Politika

46 feliratkozó

5 hónapja
csipkelli 4 008
10+ ev utan a fidesz vezetoi interjukat adnak az ellenzeki lapoknak.

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
Rogán 444 mellett még ki és hol?
Azért kérdem, mert velem még nem jött szembe
zacknorb
Oke, nem ellenzeki lap, de 17 ev utan OV:

index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/11/orban-viktor-interju-ep-onkormanyzati-valasztas-ertekeles-magyar-peter/
undisputedly
A kérdező a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű fideszes kamuszervezetből ment az indexhez. Ajánlom figyelmedbe a tevékenységüket.
csipkelli
Lehetseges, de elolvastam az interjut, nem a tipikus feneknyalos. Eddig ilyen sem volt.
undisputedly
Ha elhisszük, hogy ezek a saját fejéből pattantak ki, akkor valóban.
Egyébként az az előző tevékenysége röviden annyi, hogy besározni, hitelteleníteni a kormánytól független médiumokat.

media1.hu/2023/08/01/tavozik-transzparens-ujsagirasert-alapitvany-strategiai-igazgato-szalai-szabolcs/
5 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 222 — Egyéb témák lakó
Jurák Kata: "Péter Magyar listázását az atv.hu munkatársainak felekezeti hovatartozásáról úgy gondolom, túlmegy azon a határon, amit közszereplőként megengedhet magának, ezért tisztelettel arra kérem, azonnal vonuljon vissza - olyan gyorsan, ahogyan feltűnt - a közéletből. Továbbá határozottan visszautasítok minden olyan, vallási alapon történő megkülönböztetést, amit Magyar Péter is megtett azáltal, hogy név szerint listázta az atv.hu munkatársait, ez várlázító! Én, a PestiSrácok kiemelt főmunkatársa, lapszerkesztő, ezúton is kiállok az atv-s kollégák mellett és elutasítom az újságírók listázását! De ha már ennyire bevésődött, Peti, segítek: én református vagyok. Te viszont egy jellemtelen áruló. Imádkozni fogok érted. Láthatóan nagy szükséged van rá."

nahát, a Pesti Srácok hirtelen mennyire empatikus lett az ATV irányába.
deyell
Milyen meglepő, hogy Hont Bandi pont ugyanezt írta.

Amúgy az, hogy valaki Hitgyülis nem amiatt került említésre, hogy milyen a vallása, hanem mert a szektavezér a Fidesz egyik fő támogatója. Egészen gyáva dolog vallás mögé bújni ebben a kérdésben.
Jughead
egyetértek, itt abszolút nem azt listázta, hogy ki katolikus, református, vagy pünkösdista, hanem azt, hogy kik azok az ATV-s médiamunkások, akik tagjai a Hit Gyülekezete nevű felekezetnek álcázott NER-hez bekötött üzleti vállalkozásnak.
deyell
Listázni embereket valamilyenség miatt a politikában, mindenkinek volt egy jó indoka a történelemben, ami tökmás, mint addig, és az Ő listázása nem is olyan listázás, hanem másmilyen. Gondolom neked az sem volt baj, amikor Schmidt Máriáék Soros-zsoldosokat listáztak, a Figyelőben, hiszen ők csak azokat szedték össze, akiket Soros pénzzel, Soroshoz van bekötve stb. (már szerintük) Az legalább annyire igazolható listázás, mint amennyire fontos, hogy az ATV reggeli műsorának egyik szerkesztője hitgyülis.

Valaki kérdezte, milyen ner-módszert használ MP, tessék, itt van az egyik. Habár a politikai alapú listázást nem a ner-találta ki, de az elmúlt 1-2 évtizdben itthon az elsővonalbeli politikában a futóbolond Gyöngyösin, meg talán a Novákon kívül másnak nem jutott eszébe embereket negatív értelemben listázni vallási, gazdasági, származási stb. alapon, csak a Fidesznek.
MC12
Újabb 1% a MoMo-tól megy a Tiszához. Így megy ez. Majd néhány rokon/kolléga megsértődik, de valahogy kibírja a rendszer.

