Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 808 — SuperBowl Champions 2013/2014
Sose voltam eddig pride-on, de eddig bennem a pride buszokkal vonulós, csupasz seggű, félmeztelen, kikent-kifent emberek ízléstelen vonaglását jelentette.
peterk2005
Régen a meleglokálok is részt vettek rajta, feltűnt egy-két tucat ilyen extrém figura (a tévék persze nagy erőkkel mutatták őket), de már akkor is elenyészően kevesen voltak. A vonulók legalább fele (talán többsége) már sok éve heteró: egy hatalmas, vidám buli az egész. A mostani egyébként pont kivétel, mert - ha jól láttam - csak két DJ-teherautó volt, az meg elveszett a tömegben.
Lényeg a lényeg: érdemes elmenni.
nagylaza
És az egyik DJ ráadásul még Seahawks fan is.

Sobri Jóska
Láttam egy másik SEA-drukkert is.
A Seahawks-szurkolók tehát: buzik.😊😊😊
nagylaza
Ertem en a poent, de most akkor 2021-ben derogativ/pejorativ jelzokent megis hasznalni a buzit? Mert a poenodnak csak ugy van ertelme.

Szegyelld magad, homofob. 😊 😊
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 023 — Слава Україні! Героям слава!
Nekem a Soros újra támadásba lendül a kedvencem. Nem is kijelentő mondat lett, hanem kérdő. Tehát teljesen jó, mert az egyszeri mezei állampolgár eldöntheti, a nemtudommialapján, hogy Soros éppen blitzkriegre készül, esetleg szarik az egészbe, és koktél szürcsölget helyette a Bahamákon.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Peszinter Ferenc 811 — 中国加油
Ja persze majális...
így már érthető
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 169 — beers & Packers
Sose voltam eddig pride-on, de eddig bennem a pride buszokkal vonulós, csupasz seggű, félmeztelen, kikent-kifent emberek ízléstelen vonaglását jelentette.
peterk2005
Régen a meleglokálok is részt vettek rajta, feltűnt egy-két tucat ilyen extrém figura (a tévék persze nagy erőkkel mutatták őket), de már akkor is elenyészően kevesen voltak. A vonulók legalább fele (talán többsége) már sok éve heteró: egy hatalmas, vidám buli az egész. A mostani egyébként pont kivétel, mert - ha jól láttam - csak két DJ-teherautó volt, az meg elveszett a tömegben.
nagylaza

Sobri Jóska
Láttam egy másik SEA-drukkert is.
A Seahawks-szurkolók tehát: buzik.😊😊😊
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 743 — #NoStress
peterk2005
nagylaza

több mint 4 éve
peterk2005
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mint szülő nem érzem etikusnak a gyerekkel szemben. Közeli jó barátomat berakta az apja a családi cégbe ügyvezetőnek mikor 18 elmúlt amit ténylegesen ő, az apa irányított továbbra is , barátom kapta a havi fizuját bement aláírni amikor kellett stb. és nem kérdezett semmit - nem mintha az apja beavatta volna bármibe -, hiszen az apja volt, mi baj lehet. Aztán pár év múlva jött a levél hogy akkor a bankhitel nem törlesztése miatt, szerződés felmond, és a több tízmillió forintos hitelt a gyerek megkapta a nyakába végrehajtásban. (Nyilván az apa full felhatalmazással tevékenykedett mindenhol) a mai napig vonják a fizujából pedig régi történet.MC12
Jó, de ezzel általánosítasz. Lényegében a kést szidod ahelyett, hogy azt szidnád, aki a kést rosszul vagy rossz dologra használja.

A családi vállalkozás attól családi vállalkozás, hogy családi. Természetes, és normális, hogy a család bármelyik tagját, szülő a gyereket, gyerek a szülőt, testvér a testvér és a többi odavegye, és akár alkalmazottként, akár egyből vezetőként bevonja. Az egy másik kérdés, hogy sok szülő ezt etikátlanul teszi, problémát, bajt hozva a családtag fejére. Előfordul, de az is előfordul, hogy sok szülő meg etikátlan módon dönt a kiskorú gyereke sorsáról. Részegen agyba főbe veri, ráerőlteti a gyerekre, hogy olyan végzettséget szerezzen amit apu, anyu is, és még számtalan egyéb módon. Ezeknél sem az etikátlan, hogy a szülő dönt a kiskorú gyermek helyett, mert ez természetes, ez a dolgok helyes rendje, csak sok szülő rosszul él ezzel a természetes jogával. A családi vállalkozásnál meg az természetes, hogy a családtagok részt vegyenek - bármilyen szinten és formában - a vállalkozásban. Az etikátlanság nem ez, hanem az, ha ezt valaki etikátlanul teszi.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sose voltam eddig pride-on, de eddig bennem a pride buszokkal vonulós, csupasz seggű, félmeztelen, kikent-kifent emberek ízléstelen vonaglását jelentette. Azzal se volt bajom abban az értelemben, hogy odamenjek és kurjongassak ellenük, de baromira nem az én világom volt. Úgy látszik vagy nagyon megváltozott a pride, vagy én is áldozata lettem annak, hogy nem tudok róla semmit, ezért sikeresen belém tudtak égetni róla egy negatív, hamis képet.

