Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve

Pedig az ötágú vörös csillagnak pont 1 szára hiányzik 😊
több mint 5 éve
Mondjuk egy határátkelő megvan néhány, esetleg néhány tíz milliárdból. Ha egy X kilométeres autópálya kihasználása a tét, aminek kilométere 2-3-4 milliárd + völgyhidak, akkor én megépíteném saját pénzen is. És leverném a horvátokon később valamin, ami nekik kell jobban.olyan konkrétumról nem is beszélve, hogy vajon ki építi a határátkelőt? ha nem vállaljuk be (és asszem horvátok jönnének most) akkor nehéz kérdés. évek óta nem hajlandóak új határátkelőt építeni arra hivatkozással, hogy úgyis schengen tagok lesznek jövőre, mint ahogy az újpest is bajnok lesz mindig jövőre.g7.hu/kozelet/20201116/jo-dragan-volgyhidakkal-epitik-tovabb-a-legertelmetlenebb-magyar-autopalyat/Mióta "elkészült" az M6, azóta támadja az aktuális ellenzék. A Fidesz is ütötte (joggal) most az ellenzéki sajtó is üti (részben joggal). A helyzet az, hogy az M6-nak eleve akkor lett volna értelme, ha összekötik Ilocskával. most lehet a magyarázni a nyaralókat, de a kamion forgalom jelenleg szintién azon a szakaszon jön végig, amit jelöltek, és az bizony kurva kellemetlen. Ha össze lenne kötve az M6 a határral (az M60-ról már ne is beszéljünk), akkor sokkal nagyobb lesz a forgalom rajta, mert onnantól kezdve Szarajevó elérhető lesz autópályán BP-ről (nyilván ha a horvátok tartják a szavukat, és befejezik az általuk is félbehagyott pályát).
ozibozi
Gyurma Pappa
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
olyan konkrétumról nem is beszélve, hogy vajon ki építi a határátkelőt? ha nem vállaljuk be (és asszem horvátok jönnének most) akkor nehéz kérdés. évek óta nem hajlandóak új határátkelőt építeni arra hivatkozással, hogy úgyis schengen tagok lesznek jövőre, mint ahogy az újpest is bajnok lesz mindig jövőre.g7.hu/kozelet/20201116/jo-dragan-volgyhidakkal-epitik-tovabb-a-legertelmetlenebb-magyar-autopalyat/Mióta "elkészült" az M6, azóta támadja az aktuális ellenzék. A Fidesz is ütötte (joggal) most az ellenzéki sajtó is üti (részben joggal). A helyzet az, hogy az M6-nak eleve akkor lett volna értelme, ha összekötik Ilocskával. most lehet a magyarázni a nyaralókat, de a kamion forgalom jelenleg szintién azon a szakaszon jön végig, amit jelöltek, és az bizony kurva kellemetlen. Ha össze lenne kötve az M6 a határral (az M60-ról már ne is beszéljünk), akkor sokkal nagyobb lesz a forgalom rajta, mert onnantól kezdve Szarajevó elérhető lesz autópályán BP-ről (nyilván ha a horvátok tartják a szavukat, és befejezik az általuk is félbehagyott pályát).
ozibozi
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
g7.hu/kozelet/20201116/jo-dragan-volgyhidakkal-epitik-tovabb-a-legertelmetlenebb-magyar-autopalyat/Mióta "elkészült" az M6, azóta támadja az aktuális ellenzék. A Fidesz is ütötte (joggal) most az ellenzéki sajtó is üti (részben joggal). A helyzet az, hogy az M6-nak eleve akkor lett volna értelme, ha összekötik Ilocskával. most lehet a magyarázni a nyaralókat, de a kamion forgalom jelenleg szintién azon a szakaszon jön végig, amit jelöltek, és az bizony kurva kellemetlen. Ha össze lenne kötve az M6 a határral (az M60-ról már ne is beszéljünk), akkor sokkal nagyobb lesz a forgalom rajta, mert onnantól kezdve Szarajevó elérhető lesz autópályán BP-ről (nyilván ha a horvátok tartják a szavukat, és befejezik az általuk is félbehagyott pályát).
ozibozi
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
444.hu/2020/11/23/a-magyar-kormany-arra-jutott-hogy-mar-george-clooney-is-soros-gyorgy-politikai-szandekat-hajtja-vegre?fbclid=IwAR0Mb2D_oU2kTTczlsf15gSflONVRv57SxxOz6qYTPkj6wKwnCGpwkQKLJ4bazdmeg így lett volna ötösöm a lottóm, hogy ez lesz 😀 ezentúl betámadjuk a Nespressot is, Túrótorta mehet kávét darálni 😀
több mint 5 éve
Meg aztán Vitya személyiségétől szerintem rettentő messze áll, hogy háttérbe húzódjon...legnagyobb hiba lenne, ha nem Orbánt indítanák. csak a személye hoz sztem kb fél millió-millió szavazatot, amely nagy része nem menne el szavazni.Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Orbán hoz a Fidesznek, nem visz szavazatot.
Csak ez nem lesz elég, annyira kuka lesz a 21-es év.
Sobri Jóska
Kiderül majd, láttunk ennél cifrább dolgokat is
briareos
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
A Fidesz másfél évvel a választások előtt telefonon nyugdíjasokat hívogat. Szerintetek mekkora lehet a baj a valódi felmérésekben? Én úgy tippelem, hogy átfordult az ellenzéki összefogás, hiba határon kívül (3-4%)elindult a kampány
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
legnagyobb hiba lenne, ha nem Orbánt indítanák. csak a személye hoz sztem kb fél millió-millió szavazatot, amely nagy része nem menne el szavazni.Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Sobri Jóska
briareos
több mint 5 éve
A Fidesz másfél évvel a választások előtt telefonon nyugdíjasokat hívogat. Szerintetek mekkora lehet a baj a valódi felmérésekben? Én úgy tippelem, hogy átfordult az ellenzéki összefogás, hiba határon kívül (3-4%)

