Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 229
Azért abba is gondolj bele, hogy a másik oldalon vannak, aki, heti min. 50 munkaórát húznak le a versenyszférában és nem a faszukat verik. És szombaton, ahelyett, hogy pihennének, futniuk kell a nagyobb plázákba (tekintve, hogy a kisboltok árukészlete szombaton már olyan, mintha az NDK-ba mennél) bevásárolni, mivel heti min 50 óra munka mellett nem tudták elintézni, bármily hihetetlen, ha reggel 9-től este 7-ig dolgozol, akkor nincs bevásárlás.

Amúgy meg nem KELL dolgozni, van annyi közmunkás és diák, aki örülni fog a vasárnapi munkának, ne aggódj, neked nem KELL majd dolgozni. Komolyan már, kapitalista rendszerben leírni, hogy dolgozni KELL... nincs már kmk.
Amadeus91
Mellékszálként mondanám, hogy a közmunkás kurvára nem akar neked vasárnap dolgozni. Még a saját kibaszott munkáját sem hajlandó normálisan megcsinálni hétközben, nemhogy a másét vasárnap. Nagyrészük azért van ott mert kurvára nem akar jobbat, lusta mint a disznó.
Bazzani
Akkor majd éhendöglik az összes.
több mint 9 éve
YoungZeeZee 9 416
Sok gondolatot ebresztett benne ez a bezaros tema.nem mindet osztom meg
A vilagon vannak olyan orszagok ahol nincsenek nyitva a boltok vasarnap.(Spanyol Ausztria)Megis elnek,szokas kerdese csak.Mi naponta vasarolunk es nem csak egy napra.Igen,neha nem a legjobb egy szopo nap utan sorba allni, de ez az elet itt "a vilag eme eszmei kozott"
Ezek a hetvegi csaladi programok h tesco es egy hetre megveszunk mindent nem is ertem.persze ahol nincs a kozelben bolt ok...
Politikai resze is van ennek az egsznek,ezert is forrnak az indulatok.
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
A 2018-as választásokról:
.
.
Mondta, hogy ugyan mégis ki másra?! Agyatlan nácikra? Kizárt. Leszerepelt szocikra? Kizárt. Gyurcsányra? Kizárt. Noname konjunktúralovagokra? Kizárt. Ő rendes magyar ember, a fideszre fog szavazni, elöbb-utóbb összekapják magukat, de ha nem, akkorsincs más.

És tulajdonképpen ahonnan ő nézi, tényleg...
Sobri Jóska
Akkor a mai nap szava legyen a rinyálás...
Mert ez is rinyálás.
Leszerepelt ezek meg noname azok... Meg nincs alternatíva.
Minden más alternatíva lenne ezzel a törvényekkel megtámogatott szabad rablással szemben. Még egy leszerepelt MSZP is. Vagy egy balfasz ellenzékből összeállt balfasz összefogás. Nem szerelmesnek kell lenni a pártokba, mert akkor ott kötünk ki, ahol most vagyunk, hanem rájuk kell bízni az országot 4 évre, és ha lopnak csalnak, akkor elhajtani őket a faszba. Csak az emberek nem érzik magukénak sem az országot, sem a közpénzt, ez a legnagyobb probléma. Befizettem az adót, hagyjanak békén. Meg én kizárom a politikát, az én életemre nincs hatással...A politikai "elitre" meg úgy tekintenek, mint a jobbágy a királyra, hogy messze van tőlem, amíg nem baszogat direktbe, addig leszarom.
Nem a puklikra meg a sándormáriákra kell szavazni. Ők pont azt csinálják, amire kurva nagy szükség lenne ebben az országban: megjelenítik a civilek problémáit, a választópolgár igényét a változásra. És ha elővesszük a már elfogadott tézisünket, amiben itt kb mindenki egyetértett eddig, hogy a politikus azt főzi, amit a nép megesz, akkor pont hogy több puklira és sándormáriára lenne szükség, nem kevesebbre. Mert amíg nem lesz egy-egy témában kritikus tömeg, addig nem ugrik rá a politika. Lebegtetik, hogy a fidesz majd elébemegy a boltzáros népszavazásnak, és inkább megszünteti. Milyen ügyes, milyen trükkös. Szerintem meg egyszerűen engedni fog a nyomásnak.
Amíg az emberek nem értik meg, hogy a sándormáriák miről beszélnek, addig nem is fognak mellé állni, addig nem lesz kritikus tömeg, és addig nem lesz változás.
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 037 — Axel Foley
És? Akkor már tiltani kell anélkül, hogy készülne egy felmérés, akarják-e ezt az emberek?
dankodavid
Az én életem szempontjából nagyjából tökmindegy, hogy nyitva van e a bolt vasárnap vagy nincs. Elmegyek szombaton és megveszem ami kell.