Mindenesetre ebbe beletekerve, ez egy kellemes, hangulatos majális. Az emberek is "normálisak" (jéééé), aki megszólat vagy megszólítottak, az értelmeseket mond, nem hülye. Őszintén szólva, ehhez képest szellemi nihilnek tűnik az, amikor az ilyen-olyan radikális jobbos csoportocskák tüntikéznek, vonulgatnak fel valahol, a cigányok, buzik, Brüsszel vagy éppen tudomisén kik ellen. Azokon keményen keresni kell, hogy kinek az orra alá lehet úgy odatolni a mikrofont, hogy 3 mondattal ne kompromittálja az egészet.

Hangulatos, jól nyomják.

Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 701
Mink már föl sem merünk menni Pestre, borzasztó ami ott megy.
Mi van ott mi történik? Kérdezem érdeklődve
-totál káosz lett minden abban a szép városban, meg hogy ott a buziknak mindent lehet.
- Mikor voltál utoljára ?
-már nem is emlékszem, de mindegy is mert föl se merek menni.
Jó hogy nem is
Kell.
Egy Balaton-parti építési vállalkozó
Tüzép tulajdonos
4 gyerek apja, potenciális felvilágosító.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 909
A lányom 10 évesen eddig azt sem tudta mi az a nemátalakító műtét.
Gyanútlanul néztük együtt az Olimpiát aminek szünetében többször a pofánkba tolták az egyperces hírekben.
Legalább mostmár tudja miután elmondtam neki.
Ha ez volt Szent Viktorék terve a dologgal akkor jelentem lassan eljut majd minden kicsi fülébe a dolog....
Szerencsére az egyperces hírek elé nem kell 18as karika.
Bazzani
Minek ült a TV elé? A kormány nem tehet arról, hogy ő gyanútlanul odaül. | (Irónia!) |

Nekem a plakátokkal is ez a problémám. Nem tudsz úgy végigsétálni 1 km-t sem a városban, hogy ne láss 2-3-4 plakátot szexuális propagandáról, Sorosról, Gyurcsányról. S a faszom kivan, hogy ezeknek a gyökereknek a hazugságai jönnek velem szembe akár hajnalban, amikor munkába megyek, és még nyugalomra vágynék, vagy egy szép napsütéses délutánon, amikor megint csak nyugalomban sétálok/kerékpározok a városban. E-mailt, SMS-t nem akarnak küldeni esetleg, hogy tutira menjenek?!
Mikey
Nekem az "Önt nem dühíti Brüsszel?" plakát a kedvencem. Ahogy ül otthon a fidesz szavazó nyugdíjas valami isten háta mögötti faluban és éppen rohadtul feldühíti Brüsszel.
Bazzani
Hát pl. vértesboglári kollégámat rettenetesen zavarja, hogy pl. Budapesten ellenzéki főpolgi van. Persze mikor kérdeztem tőle, hogy ez az ő életét mennyiben befolyásolja, akkor nem tudott semmit mondani. Mert hát nincs is semmilyen hatással az ő életére. De nem is ez a lényeg.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 079 — Axel Foley
Gyanútlanul néztük együtt az Olimpiát aminek szünetében többször a pofánkba tolták az egyperces hírekben.
Ha ez volt Szent Viktorék terve a dologgal akkor jelentem lassan eljut majd minden kicsi fülébe a dolog....
Bazzani
Minek ült a TV elé? A kormány nem tehet arról, hogy ő gyanútlanul odaül. | (Irónia!) |

Nekem a plakátokkal is ez a problémám. Nem tudsz úgy végigsétálni 1 km-t sem a városban, hogy ne láss 2-3-4 plakátot szexuális propagandáról, Sorosról, Gyurcsányról. S a faszom kivan, hogy ezeknek a gyökereknek a hazugságai jönnek velem szembe akár hajnalban, amikor munkába megyek, és még nyugalomra vágynék, vagy egy szép napsütéses délutánon, amikor megint csak nyugalomban sétálok/kerékpározok a városban. E-mailt, SMS-t nem akarnak küldeni esetleg, hogy tutira menjenek?!
Mikey
Nekem az "Önt nem dühíti Brüsszel?" plakát a kedvencem. Ahogy ül otthon a fidesz szavazó nyugdíjas valami isten háta mögötti faluban és éppen rohadtul feldühíti Brüsszel.