több mint 5 éve
Ja, hogy ő úgy döntött. Az fontos. Majd ha más is úgy dönt, hogy jó ötlet, akkor megnézem magamnak. Addig ennyi elég is, köszi. 😊KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
briareos
Sobri Jóska
több mint 5 éve
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
briareos
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Persze ez alapvetően demokratikus viszonyokra értelmezett prognózis.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 5 éve
Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem lendült át, csak mivel a Bitó-szalonnak Dobrev (mint Gyurcsányalterego) annyira nem tetszik, őt találták ki, hogy hátha felépítik az ellenzéki előválasztásig kiábrándult jobbosokkal egyetemben. Így mondanám inkább.KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
Toca
Azért az ellenzék se homogén, több érdek és erő alakítgatja a "csapatot" 22-re, főleg, hogy komoly sansz van a covid miatt, hogy most nyernek is.
Csak szerintem Gyurcsány inkább tolja le Dobrevet mindenki más torkán, mint az övén bárkit.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?

több mint 5 éve
Ha valaki azt hiszi, hogy Pálinkás a 22-es csodafegyver Orbán ellen, annak ajánlom ezt a beszélgetést:www.youtube.com/watch?v=86zoZOcligU&t=4151s
Ha valaki nem akarja végignézni, csak a lényeg érdekli: hát nem ő az.
Még beszélőfejnek is alkalmatlan, nemhogy politikusnak. (Ő ugye szakpolitikus volt, meg tudományos pályán mozgott.)
több mint 5 éve
Nincs igazuk.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
Elég ergya de amúgy igazuk van 😊
FLZOLI
Egrészt, mert eleve ők tápolnak és sápolnak minket, bármit el tudnának érni informális úton Orbánnál, másrészt talán nem kéne összekötni a koronavédekezést a napi aktuálpolitikával, akkor nem volna terepe Orbánnak vétózgatni.
több mint 5 éve
már látom, hogy az Audi, a Daimler meg a Bosch holnap kézenfogva mennek Merkelhez, és felajánlják, hogy önként és dalolva leszerelik és elköltöztetik a gyáraikat Szlovákiába vagy Romániába, ha valahogy kizárják a polákvengri tengelyt... ja nem.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
FLZOLI
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edMajd be kéretik a nagykövetet holnap
Országimázs 2020
Amadeus