Politika
64 feliratkozó
3 hónapja
Mivel bizonyítod? Mármint mit kellett volna tenniük, hogy azok legyenek? Tényleg érdekel, hogy egy autokráciában mégis mi lenne az elvárás az ellenzékiektől...Mert nem voltak ellenzékiek?De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!Erre azt kérdezném vissza, hogy akkor mitől rosszak az eddigi ellenzékiek? Mármint az emberek nem szavazták be őket, de akkor az most a pártjaik miatt volt vagy a személyük miatt?
Mitől jó egy ellenzéki jelölt egy autoriter maffiaállamban? Vagy mitől rossz?
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
ozibozi

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Végülis, ez is egy vélemény."Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."Ez frappáns mondás, de faszság. Vagyis két évezreddel ezelőtt még elment, de ma már sokmindent lehet hallani, ami tény, hiszen van fejlett tudomány megbízható módszertannal.
Marcus Aurelius
Josszi
Persze valami szolipszista filozófiának lehet az alapja, de a valóságban bizony vannak tények, még akkoris, ha ezeket -ostobaságból, az önreflexió hiányából fakadóan, vagy posztmodern, érdekvezerelt krakélerizmusból- lehet is tagadni. De ez végtere is annak a baja, aki így éli az életét.
Őszentsége Sobri Jóska
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
Mondjuk aBotka csinálhatna egyet simán, de most még nem fog— ő már csak biztosra fog menni ha fog egyáltalán, el is van lustulva a kényelmes tutiban.a Momentumban, a Párbeszédben és az eredeti LMP-ben is voltak olyan pontok, amivel tudtam azonosulniNincs baloldali magyarpéter. A Magyar Péter sztori lényege az, hogy itt van ez mérges pali, aki kilépett a nerből és van elég insider infója ahhoz, hogy szétverje azt. Fogalmilag értelmezhetetlen ennek a baloldali verziója.
de igaza van ozibozi-nak.
kellene egy baloldali Magyar Péter is, hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny
rva
Ettől hiteles sokak szemében, ez a termék amit eladott. Mérges pali, aki bukta a karrierjét, nőjét, pozícióját, barátait. Ki ne tudna ezzel azonosulni? Tipik underdog white male story, maga az irányba fordított, ideamentes lázadás. Az igazi magyar Trump.
Ahogy Marilyn Manson énekelte, “nem együttes vagyunk, hanem 5 középső ujj”.
resistance is futile
3 hónapja
Mert nem voltak ellenzékiek?De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!Erre azt kérdezném vissza, hogy akkor mitől rosszak az eddigi ellenzékiek? Mármint az emberek nem szavazták be őket, de akkor az most a pártjaik miatt volt vagy a személyük miatt?
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
3 hónapja
Megvolt az első megkönnyebbülés, a körzetemben (Budapest 05) nincs olyan tiszás jelölt, akitől kirázna a hideg. Másrészt fingom sincs, hogy kik ők: Mészáros Mónika (vállalkozó, közgazdász és rendezvényszervező), Weigand István (volt rendőrtiszt, kiemelt főnyomozó, jelenleg asztalos), Tancsa Balázs (közgazdász). De ez még mindig a jobb opció.ugyanez a körzet, elösször azt hittem a 7esben vagyok, aztán gyerek szólt hogy apuka.. mi az 5ösben vagyunk, mind a 3 becsületes arcnak tünik, próbálok majd lehetőséget találni velük a személyes találkozásra ha lesz forum elmegyek rá vagy ilyesmi, Hiszékeny úrat anno 1szer láttam élőben de nem fogott meg a vibe-ja
nagylaza, főpohárnok
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
3 hónapja
Megvolt az első megkönnyebbülés, a körzetemben (Budapest 05) nincs olyan tiszás jelölt, akitől kirázna a hideg. Másrészt fingom sincs, hogy kik ők: Mészáros Mónika (vállalkozó, közgazdász és rendezvényszervező), Weigand István (volt rendőrtiszt, kiemelt főnyomozó, jelenleg asztalos), Tancsa Balázs (közgazdász). De ez még mindig a jobb opció.