5 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 412
Jurák Kata: "Péter Magyar listázását az atv.hu munkatársainak felekezeti hovatartozásáról úgy gondolom, túlmegy azon a határon, amit közszereplőként megengedhet magának, ezért tisztelettel arra kérem, azonnal vonuljon vissza - olyan gyorsan, ahogyan feltűnt - a közéletből. Továbbá határozottan visszautasítok minden olyan, vallási alapon történő megkülönböztetést, amit Magyar Péter is megtett azáltal, hogy név szerint listázta az atv.hu munkatársait, ez várlázító! Én, a PestiSrácok kiemelt főmunkatársa, lapszerkesztő, ezúton is kiállok az atv-s kollégák mellett és elutasítom az újságírók listázását! De ha már ennyire bevésődött, Peti, segítek: én református vagyok. Te viszont egy jellemtelen áruló. Imádkozni fogok érted. Láthatóan nagy szükséged van rá."

deyell

Amúgy az, hogy valaki Hitgyülis nem amiatt került említésre, hogy milyen a vallása, hanem mert a szektavezér a Fidesz egyik fő támogatója. Egészen gyáva dolog vallás mögé bújni ebben a kérdésben.
Jughead
egyetértek, itt abszolút nem azt listázta, hogy ki katolikus, református, vagy pünkösdista, hanem azt, hogy kik azok az ATV-s médiamunkások, akik tagjai a Hit Gyülekezete nevű felekezetnek álcázott NER-hez bekötött üzleti vállalkozásnak.
deyell
Ombudsman Úr majd megmondja, hogy volt-e visszásság, mert bejelentették neki.
5 hónapja
MC12 New Orleans Saints 6 386

deyell

Jughead
deyell
Listázni embereket valamilyenség miatt a politikában, mindenkinek volt egy jó indoka a történelemben, ami tökmás, mint addig, és az Ő listázása nem is olyan listázás, hanem másmilyen. Gondolom neked az sem volt baj, amikor Schmidt Máriáék Soros-zsoldosokat listáztak, a Figyelőben, hiszen ők csak azokat szedték össze, akiket Soros pénzzel, Soroshoz van bekötve stb. (már szerintük) Az legalább annyire igazolható listázás, mint amennyire fontos, hogy az ATV reggeli műsorának egyik szerkesztője hitgyülis.

Valaki kérdezte, milyen ner-módszert használ MP, tessék, itt van az egyik. Habár a politikai alapú listázást nem a ner-találta ki, de az elmúlt 1-2 évtizdben itthon az elsővonalbeli politikában a futóbolond Gyöngyösin, meg talán a Novákon kívül másnak nem jutott eszébe embereket negatív értelemben listázni vallási, gazdasági, származási stb. alapon, csak a Fidesznek.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
5 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 939 — Kinek mit intézett a kormánya
Jc6 véleményét azért megvárnám még a kérdésben 😀
r.baggio
Pont erre gondoltam reggel
5 hónapja
undisputedly Seattle Seahawks 12 116 — SuperBowl Champions 2013/2014

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
zacknorb

index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/11/orban-viktor-interju-ep-onkormanyzati-valasztas-ertekeles-magyar-peter/
undisputedly
A kérdező a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű fideszes kamuszervezetből ment az indexhez. Ajánlom figyelmedbe a tevékenységüket.
csipkelli
Lehetseges, de elolvastam az interjut, nem a tipikus feneknyalos. Eddig ilyen sem volt.
5 hónapja
Ezt értem és érthető, csak épp az elvárás időzítése nem.
Számomra ez olyan mint a Patriots helyzete.

Oké, a főedző Mayo lett, igaz h félig-meddig BB tanítvány de van benne bizodalom, megvan a pick is, kihúztuk 1/3-ra a feltételezett franchise irányítót, boldogság van.
Aztán jön mérgesen a szurkoló, hogy akkó mostmá meglegyen az a Szuperból merazlettámígérve...

Az nem számít, hogy most kezdődik a csapatépítés, kultúraépítés, összeszokás, tanulás, fejlődés, stb.
És az SB-hez be kellene jutni a Playoffba is, először is.

Szóval jelenleg azon háborogni, hogy mi lesz az elkövetkezendő két évben...hát, ostobaság.
Várjunk, figyeljünk, reagáljunk, jelezzünk.

Aztán majd ha nem tetszik, lehet másra szavazni.
Lúdas Solymi
És szerinted ostoba szavazója nincs? Én azokról írok..mintha nem arra reagálnál, amit felvetettem. Megvolt a szavazás, a varázslatnak vége. Nem mindenki azért jött MP bandájába, amiért te vagy én. Nem mindenki tájékozott ezen a térfélen sem..

És a Pats ilyen ostoba szurkolóinak nincs ráhatása semmire. Mert vagy megnézi így is a meccset, vagy nem nézi meg. Nem ezen múlik a csapat sikere. Ha sikeres lesz a csapat úgyis nézni fogja.

