Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Meséld el akkor nekem, hogy 30 éves kor fölött mi a helyes értelmezése az adóból befolyt összegeknek. Vagy mondom úgy, a közpénznek?Működési engedély.
peterk2005
Ha befizeted, akkor nyugtod van, békességben élhetsz.
És fátylat rá. Elment, nem a mi dolgunk, hiszen nulla ráhatásunk van.
Mintha mondjuk el kellett volna égetned, és a hamut beküldened.
Ahogy a lányod se a "tied" hisz oda megy, azt csinál, azzal kefél akivel csak akar, úgy az adód se a "tied".
Megfizetted, békén hagynak, nincs hozzá több közöd.
több mint 4 éve
Sok mindent el lehet nézni a NER-nek, mert jól élünk, meg minden. De annak idején hajlandó lettem volna még négy évig elnézni Trumpot, csak hogy a kínaiakat kordában tartsa (btw. azon kevés pontok egyike, ahol kellemesen csalódtam Bidenben, hogy 0. naptól kezdve tovább keménykedik az oroszokkal és a kínaiakkal, aki ezen rendesen meg is lepődtek).Tehát szerinted attól, hogy Magyarország rábaszik, nem jár jól, attól Orbán és a családja is rábaszik és nem tud jól járni? (Megőrizni, élvezni a pénzt, vagyont) Ez az állításod?
Elmondhatatlanul nagy hiba egyáltalán szóba állni erről a témáról a kínaiakkal. Azt hinni, hogy őket egy csöppet is érdekli a másik fél érdeke, egy óriási tévedés. A kínai kommunista párt tárgyalástechnikája nem törekszik kölcsönös előnyökre. Találtak egy mohó KK-EU-i oligarchát, akinek a hátán be lehet mászni az ablakon, de ha OV azt hiszi, hogy a szobából a vödör szart nem az ő nyakába öntik majd, akkor erősen téved, és még önteltebb, mint aminek látszik. Az ilyen kis légypiszok országok mint mi, sosem jöttek ki jól abból, ha a kínaikkal üzleteltek. Kínával sikeresen üzletelni a németek tudnak (és csinálják is). Azt hinni, hogy mi bármiben is mérhetőek vagyunk ehhez a szinthez meg simán ostobaság.
Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
akkor ehhez jon hozza a szemelyes tapasztalatom Szudanbol, amit ket szep szememmel lattam:Kina modszerete tobbretu. LAtin-Amerika es Afrika mar elesett, bekebeleztek oket. Hogyan csinaljak?A vasútépítés egy dolog, az végül amúgy is a németeknél kötött volna ki, azért nem szóltak semmit. Többszörösen is emberiség ellen bűncselekményeket elkövető kínai ezredeset fogadni és parolázni vele szintén egy dolog, Erdogannal is szóba állnak még. De beengedni egy egyértelműen kínai titkosszolgálati bázist, sőt adni neki üvegszálas internetet háborús bűncselekmény, hazaárulás és lábbal tiprása a józan ész minden szegletének. A Fundan egyetem egy időzített bomba, és előbb-utóbb a képébe robban mindenkinek, aki asszisztál hozzá. Mondhatnám azt, hogy "legalább belebuknak", de attól tartok, hogy nem ez lenne vége.az évszázados német gyarmati státusz menthet meg minket ettől a pofontól, plusz az, hogy senkinek sem érdeke, hogy Kína befeküdjön az EU közepére.Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...Aki ezt nem érti meg, az vagy mérhetetlenül cinikus vagy egyszerűen csak sz@rik bele, hogy mi lesz az országgal 20-30-40 év múlva.
Gyurma Pappa
Vannak a történelemben olyan pontok, mikor visszatekintünk, hogy "itt cseszték el ezt akkoriban", na most a saját szemünk előtt zajlik az a paradigmaváltás, melyre pár évtized múlva az akkori cinikusok elmondhatják majd, hogy "utólag könnyű okosnak lenni. A szerbeket már bekebelezték, minket csak azért nem tudnak teljesen, mert az oroszok és a németek már rajtunk fekszenek...
r.baggio
Amadeus
A lengyelek most utasítottak ki 3 orosz diplomatát, hogy Biden kedvében járjanak. Safranek meg az orosz vakcinát isteníti a csütörtöki freak show-n. Azt hinni, hogy a Fundan nem kerülne milliárdos EU pénz megállításba, már-már szűzlányos naivitást feltételez.
Gyurma Pappa
Az egyik legfontosabb modszer, hogy orult nagy hiteleket adnak ezeknek az orszagoknak arra, hogy fejlesszek valamilyen kapacitasukat/szektorukat. Ezeket a hiteleket roppant kedvezotlen feltetelekkel adjak, a vege mindig az, hogy nem tudjak visszafizetni. Kozben pedig feltetelkent kikotik, hogy a hitelbol finanszirozott munkakat kinai cegeknek es szakiknak kell vegezni, sokszor meg nyersanyagot is kapnak cserebe.
