Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szóval attól, hogy száz esetből esetleg neked is meg nekem is van egy, amikor a saját akaratunkat "erőszakkal" is átverjük ha tudjuk, még nem leszünk ugyanolyanok. Az attól függ, hogy mi az az egy eset a százból. És attól, hogy a maradék kilencvenkilenc esetből hányszor engedjük meg magunknak ugyanezt a luxust.
peterk2005
Pont ezt mondom.
A jelenleg tárgyalt eset a demokrácia, a demokratikus választások semmibevétele, meghackelése.
Neked is belefér, Bayeréknek is.
Ha a nagy, fennkölt, erkölcsi, etikai belső igazságotok azt kívánja.
Tökugyanaz.
Még az érv is ugyanaz: "én jobban tudom" vagy "nekünk van igazunk".
Szerinted "ez" az az egy eset, ami igazolható, szerinte meg "az".
Csak az "ez"ben és az "az"ban van difi, a metodikában nincs.
Ez volt az eredeti állításom.
A következtetésem meg az, hogy ezért nem szabad erkölcsi, etikai megfontolásokat belevinni politikába, vezetésbe, hisz az szubjektív. Még ha ezúttal a gyakorlatiassággal, pragmatikummal is indoklod az értékválasztásodat, akkoris. Azzal, amit sokszor számonkérsz rajtam, Orbánon, a fidesznyikeken.
Sobri Jóska
Ott megyünk teljesen más vágányon, hogy én eleve csakis erkölcsi, etikai megfontolásból vagyok hajlandó a jogállami kereteket hajlítgatni. Csakis annak érdekében, hogy azok erősödhessenek. Ez a kiinduló pont. Ez adja a legitimitását is. Ha nincs ilyen ok, akkor a jogállami korlátok be vannak betonozva, nincs mozgatás, mert nincs legitimitása sem a mozgatásnak.

(Hogy miért ad ez legitimitást sima többséggel is? Hát például azért, mert számomra sokkal legitimebb cselekedet feles többséggel vissza-hackelni a kétharmadosnak beállított választási törvényt olyanra, hogy az oldalsemleges legyen, mint kétharmados többséggel meghackelni úgy, hogy az mindenben engem segítsen. Vagy, például számomra nem hordoz kétharmados legitimitást egy olyan törvény, amit olyan kétharmad hozott, amit a szavazók kevesebb, mint fele választott meg, aztán az a kétharmad úgy alakította a szabályokat, hogy az általuk hozott döntést még népszavazás sem írhatja felül. Ezek a kétharmados legitimitások számomra büdösek. És nem is érdemesek arra, hogy megkapják a jogállami szintű tiszteletet.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
Jövögetnek a bp-i eredmények. Orosz Anna pl. rommá verte Gy. Németh Zsókát.
nagylaza
Ja, és itt ugyanitt Fegyőr csak Jakabot tudta megelőzni, Karigeri simán első, MZP megelőzte Dobrevet. Érdekes.
nagylaza
Tizenegyben már három éve is csak kényszerből lehetett GyN-re szavazni, mert a többiek lényegében visszaléptek.
Mondjuk Simicskó körzete, még nem települt be elég fiatal ahhoz, hogy lenyomják a kereszténynek beállított kamupártot.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
nagylaza
Ja, és itt ugyanitt Fegyőr csak Jakabot tudta megelőzni, Karigeri simán első, MZP megelőzte Dobrevet. Érdekes.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Amúgy érdekes lesz összehasonlítani a momentumos jelöltek és Fegyor eredményeit. Elég beszédes lesz h mennyire jön be Bandi a szavazóknak.
csebi
Ahogy nézem, kis túlzással Széll Bernadett több szavazatot kapott a körzetében, mint Fegyőr országosan összesen… 😊
somoskovig
Hat oooo. Igen.
Szerk. Széll 10ezer+ szavazat ugyanitt Fegyor meg csak 800t sem ért el
csebi
Budapest hátra van, az az ő bázisa. Nem mozdul el az 5. helyről nyilván de 20-30k-ig azért elmegy. Ami nyilván orbitális ciki egy olyan pártnak aminek minden mérés szerint van 500 ezer szavazója, ráadásul a fiatal, 20-30as, politika iránt érdeklődő és fogékony rétegben akik közül sokan el is mentek valószínűleg szavazni - Karigerire 😊 de nemrég nyilatkozta, hogy a kampány sikeres volt, a Momentum a királycsináló és neki semmi oka a lemondáson gondolkodni 😊 (ebben igaza van, ki az a hülye, aki négy évnyi ingyen pénzt - ogy képviselő - kidobna az ablakon a célegyenesben 😊 )
MC12
Nem mondtam h ne legyen ogy képviselő, de igen a felelősség terjedjen oda h mondjuk nem ő a frakcióvezető plusz következő négy évre már nem az o jeloltsegeben gondolkodjanak. Nyilván nem fog megtörténni pedig most lehetne meg tolni ezt jobban parton belül.
csebi
obs
momentum uhr van