több mint 4 éve
Amúgy úgy volt, hogy visszafelé egybol Debrecenbe jönnek kirakni a lokit aztán viszik Szijjártót tovább de környezetvédelmi okokból először Pestre repülnek majd onnan hozza a gép Debrecenbe a lokit utána visszamegy a gép Pestre 🤷🏻‍♂️
samu09
Prioritások is vannak ám!

több mint 4 éve
Bazzani

több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 079 — Axel Foley

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 514 — I like the Texans, I like who we are
Kis színes mára: Ma ment a loki Rómába játszani. A wizz vitte őket. Ami a politikai része, hogy Szijjártó is velük ment. Már a gépen voltak a játékosok mikor befutott Petya egyenesen a campusrol családostul egy kisbusznyi tekessel. Marshallerként ott voltam a gép mellett, ahogy kiszállt egybol jött oda hozzam kezet fogni és megköszönte a segítséget és odament még néhány kollegámhoz is majd felment a gépre. A reptéri rendőrökre akik bevezették a konvojt rá se nézett 😃
Nem tudom miért nem a falconnal ment szokásos módon.
Amúgy úgy volt, hogy visszafelé egybol Debrecenbe jönnek kirakni a lokit aztán viszik Szijjártót tovább de környezetvédelmi okokból először Pestre repülnek majd onnan hozza a gép Debrecenbe a lokit utána visszamegy a gép Pestre 🤷🏻‍♂️
több mint 4 éve
Hangulatos, jól nyomják.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 417
Katkánál érzésre az első eset történt, apuka nem akarta zsebbe adni tovább a havi apanázst, hát gyorsan kinevezte ügyvezetőnek, mi lehet ezzel a probléma? Hát lett 😊 a gyerek elment politikusnak.
MC12
Valójában semmi probléma nincs, csak ugye a politikai kommunikáció, a narratíva, a keretezés és máris lehet kenni a szart szanaszéjjel.
Egyszerre jó Orbánnak, Gyurcsánynak, hisz -a valóságtól függetlenül- oda a Momentum ártatlan, szeplőtlen imidzse. "Ezek is ugyanolyanok..."
Sobri Jóska
Vagy több ezer 20-30 év körüli ember mondja azt, hogy na pont úgy csinálja mint az én családom.
samu09
Akinek így csinálja a családja az eddig sem volt Momentum szavazó.
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 514 — I like the Texans, I like who we are
Katkánál érzésre az első eset történt, apuka nem akarta zsebbe adni tovább a havi apanázst, hát gyorsan kinevezte ügyvezetőnek, mi lehet ezzel a probléma? Hát lett 😊 a gyerek elment politikusnak.
MC12
Valójában semmi probléma nincs, csak ugye a politikai kommunikáció, a narratíva, a keretezés és máris lehet kenni a szart szanaszéjjel.
Egyszerre jó Orbánnak, Gyurcsánynak, hisz -a valóságtól függetlenül- oda a Momentum ártatlan, szeplőtlen imidzse. "Ezek is ugyanolyanok..."
Sobri Jóska
Vagy több ezer 20-30 év körüli ember mondja azt, hogy na pont úgy csinálja mint az én családom.
több mint 4 éve
MC12

több mint 4 éve
ozibozi
Kedvenc kommentem a témában!
clbass
Abszolút nem lehet belekötni. Egyfelől dadaista, másfelől szubkulturális szürrealizmus. A tökéletes nihil, a transzatlanti idősík komplentatív dimenziója.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 374
Mellékes, de mennyire magyar szokás már az, hogy a gyereket papíron betesszük ügyvezetőnek a családi cégbe, úgy, hogy nem ért a tevékenységhez, nem is érdekli és valójában egy nyamvadt percet nem dolgozott benne 😊 24 évesen ügyvezető lett, amúgy egészségügyi közgazdász és ugyanebben az időben rezidensként dolgozott egy kórházban valamint sokat utazott. Nyilván rengeteg köze volt nyomdaiparhoz, meg a “holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére” nevű projekthez, amire nyertek pénzt. Ha valaki biztosan hibás, az a szülő, aki benyomja a cégbe a gyereket, hogy onnan kapja a zsebpénzt, vagy mert apuka el van tiltva a cégvezetéstől stb.