Venezuelaval si ez tortent, pedig Chavez elvi baratjuk volt, nem ellenseguk. 1 milliard dollar hitel arra, hogy fejlesszek a vaserc kitermelo kapacitasukat. Ezert az 1 milliard dollarert Venezuela 43 millio tonna vaserc leszallitasara kotelezte el magat. Amugy ez az ar a piaci ar kb 25%-a volt 😊 Ezen felul a fejleszteseket kinai cegeknek kellett csinalniuk. Termeszetesen bebukott a "hitel", onnet pedig kina adosava valni, anyagi es politikai ertelemben egyet jelent a kotellel es a szabad akarat elvesztesevel.
dialogochino.net/en/trade-investment/40018-venezuelas-dance-with-china/
dialogochino.net/en/trade-investment/40016-a-dream-deal-with-china-that-ended-in-nightmarish-debt-for-venezuela/
De nem csak Venezuelaban csinaltak ezt, a teljes regioban jelen vannak. Ecuadorral ugyenezt csinaltak, csak ott egy duzzasztogatat meg egyeb infrastrukturat hiteleztek meg 15 milliard dollarert, ami Ecuador jovojebe kerult (ismeros? Mondjuk csereljuk ezt ki egy atomeromure) meg a nemzeti kincs, az olaj 80%-ba:
www.nytimes.com/2018/12/24/world/americas/ecuador-china-dam.html
Es itt most megkimellek titeket a tobbi linktol, mert Kina az elmult 10 evben ilyen es ehhez hasonlo modszerekkel maga ala hajtotta a teljes latin.amerikai es karibi terseget es Afrikat is. Az USA meg szepen az elmult evtizedben ezt vegignezte:
www.cnbc.com/2021/02/17/africas-reliance-on-chinese-loans-has-experts-concerned-about-more-debt-defaults.html
www.ft.com/content/36f5f054-167a-461f-a955-b04799a0ddb3
Ez nem ujdonsag a nyugatnak, olyannyira, hogy amugy wikipedia cikk is van a terminologiarol, amit kifejezetten kina miatt talaltak ki: "Debt-trap diplomacy", magyarul Adossagcsapbda-diplomacia".
Es amikor mar adosodda valt egy orszag, mit csinalsz veluk? Szepen a politikai donteshozokat is bekebelezed. Szavazatot kersz toluk a nemzetkozi szervezetekben, mint pls ENSZ, akik igy teged tamogatnak. Ezt csinaltak pl a WHO-val is, megvettek oket kilora. A WHO vezetoje egyenesen kinai bab. Nem veletlen, hogy a WHO mindent megtett, hogy kinat tisztara mossa a covid kapcsan.
Szoval elerkeztunk oda, hogy a fejlodo orszagokat be tudtak kebelezni a debt trap dimplomaciaval. Mi a helyzet a fejlettekkel? Ott azert nem olyan mohok az oligarhak, hogy barmibe belemenjenek. Ott tobb szaz eves diplomaciai tapasztalat van, ott latjak, mit akar kina. Kina ugy volt vele, hogy a gyengebbeket, akik messzebb vannak a "nyajtol" es kozelebb a sajat erdekszferajukhoz, elkezdte kemhalozattal es lefizetesekkel behalozni. Amikor ez meg volt, de rajottek, hogy mi folyik, kb. hadat uzentek es szerencsetlen elkoborolt nyajtagot olyan IT tamadasoknak tettek ki, ami kb. tenyleg haduzenetet jelent. Na ok Ausztralia, az angolszasz szopetseg "messzi tagjai":
foreignpolicy.com/2020/10/14/china-australia-money-influence/
www.csis.org/analysis/countering-chinas-influence-operations-lessons-australia
De mi a helyzet a nagyagyukkal? USA, Francia, UK, Nemetek? Jonnek a konfuciusz intezmenyek a "baratsag" fejlesztesere, amik kb kulturalis propaganda es kem intezmenyek:
www.risingpowersinitiative.org/wp-content/uploads/policycommentary_jun2010_confuciusinstitute.pdf
www.bbc.com/news/world-asia-china-49511231
De ugye ez keves, meg kiutasitjak a rajtakapott kemeket. Mit csinaljanak? Hat hasznaljak ki az EU gyengeseget, keressenek egy moho oligarchat... es bumm. Itt vagyunk Budapesten.
Ez az egyetem olyan szintu pofanverese a nyugatnak, hogy nem is ertem miert nem csainalt mar a CIA egy kijevi forradalomhoz hasonlo "spontan" tuntetest. Ez vicc, ez arulas.
Es akkor tegyuk hozza a kinai fegyverkezesi lazat meg az egyre nyiltabb fegyveres es katonai provikaciokat. Qrvara nem lesz szep ez, mert valamikor konfrontalni kell oket, ha mar a nyugat elbaszta az elmult 10-20 evet, akkor minel elobb annal jobb.
undisputedly
vadiuj 15-20 emeletes panelhaz ovezet Karthumban, amit kinaiak epitettek (tehat kinai ceg, kinai munkaerovel stb). allitolag alig laknak benne, tudtak, hogy a helyiek nem fognak majd bekoltozni de fel kellett huzni, "visszautasithatatlan ajanlat" volt.
minden cucc(ruha,elektronika,butor) Szudanban kinai tehat az adossag csapdaba beleszovik, hogy a helyi keresletet csak es kizarolag kinai aruval elegitik ki. igy ha vki kemenykedne az adosaggal egyik naprol a masikra leallnak a kinai aru szallitasaval es semmi sem lesz az orszagban. Port Sudani kikotoben pedig mar lassan minden kinai nyelven is fel lesz cimkezve ...
plusz: kairo-khartum repulon arabokon kivul, senki sem kaukazusi rajtam kivul hanem van kb 5-10 fo, aki kinai.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
hehe, mérföldkőhöz értem, életemben először felhívott egy kövéleménykutató. Kód kft. Eddig nem hallottam róluk, de ha fideszesek úgy hiszem sokra nem mennek a válaszaimmal. 😀
Gondoltam előadom nekik a mélyhívőt, de rájöttem hogy a 2. kérdésnél kiestem volna a szerepből úgyhogy inkább elvetettem.
