Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Elég beleolvasni az itteni hsz-okba, és már meg is dőlt Kovács Gergő állítása, jelesül az, hogy a kutyák nem gyengítik az ellenzéket, mert az MKKP-ra csak olyanok szavaznak, akik máskülönben sose szavaznának a "mostani ellenzékre".
több mint 4 éve
A körzeti eredményeket is nézve pedig bízom benne, hogy Karácsony stábja is felismeri, hogy választást Orbán ellen MZP nagyobb eséllyel nyerne, mert utóbbi vidéken is eladható figura, előbbit megeszi reggelire azon a terepen kedves szeretett vezetőnk. Persze olyan óriási reménységem nincs ebben, csak hataloméhes politikusokról beszélünk, és akkor még ott van a háttérben meghúzódó gyurcsány szál is
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Itt azért elég sok (és országosan is szerencsére) MZP szavazó van, de azért arra kiváncsi lennék, hogy egy MZP visszalépés esetén, KG szavazás lenne, vagy inkább senki?Én már korábban leírtam a véleményem...-1 szavazat
Én KG szavazóként visszalépés esetén simán MZP, bár arra is kíváncsi lennék, ha már így együtt vagyunk, hogy a többiek hogyan vélekednek erről?
Klaci79
több mint 4 éve
Így-ígyHa Karácsony miniszterelnök lesz, akkor főpolgármester-választás következik, ha jól gondolom.Két év múlva, 5 évre választják a önkormányzatokatKarigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd
nagylazapár hónapmúlva bukja Budapestet. Bár Falus Ferenc szabad lesz.
csipkelli
Gyurma Pappa
csipkelli
Én korábban azt is elképzelhetetlennek tartottam, hogy KG-re szavazzak, de nagyon-nagy szívfájdalommal talán képes lennék rá voksolni, ha tényleg nincs más alternatíva (bár jelenleg inkább az mkkp felé húzok, még meglátom hogy menedzselik a következő kört). Dobrev és a dk-s nyugdíjaskommandó számomra nem az

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nem állítottam, hogy az történik majd, amit szeretnék. Eredetileg arra tippeltem, hogy a második körben Karácsony lesz a befutó.Karigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Ez az egy bizodalmam, illetve hogy a jobbik es a momentum inkabb mzp-t tamogatna. De csak 5% eselyt adok ennek, szoval jo esellyel marad az orr befogva karigerire valo szavazas.
nagylaza
gabokocka
több mint 4 éve
Ohh shit, teljesen igazad van. Nem fogtam fel a kontextust elsőre.Ha Karácsony miniszterelnök lesz, akkor főpolgármester-választás következik, ha jól gondolom.Két év múlva, 5 évre választják a önkormányzatokatKarigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd
csipkelli
Gyurma Pappa
csipkelli
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Ha Karácsony miniszterelnök lesz, akkor főpolgármester-választás következik, ha jól gondolom.Két év múlva, 5 évre választják a önkormányzatokatKarigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd
csipkelli
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Egyébként: nekem kifejezetten kedvemre van az előválasztás. Nem csak meglepően sokan, hanem - ahogyan az eredményeket nézem - tudatosan is szavaztak, és nem a pártlogika dominált.
több mint 4 éve
Karigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Ez az egy bizodalmam, illetve hogy a jobbik es a momentum inkabb mzp-t tamogatna. De csak 5% eselyt adok ennek, szoval jo esellyel marad az orr befogva karigerire valo szavazas.
nagylaza
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
Két év múlva, 5 évre választják a önkormányzatokatKarigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd
csipkelli

több mint 4 éve
Nem arra gondoltam, hogy elbukja Bp-et, hanem arra, hogy egy újabb súlyos belső konfliktussal bővül az "ellenzéki együttműködés". Pedig a reménybeli kormányváltás esetén konfliktusokból amúgy is lesz éppen elegendő, ha jönnek a koalíciós egyeztetések.Karigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd pár hónap múlva bukja Budapestet. Bár Falus Ferenc szabad lesz.
nagylaza
csipkelli
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Karigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊Az mondjuk nagyjából elképzelhetetlen, hogy országosan nyer az ellenzék, majd pár hónap múlva bukja Budapestet. Bár Falus Ferenc szabad lesz.
nagylaza
több mint 4 éve
Ha nem muszáj, én a Dobrevet elkerülném, nyilván. De szívfájdalom nélkül szavazok MZP-ra is, KariGeri sem a szívem csücske, még ha a Párbeszéd programja is van a legközelebb az általam preferált politikai gondolatokhoz.