3 hónapja
Pocs Janos "lejtőn lefelé is tekeri a biciklit" 😀 és a "balliberális hajlamú" lett a fidesz két új szitokszava, gratulálok, komoly munka van benneEz a hajlam nagyon jó szó, finoman jelzi, hogy az illető, akire alkalmazzák az egy kétes jellemmel rendelkező személy, ne adj isten a többféle is hajlama is lehet, netán pedofil...
r.baggio
3 hónapja
Pocs Janos "lejtőn lefelé is tekeri a biciklit" 😀 és a "balliberális hajlamú" lett a fidesz két új szitokszava, gratulálok, komoly munka van benne"balliberális hajlamú" ez jó , ez olyan buzis , ezt kire kell majd alkalmazni?
r.baggio
3 hónapja
Nem tudom miert de ez ugrott be elsore. 😀a Momentumban, a Párbeszédben és az eredeti LMP-ben is voltak olyan pontok, amivel tudtam azonosulniNincs baloldali magyarpéter. A Magyar Péter sztori lényege az, hogy itt van ez mérges pali, aki kilépett a nerből és van elég insider infója ahhoz, hogy szétverje azt. Fogalmilag értelmezhetetlen ennek a baloldali verziója.
rva
Ettől hiteles sokak szemében, ez a termék amit eladott. Mérges pali, aki bukta a karrierjét, nőjét, pozícióját, barátait. Ki ne tudna ezzel azonosulni? Tipik underdog white male story, maga az irányba fordított, ideamentes lázadás. Az igazi magyar Trump.
resistance is futile
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
3 hónapja
Ne mondja nekem senki, hogy mondjuk egy olimpiai bajnok vagy egy jól működő helyi kórház ismert és népszerű orvos-igazgatója csak a nevével ne húzna be 3-5%-ot, ami esetleg majd dönt arról ki nyer a végén.Az OEVK-ban valóban max. 3-5 százalékot jelent plusz-mínusz a jelölt személye. A Tiszának egyéniben lejön még néhány százalék DK, Jobbik stb., a kutyapárt ott, ahol elindul (Bp-en nyilván több, vidéken kevesebb) + a kamupártok. Ennyit azonban országos átlagban kb. a Mi Hazánk is elvisz a Fidesztől. Kalkulálni kell még a levélszavazatokkal, valamint azzal, hogy a trükkös körzethatárok miatt a Fidesz eleve előnyből indul.
SBL
Annak a vezetésnek viszont, amit a nem kormánypárti kutatások mérnek (feltéve, hogy a számok megközelítőleg pontosak, és így marad a helyzet), elégnek kell lennie a kormányváltáshoz. Más kérdés, hogy a kétharmadhoz ennyi édeskevés. Ahhoz politikai lavina kellene.
3 hónapja
3 hónapja
Pocs Janos "lejtőn lefelé is tekeri a biciklit" 😀 és a "balliberális hajlamú" lett a fidesz két új szitokszava, gratulálok, komoly munka van benne

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
"Nincs igazság és nincs emberiség, csak igazságok vannak és emberek."amúgy igen ez simán lehet egy faszság a mai modern nézőpontból, de én úgy értelmezem nem valamiféle fact-checkről beszél Marcus Aurelius hanem kb. azt próbálta mondani ezzel, hogy amit mi, emberek átélünk, az mindig szűrve van, vagy a saját idegrendszerünkön, a saját fogalmainkon, a saját traumáinkon, érdekeinken, korlátainkon keresztül.Josszi"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."Ez frappáns mondás, de faszság. Vagyis két évezreddel ezelőtt még elment, de ma már sokmindent lehet hallani, ami tény, hiszen van fejlett tudomány megbízható módszertannal.
Marcus Aurelius
Josszi
Persze valami szolipszista filozófiának lehet az alapja, de a valóságban bizony vannak tények, még akkoris, ha ezeket -ostobaságból, az önreflexió hiányából fakadóan, vagy posztmodern, érdekvezerelt krakélerizmusból- lehet is tagadni. De ez végtere is annak a baja, aki így éli az életét.
