Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
az ugye new york, akkor ezek után miért lepődünk meg a veszprémi számokon?Sot, egyik szemelyes kedvencem az, ahogyan AOC kerult be a politikaba:hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
444.hu/2021/09/29/nagyon-megvertek-mesterhazy-attilat
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Szavazat Százalék
Ovádi Péter Fidesz–KDNP 25 920 48,75%
Kész Zoltán független 16 688 31,39%
Dr. Varga-Damm Andrea Jobbik 7054 13,27%
Hites Viktor LMP 1811 3,41%
Szimmer Ákos MKKP 818 1,54%
Meződi János Momentum 744 1,40%
Nagy Éva Összefogás Párt 130 0,24%
ergo egy vidéki körzetben ~20%a ment el annak ami a legutóbbi választáson elment
sztem ez nem rossz eredmény valamitől aminek nincs itthon hagyománya és igazán nagy
ezek amerikai primary vs general election számok, és itt is van ahol 3-15% ment el a primaryre a general election 60-70%val szemben
docs.google.com/spreadsheets/d/1kygorcjoehboZkdmV0kKf-xSiBC6N57uhwfegMIYqoY/edit#gid=0
docs.google.com/spreadsheets/d/1h_2pR1pq8s_I5buZ5agXS9q1vLziECztN2uWeR6Czo0/edit#gid=2030096602
de nyilván kis ország kis számok
Negritis
"On June 26, 2018, Ocasio-Cortez received 57.13% of the vote (15,897) to Crowley's 42.5% (11,761), defeating the 10-term incumbent by almost 15 percentage points".
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Végülis elsüppedt ha úgy nézed szóval.....Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Politikai mocsár
Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
csipkelli
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Politikai mocsár
Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
csipkelli

több mint 4 éve
Sot, egyik szemelyes kedvencem az, ahogyan AOC kerult be a politikaba:hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
ergo egy vidéki körzetben ~20%a ment el annak ami a legutóbbi választáson elment
sztem ez nem rossz eredmény valamitől aminek nincs itthon hagyománya és igazán nagy
ezek amerikai primary vs general election számok, és itt is van ahol 3-15% ment el a primaryre a general election 60-70%val szemben
docs.google.com/spreadsheets/d/1kygorcjoehboZkdmV0kKf-xSiBC6N57uhwfegMIYqoY/edit#gid=0
docs.google.com/spreadsheets/d/1h_2pR1pq8s_I5buZ5agXS9q1vLziECztN2uWeR6Czo0/edit#gid=2030096602
Negritis
"On June 26, 2018, Ocasio-Cortez received 57.13% of the vote (15,897) to Crowley's 42.5% (11,761), defeating the 10-term incumbent by almost 15 percentage points".
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Zugló, Hadházy 11000, Tóth Csaba 2600Karácsony 6000, Dobrev 3400, MZP 3160, Jakab 700, Bandi 600
több mint 4 éve
már az első forduló előtt tuti volt h dobrev miatt vissza fognak lépni,és 1kihivó marad majd vele szemben...de ilyen arányra nem számított senkiAz érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Tényleg baromi szórakoztató ez az előválasztás 😀
Így DK kapna 35, KG 28 és MZP 37%-ot...
Klaci79
warr_b
fegyőr szavazatok azok gerinek mennek(valójában most is rá mentek)
több mint 4 éve
rokaur
876
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Fegyor szavazatait en Karacsonynak adnam, de bar igy lenne a vege😀
Klaci79
Ennek a fordulonak pont azt kellene megmutatnia az osszefogasban, hogy van egy jelolt aki tulajdonkeppen vallalhato mindenki szamara legyen az Jobbik / MSZP / DK szavazo, onerobol massziv tamogatottsagot tud felmutatni (nem arrol van szo, hogy a partok kozosen keresnek egy civilt aki moge beallnak) innen fuggetlen a szazalekoktol egy idealis vilagban ahol fideszt akarnak buktatni mindenkinek be kellene allnia moge.