több mint 4 éve
Karigeri elleni érv, ami nem új nóvum ugyan, de kevés szó esik róla: ha ő lesz a hivatalos miniszterelnök-jelölt (pláne: miniszterelnök), akkor beindul a baszakodás a főpolgármesterség körül. Szóval, marad MZP.😊
több mint 4 éve
Sztem ebbol a mezonybol a nagy tobbseg szamara dobrev az egyetlen elutasitott jelolt. Karigeri moge siman beallnak, plane ha mzp erre meg is keri a szavazoit.
több mint 4 éve
Itt azért elég sok (és országosan is szerencsére) MZP szavazó van, de azért arra kiváncsi lennék, hogy egy MZP visszalépés esetén, KG szavazás lenne, vagy inkább senki?Nyilván ilyen esetben inkább KG, mint Dobrev. (Úgy, hogy KG sem a szívem csücske.)
Én KG szavazóként visszalépés esetén simán MZP, bár arra is kíváncsi lennék, ha már így együtt vagyunk, hogy a többiek hogyan vélekednek erről?
Klaci79
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Itt azért elég sok (és országosan is szerencsére) MZP szavazó van, de azért arra kiváncsi lennék, hogy egy MZP visszalépés esetén, KG szavazás lenne, vagy inkább senki?Bármit is gondolok egyik vagy másik jelöltről, elfogadom az előválasztás eredményét. Ha Dobrev, akkor Dobrev. Közben annak drukkolok, hogy ne ő nyerjen.
Klaci79
több mint 4 éve
Itt azért elég sok (és országosan is szerencsére) MZP szavazó van, de azért arra kiváncsi lennék, hogy egy MZP visszalépés esetén, KG szavazás lenne, vagy inkább senki?MZP szavazóként KG-re simán, ha az a tét hogy ne Dobrev nyerjen, ha ő fog nyerni, akkor megy a kutya pártra a voksom.
Klaci79
több mint 4 éve
Itt azért elég sok (és országosan is szerencsére) MZP szavazó van, de azért arra kiváncsi lennék, hogy egy MZP visszalépés esetén, KG szavazás lenne, vagy inkább senki?Én KG szavazóként visszalépés esetén simán MZP, bár arra is kíváncsi lennék, ha már így együtt vagyunk, hogy a többiek hogyan vélekednek erről?
több mint 4 éve
Ahogy jonnek be a pesti szavazatok, jon kozel karigeri mrs gyurcsanyra.hát én látok pozitívumokat
Innen sajnos nem tudom elkepzelni, hogy ne mzp lepjen vissza...
gabokocka
MZ/X beugrás igen jól sikerült, ez a Momentumos körzetekkel egy új utat adhat Karigerinek, ahol a DK/Jobbik harapófogóból ki tud slisszani és még az mszpt se kell igénybevennie
ezzel tényleg Fegyőrnek lesz igaza, a Mom lesz a királycsináló meg MZ/X
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Ahogy jonnek be a pesti szavazatok, jon kozel karigeri mrs gyurcsanyra.Innen sajnos nem tudom elkepzelni, hogy ne mzp lepjen vissza...