A koronán kívül kitértek sok mindenre, űrkutatás, magyar hi tech cégek helyzete, népszámlálás, közvélemény kutatók, média, és persze nem maradt ki a politika sem.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Sajnos nálunk komoly táptalajt talált Kína....szomorú valóság:Most akartam linkelni. Gyorsan elválik most majd a szar a víztől
444.hu/2021/04/16/magyarorszag-megvetozta-az-unio-kozos-kiallasat-kinaval-szemben
Klaci79

több mint 4 éve
Sajnos nálunk komoly táptalajt talált Kína....szomorú valóság:444.hu/2021/04/16/magyarorszag-megvetozta-az-unio-kozos-kiallasat-kinaval-szemben
több mint 4 éve
Kina modszerete tobbretu. LAtin-Amerika es Afrika mar elesett, bekebeleztek oket. Hogyan csinaljak?A vasútépítés egy dolog, az végül amúgy is a németeknél kötött volna ki, azért nem szóltak semmit. Többszörösen is emberiség ellen bűncselekményeket elkövető kínai ezredeset fogadni és parolázni vele szintén egy dolog, Erdogannal is szóba állnak még. De beengedni egy egyértelműen kínai titkosszolgálati bázist, sőt adni neki üvegszálas internetet háborús bűncselekmény, hazaárulás és lábbal tiprása a józan ész minden szegletének. A Fundan egyetem egy időzített bomba, és előbb-utóbb a képébe robban mindenkinek, aki asszisztál hozzá. Mondhatnám azt, hogy "legalább belebuknak", de attól tartok, hogy nem ez lenne vége.az évszázados német gyarmati státusz menthet meg minket ettől a pofontól, plusz az, hogy senkinek sem érdeke, hogy Kína befeküdjön az EU közepére.Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...Aki ezt nem érti meg, az vagy mérhetetlenül cinikus vagy egyszerűen csak sz@rik bele, hogy mi lesz az országgal 20-30-40 év múlva.
Gyurma Pappa
Vannak a történelemben olyan pontok, mikor visszatekintünk, hogy "itt cseszték el ezt akkoriban", na most a saját szemünk előtt zajlik az a paradigmaváltás, melyre pár évtized múlva az akkori cinikusok elmondhatják majd, hogy "utólag könnyű okosnak lenni. A szerbeket már bekebelezték, minket csak azért nem tudnak teljesen, mert az oroszok és a németek már rajtunk fekszenek...
r.baggio
Amadeus
A lengyelek most utasítottak ki 3 orosz diplomatát, hogy Biden kedvében járjanak. Safranek meg az orosz vakcinát isteníti a csütörtöki freak show-n. Azt hinni, hogy a Fundan nem kerülne milliárdos EU pénz megállításba, már-már szűzlányos naivitást feltételez.
Gyurma Pappa
Az egyik legfontosabb modszer, hogy orult nagy hiteleket adnak ezeknek az orszagoknak arra, hogy fejlesszek valamilyen kapacitasukat/szektorukat. Ezeket a hiteleket roppant kedvezotlen feltetelekkel adjak, a vege mindig az, hogy nem tudjak visszafizetni. Kozben pedig feltetelkent kikotik, hogy a hitelbol finanszirozott munkakat kinai cegeknek es szakiknak kell vegezni, sokszor meg nyersanyagot is kapnak cserebe.
Venezuelaval si ez tortent, pedig Chavez elvi baratjuk volt, nem ellenseguk. 1 milliard dollar hitel arra, hogy fejlesszek a vaserc kitermelo kapacitasukat. Ezert az 1 milliard dollarert Venezuela 43 millio tonna vaserc leszallitasara kotelezte el magat. Amugy ez az ar a piaci ar kb 25%-a volt 😊 Ezen felul a fejleszteseket kinai cegeknek kellett csinalniuk. Termeszetesen bebukott a "hitel", onnet pedig kina adosava valni, anyagi es politikai ertelemben egyet jelent a kotellel es a szabad akarat elvesztesevel.
dialogochino.net/en/trade-investment/40018-venezuelas-dance-with-china/
dialogochino.net/en/trade-investment/40016-a-dream-deal-with-china-that-ended-in-nightmarish-debt-for-venezuela/
De nem csak Venezuelaban csinaltak ezt, a teljes regioban jelen vannak. Ecuadorral ugyenezt csinaltak, csak ott egy duzzasztogatat meg egyeb infrastrukturat hiteleztek meg 15 milliard dollarert, ami Ecuador jovojebe kerult (ismeros? Mondjuk csereljuk ezt ki egy atomeromure) meg a nemzeti kincs, az olaj 80%-ba:
www.nytimes.com/2018/12/24/world/americas/ecuador-china-dam.html
Es itt most megkimellek titeket a tobbi linktol, mert Kina az elmult 10 evben ilyen es ehhez hasonlo modszerekkel maga ala hajtotta a teljes latin.amerikai es karibi terseget es Afrikat is. Az USA meg szepen az elmult evtizedben ezt vegignezte:
www.cnbc.com/2021/02/17/africas-reliance-on-chinese-loans-has-experts-concerned-about-more-debt-defaults.html
www.ft.com/content/36f5f054-167a-461f-a955-b04799a0ddb3
Ez nem ujdonsag a nyugatnak, olyannyira, hogy amugy wikipedia cikk is van a terminologiarol, amit kifejezetten kina miatt talaltak ki: "Debt-trap diplomacy", magyarul Adossagcsapbda-diplomacia".
Es amikor mar adosodda valt egy orszag, mit csinalsz veluk? Szepen a politikai donteshozokat is bekebelezed. Szavazatot kersz toluk a nemzetkozi szervezetekben, mint pls ENSZ, akik igy teged tamogatnak. Ezt csinaltak pl a WHO-val is, megvettek oket kilora. A WHO vezetoje egyenesen kinai bab. Nem veletlen, hogy a WHO mindent megtett, hogy kinat tisztara mossa a covid kapcsan.