De ha így közelíted meg, akkor legyen nyitva az orvosi rendelő, a hivatalok, az autószerelő, dolgozzon a postás meg úgy mindenki mert én nem érek rá akkor amikor hétközben melóznak.

munkahelyet kell váltani
dankodavid
Egy 50-60 éves embernek azért ez már kurvára nem olyan könnyű, mint ahogy ezt rávágod. Márpedig ha elmész boltokba akkor elég sok ilyen korú hölggyel találkozol.
Meg vannak olyan helyek az országban ahol örülsz ha találsz munkát, nemhogy még váltogatod.
Persze tudom, mindenki fogja a családját és menjen külföldre.

több mint 9 éve
Azért abba is gondolj bele, hogy a másik oldalon vannak, aki, heti min. 50 munkaórát húznak le a versenyszférában és nem a faszukat verik. És szombaton, ahelyett, hogy pihennének, futniuk kell a nagyobb plázákba (tekintve, hogy a kisboltok árukészlete szombaton már olyan, mintha az NDK-ba mennél) bevásárolni, mivel heti min 50 óra munka mellett nem tudták elintézni, bármily hihetetlen, ha reggel 9-től este 7-ig dolgozol, akkor nincs bevásárlás.

Amúgy meg nem KELL dolgozni, van annyi közmunkás és diák, aki örülni fog a vasárnapi munkának, ne aggódj, neked nem KELL majd dolgozni. Komolyan már, kapitalista rendszerben leírni, hogy dolgozni KELL... nincs már kmk.
Amadeus91
Az a baj, hogy Te csak a saját környezeted helyzetét érzed át.
Nálunk nincs ilyen, hogy vagy elvállalod vagy nem mert akkor vasárnapra beültetek helyetted két diákot (most nem a Tescoról beszélek, hanem maszek kézben lévő kereskedelmi vállalatról).
Vagy elvállalod vagy mész a faszba.
Nekem amúgy se így se úgy nem kell vasárnap dolgoznom, ezen is kár aggódnod.
Ez a reggel kilenctől este hétig dolgozok meg vicces. Egyrészt gondolom nem egytagú a család, másrészt reggel kilenc előtt, meg este hét után is nyitva van a bolt.
Hát ez meg, hogy szombaton futniuk kell a boltba hallod, esküszöm bearanyoztad a délutánom. Szombat délután pihennem kell még boltba sem tudok menni olyan fáradt vagyok, de vasárnapra baszod olyan erőben leszek, hogy irány a Tesco.Elmész szombaton, bevásárolsz, vasárnap meg pihensz.

Mellékszálként mondanám, hogy a közmunkás kurvára nem akar neked vasárnap dolgozni. Még a saját kibaszott munkáját sem hajlandó normálisan megcsinálni hétközben, nemhogy a másét vasárnap. Nagyrészük azért van ott mert kurvára nem akar jobbat, lusta mint a disznó. Az egyik legjobb barátom munkavezető a közmunkásoknál, sajnos elég sok "jót" mesélt róluk.

