Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 646 — The Mathematician
a BLM kapcsán felmerült h az usa miért csak mismásolva foglalkozik kína és az uygurok helyzetével
hát ezért 😀
 youtu.be/s1qdZdfMW7I

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 380

Országimázs 2020
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 606 — #NoStress
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.
ozibozi
Mindenki ők.
Ez az egész egy szép nagy család.
Csak az egyik ágát így hívják, a másikat úgy, és hol ez az unokaöccs viszi a prímet, hol az az unokatesó.
És ez megy 30 éve.

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 625
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.
több mint 5 éve
Hogy a NER miért örök és elpusztíthatatlan és minimum már 30 éves:

telex.hu/gazdasag/2020/11/20/bkv-offshore-ceg-vizsgalat-tutto-kata-leisztinger-tamas

A Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki közbeszerzési eljárást használt, alacsonypadlós, dízel csuklós buszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves, légkondicionált buszt keresett 12 hónapra a BKV. A tendert a budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte, a bérleti szerződés összértéke nettó 342 millió forint – írja a lap.
A CR-Facilities Zrt. nagyon fiatal cég, idén május 11-én alapították, hét nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Ezt a céget három másik társaság alapította, köztük a budapesti székhelyű Cratis Ingatlanbefektető Zrt. Ennek a vállalkozásnak a tulajdonosa pedig egy ciprusi székhellyel bíró offshore cég, az Agrina Holdings.
Ennél a cégnél a ciprusi tisztségviselők mellett három magyar személy neve tűnik fel: Sasinszki Ágnesé, Temesvári Gáboré, valamint Jákó János Dezsőé. Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 403
Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.
Kampman
Ha őket nem is, de Márki-Zayékkal lesz gond, és az MKKP-t is rendesen össze fogják kenni szarral.
Sobri Jóska
Mkkp már lenyilatkozta h ok főleg ott indítanak jelöltet ahol sima ellenzéki győzelem várható.
Márki-Zay lesz a legnagyobb kérdőjel amúgy.
csebi
Akkor nekik nem lesz országos listájuk, mert 50 sima ellenzéki győztest ígérő körzet biztosan nem lesz.
Persze a kutyáknak megvan az az előnyös helyzetük, hogy nem megélhetési politikusok, ezért nekik az sem tragédia, ha esetleg egyáltalán nem indulnak. 😊

Márki-Zayt meg gondolom bele fogja zsarolni az ellenzéki sajtó az összefogásba. Ő sem szeretni olyat kapni a balos médiától, amit az addig lieblingként kezelt LMP kapott 2013-14-ben.

Szerkesztette: Kampman

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 378 — Lucas Scott
Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.
Kampman
Ha őket nem is, de Márki-Zayékkal lesz gond, és az MKKP-t is rendesen össze fogják kenni szarral.
Sobri Jóska
Mkkp már lenyilatkozta h ok főleg ott indítanak jelöltet ahol sima ellenzéki győzelem várható.
Márki-Zay lesz a legnagyobb kérdőjel amúgy.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Kampman

több mint 5 éve
2. Az összes ellenzéki politikus közül egyedül Fletóról (szigorúan betintázva) és Jakabról tudom elképzelni, hogy nagyjából képes legyen falusi emberekkel beszélgetni úgy, hogy azok nem küldik el őket 30 másodperc után az anyjukba.
Kampman
Gyurcsány bárkivel tud, ő profi politikus.
Jakabot nem hiszem, hogy vidéken komolyan vennék, de végtére is jobbikos, nem ma kezdte, elég széles a bullshit repertoárja, elfogadom.
Viszont szerencséjükre nem is kell, mert 22-ben nálunk is sima "elnökválasztás" lesz, mint most volt az USA-ban, kell Trump, nem kell Trump, kell Orbán, nem kell Orbán.
Nem kell most megszakadni a vidéki munkában, nagyvárosokkal, egy ellenzéki listával, gazdasági válság közepén, koronavírusjárvány után/vagy még benne, simán leváltható lesz a Fidesz.

Viszont azzal csak az változik meg, hogy "ki lophat", nem lesz jobb a szegényembereknek, munkásoknak, akik Marci szívügye. Nem lesz más a gazdasági elit, nem lesznek mások a hatalomtechnikai, pénzszivattyú metodikák, megy tovább a NER, csak a górét nem Orbánnak fogják hívni.
Tanulságos a legutóbbi BKV tender, ahol Draskovics és Leisztinger ugyanazt és ugyanúgy csinálta (pár perces cég, irányított győztessel, picikét túlárazva) mint 2002-2010 között a szoci elit, és azóta a fideszes.
Ezért nem érzem Marci azon videóit jónak, hasznosnak, ahol "megoldást kínál", szervezkedésre buzdít, amelynek célja a lázítás, szakszervezetcsinálás, politikai- és osztályöntudat ébresztés, stb.

több mint 5 éve
Két megoldás van amit meg nem próbáltak
1: egy lista egy jelölt minden helyen
2: lemenni vidékre és meggyőzni utolsó faluban is a választót h az éves krumpli osztás megmarad plusz a közmunka is (ja és migrancsot mi is tudunk áldozni) és ezzel elvenni néhány százezer szavazot a kulcs helyeken.
csebi
1. 2014-ben már próbálták (persze a Jobbik és az LMP nélkül, de ezek ma már alig számítanak)
2. Az összes ellenzéki politikus közül egyedül Fletóról (szigorúan betintázva) és Jakabról tudom elképzelni, hogy nagyjából képes legyen falusi emberekkel beszélgetni úgy, hogy azok nem küldik el őket 30 másodperc után az anyjukba.
Kampman
2014: az neked próba h mind a 106 helyen elindul három ellenzéki jelölt? Ez összefogás neked?
Vidéken nem csak falusi emberek vannak, de ezt is meg kell tanulnia egy politikusnak sztem.
csebi
Vidéken sem mindenki sztereotip falusi, ez nagyon igaz, de a baloldal nem is a falvakkal vesztette el teljesen a kapcsolatát (mert ott sosem voltak népszerűek), hanem a kisvárosokban, iparvárosokban, a vidéki értelmiség körében, stb.

több mint 5 éve
2: lemenni vidékre és meggyőzni utolsó faluban is a választót h az éves krumpli osztás megmarad plusz a közmunka is (ja és migrancsot mi is tudunk áldozni) és ezzel elvenni néhány százezer szavazot a kulcs helyeken.
csebi
1. 2014-ben már próbálták (persze a Jobbik és az LMP nélkül, de ezek ma már alig számítanak)
Kampman
2014: az neked próba h mind a 106 helyen elindul három ellenzéki jelölt? Ez összefogás neked?
Vidéken nem csak falusi emberek vannak, de ezt is meg kell tanulnia egy politikusnak sztem.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
csebi