Szoval elerkeztunk oda, hogy a fejlodo orszagokat be tudtak kebelezni a debt trap dimplomaciaval. Mi a helyzet a fejlettekkel? Ott azert nem olyan mohok az oligarhak, hogy barmibe belemenjenek. Ott tobb szaz eves diplomaciai tapasztalat van, ott latjak, mit akar kina. Kina ugy volt vele, hogy a gyengebbeket, akik messzebb vannak a "nyajtol" es kozelebb a sajat erdekszferajukhoz, elkezdte kemhalozattal es lefizetesekkel behalozni. Amikor ez meg volt, de rajottek, hogy mi folyik, kb. hadat uzentek es szerencsetlen elkoborolt nyajtagot olyan IT tamadasoknak tettek ki, ami kb. tenyleg haduzenetet jelent. Na ok Ausztralia, az angolszasz szopetseg "messzi tagjai":
foreignpolicy.com/2020/10/14/china-australia-money-influence/
www.csis.org/analysis/countering-chinas-influence-operations-lessons-australia
De mi a helyzet a nagyagyukkal? USA, Francia, UK, Nemetek? Jonnek a konfuciusz intezmenyek a "baratsag" fejlesztesere, amik kb kulturalis propaganda es kem intezmenyek:
www.risingpowersinitiative.org/wp-content/uploads/policycommentary_jun2010_confuciusinstitute.pdf
www.bbc.com/news/world-asia-china-49511231
De ugye ez keves, meg kiutasitjak a rajtakapott kemeket. Mit csinaljanak? Hat hasznaljak ki az EU gyengeseget, keressenek egy moho oligarchat... es bumm. Itt vagyunk Budapesten.
Ez az egyetem olyan szintu pofanverese a nyugatnak, hogy nem is ertem miert nem csainalt mar a CIA egy kijevi forradalomhoz hasonlo "spontan" tuntetest. Ez vicc, ez arulas.
Es akkor tegyuk hozza a kinai fegyverkezesi lazat meg az egyre nyiltabb fegyveres es katonai provikaciokat. Qrvara nem lesz szep ez, mert valamikor konfrontalni kell oket, ha mar a nyugat elbaszta az elmult 10-20 evet, akkor minel elobb annal jobb.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
A vasútépítés egy dolog, az végül amúgy is a németeknél kötött volna ki, azért nem szóltak semmit. Többszörösen is emberiség ellen bűncselekményeket elkövető kínai ezredeset fogadni és parolázni vele szintén egy dolog, Erdogannal is szóba állnak még. De beengedni egy egyértelműen kínai titkosszolgálati bázist, sőt adni neki üvegszálas internetet háborús bűncselekmény, hazaárulás és lábbal tiprása a józan ész minden szegletének. A Fundan egyetem egy időzített bomba, és előbb-utóbb a képébe robban mindenkinek, aki asszisztál hozzá. Mondhatnám azt, hogy "legalább belebuknak", de attól tartok, hogy nem ez lenne vége.az évszázados német gyarmati státusz menthet meg minket ettől a pofontól, plusz az, hogy senkinek sem érdeke, hogy Kína befeküdjön az EU közepére.Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...Aki ezt nem érti meg, az vagy mérhetetlenül cinikus vagy egyszerűen csak sz@rik bele, hogy mi lesz az országgal 20-30-40 év múlva.
Gyurma Pappa
r.baggio
Amadeus

több mint 4 éve
az évszázados német gyarmati státusz menthet meg minket ettől a pofontól, plusz az, hogy senkinek sem érdeke, hogy Kína befeküdjön az EU közepére.Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...Aki ezt nem érti meg, az vagy mérhetetlenül cinikus vagy egyszerűen csak sz@rik bele, hogy mi lesz az országgal 20-30-40 év múlva.
Gyurma Pappa
r.baggio
több mint 4 éve
Szerintem itt két dolog van, neked igazad van, Jóskának meg valósága. Neked igazad van abban, hogy ennek úgy kellene mennie, ahogyan Te írod, én maximálásan egyetértek veled, Jóskával magam is többször vitatkoztam ezen a témán, - lásd. kit károsít meg az adócsaló? - de neki viszont valósága van, mert valójában viszont az van a hétköznapokban, körülöttünk amit ő ír. Miután befizetted az adódat, rohadtul nem tudod se utánkövetni, se kontrollálni, se semmi. Tulajdonképpen, valójában 0 a ráhatásod arra, hogy mi történik vele.Mondjuk szerintem hiába erőlködsz, de azért szurkolok neked 😊Csak próbálom ráébreszteni, hogy amikor le-agyhalottazza a nála a hülyébbeket, akiknél ő valóban sokkal értelmesebb, amikor egy cirkusznak látja a politikát ezek miatt az agyhalottak miatt, amikor azt mondja, hogy ez a politika természetrajza, azt mondja, hogy az béna, szar és az is lesz, ezért nem is érdemes úgy nézni rá, hogy valaha jobb lesz, hanem el kell ilyennek fogadni és ezzel kell együtt élni, amikor azt mondja, hogy a befizetett adóra úgy tekint, mint "járulékos veszteségre, ami annak az ára, hogy béként hagyják", akkor - a minapi fekete dobozos példámmal élve - egy olyan fekete dobozt játszik, amelyik éppen úgy működik, ahogyan bármelyik random agyhalott fekete doboza. És akkor annyit is ér. 😊 Hiába az olvasottság meg a 150+-os IQ, tök mindegy, hogy milyen tekervényes úton dolgozza fel az inputot, ha az output - a politikához való viszony - ugyanaz. 😊
Sobri a saját szavai alapján ideális lakója lenne a legsötétebb diktatúráknak is.
ender1112
peterk2005
És ha konyhapszichologizálni szeretnék akkor az van, hogy amíg Te - vagy én - bevonódsz ebbe a történetbe és nem engeded el és akkor is ki akarod nyomozni, akkor is tudni akarod, mit csinálnak a pénzzel, felelősöket keresel stbstb. és ezzel kvázi amúgy egy folyamatos, jó vagy rossz, de feszültséget generálsz magadban (ha szeretsz ezzel foglalkozni mint én, az egy jó feszültség pl.) addig Jóska eltolta magától ezt a kérdést és elfogadta, hogy egy nála hatalmasabb és függetlenebb entitás, az állam vette tulajdonba ezt a pénzt, amihhez onnantól senkinek semmi köze. Ezzel neki egyébként egy sokkal nyugodtabb élete van, mert lezárta ezt a kérdést, Őt már nem érinti meg, hogy Lőrinc vagy a következő baloldali oligarcha mennyit nyer állami pénzből - hiszen ahhoz saját filozófiája szerint semmi köze.
