

Nekem ez most olyan volt, mint egy okos, lelkes öregúr, aki egész nap olvas, de nem tudja már elég gyakran kibeszélni a gondolatait. Aztán ha alkalma akad rá, akkor mindent is el akar mondani egyszerre.

2 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

2 hónapja
ozibozi New York Giants 20 966
Siklósi veterán

vm.tiktok.com/ZNR2DNWd2/

Szerkesztette: ozibozi
2 hónapja
 www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wm5VJNEuQNenfq88NzUanrEujtQZSK8ytth4AK8WsBqjEcmgH9y9H6Juk7yTYZfil&id=61559072668390&__cft__
r.baggio

Josszi
Hogy Hofi egyik szövegét idehozzam, kissé átalakítva: Drága uram, kérem szépen, az én monitoromat, ne szarozza már össze... 😀
StormST
😀

¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
StormST Denver Broncos 12 721 — SB 50 Champion @ Grund
 www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wm5VJNEuQNenfq88NzUanrEujtQZSK8ytth4AK8WsBqjEcmgH9y9H6Juk7yTYZfil&id=61559072668390&__cft__
r.baggio

Josszi
Hogy Hofi egyik szövegét idehozzam, kissé átalakítva: Drága uram, kérem szépen, az én monitoromat, ne szarozza már össze... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!