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Amúgy érdekes lesz összehasonlítani a momentumos jelöltek és Fegyor eredményeit. Elég beszédes lesz h mennyire jön be Bandi a szavazóknak.
csebi
Ahogy nézem, kis túlzással Széll Bernadett több szavazatot kapott a körzetében, mint Fegyőr országosan összesen… 😊
somoskovig
Hat oooo. Igen.
csebi
Budapest hátra van, az az ő bázisa. Nem mozdul el az 5. helyről nyilván de 20-30k-ig azért elmegy. Ami nyilván orbitális ciki egy olyan pártnak aminek minden mérés szerint van 500 ezer szavazója, ráadásul a fiatal, 20-30as, politika iránt érdeklődő és fogékony rétegben akik közül sokan el is mentek valószínűleg szavazni - Karigerire 😊 de nemrég nyilatkozta, hogy a kampány sikeres volt, a Momentum a királycsináló és neki semmi oka a lemondáson gondolkodni 😊 (ebben igaza van, ki az a hülye, aki négy évnyi ingyen pénzt - ogy képviselő - kidobna az ablakon a célegyenesben 😊 )
MC12
Nem mondtam h ne legyen ogy képviselő, de igen a felelősség terjedjen oda h mondjuk nem ő a frakcióvezető plusz következő négy évre már nem az o jeloltsegeben gondolkodjanak. Nyilván nem fog megtörténni pedig most lehetne meg tolni ezt jobban parton belül.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 376
csebi
somoskovig
Hat oooo. Igen.
csebi

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csebi
somoskovig
Hat oooo. Igen.

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 726 — Chiefs GM
csebi

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
...
peterk2005
Amit írsz az kb. tökugyanaz, mint amit a Bayer, Gajdics, Bencsik féle fideszesek is mondtak, mondanak, hogy "szarni a jogra hisz igazunk van, és többségünk is van".
Illetve nekem kezd úgy tűnni, hogy bár eddig írkáltál nekem etikáról, erkölcsről, elvekről, de valójaban te is ugyanúgy a hatékonyságot, pragmatikumot , hatalomtechnikát nézed, csak neked nem az egyik oldaliak a szimpik, hanem a másik oldaliak.
Mintha ugyanazt akarnád, ami van, csak nem a zorall orbános, hanem a balfaszabb, gyurcsányosabb verzióban.
Sobri Jóska
A te nyelvedre lefordítva igen. Gondolhatod így is. Az én nyelvemre fordítva - mondhatnám úgy is, hogy a morállal rendelkező ember nyelvére fordítva - meg a glóbusz ellenkező pólusán állunk. Mert bár mindketten elfogadjuk - ha úgy tetszik - az erőszak bizonyos formáit - mert a joghajlítás is végeredményben erőszak -, de én csak akkor, ha a közösség javát szolgálja. A vakcina kötelezővé tétele is ilyen. Azzal kapcsolatban is beálltam az "erőszakosak" közé, támogatom a kötelezővé tételt. De csak és kizárólag azóta, amióta megkapta a végleges engedélyét is. Csak azért, mert én a vakcinát jó dolognak tartottam és szükségesnek, ez még önmagában nem volt elég. Na, ezek a nüanszok azok, ami miatt úgy gondolom, hogy én nem szarok a jogra, hanem muszájból, amikor nem látok más jobb opciót, akkor a _közösség_ érdekében elfogadom, hogy meg kell lépni "erőszakos" lépéseket is. Kötelezővé kell tenni az oltást, egy meghackelt jogállam esetén meg bizonyos alapvető jogállami intézményeket újra működésre kell bírni. Amit - éppen azért, mert meg van hekkelve - jogállami eszközökkel ritkán lehet a helyére billenteni. Ez különböztet meg a Bayer féléktől. Mert ők tényleg azt mondják, amit írsz. Hogy szarnak a jogra, az lesz amit ők akarnak. Mert nagy tévedés, hogy azt mondják, hogy nekik van igazuk. Esetleg minden századik esetben igen, de százból kilencven kilencszer simán rábólintanak csak azért is, mert nekik az jó. Én meg nem bólintok rá arra a 99 esetre. Ez kb. fehér és fekete szintű különbség.
peterk2005
Ez kábé olyan, hogy magadat tartod az igazság forrásának, vagyis ha te támogatsz egy joghajlíást az etikus, ha egy Bayer féle az meg nem.
Szerinted.
De hidd el, Bayer, Gajdics vagy Bencsik is annak tartja magát, még etikusnak is, így a metódus ugyanaz.