Márpedig ez a filozófia - habár masszívan szembemegy az általános demokrácia-elmélettel - egy koherens, logikus és érthető életvezetési modell. És sokkal kevesebb stresszel jár mint bármelyik másik 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...Aki ezt nem érti meg, az vagy mérhetetlenül cinikus vagy egyszerűen csak sz@rik bele, hogy mi lesz az országgal 20-30-40 év múlva.
Gyurma Pappa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Leírtam pár hónapja, volt is érte durcika, hogy ő megtestesíti (legalább is itt) azt a magyar felső-középosztályt, amelyik a kandalló mellől simán végignézte a zsidók Dunába lövését és a komcsi kulák deportálásokat is, mondván, hogy neki személy szerint megéri.Mondjuk szerintem hiába erőlködsz, de azért szurkolok neked 😊Nem hoztam fel a személyes szórakozást, személyes érdeket, személyes szempontokat, csak a valóságot mutattam meg onnan, ahonnan én látom, de ez a lényeget illetően irreleváns. (Az én személyes szempontomból, mivel nincs gyerekem, de van emberem mindenre, amihez nincs kompetenciám, akkor ezen logika alapján tőlem az összes iskolát örökre bezárhatnák, és a teljes felsőoktatási, de akár a közép- vagy általánosiskolai költségvetésből a kurvákat küldhetnék thaiföldi tanulmányutakra, a séfeket továbbképzésre, stb.)Meséld el akkor nekem, hogy 30 éves kor fölött mi a helyes értelmezése az adóból befolyt összegeknek. Vagy mondom úgy, a közpénznek? Mert én valóban olyan gyerekes maradtam, hogy számomra az közpénz. És azt is akarom, hogy az maradjon, nem csípem, ha a közpénz fogja magát, és elveszti a közpénz jellegét.
Mindezektől függetlenül még az a pénz, amit adóként a költségvetésbe fizetsz nem a tiéd. Gondolhatod ezt, csak semmit nem tudsz tenni, cselekedni azzal a pénzzel, ami ezt a gondolatot alátámasztaná, demonstrálná.
Illetve egy nagy különbség köztünk, hogy én nem akarom kitalálni, megmondani, hogy mi és miképp legyen azzal a pénzzel, ami nem az enyém, te igen. Nem vagy túl önzetlen, de ezt még meg is érteném, ha bármi ráhatásod lenne, hogy az adóforintokat miként költik el. De nincs. És akkor se lesz, ha nem orbán lesz a főkincstárnok. Így viszont csak kicsinyes harpagonságnak tűnik a megközelítésed, hogy más rakosgatja azokat a forintokat ide-oda, nem te. Na mindegy, ez mellékszál az alapdiskurzusban, csak nekem fura, hogy 30 éves kor fölött valaki azt gondolja, azt a panelt használja bármilyen érvelésnél, hogy a befizetett adó az az "övé".
Sobri Jóska
Én a befizetett adómra - sőt nem csak az enyémre, hanem a te adódra is, a teljes kasszára - úgy tekintek, hogy az "enyém". Ahogy az országomra is azt mondom, hogy az "én országom". A faluban ahol a házam áll, arra pedig azt mondom, hogy az "én falum". Ami nem tulajdonjogot jelöl, hanem azt, hogy közöm van hozzá. Közös ügyek, közügyek, közpénz. Ahogy az "én falumnak" befizetett helyi adó is az, mert abból az én falumban fog út épülni, abból támogatják a helyi focicsapatot is, fenntartják belőle az óvodát, iskolát, működtetik a közvilágítást, takarítják az utcákat, mélyítik az árkokat, eltakarítják télen a havat, sózzák az utakat. És ha azt látom, hogy a pénzből nem a helyi focicsapat kap új mezt, hanem a szomszéd falu focicsapatát öltöztetik, annak az útjait sózzák fel, vagy esetleg a polgármester nyaralója épül belőle, az nem tetszik. Mert közpénzről van szó, aminek okkal az a neve. A közé, azaz az enyém (is), ami arra van szánva, hogy a "köz", az én közösségem - falum, megyém, országom - dolgaira fordítsák, mégpedig hasznos módon.
Én azért foglalkozom közügyekkel, azért politizálok, mert azt akarom, hogy a közügyek rendben, jól menjenek. Beleértve a közpénzek elköltését is. Mert felsózott, nem kátyús utakon akarok járni, jól felszerelt, minőségi iskolákba akarom a gyerekemet járatni, stb. Közöm van hozzájuk. Az én utcámra is azt mondom, hogy az én utcám, mert közöm van hozzá. Itt lakom. És ez nem csak egy fizikai lokációt jelent, hanem azt is, hogy az utcával kapcsolatos közügyek fontosak a számomra, és közöm is van hozzájuk, mert az utca közügyekkel foglalkozó képviselőjét is részben én választom meg. És leváltom, ha nem tetszik ahogy az utca közügyeivel foglalkozik. Számomra ezt jelenti a politizálás, nem egy valóvilág, ahova szórakoztató fazonokat szavazgatunk be, hogy esténként be lehessen kukucskálni a magánéletükbe, hétvégenként meg kiszavazó játékot játszani arról, hogy ki mondta a héten a legrosszabb poénokat.
