Politika
69 feliratkozó
több mint 3 éve
"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "ezt konkretan most feldobtak a biztosoknak is 😊
Amadeus von Dollárbaloldal
konkretan a politico is leirta:
www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/orbans-moment-of-truth-michels-3-hours-with-xi-germany-backs-buy-european/?msdynttrid=bKNCyJgs-L0syRg0s5Im8mN0SwNipKVSZi3cNl-hJ9w#:~:text=DRIVING%20THE%20DAY%3A%20RULE%20OF%20LAW
legvegere hagyjak a helyreallitasi alaprol szolo szavazatot, mert ne felejtsuk el, hogy a Bizottsag 'csupan' JAVASOLTA, hogy a helyreallitasi alap penzeit megkapja Magyarorszag (tobbi tagallamnal mar errol szavaztak korabban), de a Tanacs meg mindig donthet ugy, hogy nem adjak meg. na most nezhetjuk meg OV politikai zsenijet, hogyan fog itt vetozgatni ... raadasul erted ezt a cseh elnokseg alatt ...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
"mostanra többen is arról számoltak be, hogy a cseh elnökség átvariálja a sorrendet, és előbb szavaztat az ukrán hitelről és a minimumadóról. "
több mint 3 éve
amugy nagyon durvan beleszalltak a birosagi dolgokba, csak soroltak konkretan, hogy mi mindenen kellene valtoztatni DE alapvetoen Bizottsag bekulekeny hangnemet utottek meg, hogy meg teljesitheto minden, es a Tanacson mulik, hogyan ertekelik.'no partial payment for partial fulfillment'Ahogy azt Bábel Pista bácsi mondta, a Mercedes szalonban sem kapsz féladag autót.
csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
'no partial payment for partial fulfillment'Ahogy azt Bábel Pista bácsi mondta, a Mercedes szalonban sem kapsz féladag autót.
csebi
több mint 3 éve
'no partial payment for partial fulfillment'
több mint 3 éve
hvg.hu/kkv/20221130_Nagy_Marton_kis_benzinkutak_uzemanyaghiany#article-commentsHergelés helyett járjatok biciklivel!!!!!
több mint 3 éve
Mert a rezsicsökkentés miatt elmaradt a hálózatfejlesztés, senkit nem érdekelt, és egyszerűen nem bírja a hálózat. Másrészt meg elég kiserőművet építettek a NAV-os vállalkozók, nem kell több.ezt amugy el tudna magyarazni nekem, hogy ennek mi a celja? tul sok a napelem? miert nem cel ezt tovabb promotalni?Lett volna ra alkalom h legyen nyaron napelem, de nem erte meg es sejteni lehett h lesz vele vmiNekünk is most lett megigényelve a többi panel juhé!24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
YoungZeeZee
zinedine5
Toca
MO-n kb 6honap napsutes 6 honap semmi.a tarolo aksik meg szarok.sziget mode lehetetlen es a z aramszamla boven az atlag alatti
YoungZeeZee
csebi
Egyébként a legújabb napelemek már félhomályban is termelnek. Nálunk most is 2-3-on termel a 10-es napelem, a ház (iroda) meg 3-nál többet 23 fokos fűtés mellett sem fogyaszt.

több mint 3 éve
fyi:
A lassanként hírhedtté váló HM luxus repülőgép ma reggel újra úton volt.
Nem, ma nem OV-t, vagy Lőrincet vitte nyaralni, hanem Minszkbe repült.
Egyelőre nem tudni, ki volt a gépen. Ma lesz Uladzimir Makej, a hirtelen elhunyt belarusz külügyminiszter temetési szertartása.
Lehetséges, hogy ennek a járatnak az utasai csak azért repültek, hogy részt vegyenek a szertartáson.
www.facebook.com/photo/?fbid=582460430549706&set=pcb.582461677216248
Zsellértelkes Vrij
24.hu/kulfold/2022/11/30/szijjarto-peter-kkm-bukarest-nato-minszk-kulonmegbizott-gyaszszertartas-airbus/
több mint 3 éve
ezt amugy el tudna magyarazni nekem, hogy ennek mi a celja? tul sok a napelem? miert nem cel ezt tovabb promotalni?Lett volna ra alkalom h legyen nyaron napelem, de nem erte meg es sejteni lehett h lesz vele vmiNekünk is most lett megigényelve a többi panel juhé!24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
YoungZeeZee
zinedine5
Toca
MO-n kb 6honap napsutes 6 honap semmi.a tarolo aksik meg szarok.sziget mode lehetetlen es a z aramszamla boven az atlag alatti
YoungZeeZee
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 581
Lett volna ra alkalom h legyen nyaron napelem, de nem erte meg es sejteni lehett h lesz vele vmiNekünk is most lett megigényelve a többi panel juhé!24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
YoungZeeZee
zinedine5
Toca
több mint 3 éve
Nekünk is most lett megigényelve a többi panel juhé!24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
YoungZeeZee
zinedine5
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
YoungZeeZee
több mint 3 éve
es akkor meg tenyleg bki elhiszi, hogy az ATV ellenzeki tv lenne? h nem csupan egy trojai falo?telex.hu/belfold/2022/11/29/atv-szankciok-oroszorszag-roszatom-novak-andras
több mint 3 éve
Ebben egyetértünk, és azt hiszem ez a messze legeslegnagyobb szerencséje illetve inkább célja is a Fidesznek, hiszen a DK olyan nekik mint egy joker kártya, amit ha a kezedből ki tudsz játszani akkor te fogod nyerni a választásokat.hat mondjuk ugy, hogy az EP valasztason nagyon durva elhuznak a tobbi ellenzekitol, es meg komolyabban politizalhatnak erobol.Mit jelent a jól is jöhetnek ki belőle? Elérik a 20-25%-os plafont a következő választáson?ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
csebi
Szerintem el kell felejteni, hogy a DK (tudjukki pártja) valaha is kormányzás közelébe tud kerülni.