Szerkesztette: Kampman

több mint 5 éve
 www.youtube.com/watch?v=QMmXhkEiN4I
Negritis
Ez megint jó szar lett.
Marci egyre inkább távolodik el a valóságtól azáltal, hogy bár jól megjeleníti a problémákat, jól felvázol megoldandó helyzeteket, szitukat, igazságtalanságokat, de a megoldásokban a marxi osztályfogalmakat és azokra építő megoldásstruktúrát erőltet egy teljesen megváltozott, átpriorizálódott, globalizálódott részint sokkal nyíltabb, részint sokkal zártabb, teljesen másként strukturálódó világban.
A Lányi Andrásos beszélgetés jó példa arra, hogy a megoldások tekintetében érdekes módon Marci a boomer, és a 40 évvel idősebb Lányi a progresszív, modern.
Sobri Jóska
ha releváns kérdéseket hoz fel akkor miért szar az egész?
miért nem lehet kijelenteni, hogy a probléma felvetés jó, a bemutatás jó a megoldás nem megfelelő?
Negritis
Végülis ezt mondtam.
És azért szar az egész (amit nem mondtam, de legyen), mert Marci fő profilja az alternatívanyújtás, a megoldási javaslatok terjesztése, promótálása, mondhatni a videókészítés fő célja, hogy valamiképp (nyilván túlozva) mindenkiből mozgalmárt faragjon.
És erre teljesen rossz megoldásai vannak, amik nem is megoldások.
Valamint szerintem azért is szar, mert ahogy egy ilyen videó meg van csinálva, azt nyilván megértem én, meg te, meg még 50-100ezer értelmiségi, de pont ahhoz a sokmillió emberhez nem jut el, nem megy be az agyukba, akikhez valójában szólni akar, akiket edukálni, "lázítani", ébreszteni akar, azok már a szöveg értelmezésénél elakadnak.
Ahogy Bödőcs mondta, annyi politikai kommunikációra van befogadókészség, hogy "Hö" meg "Hmmm".
Amit Marci csinál ezügyben az teljesen félresiklik.
Minket nem kell edukálni, lázatni, ismerjük, tudjuk a problémát, akit meg kéne, ahhoz nem jut el egy 20 perces értelmiségi videó. (Aminek ráadásul a megoldásjavaslatai kivitelezhetetlenek.)
Sobri Jóska
Egy YouTube csatornával sok millió emberhez Magyarországon?
Nagyjából az a tömeg megvan ellenzéki oldalon amit ki lehet maxolni nagyon nem tudsz. Nem igazán tudod a nem szavazókat rábírni már.
De persze egyik sem lesz meg sztem. Én úgy látom h nálunk k nincs annyi bizonytalan már (ha mégis akkor targytalan) akikbe érdemes belefektetni az időt ilyen csatornákon a megoldásokkal. A választok nagy része nem megoldást akarnak.
csebi
Marci is harmadik pólusban gondolkodik.
Ő nem ellenzéki/kormánypárti felállásban nyomja, nem hiszem, hogy örülne egy Dobreves, Kunhalmis, Jakabos, Fekete-Győrös kormányzatnak, hisz az ugyanez az elit, érdemben az ő "munkásmozgalmi" szintjén semmi nem változik ha 22-ben a (jelenlegi) ellenzék győzne.
Ezért elhibázottak azok a videók, amik nem sima szórakoztatás, tájékoztatás, edukálás vonalon mozognak, hanem egyfajta osztályöntudat ébresztését hivatottak előidézni.

több mint 5 éve
Negritis
Ez megint jó szar lett.
Marci egyre inkább távolodik el a valóságtól azáltal, hogy bár jól megjeleníti a problémákat, jól felvázol megoldandó helyzeteket, szitukat, igazságtalanságokat, de a megoldásokban a marxi osztályfogalmakat és azokra építő megoldásstruktúrát erőltet egy teljesen megváltozott, átpriorizálódott, globalizálódott részint sokkal nyíltabb, részint sokkal zártabb, teljesen másként strukturálódó világban.
A Lányi Andrásos beszélgetés jó példa arra, hogy a megoldások tekintetében érdekes módon Marci a boomer, és a 40 évvel idősebb Lányi a progresszív, modern.
Sobri Jóska
miért nem lehet kijelenteni, hogy a probléma felvetés jó, a bemutatás jó a megoldás nem megfelelő?
Negritis
Végülis ezt mondtam.
És azért szar az egész (amit nem mondtam, de legyen), mert Marci fő profilja az alternatívanyújtás, a megoldási javaslatok terjesztése, promótálása, mondhatni a videókészítés fő célja, hogy valamiképp (nyilván túlozva) mindenkiből mozgalmárt faragjon.
Valamint szerintem azért is szar, mert ahogy egy ilyen videó meg van csinálva, azt nyilván megértem én, meg te, meg még 50-100ezer értelmiségi, de pont ahhoz a sokmillió emberhez nem jut el, nem megy be az agyukba, akikhez valójában szólni akar, akiket edukálni, "lázítani", ébreszteni akar, azok már a szöveg értelmezésénél elakadnak.
Ahogy Bödőcs mondta, annyi politikai kommunikációra van befogadókészség, hogy "Hö" meg "Hmmm".
Minket nem kell edukálni, lázatni, ismerjük, tudjuk a problémát, akit meg kéne, ahhoz nem jut el egy 20 perces értelmiségi videó. (Aminek ráadásul a megoldásjavaslatai kivitelezhetetlenek.)
Sobri Jóska
Egy YouTube csatornával sok millió emberhez Magyarországon?
Nagyjából az a tömeg megvan ellenzéki oldalon amit ki lehet maxolni nagyon nem tudsz. Nem igazán tudod a nem szavazókat rábírni már.
De persze egyik sem lesz meg sztem. Én úgy látom h nálunk k nincs annyi bizonytalan már (ha mégis akkor targytalan) akikbe érdemes belefektetni az időt ilyen csatornákon a megoldásokkal. A választok nagy része nem megoldást akarnak.