peterk2005
Sobri a saját szavai alapján ideális lakója lenne a legsötétebb diktatúráknak is.
ender1112
Ez is egy ideológia valahol.
több mint 4 éve
Mondjuk szerintem hiába erőlködsz, de azért szurkolok neked 😊Csak próbálom ráébreszteni, hogy amikor le-agyhalottazza a nála a hülyébbeket, akiknél ő valóban sokkal értelmesebb, amikor egy cirkusznak látja a politikát ezek miatt az agyhalottak miatt, amikor azt mondja, hogy ez a politika természetrajza, azt mondja, hogy az béna, szar és az is lesz, ezért nem is érdemes úgy nézni rá, hogy valaha jobb lesz, hanem el kell ilyennek fogadni és ezzel kell együtt élni, amikor azt mondja, hogy a befizetett adóra úgy tekint, mint "járulékos veszteségre, ami annak az ára, hogy béként hagyják", akkor - a minapi fekete dobozos példámmal élve - egy olyan fekete dobozt játszik, amelyik éppen úgy működik, ahogyan bármelyik random agyhalott fekete doboza. És akkor annyit is ér. 😊 Hiába az olvasottság meg a 150+-os IQ, tök mindegy, hogy milyen tekervényes úton dolgozza fel az inputot, ha az output - a politikához való viszony - ugyanaz. 😊
ender1112
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mondjuk szerintem hiába erőlködsz, de azért szurkolok neked 😊Nem hoztam fel a személyes szórakozást, személyes érdeket, személyes szempontokat, csak a valóságot mutattam meg onnan, ahonnan én látom, de ez a lényeget illetően irreleváns. (Az én személyes szempontomból, mivel nincs gyerekem, de van emberem mindenre, amihez nincs kompetenciám, akkor ezen logika alapján tőlem az összes iskolát örökre bezárhatnák, és a teljes felsőoktatási, de akár a közép- vagy általánosiskolai költségvetésből a kurvákat küldhetnék thaiföldi tanulmányutakra, a séfeket továbbképzésre, stb.)Meséld el akkor nekem, hogy 30 éves kor fölött mi a helyes értelmezése az adóból befolyt összegeknek. Vagy mondom úgy, a közpénznek? Mert én valóban olyan gyerekes maradtam, hogy számomra az közpénz. És azt is akarom, hogy az maradjon, nem csípem, ha a közpénz fogja magát, és elveszti a közpénz jellegét.
Mindezektől függetlenül még az a pénz, amit adóként a költségvetésbe fizetsz nem a tiéd. Gondolhatod ezt, csak semmit nem tudsz tenni, cselekedni azzal a pénzzel, ami ezt a gondolatot alátámasztaná, demonstrálná.
Illetve egy nagy különbség köztünk, hogy én nem akarom kitalálni, megmondani, hogy mi és miképp legyen azzal a pénzzel, ami nem az enyém, te igen. Nem vagy túl önzetlen, de ezt még meg is érteném, ha bármi ráhatásod lenne, hogy az adóforintokat miként költik el. De nincs. És akkor se lesz, ha nem orbán lesz a főkincstárnok. Így viszont csak kicsinyes harpagonságnak tűnik a megközelítésed, hogy más rakosgatja azokat a forintokat ide-oda, nem te. Na mindegy, ez mellékszál az alapdiskurzusban, csak nekem fura, hogy 30 éves kor fölött valaki azt gondolja, azt a panelt használja bármilyen érvelésnél, hogy a befizetett adó az az "övé".
Sobri Jóska
Én a befizetett adómra - sőt nem csak az enyémre, hanem a te adódra is, a teljes kasszára - úgy tekintek, hogy az "enyém". Ahogy az országomra is azt mondom, hogy az "én országom". A faluban ahol a házam áll, arra pedig azt mondom, hogy az "én falum". Ami nem tulajdonjogot jelöl, hanem azt, hogy közöm van hozzá. Közös ügyek, közügyek, közpénz. Ahogy az "én falumnak" befizetett helyi adó is az, mert abból az én falumban fog út épülni, abból támogatják a helyi focicsapatot is, fenntartják belőle az óvodát, iskolát, működtetik a közvilágítást, takarítják az utcákat, mélyítik az árkokat, eltakarítják télen a havat, sózzák az utakat. És ha azt látom, hogy a pénzből nem a helyi focicsapat kap új mezt, hanem a szomszéd falu focicsapatát öltöztetik, annak az útjait sózzák fel, vagy esetleg a polgármester nyaralója épül belőle, az nem tetszik. Mert közpénzről van szó, aminek okkal az a neve. A közé, azaz az enyém (is), ami arra van szánva, hogy a "köz", az én közösségem - falum, megyém, országom - dolgaira fordítsák, mégpedig hasznos módon.
Én azért foglalkozom közügyekkel, azért politizálok, mert azt akarom, hogy a közügyek rendben, jól menjenek. Beleértve a közpénzek elköltését is. Mert felsózott, nem kátyús utakon akarok járni, jól felszerelt, minőségi iskolákba akarom a gyerekemet járatni, stb. Közöm van hozzájuk. Az én utcámra is azt mondom, hogy az én utcám, mert közöm van hozzá. Itt lakom. És ez nem csak egy fizikai lokációt jelent, hanem azt is, hogy az utcával kapcsolatos közügyek fontosak a számomra, és közöm is van hozzájuk, mert az utca közügyekkel foglalkozó képviselőjét is részben én választom meg. És leváltom, ha nem tetszik ahogy az utca közügyeivel foglalkozik. Számomra ezt jelenti a politizálás, nem egy valóvilág, ahova szórakoztató fazonokat szavazgatunk be, hogy esténként be lehessen kukucskálni a magánéletükbe, hétvégenként meg kiszavazó játékot játszani arról, hogy ki mondta a héten a legrosszabb poénokat.