Őszentsége Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
amúgy igen ez simán lehet egy faszság a mai modern nézőpontból,de én úgy értelmezem nem valmiféle fact-checkről beszél Marcus Aurelius hanem kb. azt próbálta mondani ezzel, hogy amit mi, emberek átélünk, az mindig szűrve van, vagya saját idegrendszerünkön,a saját fogalmainkon, a saját traumáinkon, érdekeinken, korlátainkon keresztül."Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."Ez frappáns mondás, de faszság. Vagyis két évezreddel ezelőtt még elment, de ma már sokmindent lehet hallani, ami tény, hiszen van fejlett tudomány megbízható módszertannal.
Marcus Aurelius
Josszi
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: Josszi
3 hónapja
akkor tények helyett két vélemény: A. Van egy javaslatom, van egy ajánlatom a leendő budai tiszás kihívómnak, de tulajdonképpen minden budapesti tiszás jelöltnek. Ne kezdjenek, ne kezdjünk ellenzéki belharcba! A tiszás jelöltállítási folyamat lezárulta, november 30. után függesszük fel a budapesti kampányokat, és aktivistáinkkal közösen inkább »fogadjunk örökbe«, támogassunk meg egy-egy billegő vidéki körzetet! 20% alá szorítani a Fideszt Budapesten? Az is szép cél, de sokkal hasznosabb elhódítani tőlük egy mandátumot vidéken!
Tegnap este Magyar Péter megnevezte a Tisza Párt lehetséges jelöltjeit Budapest 1-es választókerületében.
Mi ugyan nem indulunk a választásokon – éppen azért, hogy ezzel is segítsük a kormányváltást áprilisban –, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlve néznénk végig a következő öt hónapot.
B. Kedves Dr. Rák Richárd, Szabó Péter Mihály és Tanács Zoltán!
Korábban az I. kerületben voltam alpolgármester. Itt tártam fel a Széchenyi Bank hűtlen kezelési ügyét, a Red Bull Air Race mutyit, Tiborcz István „mozitermes” ingatlanját, a hivatal éjszakai kirámolását, az 1 forintos vári parkolást – és még hosszan sorolhatnám.
Az előválasztáson ebben a körzetben értem el 40%-ot, két logóval a hátam mögött, az inkumbens képviselővel szemben, akit hét szervezet is támogatott. A terepet ismerem, és a problémáit is.
Ha bármiben tudok segíteni a leendő jelöltnek – legyen bárki is a belső verseny győztese –, megtalál.
A célunk közös, még ha a pártunk nem is.
melyiket ki mondta?
megoldás:
A. Tordai Bence itt lent
B. Gelencsér Ferenc itt lent
3 hónapja
"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."Ez frappáns mondás, de faszság. Vagyis két évezreddel ezelőtt még elment, de ma már sokmindent lehet hallani, ami tény, hiszen van fejlett tudomány megbízható módszertannal.
Marcus Aurelius
Josszi
3 hónapja
"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság."Durrantsd ki, én őszintén várom, hogy 15 év korlátlan hatalom után, miközben Bulgária is bevezeti az eurót, miért is jó nekünk, ha újra öv nyer. Komolyan meggyőzhető vagyok, csak a tényekben hiszek.Hát igen, a tények makacs dolgok. És pont a tények (szigorúan kis t -vel) formálják azt a véleménybuborékot, amiben ezen a fórumon vagyunk. Pontosabban az, hogy akik itt vannak a tényekben hisznek és nem abban mit mondott/hazudott ez vagy az a politikus/vezér. A bolgár euro, a maffiaállam, a kontraszelektált dilettánsok ámokfutásai, mind tények. Ezért fogok én is a Tisza jelöltre szavazni, még akkor is ha a szomszéd macskáját indítják.
r.baggio
De az emberek egy jelentős részét nem érdeklik a tények vagy nem értik és ezért figyelmen kívül hagyják. Ezek közül, akik még nincsenek érzelmileg teljesen elköteleződve egyik oldal mellett sem vagy nem mennek el szavazni vagy ha elmennek akkor tudja Isten mi alapján fogják behúzni az ikszet. Náluk fontos lehet ki a jelölt. Ne mondja nekem senki, hogy mondjuk egy olimpiai bajnok vagy egy jól működő helyi kórház ismert és népszerű orvos-igazgatója csak a nevével ne húzna be 3-5%-ot, ami esetleg majd dönt arról ki nyer a végén.