Az MZP szavazokra kell vigyazni, ok az ingadozok. Szerintem nehezebb lesz a DK, Jobbik szavazo torkan lenyomni a masikat mint egy MZP-t.
Szerkesztette: rokaur
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Mert Dobrevet egyik se akarja. A matek pedig egyszerű, amelyikük marad, szinte biztosan nyer.Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79
warr_b
több mint 4 éve
MZP célzott erre egy rádióinterjúban....kicsit több is volt, mint célzás.Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79
warr_b
több mint 4 éve
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Pont akartam kérdezni, hogy miért olyan egyértelmű a többségnek, hogy valamelyikük visszalépne?
Klaci79

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Az érdekes még a jelenlegi állásban az lehetne, hogy ha KG és MZP sem lép vissza, akkor (nyilván ez nem lehet 100%) a Jakab és Fegyőr szavazatok elegendőek lennének MZP-nek.Tényleg baromi szórakoztató ez az előválasztás 😀
több mint 4 éve
Szerintem született köztük egy megállapodás, tippre az lenne, hogy mondjuk 5%-os határon belül KG lép vissza, fölötte MZP, de lehet ha vége majd megtudjuk. Most csökkent 28-21-re, de azért valóban az 5% még odébb van, de semmi sem lehetetlen.ezért lenne mesteri ha karigeri lépne vissza mzp javára...sajna erre semmi esélyt nem látokwww.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
Előválasztási komédia: Gyurcsány mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon
www.origo.hu/itthon/20210930-gyurcsany-ferenc-mindenkit-maga-ala-gyurt-a-baloldalon.html
Ízlelgessük a mértéktartó, korrekt, egyúttal informatív szóhasználatot a címben: "előválasztási komédia".
nagylaza
pestisracok.hu/sneider-tamas-szerint-itt-a-game-over-a-jobbik-szamara/
Negritis
thebeke
több mint 4 éve
ezért lenne mesteri ha karigeri lépne vissza mzp javára...sajna erre semmi esélyt nem látokwww.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
www.origo.hu/itthon/20210930-gyurcsany-ferenc-mindenkit-maga-ala-gyurt-a-baloldalon.html
Ízlelgessük a mértéktartó, korrekt, egyúttal informatív szóhasználatot a címben: "előválasztási komédia".
nagylaza
Negritis
több mint 4 éve
www.origo.hu/itthon/20210930-kocsis-mate-minden-ugy-alakult-a-szinjatekban-ahogy-azt-gyurcsany-ferenc-eltervezte.htmlSzerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
nagylaza
több mint 4 éve
Szerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀A fideszes sajtó (beleértve a "közszolgálatit" is) hozza a formáját. Az Origo ma reggel - eldugva az oldalon - ezt bírta kiizzadni az előválasztásról:
Klaci79
több mint 4 éve
hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_megyei_1._sz._orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_egy%C3%A9ni_v%C3%A1laszt%C3%B3ker%C3%BCletVarj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
undisputedly
több mint 4 éve
A DK-s kommandó már üti a klaviatúrát a megfelelő helyeken, hogy Márki-Zay=Fidesz. De nekik aztán tényleg tök mindegy, Orbánt ők utálják a legjobban, bárkire leszavaznak ellene, akármit rikácsolnak most.Bárkire azért nem, és ha esetleg olyan helyzet alakulna ki, hogy a Gyurcsány-klán háttérbe szorulna az összefogásos osztozkodásban (erre nem sok esélyt látok), akkor boldog rombolnák szét az egészet.
csipkelli
Messze a legszektásabb tábor (a Fideszt is beleértve), számukra inkább vesszen a többi ellenzéki is, ha Underwoodék nem nyerhetnek.
több mint 4 éve
Az látszik, hogy BP-n KariGeri a Jani, a csóró falvakban Jakab, a közép és kisvárosokban meg a Dobrev, MZP duó. Hát ebből nem tudom mi lenne a tuti stratégia.Dobrevet szerintem csak KG tudja megverni, viszont MZP jobb eséllyel indulna Orbán ellen.