Illetve amit kivastagítottam az úgy lenne pontos, hogy ami szerinted a közösség javát szolgálja.
De ezzel a Bayerféle is így van, pont így gondolja, csak szerinte más szolgálja a közösség javát, de abban teljesen megegyeztek, hogy azt hiszitek, hogy ti tudjátok mi a közösseg java. (Szerintem pont ez egy bizonyítek arra, hogy nem a "jót" kell keresni, mert az mindenkinek más, hanem az egzakt hasznosságot. És arra is, hogy nem lehet vitában olyan nem egzakt fogalmakat behozni érvkent, mint erkölcs, meg etika.)
És ezért ugyanaz a logikád, mint neki, csak szerinte a Fidesz törvenyhajlítása szolgálja a közösség javát, szerinted meg az ellenzéké.
És a különbség csak annyi, hogy ő Orbánban bízik, mint váteszben, te meg Gyurcsányban (mert szerinted ergyább, és kontrollálhatób).
De a lényeg, hogy amit írsz, az tökugyanaz, mint a fideszesek, Orbánosok logikája.
Sobri Jóska
Mi az egzakt hasznosság? Ami valakinek/neked/nekem hasznos? Másnak nem lehet káros? Nincs egzakt hasznosság sem. Mint ahogy egzakt jó sincs, vagy rossz.
több mint 4 éve

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 726 — Chiefs GM
3-an vagy 2-en jutnak tovább a 2.körbe?
Mondjuk nem értem hogy aki kormányváltást akar miért Dobrevre szavaz, konkrétan a legnagyobb fegyvert adják a Fidesz kezébe hogy lehet mozgósítani Fletóné ellen...
Heisman
Ha hárman elérik a 15%-ot, és nincs senki 50% felett, akkor 3-an.

több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 475 — "Montoya por favor!"
3-an vagy 2-en jutnak tovább a 2.körbe?
Mondjuk nem értem hogy aki kormányváltást akar miért Dobrevre szavaz, konkrétan a legnagyobb fegyvert adják a Fidesz kezébe hogy lehet mozgósítani Fletóné ellen...

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 711
Az MTI ingerküszöbét még nem lépte át az előválasztás.
Az M1-es is vicceske.

Sok embernek kb már az is bőven elég lenne, ha az ilyen bolsi dolgok megszűnnének, lehetne sorolni napestig amitől jobb lenne a
Közérzet.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 711
A felmérések szerint a 20.000 feletti városokban is komoly egálban vannak most sok helyen, ami nem volt
12 Éve már.
Az 5-6000 alattiaknál van mérhető előnyben a fidesz.
Budapesten kb dupla a különbség.
El is engedték már teljesen.
több mint 4 éve
ó bazeg az eddig kijövő körzetek mind +20% Figyelsz győzelműek 18ba - kivéve persze a Szeged, meg a nagyon megabajgatott Szekszárd

ez eddig a kuka kategória, majd reggel lesz ez érdekes, me ezeknek zabostarisznyát se varrnak....
sutianap
Szhely is nyerhető lehet

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
ó bazeg az eddig kijövő körzetek mind +20% Figyelsz győzelműek 18ba - kivéve persze a Szeged, meg a nagyon megabajgatott Szekszárd

ez eddig a kuka kategória, majd reggel lesz ez érdekes, me ezeknek zabostarisznyát se varrnak....

több mint 4 éve
valakit érdekelnek az egyéni körzetek is, frissítem amint tudom
csak a hivatalos eredmények vannak bent, ez vonatkozik a miniszterelnök-jelöltekre is
 docs.google.com/spreadsheets/d/1rCNd_o91FdsVJfvhJBCSn5_fRpdEYehHzrkEHvUwLVY/edit?usp=sharing
Heisman
az kimaradt hogy az OEVK-ben nevek mellett a párt van aminek a frakciójába beül, a szövetségek/egyességek nincsenek benne, mert igazából mindegy, úgyis együtt szállnak szembe a fideszesek ellen

