Politika

69 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 482
Az index - ki más - “megszerezte” a kutatási anyagot. Vannak benne érdekes - mondjuk nekem nem túl meglepő - dolgok:

“AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓK EGY JELENTŐS RÉSZE VALÓJÁBAN NEM AKAR KORMÁNYVÁLTÁST ÉS A KÖZÖS LISTÁN VÁRHATÓAN NEM VOKSOLNÁNAK AZ ELLENZÉKRE.
Ennek egy lehetséges okaként a kutatás azt jelölte meg, hogy sokan úgy érzik, nem járnának anyagilag jól vele. A bizonytalanok között ugyanakkor az ellenzék tartaléka nagyobb, mint a kormánypártoké, 50 százalékuk ugyanis kormányváltást akar, s csak 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem.“

“AMI A MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK SZEMÉLYES TULAJDONSÁGAIT ILLETI, MÁRKI-ZAY PÉTERT HITELESEBB, TISZTAKEZŰBB POLITIKUSNAK TARTJÁK, AKI KEVÉSBÉ CSAK A KIVÁLTSÁGOSOKAT KÉPVISELI, UGYANAKKOR ORBÁN VIKTORRÓL ÚGY GONDOLJÁK, HOGY SOKAT DOLGOZIK, KOMPETENS, ÉS HOGY „ANYAGILAG JÓL JÁRNAK VELE”

“A lakosság anyagi helyzetére vonatkozóan a felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a teljes népesség majdnem felét érzékenyen érinti az infláció és a kórházi várólisták. Az érintettek 40 százaléka ennek felelőseként a kormányt jelölte meg, továbbá a lakosság 30 százalékának romlott az anyagi helyzete az elmúlt 12 évben. ENNEK ELLENÉRE INKÁBB ORBÁN VIKTORRÓL, SEMMINT MÁRKI-ZAY PÉTERTŐL ÉS AZ ELLENZÉKRŐL GONDOLJÁK, HOGY ANYAGILAG JÓL JÁRNÁNAK VELE”

De van még pár érdekesebb dolog teljes cikk az index főoldalán. (Valamiert nem tudom beilleszteni telefonról)
MC12
Hát, nem csoda hogy ezt senki nem akarta a nevére venni. Ilyen szétesett, széttartó, semmit mondó kutatást nagyon régen láttam. Ha ez igazi, akkor gyorsan ki kell rúgni mindenkit.

Telefonról most nem megyek végig rajta, de az pont, hogy amerikai módszertan, már lerakta a hajam...

A 21 Kutatóközpont szerint az Index cikke nem kész kutatási eredményeket mutat be, és nem használható választási előrejelzésként

Az ellenzéki felmérés egyik készítője, a 21 Kutatóközpont a cikk megjelenése után az alábbi közleményt adta ki: „Az Index által közzétett prezentációra ráírtuk, hogy ”választási előrejelzésnek nem használhatóak az adatok„. Nem pártpreferencia-kutatást végeztünk, nem ez volt a felmérés célja. Pártpreferencia-megoszlás tekintetében mi is azokat a felméréseket tartjuk mérvadónak, amelyek azzal a céllal készültek. A prezentációból önkényesen kiragadott adatok nem számítanak kész kutatási eredménynek, azokat a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni.”

Így érthető
Gyurma Pappa
Ezt én értem, de akkor a 21-től a Fidesz rendelte? 😊 mert MzP azt mondta tegnap, hogy a kutatás elkészítése és kiszivárogtatása a Fidesz érdeke - miközben az ellenzéki kampány-főnökség rendelte meg és a 444-en szivárgott ki, egy hagyományosan a Jobbikhoz sorolt kutatócég (Iránytű) készítette, bevonva egy inkább a baloldalhoz sorolt elemző központtal (21) 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 850 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kell valamin rágni a gittet, hát rágják.