több mint 9 éve

Van egy ismerősöm, 2006-tól hallgattam 2-3 évig (amíg gyakran találkoztunk), hogy a gyurcsánykapjabe, és ha visszajön a fidesz, akkor újra jó világ lesz. Ő egy mérnökember-vállalkozó, semmi köze a vállalkozásának az aktuális politikai berendezkedéshez, mégis, akkoriban örökké azt hangoztatta, hogy ha nyer a fidesz 2010-ben, akkor jobban fog neki is menni. (Akkoriban se ment rosszul, de nem is kiemelkedően.)
Kb. 6 éve nem láttam, nemrég összefutottunk.
Kérdeztem, hogy jobban megy e neki, hogy 6 éve fidesz van.
Mondta, hogy nem.
Kérdeztem, hogy nem zavarja e ez a vasárnapi kötelező bezárás.
Mondta, hogy de, nagyon.
És a KLIK-es szarakodás, a migránsozás, a sok korrupciós ügy, ezek arrogáns kezelése.
Mondta, hogy de, módfelett.
Kicsit beszélgettünk, majd kérdeztem, hogy elmegy e szavazni, és ha igen kire.
Mondta, hogy természetese el, és a fideszre.
Kérdeztem, hogy miért.
Mondta, hogy ugyan mégis ki másra?! Agyatlan nácikra? Kizárt. Leszerepelt szocikra? Kizárt. Gyurcsányra? Kizárt. Noname konjunktúralovagokra? Kizárt. Ő rendes magyar ember, a fideszre fog szavazni, elöbb-utóbb összekapják magukat, de ha nem, akkorsincs más.

Sobri Jóska
Naná, Pukli meg Tóbiás, meg a visszavonuló nővér nem alternatívák. A civilek és az alapjogi "szakjogászok" (ld. TASZ & Partners) asztalcsapkodásával önmagában nem lesz beljebb az ország. Egyre inkább gondolom, hogy nekünk is majd egy Tangentopoli fogja elhozni a változást, akkor kell majd észnél lenni.
több mint 9 éve
Tegnap egész nap kertészkedtem, még a napi kisütött néha, szóval nagyon jó napom volt, kösz... 😊

Ahogy a többiek is írták, ez nem a fogyasztásról szól, de még nem is a pihenő napról. Ha annyira fontos a pihenő nap, akkor mindenkinek meg lett volna tiltva. Még a CBA-nak is. Meg menne a nemzeti konzultáció, hogy a többi szakma is pihenhessen vasárnap. Mondjuk járjon csak 3 busz, egy reggel, egy délben meg egy este. Meg azt se felejtsük már el, hogy ez nem a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szól, hanem a vasárnapi kereskedelem tilalmáról. Szóval egy teszkóban mindenki dolgoztatható nyugodtan, csak a pénztár nem lehet nyitva. És sokan dolgoznak is.

A rinyálásra:
Ne legyél már ennyire érzékeny. Arra írtam, hogy szót emelsz a szerinted fontosabb dolgok miatt, de egy online petíciót, ami tényleg fontos dologról,az egészségügyről szól, nem írsz alá. Te tudod.
Szerintem nincs értelme fontossági sorrendeket felállítani, hanem abban kell megmozdulni, amiben lehetőség van. Ha majd az osztályvezető főorvosok meg a kórház igazgatók is érzik bajt, nem csak az ápolók, akkor lesz változás az eü-ben is. Addig meg marad a többi ügy.
több mint 9 éve
Mondjuk nekem már total megszokott és elfogadott a vasárnap.

Most őszintén tényleg ez az ország legnagyobb gondja?

ennyire fogyasztói társadalom vagyunk ?

Én nem hiszem,hogy ne lenne sok más dolog ami fontosabb és égetőbb lenne....
Janek
Itt nem ez a lényeg, hanem, hogy ne pofázzon bele a felcsúti parasztführer és sleppje abba, hogy én mikor vásárolhatok vagy, hogy xy mikor nyithat ki. Ha nem akar, továbbra sem fog és ha én nem akarok, nem fogok vasárnap venni semmit, de nehogy már ne tudjam megvenni a kellékeket, ha éppen szombat este találom ki, hogy én vasárnap faszokat akarok festeni a ház falára. Itt maga az elv az, ami felháborító, ne szóljanak bele a hétköznapjaimba önkényesen, céltalanul, ne akarjanak szántszándékkal kikúrni az átlagemberrel.
dankodavid
Azért abba is gondolj bele, hogy a másik oldalon vannak átlagemberek akiknek amiatt kell bemenni vasárnap dolgozni, mert páran szombaton döntik el, hogy faszokat akarnak rajzolni a házuk falára.
Bazzani

