Politika

70 feliratkozó

több mint 3 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 688 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Kiment valami a Margit hídra skandalni, hogy soros, lmtaixyzq, gyurcsan, EU?

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 560
Megy a cirkusz megint ! Mit nem értenek a pedagógusok még, már sokszor meg volt mondva mikor és hogyan kaphatnak nagyobb béremelést meg!
Forduljanak ez ügyben a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, ne gátolják ezt a lehetőséget minden áron meg !
- Az igazi pedagógusok nem pénz centrikusok !!! - Kaptak emelést a tanárok idén is, és kapni is fognak jövőre is !!! DE:- Világosan megmondták, nagyobb béremelést az EU-tól kapott
pénzből lesz lehetőség majd megadni, és ezért forduljanak a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, hogy ne tegyenek ennek keresztbe Brüsszelben kint a megszólalásaikkal !!!
Ha végre megkapja az ország ezt a pénzt, ebből lesz forrás a nagyobb emelésekre ! Mi nem világos ezen még? - A kormánynak van épp elég gondja, hisz épp csak kilábaltunk a COVID
világjárvány okozta gazdasági válságból (más országok is így voltak éppen ) aztán a szomszédunkban kitört a háború, érkeztek a menekültek ide Ukrajnából, és a háború gazdasági
válságot okozott és inflációt egész Európában ! A háború elleni szankciók pedig energia válságot okoznak, és ezt is kezelnie kell a kormánynak úgy, hogy a magyar embereket
a legkisebb mértékben sújtsa ez negatívan a fizetnivalójukban. Aztán itt van az illegális migráció is, ezt is kezelnie kell a kormánynak, és ehhez sem kapott pénzbeni hozzájárul
ást az EU-tól még ! - Akkor most mi nem világos, hogy jelenleg nem tud több emelést adni a kormány a tanároknak, csak jövőre? Remélhetőleg jövőre megkapjuk az EU-tól járó pénzt
is, és akkor nagyobb emelések lehetnek majd! Mi nem érthető ezen még ??? - A tanárok pedig: - Forduljanak ez ügyben a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, ne gátolják ezt a lehetőséget Brüsszelben kint minden áron meg ! - A diákokat pedig nagyon nem korrekt dolog ebbe belehúzni ..... !!!

Na a néni röviden összefoglalta, hogy mi a gond!
Az ellenzéki EP képviselők a gazok!
Toca
Ez ilyen tömören elég erős így túlóra után, késő délutánra. 😀

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Toca Minnesota Vikings 20 507 — Vikings fan
Megy a cirkusz megint ! Mit nem értenek a pedagógusok még, már sokszor meg volt mondva mikor és hogyan kaphatnak nagyobb béremelést meg!
Forduljanak ez ügyben a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, ne gátolják ezt a lehetőséget minden áron meg !
- Az igazi pedagógusok nem pénz centrikusok !!! - Kaptak emelést a tanárok idén is, és kapni is fognak jövőre is !!! DE:- Világosan megmondták, nagyobb béremelést az EU-tól kapott
pénzből lesz lehetőség majd megadni, és ezért forduljanak a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, hogy ne tegyenek ennek keresztbe Brüsszelben kint a megszólalásaikkal !!!
Ha végre megkapja az ország ezt a pénzt, ebből lesz forrás a nagyobb emelésekre ! Mi nem világos ezen még? - A kormánynak van épp elég gondja, hisz épp csak kilábaltunk a COVID
világjárvány okozta gazdasági válságból (más országok is így voltak éppen ) aztán a szomszédunkban kitört a háború, érkeztek a menekültek ide Ukrajnából, és a háború gazdasági
válságot okozott és inflációt egész Európában ! A háború elleni szankciók pedig energia válságot okoznak, és ezt is kezelnie kell a kormánynak úgy, hogy a magyar embereket
a legkisebb mértékben sújtsa ez negatívan a fizetnivalójukban. Aztán itt van az illegális migráció is, ezt is kezelnie kell a kormánynak, és ehhez sem kapott pénzbeni hozzájárul
ást az EU-tól még ! - Akkor most mi nem világos, hogy jelenleg nem tud több emelést adni a kormány a tanároknak, csak jövőre? Remélhetőleg jövőre megkapjuk az EU-tól járó pénzt
is, és akkor nagyobb emelések lehetnek majd! Mi nem érthető ezen még ??? - A tanárok pedig: - Forduljanak ez ügyben a magyar ellenzéki EP képviselőkhöz, ne gátolják ezt a lehetőséget Brüsszelben kint minden áron meg ! - A diákokat pedig nagyon nem korrekt dolog ebbe belehúzni ..... !!!

Na a néni röviden összefoglalta, hogy mi a gond!
Az ellenzéki EP képviselők a gazok!
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 813 — #NoStress
Mondjuk azért olyan sokat nem kell tenniük sokszor magukat teszik tönkre.

Sztem 2 dolog kell jelenleg hogy hiteles legyen egy ellenzeki arc.
- hataroldjon el nyiltan feritol es a dk-tol
- ne legyen semmi gaz ugy a multjaban

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Mondj egyetlen ilyet.
Vagyis mondj egyetlen ilyet úgy, hogy az az ember el is tud jutni odáig, hogy ezt megtehesse.
Teljesen kizárt.

Én pl. apósommal rengeteged szoktam vitázni, ős fideszes ha hosszabb időt töltünk el.
Sok dologban meggyőztem, de mindig odafutunk ki, hogy mondjak jobbat mint a Fidesz. Sajnos még nem jutott el odáig, hogy perpill bárki jobb. Szóval itt elakadunk egy kis Gyurcsányozás közepette.Toca
Ezen a dolgon még ez a fórum is elvérzik. 😊 Sőt az ellenzéki média, értelmiség jelentős része is. Ahhoz, hogy ezen ne vérezzünk el az kell, hogy tudatosuljon: nem választunk. A választások csak annak vannak nevezve, de a posztmodernben nincs valódi választás. A posztmodernben a választás lehetőségét leváltotta a leváltás lehetősége. Ez az opciónk maradt. Leválthatjuk, ha nem tetszik. Mindegy kire, mert a másik térfélen is olyan van, aki nem azt csinálja majd amit mond (bárki is van ott), egy csomót fog hibázni, stb. Lényegében egy értelme van a posztmodern választásnak: nem engedi elmenni autoriterbe a rendszert, ha fennmarad a vetésforgó. Ezen kívül másra nem alkalmas.

Namost ezt én a szüleimmel már nem tudom megbeszélni, ez nekik már sok.
peterk2005 udvari bolond
Orbánnál azért nem lehet jobbat mondani, mert nincs.
Tényleg. Gáz, de ez tény.
Értem, hogy a te megközelítésedben nem is kell, hogy legyen, logika is van benne, de ez olyan logika, amire kb. az emberek 1 százaléka tud eljutni, nemhogy azonosulni vele.
A megoldás nyilván az lenne, hogy "nem kell Orbánnál jobb, jó a rosszabb is, csak más legyen", de ez meg az emberi természettől teljesen idegen felfogás. Ezért esélytelen a te nezőpontod gyakorlati megvalósulása egy biztonságra, nyugira, önzésre, "Kádárra" optimalizált választói közegben.
Vagyis teljesen idealista a felvetésed, nulla gyakorlati megvalósíthatósággal. Keress valami jobbat. 😉

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 287 — NFL bracket champion '26
Gyúrcsány ellen is lehet érvelni, ugyanúgy mint a NER ellen hiszen ő maga is a NER része. Csak az a baj, ha erre jutunk akkor felmerül a kérdés kireszavazzunk? 😀
Toca
 youtu.be/mPY2AJYJjz4

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 439 — Lucas Scott
 telex.hu/belfold/2022/10/05/fizetescsokkentes-kozep-budai-tankeruleti-kozpont-batthyany-lajos-altalanos-iskola

de nyilvan az EU nem adott penzt arra, hogy ezt az 5 osztalyfonok megkapja a regi fizeteset.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 212 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Én pl. apósommal rengeteged szoktam vitázni, ős fideszes ha hosszabb időt töltünk el.
Sok dologban meggyőztem, de mindig odafutunk ki, hogy mondjak jobbat mint a Fidesz. Sajnos még nem jutott el odáig, hogy perpill bárki jobb. Szóval itt elakadunk egy kis Gyurcsányozás közepette.Toca
Ezen a dolgon még ez a fórum is elvérzik. 😊 Sőt az ellenzéki média, értelmiség jelentős része is. Ahhoz, hogy ezen ne vérezzünk el az kell, hogy tudatosuljon: nem választunk. A választások csak annak vannak nevezve, de a posztmodernben nincs valódi választás. A posztmodernben a választás lehetőségét leváltotta a leváltás lehetősége. Ez az opciónk maradt. Leválthatjuk, ha nem tetszik. Mindegy kire, mert a másik térfélen is olyan van, aki nem azt csinálja majd amit mond (bárki is van ott), egy csomót fog hibázni, stb. Lényegében egy értelme van a posztmodern választásnak: nem engedi elmenni autoriterbe a rendszert, ha fennmarad a vetésforgó. Ezen kívül másra nem alkalmas.

peterk2005 udvari bolond
Egyetértek. És én sem tudom az enyéimmel.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Biztos nem kreálnának semmi hazugságot. 😀
Bazzani
De, biztos fognak.
De először jussunk el oda hogy szükség legyen rá és ne magukat járassák le...
gabokocka
Nem mellesleg ez a Gyurcsánytól elhatárolódás is addig tart amíg minden média nem kezdi el nyomatni, hogy "gabokocka Gyurcsány embere".
A végére már a saját családod is elhiszi kb.
Bazzani
sztem mar o is elhitte.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 227 — Axel Foley

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Bazzani
De, biztos fognak.
gabokocka
Nem mellesleg ez a Gyurcsánytól elhatárolódás is addig tart amíg minden média nem kezdi el nyomatni, hogy "gabokocka Gyurcsány embere".
A végére már a saját családod is elhiszi kb.

több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 352 — Keep pounding

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Bazzani
De, biztos fognak.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 836

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Jajj ezt már annyiszor leírtuk, lásd Donáth Annát is lehetett támadni, ha mással nem, a faterjával.

"A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta."

"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!"
több mint 3 éve

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka

több mint 3 éve

Ennyi.
Innen kene elindulni.
gabokocka
Képes legyen 12 évet várni amíg jelentős erőt képviselhet.
több mint 3 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 704 — Saturday Night Lights

peterk2005 udvari bolond
A posztmodern leváltás lehetősége akkor vérzik el, amikor egy rendszer szívós melóval magához idomítja a társadalom többségét. Az április 3-i választáson a Nyugatra szakadtak már arányaiban alig szavaztak (sokan nem is tudtak eljutni), cserébe megkaptuk a szervezett közmunkások százezreit (talonban a hatumákat).

A leváltás egyetlen reménye (ahogyan többen írtátok) a tömeges társadalmi elégedetlenség, de sajnos "a puliszka nem robban" (Marosán György aka Buci Gyuri)

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 352 — Keep pounding

Ennyi.
Innen kene elindulni.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Csak az a baj, ha erre jutunk akkor felmerül a kérdés kireszavazzunk? 😀
Toca
Ameddig nincs normális alternatíva, addig az a reális cél, hogy minél több jelenlegi fidesz szavazó lássa egy picit objektívebben hogy mi a helyzet.
Ha idáig eljutunk, akkor már "csak" az alternatívára, a tisztes ellenzékre kell majd várni 😊.

Az a probléma, hogy a jelenlegi agymosott környezetben hiába is jelenne meg az ellenzék szőke hercege fehér lovon, nem ütné át a fideszesek buborékát. Nekünk abban van "felelősségünk", hogy ez a buborék minél könnyebben átszakadjon majd, ha itt az idő.
Kexandro
Bárki megjelenhet itt, azonnal tönkreteszik.
Hamarosan jön a hírekben, hogy Donáth Anna megszülte Gyurcsány gyermekét akit azonnal nemváltó műtétre visznek.

több mint 3 éve
Toto21 Chicago Bears 8 297
vajon holnapra meglesz a 430-as határ?
Toto21
holnapra?
Amadeus von Dollárbaloldal
Gondolom ma mar nem lepi at. Holnap meg tovabb zuhanhat a forint.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 811 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Kexandro Arizona Cardinals 562 — UDFA LS
Csak az a baj, ha erre jutunk akkor felmerül a kérdés kireszavazzunk? 😀
Toca
Ameddig nincs normális alternatíva, addig az a reális cél, hogy minél több jelenlegi fidesz szavazó lássa egy picit objektívebben hogy mi a helyzet.
Ha idáig eljutunk, akkor már "csak" az alternatívára, a tisztes ellenzékre kell majd várni 😊.

Az a probléma, hogy a jelenlegi agymosott környezetben hiába is jelenne meg az ellenzék szőke hercege fehér lovon, nem ütné át a fideszesek buborékát. Nekünk abban van "felelősségünk", hogy ez a buborék minél könnyebben átszakadjon majd, ha itt az idő.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 698
Toto21
holnapra?
több mint 3 éve
 m.hvg.hu/eurologus/20221005_Itt_a_nyolcadik_szankcios_csomag__Magyarorszag_is_megszavazta

micsoda bohóc 😀
Amadeus von Dollárbaloldal
Nagyon akarja az EU-s pénzt.
ender1112
Legjobb komment:

“elértük, hogy az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítási mód”

Ilyen nem is volt a tervezetben Peti

---

Akit ez nem győz meg, hogy mélységesen át van b@szva és az orbánnak tulajdonított zsenialitása nem más, mint vak hit, felesleges vitázni, hiszen vallási fundamentalistákat se lehet észérvekkel meggyőzni
r.baggio
ne nezz m1 hiradot akkor, mert ott ezerrel folyik, hogy ettol is megvedtek a magyar embereket 😉

telex.hu/zacc/2022/10/05/kozteve-tuntetes-hirek

több mint 3 éve

#ujeuropa
Gyurma Pappa
raadasul egy eleg mocsok modon iranyitott kerdes is 😊
csebi
Mi a kérdés? A Ja-t, a Nein, meg az Ukraine-t értem. 😀
Zsellértelkes Vrij
Hogy az energiaválság ellenére támogatja-e az ukránok támogatását.
Gyurma Pappa
pontosabban: Tovabbra is tamogassuk-e Ukrajnat a novekvo energiaarak ellenere? nem tetszik nekem ez a kerdes amugy.
csebi
Ja, te tudsz németül, én meg a Kardról hoztam 😀
Gyurma Pappa
hasznalnom kell, mert itt eppen most fogadtak el a nyelvvizsgamat is, mint 3. nyelvtudast 😊

több mint 3 éve
Toto21 Chicago Bears 8 297
több mint 3 éve
Egyetértek a mondandóddal, de azért ne éljünk álomvilágban, családon belül is van olyan, hogy egyszerűen felesleges politizálni mert nem érdeklik a vélemények ő látta a TVben, hogy ez van.

Mellesleg, ha mondjuk pár órát vagy valakivel együtt havi szinten és mondjuk nem úgy szeretnél eljönni hogy csak felbaszódsz akkor lehet érdemesebb kerülni a témát.
Toca
Nyilván mindenkit nem lehet megmenteni, ezt adom.
A hsz-ed második fele tipikusan a "könnyebb út", amire utaltam. Nem hibáztatok senkit hogy ilyen szitukba nem áll bele, de némi felelőssége azért van a dologban.
Kexandro
Sok dologban meggyőztem, de mindig odafutunk ki, hogy mondjak jobbat mint a Fidesz. Sajnos még nem jutott el odáig, hogy perpill bárki jobb. Szóval itt elakadunk egy kis Gyurcsányozás közepette.
De ha együtt vagyunk 3-4 órát egyszerűen nem prioritás, mert akkor nem érdemes belemenni.

peterk2005 udvari bolond
Gyurcsány ellen nehezebb objektíven érvelni, egyrészt mert régen volt kormányon, másrészt mert ellenzékből közvetlenül kevés hatása volt a mindennapokra.

Szerintem a családi ebédeknél is az objektivitás a kulcs; ha a kéthetente 1,5 órás ebédek alatt csak 1-1, tényszerűen igazolható hazugságot / bűntényt / korrupciót felhozol amiről a közmédiában nem hallhattak, már javulhat a helyzet.
Nyilván ha valakit "beszippantott" a politika és 0-24-ben OV-hoz imádkozik, azokat az embereket el kell engedni. 😊
Kexandro
Gyúrcsány ellen is lehet érvelni, ugyanúgy mint a NER ellen hiszen ő maga is a NER része. Csak az a baj, ha erre jutunk akkor felmerül a kérdés kireszavazzunk? 😀
több mint 3 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 893 — Salus populi suprema lex esto
Faterom, ha nagyon haragszik rám, akkor azt mondja hogy fideszes vagyok, minden jelző nélkül. Ez nála a legfelsőbb szint, ennél a "Fiam, te egy hülye, bunkó állat vagy" kb. 2-3 polccal lentebb helyezkedik el.

Pedig a politikai hitvallásunk gyakorlatilag megegyezik csak én a korosztályom miatt az egyik fő célcsoportja és haszonélvezője vagyok a fidesz döntéseinek, így természetesen ezt az adukártyát elő-elő szokta húzni mostanság. 😀