MP esetében meg van ráhatása, hogy az ilyen szavazó mellé ikszeli a voksot vagy sem 2 év múlva. Ráadásul van a tömeg tömeget vonz elv, ami szintén sérül, ha kisebb bandákat lehet csak elérni. És aki így gondolkodik azt nem fogja érdekelni mi a realitás, mert ő nem a realitás miatt szavazott, hanem valamit meghallott a platóról vagy havertól a kocsmában és az húzta be őt ide. Lehet nem is valós dolog, de a tájékozatlanság és ostobaság szintje elég nagy. És ha ezen halmaz olyan képzelettel jött, mert tájékozatlan vagy ostoba, ami nem teljesült, akkor kialakul egy véleménye. NA annak mondhatod, hogy nem realitás. Pont ugyanúgy, ahogy a Patsnél. Sógorom a példa, hogy van ilyen. És ő tényleg egy agyhalott. És tuti nem egyedül van azzal, aki short term verzióval ikszelt.

És hogy értsd miről írok: MIntha most azt mondanád nem lesz olyan Pats drukker, aki kicsekkol Mayo mögül a köv. 2évben! De lesz, kurva sok. Hacsak nem erőn felüli teljesítménnyel kezd a csapat. De ettől Mayo munkája, jövője a csapatnál és a csapat potenciálja nem lesz kisebb. Teszi a dolgát, Kraft meg majd eldönti mizu anélkül hogy a szurkolókat megkérdezné. Ha MP mögött elkezd csökkenni a tábor, akkor az ereje is csökken és mint Willie tökéletesen megfogalmazta egy mondatban, a reménykedők azok nem hívők. Előbbiek ráadásul széles skálán mozgó reménnyel érkeztek, nem mind ugyanazzal, és ha azt látják reménytelen a saját belépési pontjuk, akkor az egy töréspont. Mindegy hogy ez a belépési pont hülyeség vagy sem, csak a szavazatuk számított. Ahogy ezután is csak az lesz a lényeg, hogy ide szavaz vagy sem.

És MP azzal, hogy első látásra a politikai paletta minden szegmenséből húzott be szavazókat, sokkal nehezebb helyzetben van a patika mérlegen kimért állásfoglalásokkal, mint az, akinél a tábor egységes és mindent bevesz a gyomra. És MP nem véletlenül kerülte a konkrét állásfoglalást témákat tekintve, vagy akár szavak kimondását a beszédeiben, ami egy tájékozott embernél lehet posztmodern, lehet orrbefogós voks, vagy a kisebb rossz, de egy tájékozatlannál majd a felismerés az lesz, amikor szembesül azzal, hogy én ezt máshogy képzeltem amikor rá szavaztam.

De ha szerinted nem lesz ilyen a táborában, akkor elfogadom. Az én ismerősi körömben már van lemorzsolódó 1 nap után. Én is hülyeségnek tartom a jelenséget, ostobának a sógort meg a haverjait, de mégis megtörténik. Ezért gondolom fontosnak, hogy mint politikus mit fog alkotni. És az ATV kirohanás esetében sem egyértelmű a megítélés például. Ezzel újfent nem azt mondom, hogy nem tette jól, nem reagált jól, hanem hogy a valóságban jó/rossz döntéstől függetlenül nem egységes a megítélése a lépésnek a saját szavazóin belül. Mert ez nem egy homogén tábor. Lehet annak hinni, csak nem az. És eddig volt a pillanat és a varázs ereje, a lendület, a hullám, a tömeg növekedése és a hype, meg a szavazás közelsége, ami fokozta a harci kedvet és egy nagy egységbe kovácsolta a sokszínűséget. De ehhez kellett ez a felfokozott állapot. Ennek most a szavazóknál vége, és most kell majd úgy lépkedni a tojáshéjon, hogy ne törjön össze
topin
Mondom, én értem amit mondasz, de ezzel nem lehet mit kezdeni.
Akinek nulla realitás érzéke van, az bárhonnan lemorzsolódik és én úgy gondolom, hogy ezzel számolnak.
Megvolt az első lépcső, most jön a pártépítés aminek során újra el tudják majd írni a lemorzsolódott tömeget és a szavazókat, hogy felmérjék, mire van igényük, mi az elképzelésük és hogy ez mennyire fér bele a Tisza párt összességébe.

És ezért is mondom azt, hogy én most egyáltalán nem nézem mi van vagy mi lesz, mert az menet közben fog kialakulni.