Igen, ha szigorúan a tényeket nézzük, akkor tök mindegy ki a jelölt, de az is tény, hogy sokan nem a tények alapján fognak dönteni.
SBL
Marcus Aurelius
bár ezt már újabban olyan nagy filozófusok mint pl.: Németh Balázs erősen vitatják
3 hónapja
Attól, hogy nem ellenzékiek. Gyurcsánytól kezdve, Molnár Zsoltokon, Horváth meg Tóth Csabákon, Mesterházykon, Vonákon, Volnereken, Toroczkaikon, Schiffereken keresztül Cseh Katkáig mind a NER seggébe vannak becsatornázva.De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!Erre azt kérdezném vissza, hogy akkor mitől rosszak az eddigi ellenzékiek? Mármint az emberek nem szavazták be őket, de akkor az most a pártjaik miatt volt vagy a személyük miatt?
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
Másrészt mostanra érett meg a helyzet (gazdasági, szociális, macskásfadíszes fiatalok, degenerálódó, debilizálódó Fidesz-elit, túltolt oroszbarátság, homofóbia, ésatöbbi), mostanra léptek már minden korcsoportnak, szakmának annyira a lábára, hogy most van olyan hangulat, mint volt Gyurcsányék ellen 2010-ben.
Ha lesznek szabad, demokratikus választások 26-ban, akkor jelöltektől függetlenül ugyanúgy tarol a Tisza, sőt, inkább úgy írom, ugyanúgy bukik a Fidesz, mint 90-ben a komcsik vagy 2010-ben Gyurcsányék.
Harmadrészt ahogy most MP tolja, az full korszellem, posztmodern hiperpopulizmus, azonosulható asztalrabaszós karakter, és ez menő. Kunhalmi, meg Varjú László, vagy Z.Kárpát Dániel meg sose volt az.
3 hónapja
Durrantsd ki, én őszintén várom, hogy 15 év korlátlan hatalom után, miközben Bulgária is bevezeti az eurót, miért is jó nekünk, ha újra öv nyer. Komolyan meggyőzhető vagyok, csak a tényekben hiszek.Hát igen, a tények makacs dolgok. És pont a tények (szigorúan kis t -vel) formálják azt a véleménybuborékot, amiben ezen a fórumon vagyunk. Pontosabban az, hogy akik itt vannak a tényekben hisznek és nem abban mit mondott/hazudott ez vagy az a politikus/vezér. A bolgár euro, a maffiaállam, a kontraszelektált dilettánsok ámokfutásai, mind tények. Ezért fogok én is a Tisza jelöltre szavazni, még akkor is ha a szomszéd macskáját indítják.
r.baggio
De az emberek egy jelentős részét nem érdeklik a tények vagy nem értik és ezért figyelmen kívül hagyják. Ezek közül, akik még nincsenek érzelmileg teljesen elköteleződve egyik oldal mellett sem vagy nem mennek el szavazni vagy ha elmennek akkor tudja Isten mi alapján fogják behúzni az ikszet. Náluk fontos lehet ki a jelölt. Ne mondja nekem senki, hogy mondjuk egy olimpiai bajnok vagy egy jól működő helyi kórház ismert és népszerű orvos-igazgatója csak a nevével ne húzna be 3-5%-ot, ami esetleg majd dönt arról ki nyer a végén.
Igen, ha szigorúan a tényeket nézzük, akkor tök mindegy ki a jelölt, de az is tény, hogy sokan nem a tények alapján fognak dönteni.