bobi0092
csebi
több mint 3 éve
hat mondjuk ugy, hogy az EP valasztason nagyon durva elhuznak a tobbi ellenzekitol, es meg komolyabban politizalhatnak erobol.Mit jelent a jól is jöhetnek ki belőle? Elérik a 20-25%-os plafont a következő választáson?ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
csebi
Szerintem el kell felejteni, hogy a DK (tudjukki pártja) valaha is kormányzás közelébe tud kerülni.
bobi0092
több mint 3 éve
Mit jelent a jól is jöhetnek ki belőle? Elérik a 20-25%-os plafont a következő választáson?ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
csebi
több mint 3 éve
ha a DK es Dobrev ezt nagyon ugyesen felepitik akkor meg jol is johetnek ki belole. ez egy nagyon egyszeru uzenet, konnyen adagolhato, csak normalis kommunikacios strategia kell hozza, amire amugy a DK kepes is lehet.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
NB2
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/garantált bérminimum?
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Ne irigyeld őket, azoknak nincs is hazájuk. Még saját pénzük sincs.Igazából az a durva, hogy pl. a szlovák mennyivel több...24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
Mikey
Ja, majd elfelejtettem: a románoknak meg szőrös a talpa.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Én megköszönöm, ha elküldöd PM-ben, hogy melyik e-cigit javaslod.Mennyit foglalkoztál elektromos cigerattával? Mennyit tudsz arról, hogy milyen anyagok vannak például egy e-cigiben? Kutatásokat ismersz-e a témában? Tudod, hogy egy e-cigi liquid hogyan párolog el (az nem ég - mint a cigi -, hanem párolog), Milyen folyamat zajlik le, hány fokon párolog el, milyen mikro-összetevők lehetnek benne, azok milyen kémiai átalakuláson mehetnek keresztül, ha keresztül mennek, stb,?Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
en ezt elkepesztoen tamogatnam!
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A divatról: a fiataloknak mindig lesz valami divatos, ami tiltott/menő/macsós/stb. Ha nem a cigi, akkor a pipa, parti drog, pia, hasonlók. Olyan sose lesz, hogy a fiatalok fogják magukat, és benő a fejük lágya. 😊 Akinek esetleg benő, annak is "divatból". (Értsd, számára az a menő, hogy nem gyújt rá / nem él parti droggal. Mert a család / haverok is így csinálják.)
Szóval a divaton az áremelés se fog változtatni. Ahogy a parti drog ára se változtat, vagy a legújabb IPhone ára. Ettől függetlenül én (volt dohányosként) támogatom az ár emelést. H kevéssé is, de a leszokás felé löki az embert a tapasztalatom szerint. Nekem pl. külön motivációt jelentett, hogy ha sikerülne leszoknom, akkor ennyit meg ennyit - ami egyébként tényleg nem kevés - spórolhatnék. Leszoktam (évekkel ezelőtt), papíron tényleg spóroltam is vele, de igazából nem vettem észre a büdzsében a változást. De utólag kit érdekel. 😊
(Betiltani viszont szvsz felesleges lenne. Divatcikk esetén a tiltás akár még ellenkező reakciót is kiválthat a fiatalok között, a már dohányzó szenvedélybetegeket meg fölöslegesen kriminalizálja.)
peterk2005 udvari bolond
Inkább csak annyi, hogy nem annyira káros, mint a hagyományos, de attól még az.
Nem leszel egészségesebb tőle, csak kevésbé mérgezed magad.
Lúdas Solymi
Azért kérdezem, mert ha laikus vagy, akkor inkább hidd el nekem, hogy nem túlzás az a század annyi, mert én éveket öltem ebbe a témába. 😊 Ha komolyan beleástad magad, és szerinted nem, akkor szívesen meghallgatom, hogy miért - privátban -, ne terheljük vele a topicot.
(Ja, és én _CSAK_ az e-cigiről beszéltem, a HNB-ről, és egyéb fancy újdonságokról nem. NAGYON (nagyon, nagyon!) más termékekről beszélünk, a szervezetre kifejtett (károsító) hatásuk is nagyon (nagyon!) más.)
(Offtopic off, elnézést a többiektől.)
