Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ok. Csak kiváncsi voltam.Ez ebből nem következik.😄Na akkor sorold a kiváló értékes politikusokat.No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
Mondjuk ő legalább megmaradt annál, ami volt, nem tagozódott be sehova, nem váltott köpönyeget, ezt azért értékelem benne (mint Sobri Biszkut 😆)
Nehéz lehetett neki, hogy a fia jobboldali újságíró volt 😬
warr_b
Lecsó
warr_b
Toca
Fair enough.
Csak gondoltam ha TGy a baloldaliság szégyene, akkor biztos van olyan baloldali arc, aki nem szégyenteljes, aki jól, értékesen képviseli a baloldali eszméket, értékeket.
warr_b
Lecsó

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Ez ebből nem következik.😄Na akkor sorold a kiváló értékes politikusokat.No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
Mondjuk ő legalább megmaradt annál, ami volt, nem tagozódott be sehova, nem váltott köpönyeget, ezt azért értékelem benne (mint Sobri Biszkut 😆)
warr_b
Lecsó
warr_b
Toca
Fair enough.
Csak gondoltam ha TGy a baloldaliság szégyene, akkor biztos van olyan baloldali arc, aki nem szégyenteljes, aki jól, értékesen képviseli a baloldali eszméket, értékeket.
warr_b
több mint 4 éve
Szándékosan nem írtam le a politkus szót.No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
warr_b
Lecsó
warr_b
Miért kellene nekem bárkit is sorolnom? Hogy reflektálhass rá, kontrával, cáfolatokkal?
A baloldaliság vagy annak elemei attól még lehetnek értékesek, hogy nincs olyan politikus, aki megfelelően képviselné. Ugyanez a jobboldalisgára is igaz, vagy a konzervativizmusra, a liberalizmusra, stb...
Az eszmék nem attól lesznek életképesek vagy életképtelenek, hogy egy adott országban azt képviseli-e valaki megfelelően vagy sem. A társadalom szerkezete határozza meg, hogy működnek vagy nem működnek. Attól, hogy van egy szar alak, aki magát konzervatív kereszténynek vallja, attól a keresztény konzervatívizmus még nem kell, hogy feltétlenül szar legyen. Ahogy TGM mondta: úgy nem ismerjük meg Napóleont, ha bemegyünk a diliházba, és a magukat annak valló emberekkel beszélgetünk.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
“Akik Gyurcsány Ferenc miatt nem oltatják be magukat, meg is halhatnak - figyelmeztetett.“igen, Feri mukodese mar megint magyar embereletekbe kerulhet.
Legalja.
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
😄Na akkor sorold a kiváló értékes politikusokat.No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
warr_b
Lecsó
warr_b
Toca
Fair enough.

több mint 4 éve
az a baj h nagyon nehéz téma a UBIwww.latimes.com/business/story/2021-03-06/stockton-study-universal-basic-incomeVégre egy értelmes téma. Ez a kávézaccból jóslás már kicsit unalmas...
elméletileg siker
korábban ugye volt egy fin trial is, arról is érdemes elvolvasni az egészet a témában
www2.helsinki.fi/en/news/nordic-welfare-news/the-basic-income-experiment-in-finland-yields-surprising-results
Negritis
Lecsó
és ahogy nézem a jóslás népszerűbb 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
“Akik Gyurcsány Ferenc miatt nem oltatják be magukat, meg is halhatnak - figyelmeztetett.“Legalja.
több mint 4 éve
Na akkor sorold a kiváló értékes politikusokat.No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
warr_b
Lecsó
warr_b
több mint 4 éve
No, sorold akkor a kiváló, értékes baloldali politikusokat.Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
warr_b
Lecsó

több mint 4 éve
Inkább ne maradt volna. A baloldaliság szégyene.😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi
warr_b
több mint 4 éve
www.latimes.com/business/story/2021-03-06/stockton-study-universal-basic-incomeVégre egy értelmes téma. Ez a kávézaccból jóslás már kicsit unalmas...
elméletileg siker
korábban ugye volt egy fin trial is, arról is érdemes elvolvasni az egészet a témában
www2.helsinki.fi/en/news/nordic-welfare-news/the-basic-income-experiment-in-finland-yields-surprising-results
Negritis
több mint 4 éve
😊Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
csebi

több mint 4 éve
Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.a harc a proletardiktaturaert kovetel nemi aldozatokat.
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Hm, most nézem, Thürmer még csak most lesz 68, azt hittem idősebb.