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
Szóval attól, hogy száz esetből esetleg neked is meg nekem is van egy, amikor a saját akaratunkat "erőszakkal" is átverjük ha tudjuk, még nem leszünk ugyanolyanok. Az attól függ, hogy mi az az egy eset a százból. És attól, hogy a maradék kilencvenkilenc esetből hányszor engedjük meg magunknak ugyanezt a luxust.
peterk2005
Pont ezt mondom.
A jelenleg tárgyalt eset a demokrácia, a demokratikus választások semmibevétele, meghackelése.
Neked is belefér, Bayeréknek is.
Ha a nagy, fennkölt, erkölcsi, etikai belső igazságotok azt kívánja.
Tökugyanaz.
Még az érv is ugyanaz: "én jobban tudom" vagy "nekünk van igazunk".
Szerinted "ez" az az egy eset, ami igazolható, szerinte meg "az".
Csak az "ez"ben és az "az"ban van difi, a metodikában nincs.
Ez volt az eredeti állításom.
A következtetésem meg az, hogy ezért nem szabad erkölcsi, etikai megfontolásokat belevinni politikába, vezetésbe, hisz az szubjektív. Még ha ezúttal a gyakorlatiassággal, pragmatikummal is indoklod az értékválasztásodat, akkoris. Azzal, amit sokszor számonkérsz rajtam, Orbánon, a fidesznyikeken.

több mint 4 éve
nanézzük
dkjobbik 4
mszp 4
mom 1
dk 2

több mint 4 éve
valakit érdekelnek az egyéni körzetek is, frissítem amint tudom
csak a hivatalos eredmények vannak bent, ez vonatkozik a miniszterelnök-jelöltekre is
 docs.google.com/spreadsheets/d/1rCNd_o91FdsVJfvhJBCSn5_fRpdEYehHzrkEHvUwLVY/edit?usp=sharing

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
A te nyelvedre lefordítva igen. Gondolhatod így is. Az én nyelvemre fordítva - mondhatnám úgy is, hogy a morállal rendelkező ember nyelvére fordítva - meg a glóbusz ellenkező pólusán állunk. Mert bár mindketten elfogadjuk - ha úgy tetszik - az erőszak bizonyos formáit - mert a joghajlítás is végeredményben erőszak -, de én csak akkor, ha a közösség javát szolgálja. A vakcina kötelezővé tétele is ilyen. Azzal kapcsolatban is beálltam az "erőszakosak" közé, támogatom a kötelezővé tételt. De csak és kizárólag azóta, amióta megkapta a végleges engedélyét is. Csak azért, mert én a vakcinát jó dolognak tartottam és szükségesnek, ez még önmagában nem volt elég. Na, ezek a nüanszok azok, ami miatt úgy gondolom, hogy én nem szarok a jogra, hanem muszájból, amikor nem látok más jobb opciót, akkor a _közösség_ érdekében elfogadom, hogy meg kell lépni "erőszakos" lépéseket is. Kötelezővé kell tenni az oltást, egy meghackelt jogállam esetén meg bizonyos alapvető jogállami intézményeket újra működésre kell bírni. Amit - éppen azért, mert meg van hekkelve - jogállami eszközökkel ritkán lehet a helyére billenteni. Ez különböztet meg a Bayer féléktől. Mert ők tényleg azt mondják, amit írsz. Hogy szarnak a jogra, az lesz amit ők akarnak. Mert nagy tévedés, hogy azt mondják, hogy nekik van igazuk. Esetleg minden századik esetben igen, de százból kilencven kilencszer simán rábólintanak csak azért is, mert nekik az jó. Én meg nem bólintok rá arra a 99 esetre. Ez kb. fehér és fekete szintű különbség.
peterk2005
Ez kábé olyan, hogy magadat tartod az igazság forrásának, vagyis ha te támogatsz egy joghajlíást az etikus, ha egy Bayer féle az meg nem.
Szerinted.
De hidd el, Bayer, Gajdics vagy Bencsik is annak tartja magát, még etikusnak is, így a metódus ugyanaz.