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Igazából az a durva, hogy pl. a szlovák mennyivel több...24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/milyen szép magyar siker! Köszönöm a Nemzeti Kormánynak! 🇭🇺🧡
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/minimalber-magyar-roman-lehagyhatja/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Mennyit foglalkoztál elektromos cigerattával? Mennyit tudsz arról, hogy milyen anyagok vannak például egy e-cigiben? Kutatásokat ismersz-e a témában? Tudod, hogy egy e-cigi liquid hogyan párolog el (az nem ég - mint a cigi -, hanem párolog), Milyen folyamat zajlik le, hány fokon párolog el, milyen mikro-összetevők lehetnek benne, azok milyen kémiai átalakuláson mehetnek keresztül, ha keresztül mennek, stb,?Én azért olyat nem állítanék, hogy az elektromos cigi vagy a HNB századannyi káros anyagot tartalmaz mint egy hagyományos dohány.| Próbáld ki az elektromos cigarettát. Ha elsőre nem megy, akkor is érdemes újra próbálni, én harmadszorra tudtam vele lerakni a cigit, pedig napi két dobozos láncdohányos voltam. Szívesen segítek is, ha írsz egy pivit és tényleg érdekel. Az elektromos cigi se egyenértékű a friss alpesi levegővel, de századannyi káros anyagot sem tartalmaz. Az én tüdő röntgenen 5 éve még az egész tüdőm helyén egy nagy "sötét felhő" volt, ma úgy néz ki, mintha sose dohányoztam volna. Ha a nikotint is ki tudod kapcsolni - az már a könnyebbik része szerintem, én kb fél év alatt, fokozatosan csökkentve úgy el tudtam hagyni, hogy 1 percig nem éreztem a hiányát -, akkor kb. az ipari élelmiszerekkel egyenértékű a "károssága". |Én sem divatból dohányzom, hanem azért, mert szenvedélybeteg vagyok.Egyrészt nem becsülném alá a dohányipari lobbit, szép cél, nemes cél, láttunk már ilyet elhalni, vagy kivételekkel értelmetlenné tenni. Másrészt Európa már nem kifejezetten célpiaca ezeknek a cégeknek, a profit java nem itt keletkezik (hanem Ázsia, arab országok, Afrika). Európában évtizedes viszonylatban csökken a dohányosok száma, a cikkben leírt számokat - feltételezve a trendek vàltozatlansagat - 2100-ra amúgy is be lehet mondani jó eséllyel, tehát egy meglévő és tőlük függetlenül is bekövetkező trendet lovagol meg - jó politikai érzékkel - az EU. A cigi egyszerűen nem divatos és nehéz elképzelni, hogy újra az legyen.24.hu/fn/gazdasag/2022/11/28/dohany-dohanyos-dohanyzas-iqos-elektromos-cigaretta-eu-nemzeti-dohanybolt-cigi/Mit mondjak, nem vagyok maradéktalanul boldog. Más se hiányzott.
en ezt elkepesztoen tamogatnam!
csebi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
A divatról: a fiataloknak mindig lesz valami divatos, ami tiltott/menő/macsós/stb. Ha nem a cigi, akkor a pipa, parti drog, pia, hasonlók. Olyan sose lesz, hogy a fiatalok fogják magukat, és benő a fejük lágya. 😊 Akinek esetleg benő, annak is "divatból". (Értsd, számára az a menő, hogy nem gyújt rá / nem él parti droggal. Mert a család / haverok is így csinálják.)
Szóval a divaton az áremelés se fog változtatni. Ahogy a parti drog ára se változtat, vagy a legújabb IPhone ára. Ettől függetlenül én (volt dohányosként) támogatom az ár emelést. H kevéssé is, de a leszokás felé löki az embert a tapasztalatom szerint. Nekem pl. külön motivációt jelentett, hogy ha sikerülne leszoknom, akkor ennyit meg ennyit - ami egyébként tényleg nem kevés - spórolhatnék. Leszoktam (évekkel ezelőtt), papíron tényleg spóroltam is vele, de igazából nem vettem észre a büdzsében a változást. De utólag kit érdekel. 😊
(Betiltani viszont szvsz felesleges lenne. Divatcikk esetén a tiltás akár még ellenkező reakciót is kiválthat a fiatalok között, a már dohányzó szenvedélybetegeket meg fölöslegesen kriminalizálja.)
peterk2005 udvari bolond
Inkább csak annyi, hogy nem annyira káros, mint a hagyományos, de attól még az.
Nem leszel egészségesebb tőle, csak kevésbé mérgezed magad.
Lúdas Solymi
Azért kérdezem, mert ha laikus vagy, akkor inkább hidd el nekem, hogy nem túlzás az a század annyi, mert én éveket öltem ebbe a témába. 😊 Ha komolyan beleástad magad, és szerinted nem, akkor szívesen meghallgatom, hogy miért - privátban -, ne terheljük vele a topicot.
(Ja, és én _CSAK_ az e-cigiről beszéltem, a HNB-ről, és egyéb fancy újdonságokról nem. NAGYON (nagyon, nagyon!) más termékekről beszélünk, a szervezetre kifejtett (károsító) hatásuk is nagyon (nagyon!) más.)
(Offtopic off, elnézést a többiektől.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)