több mint 4 éve
Vigye is, ott a helyük. Ebül szerzett jószág ebül vész el.Nem fogja, sírba viszi a momentumot.Csak nézd meg h Fegyor miket mondott utána egyből. Elképesztő nagy arca volt. Aztán nézzük meg. BAZ megyében volt olyan szavazó kerület ahol nem érte el a három szám jegyet 2600+ Szavazatból.Teljesen fals valóságérzékelés, ha ez igaz.Az EP választás után ez nekik nagyon durván padló. Sztem azota azt hittek h a bab is hús.Hát, a DK söpör és rendre veri le a MoMo-s jelölteket. Kíváncsi vagyok, hogy a minimál 5 fős koalíción kívül kaphatnak-e még valamit egyáltalán.Fekete-Győr állítólag 4%-on van.Senki nem gondolta másként, ez eléggé valószínűsíthető volt.
Én megmondtam előre, hogy földbe állnak.
pardon: 3,7!
Amadeus
Lesz egy 6-7 fős frakciójuk jó esetben, az több, mint jó egy ilyen kis párttól, pláne ilyen rossz leaderrel.
Sobri Jóska
Amadeus
csebi
Amadeus
Lehet nem is tenne nekik rosszat ha vállalna a felelősséget (nem fogja).
csebi
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Örülök hogy azért van még baloldali szavazó akinel azért van egy határ. Nem lenne semmi bajom azzal ha a baloldal nyerne ha fel tudna mutatni 1 normalis politikust, de nincs 1 sem.Őszintén: Orbán jobb mint Dobrev. Ezért huznam akkor kutyakra. Igazad van a fentiekben, elég sok mindent bevenne a gyomrom (meg a jobbikot is) de klarikamat nem.Nem bántásból írom a lentieket, csak szemléltetendő, hogy az ellenzék, az ellenzéki szavazó miben más, mint a fidesznyik, és miért legitim 48 százalékkal is a kétharmad.Ha Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt annak 2 következménye lesz:Amúgy vszeg ebben az esetben én is kutyakra szavaznék listán.
1. Marad a Fidesz, 2/3 sem kizárt
2. Parlamenti párt lesz a kutyákból
empty taxi
Amúgy ha Dobrev nyer akkor a petíció elérte a célját és megállítottak Karácsonyt így a Fidesz gondolom felhagy ezzel.
csebi
Te Orbánellenes vagy.
Ehhez passzoló logika, hogy "Mindegy ki, csak Orbán húzzon el."
Erre ha most Dobrev nyer egy demokratikus választást, ami azt hivatott eldönteni, hogy az ellenzeki térfél kit akar 22-ben miniszterelnöknek, akkor már mégse "mindegy ki"? Akkor már inkább nem szavazol az ellenzéki összefogásra, hanem inkább kidobod a szavazatod az ablakon, Dobrev mögé nem állsz be?
De miért nem?
És ha mondjuk Jakab se, akkor azt mondod: "igaza van!"?
Dehát ez a demokrácia baszki, hogyha nem mi, a mi lieblingünk nyer, akkor se finnyáskodunk, hanem elfogadjuk a "nép akaratát". Ha az Orbánt leváltani akaró nép meggyőző többséggel úgy dönt, hogy Dobrev, akkor te már sértődötten nem is akarod leváltani Orbánt, mert Dobrev? Mert te jobban tudod, hogy ki lenne Orbán ellen eredményesebb, és ezzel az attitűddel kvázi igazolod is, hiszen neked "bárki jobb, mint Orbán", csak ha Dobrev lehetne ez, akkor inkább mégse.
Gáz.
Ebben van nagyságrendekkel előrébb az ország "fideszes-fele", hogy nem finnyáskodik, nem válogat, hanem leszavaz arra, akit a Fidesz odarak, Kósa, Szilárd, bárki, csak ne az ellenzék nyerjen, ne jöjjön vissza Gyurcsány, ne jöjjön több migráns, Soros, brüsszelita meleglobbista.
Sobri Jóska
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
FGYA eláshatja magát. A Hegyvidéken a szintén momentumos Hajnal Tamás egyéniben konkrétan több mint 10-szer annyit kapott. (Jó, egyéniben csak három jelölt volt, de akkor is.)