Az meg, hogy sikerül leszalámizni pár pártot, az is segítség, hisz kevesebb választás marad a csalódottaknak.
Nekik majd marad a Fidesz, Tisza, Mi Hazánk, MKKP vagy az h nem szavaznak.
Viszont ha nem szavaznak akkor újabb esélyt adnak a Fidesznek.

Szóval a lényeg, igen, lesznek most lemorzsolódók, de lesz 22 hónap, hogy azok egy részét vagy új embereket behúzzon a Tisza és ez kezdődik el most.
Lúdas Solymi
Készülj fel arra, hogy alaphangon lesz majd négy miniszterelnök jelölt: Orbán, Magyar, Karácsony és Gyurcsány.
Itt a legnagyobb kérdés számomra, hogy a Karácsony-szavazók mennyire pártolnak át Magyarhoz, mert az önkorm-on fordítva valószínűleg ez megtörtént, hiszen a Tiszának nem volt főpolgm jelölée.
5 hónapja
csipkelli 4 008

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
zacknorb

undisputedly
5 hónapja
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 504 — no es importante
Jc6 véleményét azért megvárnám még a kérdésben 😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 hónapja
MP ennél csak keményebbeket fog kapni később, akkor is elszalad majd, ha valamelyik megafonos lép oda hozzá valami faszsággal?

Nem mondom én, hogy az ATV annyira fasza, vagy hogy Rónai ezt jól csinálta, de a szememben ez elég amatőr move volt, főleg mert várható volt, hogy az első alkalommal egy ilyet fog ott kapni, miután kb. 15 órával korábban berakta az ATV-t a propaganda média csoportjába a beszédében és challenge-elte őket is, hogy hívják már és Rónai már akkor kiakadt élőben...
StormST
De te leállnál egy agyhalott Megafonossal vitázni mikor annak is örülni kell, hogy a nevét le tudja írni?
Állítsunk fel egy szintet, hogy kikkel vitázzunk, különben az ilyenek elviszik az energiát.
Lúdas Solymi
A posztmodern politikai kommunikációban egy jó beszólás, egy mémesedhető riposzt, egy virális történés vagy egy ikonikus kurvaanyázás sokkal többet ér, mint egy százoldalas program.
Szóval MP-nek az ő kommunikációs képességeivel elég jó sanszai vannak tematizálni, brandépíteni, önmarketingre, vagyis szavazatokat gyűjtögetni.
Őszentsége Sobri Jóska
Magyar Péter azt nyilatkozta a Szabad Európa rádiónak, hogy "Számonkérhető programot fogunk írni."
5 hónapja
az ha valaki behúzta Szentkirályira meg Vitézyre is, mert állítólag sok ilyen hülye volt, az érvénytelen szavazatnak minősül? én arra tippelnék, hogy nem, mert végülis nem két jelöltre húzta be, Szentkirályi visszalépett a jelöltségtől. de azt mondják, ezek érvénytelennek lettek minősítve.
deyell
Az,
Ezerszer el lett magyarázva h egy karikában ikszelsz. Ha több karikában akkor már nem.
csebi
ez a választási eljárásról szóló törvénynek is el lett magyarázva?

193. § (1) Érvénytelen a szavazólap, amely

a) nincs ellátva a hivatalos bélyegzőlenyomattal,
b) a törvényben meghatározottnál több szavazatot tartalmaz, vagy
c) nem tartalmaz érvényes szavazatot.

(2) Érvénytelen az a szavazat, amelyet

a) nem a 186. § (2) bekezdése szerint adtak le,
b) kiesett jelöltre, listára adtak le.

(3) A szavazat érvényességét – ha az egyéb feltételeknek megfelel – nem érinti, ha a szavazólapon a (2) bekezdés szerint érvénytelen szavazat is szerepel, vagy ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, például a jelöltek, listák sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét, listát kihúzták, nevet, listát hozzáírtak.

deyell
szóval rossz a törvény, mert önellentmondásba keveredhet?
slowmotion
Nem, ha van olyan szavazat, ami érvényesen induló jelöltre érkezett és van olyan szavazat, ami visszalépett jelöltre érkezett, akkor összességében érvényes, a visszalépettet figyelmen kívül hagyják.
A többes szavazat akkor érvénytelen, ha két érvényesen induló jelöltre érkezett.
Willie Parker
lásd a pont ez előtti hsz
slowmotion
NVB állásfoglalás szerint az van, amit írtam
5 hónapja