Volt ilyen esetem, megvolt az üzlet minden ok, szerződés aláírás, és ekkor az apjával megegyező nevű gyerek bekocog pólóban hogy jött aláírni 😊 apukának volt némi vitája a navval, csinált egy gyerekre egy céget aztán ennyi. Szegénynek nem sok fogalma volt mit történik.
MC12
Nem tudom, hogy miről van szó a Momentumnál (ma nem olvastam híreket), de ebben mi a probléma? Családi cég, a családé, azt csinálnak vele amit akarnak. Nálam is "dolgozik" az unokaöcsém, igaz nem vezető állásban, csak sima programozóként, miközben még egyetemista. A cég az enyém, fizetek a srác után transzparensen minden járulékot és adót, nincs egy fillér eltitkolt jövedelem sem a dologban. Innentől kezdve senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálok.
peterk2005
Mint szülő nem érzem etikusnak a gyerekkel szemben. Közeli jó barátomat berakta az apja a családi cégbe ügyvezetőnek mikor 18 elmúlt amit ténylegesen ő, az apa irányított továbbra is , barátom kapta a havi fizuját bement aláírni amikor kellett stb. és nem kérdezett semmit - nem mintha az apja beavatta volna bármibe -, hiszen az apja volt, mi baj lehet. Aztán pár év múlva jött a levél hogy akkor a bankhitel nem törlesztése miatt, szerződés felmond, és a több tízmillió forintos hitelt a gyerek megkapta a nyakába végrehajtásban. (Nyilván az apa full felhatalmazással tevékenykedett mindenhol) a mai napig vonják a fizujából pedig régi történet.

És csak az én ismerősi körömben rengeteg ilyen ‘90es évek” vállakozó szülője van, aki miután összeveszett a navval (apehhal), gyorsan csinált a gyerek, rosszab esetben a gyerekek nevére céget és folytatta a “vállalkozást” tovább. Csak a szopóágra a gyerek került 19 évesen.

Pont az a lényeg ami nálad nincs meg. A vezető beosztásba kinevezés és az azzal járó jogi/pénzügyi felelősség. Azt te viszed nem az unokatesó, ha holnap ne adja az ég bedőlsz nem fog hibáztatni, hogy miért dolgoztam nálad rokon. De nevezd ki, döntsd be a céget 500 millával mondjuk, ami a nevén marad, hidd el, utána nem sűrűn jartok majd össze.

Nyilván ha Katkát az apja tanácsadónak vagy asszisztensnek rakja be akkor ez az ügy sem lenne. De valamiért rögtön ügyvezetőt kellett belőle csinálni, holott maga is elismerte hogy sok köze nem volt a cég szakmai munkájához.
Félreértés ne essék nem azzal van a bajom, amikor a gyerek asztalos és elmegy az apja asztalos cégébe dolgozni - habár jobb helyeken ott se ügyvezetőként kezd hanem sima munkásként de ez most mindegy - hanem azzal amikor teljesen nyilvánvaló hogy valamilyen hátsó szándék áll a kinevezés mögött semmiféle szakmai nézőpont. Az még a jobbik eset, amikor csak berakják, hogy a cégből kapja a zsebpénzt, oké, hát ez is egy nevelési módszer, de rendben. De amikor kinevezik, aztán a szülő átbassza a palánkon a gyereket a céggel együtt - szándékosan vagy csak szimplán mert hulye - na arra nem tudom azt mondani, hogy mi ezzel a probléma?

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 426 — zászló zászló szív
ozibozi
clbass
Én próbáltam kijelölni, hátha fehérrel van írva 😀

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
ozibozi
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 701

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Mellékes, de mennyire magyar szokás már az, hogy a gyereket papíron betesszük ügyvezetőnek a családi cégbe, úgy, hogy nem ért a tevékenységhez, nem is érdekli és valójában egy nyamvadt percet nem dolgozott benne 😊 24 évesen ügyvezető lett, amúgy egészségügyi közgazdász és ugyanebben az időben rezidensként dolgozott egy kórházban valamint sokat utazott. Nyilván rengeteg köze volt nyomdaiparhoz, meg a “holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére” nevű projekthez, amire nyertek pénzt. Ha valaki biztosan hibás, az a szülő, aki benyomja a cégbe a gyereket, hogy onnan kapja a zsebpénzt, vagy mert apuka el van tiltva a cégvezetéstől stb.

Volt ilyen esetem, megvolt az üzlet minden ok, szerződés aláírás, és ekkor az apjával megegyező nevű gyerek bekocog pólóban hogy jött aláírni 😊 apukának volt némi vitája a navval, csinált egy gyerekre egy céget aztán ennyi. Szegénynek nem sok fogalma volt mit történik.
MC12
Nem tudom, hogy miről van szó a Momentumnál (ma nem olvastam híreket), de ebben mi a probléma? Családi cég, a családé, azt csinálnak vele amit akarnak. Nálam is "dolgozik" az unokaöcsém, igaz nem vezető állásban, csak sima programozóként, miközben még egyetemista. A cég az enyém, fizetek a srác után transzparensen minden járulékot és adót, nincs egy fillér eltitkolt jövedelem sem a dologban. Innentől kezdve senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálok.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond