Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
A konkrét ügy szerintem agyfasz. Ráuszítani valakire egy kisebb hadsereget, az nem igazolható semmivel. Persze megteheti - hogy Jóskára is reflektáljak - és ezért meg is teszi, de ettől még nem lesz jogszerű és nem lesz erkölcsös.Lehet, de vállalja érte a következményeket. Jogilag is, erkölcsileg is.
Amadeus
Ő dolga, hogy így mit tesz, mit nem tesz.
Nemde?
több mint 4 éve
Bayer egy fasz.az en velemenyem szerint pont emiatt sem teheti jogilag. meglatjuk, hogy lesz-e ebbol jogi ugy (sztem nem, nem ugy tunik, hogy ez a no vmi harcos proletar lenne).sztem egy kozszereplo ilyet nem tehet, amit Bayer tett egy maganszemellyel szemben. es nem, ez a no nem kozszereplo sztem.De miért nem tehet?
csebi
Nincs joga?
Akkor majd beperelik és a bíróság megállapítja.
Sobri Jóska
de sztem erkolcsileg ilyet nem lehet tenni. foleg annak az oldalnak egyik prominens kepviseloje, akik minden kenyes uggyel kapcsolatban, hogy hangoztatjak a maganeletet a fidesz politikusainak, es perrel fenyegetoznek. hipokrita ebben (is) Bayer.
csebi
De ha valamire van lehetősége, akkor egy olyan kicsit sem egzakt dolog kéne visszatartsa, mint az erkölcs?!
Kinek, milyen erkölcsébe ütközik ez?
Az övébe nyilván nem.
Te ha csinálsz valamit figyelembe veszed Bayer erkölcsét?
Gondolom nem.
Akkor miért várod, hogy ő figyelembe vegye másét, mondjuk a tiedet?
több mint 4 éve
Ja persze, de hát Zsoca saját maga által bevallottan a pénzért tolja a hipokritát. Ő tényleg egy tragikus karakter annyiban, hogy teljesen tisztában van azzal amit tesz és neki tényleg lett volna választása. Az, hogy ő önként, dalolva, zászlóra tűzve teszi amit tesz, az károsabbá teszi mindenki másnál azon az oldalon, mindezt úgy, hogy intellektusában, műveltségében magasan emelkedik ki a Fidesz hátországából, mi több, megkockáztatom, hogy az egyik legműveltebb magyar aktív közszereplő jelenleg.az en velemenyem szerint pont emiatt sem teheti jogilag. meglatjuk, hogy lesz-e ebbol jogi ugy (sztem nem, nem ugy tunik, hogy ez a no vmi harcos proletar lenne).sztem egy kozszereplo ilyet nem tehet, amit Bayer tett egy maganszemellyel szemben. es nem, ez a no nem kozszereplo sztem.De miért nem tehet?
csebi
Nincs joga?
Sobri Jóska
de sztem erkolcsileg ilyet nem lehet tenni. foleg annak az oldalnak egyik prominens kepviseloje, akik minden kenyes uggyel kapcsolatban, hogy hangoztatjak a maganeletet a fidesz politikusainak, es perrel fenyegetoznek. hipokrita ebben (is) Bayer.
csebi
A konkrét ügy szerintem agyfasz. Ráuszítani valakire egy kisebb hadsereget, az nem igazolható semmivel. Persze megteheti - hogy Jóskára is reflektáljak - és ezért meg is teszi, de ettől még nem lesz jogszerű és nem lesz erkölcsös.
Egyébként van az a belső gátlásnak nevezett valami, ami azt szolgálja, hogy az ember ne tegyen meg mindent csak azért, mert megteheti. Zsoltban nincs ilyen.
Azért remélem Jóskában van.
több mint 4 éve
az en velemenyem szerint pont emiatt sem teheti jogilag. meglatjuk, hogy lesz-e ebbol jogi ugy (sztem nem, nem ugy tunik, hogy ez a no vmi harcos proletar lenne).sztem egy kozszereplo ilyet nem tehet, amit Bayer tett egy maganszemellyel szemben. es nem, ez a no nem kozszereplo sztem.De miért nem tehet?
csebi
Nincs joga?
Sobri Jóska
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
ez arrol szol, hogy Bayer kocsogoskodik. nem arrol, hogy mihez van joga vagy mire van lehetosege.Igen.
csebi
De miért köcsögösködik azon kívül, hogy egy köcsög?
Mert joga van rá vagy mert lehetősége?
Nevetségesnek érzem azokat az érveléseket 2021-ben, hogy kinek mihez van "joga", amikor aki ebben a világban, ebben az országban él, az jól tudja, hogy nem ezen főcsapás mentén történnek a dolgok a valóságban.
sztem egy kozszereplo ilyet nem tehet, amit Bayer tett egy maganszemellyel szemben. es nem, ez a no nem kozszereplo sztem.De miért nem tehet?
csebi
Nincs joga?
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
sztem egy kozszereplo ilyet nem tehet, amit Bayer tett egy maganszemellyel szemben. es nem, ez a no nem kozszereplo sztem.És egyébként ebben igaza van annak aki szerint Bayer köcsög ezügyben, szépen mondva nem etikus amit tett, egy közszereplőtől meg különösen nem.ez arrol szol, hogy Bayer kocsogoskodik. nem arrol, hogy mihez van joga vagy mire van lehetosege.Ez a te szuverén döntésed.en csak valaszoltam Negri kerdesere, ami nem arrol szolt, hogy mire van modja, lehetosege.Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
Sobri Jóska
de tudod attol, mert meg lenne lehetosegem, modom embert olni, nem fogok.
csebi
Miért kéne a te szuverén döntésednek bárki mást is bármire köteleznie?
Te így döntesz, ő meg úgy. Nincs összefüggés. Mindenki viseli a maga döntésének következményét.
Illetve a konkrét ügyről: szerinted ez a Bayeres köcsögösködés arról szól, hogy mihez van joga vagy arról, hogy mire van lehetősége?
Sobri Jóska
csebi
De hogy kijárt e már egy random valakinek a faszkorbács azért a színvonalú kommunikációért ami a Facebookon zajlik a hétköznapi emberek között? Nagyon is. És egy könnycseppet se fogok hullajtani ha ezt a másik szektából egy random fideszes
Marikával is megcsinálják.
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
És egyébként ebben igaza van annak aki szerint Bayer köcsög ezügyben, szépen mondva nem etikus amit tett, egy közszereplőtől meg különösen nem.ez arrol szol, hogy Bayer kocsogoskodik. nem arrol, hogy mihez van joga vagy mire van lehetosege.Ez a te szuverén döntésed.en csak valaszoltam Negri kerdesere, ami nem arrol szolt, hogy mire van modja, lehetosege.Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Te így döntesz, ő meg úgy. Nincs összefüggés. Mindenki viseli a maga döntésének következményét.
Illetve a konkrét ügyről: szerinted ez a Bayeres köcsögösködés arról szól, hogy mihez van joga vagy arról, hogy mire van lehetősége?
Sobri Jóska
csebi
De hogy kijárt e már egy random valakinek a faszkorbács azért a színvonalú kommunikációért ami a Facebookon zajlik a hétköznapi emberek között? Nagyon is. És egy könnycseppet se fogok hullajtani ha ezt a másik szektából egy random fideszes
Marikával is megcsinálják.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
ez arrol szol, hogy Bayer kocsogoskodik. nem arrol, hogy mihez van joga vagy mire van lehetosege.Ez a te szuverén döntésed.en csak valaszoltam Negri kerdesere, ami nem arrol szolt, hogy mire van modja, lehetosege.Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ez a te szuverén döntésed.en csak valaszoltam Negri kerdesere, ami nem arrol szolt, hogy mire van modja, lehetosege.Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
Sobri Jóska
csebi
több mint 4 éve
en csak valaszoltam Negri kerdesere, ami nem arrol szolt, hogy mire van modja, lehetosege.Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ezt én értem, hogy hülye.Vajon rád, rám miért nem uszitanak 500 embert?
Értem, hogy komcsi.
De ettől még ráuszítani 500 embert nem lesz nyerő dolog.
Amadeus
Ez lehet itt a lényegi kérdés.
egy dolog hogy agyhalott, egy másik hogy vajon van-e joga Bayer-nek ahhoz hogy névvel/lakhellyel kiemelje és így keresztre feszítseŐ így nyilvánít véleményt.
Negritis
A szólásszabadság kétélű fegyver.
Illetve az alapkérdés, hogy joga kell legyen valakinek vagy lehetősége? Szerinted?
Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.Tőled is megkérdezem, szerinted ez arról szól, hogy kinek mihez van joga, vagy arról, hogy mire van módja, lehetősége?
csebi
több mint 4 éve
Bayer Zsoltnak mindhez IS van joga.egy dolog hogy agyhalott, egy másik hogy vajon van-e joga Bayer-nek ahhoz hogy névvel/lakhellyel kiemelje és így keresztre feszítseEzt én értem, hogy hülye.hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamÖsszemosod, hogy egyik felhasználó a másikhoz miként viszonyul azzal, ha valakinél a hatóság kopogtat.
a véleményéért ugye itthon senkit nem lehet kereszte feszíteni ...
Negritis
Nem ugyanaz, ha írsz valamit mondjuk erre a fórumra, és valakit felbaszol, aki rádszáll, vagy ha egy hét múlva bevisznek miatta a rendőrségre.
Illetve írtam már, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy bárki mondhat bármit, nem azt, hogy bárki mondhat bármit következmények nélkül.
Lehet az a véleményed, hogy a skinheadek agyhalott pöcsök, de ha ezt egy Romer koncertek kezded el üvöltözni, annak nem lesz jó vége.
Vagy elmondhatod a cégednél,hogy a vezetőség mekkora dilettáns faszok gyülekezete, de annak se.
Sőt, az origonak se tilos leírnia, hogy pl. Márki-Zay felesége felelős egy csecsemő haláláért, csak most fizethet 2 milliót, mert a Fővárosi Ítélőtábla szerint ez sérelmes.
Korlátozva van bárki is a véleménynyilvánítási szabadságában? "Keresztre van feszítve" Pl. az origó? Nincs, csak viselheti a következményeit.
Az az ilyen véleménynyilvánosításosdinál a gond, hogy sokszor ami az egyik szerint csak véleménynyilvánítás, az a másik szerint aktív cselekvés, beleavatkozás az ő dolgaiba.
Ez a Tóthné is igazi ostoba agyhalott, majd most lehet meggondolja a jövőben miért is fontos, hogy pont ő, pont a nulla szellemi képességeivel véleménytnyilvánítson.
Az biztos, hogy nem nagyon okos.
"hvg.hu: Először is tisztázzuk. A képet Semjén Zsoltról és a lelőtt gólyákról nem ön készítette?
Tóthné Laura: Nem.
hvg.hu: Azt se tudta, hogy a kép hamis, hogy amit ábrázol, az nem igaz?
T. L.: Nem. Honnan tudtam volna? Nekem nem tűnt fel, hogy nem igazi.
Nem tűnt fel neki. 😀
Sobri Jóska
Értem, hogy komcsi.
Amadeus
Negritis
több mint 4 éve
egy dolog hogy agyhalott, egy másik hogy vajon van-e joga Bayer-nek ahhoz hogy névvel/lakhellyel kiemelje és így keresztre feszítseEzt én értem, hogy hülye.hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamÖsszemosod, hogy egyik felhasználó a másikhoz miként viszonyul azzal, ha valakinél a hatóság kopogtat.
Negritis
Nem ugyanaz, ha írsz valamit mondjuk erre a fórumra, és valakit felbaszol, aki rádszáll, vagy ha egy hét múlva bevisznek miatta a rendőrségre.
Illetve írtam már, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy bárki mondhat bármit, nem azt, hogy bárki mondhat bármit következmények nélkül.
Lehet az a véleményed, hogy a skinheadek agyhalott pöcsök, de ha ezt egy Romer koncertek kezded el üvöltözni, annak nem lesz jó vége.
Vagy elmondhatod a cégednél,hogy a vezetőség mekkora dilettáns faszok gyülekezete, de annak se.
Sőt, az origonak se tilos leírnia, hogy pl. Márki-Zay felesége felelős egy csecsemő haláláért, csak most fizethet 2 milliót, mert a Fővárosi Ítélőtábla szerint ez sérelmes.
Korlátozva van bárki is a véleménynyilvánítási szabadságában? "Keresztre van feszítve" Pl. az origó? Nincs, csak viselheti a következményeit.
Az az ilyen véleménynyilvánosításosdinál a gond, hogy sokszor ami az egyik szerint csak véleménynyilvánítás, az a másik szerint aktív cselekvés, beleavatkozás az ő dolgaiba.
Ez a Tóthné is igazi ostoba agyhalott, majd most lehet meggondolja a jövőben miért is fontos, hogy pont ő, pont a nulla szellemi képességeivel véleménytnyilvánítson.
"hvg.hu: Először is tisztázzuk. A képet Semjén Zsoltról és a lelőtt gólyákról nem ön készítette?
Nem tűnt fel neki. 😀
Sobri Jóska
Értem, hogy komcsi.
Amadeus
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ezt én értem, hogy hülye.hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamÖsszemosod, hogy egyik felhasználó a másikhoz miként viszonyul azzal, ha valakinél a hatóság kopogtat.
Negritis
Nem tűnt fel neki. 😀
Sobri Jóska
Értem, hogy komcsi.
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamÖsszemosod, hogy egyik felhasználó a másikhoz miként viszonyul azzal, ha valakinél a hatóság kopogtat.
Negritis
Nem tűnt fel neki. 😀
több mint 4 éve
Csak a fenti kommenteket es linkelt cikket olvastam, de ez is szep reszlet :hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamVéleményért történt már ilyen 😊. Csak ugye Ő egy sima kétbites - agyhalott Facebookozó, akinek nincs véleménye:
Negritis
"hvg.hu: Azt se tudta, hogy a kép hamis, hogy amit ábrázol, az nem igaz?
hvg.hu: Akkor hogy jön ön a képbe?
T. L.: Fogalmam sincs. Én csak láttam a falamon egy képet, amit megosztottam. Ennyi történt. Vasárnap este osztottam tovább, én voltam a háromezer-négyszázötödik megosztója a képnek. Hogy miért én lettem kipécézve, azt nem tudom."
Tehát, ha azt írja, hogy tudomása szerint S.ZS. itt és itt, ekkor és ekkor, gólyákat lőtt le és ez szerinte kurva gáz, az vélemény.
De itt nem ez történt, egy nyilvánvalóan kamu képet - gondolkodás, utánanézés és kommentár nélkül osztott meg mindenféle aggály nélkül, majd lefeküdt aludni.
És utána csodálkozik és megdöbben, hogy a másik oldal agyhalottjai szintén gondolkodás és aggály nélkül esnek neki.
Félreértés ne essék, itt az egyik gyűlölködő szekta esett a másik gyűlölködő szektának, ebből azért ne akarjunk véleménnyilvánítási szabadságharcot kreálni 😊 Felőlem egyébként csinálják, csak ne lepődjenek meg a reakciókon se pró se kontra.
Ha ez a nő mától nem posztol mindenféle gyűlölködő baromságot, vagy csak ahhoz veszi a fárdtságot, hogy utánanézzen mit tesz közzé mielőtt közzé teszi, már egy kicsit jobb hely lett világ.
MC12
"hvg.hu: Fél attól, hogy ebből komolyabb baja lesz?
T. L.: Nem is a félelem a jó szó, de nincs rá megfelelő kifejezésem. Zaklatott és dühös vagyok, mert nem értem, miért én kerültem ilyen helyzetbe, mikor a légynek se ártottam soha."
😀 Tenyleg 2 bites, de azert ennel a nonel is gazabb, amit csinalnak vele.
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottamVéleményért történt már ilyen 😊. Csak ugye Ő egy sima kétbites - agyhalott Facebookozó, akinek nincs véleménye:
Negritis
"hvg.hu: Azt se tudta, hogy a kép hamis, hogy amit ábrázol, az nem igaz?
hvg.hu: Akkor hogy jön ön a képbe?
T. L.: Fogalmam sincs. Én csak láttam a falamon egy képet, amit megosztottam. Ennyi történt. Vasárnap este osztottam tovább, én voltam a háromezer-négyszázötödik megosztója a képnek. Hogy miért én lettem kipécézve, azt nem tudom."
Tehát, ha azt írja, hogy tudomása szerint S.ZS. itt és itt, ekkor és ekkor, gólyákat lőtt le és ez szerinte kurva gáz, az vélemény.
De itt nem ez történt, egy nyilvánvalóan kamu képet - gondolkodás, utánanézés és kommentár nélkül osztott meg mindenféle aggály nélkül, majd lefeküdt aludni.
És utána csodálkozik és megdöbben, hogy a másik oldal agyhalottjai szintén gondolkodás és aggály nélkül esnek neki.
Félreértés ne essék, itt az egyik gyűlölködő szekta esett a másik gyűlölködő szektának, ebből azért ne akarjunk véleménnyilvánítási szabadságharcot kreálni 😊 Felőlem egyébként csinálják, csak ne lepődjenek meg a reakciókon se pró se kontra.
Ha ez a nő mától nem posztol mindenféle gyűlölködő baromságot, vagy csak ahhoz veszi a fárdtságot, hogy utánanézzen mit tesz közzé mielőtt közzé teszi, már egy kicsit jobb hely lett világ.
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20210414_Reagalt_a_no_akire_Bayer_rauszitotta_rajongoit_Fogalmam_sincs_miert_tortenik_ez_velem_En_csak_lattam_a_falamon_egy_kepet_es_megosztottama véleményéért ugye itthon senkit nem lehet kereszte feszíteni ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Maradjunk az autokratikus rendszereknél, kérem. Kérlek szépen, mutasd be a sikeres, korszerű autokratikus hadsereg modelljét a 20. századtól napjainkig, vagy csak napjainkban!A demokratikus és az autokratikus nem direkt ellentétpárok, van olyan pl. hogy meritokratikus, stb ha társadalomról beszélünk. Ha vezetésről akkor még szerteágazóbb a kép. A hadsereg nem feltétlenül autokratikusan vezetett. A dinamikus vezetés egy diverzifikált vezetés.Nem tudott megszabadulni? Ha ez alatt azt érted, hogy nem tudta agyonlövetni ez valószínűleg igaz. Azonban a karrierjét simán parkoló pályára rakta.
www.armyupress.army.mil/Journals/NCO-Journal/Archives/2018/August/Dynamic-Leadership/
digitalcommons.georgiasouthern.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2549&context=etd
Esetleg ajánlom a téli háború, illetve a Zhukov felemelkedése fejezeteket, ahol két eléggé eltérő Vörös hadsereget látunk. Zhukovnak sikerült annyira "autokratikus" rendszert létrehozni, hogy Sztálin nem tudott megszabadulni tőle a 2. vh után, mert a hadsereg azonnal összezárt. Ez pont nem az autokratikus rendszerek jellemzője 😊
És igen nyilván ő is adott direkt utasításokat, átlépett tiszteket, váltott le, büntetett meg katonákat, sőt van gúnyneve is... a lényegen nem változtat
Cancel CultureA lényeg ... az autokratikus vezetés még háborúban sem működik, közép távon sem.Aha persze, a szövetséges hadseregek demokratikusak voltak és a döntéseket szavazásokon hoztàk 😀😀😀😀főleg a szovjet. Azért ne komolytalankodjunk.
Cancel CultureNyilván, de a legtöbb okos, ambíciózus, tevékeny, határozott véleménnyel és elképzeléssel rendelkező embert nem veszik körbe iq 180 pluszos munkatársak, pláne nem beosztottak.😊...én egy autokratát hallok, mindig, amikor ez az ember megszólal....Minden okos, ambíciózus, tevékeny, határozott véleménnyel és elképzeléssel rendelkező ember autokrata.
Cancel Culture
Ő is, te is.
És ez így is van jól.
Az autokrata nem pejoratív, nem negatív, csak egyfajta működési metodikát leíró szó.
Sobri Jóska
Az én környezetemben nem szokás.... A legtöbb iq 180+ kutatót nem tudod autokratikus módszerekkel mozgatni... Az autokrata vezetési stílus megöli a kreativitást, és az out of box gondolkodást.
Cancel Culture
A politikára különösen nem jellemző ez.
Illetve attól, hogy valaki autokrata módon kommunikál még lehet annyira okos, hogyha olyan közegbe kerül, ahol kooperációval többet tud elérni akkor alkalmazkodik, és autokrataként is együttműködésre vált megmondás helyett.
Sobri Jóska
MC12
“1946 júniusában leváltották tisztségeiről, az odesszai, majd 1948-ban az urali katonai körzet élére helyezték, 1947-ben KB-póttag státuszát is elvesztette”
Két év alatt Berlinből az Urálig jutni nem éppen a erő felmutatása 😊
A többit este megnézem ha a gyerekek lefekudtek.
MC12
Amit Zhukovról írtál:
Akiktől Sztálin tartott, vagy akiktől Berija szerint tartott, azoktól nagyrészt úgy szabadult meg a rendszer, hogy gulágra kerültek és vagy meghaltak. Ezt Zhukovval rizikós lett volna megtenni. És ez jó döntésnek bizonyult, mert...
Lelövöm a poént:
A kóreai konfliktusban visszajött, tehát még Sztálin vezetése alatt. Ekkor újra fontos feladatokat kapott. 53-tól (Sztálinhalála) pedig a SZKP KB tagja.... később miniszter.... Ez a bravúr a VH és a társadalom jelentős támogatása, és a hátország nélkül nem sikerült volna.
Sending out an S.O.S
több mint 4 éve
A demokratikus és az autokratikus nem direkt ellentétpárok, van olyan pl. hogy meritokratikus, stb ha társadalomról beszélünk. Ha vezetésről akkor még szerteágazóbb a kép. A hadsereg nem feltétlenül autokratikusan vezetett. A dinamikus vezetés egy diverzifikált vezetés.Nem tudott megszabadulni? Ha ez alatt azt érted, hogy nem tudta agyonlövetni ez valószínűleg igaz. Azonban a karrierjét simán parkoló pályára rakta.
www.armyupress.army.mil/Journals/NCO-Journal/Archives/2018/August/Dynamic-Leadership/
Esetleg ajánlom a téli háború, illetve a Zhukov felemelkedése fejezeteket, ahol két eléggé eltérő Vörös hadsereget látunk. Zhukovnak sikerült annyira "autokratikus" rendszert létrehozni, hogy Sztálin nem tudott megszabadulni tőle a 2. vh után, mert a hadsereg azonnal összezárt. Ez pont nem az autokratikus rendszerek jellemzője 😊
És igen nyilván ő is adott direkt utasításokat, átlépett tiszteket, váltott le, büntetett meg katonákat, sőt van gúnyneve is... a lényegen nem változtat
Cancel CultureA lényeg ... az autokratikus vezetés még háborúban sem működik, közép távon sem.Aha persze, a szövetséges hadseregek demokratikusak voltak és a döntéseket szavazásokon hoztàk 😀😀😀😀főleg a szovjet. Azért ne komolytalankodjunk.
Cancel CultureNyilván, de a legtöbb okos, ambíciózus, tevékeny, határozott véleménnyel és elképzeléssel rendelkező embert nem veszik körbe iq 180 pluszos munkatársak, pláne nem beosztottak.😊...én egy autokratát hallok, mindig, amikor ez az ember megszólal....Minden okos, ambíciózus, tevékeny, határozott véleménnyel és elképzeléssel rendelkező ember autokrata.
Cancel Culture
Ő is, te is.
És ez így is van jól.
Az autokrata nem pejoratív, nem negatív, csak egyfajta működési metodikát leíró szó.
Sobri Jóska
Az én környezetemben nem szokás.... A legtöbb iq 180+ kutatót nem tudod autokratikus módszerekkel mozgatni... Az autokrata vezetési stílus megöli a kreativitást, és az out of box gondolkodást.
Cancel Culture
Illetve attól, hogy valaki autokrata módon kommunikál még lehet annyira okos, hogyha olyan közegbe kerül, ahol kooperációval többet tud elérni akkor alkalmazkodik, és autokrataként is együttműködésre vált megmondás helyett.
Sobri Jóska
MC12
“1946 júniusában leváltották tisztségeiről, az odesszai, majd 1948-ban az urali katonai körzet élére helyezték, 1947-ben KB-póttag státuszát is elvesztette”
Két év alatt Berlinből az Urálig jutni nem éppen a erő felmutatása 😊
A többit este megnézem ha a gyerekek lefekudtek.
több mint 4 éve
A demokratikus és az autokratikus nem direkt ellentétpárok, van olyan pl. hogy meritokratikus, stb ha társadalomról beszélünk. Ha vezetésről akkor még szerteágazóbb a kép. A hadsereg nem feltétlenül autokratikusan vezetett. A dinamikus vezetés egy diverzifikált vezetés.www.armyupress.army.mil/Journals/NCO-Journal/Archives/2018/August/Dynamic-Leadership/
A lényeg ... az autokratikus vezetés még háborúban sem működik, közép távon sem.Aha persze, a szövetséges hadseregek demokratikusak voltak és a döntéseket szavazásokon hoztàk 😀😀😀😀főleg a szovjet. Azért ne komolytalankodjunk.
Cancel Culture
Ő is, te is.
És ez így is van jól.
Sobri Jóska
Cancel Culture
Sobri Jóska
MC12
Sending out an S.O.S
több mint 4 éve
"Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára ezentúl Fidesz szóvivői feladatokat is ellátnak."Két kiváló szakemberrel bővült az amúgy is csodálatos Halász - Hollik tandem 😊
Horváth László megkapta a jutalmát, amiért szemétkedett a gyöngyöspatai romák kártalanításával.
nagylaza
több mint 4 éve
"Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára ezentúl Fidesz szóvivői feladatokat is ellátnak."Horváth László megkapta a jutalmát, amiért szemétkedett a gyöngyöspatai romák kártalanításával.
több mint 4 éve
A lényeg ... az autokratikus vezetés még háborúban sem működik, közép távon sem.Háborúban csak az autokratikus vezetés működik. Vagy: csak háborúban működik az autokratikus vezetés. (Viktorunk nem véletlenül jön folyton háborús hasonlatokkal, ezzel próbálja legitimálni a módszereit.)
Cancel Culture
Ő is, te is.
És ez így is van jól.
Sobri Jóska
Cancel Culture
Sobri Jóska
több mint 4 éve
A lényeg ... az autokratikus vezetés még háborúban sem működik, közép távon sem.Aha persze, a szövetséges hadseregek demokratikusak voltak és a döntéseket szavazásokon hoztàk 😀😀😀😀főleg a szovjet. Azért ne komolytalankodjunk.
Cancel Culture
Ő is, te is.
És ez így is van jól.
Sobri Jóska
Cancel Culture
Sobri Jóska