FLZOLI
több mint 4 éve
Az látszik, hogy BP-n KariGeri a Jani, a csóró falvakban Jakab, a közép és kisvárosokban meg a Dobrev, MZP duó. Hát ebből nem tudom mi lenne a tuti stratégia.
több mint 4 éve
Mai Múzsa írásból ez a nagy igazság:Ezzel nem értek egyet. Annára vagy a Nemes Balázsra szó nélkül leszavazok, akkor is ha 10%
"Másrészt viszont a Momentum szavazótábora iskolázott emberekből áll, akik között sok a tudatos szavazó, aki pontosan tudta, hogy ha le is szavaz Fegyőrre, a 10%-ot akkor is esélytelen lesz megütni, így szavazott valamelyik esélyes miniszterelnök-jelöltre, és ez akkor is így lett volna, ha valami sokkal ütősebb miniszterelnök-jelöltje van a Momentumnak."
Hanni

több mint 4 éve
Varj, felreerted. Azon kacagok magamban, hogy milyen mennyisegu szavazatokert megy itt a kuzdelem. Nem kifejezetten csak az elovalasztason, ugy altalanossagban. Persze a nepessegszam adottsag, de azert megis. Nehol komikus helyzeteket szul.Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
csebi
több mint 4 éve
Már ez is valami...meg ugye ha a többi párt nem indul ellene, abból nyilván sok helyen lesz fordítás a korábbiakhoz képest. Én elsősorban erre gondoltam, bár amit mondasz, az is vitathatatlan előnye lehet.Szerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀Pont ezen gondolkoztam. Igazabol egy szempontbol nezve volt ertelme.
Klaci79
Itt van ez a luzer baloldal, 10 eve csak veszitenek, vereseg vereseg utan (oke, a fopolgi valasztason meg egy-ket pesti keruletben nyertek, de ugye a nagy egeszt tekintve ez nem eleg levetne a luzer csomagolast), de most ugy tudjak majd megis bemarketingelni a vegso jeloltet, hogy "az elovalasztas gyoztese". Mint aki nyert valamit, aki sikert sikerre halmozva elnyerte a jeloltseget. Nem pedig ugy, mint XY part jeloltje aki az elmult evekben is csak egy vesztes volt.
Szoval ennyibol azert nem volt rossz.
undisputedly
Eleve ha két fordulós választás lenne még, az elmúlt 1-2 kétharmados fidesz győzelem nem lett volna.
több mint 4 éve
Plusz Burány is elég komolyan kikapott. Hullik az MSZP öregek tanácsa (fiatalok meg nincsenek mert minek).Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa
undisputedly
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Szerintem ez az egész előválasztás egy baromi jó ötlet volt. Ebben már csak azért is biztos vagyok, mert a fidesz tv-k még mindig agyonhallgatják az egészet. Bár már legalább valami Ratyis Bálint nyilatkozott róla, hogy ennek az egésznek semmi értelme és ilyenkor lehet tudni, hogy még szerintük is van értelme 😀Pont ezen gondolkoztam. Igazabol egy szempontbol nezve volt ertelme.
Klaci79
Itt van ez a luzer baloldal, 10 eve csak veszitenek, vereseg vereseg utan (oke, a fopolgi valasztason meg egy-ket pesti keruletben nyertek, de ugye a nagy egeszt tekintve ez nem eleg levetne a luzer csomagolast), de most ugy tudjak majd megis bemarketingelni a vegso jeloltet, hogy "az elovalasztas gyoztese". Mint aki nyert valamit, aki sikert sikerre halmozva elnyerte a jeloltseget. Nem pedig ugy, mint XY part jeloltje aki az elmult evekben is csak egy vesztes volt.
Szoval ennyibol azert nem volt rossz.
több mint 4 éve
Persze igazából nem, mert lelkemben csak egy troll vagyok, és az igazi kedvencem:3600 meg 1800 szavazat. Az igen.
Gyurma Pappa