több mint 9 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Azért abba is gondolj bele, hogy a másik oldalon vannak átlagemberek akiknek amiatt kell bemenni vasárnap dolgozni, mert páran szombaton döntik el, hogy faszokat akarnak rajzolni a házuk falára. Persze a legkönnyebb azt mondani, hogy a másik dolgozzon vasárnap, de kíváncsi lennék a szavazás eredményére, ha ezáltal mindenkinek kellene vasárnap dolgoznia.
Más faszával ugye a csalánt...
Bazzani
És? Akkor már tiltani kell anélkül, hogy készülne egy felmérés, akarják-e ezt az emberek? Esélyesen ezért egy cinikus faszkalapnak leszek titulálva, de akkor nem kell elvállalni vasárnapi műszakot -és azért a legtöbb ismerősöm, aki ilyen helyen dolgozott, a pótlékok miatt egyáltalán nem húzta a száját, ha vasárnap ment be-, vagy ha olyan helyre mentél dolgozni önszántadból, ahol bele vagy kényszerítve, munkahelyet kell váltani, ha pedig nem teheted meg, hibáztasd azt, aki ténylegesen felelős a kiszolgáltatottságodért (hadd ne fejezzem be a gondolatmenetet).

Viszont ezt hadd döntsék el a cégek, megéri-e nekik, ne a hatalmon lévő rablóbanda, akik remélem nem kell mondanom, kinek az érdekében csinálták ezt a marhaságot.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve

Janek
Itt nem ez a lényeg, hanem, hogy ne pofázzon bele a felcsúti parasztführer és sleppje abba, hogy én mikor vásárolhatok vagy, hogy xy mikor nyithat ki. Ha nem akar, továbbra sem fog és ha én nem akarok, nem fogok vasárnap venni semmit, de nehogy már ne tudjam megvenni a kellékeket, ha éppen szombat este találom ki, hogy én vasárnap faszokat akarok festeni a ház falára. Itt maga az elv az, ami felháborító, ne szóljanak bele a hétköznapjaimba önkényesen, céltalanul, ne akarjanak szántszándékkal kikúrni az átlagemberrel.
dankodavid
Azért abba is gondolj bele, hogy a másik oldalon vannak átlagemberek akiknek amiatt kell bemenni vasárnap dolgozni, mert páran szombaton döntik el, hogy faszokat akarnak rajzolni a házuk falára. Persze a legkönnyebb azt mondani, hogy a másik dolgozzon vasárnap, de kíváncsi lennék a szavazás eredményére, ha ezáltal mindenkinek kellene vasárnap dolgoznia.
Más faszával ugye a csalánt...

több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress
Ki rinyál?
Leírtam hogy mit gondolok arról,hogy egy ilyen kérdés a legfontosabb az országban ami siralmas.

Ha rossz napod van ne itt éld ki.
Janek
Ha ezen múlik,hogy itt mit él ki, akkor minden napja rossz. 😊

több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 688 — Apu ökölbeszorított keze
Ki rinyál?
Leírtam hogy mit gondolok arról,hogy egy ilyen kérdés a legfontosabb az országban ami siralmas.

Ha rossz napod van ne itt éld ki.

több mint 9 éve
Semmit sem irok alá...
Ritkán jarnak erre politikusok a mi kis szerény falunkban.
Janek
Online...
De mindegy. Inkább rinyálj.
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 722

Sobri Jóska
Sírni tudnék...komolyan 😕
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress

Van egy ismerősöm, 2006-tól hallgattam 2-3 évig (amíg gyakran találkoztunk), hogy a gyurcsánykapjabe, és ha visszajön a fidesz, akkor újra jó világ lesz. Ő egy mérnökember-vállalkozó, semmi köze a vállalkozásának az aktuális politikai berendezkedéshez, mégis, akkoriban örökké azt hangoztatta, hogy ha nyer a fidesz 2010-ben, akkor jobban fog neki is menni. (Akkoriban se ment rosszul, de nem is kiemelkedően.)
Kb. 6 éve nem láttam, nemrég összefutottunk.
Kérdeztem, hogy jobban megy e neki, hogy 6 éve fidesz van.
Mondta, hogy nem.
Kérdeztem, hogy nem zavarja e ez a vasárnapi kötelező bezárás.
Mondta, hogy de, nagyon.
És a KLIK-es szarakodás, a migránsozás, a sok korrupciós ügy, ezek arrogáns kezelése.
Mondta, hogy de, módfelett.
Kicsit beszélgettünk, majd kérdeztem, hogy elmegy e szavazni, és ha igen kire.
Mondta, hogy természetese el, és a fideszre.
Kérdeztem, hogy miért.

több mint 9 éve
Semmit sem irok alá...
Ritkán jarnak erre politikusok a mi kis szerény falunkban.

több mint 9 éve
Értem én ,hogy politika és ezért is zavar,hogy csak ilyen ócska és felesleges téma tudja talán megmozgatni a népet.
Tényleg mindenki vasárnap reggel akar hipermarketekben flangálni és dolgozni?

Azt gondoltam,hogy itt az oktatás kérdése ami azért 100 x fontosabb az mögé kéne beállni és abból politikai tőkét kovácsolni,de nem ez kell a népnek,hogy vasárnap is joga legyen dolgozni és parizert venni meg kötött pulcsit...
Janek
A rezidens szövetség petícióját aláírtad már?
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
Értem én ,hogy politika és ezért is zavar,hogy csak ilyen ócska és felesleges téma tudja talán megmozgatni a népet.

Azt gondoltam,hogy itt az oktatás kérdése ami azért 100 x fontosabb az mögé kéne beállni és abból politikai tőkét kovácsolni,de nem ez kell a népnek,hogy vasárnap is joga legyen dolgozni és parizert venni meg kötött pulcsit...
Janek
Persze, hogy így van -nem beszélve az egészségügyről-, de annyira nem népszerű az MSZP (ezt még leírni is vicces), hogy csak a neve alapján elmennek az emberek szavazni. Ezért olyan téma kell nekik ami működhet. Az, hogy ez működik az már a szavazók, azaz a mi bizonyítványunk.
több mint 9 éve

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

Janek
dankodavid
A kormány ne szóljon bele, de a munkáltató igen. Hát a rohatt nagy szabadságba az szavazzon a vasárnapi munkára, aki dolgozni akar vasárnap. Én köszönöm, nem. S ha a rohattnagy szabaccság vasárnap gyóccert akar venni, mer kényelmes akkor meg nyissa ki a buxtárcáját.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni
Janek
Persze, hogy nem, de ebben van esélye az ellenzéknek, hogy elvigye a szükséges számú szavazot az úrnákhoz.
Ráadásul itt nem számít, hogy ki szoci, ki jobbikos. A lényeg, hogy elmenjenek x-elni.
A 2008-as népszavazás után végleg bebizonyosodott, hogy ez nemcsak a kérdésről szól, hanem a kormányról.

Igazából azt furcsállom, hogy a Fidesz nem megy elé ennek. Elég pragmatikusak ahhoz, hogy ne huzzanak végig egy számukra nem feltétlenül sikeres dolgot.
Ott is kb minden zarva vasarnap.
Meg aranyvasarnap is.
Janek
Azért nem mindegy, hogy milyen környezetben és hogyan vezetik ezt be.
több mint 9 éve
Ott is kb minden zarva vasarnap.
Meg aranyvasarnap is.

több mint 9 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Tehat ausztriaban is elnyomas van es hollandiaban is?
Janek
És ott is meg van tiltva minden boltnak, hogy vasárnap kinyisson?

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 9 éve
Tehat ausztriaban is elnyomas van es hollandiaban is?

több mint 9 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491

Janek

Pulvis et umbra sumus.