Van itt kínlódás rendesen mindkét oldalon, hogy mivel tematizálják a közbeszédet. Az ellenzéknek sincs igazán témája, és a kormánypártnak sincs ebben a pillanatban. A kettő között csak annyi a különbség, hogy egyik oldalon van pénz fosásig, így tudják költeni a "semmire" is (elmondjuk tizennyolcezredszer, hogy Gyurcsány meg Soros. Ja és azt, hogy MZP egy balos.) Az ellenzéknek ennyi pénze nincs, így MZP mondogat be időnként valami erősebbet, hátha az ver egy kis hullámot.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 866 — zászló zászló szív
Az index - ki más - “megszerezte” a kutatási anyagot. Vannak benne érdekes - mondjuk nekem nem túl meglepő - dolgok:

“AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓK EGY JELENTŐS RÉSZE VALÓJÁBAN NEM AKAR KORMÁNYVÁLTÁST ÉS A KÖZÖS LISTÁN VÁRHATÓAN NEM VOKSOLNÁNAK AZ ELLENZÉKRE.
Ennek egy lehetséges okaként a kutatás azt jelölte meg, hogy sokan úgy érzik, nem járnának anyagilag jól vele. A bizonytalanok között ugyanakkor az ellenzék tartaléka nagyobb, mint a kormánypártoké, 50 százalékuk ugyanis kormányváltást akar, s csak 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem.“

“AMI A MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK SZEMÉLYES TULAJDONSÁGAIT ILLETI, MÁRKI-ZAY PÉTERT HITELESEBB, TISZTAKEZŰBB POLITIKUSNAK TARTJÁK, AKI KEVÉSBÉ CSAK A KIVÁLTSÁGOSOKAT KÉPVISELI, UGYANAKKOR ORBÁN VIKTORRÓL ÚGY GONDOLJÁK, HOGY SOKAT DOLGOZIK, KOMPETENS, ÉS HOGY „ANYAGILAG JÓL JÁRNAK VELE”

“A lakosság anyagi helyzetére vonatkozóan a felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a teljes népesség majdnem felét érzékenyen érinti az infláció és a kórházi várólisták. Az érintettek 40 százaléka ennek felelőseként a kormányt jelölte meg, továbbá a lakosság 30 százalékának romlott az anyagi helyzete az elmúlt 12 évben. ENNEK ELLENÉRE INKÁBB ORBÁN VIKTORRÓL, SEMMINT MÁRKI-ZAY PÉTERTŐL ÉS AZ ELLENZÉKRŐL GONDOLJÁK, HOGY ANYAGILAG JÓL JÁRNÁNAK VELE”

De van még pár érdekesebb dolog teljes cikk az index főoldalán. (Valamiert nem tudom beilleszteni telefonról)
MC12
Hát, nem csoda hogy ezt senki nem akarta a nevére venni. Ilyen szétesett, széttartó, semmit mondó kutatást nagyon régen láttam. Ha ez igazi, akkor gyorsan ki kell rúgni mindenkit.

Telefonról most nem megyek végig rajta, de az pont, hogy amerikai módszertan, már lerakta a hajam...

A 21 Kutatóközpont szerint az Index cikke nem kész kutatási eredményeket mutat be, és nem használható választási előrejelzésként

Az ellenzéki felmérés egyik készítője, a 21 Kutatóközpont a cikk megjelenése után az alábbi közleményt adta ki: „Az Index által közzétett prezentációra ráírtuk, hogy ”választási előrejelzésnek nem használhatóak az adatok„. Nem pártpreferencia-kutatást végeztünk, nem ez volt a felmérés célja. Pártpreferencia-megoszlás tekintetében mi is azokat a felméréseket tartjuk mérvadónak, amelyek azzal a céllal készültek. A prezentációból önkényesen kiragadott adatok nem számítanak kész kutatási eredménynek, azokat a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni.”