peterk2005
több mint 4 éve
Nem hoztam fel a személyes szórakozást, személyes érdeket, személyes szempontokat, csak a valóságot mutattam meg onnan, ahonnan én látom, de ez a lényeget illetően irreleváns. (Az én személyes szempontomból, mivel nincs gyerekem, de van emberem mindenre, amihez nincs kompetenciám, akkor ezen logika alapján tőlem az összes iskolát örökre bezárhatnák, és a teljes felsőoktatási, de akár a közép- vagy általánosiskolai költségvetésből a kurvákat küldhetnék thaiföldi tanulmányutakra, a séfeket továbbképzésre, stb.)Meséld el akkor nekem, hogy 30 éves kor fölött mi a helyes értelmezése az adóból befolyt összegeknek. Vagy mondom úgy, a közpénznek? Mert én valóban olyan gyerekes maradtam, hogy számomra az közpénz. És azt is akarom, hogy az maradjon, nem csípem, ha a közpénz fogja magát, és elveszti a közpénz jellegét.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
attol fugg, hogy a nekunkbe kikre gondolsz? ha rad meg ram: sehol. ha a magyar lakossagra akkor van par vallalkozo, akinek megerte, de nem soknak. a tobbieknek szinten nem.nekünk hol érte ez meg?2006 ban jártam Kínában félhivatalos ügyben. Az ottani mérnök kamaránál volt egy vacsora, ahol kínai kamarai elnök mondta, h szívesen építenének Magyarországon 10.000 km autópályát 2 év alatt...egyetlen dolog miatt kellunk. ne legyenek kizarva a tobbi eu-s palyazatbol a jovoben, mert nincs eu-s referencia. ezert kell nekik gyorsvasut meg minden mas is. ja es tudnek meselni arrol a gyorsvasutas szerzodesrol, elkepeszto milyen feltetelekkel irtuk ala (es itt meg csak nem is az anyagi reszre gondoltam). nem veletlen, hogy teljesen titkositott, meg NER szinten is vallalhatatlan a cucc.
Mondtuk, h ez nem olyan egyszerű itt, környezetvédelmi szempontok, terület igénybevétel...
Nem értette.
Ha autópályát még nem is, de vasutat, egyetemet mindjárt építenek...
zemanla
csebi
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
nekünk hol érte ez meg?2006 ban jártam Kínában félhivatalos ügyben. Az ottani mérnök kamaránál volt egy vacsora, ahol kínai kamarai elnök mondta, h szívesen építenének Magyarországon 10.000 km autópályát 2 év alatt...egyetlen dolog miatt kellunk. ne legyenek kizarva a tobbi eu-s palyazatbol a jovoben, mert nincs eu-s referencia. ezert kell nekik gyorsvasut meg minden mas is. ja es tudnek meselni arrol a gyorsvasutas szerzodesrol, elkepeszto milyen feltetelekkel irtuk ala (es itt meg csak nem is az anyagi reszre gondoltam). nem veletlen, hogy teljesen titkositott, meg NER szinten is vallalhatatlan a cucc.
Mondtuk, h ez nem olyan egyszerű itt, környezetvédelmi szempontok, terület igénybevétel...
Nem értette.
zemanla
csebi
több mint 4 éve
2006 ban jártam Kínában félhivatalos ügyben. Az ottani mérnök kamaránál volt egy vacsora, ahol kínai kamarai elnök mondta, h szívesen építenének Magyarországon 10.000 km autópályát 2 év alatt...egyetlen dolog miatt kellunk. ne legyenek kizarva a tobbi eu-s palyazatbol a jovoben, mert nincs eu-s referencia. ezert kell nekik gyorsvasut meg minden mas is. ja es tudnek meselni arrol a gyorsvasutas szerzodesrol, elkepeszto milyen feltetelekkel irtuk ala (es itt meg csak nem is az anyagi reszre gondoltam). nem veletlen, hogy teljesen titkositott, meg NER szinten is vallalhatatlan a cucc.
Nem értette.
zemanla
több mint 4 éve
2006 ban jártam Kínában félhivatalos ügyben. Az ottani mérnök kamaránál volt egy vacsora, ahol kínai kamarai elnök mondta, h szívesen építenének Magyarországon 10.000 km autópályát 2 év alatt...Nem értette 😂😂
Nem értette.
zemanla
több mint 4 éve
2006 ban jártam Kínában félhivatalos ügyben. Az ottani mérnök kamaránál volt egy vacsora, ahol kínai kamarai elnök mondta, h szívesen építenének Magyarországon 10.000 km autópályát 2 év alatt...Mondtuk, h ez nem olyan egyszerű itt, környezetvédelmi szempontok, terület igénybevétel...
Nem értette.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Sok mindent el lehet nézni a NER-nek, mert jól élünk, meg minden. De annak idején hajlandó lettem volna még négy évig elnézni Trumpot, csak hogy a kínaiakat kordában tartsa (btw. azon kevés pontok egyike, ahol kellemesen csalódtam Bidenben, hogy 0. naptól kezdve tovább keménykedik az oroszokkal és a kínaiakkal, aki ezen rendesen meg is lepődtek).Elmondhatatlanul nagy hiba egyáltalán szóba állni erről a témáról a kínaiakkal. Azt hinni, hogy őket egy csöppet is érdekli a másik fél érdeke, egy óriási tévedés. A kínai kommunista párt tárgyalástechnikája nem törekszik kölcsönös előnyökre. Találtak egy mohó KK-EU-i oligarchát, akinek a hátán be lehet mászni az ablakon, de ha OV azt hiszi, hogy a szobából a vödör szart nem az ő nyakába öntik majd, akkor erősen téved, és még önteltebb, mint aminek látszik. Az ilyen kis légypiszok országok mint mi, sosem jöttek ki jól abból, ha a kínaikkal üzleteltek. Kínával sikeresen üzletelni a németek tudnak (és csinálják is). Azt hinni, hogy mi bármiben is mérhetőek vagyunk ehhez a szinthez meg simán ostobaság.