több mint 4 éve
Gyuszi bácsi nem olyan.telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasThürmer Gyula bácsi nem fogja a fidesz nevében balról előzni az ellenzéket?
Nagyon nem csak két név lesz majd a szavazólapokon, úgy látszik... 😁
warr_b
Amadeus

több mint 4 éve
Toroczkai sültbolond...telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasToroczkainak vki mondja mar meg h a trianoni bekeszerzodes mar rohadt regen nincs hatalyban ...
warr_b
csebi

több mint 4 éve
www.latimes.com/business/story/2021-03-06/stockton-study-universal-basic-incomeelméletileg siker
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasThürmer Gyula bácsi nem fogja a fidesz nevében balról előzni az ellenzéket?
warr_b
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasToroczkainak vki mondja mar meg h a trianoni bekeszerzodes mar rohadt regen nincs hatalyban ...
warr_b
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasNagyon nem csak két név lesz majd a szavazólapokon, úgy látszik... 😁

több mint 4 éve
Honnan tudjam, hogy ez milyen dealnek volt a része? Nem avattak be.Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
peterk2005
Találgassak helyetted?
Tessék egy: a budapesti kerületi polgármestereknél meg kárpótlódott, előtte is, utána is áttagozódott pár.
több mint 4 éve
Már akkor 22-re gyúrt, és így hitette el a szerencsétlen megtévedt ellenzéki szavazókkal, hogy számít bármit a szavazatuk 😉Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
Szerk.: Ender postja felkapcsolta a villanyt, értem már. Gyurcsány azért veszett 2019-ben, mert tulajdonképpen nyert. Világos.
Bízom benne, hogy a Fidesz is így fog nyerni jövőre.
peterk2005
több mint 4 éve
Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
Szerk.: Ender postja felkapcsolta a villanyt, értem már. Gyurcsány azért veszett 2019-ben, mert tulajdonképpen nyert. Világos.
Bízom benne, hogy a Fidesz is így fog nyerni jövőre.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Szóval ez a mostani Fidesz prop, hogy Gyurcsány(né) indul mindenképp csalással, és ha már nem szavazol Orbánra, akkor legalább el se menj?Naná, hogy ez 😊
ender1112
444.hu/2021/03/10/a-fideszes-alapjogokert-kozpont-eljutott-oda-hogy-mar-akkor-is-csak-gyurcsany-nyerhet-a-baloldalon-ha-veszit
több mint 4 éve
Valóban nem értesz hozzá. 😊Nem értek ehhez. Egy való világ szavazáson megmutatják az aktuális állást, utána még x ideig lehet szavazni. Egy elovalasztasnál ha úgy bonyolítják le mint egy valódi választást akkor mire elkezdik mutatni a részeredményeket már a szavazatok jelentős része le lett adva és érdemi változás már nem lesz a már leadott de még nem megszámlált szavazatokban.A Való Világnál se csalták el soha, mindig az nyert, akire a legtöbben szavaztak.Tehát mindegy hányan szavaznak nem Dobrevre, elcsalják a számolást?Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
A NER már úgyis "győzött".
Sobri Jóska
samu09
Azért nem hülyék, tudják, hogy szart se lehetett/tudtak érdemben csinálni.
Ha az a deal hogy Dobrev vagy senki, akkor miért a “vállalható” arcok indulnak a Jobbiknál és a momentumnál?Így a hiteles.
samu09
Te hogyan csinálnád, ha jobbikos vagy momentumos lennél, és előre rábólintasz Dobrevre?
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