Így érthető

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 835 — capitaine du château de Vienne 1487

MC12
arra emlékeztet, volt valami törikönyv a 48as német forradalomról - hogy a polgári elégedetlenség meg a nacionalizmus által fölkorbácsolt hangulatban telt a nap, estire fordulva meg a forradalom elment aludni, reggelre megin fölkorbácsolták magukat...

ezeken jót röhögtem, mongyuk a vérnélküli forradalmon is szok derülni - nos ez a leírás is valami németes nonszesz mint egy faffeneszesz tiszt hagymázos álma, minben kibontott hajú félmeztelen Conanként tajtékozik a hősi csatákba, - közbe meg elhelyezkedésileg eg kockahivatnok halálgyáros

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 28 557 — nabege2@yahoo.com
 index.hu/belfold/2021/12/20/az-index-megszerezte-a-kozvelemeny-kutatas-reszleteit-amely-felkavarta-az-allovizet-az-ellenzekben/
több mint 4 éve

több mint 4 éve
A két tábor kb. ugyanakkora. Az fog nyerni, aki jobban mozgósít. 40 körzeten fog múlni. Itt egy-két százalék jobb mozgósítás, plusz 5% meggyőzött bizonytalan pont választást nyer.

A közös szín az pótcselekvés.
Gyurma Pappa
Mindig az nyer, aki jobban mozgósít. 😊
Legalábbis több embert, ami több szavazatot eredményez, ami meg több képviselőt az országgyűlésbe.

De nem lehet egyszerre igaz, hogy Orbán egy bolsi diktátor, aki simán hagyja, hogy 1-2 százaléknyi jobb mozgósítás miatt kikapjon, és az, hogy egy kvázidiktatúrában élünk, deepstateel, ellopott állami vagyonnal, nem elcsalt (ügyesen manipulált) választással, stb.
Nem lehet neked tetszően hol az egyik, hol a másik narratíva szerint érvelni.
Én ezért mondom, hogy Orbánt vagy elsöpri egy demokratikus választás, vagy ezt nem hagyja és marad.
Nem 1-2 billegő körzet meg 5 százalékpontnyi meggyőzött bizonytalan nyer választást az ellenzéknek, hanem az, ha az emberek nagy részének tényleg elege van az Orbán-rendszerből, és akkor kisöprik, vagy ha nincs elegük, akkor meg marad.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a társadalomnak mindenképp el kell jutnia oda, hogy "ennél minden jobb", hogy a náci Jobbikra, a rühellt Gyurcsányra, komcsi balfaszok, és töketlen haszonlesők gyülekezetére voksoljon. De ha eljut, akkor már leszarja a közös névválasztást, Fudant, munkakeresési járulékot, Gyurcsány helyét a listán, későn megkezdett kampányt, nemeladott városházát, ésatöbbi.
Sobri Jóska
Ezt most nem értem, hol érveltem ezzel? Én kitartok amellett, hogy OV-t le lehet győzni választáson, de hirtelen nem is emlékszem rá, hogy valaha mást írtam volna.
Továbbra is azt gondolom, hogy egy fehérorosz szintű választási csalás nem fér bele, de a párszáz ukrán beletelepítése meg nem lesz elég. Nyílt választási manipulációban elmentek már a falig, a soft eszközök (médiát stb. idesorolom) meg olyanok, amilyenek.
Szerintem egyről beszélünk, csak vitatkozni akarsz velem 😀

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 932 — #NoStress
A két tábor kb. ugyanakkora. Az fog nyerni, aki jobban mozgósít. 40 körzeten fog múlni. Itt egy-két százalék jobb mozgósítás, plusz 5% meggyőzött bizonytalan pont választást nyer.

Gyurma Pappa
Mindig az nyer, aki jobban mozgósít. 😊
Legalábbis több embert, ami több szavazatot eredményez, ami meg több képviselőt az országgyűlésbe.

De nem lehet egyszerre igaz, hogy Orbán egy bolsi diktátor, aki simán hagyja, hogy 1-2 százaléknyi jobb mozgósítás miatt kikapjon, és az, hogy egy kvázidiktatúrában élünk, deepstateel, ellopott állami vagyonnal, nem elcsalt (ügyesen manipulált) választással, stb.
Nem lehet neked tetszően hol az egyik, hol a másik narratíva szerint érvelni.
Én ezért mondom, hogy Orbánt vagy elsöpri egy demokratikus választás, vagy ezt nem hagyja és marad.
Nem 1-2 billegő körzet meg 5 százalékpontnyi meggyőzött bizonytalan nyer választást az ellenzéknek, hanem az, ha az emberek nagy részének tényleg elege van az Orbán-rendszerből, és akkor kisöprik, vagy ha nincs elegük, akkor meg marad.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy a társadalomnak mindenképp el kell jutnia oda, hogy "ennél minden jobb", hogy a náci Jobbikra, a rühellt Gyurcsányra, komcsi balfaszok, és töketlen haszonlesők gyülekezetére voksoljon. De ha eljut, akkor már leszarja a közös névválasztást, Fudant, munkakeresési járulékot, Gyurcsány helyét a listán, későn megkezdett kampányt, nemeladott városházát, ésatöbbi.