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
zacknorb

5 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 971 — Lucas Scott

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
nem fog sokaig tartani sztem. most picit tapogatoznak mindenfele, meglatjak milyen hatasa van aztan mikor kiderul, hogy inkabb kartekony, ujra abbahagyjak.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
5 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 11 702

deyell

Jughead

choose life
5 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 293 — Saturday Night Lights

deyell
Igen, ők asszem még Nádas Pétert is elkezdték bevédeni, mikor az arabusok és a nigrók miatt nem kapott meg valamilyen díjat, de az lehet, hogy a Mandi volt.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 939 — Kinek mit intézett a kormánya

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
5 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 5 230

deyell

5 hónapja

Hoppa. Uj strategia.
undisputedly
az indexre gondolsz? mert azt ellenzékinek nem nevezném, mióta a NER tulajdonában van.

choose life
5 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 24 663 — Cowboys fan
az ha valaki behúzta Szentkirályira meg Vitézyre is, mert állítólag sok ilyen hülye volt, az érvénytelen szavazatnak minősül? én arra tippelnék, hogy nem, mert végülis nem két jelöltre húzta be, Szentkirályi visszalépett a jelöltségtől. de azt mondják, ezek érvénytelennek lettek minősítve.
deyell
Az,
Ezerszer el lett magyarázva h egy karikában ikszelsz. Ha több karikában akkor már nem.
csebi

(3) A szavazat érvényességét – ha az egyéb feltételeknek megfelel – nem érinti, ha a szavazólapon a (2) bekezdés szerint érvénytelen szavazat is szerepel, vagy ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, például a jelöltek, listák sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét, listát kihúzták, nevet, listát hozzáírtak.

deyell
slowmotion
Nem, ha van olyan szavazat, ami érvényesen induló jelöltre érkezett és van olyan szavazat, ami visszalépett jelöltre érkezett, akkor összességében érvényes, a visszalépettet figyelmen kívül hagyják.
A többes szavazat akkor érvénytelen, ha két érvényesen induló jelöltre érkezett.
Willie Parker
lásd a pont ez előtti hsz
5 hónapja

Hoppa. Uj strategia.
5 hónapja

choose life
5 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 233 — The Mathematician
 youtu.be/hHbsOBo2HJA?si=VGUmfT9jZI69VIHJ

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
5 hónapja
StormST Denver Broncos 11 179 — SB 50 Champion @ Grund
 www.atv.hu/belfold/20240610/masfel-perc-utan-otthagyta-az-atv-studiojat-magyar-peter

Amit az ATV kirakott, arra ennyire büszkék, mint ellenzéki tv?
Március 27 és Május 2 között az esti Egyenes beszéd miatt küldtek nekik 2 sms-t, hogy szívesen látnák az EP-lista jelöltjeit a műsorban.
csipkelli
Csak a korrektség kedvéért, lejjebb leírták a cikkben, hogy április 8-án volt az Egyenes beszédben, ez egyébként fent van a Youtube-on is, gondolom ez szimplán kiment a fejéből, megesik. Nyilván akkor is volt 1,5 hónap szünet két megjelenés között...

Én igazából azt nem értem az egész ügyben, hogy ha akkora szarnak tartja az ATV-t, akkor miért ekézi őket, hogy nem hívják, miközben amikor meg hívták, akkor minden interjút azzal kezdett, hogy "ez milyen fideszes médiagépezet"? Vagy ez valami kétoldalú fétis, hogy mindkettő oldal rúgdossa meg utálja a másikat, de azért össze-öszzejönnek néha egy kis cipőzésre, mert végülis ez nekik jó?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
5 hónapja
beltazor Michigan Wolverines 2 713 — Pfizer & Moderna fan
deyell
Az,
csebi

deyell
slowmotion
Willie Parker
Így van és a számolásnál pont ezért simán lehetett félre nézni, ezért teljesem validnak tartanám ilyen kis különbségnél az újra számoltatást. Mondom ezt oly módon hogy nekem kb mindegy ki a főpolgi (na jó az újdonság ereje meg az idiótán kialakított biciklisávok miatt próbáljuk ki Vizétyt- úgy hogy lehet, hogy ez ügyben még rosszabb lesz 😛). Karácsony is nagyobb felhatalmazást tudhatna magának ha így is nyer. Persze benne kockázat.
dande2
Azert olyan siman nem.
Am minden ervenytelen szavazatnak a hatoldalara rakell irni miert lett ervenytelen, paragrafust es mindenki alairja es pecset.

5 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 79 851 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
 www.youtube.com/watch?v=6slLbGIyB94