Illetve amit kivastagítottam az úgy lenne pontos, hogy ami szerinted a közösség javát szolgálja.
De ezzel a Bayerféle is így van, pont így gondolja, csak szerinte más szolgálja a közösség javát, de abban teljesen megegyeztek, hogy azt hiszitek, hogy ti tudjátok mi a közösseg java. (Szerintem pont ez egy bizonyítek arra, hogy nem a "jót" kell keresni, mert az mindenkinek más, hanem az egzakt hasznosságot. És arra is, hogy nem lehet vitában olyan nem egzakt fogalmakat behozni érvkent, mint erkölcs, meg etika.)
És ezért ugyanaz a logikád, mint neki, csak szerinte a Fidesz törvenyhajlítása szolgálja a közösség javát, szerinted meg az ellenzéké.
És a különbség csak annyi, hogy ő Orbánban bízik, mint váteszben, te meg Gyurcsányban (mert szerinted ergyább, és kontrollálhatób).
De a lényeg, hogy amit írsz, az tökugyanaz, mint a fideszesek, Orbánosok logikája.
Sobri Jóska
Trivialitásokat írsz le. Egyrészt természetesen így van. Az én "igazságom" is szubjektív. Mindenkié az. Másrészt viszont a rendkívüli helyzetekre adott hasonló válaszok miatt nem leszunk ugyanolyanok. Nem ez dönti el, hogy különbözünk, vagy sem. Ahogy nem attól leszel szabálykövető sem a közlekedésben, ha a terhes, elfolyt magzatvízű feleségeddel rohanva is lelassítasz egy akár értelmetlennek vélt 30-as táblánál, hanem az tesz szabálykövetővé, hogy általában mit teszel. Ha általában lelassítasz - akkor is, ha illogikusnak tűnik az a tábla ott, akkor is ha bosszantó mert minden nap arra jársz - akkor szabály követő vagy annak ellenére is, hogy a feleségeddel rohanva nem lassítottál le. Ha a hétköznapokban is hajlítgatsz - ha akkor sem lassítasz, ha csak simán bosszant a tábla - akkor meg nem vagy szabálykövető.

peterk2005
Száz esteből, ha egyszer konszenzusra juttok már pozitív! Hol finomabban, hol erőteljesebben, de a saját akaratokat kommunikáljátok! Döntse el mindenki magának, hogy ez alapvetően erőszakos, vagy sem 😉
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 938 — Így remélem megfelelek nektek.....
Igen, ha a Karácsony Dobrev duó marad, akkor kb lehet is Orbánnak gratulàlni. Ha 2/3d nem is lesz a Fidesznek, de várhatóan nyerni fognak.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005
Szerinted.

Sobri Jóska
Trivialitásokat írsz le. Egyrészt természetesen így van. Az én "igazságom" is szubjektív. Mindenkié az. Másrészt viszont a rendkívüli helyzetekre adott hasonló válaszok miatt nem leszunk ugyanolyanok. Nem ez dönti el, hogy különbözünk, vagy sem. Ahogy nem attól leszel szabálykövető sem a közlekedésben, ha a terhes, elfolyt magzatvízű feleségeddel rohanva is lelassítasz egy akár értelmetlennek vélt 30-as táblánál, hanem az tesz szabálykövetővé, hogy általában mit teszel. Ha általában lelassítasz - akkor is, ha illogikusnak tűnik az a tábla ott, akkor is ha bosszantó mert minden nap arra jársz - akkor szabály követő vagy annak ellenére is, hogy a feleségeddel rohanva nem lassítottál le. Ha a hétköznapokban is hajlítgatsz - ha akkor sem lassítasz, ha csak simán bosszant a tábla - akkor meg nem vagy szabálykövető.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
MZP már visszalépne/Karácsonyt kérné meg a visszalépésre
Gyurma Pappa
Ezt asszem már elmondta egy hete a 24.hu interjúban is - most már relevanciája is van 😊
MC12
Ami több mint disszonáns lenne azután, hogy szerinte Karácsony is Gyurcsány, a múlt, a 2010 előtti nómenklatúra embere, de bizonyára MZP-nek is meg van az ára, van az a pénz, tisztség, státusz amiért így dönt.
Illetve ha így lesz, akkor bejött Orbán terve, hogy végülis a 22-es választás is a "szokásos" Orbán-Gyurcsány dráma egy újabb felvonása lesz.
Ami vegülis megfelel Orbánnak is, Gyurcsánynak is, a többi kis önjelölt PM meg visszaülhet a kispadra, majd a nagyfiúk lefocizzák.