több mint 4 éve
A DK erősödése ráadásul csak átcsoportosítás, az MSZP "ledobott" szavazóit szedik össze.
Gyurma Pappa
Akkor logikus, ha pártot akar építeni MZP és nem győzni 22-ben.
Amadeus
Ez nem igaz. Minden szám abba irányba mutat, hogy a Feri többet visz, mint hoz összefogás szinten. Ez a gesztus, hogy visszalép meg hogy az MZP visszaszorította egyértelmű üzenet a bizonytalanok számára. 24% vs. 3% lehetséges többletszavazó, ehhez nem kell adattudósnak lenni.
Gyurma Pappa
Ez meg szerintem nem igaz.
Orbánt, a Fideszt nem patikamérlegen kiszámolt 1-2 százalékkal lehet megverni, amihez ilyen "finomhangolások" kellenek, hogy Gyurcsány mennyit kampányol, meg mikor indul a kampány, mi a logó vagy a kampánydal vagy mi az ellenzék népszavazási kérdése.
Egy ennyire kiépült és betokosodott rendszert vagy szarrávernek, szinte az összes egyéni mandátumot behúzva (kb. ahogy a Fidesz tette 10-ben), vagy nem győznek le.
Ha tényleg elege van Orbánból az országnak (mint 90-ben a komcsikból) akkor mindegy mit balfaszkodik össze az ellenzék, nyerni fog, ha még nincs elege, akkor meg a feje tetején is pöröghet, akkoris marad Orbán.
Sobri Jóska
Ezt én értem, és igazad is van. Részben.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 932 — #NoStress
A DK erősödése ráadásul csak átcsoportosítás, az MSZP "ledobott" szavazóit szedik össze.
Gyurma Pappa
Amadeus
Ez nem igaz. Minden szám abba irányba mutat, hogy a Feri többet visz, mint hoz összefogás szinten. Ez a gesztus, hogy visszalép meg hogy az MZP visszaszorította egyértelmű üzenet a bizonytalanok számára. 24% vs. 3% lehetséges többletszavazó, ehhez nem kell adattudósnak lenni.
Gyurma Pappa
Ez meg szerintem nem igaz.
Orbánt, a Fideszt nem patikamérlegen kiszámolt 1-2 százalékkal lehet megverni, amihez ilyen "finomhangolások" kellenek, hogy Gyurcsány mennyit kampányol, meg mikor indul a kampány, mi a logó vagy a kampánydal vagy mi az ellenzék népszavazási kérdése.
Egy ennyire kiépült és betokosodott rendszert vagy szarrávernek, szinte az összes egyéni mandátumot behúzva (kb. ahogy a Fidesz tette 10-ben), vagy nem győznek le.
Ha tényleg elege van Orbánból az országnak (mint 90-ben a komcsikból) akkor mindegy mit balfaszkodik össze az ellenzék, nyerni fog, ha még nincs elege, akkor meg a feje tetején is pöröghet, akkoris marad Orbán.

több mint 4 éve
Remek, akkor megállapítottuk hogy a republikon is szar 😊 pár szó a világbékéről? 😊
MC12
itt egy "szar" elemzes:

telex.hu/valasztas-2022/2021/12/20/republikon-a-negyedik-hullam-es-a-volner-botrany-ellenere-erosodessel-zarja-az-evet-a-fidesz

amugy az erdekes, hogy MZP azt a Ferit allitja partvonalon kivulre, akinek a partja folyamatosan erosodik lenyegeben 2018 ota, es ebben azert Ferinek is szerepe van.
csebi
Teljesen logikus. Nem a DK szavazókat kell győzködni. A DK-nak van egy limite, ezt többször is kimérték már belső kutatásokon, hogy a DK sosem lesz 15% fölött. MZP a 24%-ból szeretne elhozni 5%-t, ezt pedig a legelutasítottabb magyar politikus "megfegyelmezésével" könnyebbnek tűnik.