Tudtommal nem "ha létezik", hanem ez van.
Így nem tudom mi van ha nem Dobrev nyeri, nem tudom miért ne ő nyerné, hiszen így állapodtak meg.
Egy előválasztás az nem egy választójogi aktus, hanem egy netes online vagy élő szimpátiaszavazás, aminek a folyamatai ugyanolyanok, mint egy Való Világos szavazásnál. Egy privát, céges közvéleménykutatás kb.
Ez nem esélyekről szól, meg arról, mit gondolnak egy politikai kommunikációról, amit momentán előválasztásnak neveznek, hanem arról, hogy 22-ben mind nyerni akar, pénzt akar, pozíciókat akar, ezt nyilvánvalóan egy 40-50%-ot hozó párt ellen csak együtt lehet.
Mivel ezt csak Gyurcsány tudja tető alá hozni vagy szétbaszkodni, és neki vannak leginkább politikusi skilljei, így ő diktál, és neki így éri meg. És megéri Molnáréknak is, Forraiéknak is, a momentumnak is, az üzlet az üzlet.
Sobri Jóska
samu09
Csak ugye aki egy ilyen rendszert működtet, rálátása és módja van, hogy a lehető legkisebb plusz költséggel tudja intézni, hogy a kívánt végeredmény szülessen.
Pl. amikor fizetős sms-el lehetett szavazni, ha látod, hogy a különbség húszezer szavazat után 325, akkor elég 400 fizetős sms, hogy megfordítsd. Annak az effektív költsége elhanyagolható egy százmilliós nagyságrendű produkciónál. (De erről már írtam pár éve.)
Most pedig, hogy alkalmazáson keresztül lehet szavazni gondolom még egyszerűbben és olcsóbban lehet alakítgatni a valid, közjegyző által hitelesíthető végeredményt, ha szükséges.
A VV-nél tudom pontosan mi hogyan történt (az első háromnál), az előválasztás technikai részleteit nem ismerem, így fogalmam nincs a technikai kivitelezés lehetőségeiről. De nem hiszem, hogy konkrétan csalni kellene.
Azt tudom, hogy jelen állás szerint Dobrev lesz 22-ben Orbán kihívója, ha valami előre nem látható objektív akadály ezt el nem lehetetleníti.
(Pl. ha elviszi a koronavírus, vagy elüti egy autó, vagy bebizonyosodna Gyurcsányról, hogy ötéves kislányok képeit nézegeti Gréczy Zsolt farkával egyetemben, effélék.)
Sobri Jóska
Így már csak a számláló tud “véletlenül” mellé számolni.
samu09
Nem a számláláskori helyzet a fontos.
Hanem az, hogyha mondjuk te bonyolítod a választást (előválasztás, Való Világ, facebookos szavazás, mindegy, a lényeg, hogy ne 2 perc legyen a teljes szavazási idő, hanem időben legyen elnyújtva), akkor menet közben látod, hogy mi a helyzet.
Ha ti X-ért vagytok, és látjátok, hogy van 20 százalékpont előnye, akkor nem kell több forrást beletolni, pláne, ha azt is látod, hogy mennyien és kik szavaztak, nyerni fog.
De ha azt látod, hogy 1-5-10-100-4000 szavazatnyi a differencia mondjuk Y javára, akkor ti tudjátok, hogy mennyi szavazatot kell még "szerezni", biztosítani, beizzítani, mozgósítani, teljesen szabályosan, csalásmentesen, míg Y-ék ezt nem tudják.
(Ezért nem indult pl. Puzsér a 19-es főpolgármesteri előválasztáson, mert míg a balosok ezt tudhatták menet közben, az ő stábja nem. Legalábbis Zaránd ezt mondta.)
Vagyis nem mutatják az aktuális állást (mint a VV-ben) de Magyar Gyuri barátai meg bárki aki effektíve lebonyolítja, az nyilván tudja minden nap minden órájának minden percében. A számokat is, a tendenciákat is, hogy ki előszavazott már, ki nem, ésatöbbi. Adat, adat, adat.
Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.