3 hónapja
a Momentumban, a Párbeszédben és az eredeti LMP-ben is voltak olyan pontok, amivel tudtam azonosulniNincs baloldali magyarpéter. A Magyar Péter sztori lényege az, hogy itt van ez mérges pali, aki kilépett a nerből és van elég insider infója ahhoz, hogy szétverje azt. Fogalmilag értelmezhetetlen ennek a baloldali verziója.
rva
3 hónapja
Ezt a részét értem, a kérdés az nálam, hogy akkor igazából a régi pártok maguk szarok és a legyalulásukkal potenciálisan elveszíthetünk jó politikusokat, vagy maguk a politikusok a rosszak, akkor viszont mégiscsak számít a jelölt személye?A DK-nak volt egy fix megörökölt MSZP-s magja, csúnya ilyet mondani, de ismert okok miatt fogyatkozó. Az ő megjelenésük torpedó volt egyébként. Az MSZP a DK megjelentése után gyakorlatilag elvesztette a bázisát, megélhetési politikusok maradtak. A Párbeszéd Karácsonnyal kishitű volt. Lehetőségük volt kitőrni megszerezve Budapestet, nem hitték el, hogy meg tudják csinálni. Az LMP tele volt árulókkal. A Momentum mindenkivel szövetkezni próbált, és ideológiailag megkérdezhető döntéseik voltak (jobber vonal bejött pár témában, főleg covid idején), emellett a szelektálással is voltak problémák (pl nem vettek be egy embert se a pártba, aki nem izrael-párti a palesztin kérdésben).De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!Erre azt kérdezném vissza, hogy akkor mitől rosszak az eddigi ellenzékiek? Mármint az emberek nem szavazták be őket, de akkor az most a pártjaik miatt volt vagy a személyük miatt?
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
Cruyffista

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!na bmeg ezt már nyúlom és küldöm is a Schiffer Hont brigádnak triggernek
A fanyalgó kommenteket olvasva az az érzésem, hogy Dániában élünk, és az a legfőbb probléma az országban, hogy a kappendrupi tóvidéken a tarajos gőték párzási időszakában hangosan csengetnek az arra haladó kerékpárosok, és ez zavarja szegény kis kétéltűeket. Mert akkor tényleg nem mindegy, hogy egy mentálcoach vagy egy állatorvos az, aki ezügyben képviselni fog minket a Folketingben.
De ahol az egész ország rothad egy oroszbarát hatalommániás maffiafőnök és homofób, náci és ostobán dilettáns segédcsapatainak gátlástalan és önérdekvezérelt dúlásainak következtében, ott bármelyik jelölt jó jelölt -legyen vállalkozó, látássérült, ápoló vagy jogász- aki nem az aktuális hatalom érdekeit képviseli.
Őszentsége Sobri Jóska
3 hónapja
Melyik másikban kéne?Ebben a véleménybuborékban.De mi a faszom az a "jó jelölt", amit keresünk, akiről írunk?!Nehéz lesz megverni ebben a kampányban ezt a hozzászólást
A fanyalgó kommenteket olvasva az az érzésem, hogy Dániában élünk, és az a legfőbb probléma az országban, hogy a kappendrupi tóvidéken a tarajos gőték párzási időszakában hangosan csengetnek az arra haladó kerékpárosok, és ez zavarja szegény kis kétéltűeket. Mert akkor tényleg nem mindegy, hogy egy mentálcoach vagy egy állatorvos az, aki ezügyben képviselni fog minket a Folketingben.
De ahol az egész ország rothad egy oroszbarát hatalommániás maffiafőnök és homofób, náci és ostobán dilettáns segédcsapatainak gátlástalan és önérdekvezérelt dúlásainak következtében, ott bármelyik jelölt jó jelölt -legyen vállalkozó, látássérült, ápoló vagy jogász- aki nem az aktuális hatalom érdekeit képviseli.
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
SBL
Nem nagyon értem, hogy mit szeretnél mondani. Ez egy jó hsz volt, tetszett Jóska aggódása a dán gőték iránt. Semmi mást nem mondtam

3 hónapja
a Momentumban, a Párbeszédben és az eredeti LMP-ben is voltak olyan pontok, amivel tudtam azonosulniBarabásricsi most most olvassa Marx tőkéjét (biztos forrásból tudom)
rva
3 hónapja
oroszok voltak, de elbaszták mert a faszpajtások(vadhajtások) is ott van hostolvameg akarom nézni a jelölteket, erre a cloudflare szervere lehalt. nojsz.veletlen lenne?
slowmotion
csebi