Gyurma Pappa
Amadeus

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 749
Remek, akkor megállapítottuk hogy a republikon is szar 😊 pár szó a világbékéről? 😊
MC12
itt egy "szar" elemzes:

telex.hu/valasztas-2022/2021/12/20/republikon-a-negyedik-hullam-es-a-volner-botrany-ellenere-erosodessel-zarja-az-evet-a-fidesz

amugy az erdekes, hogy MZP azt a Ferit allitja partvonalon kivulre, akinek a partja folyamatosan erosodik lenyegeben 2018 ota, es ebben azert Ferinek is szerepe van.
csebi
Teljesen logikus. Nem a DK szavazókat kell győzködni. A DK-nak van egy limite, ezt többször is kimérték már belső kutatásokon, hogy a DK sosem lesz 15% fölött. MZP a 24%-ból szeretne elhozni 5%-t, ezt pedig a legelutasítottabb magyar politikus "megfegyelmezésével" könnyebbnek tűnik.

Gyurma Pappa
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 626 — Lucas Scott
ja es a Tota vs Vona vita nagyon jo volt a hetivalaszon, egyuttal nagyon sok mindent ala is tamaszt, hogy miert tart itt az ellenzek ahol tart.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 509
Februárban kezdődik a kampány, sem pénz se ember nincs 2-3
Hónapnál többre, a november végi karácsonyi kampány kidobott pénz és energia lett volna.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
MC12
itt egy "szar" elemzes:

csebi
Én tiszteletben tartom ha szerinted a Republicon és Horn Gábor a minőségi közvélemény-kutatás valamint politikai elemzés mértékegysége 😊 (ők azok akik rendszeresen 6-8%al mérik felül az MSZP-t (de csak őket) és ugyanennyivel lejjebb a Fideszt (de csak őket), teljesen érthetetlenül - illetve hàt, teljesen érthető módon 😉 )
MC12
nem tartom oket egyaltalan nem. csak gondoltam bedobom, hogy megint kezd az lenni, mint elovalasztas ket forduloja kozott: ossze-visszamer mki.
btw: en egyedul a Zaveczet tartom iranyadonak, asszem ezt mar leirtam.
csebi
De amúgy nem 😊 ezen az egy darab Iránytűs kutatáson kívül 1-3% különbségekkel de hónapok óta ugyanazt méri mindenki. Az előválasztás alatt szépen lassan beérte az ellenzék a fideszt és kicsit meg is előzte, aztán az elmúlt másfél hónap ellenzéki töketlenkedése és a Fidesz aktivizálódása azt mutatja, hogy eltűnt az ellenzék előnye és kb. döntetlen vagy hibahatáron belüli Fidesz előny. A nagy trendek (infláció, általános hangulat) továbbra is az ellenzéknek kedveznek, de a mikro-trendek (az ellenzék szar kampánya, tematizálási képtelenség, random pénzosztás) meg a Fidesznek. Ebből jósoljon valaki eredményt 😊
MC12
Szerintem fontos, hogy az ellenzék odategye a 2 kérdését a nemváltó műtétre készülő óvodások mellé. Ez például rohadt jól kommunikálható, ki miért aggódik.
több mint 4 éve
MC12
itt egy "szar" elemzes:

csebi
Én tiszteletben tartom ha szerinted a Republicon és Horn Gábor a minőségi közvélemény-kutatás valamint politikai elemzés mértékegysége 😊 (ők azok akik rendszeresen 6-8%al mérik felül az MSZP-t (de csak őket) és ugyanennyivel lejjebb a Fideszt (de csak őket), teljesen érthetetlenül - illetve hàt, teljesen érthető módon 😉 )
MC12
nem tartom oket egyaltalan nem. csak gondoltam bedobom, hogy megint kezd az lenni, mint elovalasztas ket forduloja kozott: ossze-visszamer mki.
csebi
De amúgy nem 😊 ezen az egy darab Iránytűs kutatáson kívül 1-3% különbségekkel de hónapok óta ugyanazt méri mindenki. Az előválasztás alatt szépen lassan beérte az ellenzék a fideszt és kicsit meg is előzte, aztán az elmúlt másfél hónap ellenzéki töketlenkedése és a Fidesz aktivizálódása azt mutatja, hogy eltűnt az ellenzék előnye és kb. döntetlen vagy hibahatáron belüli Fidesz előny. A nagy trendek (infláció, általános hangulat) továbbra is az ellenzéknek kedveznek, de a mikro-trendek (az ellenzék szar kampánya, tematizálási képtelenség, random pénzosztás) meg a Fidesznek. Ebből jósoljon valaki eredményt 😊

több mint 4 éve
MC12
itt egy "szar" elemzes:

csebi
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
MC12
itt egy "szar" elemzes:

csebi

több mint 4 éve
MC12
itt egy "szar" elemzes:

csebi

több mint 4 éve
MC12
itt egy "szar" elemzes:

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Leegyszerűsitve a dolgokat: az ellenzék tolt egy jakobiniánus rhétorikát hónapokon át. Ehhez nem igazán passzol egy KariGeri/MZP/Gordon karakter.
Fungus
Real jakobinináinus, vagy quasi?
Lecsó
Rád bízom.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 385
Leegyszerűsitve a dolgokat: az ellenzék tolt egy jakobiniánus rhétorikát hónapokon át. Ehhez nem igazán passzol egy KariGeri/MZP/Gordon karakter.
Fungus
Real jakobinináinus, vagy quasi?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 662 — beers & Packers
Azért az megint csak az ellenzék helyzetéről, kampánytechnikájáról és tematizálasi képességéről mond el sokat, hogy 3 hónappal a választások előtt a legnagyobb hírportálok (ellenzékiek is) azzal vannak tele, hogy az ellenzék milyen hátrányban van és mennyire balfasz. Ez azért sokat elmond a Zárand vezette kampánystábról is. Egyszerűen nem tudják átvenni a tematizálást ezt pedig nem lehet a Fidesz nyakába varrni, mert pont az előválasztás mutatta meg, hogy ha akar az ellenzék és tesz bele időt, pénzt, energiát akkor tud pariba lenni a Fidesszel tematizálás tekintetében. De ahhoz egység kell, azt pedig hetek-hónapok óta nem tudják felmutatni. És a 444 hibáztatása biztos nem fog ezen segíteni.
MC12
Baszki, de ettől még hadd hibáztassam a 444-et. Kételyek nélkül kihozott egy olyan kutatási adatot, amely szerint a Fidesznek hirtelen annyira megnőtt a népszerűsége, hogy majdnem egymillióval több támogatója van, mint akkor volt, amikor a legtöbb szavazatot kapta a választáson.
Aztán Esterházy Péter stílusát majmolva jött a szánalmas kioktatás arról, hogy mindenki más hülye:
 444.hu/2021/12/18/micsoda-kutatasrol-van-szo?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=micsoda-kutatasrol-van-szo
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 835 — capitaine du château de Vienne 1487
Roppant érdekes. A 444-en kihozott kamufelmérés után ez:
 tenyek.hu/cikkek/szazadveg-marki-zay-peter-lefele-huzza-az-ellenzeket
Nehéz megállni konteó nélkül. Kérdés, hogy kívülről vagy belülről akarják-e megpuccsolni MZP-t. Vagy mindkettő. (Erre hajlok.)
Botkával is az volt a baj anno, hogy "nem hozza a számokat".
nagylaza
botkával a gond az volt hogy nem akarta a bukott begyepesedett elitet
Negritis
becsicsították a ferit
dejaferi nen csicskul be
faszátveriferi
ahelikopter

naaa esetta ellenzék, ott van, nem csicskíthassák beaferit
a
te
rem
bu