több mint 5 éve
Végülis akkor Szörényinek a színművészetivel van gondja, vagy Bródyval? Vagy csalánra p*sált és mindennel?
peterk2005
Szörényi kormánypárti, és most az a "divat", hogy a kormánypárti ismert emberek afféle "hűségesküket" tesznek, ha módjukban áll.
Az ellenzéki oldalon meg az a "divat", hogy ott gyalázzák a kormányt, ahol tudják.
Az SZFE ügy erre pont jó platform mindenkinek.
Nagy publicitás, egyértelmű oldalak, gazdaságilag teljesen lényegtelen ügy, így amikor Bródy beállt a "mellette" csapatba, akkor Szörényi meg az "ellenébe".
Voltak már ilyen ellenoldali hittételeik a 90-es évek elején is.
MDF, Hej tulipán, tulipán, stb. ...

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 507 — The only discipline that lasts, is self discipline
Végülis akkor Szörényinek a színművészetivel van gondja, vagy Bródyval? Vagy csalánra p*sált és mindennel?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Negritis
Ez megint jó szar lett.
Sobri Jóska
Negritis
Végülis ezt mondtam.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 646 — The Mathematician
Negritis
Ez megint jó szar lett.
Sobri Jóska

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
2019-ben két színészosztály végzett az egyetemen. Már a képzés során országos ismertségre tett szert Bajor Lili, Nagy Katica, Brasch Bence, Hajdu Tibor vagy Szalay Bence.
ozibozi
Csak úgy kíváncsiságból, mert a hazai művészek hajlamosak rettentően túlértékelni magukat: ezeket az embereket pl. erről a fórumról ismeri valaki?
Kampman
vizsga után egy évvel amúgy érdemes ilyenről beszélni?
slowmotion
Ha országos ismertségről beszélnek, akkor gondoltam, hogy én mint a színház világában nem annyira járatos ember megkérdezem, hátha valaki meg tudja ítélni őket.
Kampman
Az elmúlt évtizedekről volt szó, nem tavalyról, az csak egy példa volt hogy már a tavaly végzettek között is vannak sikeresek. Lényegtelen kik végeztek tavaly.

“Nemzedékek óta probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából" – jelentette ki Szörényi Levente.
ozibozi
Azért a "nemzedék" szó teljesen mást jelent társadalomtudományilag, szociológiailag és mást művészileg, színházilag, zeneileg. Nagyon nem évtizedeket.
Színházban, zenében már 5-10 év is másik nemzedék. A most 14 éveseknek a 6-7 évvel ezelőtti zenék már ősöregnek számítanak, és így tovább.
Szörényi 10-20 évre gondolhatott, nem 20-40-re.

több mint 5 éve
Negritis
Ez megint jó szar lett.

több mint 5 éve
Idézőjelben van.
ozibozi
Kitől idéztél?

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 461
Azert vannak szep pillanatai a 8-nak
Mondom en ott nottem fel.szepn megcsinaltak bizonyos reszeket.a jozsef utcai voroslampas negyedbol lett egy normalisabb utca.A horvath mihaly ter is kulturaltabb lett stb...en nem tarlosban merem mert a politikat leszarom.es itt 20-30 evrol beszelek.
YoungZeeZee
És annak hogy ott nőttél fel mi köze van a jelenlegi helyzethez? Pláne ha olvastad volna azt a kommentemet, amit beidéztél
r.baggio
Mi ez a hangnem?mitol borultal ki?elfogy a tarhely a kommentem miatt?
Arra regaltam h szutyok volt xy alatt, en pedig megjegyeztem h voltak szep pillanatok es nem tudom beloni h tarlos alatt mi es mennyi volt.
A kisfaludy soha sem volt egy "hudejo" utca.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 678 — no es importante
Mondom en ott nottem fel.szepn megcsinaltak bizonyos reszeket.a jozsef utcai voroslampas negyedbol lett egy normalisabb utca.A horvath mihaly ter is kulturaltabb lett stb...en nem tarlosban merem mert a politikat leszarom.es itt 20-30 evrol beszelek.
YoungZeeZee
És annak hogy ott nőttél fel mi köze van a jelenlegi helyzethez? Pláne ha olvastad volna azt a kommentemet, amit beidéztél