Kína NEM a barátunk. Kína SENKINEK nem a barátja. Nem szeretem fekete-fehérezni a világot, de Kína Voldemort, és OV maximum Féregfark lehet ebben a történetben, az ő sorsa is az lett, hogy a mesterétől kapott "ajándék" ölte meg...

több mint 4 éve
444.hu/2021/04/15/hadiipari-gyar-epul-osszel-kaposvaronÁllítólag Kósa már megörökölte Fülöp hercegtől...
naccerű! vajon Krakus ügynök felvásárolta már a leendő ipari park területén a földeket?
slowmotion
több mint 4 éve
Nem hoztam fel a személyes szórakozást, személyes érdeket, személyes szempontokat, csak a valóságot mutattam meg onnan, ahonnan én látom, de ez a lényeget illetően irreleváns. (Az én személyes szempontomból, mivel nincs gyerekem, de van emberem mindenre, amihez nincs kompetenciám, akkor ezen logika alapján tőlem az összes iskolát örökre bezárhatnák, és a teljes felsőoktatási, de akár a közép- vagy általánosiskolai költségvetésből a kurvákat küldhetnék thaiföldi tanulmányutakra, a séfeket továbbképzésre, stb.)Mondom akkor így: téged az érdekel, hogy neked legyen lakásod, autód, és elmehess szabad idődben kurvázni. Nincs gyereked, nem is akarsz. Van akit meg az érdekel, hogy legyen lakása, autója, és a gyereke is megfelelő oktatást kaphasson. Ennek az is része, hogy ha letesznek egy adóforintból vett téglát, amiből iskola lesz, akkor abba magyar gyerek járjon. Egyetem ügyben az ennek az embernek az érdekei foglalkoztatnak. Kurva ügyben majd kíváncsi leszek a te érdekeidre is.De nem te vagy én döntöttünk, hanem Orbán. És mivel számára inkább káros volt, mint hasznos, így logikus volt, hogy kiutálták.Nem csak fehér meg fekete van.Orbánnak nem volt hasznos, az országnak igen. Most egy csomó magyar jár Bécsben egyetemre. Drágább is, és jóval kisebb eséllyel fognak itthon maradni miután elvégezték, mintha itt járhattak volna.
Kovács Zoltán kormányszóvivő is a CEU-ra járt, őt se "térítették" át. Se meg. A társadalomtudományos oktatás nem "mindenki" és "senki" dichotómiákkal dolgozik.
A gondolkodnitanítás nem jelent identitásképzést? Ugyanaz az identitás képződik meg egy eképp és egy aképp gondolkodó emberben? Vagy egy olyanban, aki sehogyse gondolkodik?
Illetve mi haszna származott a CEU ittlétéből Orbánnak?
Sobri Jóska
És nekem / neked egy fillérünkbe nem került. Ez a kínai bele fog kerülni egy nagy valagnyi adó forintunkba, aztán ha a gyerekem netán oda szeretne majd járni, valószínűleg kifizetem majd a 100% tandíjat is. Pont ez az, amit akkor is meg tudok csinálni, ha a Sorbonne-ra íratom be. Csak a Sorbonne-t nem az én adómból (is) építették fel. (És a CEU-t se.)
peterk2005
Én úgy tekintettem mindig az általam megfizetett adóra, járulékra, illetékre, és minden hasonló kötelezően megfizetendő teherre, hogy ez az ára annak, hogy itt élhetek, dolgozhatok, kereshetek. Soha nem úgy, hogy az az "enyém", pláne nem azután miután megfizettem.
Cserébe kapok egyszámomra megfelelően jogbiztonságot nyújtó közeget (ha nem tartanám annak, akkor nem itt élnék), ahol lehet cégem, ingatlanom, autóm, ingóságaim, stb., vagyis élhetem az életemet.Sobri Jóska
peterk2005
Illetve egy nagy különbség köztünk, hogy én nem akarom kitalálni, megmondani, hogy mi és miképp legyen azzal a pénzzel, ami nem az enyém, te igen. Nem vagy túl önzetlen, de ezt még meg is érteném, ha bármi ráhatásod lenne, hogy az adóforintokat miként költik el. De nincs. És akkor se lesz, ha nem orbán lesz a főkincstárnok.
Így viszont csak kicsinyes harpagonságnak tűnik a megközelítésed, hogy más rakosgatja azokat a forintokat ide-oda, nem te.
Na mindegy, ez mellékszál az alapdiskurzusban, csak nekem fura, hogy 30 éves kor fölött valaki azt gondolja, azt a panelt használja bármilyen érvelésnél, hogy a befizetett adó az az "övé".
több mint 4 éve
(Ahhoz hasonlít az adófizetés, mint az adományozás. Nyilván nem abban, hogy az egyik kötelező a másik önkéntes, hanem abban, hogy miután odaadtad azt a pénzt, már semmi közöd hozzá, hogy mire költik. Legfeljebb ha az adományozás után elégedetlen vagy a megadományozott tevékenységével, többet nem adsz neki, míg ezt az adónál nem teheted meg. De miután már nem te diszponálsz a pénz fölött, így az már az én értelmezésemben nem a tied.)Ennyi erővel tekinthetünk rá úgy is, mintha kiraboltak volna. Miután odaadtam, az sem az enyém már.
Sobri Jóska
Nincs különbség.
Lenne még egy kérdésem, de tudom, hogy úgysem fogsz válaszolni...