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 461
Egész eddig nem tudtam, hogy ki az a Dorosz Dávid.
Amadeus
Azt se, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizalmából rá bízott feladatkörben megcsinálták a főváros eddigi legnagyobb klímaadaptációs programját, a Hűsítő Budapest akciót – több tucat új ivókúttal és a nyári melegben naponta tízezreknek enyhülést adó Hűsítő szigetekkel?!

index.hu/belfold/2020/11/19/dorosz_david_fopolgarmester-helyettes_lemondas_budapest_fovaros_karacsony_gergely/
Sobri Jóska
Nem tűnt fel, hogy őszinte legyek. Viszont mindenhol csövesek vannak már megint.
Amadeus
tesóméknak konkrétan el kellett költözniük a Kisfaludy utcából (nyócker, de közel a Corvinhoz, a városvezetés kifejezetten büszke volt annak a résznek a rendezésére), annyira cudar már ott a helyzet
r.baggio
én a nyolcban dolgozom jelenleg, szörnyű. Egy mocsok lett megint. Tarlós, nem Tarlós, azért sajnos látványosan romlik Pest és nem gondolom, hogy a bicikliutakkal kellett volna kezdeni.
Amadeus
Komolyan azt hiszed, hogy pl. a 8.kerület elszlömösödéséhez hangyafasznyi köze is van Karácsonynak? Vagy akár Tarlósnak?
Ez egy többévtizedes folyamat, ahogy züllik le az a városrész (is).
Annyi köze van Karácsony 1 évéhez, mint ahhoz, hogy te oda jársz dolgozni. Semmi.
Ez sokkal összetettebb szociális és gazdasági folyamatrendszer. Szinte az összes európai nagyváros belső, egykori iparosi, kisiparosi, kereskedő és fuvaros kerületeiben ez történt Hamburgtól Amszterdamon át akár Bécsig. Száz éve ezekbe a belső városrészekbe érkeztek a vidéki munkások, rengeteg kisüzem létesült, ahogy olcsó, kicsi bérlakások is, nagyon gyorsan és igénytelenül felfejlődtek, de ahol tudatosan nem alakítottak ki valami kulturális városközponti részt (pl. Koppenhága vagy Oslo), vagy organikusan nem vette át a helyét valami Bulinegyed féleség (pl. a belső hétker, vagy Prága bizonyos részei) ott mindenhol ez a lepusztulás figyelhető meg.
Sobri Jóska
Tarlós alatt is jártam oda dolgozni.
Amadeus
Szutyok volt akkor is.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 059 — Cowboys fan
2019-ben két színészosztály végzett az egyetemen. Már a képzés során országos ismertségre tett szert Bajor Lili, Nagy Katica, Brasch Bence, Hajdu Tibor vagy Szalay Bence.
ozibozi
Csak úgy kíváncsiságból, mert a hazai művészek hajlamosak rettentően túlértékelni magukat: ezeket az embereket pl. erről a fórumról ismeri valaki?
Kampman
vizsga után egy évvel amúgy érdemes ilyenről beszélni?
slowmotion
Ha országos ismertségről beszélnek, akkor gondoltam, hogy én mint a színház világában nem annyira járatos ember megkérdezem, hátha valaki meg tudja ítélni őket.
Kampman
Az elmúlt évtizedekről volt szó, nem tavalyról, az csak egy példa volt hogy már a tavaly végzettek között is vannak sikeresek. Lényegtelen kik végeztek tavaly.

“Nemzedékek óta probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából" – jelentette ki Szörényi Levente.
ozibozi
az meg ugye azt jelenti, hogy egy nemzedék = kb 15-20 év, többesszámban legalább kettő, azaz 30-40. azért... na